A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Meccs utáni reakciók #BarcaSociedad

2019. április 21. - Berbatov

A Barcelona hazai pályán Clément Lenglet és Jordi Alba góljaival 2-1 arányban múlta felül a Real Sociedad gárdáját, és egy lépéssel közelebb került a bajnoki címhez. Lássuk hogyan értékeltek a főszereplők.

Valverde: "Értékelnünk kell, amit ma végrehajtottunk, mert nehézségekkel küzdöttünk. Az emberek feltételezik, hogy megnyerjük a bajnokságot, de az nem könnyű. A mai napon egy olyan rivális ellen nyertünk, amely szintén győzelmi szándékkal lépett a pályára. Jól játszottak, nagyszerű csapatuk van, a mi koncentrációnk ezen a héten a Manchester United ellen összpontosult. A versenysorozat befejezéséig aktívnak szükséges maradnunk. Coutinho és a szurkolók közötti súrlódás? Nagy figyelmet kapott, mert ez a Barcelona, és a Barcelonával kapcsolatban néha nagy hangsúlyt fektetnek olyan dolgokra, amelyek nem fontosak." 

Jordi Alba: "Kemény mérkőzés volt, de nyertünk, és folytatjuk az utunkat a bajnoki cím felé. Ernesto nagyszerű munkát végez a csapattal. A mérkőzés magában nehéz volt, de úgy gondolom a csapat jól reagált a pályán, 100%-ot nyújtottunk, meg akarjuk nyerni a La Ligát. Én tapsot hallottam, amikor Coutinho beállt. Ő egy nagyon fontos játékos, maradjunk ennyiben. Elégedettnek kell lennünk az egész csapat munkájával."

Vidal: "Mindent próbálok kiadni magamból a pályán. Mindegyik esélyt meg fogom ragadni a szezon végéig, hogy segítsek a csapatnak trófeákat nyerni. Hat pont hiányzik, de még mindig nehéz lesz. Ha ilyen közel vagy, bonyolulttá válnak a dolgok. Csak a pontok begyűjtésére kell összpontosítanunk."

Lenglet: "A szünet előtt betalálni mindig pozitív, mert az ellenfelünk előtt előnnyel mehetünk az öltözőbe, de láthattuk, a szezon végi mérkőzések mindegyike nehéz. A lehető leghamarabb szeretnénk bajnokok lenni, de dolgoznunk kell érte. Ezen a héten aranyérmesek lehetünk, meg fogjuk próbálni, hogy a rajongóinkkal együtt ünnepelhessünk." 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr3714777564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robi71 2019.04.21. 10:12:22

@Kertai Dávid: Most koncentráljuk a Pool-re. Lesz idő ezen elmélkedni majd utána is. :)

Robi71 2019.04.21. 10:19:35

@sunt: Értem. És mi a megoldás?

sunt 2019.04.21. 10:55:51

@Robi71: Türelem, türelem. Nem kell hajszolni a BL-t: ha lesz, örüljünk, ha nem, fogadjuk el. Örüljünk a csoda Messi akcióknak, örüljünk, ha érkezik valaki, aki húzóember lehet Messi után és ne feltétlenül várjuk el tőle a csúcsteljesítményt a Messi-csapatban. Aki meg nagy igazolásnak tűnt, de nem jön neki össze, attól nagy hűhó nélkül váljunk el. Teljesen fe3lesleges pokolra küldeni.

Robi71 2019.04.21. 11:04:38

@sunt: Ügyesen kikerülted. :) De igazad van..élvezzük ameddig csak lehet. Aztán jöjjön aminek jönnie kell. Ezt mondták anno a Milan, a MU és most a Real szurkolói is. :)

sunt 2019.04.21. 11:40:00

@Robi71: Speciel elhiszem Bartonak, hogy az utódai alatt is sikeres Barcat akar azzal, hogy X-et is, Y-t is ő hozta a csapatba. A védelmet már most se féltem Messi után, Középen és elöl meg nagyon más kell legyen a játék és abban sem használhatatlan mindenki, aki most itt van és 25 alatti. Végülis egy támadásszervező középpályásról és egy középső támadóról szól a hiánylista a Messi utáni csapatból.

GoalGero 2019.04.21. 11:58:40

@sunt: Nem értek egyet.
Középen van egy Arthur,jövőre eg' De jong,Alena-t sem írnám le.
Plusz ez nem a fifa.Lehet sose lesz többet olyan játékos a földön mint Messi,de az is lehet hogy Délamerikában vagy bárhol máshol már most kergeti a labdát egy Messinél is nagyobb zseni:)
Az hogy mi lesz Messi után?Nem aggódok.A csapat pénzügyileg stabil.Amedddig ez így van lehet álmodozni.:)

Raven1975 2019.04.21. 12:00:56

Valencia Mestalla — Barça B harmadosztályú bajnoki meccs élőben.
vercanalestv1.com/ver-barca-tv-en-directo-y-online/

kritizator 2019.04.21. 12:04:32

@sunt: Messi serulesekor is ment a csapatnak, van hogy vele is szenvedtunk: bonyolult ez:(

Robi71 2019.04.21. 12:05:11

@GoalGero: Valaki azt mondta egyszer itt a blogon, hogy "sok pénzből is lehet sz@r csapatot összevásárolni". :) Egyetértek vele.

kritizator 2019.04.21. 12:10:37

@sunt: hiába vásárolsz össze egy csomó jó játékost, a siker nem garantált, ld Psg, City, juventus stb.
Úgy hogy a Messi utáni időszak lutris sikerességét a Messi utáni jatekosokon leverni ostobaság.

