A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Átvette a vezetést a Barcelona a Ligában!

2019. október 19. - caaaatalan

A Barcelona a válogatott szünet után 3-0 arányban győzött idegenben az Eibar ellen, ezzel a forduló nyertese lett. Nézzük mi történt szombaton.

A Liga 9. fordulójában a nagy hármasból először a Barcelona lépett pályára szombaton 13.00-kor. Mindig nehéz a válogatott szünet után játékba lendülni, ráadásul mindezt idegenben az ellen az Eibar ellen, amely kis csapat léte ellenére is nyílt sisakkal játszik hazai pályán. A mérkőzésen a Barcelonának emberöltő óta először nem volt sérültje, hiszen Umtiti, Alba és Firpo is játékengedélyt kapott az orvosoktól, az első kettő rögtön a kezdőbe is került. A csatártrióban Griezmann, Messi és Suárez, tehát a papíron legerősebb hármas szerepelt. Biztos, hogy ennek a formációnak még sokat kell csiszolódnia, de ezen a napon kijött a lépés, hiszen a bátran fellépő hazaiak többször a saját kardjukba rohantak, a Barcelona pedig köszönte szépen a lehetőséget és a hibákat kihasználva Griezmann révén hamar vezetést szerzett, meg kell jegyezni, hogy Lenglet tért ölelő passzából. A második félidőben Messi toldotta meg az előnyt egy szép támadás végén, Griezmann itt a gólja mellé egy leheletfinom, jelzésértékű asszisztot is jegyzett. Nyolc percre rá Suárez Messi passzából bevitte a kegyelemdöfést biztosítva a 3 pontot, ám ekkor még nem tudhatta a csapat, hogy ez a 3 pont a vártnál többet is ér.

Történ ugyanis, hogy a 4 órás idősávban az Atletico a Valenciát fogadta otthon egy rangadón, és bár Costa a 38. percben büntetőből vezetést szerzett a Turia partiakban mégis volt annyi, hogy ezt a meccset ne engedjék el. Partiban maradt a Valencia a meccs végéig és ennek 1 pont lett a gyümölcse, Parejo a 82. percben egalizált, ezzel az Atletico 3 pontos lépéshátrányba és a 4. helyre csúszott.

Ám még ennél is rosszabbul járt a Real Madrid, amely Mallorcán szerepelt este. A forduló előtt fix 2-esre adott meccsen meglepetésre már a 7. percben vezetést szereztek a hazaiak, de még nagyobb fordulat, hogy ezt a sovány előnyt meg is tartották. Nem változtat a döbbeneten még az sem, hogy a Real a 74. perctől Odriozola kiállítása miatt emberhátrányban játszott.

Szó ami szó ez a forduló tehát a fentiek alapján tisztán a Barcelonáé volt hiszen nem is kettő, de rögtön három legyet ütött egy csapásra: nyert  a saját meccsén, leszakította az Atleticot és megelőzte a Realt, átvéve ezzel a 9. fordulóban  a tabella 1. helyét!

Csak így tovább!

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr1015236542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sunt 2019.10.20. 06:08:10

Valverde egész vagyonát rákölthette a Szent Antalra, viszont megnyílt az út a bajnoki ismétlésre és ezzel arra, hogy sikeres edzőként távozhasson az év végén. Mosatantól újra a rutinos játékosokat fogja preferálni, a BL-ben pedig megérkezik a most már megszokott nagy pofon.

sunt 2019.10.20. 06:11:24

Valverde egész vagyonát rákölthette a Szent Antalra, viszont megnyílt az út a bajnoki ismétlésre és ezzel arra, hogy sikeres edzőként távozhasson az év végén. Mosatantól újra a rutinos játékosokat fogja preferálni, a BL-ben pedig megérkezik a most már megszokott nagy pofon.

sunt 2019.10.20. 06:12:33

Bocs a kettőzésért: technikai hiba.

