A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Langyos remi: Barcelona - Real Madrid 0-0

2019. december 19. - caaaatalan

A Barcelona és a Real Madrid 52 nappal az eredeti időpontot követően lejátszotta az idei első El Classicot. Az eredmény 0-0.

A meccs előtti hosszas szervezés és készülődés végül is sikeres volt, nagyjából 5000 rendőr, katona és biztonsági ember vonult fel a rend biztosítására. A csapatoknak a körülményekkel nem is akadt gondjuk, egymással annál inkább.

A Barcelona kezdőjébe a két szélen visszatért az alappáros Alba és Semedo, míg Piqué és Lenglet centerezett. Középen nagy meglepetésre padozott Busquets, és még nagyobbra kezdett Sergi Roberto. Vidal állítólag már a keddi edzést otthagyta mikor megtudta, hogy csere lesz. Elöl a legjobb trió támadott Giezmann, Messi, Suárez.

A Real agresszíven kezdett, magas letamadással, ezt nyilván ellesték a hétvégén, amikor Sociedadban szenvedett a Barça. Valverde terve Rakitic pályára küldésével pont erre készült, a horvátnak mélységi irányítót kellett játszania és belépni a két center közé a támadások megkezdésénél. A taktika nem igazán működött, a Real uralta a középpályát, Rakitic súlytalan vol, akárcsak Roberto, ez pedig meg is határozta a játék képét.

Sorban dolgozta ki a helyzeteket a Madrid, de ne legyünk igazságtalanok, hiszen nem csak Piquének hanem Ramosnak is a kapu torkából kellett menteni. Messi el el tűnt, ha azonban mégis eljutott hozzá a labda és egy kis területe volt, akkor pazar labdákat adott, Albanak pl. ziccerpasszt, kár h nem ment be.

A szünetben nem cseréltek a felek, csordogált a meccs, érkezett Vidal és lejött Semedo, ezzel a jobb oldal karakterét veszítette, a támadások a korábbinál is esetlegesebbé váltak. Természetesen azért akadtak lehetőségek Messi nem találta el a labdát ziccerben, míg Suárez egész nap nagyjából sehogy és sehonnann, az uru ritka gyengén muzsikált. Bale a másik oldalon lesgólt szerzett, igaz nem ő hanem a passzt adó Mendy válla előzte meg Piquét, a VAR most jól funkcionált.

A Barcelona keveset futott, még kevesebbet ütközött  és szinte nem is faultolt (3 szabálytalanság) a meccsen. A Real lendületes beleállós taktikája addig jól ment amíg volt szufla, de ez a 2. Félidőre elfogyott, a végén már mindenki a meccs lefújását várta.

Rakitic meccs utánis sajtójában kifejtette, hogy az eredmény igazságos, kemény meccs volt, Ramos viszont a Madridot látta jobbnak és a VAR-on két büntetőt reklamált Varane elleni szabálytalanságok miatt.

17 év után játszott Barcelonában 0-0-át a két csapat, ez mindent el is mond a tegnap estéről. A bajnokságban maradt a pontegyenlőség, egy kisebb attrocitást eltekintve rendben lezajlott a rangadó és talán most ez volt a legfontosabb.

Pontszámos értékeléseket kommentben várjuk! :)

 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr6315358126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

matroid 2019.12.19. 09:43:27

Szombaton Alaves meccsre mennénk a csaladdal.
Van tipp, hogy lehet legolcsobban? Neten 55-75€-tol talaltam?
Meccs előtt feketen olcsobb?

Bivi76 2019.12.19. 10:19:38

Az a gond, hogy nem tudunk egymást követő két mérkőzésen jól játszani Én nagyon jól tudtam, hogy a múltkori Mallorca elleni remeklés egy kivételes meccs volt, azt a teljesítményt nem tudjuk folyamatosan fenttartani. Ez a játékosállomány alkalmatlan erre. Az edzőről nem is beszélve. Sajnos be kell látni, hogy a tegnapi eredmény ránk nézve hízelgő. El kell ismerni, hogy egy nálunk jobb csapattal szemben az 1 pont sikerként könyvelhető el. Ha ez egy oda visszavágós párharc lett volna (BL vagy Kupa) kiesnénk. Nincsenek kreatív játékosaink akik váratlant tudnak húzni, nincsenek ritmusváltások, fineszes megoldások, nem tudjuk uralni, kontrollálni a mérkőzéseket, fizikai hiányosságokat is látok. Nehéz lesz a BL - ben oda vissza meccseken jó csapatok ellen. Akik meg leírták a Realt a City ellen, lehet koppannak majd Én már 2021-et várom, addig nem látok reális esélyt gyökeres változásra. Másfél év böjt, aztán remélem visszatérünk a látványos focira, teljesen új stábbal, játékosokkal. Hajrá Barca!

celestial 2019.12.19. 10:36:22

Ez még mindig nagyon gyenge...a Real simán jobb volt...de hát mitől is változott volna bármi is...