Robi71 2019.04.21. 12:53:45

@kritizator: A City-t vagy a PSG-t nem venném ide. Kb ugyanannyi pénzből, mint amit mi is elköltöttünk nekik csapatot kellett építeni a nulláról. Nekünk még a pótlásokat sem sikerült megoldani. Ha van klub, ahol a szakmaiságot erősen meg lehet kérdőjelezni, azok mi vagyunk. Hogy még van ilyen klub (pld a MU) nem vigasztal.

GoalGero 2019.04.21. 14:41:28

@Robi71: Én abban bízok hogy egy új elnök és Xavi hasonló utat jár majd be mint annó Guardiola féle brigád.
Azért a védelem már most össze van rakva.
A középpályára én még egy embert akarnék látni.
Elől pedig Messi és Suarez utódlását egy más szisztémájú játékban látom.Messit nem lehet pótolni,és nem is szabad majd semelyik játékostól ezt elvárni,és ezt a nyomást a vállára rakni.
A jelenlegi felhozatalból ezt látnám a jovoben.
Stegen
Semedo-Lenglet-De ligt-Alba(Wague talán(nagyon talán)
Arthur-De jong-Puig(nagyon talán)
Dembelé-Mbappé-Sancho

Ez a Messi utáni években is igencsak erős csapat lehetne szerintem:)

Robi71 2019.04.21. 15:23:02

@GoalGero: Mbappé-Sancho?..waw :)

DISTANTxTHUNDER 2019.04.21. 15:37:30

@GoalGero: Szép álmok.. ha Mbappé el is igazol valamikor akkor az biztos csak a Real miatt lesz.. azon kívül én nem vagyok biztos abban hogy Bartomeu után is ilyen erős lesz gazdaságilag a Barca.. a hörcsög fejű teljesen fogalmatlan a focihoz, de a penzhez nagyon ért.. amit az elnöksege alatt elért a klub, egesten hihetetlen.. én még emlékszem amikor nonprofit mezszponzorunk volt (sőt állítólag meg a klub fizetett az unicefnek), ehhez képest most felvesszük a versenyt barmelyik arab tulajdonban lévő topcsapattal.. szerintem ennek a Fontnak a szeme sem áll jól, Laporta.. neki örülnék bagyon ha visszavenne az irányítást, de vele közel sem volt ilyen sikeres a csapat semmilyen téren

DISTANTxTHUNDER 2019.04.21. 15:40:11

Ha Laporta lenne újra az elnök, talán Guardiola is visszatérne.. mellé Xavi masodedzőnek :)

Robi71 2019.04.21. 15:46:14

Én már a Poll elleni összecsapásra vagyok hangolódva.
Hazai pályán fontos, hogy ne kapjunk gólt...így Messi nem sok támogatásra számíthat. A szokásos Alba-Messi-Suarez hármasra számítok. Egy 1-0-al már elégedett lennék...2-0 maga lenne a csoda.
Idegenben egyértelműen 352-öt kell játszani (lehet otthon is). Le kell zárni a széleket, ahol a legerősebb a Pool. Alba emberére talál Salah-ban, de a jobbszélen nem tudom hogyan fog boldogulni Roberto vagy Semedo Mané-val. A két szélső hátvédről nem is beszélve, akiknek szintén erős a támadó játékuk.

Barca30 2019.04.21. 16:01:07

@Robi71: Az előbb láttam az m4-en,de felszaladt a pumpa,hogy tolják a poolt.Gusztustalanul.Vagy ezeknek csak ne a Barca.Szemét egy társaság minden sport csatornán.Hivatalból Barca ellen.

Robi71 2019.04.21. 16:06:55

Közben a MU ég az Everton ellen is...még jobban, mint ellenünk. Csakhogy ne értékeljük túl a BL meccsünket. A Pool ellen más lesz nagyon.

faramuci69 2019.04.21. 16:16:44

Nem is olyan rossz ez a MU. :)

