Meccs center

Következő mérkőzés:
Espanyol-Barcelona
2018.01.17. (21:00)
Spanyol kupa, negyeddöntő

 

Előző mérkőzés:
Socedad-Barcelona 2-4
2017.01.14.
Bajnokság, 19.forduló

 

Tabella

Bajnoki

1 Barcelona 51p
2 Atlético Madrid 42p
3 Valencia 40p
4 Real Madrid 32p
5 Villarreal 31p

 

BL

 

Nyolcaddöntő:
Chelsea-Barcelona
Barcelona-Chelsea 

 

Spanyol kupa

 

Negyeddöntő:
Espanyol-Barcelona
Barcelona-Espanyol

Tippverseny

# Játékos neve: Pont:
1 Bump3r111 56
2 Les Corts 50
3 Abdull85 50
4 Pereztrollka 49
5 F.FCB 46
6 Raven1975 46
7 Skaramnga 46
8 Barca15 45
9 K3NV3L0 43
10 Messi2020 40

 

Teljes tabella 

Utolsó kommentek

2017. június 16. 13:24 Hanzl Gyula 58 komment

barca_copa.jpgVéget ért a 2016/17-es idény, amelyet a csapat egy Király-kupával zárt. Az igények nagyobbak voltak az idény előtt, azonban végül be kellett érni ezzel az egy trófeával. Sokszor játszott átlagosan vagy motiválatlanul a csapat, emellett pedig Enrique is sokszor rotálta feleslegesen a csapatot (egyszerre 5-6 embert kicserélve), aminek meg is lett az eredménye. Hiába küzdött végsőkig a csapat, végül bajnok lett az ősi rivális Real Madrid. Az elmúlt 10 hónapban akadtak azért szép pillanatok is bőven, például a PSG elleni nagy fordítás, azonban a mostani értékelésünkben a gyengébb szezon miatt nem kapnak olyan nagy pontszámot a játékosok a 10-es skálából (persze tisztelet a kivételnek).

Kapusok:

Marc-André Ter Segen (6,5)

Összesen 46 mérkőzés, 47 kapott gól, és 17 kapott gól nélküli mérkőzés.

Vitathatatlan, hogy Claudio Bravo távozásával első számú kapussá lépett elé, és ez volt az első olyan idénye barcelonai színekben, hogy folyamatosan védeni tudott. Váltakozóan sikeredett számára az idény, volt, hogy parádésan védett (PSG elleni visszavágón vagy Real Madrid ellen is), volt olyan pedig, hogy róla kapott gólt a csapat.  17 kapott gól nélküli mérkőzéssel zárta az idényt. A rendszeres játékkal a tapasztalat még jobban fog jönni a számára. A kapusoknál gyakorta mondják, hogy a 30-as éveikre érik el a csúcsukat, és ezt az állítást minden bizonnyal még mindig igaznak mondhatjuk. Egy biztos, a német még hosszú évekig lehet a Barcelona kapusa, és a világ legjobb kapusai közé nőheti majd ki magát. Az idei szezonja mint a csapatnak, neki is átlagosra sikeredett.

Jasper Cillessen (6)

Összesen 10 mérkőzés, 9 kapott gólt, és 3 kapott gól nélküli mérkőzés.

A spanyol kupa volt az, amelyben folyamatosan védeni tudott a holland hálóőr, és nem mondhatnánk, hogy panaszunk lehetett volna rá. Az Atlético Madrid ellen például parádésan védett a kupában, és nagy magabiztosságot nyújtott. Emellett pedig a Király-kupa fináléban (3-1) is sikerült revansot vennie az Alavessel szemben a bajnoki fiaskó miatt (amely mérkőzésen ő védett). A holland többet szeretett volna védeni, és úgy is nyilatkozott, hogy Ter Stegen "riválisaként" érkezett, azonban csak a kupa jutott neki. Kérdés, Valverdenél is marad-e ez a felállás?

Jordi Masip (-)

Egyetlenegy percet sem játszott, így nem adunk osztályzatot neki.

Védők:

Gerard Piqué (6,5)

Összesen 41 mérkőzés, 3 gól, 0 gólpassz.

Nem lehetett rá különösebb panasz az idény során, a védelem oszlopos tagja és vezére volt az idényben. A szezont még Mascherano párjaként kezdte meg, majd végül Umtiti mellett a védelemben zárta az idényt. Valószínűleg az elkövetkezendő években is ő lesz majd az állandó védőtársa neki. Amennyiben még jobban összeszoknak, sok fejfájást okozhatnak majd az ellenfelek támadóinak.

Javier Mascherano (6)

Összesen 40 mérkőzés, 1 gól, 4 gólpassz.

Amikor 300 mérkőzés után a klub színeiben odaállt tizenegyest rúgni (hogy meglegyen az első találata), az volt az ember érzése, hogy így kíván búcsúzni a szurkolóktól és "Katalóniától". A szezon végére elvesztette a helyét a kezdőben Umtitivel szemben, és az idény vége fele elég szórványosan játszott. Hozta a szokásos mindent beleadó játékát az idény során, olykor védekező középpályásként, olykor pedig jobb hátvédként is megállta a helyét. Panasz nélkül tette a dolgát. Az elmúlt évek egyik legjobb igazolása. A 2018-as VB miatt minden bizonnyal erre az idényre még maradni fog.

Samuel Umtiti (6,5)

Összesen 43 mérkőzés, 1 gól, 0 gólpassz.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a tavalyi átigazolások közül ő volt a legjobb igazolás. Kemény, szívós játékos, akit fej párbajban szinte lehetetlen megverni, emellett pedig jól és higgadtan is passzol. Úgy tűnik, hosszú idő után az ő személyében sikerült a klubnak megtalálnia azt a hátvédet, akit keresett.

Marlon Santos (5,5)

Összesen 3 mérkőzés, 0 gól, 0 gólpassz.

