A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Válogatott körkép

2023. szeptember 14. - Youaintmjbaby

Zsúfolt, eseménydús válogatott szüneten vannak túl szeretett klubunk játékosai. Valakinek örülhettünk, valaki ránk ijesztett, valaki pihent keveset, de nézzük mi történt az elmúlt egy hétben:

1660959703_04.jpg

 

Spanyolország

Gavi: Mindkét EB selejtezőn kezdőként lépett pályára. Georgia elleni 7-1-s siker során 57 percet játszott, Ciprussal szemben (6-0-s spanyol győzelem) pedig ő kezdte meg a gólgyártást és 76 percet kapott.

Lamine Yamal: A grúz meccsen csereként mutatkozott be a válogatottban és egy félidőnyi játékidő alatt megszerezte élete első gólját Spanyolországot képviselve. Ciprus ellen kezdett, 60 percet pályán töltött, és bár gólt nem szerzett, de káprázatos dolgokat művelt a labdával.

Alejandro Baldé: Az első selejtezőn nem kapott szerepet, a másodikon pedig az utolsó 30 percre váltotta Gayát. Csendesebb válogatott szüneten van túl.

Ferran Torres: Georgia ellen még keretben sem volt, de sérülések miatt behívta de la Fuente a második selejtezőre. Ahogy idén már megszokhattuk élt is a lehetőséggel a „Cápa”. A 61. percben állt be Ciprus ellen és 2 gólt is berámolt. A Betis meccsre együttesen a kezdőbe várják a spanyol lapok.

Németország

Marc-Andre ter Stegen: Végig védte a német szempontból tragikus, 4-1-s vereséggel záruló japánok elleni barátságos találkozót (Flicket kirúgták a meccs után), majd a franciákkal szembeni 2-1-s győzelmet is.

Ilkay Gündogan: A friss válogatott kapitány jól ráijesztett mindenkire. 90 percet töltött pályán az első meccsen, de a franciák ellen 24 perc után le kellett cserélni medence sérülés miatt. Bár még az elején súlyosnak vélték, azóta kiderült semmi komoly és a BL nyitányra készen állhat.

Portugália

Joao Félix: Szlovákiában aratott 1-0-s diadal során a padon ült, de a hazai 9-0-s „Luxemburg mészárláson” kapott 31 perc lehetőséget, ami alatt egy csodás gólt szerzett.

Joao Cancelo: Szlovákia ellen 61, Luxemburgal szemben 31 perc jutott neki. Visszarázódásról szól még ez az időszak.

 

Andreas Christensen: A dán válogatott San Marino elleni 4-0-s győzelmét a padról nézte végig pihentetés céljából. A nagyon fontos, Finnországban aratott 1-0-s sikerben már komoly szerepet játszott, kezdőként.

Jules Koundé: A Franciaország-Írország 2-0-val végződő selejtezőn 88 percet töltött pályán, a németek elleni barátságos meccsen lazábbra engedte Deschamps, csereként 26 percet kapott.

Frenkie De Jong: Ahogy Barcelonában, úgy a holland válogatottban is ő jelenti a stabilitást. Két fontos selejtezőt nyert az Oranje. Az elsőt otthon, a görögök ellen 3-0-ra, itt Frenkie 76 percet játszott. Majd Írországban győztek 2-1-re, ezen a találkozón végig pályán volt.

Robert Lewandowski: Felemásra sikerült neki a válogatott szünet. Két selejtezőt játszottak a lengyelek, az elsőn otthon verték 2-0-ra Feröert Lewa duplájával. Ezután Albániába utaztak kulcsfontosságú összecsapásra, de végül simán, 2-0-ra kikaptak és 5 meccs után csak a 4. helyen állnak a csoportban.

Raphinha: Minden Barcelona támadó betalált a válogatott szünet során, nem maradhatott ki Raphinha sem. Az 5-1-s, Bolívia ellen sikeresen megvívott VB selejtezőn talált be, majd 84 percet kapott a perui 1-0-s győzelem alkalmával. Önbizalommal tele térhet vissza Barcelonába.

A támadók bombaformában, sérülések megúszva, csapategység rég nem látott magasságokban. Jöhet a bajnokság-BL 5 meccses daráló 13 nap alatt.

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr818214223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása