A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Xavi: "Arthur magamra emlékeztet"

2019. május 21. - Berbatov

A Barcelona legenda Xavi Hernández a Sport napilapnak adott interjút az utolsó hivatalos mérkőzése előtt. Mint ismert a korábbi világklasszis középpályás szögre akasztotta a cipőt, és edzőként folytatja Katarban a pályafutását.  

Négy Bajnokok Ligája győzelem kevés a Messi érában, a világ legjobb játékosával kiegészülve? 

"Több, mit kevés, csupán egy volt korábban. Többet sikerült nyernünk, de nehéz Bajnokok Ligáját nyerni. Guardiola Barcája kiemelkedett a mezőnyből, mégis csak kettő BL-t húztunk be. A Chelsea és az Inter kiütött bennünket. Maradjunk nyugodtak, Messi még nem fejezte be."

Mi maradt? 

"Mi már a Messi utáni korszakról beszélünk, de Leonak 3-4 jó éve maradt hátra topszinten. Ő vigyáz magára, elképesztő profi, erős fizikailag és egy szörny mentálisan. Mindenben az elsőszámú."

Hogyan képzeled a visszatérést a Camp Nouba?

"Ha egy napon visszatérek az a tudásnak a következménye, ami alapján megítélnek. Mindenki egy hatalmas klubnál szeretne lenni. Kényelmesebb lenne egy másodosztályú csapathoz menni, de én versenyző alkat vagyok, és szeretem a nagy kihívásokat. Tudom mi következik, kopaszodom, megőszülök (nevet), de így megy ez."

Az elnökválasztáskor állást foglalsz?

"Nem kellene, de jó barátok vagyunk Victor Fonttal. Nagyon egészséges barátság. Ő egy kiváló jövőbeli elnök lenne. Természetes vezető, következetes, józan gondolkodású, intelligens és rendelkezik empátiával. Hagyná, hogy a futball szakemberek végezzék a dolgukat, ami nagyon fontos. Felkészült ember, jelentős munkatapasztalattal. Lehet vannak más opciók, de ő egy nagyon-nagyon jó lehetőség."

Őt támogatod?

"Ha támogatásnak számít az, amit az előbb mondtam, akkor igen. A legjobbat szeretném a Barcának, és úgy gondolom ő a legjobbak egyike, aki jó munkát végezne."

Arthurt hozzád hasonlítják, hogyan értékeled az első szezonját?

"A 22 éves Arthurt a 22 éves Xavihoz kell hasonlítani. Nem fair őt összevetni a 30 éves Xavival. Jó szezonja volt. Nem veszít labdát, meglátja a legjobb megoldásokat, okos. Tíz évig játszhat a Barcelonában brutális szinten. Támadnia kell, gyilkos passzokat adni, lőni, de ez rám is igaz volt ebben a korban. A tükörképemet látom a játékában a Barca iskolája nélkül. Ő és De Jong két kiváló játékos. De Ligtet szintén szükséges szerződtetni."

Leigazolnád Griezmannt, ha az öltöző nem akarja őt? 

"Megértem, hogy fáj, amit tett előző nyáron. Ha a Barca játékosok elutasítása csak futball ügy, én beszélnék az öltözővel, hogy lássák, ő az a játékos, aki tud hozni valamit. Meglátjuk, azonban ki igazolja le őt? A sportigazgató? Valverde? Az elnök? Ha én lennék az edző, kérnék játékosokat, és ha az öltöző nem értene velem egyet, beszélnék velük, de a végén én döntenék. Legyen az Griezmann vagy bárki más. Másik lapra tartozik, ha az edző sem akarja őt, akkor problémába ütköztünk. A Sport címlapját látva (Griezmannból nem kér az öltöző) a következőket mondtam: Wow, biztosnak kell lenned benne, mert ha nem, nem készítesz ilyen oldalt." 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr5614842050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berbatov 2019.05.21. 13:05:27

Bocs, kicsit hamarabb kikerült a cikk, most teljes...

Spacedyevest 2019.05.21. 13:12:17

A legnagyobb király! Micsoda intelligencia és alázat jellemezte!
Amilyenek voltak Iniestával, az maga a csoda! Kívánom a Barcának, hogy tudjon még kinevelni ilyen fazonokat.

Kertai Dávid 2019.05.21. 14:11:38

hát ez után a Font-os nyilatkozat után meg lennék lepődve ha Barto irányítása alatt ő itt edző lenne valamikor

LDzsi 2019.05.21. 15:02:12

Arthurral kapcsolatban biztos csak Bartonak puncsol... egyébként meg teljesen igaza van, a 22 éves Xavi se volt az, mint a 30 éves. Csak hát ma már egyből teljesíteni kell klasszis szinten, nincs türelem

Raven1975 2019.05.21. 15:03:58

Várunk vissza minél hamarabb Maestro! ❤

Robi71 2019.05.21. 17:20:20

"Hagyná, hogy a futball szakemberek végezzék a dolgukat, ami nagyon fontos."....ebben elmondta a véleményét Bartomeu-ról. :)

Robi71 2019.05.21. 17:29:42

@LDzsi: Nem kellett volna ekkora nyomást helyeznie Arthur-ra.
Xavi egy korszakos zseni volt. Róla azt mondta Pep, akinek a helyét vette át a felnőtt csapatban:
"Amikor megláttam őt először a felnőtt keretben mindjárt tudtam, hogy egy napon ő fog kiszorítani a csapatból" :)
Ez 98 nyarán volt....és Xavi akkor 18 éves volt. Pep 3 év múlva távozott a csapattól. :)

Robi71 2019.05.21. 17:33:45

"Ha én lennék az edző, kérnék játékosokat, és ha az öltöző nem értene velem egyet, beszélnék velük, de a végén én döntenék." :)

"A Sport címlapját látva (Griezmannból nem kér az öltöző) a következőket mondtam: Wow, biztosnak kell lenned benne, mert ha nem, nem készítesz ilyen oldalt." Ezt a kérdést tettem fel neked én is neked Berbatov? :)
süti beállítások módosítása