A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Utolsó kommentek:

Dr Mouse 2019.09.23. 10:37:55

Az egész idei mutatott játékunk kezd hasonlítani annak a Chelsea-nek a produkciójához, aminek a végén Mourinhot menesztették.

Bejegyzés: Egyre mélyül a gödör, vajon van-e visszaút?

Stones 2019.09.23. 10:30:44

Semedo nem Barca szint, ezt bizonyítja 2 éve. Nem értettem (most sem értem), hogy nyáron több csapat vitte volna, de örültem neki és bíztam benne, hogy legalább jó áron megszabadulunk tőle.
Sajnos maradt.

Firpot egy meccs alapján nem kellene leírni, de ez siralmas volt. Ami furcsa, hogy az Atletico Madrid is új baloldali játékost vett a nyáron nem sok pénzért, és az övék eddig beválni látszik.
Mit néznek a Barca játékosmegfigyelői?

A legnagyobb gond a csapattal az, hogy nincs már XAvi, Iniesta, Puyol, DAni Alves. Piqué, Alba, Busquets, Rakitic, Suárez, Messi pedig megöregedtek, és már nem tudnak folyamatosan klasszis teljesítményt nyújtani.
Nincs helyettük húzó ember, az eddigi próbálkozások a megújulásra sorra kudarcba fulladtak.
De Jong rendben van, Griezmann, ha megtalálják a posztját rendben lehet, de Lenglet, az állandóan sérült Umtiti, Semedo, Firpo, S. Roberto nem klasszis játékosok.
Ez a nyár volt talán az utolsó alkalom, hogy nagyobb zökkenő nélkül meg lehessn oldani a megújulást, de csak De Jong és Griezmann jött. Nagyon kellett volna De Ligt, Eriksen, és még pl. Rabiot, valamint egy igazi befejező csatár.

Egyébként most jöhetett volna el Neymar ideje, hogy átvegye Messitől a vezérszerepet, 27 évesen a legjobb korban van, de türelmetlen és kapzsi volt, nem várta ki a sorát.

Messi 33 évesen már nem képes egyedül végigmenni a pályán, az kevés, hogy leszegett fejjel elindul.

Kezd kilátástalanná válni a helyzet.
Hasonló volt a szitu Cruyff után, de aztán Rijkaard és Guardiola alatt még nagyobb sikerek jöttek.
Ez némi bizakodásra adhat okot, azonban probléma lehet, hogy mind Rijkaard, mind Guardiola, mind Luis Enrique hallgatott Cruyffra. Ő azonban már nincs, és így nincs kire hallgatni.

Bejegyzés: Rossz volt nézni - Pontszámos értékelő

FRANCIBARCA 2019.09.23. 10:17:57

@FRANCIBARCA: Ja és az alapkérdésre válaszolva : "...EGY VISSZAÚTNAK MINDÍG LENNI KELL, TALÁN MOST..." nem hibázzuk el !

Bejegyzés: Egyre mélyül a gödör, vajon van-e visszaút?

FRANCIBARCA 2019.09.23. 10:08:22

Én M. Allegrit el tudnám képzelni E. Valverde helyett, és ha netán jönne Neymár akkor legalább nem csinálna balbekket belőle mert Valverdéből ezt is kinézném lévén, bekket keresünk ! A legjobb persze az lenne ha Bartom...ariska a hóna alá kapná a savanyúképű Valverdét és mielőbb elhúzna vele. ...jobb előbb mint utóbb !

Bejegyzés: Egyre mélyül a gödör, vajon van-e visszaút?

BarcelonaFC 2019.09.23. 09:56:40

@pereztrollka: Bárcsak...Valverdénél még Valdés is jobb lenne..

Bejegyzés: Egyre mélyül a gödör, vajon van-e visszaút?

pereztrollka 2019.09.23. 09:37:40

@caaaatalan: kinyomná Zizu szemét az meg lefejelné...

Bejegyzés: Egyre mélyül a gödör, vajon van-e visszaút?

pereztrollka 2019.09.23. 09:35:31

Vakverde helyett akár már Ő is(Mou).

Bejegyzés: Egyre mélyül a gödör, vajon van-e visszaút?

pereztrollka 2019.09.23. 09:29:16

@Eminusz: Xavi lesz ebből, ÓRIÁSI bukó előtt áll ez a csapat. Itt a kérdés nem az, hogy kell-e új edző, hanem a ki és a mikor kérdése. Kicsit Mou megcsúfolása lenne Titónak és az akkori madrid oldaláról provokált "háborúnak" is még vannak nyomai. Valverde helyett már inkább Ő. Szerintem Xavi katarban már összepakolt, csütörtök reggel leszáll a gépe és beballag a sajtótájékoztatóra...