A fiatal brazil játékosnak úgy tűnik, hogy minden esélye meg lesz arra, hogy végleg megragadjon az első csapatban. A napokban igazolta le végleg a klub, és amikor lehetőséget kapott az első csapatban a szezonban, akkor nem okozott csalódást. Mathieu helyén, negyedik számú középhátvédként kezdheti meg a következő idényt.

Jeremy Mathieu (4,5)

Összesen 16 mérkőzés, 1 gól, 0 gólpassz.

A francia hátvéd minden bizonnyal a Juventus ellen Torinóban játszotta az utolsó mérkőzését a csapatban. Egész májusban nem lépett pályára, és Luis Enriquevel is összeveszett, a hírek szerint pedig Valverde sem számít rá. A francia pedig már keresi az új csapatot magának. Az első két szezonban Mathieunek meg sikerült hozzá tennie a magáét a csapathoz, azonban a harmadik idénye teljesen sikertelen lett. Többször is gyengén játszott amikor lehetőséget kapott, sokat hibázott, és az az edzői stábnak azt mutatta a játékával, hogy rá már nem lehet számítani. Mindenesetre köszönjük azt amit a klubért tett, főleg a Real Madrid ellen gólját).

Jordi Alba (6)

Összesen 39 mérkőzés, 1 gól, 6 gólpassz.

Az idei szezon felemásra sikeredett a számára is. Volt sérült is, volt pedig olyan is többször, hogy az új rendszer (3-4-3) miatt többször sem léphetett pályára a csapatban. Ám amikor a csapat 4-3-3-at játszott, akkor rendre bizonyította, hogy a posztján még mindig a világ legjobbjai között van. A mélységi beindulásai, és az abból adott bepasszolásai még mindig sokat érnek. Ami negatívum volt vele kapcsolatban, hogy a sajtóban "sírt" amikor Lucho partvonalon kívülre tette, egyébként valószínűleg valami konfliktus is volt köztük. Egy biztos, azt már lenyilatkozta Valverde érkezésének örül.

Lucas Digne (5,5)

Összesen 26 mérkőzés, 1 gól, 1 gólpassz.

Adriano távozása miatt kellett egy csere balhátvédet vennie a klubnak, és ő érkezett a brazil pótlására. Adrianohoz még nem sikerült felnőnie, azonban különösebb panasz nem lehetett volna. Gyors játékos, csak olykor úgy tűnik, hogy dadog nála a labda (a többiekhez képest). Védekezésben sokkal jobbnak tűnik, mint támadásban. Csereembernek egyébként tökéletes, és le is nyilatkozta, hogy továbbra is itt maradna. A szezonban egyébként középső védőt is játszattak vele.

Sergi Roberto (6,5)

Összesen 47 mérkőzés, 1 gól, 6 gólpassz.

Dani Alves távozása után elvállalta a jobb hátvéd posztot, és szinte az egész idényt egy teljesen idegen poszton játszotta le. A szezont remekül kezdte, azonban az idény végére elfáradt, aminek az is betudható minden bizonnyal, hogy Vidalt jó ideig jegelte Enrique, és így nem volt megfelelő cserealternatívája neki. A PSG elleni góljára, vagy a Real Madrid elleni mérkőzés végi szólójára (a győztes gól előtt) biztosan mindenki szívesen emlékszik vissza. Mindig szívvel-lélekkel játszott, talán csak a City elleni meccsen zuhant meg jobban fejben. Egy biztos, kár lenne a védelemben elpazarolni, neki a középpályán van a helye.

Aleix Vidal (6)

Összesen 12 mérkőzés, 2 gól, 5 gólpassz.

Gyakorlatilag semmibe nézte Enrique, majd amikor megkapta a lehetőséget, élt a bizalommal, parádésan játszott, és úgy tűnt, eljöhet az ő ideje, aztán jött Theo Hernández brutális belépője, és vége lett az idényének (igaz a Király-kupa döntőben csereként pályára léphetett). Azt nem tudjuk, hogy mi történt közte és Enrique mögött a színfalak mögött, de egy biztos, ez a játékos azzal az alázattal amit mutatott, úgy gondolom, hogy megérdemel még egy esélyt a csapatban. Nem nyavalygott, hanem tette csendben a dolgát, és élt a lehetőségével. Valverdenek még nagy hasznára lehetne a gyorsaságával.

Középpályások

Ivan Rakitic (5,5)

Összesen 51 mérkőzés, 8 gól, 6 gólpassz.

Alves távozásával megváltozott a szerepe a csapatban, és sajnos, ez a játékára is kihatott neki. Előre játékban sokkal kevesebbet vállalt idén, mint ahogyan az első két évében tette. Egy középpályás érkezésével könnyen a kispadra szorulhat majd. Ám ebben az esetben is lehetne ő egy tökéletes kiegészítő ember, mint amilyen például anno Keita volt Guardiolanál. Egy biztos, jövőre több kell tőle, mint amit idén mutatott.

Sergio Busquets (5,5)

Összesen 48 mérkőzés, 0 gól, 3 gólpassz.

Az idei szezonja elég gyengére sikeredett neki önmagához képest. Sokszor kijött idén a lassúsága a középpályán, amiben minden bizonnyal közre játszott az is, hogy Iniesta sokat volt sérült, és nem volt előtte normális középpályás sor, illetve középpályás védekezés. Voltak neki is kiemelkedő mérkőzései: szintén például a PSG elleni visszavágó, a Real Madrid elleni El Clásicok, vagy a City elleni meccs, azonban benne is több lenne. Egy biztos, Valverdenek is dolgoznia kell majd azon, hogy a régi Busquetst láthassuk majd. Mondjuk ebben egy Verratti előtte sokat segítene.

Andrés Iniesta (6)

Összesen 37 mérkőzés, 1 gól, 0 gólpassz.

Amikor nem játszott, meglátszott, hogy bizony ő nagyon hiányzik a csapatból. Alig volt a szezonban olyan, hogy egymás után több mérkőzésen is pályára tudott volna lépni, ez pedig a csapat szezonjára is rányomta a bélyeget, mivel nem volt olyan játékos, aki megfelelően tudta volna pótolni őt (hiába volt Ardaval, Denissel, Rafinhaval vagy éppen Gomessel próbálkozva). Egy egészséges Iniestara még nagy szüksége van a csapatnak, még akkor is, ha esetleg olyan beugró lesz majd (egy új középpályás érkezésével), mint amilyen Xavi volt.

