A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Egyre mélyül a gödör, vajon van-e visszaút?

2019. szeptember 23. - Berbatov

A május hetedikei liverpooli este utóhatása végigkíséri a Barcelona új idényét. Cirka négy hónap leforgása alatt az ismételt történelmi triplázás lehetőségétől eljutottunk az utóbbi 25 év legrosszabb szezonkezdetéhez. Közhely, de a futballban valóban gyorsan változik minden. 

A 4-0-ás vereség hatalmast csapást jelentett a katalán klub dolgozói és szurkolói számára. A spanyol kupadöntő elveszését követően a lehetséges három trófeából mindössze a spanyol bajnoki címet gyűjtötték be Ernesto Valverde tanítványai, a gárda számára zavartan és megalázóan fejeződött be a mögöttünk hagyott szezon. 

A vezetőség megosztottan állt Valverde jövőjéhez, többen menesztették volna őt az igazgatók közül, de végül Josep Maria Bartomeu elnök megerősítette a pozíciójában az edzőt, tehát a szakmai stáb összetétele változatlan maradt. Jordi Mestre alelnök és Josep Segura általános igazgató távozott a nyári zűrzavarban. 

A csapat szezonkezdete azonban minden várakozást alulmúl. Az anfieldi éjszaka után kilenc tétmérkőzéséből mindössze hármat volt képes győzelemmel zárni a Barcelona, és a Camp Noutól távol öt találkozóból álló nyeretlenségi szériát építettek ki Messiék. A spanyol bajnokságban a megszerezhető tizenöt pontból hét egységet volt képes begyűjteni a Barca, évtizedeket kell visszalapoznunk a történelemkönyvben, ha hasonlóan gyenge szezonkezdetet szeretnénk felkutatni. A hatodik fordulót megelőzően a kilenc bekapott góllal a mezőny legrosszabb védelmét prezentálja a klub, pedig minden valószínűség szerint nem felejtettek el focizni Piquéék. 

Ernesto Valverde rengeteg kritikával szembesült a katalán fővárosban végzett munkáját illetően. Többen megkérdőjelezik a taktikai felkészültségét a legmagasabb szintre vonatkozóan, a méregdrágán igazolt sztárjátékosok várt teljesítményének az elmaradását az edző nyakába varrják, illetve a Barcelona játékának alacsony élvezeti faktora szintén állandóan komoly témát jelentett a Valverde érában.  

Mi lehet a megoldás?

Nyilván az edző menesztése az első bevillanó gondolat. Ezzel csupán annyi a bökkenő, hogy szezon közben nagyon nehéz megfelelő alternatívát találni, és az új edzőnek gyakorlatilag korlátozottan van ideje és alkalma a saját képére formálnia a csapatát. Bartomeuék Valverde támogatásával valószínűleg rossz döntést hoztak, holott az egész nyár rendelkezésre állt volna az új tréner kiválasztására.

Én őszintén nem gondolom, hogy a kapcsolat Valverde és a játékosok között meg tud újulni, és varázsütésre mindenki visszatalál a helyes útra, bármennyi munkát is tesznek bele. Jelen történet egy folyamat eredménye, amely a végét járja, a kimenetele nem, a hossza még esetleg kérdéses. Mindenesetre kedd este talán egy lépéssel közelebb kerülünk a végkifejlethez. 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr115159136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.09.23. 00:54:38

Legyen meg a BL helyezés és ne nyerjünk semmit. Ha esetleg valami csoda folytán mégis lenne arany valahol az csak a bajt hozná. Már idén bukjon mindenki azonnal. Jön a nyár, el lehet kezdeni a tisztogatást teljes gőzzel.

Robi71 2019.09.23. 04:38:50

A Real legyőzte a Sevilla-t és elment 4 ponttal. :(

sunt 2019.09.23. 07:09:36

Az időhúzás olyan mély rothadást eredményezne, amelyet jó, ha 5 év alatt lehet kiheverni.

