A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

A La Masiát újragondolják, Kluivert kezébe kerülhet az irányítás

2019. július 20. - Berbatov

Az FC Barcelona egy karizmatikus személyt keres a világhírű akadémiájának élére, a klub korábbi játékosa, Patrick Kluivert jó eséllyel pályázik a poszt betöltésére, noha nem ő az egyetlen opció. 

A sportbizottság az elmúlt napokban keményen dolgozott annak érdekében, hogy a La Masia új strukturális felépítését bevezesse. Az elmúlt évek vegyes eredményeit követően a katalánok a jelenlegi szisztéma átszervezése mellett döntöttek, és számos korábbi edzőt elbocsájtottak. Ez a fajta irányváltás tegnap folytatódott Victor Valdés kinevezésével a Juvenil A csapat élére. 

A következő üresen álló pozíció az ifjúsági akadémiai igazgató posztja. A Barca egy erős személyiséggel rendelkező, a klubbal kapcsolatban álló egyénnel szeretné betölteni ezt az állást. Patrick Kluivert az egyik prioritást jelentheti. A holland mostanában vált munkanélkülivé, ezelőtt Clarence Seedorf segítőjeként tevékenykedett a kameruni válogatott élén, de az Afrika Nemzetek Kupájától való nyolcaddöntős búcsú a duó állásába került. Kluivertet csábíthatja a visszatérés, hiszen Shane fia a La Masián pallérozódik, illetve Frenkie De Jong adaptációjában is szívesen segítene. 

A korábbi kiváló csatár nem az egyetlen kandidáló a poszt betöltésére, a klub hamarosan eldönti hivatalosan kit keres fel a munkával kapcsolatosan. 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr7014971548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bivi76 2019.07.20. 08:49:10

Teljesen mindegy ki veszi át ezt a beosztást, ha ugyanis a nagytudású socioknak helyén lesz az esze, 2 év múlva úgyis repül mindenki az épp aktuális beosztásából. Én inkább most egy spanyol valakit szeretnék, aki az elnökválasztás után úgyis repül. Külföldi (nem spanyol) szakemberekben, ráér gondolkodni majd az új elnökség,akinek a feladata lesz majd reményeim szerint a felnőttcsapat kitakarítása, rendbetétele, egy mára csődöt mondott stílus, emberek, játékosok kisöprése.

Bivi76 2019.07.20. 09:07:44

Ennek az elnökségének már nem szabadna hozni fontos döntéseket. Remélem nem Kluivert kapja ezt a fontos posztot. Rá majd az újjáalakuló Barcelonának lesz szüksége. Ezért is kár hogy Abidal beállt ezekhez, mivel neki is fontos szerepe lehetett volna az új, reményeim szerinti hozzáértő vezetésben. (például kamatoztathatná kapcsolatait, a brazil után második legerősebb ország fiataljainak kiválasztásában). Sebaj, volt még francia játékosunk, aki csak ért hozzá. Két év alagút, zsákutca, aztán csak lesz valaki megmentő, és mondjuk 10 év múlva feltudjuk venni pénzügyileg a harcot a legnagyobbakkal. Nem kell tárgyalni majd hónapokat egy Betissel, mert akarsz venni onnan egy balhátvédet. Most kB egy Lazio szintjén vagyunk, remélem újra a legjobbak között leszünk évek elteltével. Ezt a "szemetet" évekbe telik eltakarítani, ami keletkezett nálunk. Sajnos!

Sergei_HUN 2019.07.20. 09:28:34

A Sportbizottságnak azon kellett volna keményen dolgoznia, hogy ez a kutyaütő vezetőséget egytől-egyik eltüntesse a klub környékéről, még csak kutyaszart szedni se engedném be Bartomeu sleppjét...!
Megrendítő azokat a híreket olvasni, amik azt taglalják, hogy szinte minden átigazolásunkat vizsgálják ! Ez szégyen, a nagy betűs szégyen! Az elmúlt 2-3 évben nagyon elindult a klub egy olyan irány felé, ami már-már visszafordíthatatlan és ennek a az utolsó cseppje Neymar vissza hozatala lesz.
Hitelt veszünk fel Griezmann leigazolására?! És még akarunk egy 200 milliós játékost, annak fejében, hogy kezdődik a Camp Nou teljes körű felújítása??
A klub anyagilag, de erkölcsileg is elindult a süllyesztő felé.
Arról nem is beszélve, hogy kettő egymást követő !!! BL zakó után, nincs az a klub, aki eltűrné az edzője munkáját. Ehelyett még mindig ezt a gugoló majmot kell néznie a szurkolóknak.

