A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Meccskeret #GetafeBarca

2019. január 05. - Berbatov

Ernesto Valverde kijelölte 19 fős keretét a Getafe elleni bajnokira, sérülés miatt Umtiti, Vermaelen és Rafinha, technikai döntés miatt Samper és Munir a kimaradók névsora. 

Sergi Roberto és Malcom a felépülésük után megkapták a játékengedélyt, és az új szerzemény, Murillo is utazik Madridba. 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr7814538076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2019.01.05. 16:07:40

Jó lenne sérülés nélkül hozni az idegenbeli meccsünket! Força Barça!

LeoMessifcb 2019.01.05. 16:46:04

Na most lesz érdekes, hogy marad-e Semedo a kezdő jobbhátvéd. Azzal, hogy rá bíznánk a posztot, Robertot visszatehetnénk a középpályára és nem kéne Rabiot anyuciját győzködni, hogy ne kérjen horribilis pénzt. Meg még talán, ha elfeljtenénk De Jongot és a szintén őrült összeget mellé, könnyen kaphatna több lehetőséget Alena is.

Maestro10 2019.01.05. 17:30:45

@LeoMessifcb: Ha jön Todibo ingyen, + a nyáron, vagy most a télen pénzt csinálunk a felesleges játékosokból (Rafinha, Denis, Samper, Gomes, Malcom, és talán Rakitic is, bár ő messze nem felesleges), akkor egy egész pofás keretet lehetne kialakítani a következő idényre. Kezdve azzal, hogy Puigot, Palenciát, és Cucurellát beépítjük a nagy csapatba, és rámegyünk Eriksenre. Ennyi játékos mozgással én már bőven elégedett lennék.

Ter Stegen, Cillessen

Semedo, Palencia, Piqué, Umtiti, Lenglet, Todibo, Alba, Cucurella

Busquets, Eriksen, Arthur, Vidal, Puig, Alena, Sergi Roberto

Messi, Suárez, Dembélé, Coutinho

Nem lenne rossz, szó mi szó. :)

LeoMessifcb 2019.01.05. 17:34:13

@Maestro10: ezt én is elfogadnám örömmel. :)

Eminusz 2019.01.05. 18:26:12

@Maestro10: Rakitic nekem hianyzik onnan azert... :( Ezt leszamitva tetszik a keret. :)

PeppyRapier 2019.01.05. 18:34:35

@Maestro10: 2 dolog.
1. Szerintem Eriksen felesleges lenne. Semmivel sem jobb játékos mint Coutinho (sőőőőt), ellenben még a Brazilt sem tudtuk beépíteni. Ebből is következik a második pont.

2. Akkor te inkább új edzőt szeretnél. Sajnos mint látható, Valverde nem nagyon jeleskedik a fiatalok beépítésében, ráadásul már a nyáron igazolt újjakkal sem boldogult. Ha nem sérül le Umtiti, Arthur és Messi, akkor most ott tartanánk, hogy Arthur-on kívül nem vállt be senki.

Lenglet király igazolás, de év elején mikor kiállították v. minden blokkolásából öngól lett (na jó ez túlzás), akkor nem látszott, de mivel nem volt Umtiti és Vermalen így bizonyíthatott.

Vidal pár meccsen szerepelt csereként, majd amikor Arthur kidőlt 5 meccsre, akkor nyúlt hozzá Valverde, most pedig szinte kirobbanthatatlan a kezdőből. De mi lett volna ha? Malcom-ról nem is beszélve. Ő Messi kidőlésével került egyáltalán keretbe, és bár 2x is volt sérült, e nélkül lehet soha nem is szerepelt volna, holott egy baromi tehetséges játékos, és bőven játszhatna sűrűbben.

De Valverde egyszerűen alig rotál, nem mer újjítani, és makacsul ragaszkodik 1-2 berögződéséhez, mint például hogy Coutinho csak szélsőt játszhat, Sergi Robi az elsőszámú JHV a csapatban, vagy hogy Rakitic pihentetése egyenlő a véggel. Félreértés ne essék, nincs bajom Valverdé-vel, de amiket írsz, az vele együtt nem fog működni. Látszólag Abidal-al sem együtt dolgoznak a keret kialakításán, a francia nagyon jól igazol, Ernesto meg vagy használja az újjakat, vagy nem.