Robi71 2019.04.21. 16:28:17

Busquets:
Olyan poszton játszok, ahol nem vagyok mindig szem előtt. Nem lövök gólokat, nincsenek nagy cseleim, de továbbra is úgy érzem, hogy a csapat fontos tagja vagyok.
A védekező munkám valamelyest megváltozott, köszönhetően az utóbbi évek Barça-edzőinek. Viszont szerintem összességében ugyanaz a játékos vagyok, aki régen voltam.
Minden játékos, aki valaha is megfordult a csapatnál, hozzájárult a sikereinkhez. Többekkel régóta együtt játszok, de még mindig ugyanazzal az elánnal vetjük bele magunkat a meccsekbe, köszönhetően annak a filozófiának, amit az évek során elsajátítottunk.
A Barcelona Johan Cruyff és Pep Guardiola óta is sokat változott. Ha nem is a legjobb csapat a világon, de a top háromban most is benne van. Elég ha ránézünk a csapat történelmére és a sok trófeára, vagy ami még fontosabb, az a következetesség, ami a múlt és jelen játékosait is jellemzi.
Minden edző más és más, de a taktika alapja nem változott. A Barcelona játékosai mindig birtokolni akarják a labdát és dominálni a meccset. Az edzőink pedig rendre erre építettek és ezáltal még komplettebb lett a csapat.
Természetesen maga a futball is változott az utóbbi tíz évben, így nekünk is változunk kellett, hozzá kellett szoknunk az új dolgokhoz. A mostani ellenfelek sokkal felkészültebbek, mind taktikailag, mind fizikálisan és a játék is sokkal kiforrottabb. Manapság jóval nagyobbak az elvárások.
Remek szezonunk van. Nálunk játszik a klub történelmének legjobbja, Leo és nagyon sokat jelent számunkra, hogy egy saját nevelés ilyen szintre eljutott, de kellenek mellé további tehetséges játékosok Európából, vagy a világ bármely más pontjáról.
De Jong kivételes játékos. Kevesen vannak a korosztályában azok, akik ennyire agilisek és ilyen jól bánnak a labdával. Annak fényében, hogy az Ajax akadémiáján nőtt fel, ami nagyon hasonlít a miénkhez, minden alapja megvan ahhoz, hogy sikeres legyen nálunk.
Mindig is az volt a véleményem, hogy nem fogok húsz évig padozni csak azért, hogy Barcelonában maradhassak. Amikor már nem érzem magamban az ambíciót, vagy fizikálisan nem leszek olyan szinten, akkor büszkén félreállok.
Nyilván nem látom a jövőt, de szeretem az USA-t és az ottani futball egyre magasabb szinten van. Az MLS komoly kihívás és a rájátszás lebonyolítása is más, mint amihez hozzászoktunk és ez tetszik.

GoalGero 2019.04.21. 17:07:01

@Robi71: Miértne?:)
Ha nem a töltelékre költünk lehetséges volna:)
Mbappe esetében pedig az is segíthetne hogy van egy Francia blokkunk amely győzködhetné.
Coutinho és Neymar is a Realról álmodozott kiskorukban.
Ha évente csak egyet veszünk és jól adunk el lehetséges volna,persze ez csak álom,de annak nagyon is szép:D

H.Stoichkov 2019.04.21. 18:41:40

@Robi71: az baj robi, h Te tényleg csak 2008 körültől vagy barca szurker, volt bl győztes csapat, stoichkov, romario sorolhatnám sorral, volt dinho, decoval... szóval lesz ezután is. arról nem is szólva, h hiába van itt messi, aki simán korunk legjobbja, 3 bl-t nyertünk vele, 13 év alatt, cr-rel a real 10 alatt nyert 4et. ennyit erről ..

Robi71 2019.04.21. 20:53:23

@H.Stoichkov: Ebből legalább hármat azóta nyert a Real CR-el...amióta a Barca képtelen minőségi játékosokat igazolni Messi mellé.
Amúgy ez aljas megjegyzés volt egy olyantól, aki Barca szurkolónak vallja magát.
"arról nem is szólva, h hiába van itt messi, aki simán korunk legjobbja, 3 bl-t nyertünk vele, 13 év alatt, cr-rel a real 10 alatt nyert 4et. ennyit erről"???????
....miért a túróért nem nyert több BL a Barca korunk legjobb játékosával a soraiban???? Ne idegesíts fel....

GoalGero 2019.04.22. 03:38:35

@Robi71: a bl egy szerencsejáték.Elég egy rossz meccs és vége.A triplázó Real messze van szerintem a 2000es évek eleji Galaktikusoktól hiába sikeresebbek.

faramuci69 2019.04.22. 06:47:39

Közben papné mester hármast lőtt a farmer ligában. Messinek újra figyelnie kell.

Bivi76 2019.04.22. 07:38:54

@faramuci69: mennyi gól van most köztük?