Raven1975 2019.12.19. 10:58:40

Ez nem volt méltó az El Clásicohoz! Helyesebben a hozzáállásunk, támadójátékunk, zéró kreativitás a középpályánkon, nagybani labdaszórásunk, pontatlan passzok, félpályáról vissza a kapusunkig, neki köszönhetjük az egy pontot.

barca1994 2019.12.19. 12:11:50

@Bivi76: Mi lessz 2021ben.Elmondom semmi.Te hiàba mondod régi barcás vagy.A Guardiola korszak kiemelkedő volt.Cruyff féle Barca mégsem közelítette Guardiolaét.

Bivi76 2019.12.19. 12:19:04

@barca1994: Az FC Barcelona nemcsak Guardiola edzői korszakából áll. Nélküle is lehet sikeres klub a Barca.

Kertai Dávid 2019.12.19. 12:26:04

szerintem nyerhettünk volna... a real többnyire távoli lövésekből élt, nekünk viszont nagyon sok helyzetünk volt a 16oson belül amit eltöketlenkedtünk, gondolok pl Messire amikor kb lyukat rúgott... simán voltak veszélyesebb helyzeteink, kár értük... de a döntetlen az igazságos el kell ismerni

Robi71 2019.12.19. 12:36:05

@Kertai Dávid: Grizi kezezett előtte, ha Messi berúgja akkor sem adták volna meg...

caaaatalan 2019.12.19. 12:44:23

@Robi71: ellenben Lajos is lyukat rúgott meg a hosszú is ott volt neki a végén, Leo lövését Ramos vágta ki, Alba meg egyszerűen ziccert rontott... szal nyerhettünk volna, de itt nem az eredmény volt a probléma.

Spacedyevest 2019.12.19. 13:24:51

Örülök, hogy Rakitic boldog.
A hazaiak részéről Ivan Rakitic derűlátóan nyilatkozott: „Boldogok vagyunk, jelenleg jó formának örvendünk, de az utolsó passzok, az ellenfél kapuja előtti utolsó érintések ezen az estén hiányoztak. A Real Madrid a mérkőzés elejétől kezdve megnehezítette a dolgunkat, de sikerült belerázódnunk a meccsbe, és rászolgáltunk az egy pontra.”

celestial 2019.12.19. 13:31:18

@Spacedyevest: az ilyen nyilatkozatokból is látszik hogy itt kb semmi esély a változásra...ez van....

julio alberto 2019.12.19. 14:18:13

@Bivi76: Mondtam tegnap is,ne reagálj a divat Barcelona szurkolók írásaira.Olyan csókák akik nem tudják ki volt Romario,Sztoicskov,M.Laurup vagy éppen R.Koeman szerinted valódi Barca szurkolók?Nekem vannak kétségeim,sírok amikor a sok ökörséget olvasom az ilyen tagoktól.

julio alberto 2019.12.19. 14:34:02

Tegnap megint bizonyítottak az alapcsapat tagjai(+30)lepkefing előadással rukkoltak elő újfent.Nem tudom meddig tart még ez a szenvedés de azért az beszédes hogy a nemzetközi szinten nem éppen acélos blanckók is rávertek a Barcelona öregfiúk alapcsapatára erőnlétben mindenképp.A döntetlen úgy hiszem hízelgő eredmény volt a Barcelona számára,a BL sorozatban ez kevés lesz de ilyen produkcióval még a bajnoki cím is kétséges lesz.

Dr Mouse 2019.12.19. 15:36:10

Én meg amondó vagyok, hogy a Barca tegnap esti játékának egyedül és kizárólag Florentino Perez ürült.

Hogy a spanyol bajnoki címvédő ilyen gyenge teljesítményt nyujtson, arra kevesen számítottak.
A Real elnöke meg dörzsölhette a kezeit... Mert nem kell a spanyol adóhivatali, vagy ügyészségi kapcsolatait megmozgatni, hogy fűtsenek a katalánok alá... Nem kell már látványosan bírókat megvenni, hogy ellenünk vezessék a meccset!
Kicsináljuk magunkat!