Bejegyzés: Egyre mélyül a gödör, vajon van-e visszaút?

caaaatalan 2019.09.23. 09:23:59

@Eminusz: nekem az egy kicsit sok(k) lenne, ha Mourinho jönne.

Bejegyzés: Egyre mélyül a gödör, vajon van-e visszaút?

Eminusz 2019.09.23. 09:07:53

Amugy kovezzetek meg, de eskuszom kineveznem Mourinhot! Szerintem pont egy olyan szelsoseges edzo kellene most ide, mint amilyen a portugal....

Bejegyzés: Egyre mélyül a gödör, vajon van-e visszaút?

Eminusz 2019.09.23. 09:05:15

Zidanet is szezon kozben neveztek ki anno es ha a bajnoksagot nem is nyerte meg, de azert egy BL-gyozelemmel feledtetni tudta Benitez borzaszto munkajat a Realnal... En nem ijednek meg egy esetleges edzovaltastol most... :)

Bejegyzés: Egyre mélyül a gödör, vajon van-e visszaút?

caaaatalan 2019.09.23. 08:45:11

Meglátjuk holnap mi lesz.

Remélem jó játékkal nyerünk. Nem olyan könnyű új edzőt a padra tenni szezon közben.

Hiddinket pl. Most menesztették, esetleg Wenger szabad de egyik se mai gyerek.

Ebbe a csapatba esélyes h januárban megjön Neymar. Akkor legyen edző a talpán aki kezeli az egokat.

Bejegyzés: Egyre mélyül a gödör, vajon van-e visszaút?

mark6666 2019.09.23. 08:42:17

Nem kell még temetni a szezont. Minden nagy spanyol csapat gépezete akadozik idén. A reál és az atletico is szerencsétlenkedik és átalakuláson esnek át. Egyikben sem látni most a potenciált egy BL menetelésre. Aki idejében eszmél hogy hol a helye Európában és feláldoz mindent a bajnoki címért az könnyen előnybe kerülhet.

Most otthon játszotok, ilyen produkció után összekapjátok magatokat és gáláztok. Majd jön egy atletico-reál... ha azalatt megemberelitek magatokat máris utolérhetitek őket. (viszont ha ismét könnyű meccseken hullajtotok pontokat, a reál meg valahogy behúzná ezeket akkor min 6 pontos előnye lenne és letudva egy sevilla+atletico idegenben..na onnantól ők már csak a bajnokságra koncentrálnának az tuti)

Bejegyzés: Egyre mélyül a gödör, vajon van-e visszaút?

mark6666 2019.09.23. 08:33:48

A keret erős de ha a nevek mögé néz az ember láthatja hogy nagyon is sérülékeny ! Griezmant ugyanúgy poszt nélkül hoztátok mint anno Coutinhot. Hisz ha jó játékos és jó volt egy poszton, egy másik rendszerben akkor majd egy egész más rendszerben és másik poszton is biztos jó lesz... hát nem és ugyanúgy szenvedtek és nem találjátok a helyét. Grizi konkrétan Messi posztján érezné magát a legjobban...

A régi nagyok egyre öregebbek, egyre jóllakottabbak, a fiatal gyors játékosok egyre könnyebben rohannak el mellettük. Ehhez jött még Messi sérülése. Ráadásul egy nem nagy csapatos az edző aki még nem nőtt fel ehhez a szinthez, a sztárok is érzékelik ezt, gondolom mostanra mekkora tekintélye lehet.

Ez így már bőségesen elég az ilyen eredményekhez. Kérdés a sztárok még összetudják kapni magukat 1-1 meccsre és toltok egy olyat mint pl a reál a BL meneteléseinél. Mert 1-1 meccsre bárkit elvertek, de huzamosabb ideig jelenlegi formájában magas szintet nem látok bele.

Most ott billegtek mint kb 2 éve a reál. Erős a keret, de ha jobban megnézik öregedő, jóllakott sztárok ezek már. Ha odateszik magukat bármi kisülhet (lásd reál BL menetelés), ha beleszarnak akkor meg jön a 20 pontos hátránnyal 3. hely.

Bejegyzés: Egyre mélyül a gödör, vajon van-e visszaút?