DISTANTxTHUNDER 2019.09.23. 07:23:41

Én még reménykedtem tegnap hogy a Real is elszerencsétlenkedi a 3 pontot, de ők végül nyertek.. szarul játszva, vállalhatatlanul, 1 góllal, de nyertek.. és ez még nagyon sokat fog számítani a végén.. én korábban is azt mondtam hogy a cél szentesíti az eszközt, vagyis mindegy hogyan, csak nyerjünk, mert egy 1 gólos kiszenvedett győzelem is pont annyit ér mint egy 6-8 gólos gála kiütés.. nyilván a Barcától, ettől a kerettől mindenki az utobbit várná, és már az is elég magyarázkodásra adna okot a vetetés részéről hogy több mint 1 milliárd eurónyi all star kerettel miért nem ütünk ki mindenkit, miért csak szenvedve nyerünk? Ez volt tavalyig.. idén már szenvedve sem nyerünk, noha a keret a korábbi évekhez képest most a legígéretesebb (még fifában sem tudom jobban összerakni-na jó, talán Coutinhot én megtartottam volna).. szerinzem ez egyértelműen jelzi hogy Valverde eddig is köhögő gépezete az utolsókat rúgja, most kell a frissítés amíg még menthető a szezon! Azzal nem értek egyet hogy nehéz lenne megfelelő trénert találni, Setien tudtommal szabad, de talán még Wengert is meg lehetne győzni.. végső soron még Mourinho is jobb ennél..

Frenkie82 2019.09.23. 07:32:58

@DISTANTxTHUNDER: Teljesen egyetértek veled, ez a keret jóval többre hivatott, csak hát Valverdének szellentése sincs arról, hogy mi az hogy felkészítés, mi az hogy feltüzelni a játékosokat, mi az hogy meccs közben belenyúlni a taktikába, felállásba, stb., amíg a guggoló "zseni" lesz az edző, addig nem lesz változás... Per pillanat az európa liga is elérhetetlen... nem hogy a BL...

BarcelonaFC 2019.09.23. 08:03:13

@Robi71: @DISTANTxTHUNDER: @Frenkie82: bocsánat, de ti tényleg a bajnoki címen izgultok?
8.-ak vagyunk, nézhetetlen játékkal és egy teljesen szétesett csapat képét mutatjuk meccsről meccsre, a király kupát leszámítva, bármilyen cím csupán szép álom lesz idén.

pereztrollka 2019.09.23. 08:09:48

F.sz nélkül akarunk ba..ni. Azaz ember aki, a Liverpool fiaskó után nem mond le, annak a gerincével is gond van. Hétvégén azért szorítottam, hogy nehogy Messi és Fati gólokat rúgjanak. Szerdán kapjunk ki, ez helyett BÁRKI aki elérhető jobb lesz. Ebben az emberben nulla érzelem és tűz van, ez hozzáadott értékben nulla. Ideje lenne erőnlétileg és taktikailag felzárkózni a többi "nagy" csapathoz. Legyünk őszinték, most egy komolyabb csapat földbe döngölne minket, akár hazai pályán is. Túl nagy a csend Valverde körül, remélem ez azt jelenti tárgyalnak valakivel, mivel nem egyenesek voltak eddig sem az üzleteléseink...

DISTANTxTHUNDER 2019.09.23. 08:10:41

@BarcelonaFC: Persze hogy a bajnoki címért izgulok, még csak szeptember van! Ha most én is elkönyvelném hogy elúszott a szezon, akkor miért lenne értelme nézzem a csapatot a matadék 9 hónapban? :) 5 forduló ment le, és már most nyilvánvaló mindenkinek hogy így fog működni a csapat.. ha most váltunk egy edzőt, még lehet menteni a szezont.. januárban vagy februárban már nehezebb..

Frenkie82 2019.09.23. 08:27:38

@BarcelonaFC: Te miről beszélsz? Ki izgul itt a bajnoki címért? Én annyit írtam, hogy ezzel az edzővel, ezzel a szakmai vezetéssel még az Európa Liga indulás sem lesz meg, nem hogy a BL-kvalifikáció. Ki írt itt bajnoki címről???? Az már tuti nem lesz meg... Talán jobb is, mert akkor ezt a guggoló kedvtelen, érzelmek nélküli páviánt lehet elküldik már végre...