Elnézést, amiért néhol kicsit durva voltam, de már kezd elegem lenni ebből.

Bivi76 2019.07.20. 09:42:51

@Sergei_HUN: Nem elnézést kérned! Csak az igazat írtad meg. Nem személyeskedtél blogon lévő kollégával, ezekről meg azt írhatsz, ami nyomja a lelkedet, fekb@ssza az idegedet. Én hasonlóan vagyok! Egy idióta banda lettünk, nevetség tárgya, játékosokat klubjuk ellen fordító szedett védett milliárdos öregfiúk gyülekezete!

DISTANTxTHUNDER 2019.07.20. 11:02:40

Nem sportszakmai alapon kellene kiválasztani a legmegfelelőbb személyt ahelyett hogy a nevét és a játékosmúltját néznénk? :/

DISTANTxTHUNDER 2019.07.20. 11:12:48

@Sergei_HUN: Azért vizsgálják a klub igazolásait mert ezek nem egyszerű igazolások voltak.. pl kifizetjük Rodriért a 70 milliot, le sem sz.rná senki, vagy megvesszük Jovicot, Pepét.. de a Barca a legnagyobbakra utazik/utazott, olyan játékosokra akiket balhé nélkül nem lehet elvinni.. én épp ezért becsülöm meg ezeket a játékosokat, Coutinhot, Dembelét, és épp ezért nem értek egyet azokkal akik 1 rosszabb szezon után leírják őket (Dembi annyit volt sérült hogy mióta itt szerintem 1 szezont sem tesznek ki a játékpercei, Cou pedig csak tavaly gyengébb amikor Valverde nem is a posztján játszatta)... Griezmann esetében a jatékos is saras, mert ha tavaly nem hülyül meg akkor senkit nem érdekelt volna.. de ő maradt, szerződést hosszabbított, több fizetés, magasabb kivásárlási ár.. jól megszívatta ezzel az Atleticot is, nem csak a Barcát, érthető ha ezek után nem maradnak csendben..

julio alberto 2019.07.20. 11:43:37

@DISTANTxTHUNDER: A nevek nem jelentenek feltétlen csapatot,sőt inkább az ellenkezője az igaz.Messi,Griezmann,Suarez és ha jön az önfeladó akkor meg pláne nem lesz versenyképes a Barcelona.Az ok egyszerű 4 védekezésbe 0 játékossal a mai labdarúgásban garantált a sikertelenség..lehet hogy ilyen Levante,Getafe összejön a parádés 5-6-7 gólos győzelem,de kb ennyi is lesz az örömöd egy ilyen nevekkel felálló Barcelonába.

julio alberto 2019.07.20. 11:46:01

@Sergei_HUN: Jókat írsz,szinte teljesen egyetértek a véleményeddel.Úgy hiszem kevesebb mint egy év múlva erre sokan rá fognak itt döbbenni.

Sergei_HUN 2019.07.20. 12:11:22

@DISTANTxTHUNDER: Nem teljesen értem a válaszod, segíts.
Hogy jön ide a játékosok megbecsülése, és sérülése? Egy szóval nem említettem ezeket a tényeket, de ettől függetlenül beszélhetünk róla. Az említett két játékos, Coutinho és Dembelé.
Coutinho nem megfelelően reagálta le a dolgokat a tavalyi szezonba. Közönség felé kiintegetés, mutogatás. Mirefel, mert lőtt egy gólt? Előtte mikor nem egy, nem két hanem 10en X meccset hozott le full alibiből, akkor hol volt az ego, hogy elismerje "bocs, balfasz vagyok"? Sehol... Amit nyilatkozott, akkor meg mondta, hogy küzdeni fogok stb, stb. Na, hát ez semmiben nem mutatkozott meg. Persze az agyhalott Valverde nem ott játszatja, egy része igaz. De anno a Pool-ban is jobbról befelé cselezve alkotott, csak úgy mint nálunk. Akkor hol az igazság? Hol a megbecsülés? Megérteném ha akkor mutogatna, ha lenne mögötte tartalom, az Ő esetében nem volt. Nem amiatt fütyülték ki, mert nem lőtt gólt, hanem azért mert nem látták rajta az akarást, a küzdést. Ez ilyen egyszerű...