DISTANTxTHUNDER 2019.10.20. 08:03:00

Az utóbbi meccseken végre összeállni látszik a csapat, a védelem remekel, mindegy milyen összeállításban játszik, és elől is kezd összeérni az MSG, ami akár az MSNhez hasonlóan félelmetes trió lehet a szezon végére.. érdekes hogy Griezmann most is a bal szélen játszott és kiválóan, szóval végképp nem értem mitől függ a teljesítménye.. jó volt látni a tegnapi gólokat, amelyekről szintén az MSN jutott eszembe.. örülök hogy sikerült az élre állni, remélem sikerül is megtartani ezt a helyet, és akkor megint csak a BL miatt kell izgulni :)

DISTANTxTHUNDER 2019.10.20. 08:06:39

Az Atleticonál szerintem most ütközik ki Griezmann hiánya.. az elmúlt x szezonban is a meccseik nagy részén pont egy Griezmannal voltak jobbak mint az ellenfél, most hogy ő már nincs, a Felix csoda pedig nem meglepő módon 3 napig tartott, látszik hogy milyen erőt is képviselnek idén.. kb semmilyet :)

GYLS 2019.10.20. 08:26:16

Ibrahimovic ismét szólt egy nagyot.

“Soha nem volt konfrontáció közöttünk, erre nagyon odafigyelt. A mérkőzés után, amikor bementem az öltözőbe, ő már ott volt, de nem jött elő addig, amíg én nem távoztam. Ekkor az egyik asszisztense szólt neki, hogy “Most már elment, előjöhetsz.” A tv-ben mindig eljátssza a kemény fickót, de amikor szemtől-szembe kell beszélnie valakivel, akkor mindig elbújik. Edzőként kiváló, de mint ember…”

Amúgy Pep Guardioláról beszélt.

Barc A ti 2019.10.20. 08:47:31

Végre élvezhetőbb volt a játékunk, gratuláció a győzelemért és a tabella első helyéért.

De! Busi és Arthur rengeteg labdát adott el, mindketten gyengén játszottak.

caaaatalan 2019.10.20. 09:09:04

@Barc A ti: a csapat nehezen lendül formába de látszik vmi fejlődés. Én egyébként ezt nem bánom. Nem most kell csúcson lenni, hanem tavasszal

sunt 2019.10.20. 09:23:07

Arthur valóban most volt a leggyengébb itteni pályafutása során, de ezt tudjuk be a válogatott szünetnek. A támadójáték javulásában viszont az ellenfél játékmódjának volt kulcsszerepe.

Eminusz 2019.10.20. 09:51:59

@PBence20: Pont ezt akartam irni. :D
Alena egy vesztes meccs utan, ahol mindenki egytol egyig gyengen jatszik, kikerul a keretbol honapokra.. Most Arthur es Busi egy gyoztes meccsen lefele logott ki a mezonybol, megis biztos lehetsz benne, hogy ott lesznek a kovetkezo meccsen is!

Raven1975 2019.10.20. 10:02:56

Némi nehézségek ellenére ismét a megérdemelt helyén a Barça!

szigony 2019.10.20. 10:27:36

@GYLS: Kezeld a helyén ezt a nyilatkozatot. Ibra egy jó focista de emberileg egy nulla. Számtalan mocskos dolgot művelt a pályafutása során mert Ő mindent meg tehetett. Ezeket a vissza emlékezéseket a helyén kell kezelni.

kritizator 2019.10.20. 11:33:27

@szigony: mindenki szereti fenyezni magát, minél kisebb a tudása a bal inkabb

Robi71 2019.10.20. 12:15:35

@GYLS: Ibra leigazolása stratégiai hiba volt. Nem illett bele a képbe egyáltalán semmilyen szempontból. Nem értett semmit sem a klubfilozófiából. Elég ha elolvasod ezt a nyilatkozatát:
„Úgy éreztem magam, mintha visszamentem volna az Ajaxhoz, mintha újra iskolás lettem volna. A játékosok egyike sem viselkedett szupersztárként, ami nagyon furcsa volt. Messi, Xavi, Iniesta, az egész csapat olyan volt, mint az iskolás srácok. A világ legjobb futballistái lógó fejjel álldogáltak, én pedig nem értettem, mi történik körülöttem. Szörnyű volt.”

caaaatalan 2019.10.20. 12:46:48

@Robi71: egyetértek. Ibra sok csapatban ász lehetett, sőt inkább a Barcelona volt kivétel ilyen szempontból, de ide nem passzolt.

julio alberto 2019.10.20. 15:17:49

Jár a taps a fiúknak a tegnapi mérkőzésen mutatott játékért és az újabb idegenbeli sikerért.Kezd formálódni az alapcsapat ami azért remek mert sok fiatal kap helyet benne.A mérkőzés embere nálam Griezmann volt,de mindenki hozta az átlagot vagy inkább az átlagnál többet.
süti beállítások módosítása