A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Így folytatják a válogatott szünet után!

2019. november 11. - caaaatalan

Újabb 2 hetes válogatott szünet köszöntött be az európai klubfutballban, mely során zárulnak a jövő évi EB selejtezők, de nem csak az európai válogatottak játszanak.

A Barcelona első és utánpótláscsapataiból összesen az alábbi 14 játékost hívták be hazájuk kapitányai:

Ter Stegen: Németország

Fati, Iñaki Peña: Spanyol U21

Todibo: Franicia U20

Lenglet, Griezmann: Franicao.

Wague: Szenegál

Busquets: Spanyolo. (egyedül...)

de Jong: Hollandia

Rakitic, Horváto.

Arthur: Brazíla

Vidal: Chile

Messi: Argentína

Suárez: Uruguay

A fentiekből jól látható, hogy az alapcsapat majdnem teljes egészében nekiindult a világnak, az európaiak komoly tétre menő záró eb selejtezőket játszanak, hiszen pl. még sem a franciák, sem a hollandok, de a horvátok sem kvalifikálták magukat a jövő nyári kontinenstornára. Messi és Suárez egymás ellen fog barátságos meccset játszani, ezt megelőzően az uruk felavatják még az új Puskás Stadiont is.

A szünet utáni első mérkőzést a Leganes ellen játssza idegenben a csapat, ami kemény diónak ígérkezik, hiszen a Barça egyébként sem szokott a valogatott szünetek után brillírozni, idén idegenben pocsék a mérlege és a 13:00-ás kezdés sem a játékosok kedvence.

A Bl-ben a Dortmund ellen folytatja a csapat otthon, itt jó játékkal kellene lendületet venni, hiszen aztán következik az Atletico elleni rangadó a Ligában ráadásul Madridban. Ezt követően a csapat fogadja a Mallorcát, zárja a Bl csoportot Milánóban és rázós útja lesz a Real Sociedadhoz, míg végül december 18-án borítékolhatóan szoros tabellánál rendezik az ide szezon első Clasicoját Barcelonában.

 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr2415301654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2019.11.12. 16:11:22

Ivan Rakitić achilles probléma miatt visszatért a válogatottól.
Barcelonában folytatódik a rehabilitációja.

Dr Mouse 2019.11.12. 17:48:20

25 nap alatt 7! tétmeccs! Nem semmi...
Úgy belegondolok, - meccs, pihenő nap, edzés, majd megint meccs...
Borzasztó.

Raven1975 2019.11.12. 21:13:28

Clément Lenglet nyilatkozata a 'L'Est Républicain'-nek.

Úgy érzed, hogy már a sztárok életét éled?

Egyáltalán nem, nem változtam meg. A Nancyben sem voltam sztár, ez azóta is változatlan. Az emberek lehet, hogy másképp látják, de nem képzelem magam sztárnak. Engem arra neveltek a szüleim, hogy mindig maradjak az aki vagyok.

Biztos, hogy nem lehet könnyű a földön maradni, miközben a Barcelona és a francia válogatott játékosa vagy, mindössze 24 évesen.

Tisztában vagyok a futballvilággal, annak előnyeivel és hátrányaival. Egy top sportoló vagyok, de én magamra egyszerű futballistaként tekintek. Nagyon gyorsan sikerült megmásznom a futball rangléráját, és tudom, hogy ez kizárólag a kemény munkának köszönhető.

Ebben az álomszerű életben, hiányzik-e valami abból az időszakból, amikor a másodosztályban debütáltál az ASNL színeiben?

Kevesebbet láthatom a barátaimat, nem mehetek el moziba vagy éppen horgászni. Ezt azonban kompenzálja az a rengeteg hihetetlen pillanat, amit átélhetek a pályán.

Milyen a kapcsolatod a pénzzel?

Tisztában vagyok a pénz értékével. Vannak azonban dolgok, amiket gondolkodás nélkül megengedek magamnak. Például egy étteremben nem érdekel, ha negyven euróra költök, vagy éppen százra. Sokszor így is megkapom, hogy túl keveset költök, de egyszerűen nem érzem szükségét. Most például vegyek egy Ferrarit? Szép autó, de ennyi, csak egy autó, nem vonz az ilyesmi engem.