André Gomes (5)

Összesen 48 mérkőzés, 2 gól, 3 gólpassz.

Sok lehetőséget kapott az idény során, igaz össze-vissza is volt játszatva, már ami a posztokat illeti, és így nem is sikerült így megmutatnia azt, hogy mit is tud valójában. Mivel mindig máshol kellett játszania. Az azonban lejött, hogy fizikailag és technikailag rendben van, azonban sebességben mind fizikailag, mind pedig fejben lassú . Az idény utolsó mérkőzésein (például Király-kupa döntő) jobb hátvédként játszott, és azon a poszton ő is megtáltosodott.

Denis Suárez (5,5)

Összesen 36 mérkőzés, 3 gól, 3 gólpassz.

Az ő idény átlagosra sikeredett. Folytonos játéklehetőséget nem kapott, így nem is tudja megmutatni, hogy valójában mire is képes. Volt, hogy egy meccsen pályára lépett, majd kb egy hónapig nem játszott. Az idény végére Enrique pedig szinte teljesen jegelte. Potenciál van benne, az látszik. Valverde pedig számítani fog rá azt mondta.

Arda Turan (6)

Összesen 30 mérkőzés, 13 gól, 6 gólpassz.

Amikor annak idején a csapathoz igazolt, mindenki nagy reményekkel várta, és mindenki izgatott volt, azonban az idő azt igazolta, még sem lesz akkora igazolás ő. A középpályán sokszor volt "láthatatlan" játékos, amit Lucho is észre vett. Neymar helyén parádésan futballozott, azonban a brazil visszatérésével már alig-alig játszott. A brazil cseréjének jó lenne, de azért itt tartani luxus lenne. Több csapat is érdeklődik iránta, és minden bizonnyal távozni is fog. A Real Madrid elleni buta szabálytalanságára még most is rossz visszagondolni.

Rafinha (6)

Összesen 28 mérkőzés, 7 gól, 3 gólpassz.

Talán egyénileg ő mutatta az egyik legtöbbet a középpályások közül az idei szezonban. 3-4-3-ban pedig megmutatta, hogy mennyire fontos láncszem volt. Amikor jól játszott, és lőtte a gólokat egymás után, akkor Lucho érthetetlenül nem játszotta folyamatosan. Nagy kérdés, hogy mi lesz vele. Több csapat is érdeklődik iránta. A kezdőbe kevés lenne, cserének jó lenne. Kérdés a jövő évi VB miatt hogyan dönt? Marad cserének, vagy pedig elmegy valahova kezdőnek?

Támadók

Luis Suárez (6.5)

Összesen 51 mérkőzés, 36 gól, 16 gólpassz.

Most is nagy számokat hozott, már ami a statisztikákat illeti, mégis játékban gyengébb volt, mint az előző idényben. Nem lehet azt mondani, hogy nem hajtott, ne akart volna, de a kapu előtt idén sokat hibázott. Bár az is igaz, sok támadó elfogadná ezeket a számokat.

Lionel Messi (7,5)

Összesen 52 mérkőzés, 54 gól, 19 gólpassz.

Vele kapcsolatban elég talán azt mondani, hogy nincsenek határok. 54 gól összesen, és 19 gólpassz. Itt azért illik megjegyezni, hogy mennyivel több lett volna a gólpassza ha a társak belövik a forintos labdáit. Idén az irányítás volt az első számú feladata, de a gólokkal sem maradt adós. Legalább ilyen gyenge évet kérnénk tőle jövőre. Rá tényleg nincsenek szavak.

Neymar (7)

Összesen 45 mérkőzés, 20 gól, 20 gólpassz.

Hatalmas potenciál van benne, ez vitathatatlan, de úgy tűnik, hogy ezt Barcelonában még nem sikerült teljesen kiadnia magából. Ami a legnagyobb probléma vele, hogy sokszor talán túlságosan is önzetlen akar lenni (Suárezzel vagy Messivel) ahelyett, hogy ő maga fejezné be az akciókat. 20 góllal és 20 gólpasszal zárta az idényt, amelyek nem rossz számok. Azonban ha kicsit önzőbb lenne a kapu előtt, még több gólja lenne. Jövőre ebből szeretnék többet látni tőle. A PSG ellen megmutatta, hogy itt is tud igazi vezér lenni.

Alcácer (5,5)

Összesen 28 mérkőzés, 8 gól, 4 gólpassz.

Az alkalmazkodásra gyakorlatilag elment a fél szezonja. Nem játszott sokat Suárez miatt, az első gólja is alig-alig akart összejönni, aztán a 2017-es esztendőben már szép lassan összeállt az összkép nála. Elkezdett élni a lehetőséggel amit kapott, és a gólok is jöttek már (a kupa döntőben is). Suárez cseréjének én megtartanám, és adnék még egy évet neki.

Nálatok 10-es skálán ki hányast kapna?

A bejegyzés trackback címe:

http://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr8812599821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

dédidé 2017.06.16. 13:52:22

Messi-nek én adnék egy 8,5-es értékelést mert kb neki köszönhetjük hogy végig harcban voltunk a bajnokságban. A többivel egyetértek többé kevésbé.

Patkòs Csaba 2017.06.16. 14:07:41

Szerintem Rakéta is többet érdemelne de amugy rendben

katalan2 2017.06.16. 14:08:21

@dédidé: Ezzel egyetértek. Ő volt egyedül, aki magas szintet képviselt a csapatban. Nem rajta múlt.

Berbatov 2017.06.16. 14:10:18

Jó kis kezdeményezés, én pontszámaim, rövid jellemzéssel:

ter Stegen (7,5)

Szerintem sokat fejlődött és egy jó szezonja volt néhány apró hibával. De messze idén volt a legkiegyensúlyozottabb. Nem hiányzott Bravo.