Lehet itt mindenről írni, a középpályás "kreatívitás" a "mélységi passzok" bla-bla-bla - hiányáról... De amelyik csapat edzője/vezetői - nem veszik észre például, hogy
Barca évek nem tud gólt szerezni szögletből, az adja vissza a megbízását!!!

caaaatalan 2019.12.19. 15:41:20

@Dr Mouse: a Barca Guardiola alatt sztem nem sok gólt rúgott szögletből, nem hiányolta senki.

A gondja mindenkinek azzal van h nem ehhez szokott. El vagyunk kényeztetve, a világ legjobb csapatának lenni érdem, nem pedig állapot. A Barça az volt évekig, most meg nem az, mi meg keressük ennek az okát, ami lehet h csak annyi h a többiek egy kicsit jobbak lettek mi meg sajnos nemigen

Nagybarcelona 2019.12.19. 16:09:32

@caaaatalan: engem az zavar a legjobban, H. szerintem top 3-as a keretünk, ès elpazaroljuk nèhány kedvencem utolsó èveit. Nem èrtem mièrt maradhat ez a bèna Valverde, szerintem azèrt, mert a jelenlegi helyzettel a szurkolókon kívül mindenki meg van elègedve. Vajon mit tudna kihozni egy jó edző ebből a keretből? Klopp Liverpoolja Firminho ès Salah nèlkül egy Wijnaldummal ès egy Origival ejtett ki minket. Ezt nem lehet megmagyarázni, vagy azzal elintèzni, hogy Dembele, Coutinho, Griezmann, De Jong, Arthur, Umtiti, Semedo, Vidal gyenge. Saját posztjukon mindegyik a legjobbak között volt egy időben, aztán elfelejtettek focizni? Ha más nem is, a socioknak lèpnie kellene.

Nagybarcelona 2019.12.19. 16:12:21

@Raven1975: ne bosszankodj ezen, ő feszültsèget kelteni jár ide, ès magában röhög, H. pár embert megvezet.

Raven1975 2019.12.19. 17:03:10

Fantasztikus esztendő volt, egyszeri és megismételhetetlen.
www.fcbarcelona.com/en/football/first-team/news/1537648/ten-years-since-historic-sextuple Régi szép idők és szeretek nosztalgiázni. :)

sunt 2019.12.19. 17:11:38

@Nagybarcelona: Attól, hogy valaki valaha jó játékos volt, az nem érv az idő múlásával szemben. Ahogy az is őrültség, hogy egy volt játékosunk olyan kötődéssel éljen, mint egy elvakult szurkoló. Most a Barca kötődés az edzőnál arra kell, hogy a socioktól megkapja a bizalmat az új csapat felépítéséhez már akkor, amikor még nincs eredmény.

caaaatalan 2019.12.19. 18:21:40

@Nagybarcelona: egyetértek abban h ide jobb edző kellene, talán a Sociedad elleni meccsértékelőnél írtam, h Valverde semmit nem reagált arra, h a baszkok az elejétől letámadtak minket.

Most tisztán látszott h Rakiticet hátrarendelte a labdakihozataloknál de ez önmagában édeskevés, a letámadás csapatszinten működik így csapatszinten is kell fellépni ellene.

Valverde az egyénekre épít, nem szab szigorú kereteket, és ez ritkán sül el jól.

Dr Mouse 2019.12.19. 19:42:01

@Nagybarcelona: Csak kérdezem!
Ha a télen elhoznák Eriksent - "fizessünk és hozzuk el" írod, - Te mennyit állnál a vételárból? (Mert én már egy buznyákot sem vagyok hajlandó adni a Barca jelenlegi vezetésének és ha kell, lemondom még a Spíler 2-t is.)
Miből gondolod, hogy Ő megoldja a csapat problémáit?
Biztos vagy abban, hogy Őt Valverde a "helyén" játszatná? Hiszen ez az edzőnek nem nevezhető pasas - soroljam? - Coutinhot, Griezmannt, Sergi Robertot, De Jongot sem a jól bevált helyükön játszatta!
Hiszed azt, hogy "egy fecske csinál nyarat?" - hogy az Eriksen - akit én valószínűleg nem láttam még játszani, vagy csak nekem nem tünt fel, - ez megold bármit is?
Várom válaszod...

Força Barça! 2019.12.19. 20:03:25

Mundo Deportivo: Fernando Felicevich, Vidal ügynöke Barcelonában van, és beszélni akar a klub vezetőségével Arturo Vidal jövőjéről.
www.mundodeportivo.com/futbol/fc-barcelona/20191219/472356283296/arturo-vidal-barca-fc-barcelona-futuro-reunion-agente-fernando-felicevich.html

julio alberto 2019.12.19. 20:25:17

@Raven1975: Mi az a klubhűség?Nálam csak az FTC de az nagyon a másik három csak kedvelés ezt sosem tagadtam sem itt sem más oldalakon.A többi meg csak duma ami nem igazán érdekel.Mint ahogy a divat Barcelona szurkolók akiktől sírok.

julio alberto 2019.12.19. 20:52:28

@Raven1975: A Szegedi fotelból tehát neked Sztoicskov,nos nem volt rossz az tény,nekem Romario és Bakero .