H.Stoichkov 2019.04.22. 07:42:39

@Robi71: Próbáltam arra célozni, h messi nélkül is sikeres lesz a csapat, ahogyan előtte és utána is az volt. játszott itt ronaldo, rivaldo és egy-egy címet leszámítva nem volt sikeres a korszak. Hiába játszik neymar, mbappe a psg-ben, lófaszt nem érnek el vele. 2 ilyen játékossal, mi bl-eket tudunk nyerni.

katalan2 2019.04.22. 07:52:07

Kerdes, hogy mennyire lesz sikeres. Messi nelkul fele annyi trofeaja lenne a csapatnak. Ne hasonlistd Messit Ronaldohoz, meg Rivaldohoz. Az argentin sokkal tobbet a a csapatnak. Nelkule meg a bajnoksag sem lenne meg.

kritizator 2019.04.22. 07:53:06

@H.Stoichkov: mi ebbol a tanulság?
Sz@r csapattal is lehet BL-t nyerni, tehát nekünk is meg osszejohet egy-ketto a következő száz evben

katalan2 2019.04.22. 07:53:28

Az, hogy Ronaldo ennyyi bl-t nyert a reallal, Pereznek is koszonheto.

H.Stoichkov 2019.04.22. 08:26:56

@katalan2: Igen tudjuk megvette a bl-ket és a föld a lapos, az oltásokat meg a csúnya háttérhatalom használja az emberiség pusztítására :) ne bassz fel. nem tudhatod messi nélkül mennyi lenne, lehet pl, h egy bl-se, de lehet lenne 5.

Bivi76 2019.04.22. 09:04:47

@kritizator: Köszönöm! Bízzunk benne, hogy argentín zseninknek összejön az Aranycipő! Hajrá Messi, hajrá Barca!

Bivi76 2019.04.22. 09:11:02

@katalan2: Óriási játékos Messi, ez elvitathatatlan. Szenzációs, zseniális, lehetne sorolni a dicsérő jelzőket a játékára. De rajta kívül is vannak remek játékosok, és a múltban is voltak. Hidd el, Rivaldo is klasszis volt. Bárcsak a mai csapatban lenne hozzá hasonló sok ilyen kaliberű játékos. Messi fenomenális, de remélem, hogy az utána lévő korszakban is tapsolhatunk remek játékosoknak, és nagyszerű eredményeknek, címeknek! Hajrá Barca!

Robi71 2019.04.22. 09:19:39

@katalan2: Igen, Perez-nek és Zizu-nak köszönhető aki kitudta alakítani azt a légkört (megfelelő játékosok, megfelelő taktika) CR-nek ami a teljesítménye maximalizálásra. Ezzel szemben a Barca-nál éppen az ellenkezője zajlott, a csapat lebutítása és egyre nagyobb teher Messi vállára. Az eredmény: csak egy BL az elmúlt 8 éven és egy Aranylabda Messi-nek.
@H.Stoichkov: "nem tudhatod messi nélkül mennyi lenne, lehet pl, h egy bl-se, de lehet lenne 5."...te kezdesz nagyon-nagyon csúnya lenni. Olyan mint Alberto. :(

Robi71 2019.04.22. 09:23:03

@Bivi76: Amikor az elmúlt években a "csapat lebutítás"-áról beszéltem, neked is szólt.

Bivi76 2019.04.22. 09:26:46

@Robi71: Köszönöm Robi. Értettem! :-)

Robi71 2019.04.22. 09:38:16

@Bivi76: Értesz vagy egyetértesz? :)

Bivi76 2019.04.22. 09:49:10

@Robi71: Vannak dolgok amiben egyetértünk, vannak amiben nem. Szerintem Te tudod, mik azok a kardinális témák, amiben más a véleményünk. Gondolom Messi ügyben hasonlóan gondolkodunk, mint a jelenkor legnagyobb játékosa. :-)

H.Stoichkov 2019.04.22. 10:00:04

@Robi71: Nem csúnya, csak reális. miért, Te mit mondanál, ha messi nem lenne a csapatban hány bl címünk lenne? nem tudhatod, lehet 0 és lehetne 5 is. én csak azt látom, h messire alapoznak a társak, amikor apadon ül és bejön megváltozik a játék, ha 1-1 meccsen nincs akkor szarok vagyunk. viszont, ha elsérül hónapokra, akkor vmiért a játék nélküle is jó, mert mindenkiből előjön a plusz, amiért egyébként leigazolta a barca. ez nem messi fc, hanem barcelona.

julio alberto 2019.04.22. 10:10:10

@Robi71: Vedd elő az imamalmod forgasd gyorsan ha már megszédültél pihenj egyet majd kezd el újra.Álmodj egy nagyot Pep-ről,Pep fiairól,igazold le a Dybala,Icardi duót,emeld magas szintre a Juventus csapatát,ja és C.Roncit is csak ahogy szoktad.Mert te ugyan megmondtad a tutit az elmúlt napokban,hetekben..Nyilván neked is meg lehet a véleményed,de azért el kellene tudnod fogadni a másokét is,például az olyan emberekét akik már akkor Barcelona szurkolók voltak,mikor te még a Milan vagy épp a Real Madrid csapatáért rajongtál.Sztoicskov,Bivi nem 9 éve Barca szurkolok mint te,és pontosan tudják azt hogy a Barcelona nagy csapat volt a múltban is és az lesz a jövőben is.De ezt te nem nagyon tudod megérteni és elfogadni.Az ok is abban keresendő hogy csak egy játékosért vagy képes rajongni,nem pedig magának a Barcelona csapatáért.

