Bayern München - FC Barcelona a Bajnokok Ligája elődöntőjében

sorsolas_bayern.jpgEurópa jelenlegi két legjobb csapata küzd meg egymással a Bajnokok Ligájában, hogy kiderüljön, ki a jobb, kit illet meg a döntőbe jutás. Amit már most is látni lehet, szép meccsek lesznek, de nagyon húzós lesz a továbbjutás a Barcelona számára.

A legkevésbé kívánt ellenfelet kapta a Barcelona a BL elődöntőjében, mivel a Bayern München remek formában van, és játéktudtása alapján méltó ellenfele a Barcelonának.

A Bayern viszonylag simán vette a csoportmeccsek küzdelmeit ebben a szezonban 3 győzelem (Valencia 2-1 otthon, Lille 0-1 idegenben, BATE 4-1 otthon) 1 döntetlen (Valencia 1-1 idegenben), és 1 vereség (BATE 3-1 idegenben), ám csak az egymás elleni eredmények alapján került a Valencia elé a csoportban.

A nyolcaddöntőben aztán igen csak megizzasztotta a németeket az Arsenal, amely a londoni 3-1 vereség után Münchenben tudott 2-0-ra győzni, azaz csak az idegenben lőtt gólok mentették meg a Bayernt a kieséstől.

A negyedöntőben már nem volt ekkora probléma, a Juventust két 2-0-val simán "elintézték" és jutottak tovább.

Összességében tehát 6 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség a mérlegük a Bajnokok Ligájában. Otthon 3 győzelem mellett 1 vereség jut a Münchennek, idegenben 3 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség. Gólarányuk 16-9.

A bajnokságban már nincs miért aggódnia a Bayernnek, már bajnokként készülhet a Barcelona elleni BL találkozóra. Mérlegük a Bundesligában 24 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség. Érdekesség, hogy azt a vereséget is otthon szenvedték el a Leverkusen ellen tavaly októberben. Gólarányuk 79-13.

A Bayern legeredményesebb játékosa az a Mandzukic aki azonban nem lesz ott az első mérkőzésen sárga lapok miatt. Azt is hozzá kell tenni ő összesítésben a legjobb (15 bajnoki, 2 kupa és 2 BL gól), a Bajnokok Ligájában Thomas Müller (5 gól), Claudio Pizarro (4 gól) és Toni Kros (3 gól) is megelőzik.

Nehéz lenne felsorolni mindazokat a játékosokat akik a legfontosabbak közé tartoznak, hiszen Neuertől kezdve Madzukicig sok kiváló labdarúgója van a Bayernnek, de aki szeretné végigböngészheti a neveket az UEFA hivatalos oldalán.

Ami biztos, kő kemény két meccs vár a Barcelonára, ha be akar jutni a Bajnokok Ligája döntőjébe, és nem csak idegenben, otthon is! Az első mérkőzés időpontja április 23, a visszavágóé május 1.