Cillessen (6)

Minőségi kapus, azon a néhány meccsen bizonyította, meglátjuk új edzőnél tudja-e szorongatni a németet.

SR (6)

Tisztességesen lehozta a jhv posztot, de ettől nekünk ott több kell, jóval több...

Vidal (7)

Mikor megkapta a lehetőséget szárnyalt, sajnos a sérülés ennek véget vetett.

Piqué (6,5)

Csendes szezonja volt, talán a legszembetűnőbb az volt vele kapcsolatban, hogy vezéri képességei lassan felszínre törnek.

Umtiti (7,5)

Black Puyol, van néhány hibája még, de egyértelműen kiemelkedett az első szezonban már.

Mascherano (6)

Megbízható minőségi csereember, végre az első gól is megvan, remélem marad.

Mathieu (4)

Soha viszont nemlátásra! :)

Jordi Alba (6)

Semmi extra nem volt sajnos.

Digne (6)

Támadásban több kell, de egyelőre korrekt volt ez egy csereembertől.

Marlont nincs értelme pontozni még. Biztató egyelőre.

Busquets (5)

Én nem szeretem a játékát, nem is tudok sokat hozzáfűzni, a lassúsága és a tohonyasága meg egyenesen irritál...

Gomes (5,5)

Ez a gyerek jó lesz, meg van a sebessége, technikája a játékhoz, de egyelőre még fejban tűnik kevésnek.

Rakitic (6)

Őnmagához képest ő sem volt jó, de így is a legjobb játékosunk volt a középpályán. Bernabeus balos bomba sokáig emlékezetes lesz tőle. :)

Iniesta (5)

Sok sérülés, gyenge teljesítmény, gyenge statisztika... Itt a vége vajon?

Rafinha (6)

Sérülékeny sajnos ő is, csereembernek jó, mert gyakran hozzátesz a játékhoz. De a kezdőbe kevés, kérdés elé neki a pad vagy nem...

Denis Suárez (6)

Technikás, van esze a focihoz, de úgy elnyomják, mint a szart. Fizikailag tűnik kevésnek. Meglátjuk, nem volt egy túl biztató első év tőle sem, de lesz lehetősége javítani.

Messi (9)

Nehéz volt pontozni, mert egyénileg kiváló szezon volt tőle, de még ez sem volt elég, hogy kollektíven sikeres legyen a csapat. Messi az isten ettől függetlenül.

Suárez (8)

Szerintem ő folyamatosan hozza magát. Megszoktuk a hiányosságait, a sutaságát. De így szeretjük. :)

Alcacer (6)

A végére belejött. Remélem legalább így folytatja vagy akár jobban is.

Neymar (7)

Kevés, kevés, kevés...

Arda Turan (6,5)

Jól kezdett, majd visszaesett, majd megsérült. Biztatóbb volt, mint az előző szezon, de több kellene tőle. De úgyis eligazol, így tárgytalan.

Raven1975 · http://www.staggeringbeauty.com/ 2017.06.16. 14:43:42

Ter Stegen - 7,5
Jasper Cillessen - 7
Sergi Roberto - 6,5
Aleix Vidal - 6,5
Javier Mascherano - 7
Gerard Piqué - 7
Jérémy Mathieu - 4
Marlon Santos - Majd a kövi szezonban.
Samuel Umtiti - 7,5
Lucas Digne - 6
Jordi Alba - 7
Ivan Rakitic - 7
Andrés Iniesta - 6,5
Sergio Busquets - 6
André Gomes - 5,5
Rafinha Alcântara - 5
Arda Turan - 6
Denis Suárez - 6
Lionel Messi - 9
Luis Suárez - 8
Neymar - 7
Paco Alcácer - 6

jacques francois 2017.06.16. 14:47:41

Ter Stegen - 7
Jasper Cillessen - 6
Sergi Roberto - 6,5
Aleix Vidal - 6,5
Javier Mascherano - 6
Gerard Piqué - 7.5
Jérémy Mathieu - 4
Samuel Umtiti - 7.5
Lucas Digne - 5.5
Jordi Alba - 6.5
Ivan Rakitic - 6.5
Andrés Iniesta - 6.5
Sergio Busquets - 6.5
André Gomes - 3
Rafinha Alcântara - 5.5
Arda Turan - 5.5
Denis Suárez - 4.5
Lionel Messi - 9
Luis Suárez - 8
Neymar - 8
Paco Alcácer - 6

zeli39 2017.06.16. 16:21:42

Stegen -7
Cillenssen-6.5
Sergi Roberto-6.5
Vidal-7
Pique-7
Mascherano-6.5
Umtiti-7
Alba -6.5
Digne-6.5
Rakitic-7
Rafinha-6.5
Busquets-5.5
Iniesta-5
Gomes-4
Denis Suarez -5
Turan -7
Neymar-7
Suarez-7.5
Messi-8.5
Alcacer-6
Mathieu-3

Barca15 2017.06.16. 16:41:27

Ter Stegen 7,5
Cillessen 6.5
Piqué 7
Umtiti 7,5
Mathieu 4,5
Roberto 7
Alba 6
Vidal 6,5
Digne 6,5
Marlon- még nem osztályozom majd jövőre
Rakitic 7
Gomes 5
Iniesta 6,5
Denis Suárez 6,5
Arda 6,5
Busquets 5,5
Rafinha 6,5
Messi 9
Suárez 7,5
Neymar 7
Alcácer 6

DISTANTxTHUNDER 2017.06.16. 17:28:21

@18_BARCA_99: Megint az adósságokkal jönni röhejes.. a következő indok az lesz hogy azért nem igazolunk idén senkit, mert takarékoskodni kell a Camp Nou modernizálása miatt.. a kibúvókban nagyon jó Bartomeu -.-"

GYLS 2017.06.16. 17:30:16

Nálam egy Barca játékosnál a minimális éves szint egy 7-es osztályzat. Egy játékos értékelésénél rengeteg szempotot kell figyelembe venni. Nálam elsődleges, hogy milyen ellenféllel szemben játszik például jól, közepesen, vagy gyengén. Azért mert egyes játékosok pár kisebb vagy közepes csapatok elleni mérkőzésem szárnyalnak, de erősebb ellen nem lehet bevetni, nem érdemel magas osztályzatot. Sajnos ezen utóbbi csoportba az idei teljesítményük alapján elég sokan tartoznak.