DISTANTxTHUNDER 2019.01.05. 18:57:03

Nehéz meccsre számítok, a Getafe ellen mundig benne van az x... Ter Stegen, Semedo, Pique, Lenglet, Alba, Arthur, Vidal, Coutinho, Messi, Suarez, Dembele kezdőt várom, de ugysem ez lesz :)

2019.01.05. 19:09:19

@DISTANTxTHUNDER: Coutinho nem fog középpályán játszani. Alkalmatlan is rá és a felállás(alap 433 ami ugyebár védekezésben 442) sem segít a helyzeten.

Robi71 2019.01.05. 19:35:12

@PeppyRapier: Coutinho eddig bármelyik poszton játszott csalódást okozott. Pedig vele számoltunk mint tuti igazolás.

PeppyRapier 2019.01.05. 20:10:45

@Robi71: Tavaly semmi gond nem volt vele, és idén a szezon elején sem kezdett rosszul, de azóta folyamatosan 4-3-3-at játszunk, amiben Valverde inkább szélsőként számol vele, ahol látványosan szenved. Ha visszakerül a középpályára ott lényegesen jobb, de mivel oda pedig 1 posztra van amúgy is min. 3 játékos, így kevés lehetőséget kap ott (hiszen rakitic és Busquets alap). 4-4-2-ben jó volt szélsőnek is, de így 4-3-3-ban elől nagyon gyengén teljesít.

Ezen változtatni kellene, de most annyira bő a keret, és olyan jól teljesít Dembelé is, hogy kevés esélye van a kezdőre. Ezzel nem is lenne akkora gond, ha Valverde rendszeresen rotálna, és ezzel biztosítaná neki a játékperceket. De az elmúlt 3 meccsen csak 20percek jutottak neki, így pedig nem csoda, hogy inkább mélyebbre kerül ahelyett, hogy visszanyerné a formáját.

Szerintem egyszerű lenne a képlet. Az állandóan kezdő Rakitic-et el kellene kezdeni pihentetni. A helyén játszhatna Vidal v. Arthur is, így Coutinho is szerepelhetne a középpályán. Persze ez kicsit a védekezés rovására menne, de egy Barca-ban 2 védekezni tudó középpályásnak elégnek kellene lenni, így Coutinho-nak csak annyi lenne a feladata, hogy fegyelmezetten visszazárjon, amit ő is képes lenne megtenni, elvégre a PL-ből jön, ahol erre fokozottan nagyobb szüksége volt.

LDzsi 2019.01.05. 20:10:59

@PeppyRapier: hát nem tudom. Coutinho játéka elég kiszámítható. Nem igazán lehetne összehasonlítani a játékát Eriksenével mert nem ugyanaz a posztjuk. Lehet Dembelet szidni, de eddig ő jobban visszahozta az árát mint Coutinho, és a brazil jóval többe is került.

julio alberto 2019.01.05. 20:32:25

Tavaly ilyenkor mikor a Barcelona leigazolta Coutinhot(vissza lehet nézni)talán és voltam az egyetlen aki azt írta erről a transzferről hogy értelmetlen és főleg felesleges.Coutinho úgy hiszem benne van a világ legjobb 5 játékosa közt,a gond az hogy ő nem szélső és nem is középpályás hanem valahol a két szekció közt szabadon játszó fazonszabász.Ezért is nem a igazi ő sem a Barcelona sem a Brazil válogatott csapataiban mert Messi és Neymar mellet nem igazán tudja megmutatni valós játék tudását.Neki is egy csapat kell(ene)ahol ráépülne a csapat játéka.Eriksenél pont emiatt klasszisokkal jobb játékos,nem is szabad összehasonlítani őket.A múltkor írtam milyen jó lenne ide de Jong,most is állítom az egyetlen mozdítható játékos aki erősen hasonlít játékában Busquetsre.Sajnos szinte biztos hogy a PSG csapatában folytatja nyáron...pedig Arthur,de Jong ha egy csapatban..úgy hiszem hasonlóan sikeres lett volna mint anno Xavi és Busquets.Persze ilyen projekthez kellene egy tökös edző is aki hozzá mer nyúlni a már már veteránnak számító szent tehenekhez is,de így....Ter Stegen-Semedo,Lenglet,Umtiti,Alex Sandro-Arthur,de Jong,Rabiot-Coutinho-Icardi,Dembelé kezdővel egy Messi,Pique,Busquets,Alba utáni korszakban is sikercsapat maradna a Barcelona.Persze ez csak egy fantázia kezdő,de már több építő elem is megvan belőle,ezért is írtam már több alkalommal a 2 éve megkezdett játékos igazolás stratégia nem rossz,csak folytatni kell(ene) egy karakteresebb szakmai vezetővel,mert erre úgy hiszem Valverde alkalmatlan.