A Dembelét illeti, az igaz, amit mondtál csórira rájárt a rúd az előző szezonban. De! Talán nem véletlenül, abszolút nem profihoz méltóan viselkedett... Késés?Nem veszem fel a telefonom, ha a munkaadóm hív, mert gyanítom PS-en játszott?! Hát ne a farok csóválja már a kutyát, na :D Ez egyszerű karma volt !

Ami a Griezmannos részét illeti a hozzászólásodnak, pedig :
Pont, ezért nem fordult volna meg még a fejemben sem, hogy elhozzam az Atletitől a tavalyi eset után :) Forrjon csak a Simeone által keltett semmitmondó közegben !
A ráfordított pénzből De Ligt bőven, bőven kijött volna, és még fel sem kellett volna venni a hitelt. Hiszen tavaly sem elől voltak főként a gondok, hanem hátul!

Robi71 2019.07.20. 13:15:12

@Sergei_HUN: "Forrjon csak a Simeone által keltett semmitmondó közegben"....újabb gyöngyszem a mai napra! :)

DISTANTxTHUNDER 2019.07.20. 13:18:09

@julio alberto: Neymar szerintem nem jön, így vele nem is számolok, különben az tényleg zűrös lenne :) Szerintem egy csapat sikeressége a kohéziótol függ, attól hogy a játékosok mennyire értik meg egymást a pályán.. az MSN is azért volt sokak szerint a legjobb támadó trió, mert szavak nélkül is értették egymást a pályán.. Guardiola gépezete is azért működött olyan remekül.. ettől persze védekezni, melózni kell egy csapatban, de látod mit kapott az első szezonjában Valverde amikor ugyan gólt alig kaptunk, de alig is rúgtunk, szinte minden meccset 1-2 góllal nyertünk meg, tehát a stabil védekezés 0 támadóerő sem jó :) Azt se felejtsd el hogy Griezmann pont hogy tud védekezni és melózni is, mélyről indul általában, sokat zár vissza..

DISTANTxTHUNDER 2019.07.20. 13:29:33

@Sergei_HUN: Cout és Dembit azért írtam mert ők voltak azok a bizonyos "balhés igazolások", amiket te kifogásolsz :) De Ligtet simán leigazolhatta volna a vezetés, 75 millió es évi 7 milliós fizetés szinte nem pénz érte ahogy De Jongért sem volt az.. de míg De Jongnak talán, TALÁN lesz helye a kezdőben, addig De Ligtnek erre esélye sem lett volna.. azt te sem gondoltad komolyan hogy a Barcelonai közönségkedvencet, a klub és a siker egyik meghatározó alakját, Piquét majd a padra teszik :) Ha pedig Pique nem padozik (és nyilván De Ligt sem azért jött volna), akkor marad a másik kh poszt, ahol két kezdő szintű top védőnk is van Umtiti és Lenglet személyében.. lehetetlen volt De Ligtet ezen a nyáron elhozni, ennek a transzfernek 2-3 év múlva lesz realitása- ha jól tudom, került is egy záradék De Ligt szerzőségébe ami majd 3 év múlva aktiválódik és megkönnyítheti a leigazolását,.és akkor mindig nagyon fiatal lesz.. Griezmannhoz pedig csak annyit hogy úgy néz ki pár nap alatt látványosan beilleszkedett, a jelenléte pedig jó hatással van Dembelére.. ha Dembelé neki köszönhetően végre elkezd úgy játszani amiért leigazoltuk, és mellette Griezmann is hozza a játékát akkor szerintem már megérte őt leigazolni

Sergei_HUN 2019.07.20. 13:31:17

@Robi71: Örülök neki, hogy sikerült felfognod a cikk, valamit a hozzászólásom mondanivalóját :)

mark6666 2019.07.20. 13:43:56

@DISTANTxTHUNDER: 3 év múlva 150 misi lép életbe mint kivásárlási ár. Mondjuk az azért még húzós védőért. De ha az olasz mesterek alatt valami állattá fejlődik biztos lesz olyan csapat aki rámozdul.