Mesélj Messiről, barátok lettetek?

Az elején csak a világ legjobb játékosa volt, mostanra azonban egy nagyszerű baráttá is vált az öltözőben. Leo rendkívül szerény, olyannyira, hogy a többiekkel el sem tudjuk képzelni őt másmilyennek.

Robi71 2019.11.13. 00:00:49

Lehet Busi lesz az utolsó játékosunk egy jó ideig (reméljük nem sokáig), aki magára veheti a válogatott mezét?
Alba talán még igen, de Roberto már aligha. A következő Fati lehet. Nem túl jók a kilátások.

MagicBarca 2019.11.13. 00:28:35

Lássuk sorban.Levante kötelező.Dortmund:ha akarunk ettől a szezontól valamit,nyerni kell és nem lesz egyszerű.Főleg,hogy utána Atletico.Ott egy pontot várok és remélhetőleg a favágók nem okoznak nekünk sérülést.Mallorca,szerintem a legkönnyebb a meccsek közül,kötelező,még cserepaddal is.Inter.Ha megvan a Dortmund,akkor az Inter elleni meccs már lényegtelen,de Milánóban ezt az Intert.......Sociedad:Baromi erős csapat,sok fiatal tehetséggel.Nyögvenyelős meccs lesz,nüanszok döntenek majd.Viszont,ha hiszitek,ha nem,a meccsek közül a Real-t érzem simának.Szerintem 2 fával még így is simán nyerünk.Nem jó a csapat,de a Real még gyengébb és nem látok bennük semmit.Összegezve:7 meccs,21 pont.14-et minumium várok,de ez a minimum.A szezon fordulópontja lehet ez a pár meccs.

MagicBarca 2019.11.13. 00:33:37

@Robi71: spanyol válogatott lehet,de sok légiósunk van és spanyol szinten nem állunk jól,de maga a válogatottsági szinten igen :) Stegen-Lenglet.Semedo,Todibo,Firpo,Umtiti-Arthur,Vidal-De jong-Lajos,Messi,Dembele,Grizes.Ez bőven jó.Oké,nem spanyolok,de mondj egy olyan mai fiatal spanyolt,aki elférne nálunk,Oyarzabal-on kívül :)

Robi71 2019.11.13. 01:17:25

@MagicBarca: Ha azt vesszük figyelembe, hogy a legsikeresebb spanyol válogatott (VB, 2xEB) 2/3-át nemrég még a Barca adta, akkor... :(
Az is rendben, hogy nem kevés válogatott játszik nálunk, de ha megnézed hány közülük meghatározó, akkor... :(
Valóban nem bővelkedik kiemelkedő egyéniségekkel a mostani spanyol válogatott, csak csapatként lehetnek sikeresek.

Eminusz 2019.11.13. 05:56:42

@MagicBarca: Haaat nem tudom... A Leganest kemeny meccsnek tartom, amiert a cikkben is le van irva: idegenben 13:00-as kezdessel mindig szenved a csapat, legyen akarki az ellenfel... :/
A Dortmund es az Inter elleni meccsek fontossagat tokeletesen leirtad.
Az Atletico ellen is kemeny meccset varok... Egy x-szel kiegyeznek..
A Mallorcat otthon verni kell, de ne felejtsuk el, hogy a Realt megvertek nem is olyan reg... Igaz, otthon..
A Sociedad ezek kozul valoban a legkemenyebb ellenfel. Szerintem kikapunk. :/
A Realt nem irnam le... Osszessegeben gyengek, de veled ellentetben en nem gondolom, hogy gyengebbek, mint mi... Az utobbi idoben elkaptak a fonalat: 4-0, 6-0, 5-0..... Persze a Clasikokra jelemzo, hogy a csapatok formajat, statisztikakat nem kell nezni, mert lenyegtelen.. :) Nem tudom, mit varjak attol a meccstol... Mindent osszevetve, jo ha a megszerezheto pontok felet begyujti a csapat... Kemeny honap lesz az biztos.... Visca el Barca!!!

