A vezető magyar FC Barcelona blog!

Vidal: "Hogyan lehetnék boldog, ha nem játszom?"

2018. október 09. - Berbatov

 Arturo Vidalt, a Barcelona középpályását a chilei válogatott edzőtáborában kérdezték a státuszáról.

"Különösképpen én hogyan lehetnék megelégedve a helyzetemmel, ha nem játszom? Mindig is harcoltam, a világ legkiválóbb csapataiban játszottam, s velük megnyertem mindent. A Barcelonával is trófeákat akarok szerezni. Az utóbbi mérkőzéseken kevés játéklehetőséget kaptam, ez bosszantó, noha fizikailag jó állapotban vagyok. Most ez van, fontos mérkőzések várnak ránk, továbbra is küzdeni fogok, és meglátjuk változik-e a helyzetem." 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DISTANTxTHUNDER 2018.10.09. 19:16:26

Szerintem jogosan kéri számon Valverdét hogy milyen alapon játszik Bukfenc folyamatosan a kezdőben amikor a híg fos szintet sem üti meg sokszor.. Rakitic detto.. végre valakinek van szája a csapatban.. szerintem Vidal és Arthur nagyszerűen muzsikálna a középpályánkon a motiválatlan alibi királyok helyén

RAJDEN 2018.10.09. 19:52:07

Többet kéne játszania ... Majd ha jönnek még a pontvesztések akkor lehet játszani fog Vidal meg Malcom is

Robi71 2018.10.10. 00:28:32

@kritizator: @DISTANTxTHUNDER: @RAJDEN: Az edző feladata a leghálátlanabb a klubbon belül...ő az első, akit elővesznek sikertelenség esetén...őt és nem a játékosokat, nem a klubvezetést, nem az átigazolásokért felelősöket.
Ha kikap a csapat ő a rossz...és mindig az a jó játékos, akit nem tett be a csapatba.
...és még egy nagyon fontos dolog. A szurkolók nagy részének le kellene szállni a lóról és végre elfogadni az a tényt, hogy nem vagyunk verhetetlenek és nem a miénk a világ legjobb kerete (sokan még mindig ebben a tévhitben élnek). Már évek óta nem az. A triplázós szezon után (akkor voltunk utoljára a világ legjobb kerete a miénk) sorra távozott Xavi, Alves, Neymar és Iniesta... és a csapat még megmaradt húzóemberei mostanra már mind 30 fölött járnak). A pótlás minden esetben az előd cipőjét sem köthetné be. Így hogy akarjuk fenntartani a szintet?
Valverde hibáztatása helyett inkább a klubvezetés, az átigazolásokért felelős szakemberek munkáját kellene górcső alá venni. Én személy szerint itt látom a bajokat...a fejétől bűzlik az egész. Meggyőzték Messi-t, hogy írja alá a gigaszerződését és ezzel a vállára is tették az egész felelősséget. közben folyamatosan "lebutítják" a csapatot körülötte. Megvették Messi-t lelkét és ezzel bebiztosították a "trónon" önmagukat is. Mert itt egy ember tudja megbuktatni őket...és az Messi.

kritizator 2018.10.10. 06:35:44

Röviden:
1. A felelősség közös: vezetőség, játékosok, edző.
2. A keret valóban évek óta gyengül.
3. De még ezzel a kerettel is illett volna a legutolsó 4 meccsen egy kicsit több pontot szerezni.
4. Valverde rotálásai még ezzel a gyenge kerettel is jobban kellettek volna sikerülni, nem világverő csapatok voltak az utolsó mérkőzéseken az ellenfelek - ezek ellen még ezek a nem-Barca szntű játékosok is helyt kellettek volna állni, csak ő fél/nem tudja beépíteni őket.
5. Az meg, hogy a legutolsó meccsen 1-1-es állásnál a csak nyolcvan x-ik percben cserél időhúzásra játszva(???), vagy ki tudja miért, az mindent elmond Valverdéről.

És a blog gazdájának: vegyétek ki ezt a háttárképet, nehéz olvasni a hozzászólásokat asztali gépen.