2019.04.22. 10:11:12

@Robi71: 2014-15 csapat a történelem legjobb Barcelonája volt aztán voltak rossz igazolások L.E idején ez tény most utcahosszal vezetjük a bajnokságot versenyben vagyunk a BL-ben döntőt játszunk a kupában a keretünk nem rossz és te megint a csapat leépülésérő beszélsz ami jelenleg nem igazolható,,Jelenleg az is a gond,hogy túl sok a csapatban a sztár vagy legalább is aki annak tartja magát ,,remélem minden trófeát megnyer a csapat és akkor kíváncsi leszek a magyarázatodra

Bivi76 2019.04.22. 10:26:35

@julio alberto: Hát nem 9 éve vagyok Barca Szurkoló! :-) Emlékszem még a 90-es években Sport plusz Foci, meg Focivilág hetilapokra. Nagyon sokszor megvettem. Vártam, legyen bennük valami Barcelona játékos, vagy meccsjelenet valaki játékosokról. Én meg vettem elő az ollót, aztán vagdaltam ki a képeket, cikkeket. Videós korszakból képes voltam fentmaradni mondjuk éjszakára, hogy felvegyem videóra az aznapi BEK /BL meccsünk rövid összefoglalóját, góljait, ha egyáltalán volt a mérkőzésen. Volt hogy nem is tudtam az eredményt, akkor szembesültem vele, mikor elindítottam a videón a felvevő gombot. Direkt Barca mérkőzésekből álló videókazetta gyűjteményem volt Szépen rá volt írógéppel gépelve a felragasztható címmatricára az év, a szezonok. De szép idők voltak! Imádtam, és imádom most is a Barcát! Örök Szerelem!

Raven1975 2019.04.22. 10:29:15

Az öt topliga leghatékonyabb (15+) gólszerzői.
Ez a statisztika azt mutatja, hogy Lionel Messinek van legkevésbé szüksége helyzetre ahhoz, hogy gólt szerezzen.
uploads.disquscdn.com/images/07d7798623e075317f565626fa94e920514fb41bb98c7d4d9b485f3406f70835.jpg
Egy kis segítség az értelmezéshez, hátha valakinek jól jön: player.hu/sport-3/az-xg-alapjan-ossze-sem-erdemes-hasonlitani-ronaldot-messivel/

Robi71 2019.04.22. 10:33:38

@julio alberto: Ismét előbújt a kígyó az üregéből és köpködi a mérgét. Mérgezz csak... :)

Robi71 2019.04.22. 10:34:52

@Bivi76: Nem Messi-re gondoltam (Alberto-n kívül ez mindenkinek egyértelmű), hanem az elmúlt évek ""csapat lebutítás"-sára. Erre kérdeztem rá. :)

julio alberto 2019.04.22. 10:36:04

@Bivi76: Elhiszem és tudom az írásaid alapján hogy te régi Barcelona szurkoló vagy.Azért is van ha néha keményen is fogalmazol és kritizálsz,persze ezt a mostani divat szurkolók számára érthetetlen...pont azért mert csak pár éve vannak köztünk.Nekik nyilván nem mond semmit Romario,Szticskov,Kluivert vagy éppen Rivaldo.Nem értik amit én értek amikor kritikát fogalmazol meg.

julio alberto 2019.04.22. 10:37:14

@Robi71: Olvasd vissza magad,azt talán segít.....

Robi71 2019.04.22. 10:42:15

@zeli39: Mivel magyarázod, hogy az elmúlt 8 évben egy BL-t nyertünk?...és azt, hogy a jelenkör legjobbja ez idő alatt egyetlen aranylasztit nyert?
....és mivel magyarázod a Real ez idő alatt nyert 4!!! BL-ét és CR 4!!! aranylasztiját???
Erre adj magyarázatot, de az esetleges mostani triplázásra. :)

Robi71 2019.04.22. 10:44:01

@Robi71: NE az esetleges mostani triplázásra.

Robi71 2019.04.22. 10:51:09

@zeli39: Ha ezekre a kérdésekre tudod a választ, akkor tisztában van az elmúlt évek folyamatával. Ha nem, akkor csak hajtogasd tovább "Valverde out", "Busi out", meg "30asok out"és népszerű leszel a fogalmatlan többség körében.