Frenkie82 2019.09.23. 08:30:07

Én nem a bajnoki címekért lettem Barçás Ronaldinho érkezése előtt... Ugyanis sehol nem volt akkoriban a Barça...

mark6666 2019.09.23. 08:33:48

A keret erős de ha a nevek mögé néz az ember láthatja hogy nagyon is sérülékeny ! Griezmant ugyanúgy poszt nélkül hoztátok mint anno Coutinhot. Hisz ha jó játékos és jó volt egy poszton, egy másik rendszerben akkor majd egy egész más rendszerben és másik poszton is biztos jó lesz... hát nem és ugyanúgy szenvedtek és nem találjátok a helyét. Grizi konkrétan Messi posztján érezné magát a legjobban...

A régi nagyok egyre öregebbek, egyre jóllakottabbak, a fiatal gyors játékosok egyre könnyebben rohannak el mellettük. Ehhez jött még Messi sérülése. Ráadásul egy nem nagy csapatos az edző aki még nem nőtt fel ehhez a szinthez, a sztárok is érzékelik ezt, gondolom mostanra mekkora tekintélye lehet.

Ez így már bőségesen elég az ilyen eredményekhez. Kérdés a sztárok még összetudják kapni magukat 1-1 meccsre és toltok egy olyat mint pl a reál a BL meneteléseinél. Mert 1-1 meccsre bárkit elvertek, de huzamosabb ideig jelenlegi formájában magas szintet nem látok bele.

Most ott billegtek mint kb 2 éve a reál. Erős a keret, de ha jobban megnézik öregedő, jóllakott sztárok ezek már. Ha odateszik magukat bármi kisülhet (lásd reál BL menetelés), ha beleszarnak akkor meg jön a 20 pontos hátránnyal 3. hely.

mark6666 2019.09.23. 08:42:17

Nem kell még temetni a szezont. Minden nagy spanyol csapat gépezete akadozik idén. A reál és az atletico is szerencsétlenkedik és átalakuláson esnek át. Egyikben sem látni most a potenciált egy BL menetelésre. Aki idejében eszmél hogy hol a helye Európában és feláldoz mindent a bajnoki címért az könnyen előnybe kerülhet.

Most otthon játszotok, ilyen produkció után összekapjátok magatokat és gáláztok. Majd jön egy atletico-reál... ha azalatt megemberelitek magatokat máris utolérhetitek őket. (viszont ha ismét könnyű meccseken hullajtotok pontokat, a reál meg valahogy behúzná ezeket akkor min 6 pontos előnye lenne és letudva egy sevilla+atletico idegenben..na onnantól ők már csak a bajnokságra koncentrálnának az tuti)

celestial 2019.09.23. 08:43:12

Valverdevel nincs....

caaaatalan 2019.09.23. 08:45:11

Meglátjuk holnap mi lesz.

Remélem jó játékkal nyerünk. Nem olyan könnyű új edzőt a padra tenni szezon közben.

Hiddinket pl. Most menesztették, esetleg Wenger szabad de egyik se mai gyerek.

Ebbe a csapatba esélyes h januárban megjön Neymar. Akkor legyen edző a talpán aki kezeli az egokat.

Eminusz 2019.09.23. 09:05:15

Zidanet is szezon kozben neveztek ki anno es ha a bajnoksagot nem is nyerte meg, de azert egy BL-gyozelemmel feledtetni tudta Benitez borzaszto munkajat a Realnal... En nem ijednek meg egy esetleges edzovaltastol most... :)

Eminusz 2019.09.23. 09:07:53

Amugy kovezzetek meg, de eskuszom kineveznem Mourinhot! Szerintem pont egy olyan szelsoseges edzo kellene most ide, mint amilyen a portugal....

caaaatalan 2019.09.23. 09:23:59

@Eminusz: nekem az egy kicsit sok(k) lenne, ha Mourinho jönne.

Spacedyevest 2019.09.23. 09:28:05

Dárdai kellene. Épp nincs melója.

pereztrollka 2019.09.23. 09:29:16

@Eminusz: Xavi lesz ebből, ÓRIÁSI bukó előtt áll ez a csapat. Itt a kérdés nem az, hogy kell-e új edző, hanem a ki és a mikor kérdése. Kicsit Mou megcsúfolása lenne Titónak és az akkori madrid oldaláról provokált "háborúnak" is még vannak nyomai. Valverde helyett már inkább Ő. Szerintem Xavi katarban már összepakolt, csütörtök reggel leszáll a gépe és beballag a sajtótájékoztatóra...

pereztrollka 2019.09.23. 09:35:31

Vakverde helyett akár már Ő is(Mou).

pereztrollka 2019.09.23. 09:37:40

@caaaatalan: kinyomná Zizu szemét az meg lefejelné...

