A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Rabiot ügynököt váltott

2019. február 21. - Berbatov

A Barcelona az eredeti ajánlatát visszavonta, és csak akkor bonyolódik újabb tárgyalásokba, ha a középpályás felkeresi a klubot. 

Nem titok, már nem számít Adrien Rabiot prioritásnak a Barcelona háza táján. Az játékos és az őt körülvevő személyek hozzáállása miatt parkolópályára került a ő szerződtetése a katalán egyesületnél. Ugyanakkor a Barca még mindig egy kiváló piac adta lehetőségnek gondolja a franciát, hiszen a szezon végén lejár a szerződése a PSG csapatánál. De a klub semmilyen lépést nem fog tenni az irányába, csak akkor tárgyalnak újra Rabiot-val, ha a ő kinyilvánítja a Barcelona felé a szándékait. 

Veronique Rabiot januárban több alkalommal ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy véglegesítik a szerződését a Barcelona felé, de sosem történt meg. Most a Rabiot család felbérelt egy ügynököt a középpályás jövőjének gyors megoldása végett. A Barca csak abban az esetben nyitja ki újra a kaput Rabiot számára, ha a középpályás bekopog rajta egyértelmű elhatározással, de ebben az esetben sem számíthat a januári nagyvonalú ajánlat megismétlésére. 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr3214641090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.02.21. 13:34:33

Remélem nem jön. Több dolog miatt is.
1. Ő gomes 2.0 lenne
2. Sok középpályás van a keretben nélküle is.

Busquets, alena, Arthur, rakitic, vidal, de jong(következő szezontól), + még Roberto is. Ha semedoval kezdőként számolunk mert roberto csere nem lesz.

És akkor ott van oriol busquets és puig is akik közül egyet mindenképpen fel kellene hozni nyáron.

Bivi76 2019.02.21. 13:45:41

@Pál Bence: Aki egy kicsit is ért a focihoz,láthatja hogy az Általad felsorolt középpályások közül Busquets,Rakitics,Vidal nem Barca szintű játákos. Roberto sem egy tálentum.Ezzel nem azt szeretném mondani hogy óriási szükség lenne Rabiotra.Vannak nála sokkal jobb középpályások,akik közül tudnék válogatni.De amúgy tény,hogy Puig-nak meg kell adni a lehetőséget.

barcainiesta8 2019.02.21. 14:08:32

@Bivi76: Rakitic és Vidal idén szinte 100%, hogy távozik, Roberto kiegészítő embernek jó. Alenaban én személy szerint nagyon sokat látok, egyre többet is játszik, jó lenne, ha megragadna a kezdőben. Jövőre aki fix lesz (Raki és Vidal távozása esetén): Busquets,Alena,Arthur,De Jong,Roberto,Puig. Ez így karcsú, rutintalan középpálya, szóval mindenképp kell egy klasszis Rakitic helyére, viszont ha érkezne (Eriksen,Pogba,Bernardo,Thiago kaliberre gondolok) akkor távoznia kéne még a fentebb említett nevekből egy embernek. Esetleg Couval a középpályán számolva már kevésbé lenne karcsú a dolog, csak ehhez az kell, hogy végre ne balszélsőként szenvedjen. Előre pedig jöhet Pépé vagy Sancho vagy akár Joao Felix a szélre.

Robi71 2019.02.21. 14:18:16

@barcainiesta8: Puig még nem jön fel a nyáron. Még nincs kész erre a szintre, így vele még biztosan nem kell számolni. Esetleg elmegy kölcsönbe valamelyik "játszó" csapatba.

barcainiesta8 2019.02.21. 15:00:50

@Robi71: Lehet az tenne neki a legjobbat. De szerintem a 3. vonalban már nem fog tovább fejlődni. Te kit igazolnál Rakitic helyére? Nekem hirtelen csak annyi név jutott eszembe amit fentebb felsoroltam. Talán Bernardonak örülnék a legjobban, eszméletlen a mezőnymunkája a palinak, emellé technikás és gólerős is.