Robi71 2019.04.22. 10:55:47

@julio alberto: Kinek fogsz szurkolni a Barca-Pool párosításban? Csak költői kérdés...ne aggódj, nem kell válaszolnod. Nem szeretném tovább rombolni a megtépázott nimbuszodat és még azt a kevés szimpatizánsodat is kiábrándítani. :)
Én tudom a választ és nem ítéllek el érte. :)

sunt 2019.04.22. 11:04:36

Miért nem vagyunk hajlandók tudomásul venni, hogy Messi olyan, amilyen? Egy csoda, aki mellett más csoda legfeljebb a kapuban, vagy legfeljebb a védelem közepén lehet - amióta Xavi kiöregedett? A kivétel bő egy évig Neymar volt, de utolsó itteni évében már bemondta az unalmast és csak öncélúan játszott, majd lelépett. Amíg Messi ebben a pozícióban játszik, mellette és elől ne várjatok csodát, bárkit is igazolunk le. Élvezzük inkább azt, ami van. Más kérdés, hogy aki nem csak a közvetlen eredményességre gondol, az a jövő kulcsjátékosait is igyekszik idehozni. Mintha Bartonak megjött volna az esze, amióta a távozására készül. És idehozta Abidalt is.

sunt 2019.04.22. 11:04:49

Miért nem vagyunk hajlandók tudomásul venni, hogy Messi olyan, amilyen? Egy csoda, aki mellett más csoda legfeljebb a kapuban, vagy legfeljebb a védelem közepén lehet - amióta Xavi kiöregedett? A kivétel bő egy évig Neymar volt, de utolsó itteni évében már bemondta az unalmast és csak öncélúan játszott, majd lelépett. Amíg Messi ebben a pozícióban játszik, mellette és elől ne várjatok csodát, bárkit is igazolunk le. Élvezzük inkább azt, ami van. Más kérdés, hogy aki nem csak a közvetlen eredményességre gondol, az a jövő kulcsjátékosait is igyekszik idehozni. Mintha Bartonak megjött volna az esze, amióta a távozására készül. És idehozta Abidalt is.

Bivi76 2019.04.22. 11:07:37

@julio alberto: Nagyon szeretek nosztalgiázni, és igen,beismerem, sokszor nagyon bunkó, alpári módon fogalmazok. De felbosszant, hogy olyan játékosok kapnak sok itt lévő kedves blogoló társainktól "egekig magasztaló" állandósult véleményt, akik az én olvasatomban messze vannak olyan játékosok tudásától, akiket én a korábbi Barcelona korszakokból nagyra tartok. Róluk meg sokan megfeledkeznek, hogy mennyit tettek a Barcelonáért, és focitudásukkal mekkora örömet szereztek nekünk, Szurkolóknak. Nem szeretnék neveket emlegetni, mert azzal lehet lavinát, egész napos vitát robbantanék ki, de a mostani csapatból jónéhány olyan játékos van, akiket nem ütik meg azt a szintet, mint neves elődeik. Rengeteg Barcelonával kapcsolatos cikkeket,könyveket olvastam korábban is, úgyhogy sokszor nehezen fogadom a kioktató stílusú blogbejegyzéseket, meg mikor azt írják rólam hogy vicces vagyok. Gondoljanak rólam amit akarnak, én akkor is úgy gondolom magamról, hogy valamilyen szinten értek a focihoz, és a van elképzelésem, összehasonlítási alapom arról, milyen típusú focit, és játékosokat kedvelek. Próbálok visszavenni a trágár kifejezésekbők, jelzőkből, aki olvassa az írásaimat, levághatja melyik stílus jön be nekem. (kreativítás, trükkök, dinamika, alkotó készség, kombinatív játékkészség, stb) Elnézést mindenkitől ha valaha megbántottam bejegyzésemmel a blogon! Vitákba többet nem szeretnék belemenni senkivel, nem látom értelmét! Hajrá Barcelona! Egy Örök Szerelem!

2019.04.22. 11:51:02

@Robi71: Ma Húsvét hétfőm inkább szeretnék egy 30+ playboy bomba nő ölében népszerű lenni ,a blog legnépszerűbb emberének címét inkább neked hagyom :-)Valverdére én nem szoktam negatív dolgokat írni .

kritizator 2019.04.22. 11:54:18

@zeli39: ,,remélem minden trófeát megnyer a csapat és akkor kíváncsi leszek a magyarázatodra

Akkor én berugok, három napig részeg leszek és nem leszek kíváncsi a magyarazatara

kritizator 2019.04.22. 11:55:50

@Robi71: a Bl-győzelmek jó eséllyel Aranylasztit is jelentenek

Robi71 2019.04.22. 12:08:12

@zeli39: Nem is kell most válaszolnod, csak gondolkozz el rajta. Ebben van a lényeg, mind más csak mellébeszélés. Kellemes Húsvétot neked. És ne te ülj a "30+ playboy bomba nő" ölében, hanem ő a tiedben. :)

Robi71 2019.04.22. 12:13:51

@kritizator: Ez értem, de hogy lettek azok a BL győzelmek? ...amikor nálunk játszik a korszakos zseni! A válasz adja magát, nem? :)
Az esetleges triplázás egy kisebb csoda lenne....a mostaninál sokkal jobb csapattal sem sikerült legtöbbször az elmúlt években. A magyarázat is egyszerű lesz...el kell készíteni az a szobrot még most :)...nem később.

