A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Griezmann: "Kifütyülnek majd a Wandában, de az Atlético örökké a szívemben marad"

2019. július 21. - Berbatov

Antoine Griezmannal a madridi Marca készített hosszabb hangvételű interjút, melyben a játékos több témát érintett, és a Barcelonába igazolásának hátteréről is szót ejtett. 

Hogyan érzed magad a Barcelona játékosaként ezekben a napokban? 

"Jól, nagyon jól. Rengeteg stressz és nyomás helyeződött rám, hogy véglegesítsünk mindent. Szerettem volna befejezni a vakációmat, és elkezdeni az új kihívást. Az öltöző remekül fogadott: a játékosok, az edzői stáb, az orvosok. Egyelőre élvezem, és remélhetőleg elegendő önbizalmat szerzek a hangomat hallatni, saját magam lenni és élvezni mindent."

Milyen volt, amikor véglegesítettek mindent, és a Barcelona játékosa voltál?

"Nos, először felhívtam apámat, és örömömben sírtam. A feleségemmel, a gyermekeimmel és a barátaimmal töltöttem az időt, hihetetlen pillanat volt."

Most itt vagy. Egész nyáron azt olvastuk, hogy az öltöző nem szeretné, ha jönnél, vagy nem fogadna szívesen. Milyen volt ez számodra? Úgy érezted, hogy elutasítanak?

"Nem, nem. A fogadtatás nagyon kedves volt. Jordi Albával vacsoráztam a napokban, ezek a dolgok segítenek jól érezni magam és magabiztosnak lenni a csapatban."

"A Barcelona egy olyan csapatot épít, mintha csalnánk egy videójátékban: Luis Suárez, Messi, Dembélé, Frenkie de Jong... Jó csapatunk van, nagyszerű játékosok alkotják, és az edző dönti el ki játszik. Készen állunk élvezni a játékunkat, valamint boldoggá tenni a szurkolókat és saját magunkat."

Egy olyan játékos számára, aki kötetlenül játszott, kihívás lesz Messivel együtt a pályán lenni? A szereped a pályán nagyon különböző lesz az Atlético Madridban megszokottól. 

"Igen, csodálatos lesz vele együtt játszani. Izgatottan várom, hogy lássam milyen ő nap mint nap, hogyan edz. Alig várom az érkezését, hogy megismerjem a pályán és azon kívül is. Készen állok mindent megtenni érte, a klubért és a játékosokért."

Nyilvánvalóan nem tartasz attól, hogy vele rosszul alakulnak a dolgok. 

"Nem vagyok bonyolult személyiség. Szeretek emberek között lenni, élvezni a társaságukat, biztosan remekül kijövünk majd egymással."

Beszéltünk a videójáték keretről. Neymar érkezése utánad őrület lenne.

"Hát igen, az még nehezebbé tenné a főnök számára a dolgokat, és nagyobb lenne a verseny a csapatban. Neymar egy nagyszerű játékos, kicsit ismerem őt, meglátjuk mi történik."

Egy picit visszamegyünk az időben. Úgy érződik, hogy nem akképpen tudtad elmagyarázni a távozásodnak okait, ahogyan szeretted volna. Mit mondanál Miguel Angel Gil Marinnak, ha találkoznál vele?

"Ne felejtsük el, a saját otthonában beszéltünk Andrea Bertával és El Cholóval kiegészülve. A lehető legjobb körülmények között akartam távozni, ahogyan a klub kéri. Azon a módon, ahogy Juanfran és Diego Godín tette meg. De ők kérték tőlem a videót, én elköszöntem a játékosoktól, a stábtól, a fizikoterapautáktól, mindenkitől. Ez a legfontosabb dolog."

Aggaszt a visszatérésed a Wanda Metropolitanóba?

"Nem, tudom, hogy kifütyülnek. Ez a futball része. Ők nagyon szerettek, és ha valaki távozik, az fáj. Az első látogatásom a Real Sociedadhoz sem volt egyszerű. De a La Real és az Atleti midig a szívemben lesz, mert rengeteget adtak nekem."

Ha vissza mehetnél az időben, változtatnál valamin? 

"Nem, azt tettem, amit akartam. Meglátogattam a játékosokat, Cholót az otthonában. A legrosszabb része a videó volt, de nem tudtam mást tenni."

El Cholo nyilvánosan kifejtette, hogy hálás neked, és nehéz lesz elfelejteni azt a sok mindent, amit a klubért tettél. 

"Fontos játékosokat szerződtetnek, nagy csapatot építenek. El Cholóval a végsőkig harcolnak majd, mert ő ilyen, a klub ilyen, és rengeteggel tartozom neki."

Úgy gondolod a futball tartozik egy BL címmel az Atlético Madridnak?

"Igen, így gondolom. Mindent megtesznek a megnyerése érdekében. Az a szint, amelyre El Cholo vezette az Atléticot, hihetetlen, elképzelhetetlen volt, és ő továbbra is fenntartja, ez a legnehezebb. Sikeresek."

Tekintsünk előre. Ernesto Valverde. Ő az az edző, aki tinédzser korod óta kedvel. Sok ember nem tudja, hogy megpróbált a Bilbaohoz vinni, amikor a Sociedadban játszottál. 