Robi71 2019.02.21. 15:12:18

@barcainiesta8: Bernardo Silva-ra gondolsz? Penge a srác...ő már Pep egyik alapembere és David Silva utódja. Felejtős.
Jelenleg Busi, Rakitic, Arthur, Vidal, Alena, Coutinho + De Jong a középpályás sorunk.
Ha távozik Rakitic, én nem igazolnék helyette senkit (max Rabiot) ingyen. Ellenben kell egy balhátvéd és egy centerutód. Arra koncentrálnék.

Maestro10 2019.02.21. 15:41:02

@barcainiesta8: @Robi71: Bernardo Silva leigazolása úgy körülbelül 50 millió euróba fájt volna a klubnak. :) Na mindegy, ha tudnánk igazolni egy klasszis középpályást (pl. Eriksen) akkor én egy Busquets, Eriksen, Arthur, De Jong, Alená, Puig, Roberto középpályasorral neki mernék vágni a következő szezonnak. A védelembe pedig mindenképp kell De Ligt és Grimaldo, nyilván a 3 játékos szerződtetése áldozatokkal járna (Coutinho, Rakitic, Vidal, Cillessen), de úgy hiszem, ezeket az áldozatokat meg kell hozni.

Ter Stegen, Inaki Pena

Semedo, Palencia/Wagué, Piqué, Lenglet, De Ligt, Umtiti, Jordi Alba, Grimaldo

Busquets, Eriksen, Arthur, De Jong, Alená, Puig, Sergi Roberto

Messi, Suárez, Dembélé, Malcom, Cárles Pérez.

Nagyszerű, igazi "játszós" csapat lenne, fiatalokkal és rutinosabb játékosokkal egyaránt. Ha Abidalék összehoznak valami hasonlót, akkor én megemelem a kalapom előttük. :)

Robi71 2019.02.21. 15:53:40

@Maestro10: Egy optimális verziót vázoltál fel: Eriksen, De Ligt, Grimaldo...és akkor még center-ről nem is beszéltünk. :)
Ja...az idők során jó néhány játékost engedtünk "kicsúszni" a kezeink közül, akikkel egész másképp nézhetett volna ki az elmúlt 6-7 év (ez alatt "csak" egy BL-t sikerült nyerni).
Kezdve Thiago Silva Puyol pótlására, David Silva-t csomagban David Villa-val...és így tovább. Bernardo Silva-t a City 16 millióért igazolta le. :(

DISTANTxTHUNDER 2019.02.21. 15:58:20

Szerintem is felesleges már a szerződtetése, így hogy de Jong megvan.. a középpályára ettöl még kell erősítés, de inkább olyan valaki aki a támadásokban segiti a csapatot.. támadóközéppályás vagy balszélső.. plusz De Ligt of course :)

Nagybarcelona 2019.02.21. 17:25:49

Szerintem óriási szüksèg lenne rá. Arthur, Rabiot, De Jong kp-s sorral jó nèhány èvre megoldódna a problèmánk. Rabiot-nak 14 meccsen 2 gólja ès egy gólpassza van 14 meccs alatt idèn a bajnokságban, nekem tetszik a játèka, van olyan, mint a 100 milliós Verratiè(akiről azt írták, hajnal 6-ig iszik, ès cigizik). Rádásul azt írják, ide akar jönni,, ezèrt is váltotta le az anyját.Kellene Ligt ès Pèpè, kb 50 milla, aki az újságok szerint a PSG ès a Barca közül választ. (16 gól ès tíz gólpassz a Fr. Bajnokságban). Ha a PSG leigazolja Cavani helyère, nagyon csalódott leszek, kegyetlen erős lesz a támadó sorsuk. Suarezt megtartanám mèg (Messi miatt is). Esetleg Eriksent, ha Coutinho távozik, ami èrthető lenne. Alena ès Todibo mehet kölcsönbe, Rakitictől, D. Suareztől, Rafinhatól, Gomestől, Malcomtól, búcsút vennèk. Busquets ès Vidal nálam maradna, csere is kell, vagy kezdetben ők lennènek a kezdők, 5-6 játèkos kell a kp-ra. Elől Dembele, Messi, Pèpè (Robi, szerintem Messinek közèpen kell játszania, nem a darálóban, ahogy írtad, hanem árnyèk èkkènt, 1 emberrel több vèdekezik, ès èvek óta látszik, hogy nem illik hozzánk a "Suarez (erőcsatár) a darálóban" stílus, ès vègre lenne jobb oldali támadónk, mert Messi már nem az. Ez kb 130 millió(De Ligt 80, Pèpè 50)amit leírtam, ès megfiatalítottuk az egèsz csapatot. (Eriksen-Cou egy az egyben), Ja, ès Grimaldo Alba cserèjènek.