Robi71 2018.10.10. 09:41:53

@kritizator:
1. Így kellene, hogy legyen. De nem így van....lásd múltbéli edzőbuktatások és jelenlegi edzőbuktatási kísérletek (MU, Bayern, Real?). A legegyszerűbb az edzőt eltávolítani.
2. +1
3. Valóban
4. Valverde szerintem mindent megtett ennek érdekében az elmúlt időszakban: visszaállni a 442-ről 433-ra, Dembélé rehabilitációjával. Az eredmény ismert. Londonban már megint 442 volt a szerkezet...és működött. Ennek eredményeként egy újabb reménysugár csillant meg Arthur személyében. Ez egyben újabb feszkót is jelentett, mivel Vidal pályázott a negyedik középpályás posztra. Ugyanakkor a 442 Dembélé parkolópályára helyezését jelentette és vele együtt Malcom is, aki így a csere (Dembélé)-cseréje státuszba esett vissza. Örvendetes volt azt is látni, hogy Roberto sérülésével Semedo-nak esélye nyílt sorozatban 3-4 meccset játszani. Umtiti sérülése Lenglet biztató bemutatózását eredményezte.
5. Jelenleg nem látom azt a játékos a padon, aki olyan minőséget (taktikai változást) hozhatna a csapatban ami elégséges egy Valencia szintű csapat legyőzésére. A Valencia megelégedett az 1 ponttal....így nem nyílt ki...és nem volt lehetőség lekontrázni őket. Azok akik a zárt védekezés megbontására alkalmasak a pályán maradtak (Messi, Coutinho, Alba).

GYLS 2018.10.10. 10:17:23

@Robi71: A megkisérelt 4-3-3-ról 4-2-2-re való visszaállással megint előjött az, hogy évek óta nincs hatékony középpályánk. Védekezni igazán senki nem tud, a támadáshoz pedig egyedül Coutinho aki képes hozzátenni. Amig itt nincs mélyreható változás, látványos játékra nem számíthatunk (lehet hogy eredményesre sem). Arthur jelenleg ott tart, hogy alkalmazkodott Rakitic és Busquets játékához. Lassú, körülményes, unalmassá váló passzolgatás az egész. Hiányzik a csel, a ritmusváltás, a meglepetés. Ami anno Xavi és Iniesta játékában mindig ott volt. Arthur akkor lesz igazán jó, ha eltünne mellőle a játékot lassító említett duó és ha mellé lenne 2 védekezni tudó középpályás. Én látom benne hogy tudná szervezni a játékot (a felkészülési mérkőzéseken Rakitic és Busi hiányában sokkal kezdeményezőbb volt), de most szinte előírás számára, hogy csak a mellette lévőknek passzolhat. A többi középpályásunk pedig még említésre sem méltó.

Robi71 2018.10.10. 10:45:25

@GYLS: Jól működő 433-ban a középpályánk így nézett ki: Iniesta-Busquets-Xavi(Rakitic)....és ez a felállás utoljára 4 évvel ezelőtt volt. Azóta távozott Xavi és Iniesta....Busi és Rakitic csatlakoztak a 30-asok táborához.
Hogy őszinte legyek, nem tudom mikor lesz megint egy ilyen fantasztikus hármasunk a középpályán...a jelenlegi messze van ettől. Ergo nem látom értelmét a 433 erőltetésének.
Arthur játéka biztató....ellenben nem látom benne a gyorsaságot (lábban és fejben), a váratlan húzásokat és az előregondolkodást. Remélem ez lesz jobb is, mivel egyelőre a legfontosabb a biztonság és "megragadás" a kezdőben számára. Nyilván nem várom el azt tőle, mint a "megismételhetetlen" elődjétől.

DISTANTxTHUNDER 2018.10.10. 10:57:24

@GYLS: @Robi71: Nem tudom volt-e már, de Arthur 88 perc alatt 142szer passzolt(ebből 135 sikeres) a Valencia ellen, ez pedig rekord... pontosabban, ennél több pontos passzt csak Xavi adott, 148at.. nem gondoltam hogy tudja azt a teljesítményt hozni amit braziliaban, de tévedtem.. benne látszik valami.. viszont abban egyetértek hogy nem lesz igazi klasszis amíg Rakitic és Busquets mellett játszik.. túl alibi mindkettő..