"Igen, úgy tűnik ő mindig is szeretett. Most már alig várom, hogy lássam, milyen napi szinten, az edzéseken, a meccseken. Van egy játékosa, aki készen áll mindenre."

A Real Madrid ellen játszottál a legtöbbet, és 8 gólt szereztél ellenük. 

"Az nem rossz, itt biztosan nagyra értékelik. Nyolcat? Nem is tudtam."

De a Camp Nouban még gólképtelen vagy. 

"Igen, ez igaz. mindig is nehéz volt nekem a Camp Nouban. Meglátjuk ebben a mezben végre betalálok-e."

Kitaláltad már a gólörömöt?

"Igen, felkészültem. Meglátjátok, ha minden jól megy, de először be kell találnom."

Szóval nem mondod el nekünk?

"Nem, sajnálom."

Az egyik klasszikus másolata lesz, mint a Fortnite tánc? 

"Nem tudom, az emberek mindig arra kérnek, amikor fotózkodnak velem, de most más irányba megyünk."

Rengeteg kiváló francia játékos van az öltözőben, otthon érzed magad?

"Igen, öten együtt vagyunk az érkezéseknél, a hideg vizes regeneráció alkalmával. Remekül kijövünk, az edzéseken megvárjuk az utolsó franciát, és most megpróbáljuk Ousmanét több spanyolra bírni, már látjuk az eredményt." 

Milyen a fizikai állapotod, nyáron a személyi edződdel dolgoztál, de készen állsz, hogy azonnal teljesíts, ahogyan Valverde mondja? 

"Nagyon jól vagyok, szükségem van mérkőzésekre a ritmus miatt, de tele vagyok energiával és jókedvvel, csupán ez kell nekem."

Kivel osztod meg a szobát, vagy töltöd a legtöbb időt a japán túrán? 

"Nem tudom egyéni szobák lesznek-e, de a legtöbb időt a PES-sel vagy a Football Managerrel játszom Dembélével kiegészülve. Bár inkább egyedül szeretek játszani a szobámban."

Végezetül, milyen céljaid vannak erre az idényre vonatkozóan?

Ha megkérdezed a szurkolókat, ők azt válaszolják, hogy a három trófea megnyerése. A játékosok és a vezetőség szintén ezt mondja majd. Képesek vagyunk megnyerni mindent. Nehéz lesz, de azért dolgozunk a továbbiakban." 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr9814973420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kritizator 2019.07.21. 16:38:49

megpróbáljuk Ousmanét több spanyolra bírni:(

DISTANTxTHUNDER 2019.07.21. 17:03:30

Nem is az a kérdés hogy a Wandában kifütyülik e hanem hogy a Camp Nouban milyen lesz a fogadtatás.. a bemutatását is lehet jó ötlet volt zártkörűvé tenni az "idő mindent megszépít" alapon, de lehet ezzel csak tovább hergelték a szurkolókat, akik úgy érzik a véleményükre nem kíváncsi a vezetés-ami nem jó üzenet.. minden esetre japánban örömmel fogadták, talán a "hazai" tábor is van annyira intelligens hogy napirendre tudnak térni Griezmann csatlakozása felett.. ne felejtsük, most már minket erősít, a múlt nem számít.. amúgy tetszik a hozzáállása, csak ezt a franciás részt nem értettem.. remélem nem fognak klikkesedni, Griezmann mondjuk egy nagyon erős karakter, "a gyengék" szeretnek az ilyenek köré gyűlni :)

Berbatov 2019.07.21. 17:17:10

Dembélé kapott maga mellé egy játszópartnert. Gamelhetnek orrba-szájba. Egyébként a nyilatkozatai után némileg szimpatikusabb lett Griezmann.

celestial 2019.07.21. 20:24:47

Egyre szimpibb pedig nem örültem, hogy jött...remélem a pályán is bizonyit...

2019.07.21. 21:55:31

A spanyol u19es válogatott bejutott a döntőbe. Saját nevelésű játékosaink nagyon jól játszanak orellana, abel ruiz, marques is eredményes volt a három meccs alatt egyszer. Miranda továbbra is a legjobbak között van és házi gólkirály ezen a három meccsen a maga 2 góljával.

Robi71 2019.07.22. 05:36:14

@PBence20: nem még csak az elődöntőbe?
spanyol-francia és portugál-ír

2019.07.22. 06:01:32

@Robi71: de. Igazad van elnéztem.

Robi71 2019.07.22. 07:49:48

Allan Griezmann (az apja): "Szerettem volna, ha a fiam már a tavaly csatlakozik a Barca-hoz, de ő profi és az ő döntése volt maradni".

LDzsi 2019.07.22. 08:10:39

mondjuk az nem lenne hátrány, ha Dembele-t meg tudná nevelni, mert akkor biztosan nagy hasznára lenne a csapatnak, ha teljes erőbedobással játszik. Bár ezek azért csak a sablondumák, de a pályán meggyőzhet és akkor el van felejtve. Reméljük Valverde és Messike most már boldogabb, hogy végre itt van Griezmann, lesz játék és lesz kedve mindenkinek focizni...