barcainiesta8 2019.02.21. 17:36:31

@Robi71: Ebből az 5-ből, ha 2 nálunk játszana előrébb tartanánk. Mbappet és Pogbát szerintem nagy hiba volt elengedni.

DISTANTxTHUNDER 2019.02.21. 17:39:32

@Nagybarcelona: Az amúgy is nézhetetlen játekunknak biztos jót tenne a Rabiot, De Jong, Arthur kp :) Amugy nekem sincs bajom Rabiottal, csak nem latom a helyét De Jong mellett.. ha mindenképp lejáro szerződésű játekost nézünk, ott van Hazard es Eriksen.. Coutinhot pedig tartsuk meg :)

Nagybarcelona 2019.02.21. 17:42:43

Szerintem nem írtam elrugaszkodottan, lenne pènzünk az eladásokból is, ès akkor már "csak" Messit kellene majd pótolni. Rabiot szinte ingyen mindenkèppen meg kell szerezni, mikor manapság 50-100 millió egy játèkos.
Alba(Grimaldo)-Umtiti(Lenglet)-Pique(De Ligt)-Semedo(Roberto)
Busquets(De Jong)-Vidal(Rabiot)-Arthur
Dembele(Cou)-Messi(Suarez)-Pèpè(Dembele)

Nagybarcelona 2019.02.21. 17:53:25

@DISTANTxTHUNDER: ezèrt írtam Eriksent is Cou helyett, Úgy nèz ki Valverde marad, úgy is vèdekező lesz a játèkunk, Rabiot ès De Jong is tud támadóbb szellemben játszani (a mostani sorunknál csak jobban, főleg gólpasszok terèn) Eriksen 70-140 millió, Rabiot 0-10 millió. Eriksennek èn is örülnèk, de ha jön, Cou megy (fizetès, ár). Valverdèben gondolkozzatok, akiket írtam, elèrhetőek, ès Grimaldo kivètelèvel a sajtó összeboronált velük. De Jong Busquets helyère jön majd, Rabiot Rakitic helyère jönne.

Sörenzen 2019.02.21. 18:12:46

Nekem sokakkal ellentétben "nincs pénzem" sem Rabiotra, sem Eriksenre...:D)
Én nem láttam rengeteget játszani Rabiot-ot, - vagy fél éve mások sem nagyon látják, mert az edzője nem játszatja.
De, - az a játékos, akiről olyan könnyen lemond a PSG, az miért lenne olyan fontos, hogy a Barcelonába kerüljön???

Nagybarcelona 2019.02.21. 18:17:34

@Robi71: Pogbát èn is bánom, Villa helyett Silvát igazoltam volna(Eto't elküldèse volt a legnagyobb hiba, valahol írtad, Puyol helyère èn is Godint hoztam volna) Mbappèra semmi esèlyünk nem volt, sztem kamu, azt olvastam C.Ronaldó a pèldakèpe, ès a Realba vágyott, úgy mint Hazard. ( Volt is ott próbajátèkon). Asensió sehol nincs, Pedrót kellett volna megtartani, főleg Neymar árulása tükrèben, mèg jobban sajnálom.

Nagybarcelona 2019.02.21. 18:28:40

@Sörenzen: nem mondott le róla a PSG, nem akar hosszabbítani.
m.youtube.com/watch?v=zkDwGBhd0UM&t=115s
Itt egy rövid videó róla. Rakiticet nagyon bírom, de mikor láttál tőle ilyen cseleket? 191 cm, jól cselez, jól vèdekezik, egy olcsó fehèr Pogba :)

sunt 2019.02.21. 18:32:32

@Nagybarcelona: Valverde csak akkor marad, ha a szezonunkat jónak lehet minősíteni. Ha nem, ő lesz a bűnbak és a jelenlegi mérlegelések múzeumba kerülnek.