DISTANTxTHUNDER 2019.01.05. 20:56:35

Coutinho balszélről indul befele, tol kettőt a labdán és távolról kapura lő, ezt nem értem Valverdének mitől olyan kurva bonyolult beépíteni a csapat játékába.. de tavaly ebből láttunk is egy csomót, idén már szinte semmit, miért?? Így pazarolni egy világklasszist..

2019.01.05. 21:11:45

@PeppyRapier: akkor még egyszer leírom itt a blogon.:

Mivel Messi(és nyilván a kilences, azaz suarez) nem védekezik csak és kizárólag a 442 jöhet szóba védekezésben.

Amit leírtál az így nézne ki:
Dembele,coutinho,busquets,vidal v. Arthur

És így a busquets, coutinho duo mellett simán mennének el az ellenfelek(mert a harmadik középpályásnak jobb oldalt kell biztosítani mert nem lehet egyedül hagyni az aktuális jobbhátvédet). Max akkor lehet kivetelezni ha coutinho jobb oldalt játszana de azzal a legnagyobb erősségét vennénk el.

Sörenzen 2019.01.05. 21:33:10

Én sem tartom jó edzőnek Valverdét.
Egy ilyen erős csapatnak - amelyik vezeti jelenleg is a Ligát, - ki kellene bírni azt, hogy Getafe ellen szerepeljen egy saját nevelésű játékos, - mondjuk Alena, vagy Puig. Mint ahogy a Király Kupát sem erőltetném, mert az aztán igazán nem oszt és nem szoroz.
Biztos vagyok abban, hogy holnap is inkább a megszokott csapatot küldi pályára.
Sajnos.

Robi71 2019.01.05. 21:35:20

@DISTANTxTHUNDER: Pont azért nehéz beépíteni, mert annyit tud amit írtál róla....kurva kevés egy klasszisnak nevezett játékostól. Ezt a pályán kell bizonyìtani, nem árban és fizetésben.

DISTANTxTHUNDER 2019.01.05. 22:18:21

@Robi71: Coutinho ennél azért kicsit komplexebb, csak a legnagyobb/ leglátványosabb erősségét emeltem ki :)

sunt 2019.01.05. 22:21:11

Amíg a 30-asok érdinthetetlenek, nem lehet csapatot építeni. Valverdevel sem, meg olyan másik edzővel sem, aki vállalja a 30-asok érinthetetlen pozícióját.

PeppyRapier 2019.01.05. 22:46:47

@Pál Bence: Nagyon egysíkúan gondolkodsz a fociról, pedig a védekezés is csapatszintű dolog, nem egyénik szabják meg. Nem akarok nagyon törizni, de elhiheted, hogy a két nagy klub legendánk, Xavi v. Iniesta sem tudott többet a védekezésről, mint Coutinho, és valahogy mégis leigázták a világot 4-3-3-ban a nem védekező Messi-vel elől. Miért? Mert nem csak ők voltak zseniálisak, hanem a csapat rendszere / játéka is, amire minden épült. Nem csak az szabja meg egy csapat védekezését, hogy 1-2 vagy 3 védekező középpályás van a kezdőben, és szerintem ez az, amiben Valverde a legjobban eltér Lucho-tól v. Pep-től. Ernesto inkább taktikus, ahogy te is ebben gondolkozol, és inkább a csapatot igazítja egy adott rendszerhez, sem mint hogy megpróbáljon egy olyan rendszert alkotni, ami illene a csapathoz.