Robi71 2019.07.22. 08:12:06

@PBence20: A "Transfermarkt" betette Miranda-t e legértékesebb ificsapatba. Igaz, Miranda a legolcsóbb a maga 5 milliós árával.
4231: Majecki (Legia) - Porro (Girona), De Ligt (Juventus), N'Dicka (Eintracht), Miranda (Barcelona) - Foden (City), Tonali (Brescia) - Sancho (Dormund), Joao Félix (Atlético), Vinicius (Real Madrid) - Kean (Juventus)

LDzsi 2019.07.22. 08:19:32

@Robi71: igen. Szegénykémnek hátha lesz kedve focizni, hiszen nincs játszótársa :(

Robi71 2019.07.22. 08:25:44

@LDzsi: Nekem nem úgy tünt, hogy nem volt kedve a múlt szezonban...ellenben abban igazad van egyre távolabb került a csapat tőle képességben, minőségben. Egy Griezmann jól jöhet segíteni áthidalni ezt a távolságot. Neymar is jöhetne.

LDzsi 2019.07.22. 08:31:31

@Robi71: szemét Barto majd elintézi, hogy Neymar is jöjjön, ettől nem kell tartani :)

Robi71 2019.07.22. 08:33:39

@LDzsi: Szemét?....végre jóváteszi amit az elmúlt években elcseszett!
Igaz, ennek kemény ára lesz.

Raven1975 2019.07.22. 09:20:50

Stílusosan felavatták az első edzésen. :)
www.instagram.com/p/Bz742QgAqK0/

2019.07.22. 09:22:51

@Robi71: mondjuk a harmadosztályból bekerülni mégha csak így is azért nem rossz.

Robi71 2019.07.22. 09:34:33

Luca Jovic:
"A Crvena Zvezda-nál minden a győzelemről szól. Ha nem nyersz, azt bukásként könyvelik el. Néhány évvel ezelőtt a klubnak anyagi problémái támadtak. A játékosok összefogtak, és írtak egy nyílt levelet az egyik újságban, hogy annyira sincs pénze az egyesületnek, hogy sampont vegyen a zuhanyzóba. Másnap a szurkolók samponokat hagytak az autóinknál. Értik már? Ez több, mint egy futballklub. Ebben a környezetben felnőni annyi önbizalmat adott, hogy nem félek semmitől." :)

Tanulságos kelet európai történet. Így is lehet.
www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/luka-jovics-amikor-megerkeztem-sirtam-honvagyam-volt-2711725

DISTANTxTHUNDER 2019.07.22. 10:10:45

@Robi71: A játékosok adták volna el az autóikat és akkor lett volna pénz samponra.. ehelyett ezt is az adófizető "átlag" ember állja, ez a felfogás jellemző a délszlávokra meg a balkánra..

Robi71 2019.07.22. 11:41:59

@DISTANTxTHUNDER: A lényeg: "Ez több, mint egy futballklub. Ebben a környezetben felnőni annyi önbizalmat adott, hogy nem félek semmitől."
Talán ezért nincs tele a gatyája egy szerb 18 évesnek, ha bizonyítania kell egy topbajnokságban. Nem úgy, mint....

Robi71 2019.07.22. 11:45:10

Most Raul-on a sor, hogy utána nyomozzon az adóhatóság. Egyik cégét "vitte csődbe" (vonta ki a tőkét belőle), hogy megússzon egy 17,7 milliós tartozást egy másik cég felé.
1-4 év börtön is lehet (lehetne) belőle.
www.mundodeportivo.com/futbol/real-madrid/20190722/463632166315/raul-gonzalez-delito-el-mundo-carcel-juzgado.html

Raven1975 2019.07.22. 11:56:02

Alain Griezmann: "A Barcelona a legjobbak legjobbja! A Cruyff korszak óta követem őket. Lenyűgöző a futball identitásuk. Gigantikus, fantasztikus! Szavakkal nem tudom leírni, mennyire örülök, hogy a fiam itt lehet!"
uploads.disquscdn.com/images/bd97807ae00141fdca3e8205778d9911841fe4e860fac06f20bad257df3c0bf8.jpg

Frano Dévay 2019.07.23. 09:23:40

szüzmáriám,.....gátlástalan hozsanna a franciáért....amúgy magyarosan, szokás szerint,...miközben még egy percet sem játszott messivel,busival, vidallal, lenglettel....a többi emlitésre sem méltó...no, majd ha leo mellett képes lesz komoly produkcióra, akkor jöhet a hallelujah,...afféle igazi tétmeccsen persze,...ez nem jött be a kutinyósnál, a dembelésnél, az umtititinél....lássuk, a grizes mire lesz képes...egy biztos,....szorgalmasan pakolják körbe messit bosszantó átlag-figurákkal...kérdés, mikor sokall be leo ...mert hogy be fog sokallni, az hétszentség.

kritizator 2019.07.23. 09:36:52

@Frano Dévay: hagyja ott a barcát, ha van esze, (meg az Argentin válogatottat is)
süti beállítások módosítása