2019.04.22. 12:36:26

@Robi71: csapatunk ebben a szezonban 80% többet még nem adott ki magából azt is egy kupa meccs visszavágóján a Sevilla ellen ha ezt hozza a csapat a Liverpool sem ellenfél

Robi71 2019.04.22. 12:38:53

@Bivi76: Messi 30 meccs, 33 gól. Mbappé 30 meccs, 27 gól.

Robi71 2019.04.22. 12:39:59

@zeli39: Reméljük, hogy igazad van és még van +20% a tartályban. Meglátjuk...

Bivi76 2019.04.22. 12:50:13

@Robi71: Köszönöm Robi! :-)

Robi71 2019.04.22. 13:29:04

@zeli39: 5 forduló maradt hátra mindkét bajnokságban

Robi71 2019.04.22. 13:40:43

Most néztem meg a PSG meccs összefoglalóját. A védők bottal ütik a nyomát. Félelmesen gyors.

2019.04.22. 13:50:16

Én azt gondolom, aki azt hiszi, hogy a Liverpool ellen mi vagyunk az esélyesek sajnos téved. Ilyen jó és erős ellenféllel még nem találkoztunk. Sokkal gyorsabban és jól szervezettek, illetve pont úgy játszanak, ami a Barcanak nagyon nem fekszik. Csak akkor van esély, ha mindenki a legjobbjánál is többet mutat. Egyébként nagyon nehéz meccs lesz.

Robi71 2019.04.22. 14:19:36

@FCB12: Egy véleményen vagyunk.

Robi71 2019.04.22. 14:22:08

@FCB12: Pep. "We'll see how far we get. We are fighting with the best Liverpool ever, one of the best teams I've seen in my life."...és ő tudja miről beszél.

"

Barca30 2019.04.22. 15:10:47

@FCB12: akkor le se játszuk a mérkőzést??????

kritizator 2019.04.22. 15:12:40

@FCB12: a MU a hétvégén megmutatta mennyit ér :(

Robi71 2019.04.22. 15:36:05

Azért nem semmi mit művel a Getafe. :)

sunt 2019.04.22. 16:02:03

Holnap a lehető legerősebb csapattal kell kiállni. Ha nyerünk, a következő meccsel lehet variálni, viszont ha nem, akkor akkor se. A bajnokságot newm szabad kockáztatni, izgalmassá tenni.Ne felejtkezzünk meg arról, hogy a Pool ellen két meccsünk van. Egy meccsel úgyse lehet elintézni.

FCB12 (törölt) 2019.04.22. 16:38:06

@Barca30: Nem erről beszéltem. De ahogy kritizator pont rámutatott a MU hozzájuk képest jelenleg szerény középcsapat. A mi csapatunk pedig reálisan nézve nem esélyese a párharcnak. Hogy miért? Részben már leírtam, másrészt ott egy jól összeszokott támadó hármas van. Sem nálunk nincs ilyen, sem egyik ellenfelünknél, akivel találkoztunk. Egy jobb és erősebb Manchester City is megszenvedett velük és ahogy Robi jól be is tette Guardiola is pontosan tudja ezt.
Egyébként nézd meg a védelmet. A mi védelmük a két szélről zavarba hozható, de nagyon. A másik pedig a legfontosabb szempont. Ki fog gólt lőni? Messi, hiába Messi. Egyedül nagyon kevés egy ilyen támadókkal rendelkező csapat ellen. Suarez pedig nem mostanában szerezte a BL góljai többségét. Dembelé még nem elég megbízható és nem lehet várni Coutinhotól sem mindig akkor gólt, mint legutóbb. Szóval ezért mondtam, hogy itt mindenkinek a legjobbjánál is többet kell nyújtania. A lényeg, hogy nem mi vagyunk az esélyesek és, aki ezt hiszi vagy ezt várja, attól tartok nagyot téved, de persze tovább is juthatunk, de én nem erre számítok, mert kell annyi realitása legyen az embernek, hogy tudja ők jobb csapat, mint mi. Ezt el kell ismerni és erre kell Valverdenek és a csapatnak készülni.

FCB12 (törölt) 2019.04.22. 16:42:42

@sunt: Teljesen egyetértek. Holnap kötelező győzni, bízom benne, hogy ezt Valverde is tudja. Sajnos kinézem belőle, hogy ha nem nyerünk, akkor hétvégén is a legerősebb csapatot fogja játszatni.

2019.04.22. 16:42:59

@FCB12: BL kiesési szakaszban nem az a döntő kié a jobb csapat hanem kitudja jobban elrontani a másik játékát

FCB12 (törölt) 2019.04.22. 16:47:47

@zeli39: Ez nagyon igaz, de szerinted mi mennyire tudjuk elrontani az övékét? Ők kontrára fognak berendezkedni és abban ők szerintem Európában a legjobbak. Mi meg nem tudom mit fogunk kitalálni. Nagyon örülnék, ha továbbjutnánk, de ezt most nem várom el a csapattól.