Eminusz 2019.02.21. 19:37:48

@Nagybarcelona: Ne legyetek mar naivak... De Jong Busquets helyere jon?? Ezt honnan veszitek?? Busques legalabb 2021-ig kirobbanthatatlan lesz a kezdobol es sajnos nem a teljesitmenye miatt... De Jong Rakitic helyere jon.. Rabiot nem kell ide! Hogy miert? Mert ahogy Valverdet ismerem, evekig nezhetnenk a De Jong-Busques-Rabiot kozeppalyat... Nagyon latvanyos lenne a jatek.. Annyira, hogy mindenki visszasirna a sokat szidott Rakiticet!

kritizator 2019.02.21. 21:11:52

@Nagybarcelona: akkor most hogy megoldottad bartomora, abidalra stb nincs is szükség

sunt 2019.02.21. 22:27:21

Ma este újabb két nevet dobtak be. Jobb így, hogy nem mániákusan üzzük-hajtjuk a kiszemeltet. Így legalább annyira fel sem verjük az árát és nem válik presztizskérdéssé.

Robi71 2019.02.22. 07:56:46

@Eminusz: De Jong saját bevallása szerint is 3 poszton tud játszani: alapból kp, de játszhat vkp és khv-et is.

Robi71 2019.02.22. 08:01:06

@Nagybarcelona: Ilyen nincs, hogy "X a példaképem" vagy "Y a gyerekkori álmom". Ha lehetőséged nyílik egy topcsapatba igazolni nem hezitál senki...max azon, hogy lesz helye a kezdőben vagy sem. Ha anno odaállunk Mbappé elé és és azt mondjuk, hogy "Neymar helyére a kezdőbe szeretnénk téged leigazolni"...könnyes szemekkel a nyakunkba ugrott volna. De így van ez bárki esetében is....főleg ha a Barca-ról vagy a Real-ról van szó.

LDzsi 2019.02.22. 08:14:28

@Eminusz: igen, ezen gondolkodtam én is hogy hiába bíznák az igazolásokat 100%-osan Valverdére, a játék nem lenne szebb... Szerintem sem kell már Rabiot, ingyen se

LDzsi 2019.02.22. 08:15:47

@Robi71: és akkor már nem lett volna gond, hogy a Barca "álmai klubja"? :)

faramuci69 2019.02.22. 08:49:21

Ugye azt senki nem gondolja komolyan, hogy egyszerre cseréljük le Busit, Rakit és Vidal. Mondjuk Vidal lecserélése nem lenne érvágás, de a másik két játékos a lassúság mellett azért néhány másik erény birtokosa is. A tudás átadásban mindenképpen lenne döntő szerepük. Persze amikor azt látom, hogy az Inter adna 35 millát Rakiticért, akkor kicsit ideges leszek. Azzal a tetves bandával nem üzletelnék a Rafinha eset óta
Én elsősorban Vidalt passzolnám le Kínába, helyére jönne Rabiot. A kp így nézne ki, Busi, Raki, Arthur, De Jong, Rabiot, Alena. Rafinha mehetne, valamint a későbbiekben pl. Puig épülne be, persze Rakitic menne jövőre, Busi meg 2 év múlva.
Coutinho helyzete más tészta. Egyszerűen az ő részéről nincs extra. Nem ügyetlen, van egy egy szép mozdulata, de ez eddig kevés. Kapja meg a bizalmat év végéig, de ne tovább. Mondjuk nehéz lenne egy olyan játékost igazolni, aki tud balszélsőt és bal kp-t is játszani. Olyat aki csapatjátékos és kellően kreatív is. Visszazár, de megbontja az ellenfél védelmét. Pedig nagyon kéne egy.

Robi71 2019.02.22. 09:02:58

@LDzsi: Nem értem a kérdésedet. Komolyan.

Raven1975 2019.02.22. 09:23:23

Lenglet, Rakitic és Arturo Vidal egy sárgára vannak az eltiltástól.