Dr Mouse 2019.12.19. 20:53:08

@julio alberto: Miért nézed le azt, aki a Barcelonának 2-3 éve szurkol? Miért nézed le azokat, akik 10 éve szorítanak a Barcának?
Én még azt is megbocsájtanám egy drukkernek, ha elhagyná a katalánok büszkeségét az elmúlt 2-3 évben nyujtott játékuk miatt.
Nős vagy? Ha igen, tudod, hogy az emberek hűséget fogadnak oltár, vagy anyakönyvvezető előtt. De nem mindig sikerül ezt betartaniuk... - Akkor ez most nem ember?

Írod, hogy az FTC. A szíved csücske. Most ha kimész egy Fradi meccsre kiket látsz?
Tarjáni, óbudai vagy ferencvárosi nevelésű fiatal embereket? Egy frászt! Horvát, bolgár, ukrán és több színes bőrű focistát.
Ha élne szegény Flóri, vagy a Varga Zoli, szerinted ők kint izgulnának ezekért? Ugye nem. Pedig ők tudtak nézőket csalni az Üllői útra ugye!

julio alberto 2019.12.19. 21:23:38

@Dr Mouse: Nem nézek le senkit,mindenkinek lehet sőt legyen véleménye de az nem árt ha csak olyan korszakokról ír az ember amit esetleg látott is.Mert igazán így lehet összehasonlítási alapja a vélemény formálónak.Nekem eszembe nem jutna veled vitázni mondjuk a 70-80 as évek Barcájáról,Fradijáról pont a fentiek miatt.Az fenti utolsó 3 mondatod mélyütés volt számomra,de nagy igazságot írtál,sajnos....

Força Barça! 2019.12.19. 21:29:56

Mundo Deportivo: A Valencia érdeklődik Abel Ruiz iránt. A fiatal csatár távozni akar télen. (Minden további a mellékelt cikkben).
www.mundodeportivo.com/futbol/fc-barcelona/20191219/472356142402/abel-ruiz-valencia-barca-salida.html
Kellemes társalgást az igazi (!!!) Barçás fórumtársaknak.

Robi71 2019.12.19. 21:32:29

@caaaatalan: Kíváncsi lettem volna milyen meccs kerekedett volna, ha a Real a meccs elején megszerzi a vezetést.

Robi71 2019.12.19. 21:57:30

@Nagybarcelona: Minden hozzászólásodban felsorolod a kedvenceidet, aki szerinted csak azért nem tudják megmutatni a zsenialitásukat, mert nem jó a taktika vagy mert nem a posztjaikon játszanak (biztosan ez akadályozza meg őket, hogy megnyerjenek egy párharcot, adjanak egy kulcspasszt vagy eleresszenek egy pontos egészséges lövést).
Vannak olyan spílerek, mint Iniesta vagy Xavi (szándékosan nem mondom Messi-t) és vannak olyan oroszlánszívű közlegények, mint Vidal...akit bárhova teszel a legjobbat hozza ki magából. Kérdezem én, az általad felsoroltak között hányan spílerek vagy hánynak van oroszlánszíve? ....
Mondom ezt, mert én nem vagyok hajlandó csatába menni csak igazi hadvezérekkel és mindenre elszánt közlegényekkel...és nincs szükségem pénzéhes zsoldosokra sem fosztogató csőcselékre.
A jelenlegi Barca-ból jó ha féltucatnyit vinnék magammal. :(

Dr Mouse 2019.12.19. 22:58:30

@julio alberto: Köszönöm az őszinte válaszodat. Nem akartalak bántani az utolsó három mondatommal, az spontán jött belőlem.

Velem nem tudnál vitázni a 70-es, 80-as évek Barcájáról, mert ugyan akkor már éltem, de nem foglalkoztam a spanyol focival. Annál inkább foglakoztattak a magyar tehetségek, - ahol példul volt egy kis köpcös Kocsis Lajos nevű játékos, aki a szélvész gyors szélső Pusztainak 50(!) méterről a lába elé "varázsolta" a labdát. De jött a 86-os nagy égés és én addig szinte nem néztem meccset, amíg egyszer csak láttam egy kreol focistát, akinek Ronaldinho volt a neve. - Megbabonázott. Azóta vagyok szerelmes ebbe a csapatba.