Nálam a csapat összességében elérte a minimális szintet, azaz én 7-re értékelem az évet. Megynyertük a spanyol kupát (elég komoly ellenfeleken keresztül jutottunk a döntőbe), hajszállal lemaradva másodikok lettünk a bajnokságban (LE ősszel egyes meccseken túlrotálta a csapatot) és eljutottunk a legjobb nyolcba a BL-ben.

H.Stoichkov 2017.06.16. 17:36:40

Mi érteleme egy 10es skálának (ami már alapból nagyon nagy szórást tesz lehetővé, talán nagyobbat, mint kellene) még jobban tördelni fél pontokra? Így minden játékos 4.5 és 7.5 között van, egy 30%-os sávban, ami ráadásul egy vicc :)

Pál Bence 2017.06.16. 18:35:15

@DISTANTxTHUNDER: sokkal egyszerűbb magyarázat is van ra. Hivatalosan ez még a 2016/17-es szezon és a 2017/18-as szezon csak júliusban kezdődik és gazdasági szempontokból előnyösebb ha az új igazolások csak a 2017/18-as szezonban jönnek mert például még a qatar van a mezunkon(hiába a rakuten van reklamozva), hivatalosan a rakuten csak július 1-tol lesz és ez minden szponzori szerződésnél és minden másnál is így van.

Berbatov 2017.06.16. 19:12:20

Mboulát buktuk, Monaco kifizette a kivásárlási árát. 3 millió euróért viszik.

julio alberto 2017.06.16. 19:20:10

Nálam két részre bontva az idei osztályzatok 1Bajnokság:Ter Steegen 6,Pique 7,Rakitic 5,Busquest 5,D.Suarez 4,Arda 5,Iniesta 6,L.Suarez 6,Messi 7,Neymar 4,Rafinha 6,Mascherano 4,Alcacer 5,Alba 6,Digne 5,Sergi Roberto 6,Andre Gomes 4,Vidal 4,Umtiti 8,Mathieu 4!!Bajnokok Ligája Ter Steegen 5,Pique 7,Rakitic 4,Busquest 7,D.Suarez 4,Arda 5,Iniesta 5L.Suarez 5,Messi 5,Neymar 8,Rafinha 5,Mascherano 4,Alcacer 4,Alba 7,Digne 4,Sergi Roberto 6,Andre Gomes 4,Umtiti 5,Mathieu 3

DISTANTxTHUNDER 2017.06.16. 19:20:58

@Berbatov: Nem baj, majd 1-2 év és visszavesszük 100 millióért :D
@Pál Bence: Ez így már elfogadhatóbb indok,köszi :)

DISTANTxTHUNDER 2017.06.16. 19:21:38

@julio alberto: Suarez és Messi 5, Neymar meg 8?

julio alberto 2017.06.16. 19:21:50

@dédidé: @katalan2: Messi tavaszi BL szereplése nagyon gyenge volt,szerintetek?

katalan2 2017.06.16. 19:23:39

@julio alberto: Hihetetlenül elfogult vagy.

julio alberto 2017.06.16. 19:25:19

@DISTANTxTHUNDER: Pontosan a tavaszi BL szereplésünkön egyedül Neymar játszott értékelhetően,ha ő nincs már a PSG ellen jött volna a kiesés.Messi és Suarez értékelhetetlen volt nálam a PSG és a Juventus elleni mérkőzéseken.

katalan2 2017.06.16. 19:25:37

@julio alberto: Nem volt gyengee. lehet, gólt nem lőtt, adott pár forintos labdát. Messi elsősorban támadó középpályás.

katalan2 2017.06.16. 19:27:49

@katalan2: Nem volt gyenge, lehet, gólt nem lőtt, de adott pár forintos labdát. Messi elsősorban támadó középpályás.

julio alberto 2017.06.16. 19:28:10

@katalan2: Miért szerinted ki volt a csapatunkba értékelhető a PSG és a Juventus elleni mérkőzéseken?Messi ?Suarez?Iniesta?

Berbatov 2017.06.16. 19:29:50

@DISTANTxTHUNDER: Sajnos még visszavásárlási opciónk sem lesz rá, úgyhogy sanszos, ha befut majd jó pénzért igazolhatjuk vissza... :)

dédidé 2017.06.16. 19:34:45

@julio alberto: Ez az egész szezonra vonatkozó értékelés, nem a PSG elleni utolsó 15 perc számít csak egy szezonban.

PeppyRapier 2017.06.16. 19:41:23

off
Egybehangzó francia források szerint a Monaco kifizeti Jordi Mboula 3 millió eurós kivásárlási árát, és a 2010 óta itt nevelkedő ifjú tehetség elhagyja a katalán klubot. Mboula számára a vonzó perspektíva az első csapatban való szereplés volt, amit az FC Barcelonánál nem tudtak neki garantálni

julio alberto 2017.06.16. 19:42:19

@dédidé: Ha nincs az az utolsó 15 perc már márciusba kiestünk volna...Mikor eset ki utoljára a Barcelona a nyolcaddöntőbe a BL-be?Persze így is szégyen volt az idei BL szereplése a csapatnak.

zeli39 2017.06.16. 19:43:07

@dédidé: :-)albertonál az a 15 perc volt a szezon csúcsa :-)@julio alberto: Mascheranót senki nem értékelte 6 alá nálad 4-est ért a szezonja de ez nem lep meg :-)

dédidé 2017.06.16. 19:49:34

@julio alberto: Akkor megúsztunk volna egy másik megalázó vereséget a Juve ellen. Ahol teszem azt Neymar sem csinált semmit. Sőt a Camp Nou-ban 46-szor adta el a labdát, szóval majdnem 2 percenként. Szóval csak ismételni tudom magam, 15 perctől nem lesz ő az egész szezon legjobb játékosa, ami mellesleg nem csak a bl-ből áll, hanem bajnokságból és a spanyol kupából is.

