A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Pimienta: "Játékosokat képzünk az első csapatnak"

2018. december 25. - Berbatov

Garcia Pimienta, a B csapat edzője a klub hivatalos TV csatornájának adott interjút. 

"A célunk a szezonra vonatkozóan a játékosaink fejlesztése, ez a másodosztályba való feljutásnál magasabb prioritás. Ez az alapvető célkitűzés, az első csapat számára képzünk játékosokat. Ha a szezon végére 2-3 játékost fel tudunk juttatni a felnőtt keretbe, tökéletes munkát végeztünk. Mi vagyunk a Barcelona, természetesen minden mérkőzést meg akarunk nyerni, de ezeknek a 19 éves gyerekeknek nem tehetjük kötelezővé a feljutást. Számomra a siker Carles Aleñát az első csapat mezszámával látni a kezében. Jól működik a kapcsolatom Valverdével, folyamatos párbeszéd van közöttünk. Különböző játékosok teljesítményéről érdeklődik, így kell lennie. Látni fogjuk a B játékosainak a fejlődését, mindennap a maximumot kérem tőlük, mert bonyolult ellenfelekkel találkozunk. A fejlődésük tőlem és saját maguktól függ. Az U19-eseknek, akik csatlakoznak hozzánk, alkalmazkodniuk kell a felnőtt futballhoz, ez sokat követel tőlük, türelmesnek kell lennünk velük szemben. Tapasztalt csapatokkal nézünk szembe a bajnokságban. A 2006-os Cadet A csapatunkban rengeteg játékos volt, akik mindent megtettek a profi karrierért, Piqué, Cesc, Victor Vázquez..., de mindenekelőtt Leo Messi. Az edzéseken gyakran félelmünkben összenéztünk Alexszel (vezetőedző), hogy Leo mire képes. Rengeteg tehetséggel rendelkezett, nagyon, nagyon más volt. Otthon azt mondtam a partneremnek, Annának, hogy annyira jó, vagy talán még jobb is lesz Maradonánál."

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr9314513756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sunt 2018.12.25. 20:24:46

Na ez kellene, hogy a szemlélete legyen a B. mindenkori edzőjének. Akinek a feljutás, a helyezés, a csapatépítés a fontos, azt el kell zavarni.

kritizator 2018.12.26. 11:56:34

Ha a szezon végére 2-3 játékost fel tudunk juttatni a felnőtt keretbe, tökéletes munkát végeztünk.

Persze minden évben 2 játékos feljut a felnőttekhez. Hol vannnak ők?

2018.12.26. 13:23:47

@kritizator: az a baj amíg a klub minden nyáron 3-4 játékost igazol addig lehetetlen felhozni bárkit is a b csapatból mégpedig azért mert egyszerűen nem lesz hely a keretben, hiába távozik valaki annak helyére egyből jön egy igazolás. Egyedül balhátvéd posztra van most lehetőség. Miranda vagy cucurella jövőre keret tag lehet.

Raven1975 2018.12.26. 15:07:27

Barça B jelenleg a hatodik helyen áll a tabellán 28 egységgel!

Lacisári 2018.12.27. 05:22:09

A B-bem jelenleg több ígéretes védőjátékos van, továbbá hosszabb távon reményteli középpályások. Komoly csatárígéret nincs.Ha most 2 évig felhoznának 2.3 játékost (nem valószínű) - mi lesz utána?
süti beállítások módosítása