Berbatov 2018.10.10. 11:06:02

@kritizator: Dani kolléga változtatott a megjelenésen. Jól van ez így? :) Tehát mit szóltok hozzá? Szerintem rendben van.

Robi71 2018.10.10. 11:14:17

@DISTANTxTHUNDER: Nem a passzok száma fontos, hanem a minősége. :) Ami ellenben egyértelmű, hogy sikerült elfogadtatni magát a társakkal. Csak ezzel magyarázható a sok kapott passz (142). Jó lenne tudni hány passz volt közte és Messi között...ez az igazi mérvadó. Akit Messi elfogad rossz játékos nem lehet. :)

celestial 2018.10.10. 11:14:18

@DISTANTxTHUNDER: azt lehet tudni hogy ebből mennyi volt a kulcspassz ? Ám én is ígéretesnek látom..

kritizator 2018.10.10. 12:54:31

@Berbatov: tökéletes, köszönöm.

tiktak17 2018.10.10. 13:13:14

@Robi71: akkor Denis is jó játékos (mondjuk én bírom) :D no offense

DISTANTxTHUNDER 2018.10.10. 13:14:07

@celestial: Ha kulcspassz alatt azt érded hogy hanyszor hozta gólhelyzetbe a társakat, akkor nyilván nem sok, de a pássztérképén látszik hogy kb 60%ban az ellenfél térfelén passzolt, ami szerintem pozitívum.. amugy meg persze, nem a passzok mennyisége számít hanem a minősége, de pl az új Xaviként emlegetett Isco az oroszok ellen 120 perc alatt jutott kb 120ig.. pedig a spanyol válogatott alapja a sok passzos játék..

DISTANTxTHUNDER 2018.10.10. 13:16:18

@Robi71: Majd jön a minőség is, ha kap maga mellé olyan tarsakat :) Pl gondolj bele milyen lenne Xavi es Iniesta mellett? :)

Robi71 2018.10.10. 13:18:59

@DISTANTxTHUNDER: Xavi és Iniseta mellett én is jó játékos lettem volna. :)

Robi71 2018.10.10. 13:22:02

@tiktak17: Arra gondolsz, hogy Messi elfogadta Denis-t? ...ha így lenne, akkor játszana. :) Egyetlen percet sem játszott még ebben a szezonban. :(

tiktak17 2018.10.10. 13:26:16

@Robi71: lehet egyedül vagyok ezzel de én többször felfigyeltem arra, hogy Messi keresi őt a pályán. Lehet csak én látom így

Eminusz 2018.10.10. 16:39:34

@tiktak17: Nemcsak te latod igy. :)

Eminusz 2018.10.10. 16:45:43

Arthurrol: Eddig nekem kellemes csalodas a srac, hiszen bevallom oszinten, nem vartam tole sokat... Azt hittem o is olyan lesz, mint az eddigi igazolasok, elszenved 1-2 szezont a padon/lelaton, majd nagy nehezen sikerul kolcsonadogatni minden evben... Egyelore nagyon ugy tunik, hogy megmarad, akar kezdokent is es ez nagy szo egy ilyen csapatban, ahol “berelt helyek vannak”... :/ Engem ami meg mindig bosszant vele kapcsolatban, hogy habar a rovid passzai pontosak, a hosszu passzai borzasztoak... Az elkepzeleseit sem ertem, amikor az ellenfel kapuja fele elenged egy eros inditasszeru passzt, amihez a tamadoinknak koze sincs. A masik az a vedekezese.. Siman elmegy mellette akarki, viszont ha nala van a labda, nehezen tudjak elvenni tole, ami megint pozitivum. :) Mindent osszevetve, a kovetkezo Xavinak meg nagyon korai kikialtani... Hat igy bovebben kifejtve ezt gondolom egyelore rola. :)