DISTANTxTHUNDER 2017.06.16. 20:10:43

@julio alberto: A PSG elleni visszavágón Neymar valóban megvillantotta váligatottbeli klasszis tudását, egyébként viszont azt be kell látni, hogy nagyon vékony volt ebben a szezonban ő is, elsősorban a helyzetkihasználása.. ez számomra érthetetlen..a Juve ellen meg sima 3-0s zakó után 0-0t játszottunk, szóval szerintem mindkét meccsen 0 volt mindenki.. azért furcsálltam a Messinek adott pontodat, mert ha ő nincs, nem is tudom hol végeztünk volna a bajnokságban, vagy akár a BLben..54 gól 52 meccsen (ebből 37 bajnoki,11 BL), emellett 19 gólpassz.. ezek a számok nagyon hiányoznának a végelszámolásban,vagy nem így gondolod? :) Suarez is sajnos gyengébb volt idén helyzetkihasználásban mint ahogy az elvárható lett volna tőle,de még így is összeszedett 37 gólt és 20 asszisztot a szezonban, ez is mutatja mekkora klasszis.. Neymar ezzel szemben csak 20 gólt és 27 asszisztot jegyzett.. ennél jövőre tőle sokkal de sokkal több kell (de amennyi helyzetet idén kihagyott, simán 50 gól felett zárhatott volna ő is)..ettől függetlenül Neymar a nextgen legnagyobb csillaga, most nem volt neki sem jó szezonja (ahogy szerintem srnkinek,Messinek sem), de majd jövőre jobb lesz.. Bellerinnel, Verrattival és Dembelével kiegészülve nem lesz ellenfelünk :)

Raven1975 · http://www.staggeringbeauty.com/ 2017.06.16. 21:02:34

Az alábbi linkből statisztikázzatok a dél-amerikai támadósorunkkal kapcsolatban.
messi.starplayerstats.com/en/msntotals/5/0/2017/all/t
Meccs, gólok, gólpasszok és egyéb érdekességek.

DISTANTxTHUNDER 2017.06.16. 21:53:01

@Bolha Giliszta Lovacska: Ezt vajon magyarok is aláírhatják? Mert bár bíztató ez a néhány nap alatt elért több mint 5000 igen, de még így is necces lesz hogy határidőre összejön-e a 16500..jó lenne, bár ezen a nyáron talán a vezetés is észbe kapcsol

Pál Bence 2017.06.16. 22:01:44

@DISTANTxTHUNDER: elmondom milesz ha ossze jon ez. Semmi. Julius elejen eltavolitjak a vezetest, julius vegere talan meg lesz a kovetkezo vezetes kozben kezdodik lassan a szezon de a klub senkit nem igazolt, mert amire az uj elnokseg kivalasztja azokat akiket akarnak es meg allapodnak veluk reg vege a nyarnak.

Szoval ennek semmi ertelme amit csinal, ezt vagy hamarabb kellett volna vagy kesobb.

Eminusz 2017.06.16. 22:05:04

Andre Gomes 48 merkozes te jo Isten... :O Hat ha ennyi meccs utan nem tudta felvenni a ritmust, akkor mar nem is fogja, ez egyertelmu... Ahogy az is, hogy el kell adni... Folosleges meg kiserletezgetni vele... Nekem ennyi eleg volt!

Egyebkent osszessegeben egyetertek, talan Neymar 7-eset sokallom... :)

Eminusz 2017.06.16. 22:15:40

Melysegesen felhaborit az az amatorizmus a vezetoseg reszerol, hogy egy olyan tehetseges jatekost engednek el, mint Mboula! :@ Oszinten kivanom, hogy evekkel kesobb 100milliot erjen es a vezetoseg belebukjon a visszahozatalaba! Nem a csapat ellen beszelek, hanem a vezetoseg ellen! Takarodjanak! :@

DISTANTxTHUNDER 2017.06.16. 22:32:53

@Pál Bence: Hát igen, ez a kampány most pont a legrosszabbkor indult, mert inkább kora tavasszal kellett volna.. ez a nyár Bartomeuék utolsó esélye, gondolom tudják ezt ők is, ezért remélem összeszedik magukat.. az első lépés megtörtént amikor visszahozták Abidalt :) Amúgy meg mintha azt olvastam volna hogy Laporta is megy a Citybe, rajta kívül meg nem tudom ki jöhetne szóba a Barca élére..

Bolha10 2017.06.16. 22:34:47

Itt mki hulye, csak alberto okos. :)