Ő inkább kiteszi aki nem illik a rendszerébe (most Coutinho ebbe a 4-3-3-ba) mint hogy átformálja azt, és megtalálja benne Coutinho helyét és szerepét. Ebben pedig az a legrosszabb, amit Malcom-al is csinált. Abidal hozott neki erősítést, de mivel az nem illett az elképzeléseibe (elvégre még Dembelé helyét sem találta meg addig) ezért kidobott pénznek számít. Most ugyan ez lesz Coutinho-val is, csak mert nem védekezik olyan hatékonyan??? 150m kidobott pénz, csak mert Valverd-ének ő nem védekezik elég jól??? Ez a Barca, nem a védekezésnek kellene lennie a döntő tényezőnek... ezért estünk ki tavaly a Roma ellen is, mert Mr.Taktikus csak a védekezést tartotta szem előtt, amire a keret alkalmatlan volt, ahelyett, hogy nekik ugrottunk volna és játszunk egy 4-4-et vagy hasonlót. Kár lenne a csapat hagyományai felrúgni, mert azok tettek minet sikeressé. Igen is játszon Coutinho is, találja meg neki a szerepkörét, ahol irányíthat, labdát tarthat, hasonlóan ahogy Iniesta, sem mint hogy beleerőltesse egy olyan szerepbe, amire alkalmatlan, és ezzel tönkretegye. Te is látszólag már el is könyvelted, hogy besült, miközben a világ egyik legjobb középpályása.

Robi71 2019.01.05. 23:33:54

@DISTANTxTHUNDER: Coutinho-nak nem az a dolga, hogy rivalizáljon Messi-vel (vagy Neymar-al a válogatottban), mert kevés ő ehhez. Ha igazán klasszis, akkor megtalálja módját, hogyan érvényesítse játékát...ahogy anno Suarez is (az utolsó igazi klasszis akit igazoltunk), aki nem kakált be amikor Messi és Neymar mellett kellett érvényesítenie a játékát. Vagy mondhatnám Rakitic-t is, aki egy napig sem játszhatta azt, amit a Sevilla-ban és mégis meghatározó és kihagyhatatlan azóta amióta megérkezett. De ő nem klasszis, legalábbis nem úgy ahogy itt a nagytöbbség értelmezi a focit. Ezeknek csak az klasszis, aki a fülén forgatja a labdát.
Pedig mázlis helyzetben van. Csak ugyan azt kellene csinálnia balról, amit Messi jobbról. Alba a felfutásaival megoldja a balszélső játékot. Mostanra Messi után a második legfontosabb emberünk kellene hogy legyen. De képtelen megküzdenie a démonjaival, egyáltalán megküzdeni a csapatba kerülésérét. Gyenge fejben. Nem hittem, hogy ezt fogom mondani, de ha Dembi-re (ő nem gondolja túl a dolgokat, nincs is mivel) valamilyen csoda folytán ráragad egy kis taktikai fegyelem (visszazárni, védekezni, passzolni) végleg kiszorítja a csapatból.

DISTANTxTHUNDER 2019.01.05. 23:38:46

@PeppyRapier: Tökéletesen igazad van Valverdevel kapcsolatban.. legalább az szimpatikus húzás Valverdétől hogy ő maga fog felállni a szezon végén, amennyiben nem sikerül BLt nyerni.. végül is ez egy erre alkalmas keret..

Robi71 2019.01.06. 00:15:21

@PeppyRapier: A képlet egyszerű volt az érkezésekor...ráadásul Dembi akkoriban sérült volt, így lett volna alkalma végleg bebiztosítani a helyét a kezdőben.
Elméletileg a 4321-es rendszert neki találták ki (Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Alba - Rakitic, Busi, Vidal - Messi, Coutinho - Suarez). Semmi más dolga nem lett volna, mint ugyanazt csinálni balról, mint amit Messi jobbról (még ha nem is akkora klasszis). Ráadásul Alba személyében egy olyan minőségi balhátvédünk (játszótársa) van (jobboldalon messze nem ilyen jó a helyzet), aki bejátssza az egész baloldalt.
De ő nem élt a lehetőséggel....sőt, az elmúlt időszakban mintha a küzdelmet is feladta volna a csapatba kerülésért. Nagyon kétségessé vált a jövője, mert egész biztosan nem azért fizetett egy vagyont a klub érte, hogy kiegészítő játékos legyen.

