A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Meccs utáni reakciók #GetafeBarca

2019. január 07. - Berbatov

A Barcelona tegnap este szoros mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot a Getafe vendégeként. Lássuk hogyan értékelték a találkozót a főszereplők. 

Valverde: "Tisztában voltunk vele, hogy egy nehéz összecsapás lesz egy erős csapat otthonában. A pálya talaja veszélyes volt a játékra. Az első félidőben uraltuk a mérkőzést, ugyanakkor ki voltunk téve a kontráik jelentette veszélynek. Alapvető volt számunkra, hogy koncentráljunk az egész meccsen, mert a Getafe erős rivális, és sokat presszionáltak. Az érdemeiket nem vitathatjuk, nekik is voltak lehetőségeik. Vidal és Dembélé most kezdőként szerepelnek, elégedettek vagyunk velük, nagy játékosok. Coutinhonak lesz a jövőben lehetősége bizonyítani."

Piqué: "Ez egy fontos győzelem volt annak érdekében, hogy előnyt építsünk ki a riválisainkkal szemben. Az ünnepek utáni első meccs mindig nehéz, de azt hiszem ma jól teljesítettünk. Valverde nagyszerű munkát végez, örülnénk ha folytatná, de ez az ő döntése, amit tiszteletben tartunk."

Suárez: "Egyértelműen ez volt az egyik legnagyszerűbb találatom a pályafutásom alatt, rengetegen voltak a labda útjában, de a hálóban kötött ki. Azoknak, akik lehetőséget kapnak a Messivel való játékhoz, élvezniük kell azt."

Sergi Roberto: "Egy erős ellenféllel szemben jól indítottuk az évet, örülünk a győzelemnek. 'Téli bajnoki cím' nem jelent semmit, mi a szezon végén szeretnénk bajnokok lenni, ennek érdekében mindent ki kell adnunk magunkból."   

Rakitic: "Keményen meg kellett dolgoznunk ezért a győzelemért. A bajnokság kiélezett, minden ellenfél ellen nehéz, sok a kihívás. A szezon egyik legnehezebb meccse volt, nagyon kompakt csapat a Getafe, valódi csata zajlott a pályán. Valverde jövője a klub és az edző számára kérdés, mi a játékosok nagyon elégedettek vagyunk vele. Az ő és a stábja munkája kiváló, úgy gondolom a következő szezonban is folytatni fogja."  

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr1414543542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kertai Dávid 2019.01.07. 11:36:27

ez a Piques nyilatkozat Valverderől olyan mint amikor Iniesta tavaly nyilatkozta hogy "nem tudom még hogy döntök, de az biztos hogy semmi sem változtathatja meg a döntésem"

Sörenzen 2019.01.07. 12:34:18

@Kertai Dávid: Ne haragudj, de nem értem mi bajod Piqué nyilatkozatával.
Három mondat, amiben benne van 1./ fontosnak tart egy un. kiscsapat elleni győzelmet is, 2./ nem könnyű visszaállniuk karácsony is szilveszter után a játékosoknak (pláne, hogy többen Dél-Amerikába is utaztak) 3./ dicséri Valverde munkáját, - ezzel viszont én sem értek egyet, de! momentán V. a csapat vezető edzője.

Raven1975 2019.01.07. 12:58:09

A meccsről meg két dolog: 1.) Rakitic mennyire hátul játszott - ez szerintem jó ötlet volt Ernőtől, gondolom a labdakihozatalok jobb megszervezése miatt jött elő belőle. 2.) Piqué megint szóba hozta, hogy száraz volt a fű. Kezdem lassan elhinni, hogy ezen a szinten már tényleg ennyire fontos és az idegenbeli szenvedéseinknek egy meghatározó eleme, hogy nem tudjuk a saját ritmusunkban járatni a labdát.

Kertai Dávid 2019.01.07. 13:24:55

@Sörenzen: félreértessz, semmi bajom vele :) csak számomra sokat sejtető, de ahogy láttam másoknak is

PeppyRapier 2019.01.07. 13:46:40

@Raven1975:
Busquets helyén játszott Rakitic, azért szerepelt ennyire hátul. De mivel neki nem annyira erőssége a szűrő poszt, "csak" tud ott is játszani, ezért volt kissé átjáróház a középpályánk. Nem hiába akarja a vezetés megszerezni DeJong-ot, mert Busi-nak nem nagyon van megfelelő szintű alternatívája. Vidal tudna még eredményesen játszani itt, de egyrészt Ernő vele előrébb számol, másrészt ő azért jóval másabb stílusú középpályás, én se feltétlen bíznék rá egy ilyen fontos posztot.

@Sörenzen:
2. Abszolút, általában nem is szoktuk behúzni az újévi első meccseket.

2019.01.07. 14:55:21

@PeppyRapier: Az 50-55. percig semmi probléma nem volt a középpályával teljesen stabil volt és nem volt átjáróház ,,kb ez után esett szét Rakitic játéka azután bejött Busquets és ő tovább gyengítette ,,,Rakitic tegnap totál nem Busquets pozíciójában játszott sokkal mélyebben VKP volt és nem szűrő ,,Vidal cseréjét semmi nem indokolta max,hogy volt 1 sárgája ,,,Rakitic cseréje lett volna a megfelelő húzás de nem ez történt ,,,Semedót kellett volna behozni és Rakitic helyére feltolni Sergi Róbertót de ahogy a mondás is szól gyűlés után okos a paraszt :-)a lényeg a 3 pont

Eminusz 2019.01.07. 16:13:08

@PeppyRapier: Csak egy erdekesseg: amig Rakitic kozepen volt, nem jottek kozeprol a tamadasok, hanem pont onnan, ahol egyebkent szokott jatszani, a jobb oldalrol! Amint Busquets beallt es Rakitic visszatert a posztjara, egyetlen tamadas sem erkezett jobbrol, hanem inkabb kozeprol vagy balrol... Jol lathatoan kerultek a horvat “felsegteruletet”... :)

GYLS 2019.01.07. 17:31:23

@Eminusz: Teljesen egyetértek. Busi nem illik a jelenlegi kezdőbe. Decemberben az egyik meccsünkön elfutott mellette az ellenfél egyik játékosa, Ő pedig legyintett egyet. Ez volt az a pillanat, amivel végképp leszerepelt. Ha én lennék az edzője, egyből lakaptam volna a pályáról. Nem elég, hogy alibi focit játszik, még nem is zavarja.

2019.01.07. 18:11:10

@GYLS: miért zavarná ?mártírt csináltak belőle :-)bemagyarázták,hogy ő a világ egyik legjobbja és már ő is elhiszi magáról :-)

Barcaa 2019.01.07. 18:55:31

@GYLS: Ráadásul így is fix kezdőtagsága van, Valverde Dembelével tud emberkedni, de amikor Busquets az ellenfélnek osztogatott gólpassz értékű labdákat meccsenként, akkor még lecserélni sem volt hajlandó, vagy jegelni 1-1 meccsre.

Robi71 2019.01.07. 20:10:33

@Barcaa: "emberkedni"?....a nadrágszíjat kellett volna elővenni. Hatásosabb lett volna. :)

LDzsi 2019.01.07. 20:17:20

@Robi71: Businak meg megsimogatni a buksiját :)

Robi71 2019.01.07. 21:18:39

@LDzsi: Busi egy meglett, értelmes intelligens ember. Ő ért a szép szóból is. :)
süti beállítások módosítása