mark6666 2019.07.20. 13:55:46

Mi ez a spanyol vizsgálat a Grizi üzlet miatt ? Az biztos hogy ha lelnek valamit akkor példa statuálás lesz az ott imádott katalánokkal szemben. (Sanszosan megússzátok hisz az elnök megmondta nincs bizonyíték :D... max adtok még 20 misit atletinek hogy ne ugráljon) Nekem 2 kollégám is átküldte a cikkeket és finoman mondva kifejezték hogy nagyon reménykednek a büntiben. A szurkolói hangulatot és megítélést jól mutatja a barca irányában. Nagyon lefele megy más csapatok körében ezekkel az újféle és sunnyogó igazolási módszerekkel. Persze vágom hogy bizonyos sztárokat csak így lehet megszerezni, de sok csapat keres meg játékosokat akik érdekes módon nem így viselkednek. (pl Hazard már évek óta Madridba akart menni, Mbappe is beszélt új kihívásokról, Pogba is kimondta menni szeretne, hogy csak a legnagyobbakat említsük.. érdekes módon mégis csak az általatok megkeresett játékosok kezdtek gecizni... szóval kb mindenki számára az jön le hogy ti erre buzdítjátok őket. Ez lehet nem így van, de így csapódik le.)

Robi71 2019.07.20. 14:16:24

@mark6666: Eddig mást sem lehetett olvasni a blogon, hogy amellett hogy nem nyerjük meg a BL-t még nem is játszunk látványosan...egyre nehezebb leülni a TV elé megnézni egy meccset.
Egy dolog ellenben biztos....lehet, hogy Grizi és Neymar érkezésével továbbra sem nyerjük meg a BL-t, de a látvány és a varázslat visszatérne a csapat játékába.
Nekem az is elégtétel lenne, ha Pep, Kloop vagy Zizu azért fognák rövidre a meccseik utáni sajtótájékoztatót, mert nem szeretnének lemaradni a Barca meccséről. :)

Raven1975 2019.07.20. 14:48:38

Hátha újra "termelne" tehetségeket a La Masia.
Persze olyanokat, akiket nem engedne el a klub.

Frenkie82 2019.07.20. 15:50:23

Puyolt, Xavit, Init kell visszahozni...

DISTANTxTHUNDER 2019.07.20. 16:07:42

@mark6666: 150 millió euro 3 év múlva egy védőért nem lesz szerintem annyira kirívó, főleg ha idén vmelyik Manchesteri klub leigazolja Maguiret 90 millió euroért :) A Juventus azért jo csapat mert van az a pénz amiért bárkit elad

DISTANTxTHUNDER 2019.07.20. 16:16:47

@mark6666: Én továbbra sem értem hogy mi ebben a szabálytalan, azon kívül hogy az Atleticonak fáj, nem is az hogy elvesztette a klasszisát, aki köré építették volna a csapatot, hanem hogy Griezmann őket ugyanúgy átverte ahogy minket tavaly.. maga amit sérelmeznek, szerintem kis hasonlattal olyan mintha bemész a boltba és megtudod hogy amit venni akarsz, jövő héten olcsóbb lesz, akkor nyilván varsz jövő hétig.. Griezmannon amúgy nem latszik hogy foglalkozna ezzel, úgy tett ahogy mondta, lezárta magában a sztorit azzal.hogy átigazolt

kritizator 2019.07.20. 16:48:15

@DISTANTxTHUNDER: nem lehet tárgyalni a játékossal a klub engedélye nélkül

De kozvetitokon keresztül igen:(

Robi71 2019.07.20. 17:09:45

Abidal: "Adrien Rabiot was on our list, but he signed with Juventus. I don't know the reasons, it can be a sports or financial option, I don't know, ”
Aki esetleg azt gondolta, hogy nem csicska. :)

mark6666 2019.07.20. 20:10:19

@Robi71: Hát mert megnézte hányan vannak a középpályára, és még jött Jong is. A PSG mellőzés után meg játszani akart. Tudom rá is rásütötték a pénzéhes jelzőt, de végül csak beérte 7 misis fizetéssel (mint a pénzéhes Ligt is).. jó persze bónuszokkal 10, Ligt esetében 12-re felmehet ez tény.

mark6666 2019.07.20. 20:13:08

@DISTANTxTHUNDER: Sajna ez a hátránya annak hogy tőzsdén van és piaci körülmények között működik, nyereséget kell termelni az osztalékért..stb. Így ha szuper ajánlat jön el kell adni bárkit. Mennyivel könnyebb azoknak a csapatoknak akiknek nem kell ilyennel törődniük :D :(