LDzsi 2019.02.22. 09:25:53

@Robi71: ugye korábban szó volt arról, hogy sok játékos szeret dobálózni azzal, hogy a "Barca álmai klubja", aminek a fordítása hogy jó zsíros fizuért bárhova igazolna, jelen esetben akkor a Barcába. Ugye Coutinho is anno ezt mondta a leigazolásánál, gúnyosan (és jogosan) meg is jegyezted ezt. A kérdés pedig hogy akkor MBappénál is számított volna hogy "csak" a zsíros fizetésért választotta a Barcát? :)

LDzsi 2019.02.22. 09:26:46

@LDzsi: ("csak" helyett csak)

PeppyRapier 2019.02.22. 09:27:46

Ami a jövő évi keretet illeti.

- Kapus poszt:
Kérdés lesz, hogy ki jön Cillessen helyére, aki szinte 100% hogy távozik.

- Védelem:
Remélhetőleg Umtiti rendbe jön teljesen, ott lesz Piqué és Lenglet. Vermalen megy (vééééééééégre), Murillo-t az eddigiek alapján biztosan nem tartjuk meg (pedig amikor játszott király volt), így ide maradna egyedül Todibo, akinél meg nem tudjuk mire számítsunk. Szerintem ide mindenképpen kellene hozni egy jobblábas, tapasztaltabb játékost. De Light jó lenne, bár nem sok csapat szaladgál 4 kezdő szintű belsővédővel, és bár Piqué visszavonulása után kezdő lehetne (sőt lehet instant kezdő lenne), de addig sokan lennének arra a 2 posztra, pláne 70millióért.

Jobb-bekk: Semedo talán végre bejátszotta magát a kezdőbe Valverdé-nél is. Robi maradhat majd a cseréje, + ugye itt lesz Wagué és Emerson is.

Bal-bekk: Alba nem lehet kérdés, mögé viszont kérdéses a csereember. Miranda szerintem leszerepelt, a Barca-ban ennyi meccsen kell bizonyítani, ez neki nem sikerült. Én kölcsön adnám, hátha máshol több lehetőséggel, kissebb nyomással bizonyíthat. Cucurella-t sokan írják, de rá vételi opciója van az Eibar-nak, így az ő sorsa nem a mi kezünkben van. Ide kell valaki, de már januárban kellett volna...
------------------------------------------------
- Középpálya:
Itt van fixen Busquets és De Jong, Arthur és Vidal, valamint Alena. Nem hiszem, hogy De Jong instant kezdő lesz, de ha mégis, akkor kétlem, hogy Busquets-el egyszerre szerepelnének, így ők egy posztért versenghetnek majd. Arthur alapember, az ő cseréje továbbra is Vidal lehet, viszont ha Rakitic tényleg menne, akkor maradna egy lyuk a középpályán.

Rakitic-et én szörnyen sajnálnám, de az eddigiek alapján jó esélyel ő távozik. Samper-t és Rafinha-t el kell adni / engedni. Így összesen 5 játékos maradna erre a 3 posztra, ami azért nem egy nagy létszám, és Rakitic-et max De Jong válthatná, de ő nem egy irényító játékos. Roberto tudna itt játszani, de Valverde marad, így ő is valszeg a jobb-bekk poszton, míg Puig-al kérdés, hogy már jövőre számolnak-e. Én mindenképpen megtartanám Rakitic-et.
-------------------------------------------------
- Támadósor:
Valverde marad, így Coutinho is elől Dembelé-vel és talán Malcom-al. Malcom képes volt bizonyítani azon kevés meccsen is amikor lehetőséget kapott, így ő mindenképp megérdemli a bizalmat. Messi-vel együtt a szélsők megvannak, így jöhet a fontosabb kérdés.

Az egyszem csatárunk Suárez mostanában már erősen mutatja az öregedés jeleit. Távozni nem fog, de mostmár érdemi csereembert kell hozni mellé, aki vetélytársa lehet, és akár ki is szoríthatja, ha ilyen gyengén teljesít. Messi jó barátja, ha formában van akkor a világ egyik legjobb befejező embere, de ő sem lesz már fitalalbb. A posztja nagyon fontos, nem hiába nem cseréli le őt soha Valverde, mert kell egy ember oda előre, aki harcol a bekkekkel, és akit meg lehet játszani. Jovic-ot írják, de félek ő csak a következő Alcácer lenne, akiben mellesleg sokkal több volt, amikor idehoztuk, mint most a Szerbben. De remélem ha jön, akkor beválik.

