Bátorság vagy őrültség rotálni a Real Sociedad otthonában?

barcaedzes_1.JPGA kérdés talán fel sem merülne senkiben, ha nem tréfálta volna meg jó párszor már a baszk csapat a Barcelonát az elmúlt években! A hírek szerint Valverde bizony erre készül holnap!

Első hallásra elég merésznek (vagy felelőtlennek) tűnik a Mundo Deportivo mai híre, miszerint Ernesto Valverde néhány alapembert pihentetne a Real Sociedad elleni bajnokin az Anoetában. Ez már csak azért is meglepő húzás lenne, mert az elmúlt évben volt az elő eset, hogy a Barca győzni tudott a Sociedad otthonában....közel 7 év után!!

Ilyen előzményeket követően mindenki azonnal a legerősebb csapatot küldené pályára holnap, mert az idény eleji botlás sokba kerülhet a végelszámolásánál. Ám ott van az a 23 nap, amely elég húzós is lesz, s amelyről tegnap már írtunk. Ez a maraton viszont - és ez az érem másik oldala - járhat nagyon nem kívánt sérülésekkel is, ahogy az elmúlt években már nem egyszer megtörtént alapemberekkel.

Valverdének pedig döntenie kell, egy esetleges vereség idegenben, vagy egy rossz kezdés a BL-ben és a kockázat a játékosokkal kapcsolatban. Nos, nagyon úgy néz ki, hogy - főleg a válogatott hét után - utóbbi mellett teszi le a vokság a tréner, és néhány játékost pihentet majd, vagy legalábbis a kispadra ülteti a meccs első felében.

Az MD szerint a legnagyobb esélye Coutinhonak és Arthurnak van arra, hogy pihenjen (utóbbi akár a keretből is kimaradhat), de a válogatottban játszók közül Sergi Roberto, Rakitic vagy akár Busquets is kispadozhat, bár utóbbi kettő azért elég kockázatos lenne. Akik viszont ennek a döntésnek a nyertesei lehetnek, Arthuro Vidal, illetve a védelemben Lenglet és Semedo.

Hogy végül miként dönt Valverde, az csak holnap derül ki, ám a vezetőedzőnek nem árt észben tartania a Real Sociedad idegenben mindig egy roppant nehéz ellenfél a Barcelona számára.

Ha tetszett cikkünk, kövess minket a Facebookon is!