És pár éve emiatt nagyon rossz a kedvem, mert azt látom, hogy elveszik az egyetlen
"politika mentes kikapcsolódásomat" a futballt. És nincs más csapat ahová elpártoljak, mindenhol ugyanaz. Hogy mindent a PÉNZ kezd el uralni.
Én csak ülök a 4 betümön /ugye a s@gget két gé-vel írják) és bámulok. Amelyik csapat bajnokságot, címeket nyer, annak nő a nézőinek a száma, a többinek meg csökken. Emberi dolog, az emberek a győztesek felé mozdulnak.
De azért, hogy valaki sokat nyerjen, többet kell dolgoznia, edzenie. Ezt, a mai Barcánál nem látom és hiányolom. Sajnos. Üdv: M

caaaatalan 2019.12.19. 23:16:04

@Robi71: sztem egy sok gólos meccs lett volna bár az nem biztos h pontot is szereztünk volna

Barc A ti 2019.12.20. 08:16:35

@julio alberto:

Még jó, hogy személyedben van ezen a blogon egy igazi Barca szurkoló.
A többiek úgy látszik másik csapatnak szurkolnak, csak éppen ráérnek itt írogatni.

Hozzászólásaid tartalma és minősége alapján Te szerintem inkább Júlia vagy és nem julio, tisztelet a labdarúgáshoz értő nőknek.

Mivel én is Fradi szurkoló vagyok, így kétszeresen is rosszul esnek a megnyilvánulásaid. Végre nyugalom volt a blogon, erre belepiszkítottál.

Jártál a 70-es és 80-as években pl. kettős rangadókra a Népstadionba? Mert nekem volt szerencsém látni rengeteg jó meccset.

Mihail84 2019.12.20. 09:48:04

@julio alberto: Albi barátunk újfent idejött egyet görénykedni... Nyilvánvalóan ez élteti. Nincs új a nap alatt.

Bivi76 2019.12.20. 09:59:05

@Mihail84: Engedd meg hogy megkérdezzem Tőled mély tisztelettel! Ha Alberto ír valamit, miért kell mindig bunkó hangnemben véleményezni minden hozzászólását?

Nagybarcelona 2019.12.20. 10:44:42

@Dr Mouse: semmire nincs garancia, de Eriksen számait ha megnèzed a linken, több mint lenyűgöző. Èn sokszor leírtam, Coutinho helyett őt hoztam volna. A válogatottjában is jól szerepel. Nálunk nagyon hiányzik egy szervező, irányító kp-s. Tudom, H. Nem fiatal, de 3-4 èv biztosan van benne, vagy hozhatunk egy lutri fiatal kp-t 100 millióèrt. Ha eredmèny kell, Puig mèg kevès ide, de lehetne Eriksen cserèje, Alenát kölcsönbe, Rakiticet eladnám. Már nyáron is írtam. Eriksen szerződèse utolsó èvèbe lèpett, "aprópènzèrt" elhozható tèlen, vagy nyáron ingyen távozik.

Nagybarcelona 2019.12.20. 11:22:42

@Robi71: veled nagyon egysíkú a vita. Kèrlek sorolj már fel Alveshez, Xavihoz, Iniestához, Henryhoz, Piquèhez hasonló teljesítmènyt nyújtó játèkost. Sokkal gyengèbb a felhozatal. Mèg Umtiti vagy Lenglet kèpessègeihez mèrten is nehezen találsz jobb közèphátvèdet. Könnyű mondani H. rosszak az átigazolásaink, de pl. Semedótól jobb megszerezhető jhv-t tudsz mondani? Te beleszerettèl egy korszakba, bizonyos játèkosokba, akik teljesítmènyèt bárkinek is mèg csak megközelíteni is nehèz lesz. Az új játèkosainkat mèg csak meg sem próbálod megkedvelni. Piedesztálra emeled a règi játèkosainkat (pl. Neymar) ès Guardiólát, mintha ők hibátlanok lettek volna. Eltökèlten ragaszkodsz a vèlemènyedhez, mèg akkor is, ha arra rácáfolnak. Nem akarod elismerni, H. a játèk, egy edző taktikája, játèkrendszere minősíti a játèkosok teljesítmènyèt. Kloppnál mèg egy Origi is világsztár? Arnold, Matip, Wijnaldum, Henderson ilyen jó, vagy lubickolnak Klopp taktikájában? Nálunk a felsorolt játèkosok ennyire rosszak, vagy szenvednek Valverde taktikájában? Annyira utálod a vezetősèget, hogy mindent rájuk akarsz hárítani. Ha cikkeket linkelünk, te a saját igazadhoz mèrten szelektálsz. Ha vèdik a vezetősèget (nem csak Bartó alkotja), neked az szemèlyes sèrtès, az is, ha Valverdèt támadják. Nálad az edző a vèletlen esemènyek áldozata, Bartó pedig a "főgonosz". Abban egyetèrthetnènk legalább, H. Mind a kèt fèl alkalmatlan a feladata ellátására. Azt sem akarod elfogadni, H. nálunk a saját nevelèsű játèkosoknak (pl.Pique) nagyobb beleszólásuk van a dolgok menetèbe, mègis szó nèlkül tűrik az edző kontárkodását, míg a vezetősèget nyíltan támadják, amiben igazuk is van, de mièrt ez az egyoldalúság? Már írtam, a jelenlegi helyzet mindenkinek kènyelmes. Bartó örül, mert dől a lè, ès nyeregetünk. A játèkosok örülnek, mert teljesítmènytől függetlenül játszanak,keresnek, Valverde örül, mert dől a lè minimális befektetèssel. Csak mi szurkolók leszünk szegènyebbek. Nem akarlak megbántani, csak nem èrtelek.