Boateng meg mehet a levesbe.

2019.02.22. 09:32:30

@faramuci69: Évek óta a gyenge középpálya miatt nem kerülünk a BL döntő közelébe sem ,,,te viszont továbbra is konzerválnád ezt ,,,A 30 feletti játékosuk imádják Valverdét hisz ő garantálja nekik a játéklehetőséget akár milyen gyengék a vezetőség meg garantálja a hatalmas fizetéseket 2021-ig ,,,,ha nyerünk valamit az ajándék ha meg nem az is ok :-)hisz a csapat kemény magja többszörös BL győztes ,,,azt meg,hogy a fiatalokkal mi lesz leszarja mindenki,,,,Guardiola kéne ide rendet tenne 2-3 embert a kezdőből kitenne egyből lenne mocorgás a játékosok agyába

Robi71 2019.02.22. 09:42:06

@LDzsi: Ha igazolunk egy játékost, aki nálunk is klasszis módon teljesít....téged érdekel, hogy esetleg előtte az nyilatkozta, hogy "a Real az álmaim klubja" vagy "CR a példaképem"? Engem k@rvára nem.
De ha igazolunk egy játékost....aki csúnyán felsül nálunk, akkor simán lapátra tenném, függetlenül attól, hogy korábban a Barca-ról álmodott vagy előkerül egy gyerekkori képe Barca mezben. Legyen szó Cou-ról, Mbappé-ról vagy bárki másról.

Robi71 2019.02.22. 09:47:54

@PeppyRapier: Valverde nem egyszer hangsúlyozta, hogy ragaszkodik Rakitic-hez (ez mondjuk látszik a lejátszott percekben is). Most, hogy hosszabbított....gondolom feltételei is voltak. Hogy Rakitic maradása része volt-e ennek...nyáron kiderül.

Robi71 2019.02.22. 09:51:26

@zeli39: Az biztos, Pep rendet tenne és "megmozgatná" az agyakat. :)
Képzeld mit tenne Simeone? :))) Azt hiszem egyből vége lenne a liberalizmusnak, ami Pep távozása után állt be és erősödik évről-évre azóta is.

LDzsi 2019.02.22. 10:31:46

@Robi71: hát én kicsit csúnyán néznék, de ha bebizonyítja hogy bármire képes a Barca címerért, akkor már engem sem érdekel hogy anno mit mondott. Szeretném még azt hinni, hogy nem minden a pénz és tényleg vannak még olyan játékosok akik élnek-halnak egy csapatért.

PeppyRapier 2019.02.22. 10:35:15

@Robi71: Remélem ebben az ügyben meghallgatják, és sokkal inkább Vidal-t és Rafinha-t küldik el, mintsem őt. Csak ugye tdujuk mi volt Malcom-al, vagy látszólag most Murillo-val, őket sem Valverde kérte, ellenben arról nyilatkozott is, hogy egy balbekk igazolása tervben van (vagy legalábbis keresgélnek) és mégsem jött senki, pedig nem bízik Miranda-ban, akit Abidal akar neki. Szóval látszólag nem nagyon figyel oda egyik fél sem a másikra, amire remélem nem fog Rakitic távozásához vezetni, mert rá még nagyon is szüksége lesz a klubnak.

2019.02.22. 12:19:42

@Robi71: Ha Simeona lenne csapat edzője jó pár játékosnak pszichológusra lenne szűksége és éjszakánként sírnának a paplan alatt :-)

Robi71 2019.02.22. 12:36:35

@zeli39: Lásd Turan-t, aki annyira fellélegzett miután kiszabadult a kezei alól, hogy már focizni sem volt hajlandó. :)
Hát igen, nagyon hiányzik egy olyan keménykezű edző, mint Pep és egy olyan tökös csapatkapitány, mint Puyol. A játékosok kétszer meggondolták, hogy másnaposan menjenek edzeni vagy alibizzenek a pályán. :)
süti beállítások módosítása