DISTANTxTHUNDER 2019.11.13. 07:54:17

@Robi71: Ahhoz képest hogy 2010ben még a 11 fős kezdőből 9 Barcás volt, ez elég siralmas.. mondjuk a spanyol válogatott sem képviseli azt a szintet amit akkor.. de a Barca sem :/

DISTANTxTHUNDER 2019.11.13. 08:03:47

@MagicBarca: A gólszerzéssel is hadilábon állnak a játékosok, így kicsit vicces kötelező győzelmekről beszélni (szerintem a Praha elleni hazai meccs is kötelező kellett volna legyen).. ez a szezon nagyon nehéz lesz, a bajnokságban is bukdácsolunk (emlékem sincs mikor fordult elő hogy Karácsonyi szúnrtre úgy mentünk el hogy nem utcahosszal vezetjük a tabellát), a BLben, ha tovább is megyünk, esetleg meg is nyerjük a csoportot, én akkor sem érzem azt hogy lenne bármivel több esélyünk a korábbi évekhez képest.. jelenleg szerintem nincs olyan csapat a BLben aki ellen ne lenne benne egy idegenbeli pofon..

Spacedyevest 2019.11.13. 08:58:21

Real ellen nem mennék biztosra. A góllövés jobban megy nekik, a hatékonysággal akkor sincs bajuk, amikor éppen gyengék.
Most elkapták a fonalat és látják is, hogy legyőzhető a Barca.
Nekem pont azzal a meccsel kapcsolatban van rossz érzésem, de ne legyen igazam.

Dr Mouse 2019.11.13. 09:09:17

@DISTANTxTHUNDER: Nem volt az vagy 65-70 évvel ezelőtt hülyeség, amit Sebes Gusztáv kitalált, - nevezetesen azt, hogy egy válogatott akkor lehet igazán sikeres, ha azt EGY csapatra építik.
Luis Aragonés is érezhette ezt, mert az Eb győztes csapatát a Barcára építette.

Balázs37. 2019.11.13. 11:16:42

Szerintem itt elúszhat a bajnokság, ha nem hozzuk a maximumot, és a Real igen, jelenlegi formákat látva egyedül a Mallorca elleni hazai meccsen tűnik biztosnak a 3 pont, Atletico, Inter, Sociedad idegenben.... hát mit mondjak....

caaaatalan 2019.11.13. 11:40:27

@Balázs37.: kemény sorozat lesz az biztos. Ha vmikor lehetett volna edzőt váltani akkor azt ezelőtt a sorozat előtt lehetett volna.

Hajrá Barca 2019.11.13. 12:19:05

www.eurobarca.hu/hirek/interju/20191113-bartomeu-valverde-az-idealis-vezetoedzo-a-szamunkra/

Kíváncsi lennék, hogy a tisztelt elnök úr komolyan mondja ezeket, vagy csak kamuzik. Nem tudom eldönteni melyik a rosszabb.

Raven1975 2019.11.13. 12:26:13

Marc-André ter Stegen: "A nyilatkozatom arról, hogy kiegyensúlyozatlanok vagyunk? Mindig fontos, hogy legyen önkritikánk. Mindig szigorúnak kell lennünk saját magunkkal szemben, minden egyes meccs után, attól függetlenül, hogy nyerünk-e, vagy sem. Ha tudatában vagyunk annak, hogy fejlődnünk kell valamiben, akkor azt meg is kell tennünk." [Csakugyan lelkendeznék a csapat minden tagja így gondolkodna.]

Robi71 2019.11.13. 14:04:52

David Villa bejelentette visszavonulását.
Túl hamar elmentél levezetni, de ettől még szép volt .... mindörökké "El Guaje".

kritizator 2019.11.13. 15:02:54

@caaaatalan: meg a sorozat után, bukás esetére, de nem a Barcelonaban

kritizator 2019.11.13. 15:05:31

@Hajrá Barca: most mit mondjon, hogy nem ideális, ha mert vannak jobbak nála, mert itt ül a kispadon ez a balfék, volna jobb a piacon, csak én is balfék vagyok, mert nem tudom megszerezni

Dr Mouse 2019.11.13. 17:15:02

@kritizator: 23 millió eurós fizetésért azért éppen találna másik edzőt Barto... Nem?
süti beállítások módosítása