Mihail84 2019.12.20. 12:14:12

@Bivi76: Speciel azért mert Albi tényleg csak azért jár ide szerintem hogy piszkoskodjon itt emberekkel. Érdemben kommunikálni nem lehet vele. Le divatbarcásozza illetve folyamatosan le hülyézi azokat az embereket akik nem értenek egyet vele, és mindezt úgy mintha ő egy felsöbb rendü ember lenne. Soroljam még??

sunt 2019.12.20. 13:20:46

Abban mi itt megegyezünk, hogy jelenleg Messi a világ legjobb focistája. De baz argentin válogatott játékosaként erről nem tudta meggyőzni azt a kontinenst. Ez példa arra, hogy ha egy játékos egy adott korszakban egy adott csapatban zseniális akár egy évtizeden keresztül, az máshol is az lenne. Ezért a képzelgések, hogy valaki itt vagy ott mit produkálna, értelmetlenek, amíg kipróbálásra nem kerülnének. Nem beszélve azokról a játékosokról, akiknek rövid volt a "virágzása", mint Ronaldinho, Kaka vagy Robinho.

GYLS 2019.12.20. 13:25:12

A legnagyobb probléma az, hogy egy olyan stratégiához és taktikához ragaszkodunk, amelyekhez jelenleg sem házon belül, sem a piacon nem lehet megfelelő minőségű játékosokat találni. Márpedig enélkül nem azt kapjuk, amit szeretnénk, vagy amihez hozzászoktunk (leginkább Xaviéktól). Jelenleg a mi játékunkhoz nagyon kevés edző felelne meg (Rijkaard, Guardiola, Xavi). Megjegyzem, nálam még Koeman vagy Ten Hag is más stílust képvisel. És az Ő érkezésük sem jelentene garanciát a sikerre, mert a kevés minőségből szinte lehetetlen megint aranycsapatot alkotni. Más edző pedig csak akkor jöhet számításba, ha stílust váltunk. Nem fogunk. Szokjunk csak hozzá, hogy az elkövetkező években nem fogunk látványos focit játszani. Talán eredményest még igen. Talán.

Robi71 2019.12.20. 13:40:16

@Nagybarcelona: Tudok mondani jobb képességű vagy "nagyobb szívű" játékosokat is, mint akiket igazoltunk az elmúlt években....de minek!...belefáradtam.
A Pool nem jó példa. Ott egy remek kezdőcsapat mellett csak olyan cserék vannak, akik karakteresek...akik "szétszakítják a hámot" valahányszor alkalmuk van a csapatba kerülni. Kloop-nál ez alapfeltétel....alapfeltétel már az átigazolási kiválasztásban és a maradásban.
De ahogy ez a klubvezetés tudatosan kerüli a karakteres "nem báb" edzőket....ugyanúgy kerüli a karakteres játékosokat is. Akkor pedig ki a hibás a jelenlegi állapotokért?

Raven1975 2019.12.20. 13:53:58

Hivatalos keretünk a holnapi Alavés elleni bajnoki meccsre.
uploads.disquscdn.com/images/381c1f34d5852f6cdea079d59b4b3c18aeaac2ac54b5e6f655c700652c604db5.jpg
Kimaradók: Arthur Melo, Ousmane Dembélé, Ansu Fati (sérülés).