Eminusz 2017.06.16. 23:00:10

Na jo.. Nem tudom megallni, hogy ne irjam le a velemenyem.. Ez kikivankozik belolem! Nem tudok leallni.. Folyamatosan a Mboula-ugyon idegeskedek.. Cikkeket olvasok rola, videokat nezek a jatekarol.. Es mindig ugyanarra jutok.. Hatalmas hibat kovet el a vezetoseg, ha nem harcol erte! Legalabb egy visszavasarlasi opciot illett volna belecsempeszni abba a szerzodesbe, de ezek amatorok! Komolyan.. Dembelek meg Mbappek vannak a piacon 100milliokert, akik csak annyival jobbak Jordinal, hogy megkaptak a lehetoseget elesben! Semmi tobbel! Lehet sokan nem ertenek egyet velem, de en sokkal jobb kepessegunek tartom Mboulat az elobb emlitett 2 jatekosnal! Egyetlen pozitivum van az o tavozasaban, hogy igy igazolni is tudja ezt, mert a Monacoban hamar alapember lesz... Aztan majd jovore ugyanolyan felkapott lesz, mint a mostani Monaco-jatekosok, akik ismetlem, semmivel nem jobb kepesseguek, csak megkaptak a lehetoseget!!! De mindegy... Jovore mindenki meg fogja ismertni Mboula nevet... Nem mint a Barca egyik fiatalja, hanem mint a Monaco sztarja... Nemelyeknek fogalma nem lesz rola, hogy egyebkent La Masias novendek... Es ez idegesit..
Es nemcsak ez idegesit, hanem a tobbi fiatal, akikre tudom, hogy ugyanez a sors var, hiaba kuzdenek, hajtanak a nagy csapatba kerulesert... Ott van Palencia... Amire kivancsi lennek: Miert nem lehetett az elozo szezonban egyetlen egy meccset sem adni neki a nagyokkal?? Nem volt ra megfelelo alkalom?? Mindig ki tudtunk allni JHV-vel a kezdoben?? Andre Gomes jobb veszmegoldas volt erre a posztra?? Vagy annyira harcban allt a csapat minden porondon, hogy nem lehetett kiserletezgetni?? MINDEGYIK KERDESRE A VALASZ EGYERTELMU! Vidal serulese utan azonnal fel kellett volna hozni Palenciat! Marlonnak eleg volt 3 meccs, hogy meggyozze a vezetoseget, akkor Serginek nem lett volna eleg fel ev?? Dehogynem! Es most nem lenne problema a JHV-kerdes.... Bellerinert akarnak kiadni 40-50milliot, mikor helyben van egy sokkal jobb jatekos! Igen! Ko merem jelenteni! Sokkal jobb jatekos! Palencia technikas, jol passzol, tud tamadni es vedekezni is egyarant, mindemellett nagyon intelligens es vezeregyeniseg! Van nala jobb?? Kotve hiszem! De az a baj, hogy ez sem a Barcaban fog kiderulni sajnos... Ezek az analfabetak leigazoljak Bellerint es Palencianak eselye nem lesz felkerulni, majd ot is elviszik 3 millioert, ahol 1-2 ev alatt klasszis csapatkapitanya lesz uj klubjanak... Ugyanez lesz Cucurella, Kaptoum, Alena es Cardona sorsa is.. En mar ott tartok, hogy folosleges nezni az akademiat, csak fajditom a szivemet... 48 meccses 0statisztikas Andre Gomeseknek tobb eselye van bekerulni, mint nekik es ez bosszanto.... Meg noname jatekosok merulnek fel.. Ki az a Seri?? Meg Soler?? Elhiszem, hogy jo jatekosok, de biztos jobb alternativak, mint a sajatjaink??! Na mindegy... Probalok lenyugodni, de ez a hir Mboularol most nagyon felbosszantott.........

Bolha Giliszta Lovacska 2017.06.16. 23:47:39

@Eminusz: ezek a dolgok engem is idegesítenek csak az a baj hogy nem tudunk mást tenni minthogy beletörődünk :(

Robi71 2017.06.17. 00:04:45

Uygan már Hisztiano...hova menne Madridból. Ez csak a szokásos áldozati szinben való tetszelgés.
Messi "lefelejtett" 4 millió adót befizetni és 21 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Ezzel szemben Cristiano-ék oyan összeget "rejtettek el" adóparadicsomokban, aminek csak az adóvonzata 14 millió. Ha elítélik az a minimum, hogy 24 hónapot kap, ami már letöltendő börtönbüntetést jelent.

Robi71 2017.06.17. 00:09:48

@Eminusz: Nem kell igazolni senkit ha igaz, hogy újabb esélyt kap Vidal, Gomes, Denis és Alcacer. :)
Ezek pont azok a posztok, ahová igazolni akarunk.
Ott van Samper, Tello, Munir.Még fel kell hozni a B-ból Palencia-t, Marlon-t, Cucurella-t, Mboula-t és kész. :) Szétcsapjuk a világot velük.

Robi71 2017.06.17. 00:26:30

@julio alberto: Jorge Mendes (CR ügynöke) szerint egy kínai klub 300 milliót fizetne a Real-nak a portugál játékjogáért és évi 100 milliós fizetést. Ennyit a te "kedvenc" árlistádról.

Robi71 2017.06.17. 00:35:02

@Eminusz: És mit tud tenni a Barca, ha a Monaco megegyezik a játékossal és kivásárolja Mboula-t?
Semmit. :(
A Monaco játéklehetőséget ajánl neki a felnőtt csapatba. Ezzel szemben mi mit ígérjünk neki? A padra ültetjük miatta Messi-t vagy Neymar-t?
Bocs, de ha Mboula-nak csak ennyit jelent a Barca mez....hogy nincs türelme kivárni a sorát, akkor ennyi volt...
Nemrég még a Juvenil A csapat tagja volt és felkerül a B csapathoz. Ez a max, amit a klub ajánlani tud neki. Azt te sem gondolod komolyan, hogy neki a felnőtt csapatban a helye?

Robi71 2017.06.17. 00:38:49

@Eminusz: Amúgy ugyan ez a helyzet az összes Barca B játékossal. Érdekes módon anno Xavi vagy Iniesta nem "fenyegetőzött" az eligazolással...pedig jócskán volt ajánlat értük is. De ők kivárták a sorukat....pedig Xavi előtt Pep, Iniesta előtt Deco állt a sorban.