Robi71 2019.07.20. 20:36:01

@mark6666: Te miről beszélsz?
Az átigazolásokért felelős szakemberünk a Rabiot kérdésre azt válaszolja, hogy " a mi listánkon is rajta volt, de mégis a Juve-hoz igazolt. Nem tudom milyen okból...lehet sport vagy anyagi ok. Nem tudom".
Ez egy full inkompetens válasz amivel méltó a főnökére, Bartomeu-ra. :(

Raven1975 2019.07.20. 20:47:02

Abidal: "Hogyan illeszti be Valverde a támadó sztárjait a csapatba? Hat támadóra volt szükségünk és Griezmann-nal meg van a hat. Ezek után az edző lesz az, aki meghozza a döntést." (BarçaTimes)

Robi71 2019.07.20. 21:02:42

Griezmann: "Amikor minden megoldódott és már a Barca játékosa voltam, felhívtam apámat és elkezdtem sírni. Hihetetlen pillanat volt." :)
www.marca.com/futbol/barcelona/2019/07/20/5d3342eae2704ecd6b8b4577.html

Robi71 2019.07.20. 21:05:18

Abidal: "Griezmann-al csak azután vettük fel a kapcsolatot, hogy bejelentette elhagyja az Atletico-t."...ezt valahogy nem hiszem. :)
www.marca.com/futbol/barcelona/2019/07/20/5d332cd7268e3ec2558b45ab.html

mark6666 2019.07.20. 21:34:19

@Robi71: Lehet őt is csak képzeletben keresték meg mint Ligt-et, akiről kiderült hogy nem is egyezkedtek.. azt így tényleg lehet csodálkozni hogy nem a barcába mentek :D

Robi71 2019.07.20. 22:04:19

@mark6666: Nekem is ez jön le a nyilatkozatból. Mindent elintézünk annyival, hogy "pénzéhes"....közben mi voltunk komolytalanok. :(

Stones 2019.07.20. 22:42:49

Januárban három Barca igazolási hír volt. Az egyik a De Jong szerződés, a másik kettő pedig az, hogy mind Rabiot, mind De Ligt azt mondta az ügynökének, hogy nem érdekli más ajánlat és nem érdekli a több pénz, a Barcaval kell megegyezni.
Ezek után mind Rabiot (ingyen!), mind De Ligt a Juvetusba ment.

A középpályán De Jong hozhat frissítést, de ha marad Busquets és Rakitic, akkor erre kicsi az esély. Alena, Puig pedig most sem fog sokat játszani.

Hátul meg a hírek szerint Umtiti mégsem biztos, hogy marad, így pedig De Ligtre nagy szükség lenne még akkor is, ha ő nem ballábas. A Piquet, Lenglet, Todibo hármas kevés lesz.

mark6666 2019.07.20. 22:58:48

@Robi71: Ezt nehéz úgy elhinni hogy 1 éve fullosan fölöslegesen és direktbe szívatta a barcát és örök hűséget fogadott a "világ legjobb csapatának és legnagyszerűbb szurkolótáborának." Kicsit gyors ez a nagy változás hogy most már megkönnyezi hogy ide jöhetett. Mosdatják keményen. Pedig mindenki vágja hogy zsoldos aki azért jön mert sikertelennek érezte a volt csapatát (pedig nagyon pöpecül igazoltak, sztem előrébb lesznek játékban mint 1 éve) Nem kéne ennyit mosdatni, úgyis elfelejtenek mindent ha fossa a gólokat. Viszont ha besül első hónapjaiban(évében) akkor nagyon megfogja kapni...

DISTANTxTHUNDER 2019.07.20. 23:39:33

@Stones: Hagyjuk már ezt a Kubot.. nekünk most lett egy Abénk, az majdnem ugyanolyan (noname).. majd egy japán gyerek lesz az "új Messi".. Neymar legalább japán-brazil :) nem rasszizmus, bírom a japánokat nagyon, csak valahogy nehéz elképzelni Kubot mint a futball királya

Stones 2019.07.21. 13:21:03

@DISTANTxTHUNDER: Lehet, hogy ez a japán noname nem lesz a végén senki. Volt már számos példa hasonlóra. De ott volt a Barcanal, ismerték, tudták mit tud, és vissza akart jönni, és fillérekért vissza is jöhetett volna. Ehelyett végül Madridba ment, mert a Barca elbalfaszkodta. Most azért kell szurkolnunk, hogy a gyerek bukjon meg, mert különben feldolgozhatatlan lesz, ha mégis beválik.
süti beállítások módosítása