Robi71 2019.12.20. 13:54:04

@GYLS: Bár arról lenne szó, hogy ragaszkodunk egy stílushoz vagy stílusváltáson dolgoznánk. Ezzel szemben én azt látom, hogy stílus már nincs...és szakértelmet mellőző vezetőség stílustalan, ködös, zavaros elképzelései érvényesülnek. Megrekedtünk valahol félúton, amiből ha nem találjuk meg hamarosan a kiutat még a jelen állapot is nosztalgiázásnak fog okod adni pár év múlva.

julio alberto 2019.12.20. 14:14:55

@Mihail84: Pondró fogd vissza magad,ne szájkaratéz.

Robi71 2019.12.20. 14:31:41

@GYLS: Nem tudom eldönteni, hogy te nem érted vagy szándékosan mellőzöd a Játékos-Edző-Vezető-Culé "szentnégyeség" kapcsolatrendszerét. Csak ezzel tudom magyarázni a sajátságos nézőpontodat. Ha nem így lenne, akkor nem az edzőt hibáztatnád...és engem sem vádolnál elfogultsággal.

Dr Mouse 2019.12.20. 14:32:17

@caaaatalan: Előre bocsájtom, hogy semmi kifogások Veled, tisztelem az igyekezeted és szorgalmad!
De illik megkérdeznem: Berbatov jól van? Ugye nem beteg!

julio alberto 2019.12.20. 14:33:00

@evooo: A szegedi klubhűséges csókával a 92-94 közötti Barcelona játékosokról volt szó,neki Sztoicskov nekem Romario és Bakero volt abból a csapatból a kedvenc.Rivaldo,hm nem volt rossz de nem voltam elalélva a játékától,sosem tartozott a kedvenceim közé,mint ahogy Messi sem.Ha az utolsó 20 év akkor nálam RONALDINHO volt a legjobb Barcelona játékos,aztán meg egy másik aki már a PSG csapatánál játszik,ja és a Maestro aki mindent vitt ami a középpályásokat illeti.

Mihail84 2019.12.20. 14:47:25

@julio alberto: nyugi öreg....XD XD még a végén kijön az aranyered a nagy erölködés közben XD XD Amikor csak idetolod a képed mindig csak piszkoskodni tudsz... Talán elmehetnénk egy Liverpool vagy egy Neymar oldalra görénykedni ne itt buzogj mint a tésztavíz...XD XD

Rivaldo2000 2019.12.20. 15:03:19

@Robi71: Szerintem pedig jó példa lenne a Liverpool. A példa arra, hogyan kell az edzőnek tűzben tartani mind a 25 játékosát, egy kiégett milner henderson párosban életet lehelni. Vagy keményen kib..szni aki alibizik. Nekem volt ilyen edzőm, igaz Nb3-ban :)) Alig várom bartóék menesztését, de itt Ernő a kulcs. Pep is úgy kezdte hogy aki alibizik mehet. Dinho deco stb. És csak silvinhot meg keitát igazolt. Viszont mindenki látta hogy rövid a póráz. Mint a mérgezett egerek úgy minek a sztárok. A taktikai gyengeségeiről, félelemmel téli hozzáállásáról nem is beszélve.

julio alberto 2019.12.20. 15:10:19

@Barc A ti: Milyen az igazi Barcelona szurkoló?Te az vagy?Én nem csak kedvelem a Barcát pont úgy mint a Liverpoolt és a Santost,én FTC szurkoló voltam,vagyok és leszek.Egy a sok Green Monster szurkoló közül.Kettős rangadó,nos nekem korom miatt nem volt szerencsém hozzá,nekem az első nagyok Bánki,Pintér,Fischer voltak.Igazából a Nyilasi korszaktól járok minden hazai meccsre,meg ha tehetem külhonba...az idén Zágráb és Barcelona a két helyszín és mérkőzés ahol megnéztem a fiúkat.Julia lennék,ha te mondod...csak meg ne mond az első és a mostani feleségemnek.Julio Alberto az első olyan játékos volt aki nagy kedvencem volt külföldi játékosok közül Butragueno mellet,a seleccion azóta is kedvelt válogatottam,persze csak a magyar után.

julio alberto 2019.12.20. 15:44:41

@Rivaldo2000: Egy kissé túlértékeled mind a Liverpool csapatát,mind Klopp mestert.Egyébbként sok igazság van abban amit írsz,úgy hiszem jól látod a Barcelona jelenlegi helyzetét.

caaaatalan 2019.12.20. 15:56:40

@Dr Mouse: sajnos semmit nem tudok róla az utolsó cikke óta.