Eminusz 2017.06.17. 00:41:26

@Robi71: En ertem az ironiat a reszedrol, te viszont nem ertettel engem... En nem azt mondtam, hogy nem kell igazolni! De. Kell. Olyan jatekosokat, akiknek a stilusat nem kepviseli egyetlen sajat neveles sem! Olyan jatekosokat, akik melto utodai a mar kioregedett sztarjainknak! Olyanokat, akik a kezdobe erkeznek! Verratti kell, mert az o jateka hajaz a legjobban Xaviera, es ilyen stilusu jatekos jelenleg nincs az utanpotlasban... Dybala szinten... Ot tartom egyedul meltonak arra, hogy egyszer atvegye Messi szerepet a csapatban! Nem Neymart! O sokkal tavolabb all ettol a feladattol! Rajtuk kivul meg egy KH-t is igazolnek, mert ezen a poszton sem vagyunk eleresztve, ami az utanpotlast illeti (bar Buenohoz nagy remenyeket fuzok...) VISZONT engem az bosszant, hogy fiatal jatekosok merulnek fel, akik semmivel nem jobbak, mint a sajatjaink! Alcacer miert jobb, mint Sandro, Munir vagy Cardona?? Digne miert jobb, mint Cucurella, Camara vagy Grimaldo?? Gomes miert jobb, mint Alena, Halilovic vagy Samper?? Seri miert jobb, mint Kaptoum?? Bellerin miert jobb, mint Palencia?? Dembele miert jobb, mint Mboula??
Tovabbra is tartom, ide csak 23 es 27 ev kozotti mar bizonyitott jatekosokat szabad igazolni! Azalatt inkabb a sajat neveleseknek kell lehetoseget adni!

Eminusz 2017.06.17. 00:49:34

@Robi71: Ebben igazad van.. Nem tehet ilyen esetben semmit a klub, de legalabb egy visszavasarlasi opciohoz ragaszkodtak volna... En ugy erzem, hogy egyaltalan nem is hezitalt a vezetoseg, hanem siman rabolintott az ajanlatra, hogy rendben van... Es ez borzasztoan felso foku amatorizmus! Semmi erzekuk a tehetsegekhez, valamint az uzlethez... Es ezek iranyitjak a nagy Barcelonat... szomoru...
Arrol meg, hogy a nagy csapatban van-e a helye vagy sem, annyit mondok, hogy szerintem Mboula siman kepes lenne arra a jobb szelen, mint Rafinha, Deulofeu, soot, tovabb megyek, mint a 100millios Dembele! De ez mar soha nem fog kiderulni, legalabbis nem Barcelonaban....

Robi71 2017.06.17. 01:00:36

Tolisso (Lyon) a Bayern játékosa 41,5 millióért.

Robi71 2017.06.17. 01:15:16

@Eminusz: Nem irónia volt. Ezek a játékosok maradnak, hogy jövőre bizonyítsanak. Én nem értek egyet vele...mind Lucho elcseszett igazolásai, akikben nincs Barca DNS. felesleges várni velük.
A baj, hogy eladni sem lehet őket...fölég nem annyiért amennyiért vettük őket. Egyetlen komoly ajánlatról sem lehet hallani.
A valóság az, hogy nem azért tartjuk meg őket, mert esélyt akarunk adni nekik...egyszerűen nehéz beismerni, hogy elcseszett igazolások voltak...elvitték a pénzt, ami ott áll bennük és reménytelen visszaszerezni.
Teljesen egyetértek azzal, hogy házon belül is voltak megoldások...semmivel sem rosszabbak, mint az igazolások. Köszönjük meg ezt Lucho-nak...ha az ő kérésére érkeztek és a vezetőknek...ha ők ebbe beleegyeztek. :(

Robi71 2017.06.17. 01:20:28

@Eminusz: Dembélé a BVB-ben és a francia válogatottban bizonyít....és nem a sehol sem jegyzett ifi Juvenil A-ban. :) Ezt nagyon elvetetted.
Ami a visszavásárlási opciót illeti....nehéz, mert komoly klub nem megy bele ebbe. Leigazolnak egy fiatal tehetséget, akinek játéklehetőséget adnak és sztárrá nevelik...majd jön a nevelőklub és fillérekért visszaveszi.
Biztos vagyok benne, ha lesz erre lehetőség a klub élni fog vele. Ha valóban látnak fantáziát Mboula-ban biztosan megteszik.

osborne 2017.06.17. 03:02:46

Neymar: 6. Idén foci helyett inkább a celeblétbe szeretett bele.

Eminusz 2017.06.17. 06:19:15

@Robi71: Igen. Mert Dembele megkapta a folyamatos jateklehetoseget a Dortmundban! Ennyi a kulonbseg! Semmivel nem tehetsegesebb vagy jobb kepessegu! Mboula ugyanugy meg fogja kapni a Monacoban es o is alapember lesz a spanyol valogatottban ezt elhiheted! Csakhat eddig a fiatalokhoz kicsit sem erto Barcelona-vezetesre volt utalva...
En biztos vagyok benne, hogy ha forditva lett volna, es Dembele nevelkedett volna Barcelonaban, akkor most o is ugyanugy a B-ben tengodne, a lehetosegre varva, amit nem kapna meg... De ugyanez igaz Mbappera is! Egy fiatal legyen akarmilyen tehetseges, vagy megkapja a lehetoseget a klubjatol, vagy nem! Ezen mulik, hogy befut-e vagy sem! Sajnos a Barcelona vezetosegenek nincs eleg ver a pucajaban, hogy batran nyuljon hozzajuk! Istenem, de nagy mazli, hogy Xavi, Iniesta, Busquets es Messi idejeben nem a mostani vezetoseg volt........

zeli39 2017.06.17. 09:29:17

@osborne: Ezért kéne Neymart eladni mert Pique személyében van egy celebünk nem gondolnám,hogy kéne még egy

dédidé 2017.06.17. 09:33:28

@zeli39: Szeritnem nem kéne eladni. Minden megvan benne hogy a legjobb legyen, egyedül a kapu előtt suta még, ha ezen játékrésze feljavulna ott lenne a legjobbak között. Idén az a 20 gól amit lőtt az kevés.

dédidé 2017.06.17. 10:19:14

@Eminusz: Mboula számos La Masiánál dolgozó edzőt megkérdezett hogy helyes döntés-e távozni és mind egyetértett hogy igen [Gerard Romero]

Legyünk reálisak. Aligha kapott volna lehetőséget Messi és Neymar mögött. Semmi értelme nem lett volna itt tartani. A vezetőség eltolta hogy nem tettek valahogy visszavásárlási opciót a szerződésébe, de szerintem a távozása jó döntés volt. Dembele is azért tart itt mert folyamatosan játszott, Mboulának is ez kell.