100 millió eurot költhet a Barcelona nyáron igazolásokra!

neymar130505.JPGÚgy néz ki, lesz pénz bőven erősítésekre a nyáron a Barcelonánál, bár az is igaz, az összeg fele játékosok eladásából és kölcsönadásából kell, hogy befolyjon írja a mundodeportivo.com.

Forradalmi változások nem lesznek a csapatnál a nyáron, ám kétségtelen, idén több játékosnak is érkeznie kell a csapathoz, ha el akarja kerülni Vilanova, hogy olyan tavaszt produkáljon a Barca, mint ebben a szezonban. A védelemben komoly pótlásra van szükség, talán két védő is érkezhet, míg elől Lionel Messit kell tehermentesíteni, aki tulajdonképpen a vállán cipeli a csapatot.

Tudják ezt nagyon jó a vezetőségben is, éppen ezért idén 100 millió euro áll rendelkezésre a teamnek, hogy játékosokat igazoljon. 50 millió euro ebből az alap, amely minden évben el van különítve, 50 milliót pedig játékosok eladásából kell előteremtenie a klubnak.

S hogy mindezt hogy is képzeli el az MD? Víctor Valdést és David Villát nyáron 10-15 millió euroért lehet értékesíteni, Alexis Sánchezért kb 20 milliót, ami legrosszabb esetben is közel 40 millió. E mellett Bojan, Afellay, Cuenca és Fontàs kölcsönbeadása is hozhat pénzt, így előteremthető a kívánt összeg.

Az érkezők számát a portál egyébként 4 és 6 közé teszi. Neymar szinte biztos, hogy jön, az ő ára - levonva a már befizetett előleget - 30 millió, Reina körülbelül 10 millióért jöhet, ha jön, így cirka 60 millió marad még két védő leigazolására.