BarcelonaFC 2019.09.23. 09:56:40

@pereztrollka: Bárcsak...Valverdénél még Valdés is jobb lenne..

FRANCIBARCA 2019.09.23. 10:08:22

Én M. Allegrit el tudnám képzelni E. Valverde helyett, és ha netán jönne Neymár akkor legalább nem csinálna balbekket belőle mert Valverdéből ezt is kinézném lévén, bekket keresünk ! A legjobb persze az lenne ha Bartom...ariska a hóna alá kapná a savanyúképű Valverdét és mielőbb elhúzna vele. ...jobb előbb mint utóbb !

FRANCIBARCA 2019.09.23. 10:17:57

@FRANCIBARCA: Ja és az alapkérdésre válaszolva : "...EGY VISSZAÚTNAK MINDÍG LENNI KELL, TALÁN MOST..." nem hibázzuk el !

Dr Mouse 2019.09.23. 10:37:55

Az egész idei mutatott játékunk kezd hasonlítani annak a Chelsea-nek a produkciójához, aminek a végén Mourinhot menesztették.

sunt 2019.09.23. 11:17:09

@Raven1975: Rémhírekből nem kérünk!

Balázs37. 2019.09.23. 12:57:49

Mikor olvasom már, hogy menesztik ezt a középszerű edzőt? Bár azért a játékosok is sárosak a kialakult helyzet miatt. 70 % az edző számlájára írható. Ez az én véleményem, idén ezzel az edzővel már nem érünk el semmit. Egy profi edzővel egy klub nem eshet ki kétszer így a bl-ből, nem bukhat el egy veretlennek tűnő szezont egy Levante ellen. Valencia ellen a kupadöntőben nem kap ki, amikor rekorddöntésről van szó. Be kell tudni építeni egy kreatív Coutinhot a csapatba....

Robi71 2019.09.23. 13:08:03

@Raven1975: Ezek edzők, nem klubvezetők. Az igazi az lenne, ha az edzők képeit a klubvezetőkre cserélnénk le. Ők szabják/szabták a saját arcképükre a klubot.
Nunez - Laporta - Rosell/Bartomeu.

Barcaa 2019.09.23. 18:41:05

@pereztrollka: Tökéletesen leírtad a lényeget!

Hozzátenném..Ha lett volna egy kis jóérzése, már a Roma elleni bukó ellen önként lemondott volna...
Erre eljátssza ugyanazt, mindezt úgy hogy a visszavágón labdát se tudtunk tartani, és az egyetlen ilyen KP-st Arthur személyében meg padoztatta 3-0-s állásig..gratulálok.-

Putaj 2019.09.23. 20:01:55

@pereztrollka: ;)))) ezt nagyon adom
Jó, Mou azért még mindig ne Tito miatt, de Bárki más most azonnal!

FCB_László 2019.09.23. 20:54:47

Nyugodjon le mindenki, Messi visszajön, és megmenti a helyzetet, SAJNOS. És Valverde meg megmenekül. 100% hogy nem fogják kirúgni, nem kell ettől félni.
Bajnokok lehetünk BL kizárva. Unalmas nézhetettlen meccsek jönnek, közben Dembele 10x még lesérül, Griezmann ->Coutinho 2.0 lesz . Busquets kezdő marad, Alena megy a levesbe stb.

Úgy hogy még 1 év kuka, főleg azért kuka mert meccs közben hajlamos vagyok elaludni ....

MagicBarca 2019.09.23. 21:25:25

@FCB_László: nagyon megfogtad a lényeget,teljesen adom :) hozzáteszem,hiába akarják szerintem a játékosok is megbuktatni Ernő bát,ő itt fog csücsülni még jövőre is,vagyis guggolni.Sajnos

FCB_László 2019.09.24. 09:20:05

@MagicBarca: huh azért remélem jövőre már nem :/
De van benne ráció, hiszen ha jól tudom az elnök úr utolsó szezonja lesz aztán megy . Aztán jön egy rendszerváltás xd REMÉLEM + irányban
süti beállítások módosítása