Egyébként nem ismerem személyesen, akkor jelentkeztem a cikkírásra, amikor embereket keresett, mert jelezte h keveset tud majd a bloggal foglalkozni.

Sajnos ez be is vált, én örülnék a legjobban ha visszatérne, de természetesen ez az ő döntése.

caaaatalan 2019.12.20. 16:02:03

Sziasztok!

Itt ragadom meg az akalmat, hogy újra megkérjek Mindenkit a blogon, aki kommetelni szeretne, hogy az alábbi alapvető szabályokat tartsátok be:

- Kerüljétek a vulgáris kifejezések használatát
- Kerüljétek a személyeskedést
- Ez a blog a Barcelonáról szól, de nem csak Barça drukkereknek, hanem bárkinek, annak is aki 1 napja meg annak is aki 30 éve Barça drukker, sőt annak is aki nem az, de érdekli ez a blog

Jelzem, hogy aki mostantól a fenti szabályok betartását mellőzi, azt sajnos szankcionálnom kell, a komment törlésével, visszaesőként pedig a kommentelés letiltásával.

Köszönöm a figyelmeteket és az együttműködéseteket!

Üdv.

2019.12.20. 16:13:32

@julio alberto: lehet hogy túlértékeli de a mai fociban ezek az edzők viszik a sikert. De persze attól is függ milyen játékosok vannak. Ami szintén azt mutatja milyen jó edző Klopp mert akin egy kicsit is látja nem ide való vagy bomlasztani fog màr repül. Lásd Chelsea.
Sima bajnoki cím, aztán Conte megbuktatása majd ugyanez Mourinhoval. Szinte ugyanaz a keret volt. Csak néhány kiskirálylánynak nem tetszett hogy hajtja őket az edző mert hát ki ő hogy azt mondja nekem hogy fussak egy bajnoki cím után. Ilyen kaliberú edző hamar megbukik egy sztárcsapatnál ahol kislányok és azonnali eredmény kell. Ezért is okos edző Klopp hogy olyan csapatokhoz megy ahol szabad kezet kap es nyugudtan epitkezhet

Robi71 2019.12.20. 18:37:27

@Rivaldo2000: Ha egy Barca játékost "tűzben" kell tartani, motiválni vagy megmagyarázni, hogy mit jelent a címeres mezt viselni, akkor régen megette a fene. Klopp páros lábbal rúgná ki az ilyeneket. Szerinted van neki ideje vagy türelme elmagyarázni egy játékosnak, hogy mit jelent a klub címeres mezében kimenni az Anfield gyepére? ....a lótúrót. Szó nélkül lapátra kerül pillanatok alatt.
Szerinted Valverde szívesen tart a keretben használhatatlan, profizmust mellőző, képességileg nem idevaló játékosokat? ....biztos lehetsz, hogy nem....de mivel "eladta a bőrét" jó pénzért befogja a pofáját és abból főz amije van.
De ha a culé-k elégedettek azzal amit látnak (csak tudnám miért)...és ezért hálásak a jelenlegi klubvezetőknek, a klubvezetők az edzőnek, az edző a játékosoknak (legalábbis eljátssza ezt)...akkor ez van, amit látunk.
Én ebből más kiutat nem látok, mint a jelenlegi klubvezetés iránti bizalmat megvonva új alapokra állítani a klubot. Az új vezetőségtől pedig elvárni, hogy a szakmát előtérbe helyezve egy karaktereres edzőt hozzanak, akit "felső beavatkozás" nélkül hagynak dolgozni. Ameddig nem különítjük el a szakmai munkát a marketingtől és "mindenhez is értő" emberek foglalkoznak mindkettővel, addig nem lesz változás.

Robi71 2019.12.20. 18:59:55

Ami jelenleg a klubnál folyik nem tudom másképp jellemezni, mint a Rosell-Barto klán 2011-ben "elkobozta" a klubot a culé-k hallgatólagos, hathatós támogatásával. Azóta a klubbot saját "pénzcsináló játszóházukként" kezelik. Tartok tőle, hogy 2021 után sem lesz változás mivel ők vagy valamelyik "strómanukat" ültetik az elnöki székben a culék további hallgatólagos, hathatós támogatásával.

julio alberto 2019.12.21. 00:40:09

@caaaatalan: Helyes már éppen ideje lenne.

Mihail84 2019.12.21. 06:47:30

@caaaatalan: Akkor ezúton szeretném megragadni az alkalmat hogy Julio Alberto épp az imént pondrózott le. És talán akkor a provokátorokat is szankcionálni kéne akik csak azért jönnek ide hogy a feszültségét szítsák....
süti beállítások módosítása