Robi71 2019.01.06. 02:40:11

Az ügynöke szerint a Barca leigazolja nyáron az Alaves játékosát Guillermo Maripán-t (chilei khv, jobblábas, 24 éves, 193 cm). Nem tudom mire képes ez a játékos, de ha valaki azt mondja a szezon elején, hogy az Alaves január 6-án a Real előtt!!!...a 4. BL-t érő helyen fog tanyázni...biztosan kinevetem. :)

Lacisári 2019.01.06. 04:00:03

@Robi71: Ezúttal egyetéprtünk: Counak ugyanazt kellene játszania a baloldalon, amit Messinek a jobbon. Csakhogy ehhez az kéne, hogy ezt az edző sulykolja nekik, hogy ezt Messi támogassa és a társak a Counak való labdákat oda is adják nekik. De ez mind hiányzik. Erről legkevésbé maga Cou tehet.

Balázs37. 2019.01.06. 08:48:43

Coutinhonak helyet kell keresni. Nem lehet az, hogy csak 20 perceket kapjon, mint vmi időhúzó csere! Ha az edző erre nem képes, akkor pá.....

Balázs37. 2019.01.06. 08:51:27

@Robi71: sztem élt a lehetőséggel tavaly Coutinho a csapat egyik legjobbja volt

Balázs37. 2019.01.06. 08:56:10

Miért nem rotál Valverde? Variációs lehetőségekből egy csomó adódhatna! Miért nem lehet egy-egy meccsre Busquetset, Rakiticet a padra tenni? Miért az utolsó 20 percben cserél, egy agyon nyert meccsen?

LDzsi 2019.01.06. 09:14:28

@Robi71: egyet kell hogy értsek veled. Sajnos egyre inkább kezd igaz lenni, hogy Coutinho túlságosan mimóza

LDzsi 2019.01.06. 09:17:07

@Balázs37.: amire tudnék gondolni az az, hogy mivel tavaly Dembele sérült volt így nem veszélyeztette senki a helyét, ment is neki a játék. Most hogy felépült és jól is játszik, így Cou veszélyeztetve érzi magát és ahelyett hogy küzdene a jó teljesítményével, inkább behúzza fülét-farkát, ami gyengeségre utal. Persze ez csak találgatás.

Bolha10 2019.01.06. 09:20:45

@Lacisári: hát azert hogyne tehetne erről ő maga! Azt “ ki kell erdemelni”! Hogy odaadják neki a labdat. Ha viszont latjak rajta, h “gyenge”, nem fogják neki odaadni. Epp ő maga tehet rola a legjobban, h megbizzanak benne, h adják neki a labdat. En ugy latom, még nem illeszkedett be, hogy ez az ő hibaja vagy a csapaté(Valverdevel karoltve) azt nem tudom, de valami nem koser

LDzsi 2019.01.06. 09:24:36

@Balázs37.: amire tudnék gondolni az az, hogy mivel tavaly Dembele sérült volt így nem veszélyeztette senki a helyét, ment is neki a játék. Most hogy felépült és jól is játszik, így Cou veszélyeztetve érzi magát és ahelyett hogy küzdene a jó teljesítményével, inkább behúzza fülét-farkát, ami gyengeségre utal. Persze ez csak találgatás.

kritizator 2019.01.06. 09:50:36

@Robi71: a 4. hely nemcsak a kh. erdeme

kritizator 2019.01.06. 09:52:14

@Balázs37.: milyen 20 perc?
Az utolsó 10-ben, 4-0-nal:)

Balázs37. 2019.01.06. 10:54:38

@LDzsi: csak az a baj, hogy Nem egy a posztjuk

katalan2 2019.01.06. 11:11:10

@LDzsi: Coutinho sérült is volt ebben a szezonban. Az is lehet, hogy nehezen veszi fel a ritmust.

Raven1975 2019.01.06. 11:20:25

Boldog 25. Születésnapot Denis Suárez!
süti beállítások módosítása