2019.04.22. 17:01:05

@FCB12: Én bízom Valverdében ki fog derülni képes e lemeccselni Kloppot .Ha a csapatvédekezéshez mindenki odateszi magát és senki sem csinál hatalmas egyéni hibát egész jók az esélyeink szerintem

Barca30 2019.04.22. 17:17:37

@zeli39: szeintem azok fogják eldönteni akiktől evésbé várjuk,ezért vagyunk szuper csapat.Bizok a fiúkba.

H.Stoichkov 2019.04.22. 18:43:28

@FCB12: Pool ellen, én is azt mondom, egy hajszállal több esély van náluk, főleg, h otthon kezdünk... nyerünk 2-1re mondjuk és onnan nagyon nehéz lesz

MagicBarca 2019.04.22. 18:50:11

Sziasztok.Most olvastam egy friss Mbappé interjút,amiben elmondja,tiszteli Zidane-t,de nem akar a Real-ba igazolni,Psg-vel tervez.Na,ennek a hírnek jobban örülök,mint bármelyik igazolásnak.......Mert Mbappé,bárhol is játszik,az elkövetkezendő 10-12 év meghatározó labdarúgója lesz,és nem örültem volna,ha a Margit színeiben a mi védőinket szivatta volna :D

julio alberto 2019.04.22. 19:11:37

@Robi71: Nem tudom,de emlékeim szerint már többször leírtam neked nálam az első az FTC,aztán Liverpool FC,FC Barcelona és Santos FC,a külföldi kedvenceimnél nem létezik sorrend.Kedvenc válogatottam a magyar utána a spanyol,angol ha latin torna akkor a brazil válogatott.Kedvenc játékosom NEYMAR!!!a maiak közt,előtte Ronaldinho,Ronaldo,Zidane és Romario voltak időrendben visszafelé..na és Maradona bár korom miatt nála már kicsit halványabb a kép.Igazából nekem tehát teljesen mindegy ki jut be a 2 kedvenc csapatom közül a BL döntőbe,hozzátéve hogy sokkal többre tartanám a PL aranyat(odaát ez a legfontosabb dolog az idén),mint a BL sikert az LFC esetében.Másrészt szerencsés is vagyok mert a BL döntőben egyik kedvencem biztos hogy ott lesz Madridba az idén.Az évem jól kezdődött....az FTC szombat estétől már gyakorlatilag bajnok a folyatást meg várom a kedvenc külföldi csapataimtól.

julio alberto 2019.04.22. 19:22:16

@zeli39: @Barca30: A Liverpool FC csapatát úgy lehet leginkább megfogni hogy ki kell kapcsolni a játékból Roberto Firminot,ő a legfontosabb játékos odaát a másik meg kell próbálni lelassítani a játékukat.Ez utóbbiban nagy szerepe lehet ebben Arthurnak.

Balázs37. 2019.04.22. 19:40:32

@MagicBarca: még nem akar a Realba igazolni, tehát még

Robi71 2019.04.22. 20:21:19

@zeli39: Nem tudom, ha értetted...ki kell kapcsolni a brazil!!! Firmino-t és megvan a továbbjutás. Ráállítjuk Pique-t és kész...kifingott a Pool. :)
Salah, Mané...kik azok? :)))

Robi71 2019.04.22. 20:23:09

@zeli39: Ja...és a szintén brazil!!! Arthur lelassítja a Pool-t. Ezt is jó tudni. :)

hokihari 2019.04.22. 21:15:32

Siman kiutjuk a liverpoolt . Ne feljetek mar ennyire egy Angol csapattol. Sokkal jobb csapatunk van.

MagicBarca 2019.04.22. 21:47:09

@Balázs37.: Ja,igen,kulcsszó :) de minél tovább húzza.....hátha sosem lesz Real-mezben :D

Eminusz 2019.04.22. 21:51:34

@hokihari: Ez az en is igy gondolom.. Komolyan minden nap feljovok ide es azt olvasom, hogy mindenki mennyire fel a Liverpooltol.. Sokszor ugy erzem, hogy ez egy kis csapat szurkoloi blogja, akik orulnek, hogy idaig is eljutottak, de most kifogtuk goliatot es hatalmas csoda lenne ha tovabbjutnank... Hahooo! Ez meg mindig a Barcelona!!!
Ui.: Ha meg majd siman tovabbmegyunk tobbgolos kulonbseggel, akkor pont ezek az emberek fogjak ide irkalni, hogy “aaa en tudtam.. egy percig se feltem.. egyertelmu volt” stb..

julio alberto 2019.04.22. 22:18:56

@Robi71: Te ugatod a labdarúgást..Lefordítom..az LFC középpályás szekciója fizikailag jóval erősebb mint a Barcelona csapatáé,ez ellen egyetlen ellenszer van a rövid passzos labdajáratás,ebben jelenleg Arthur a legjobb és talán a Busquets.Nem szabad hogy náluk legyen a labda,mert átrohannak a középpályán és ha Firmino ki tudja ugratni a Salah,Mané duót az gyilkos hatékony tud lenni.Pep fenomén mestered biztos tudna
mesélni neked erről,igy cumiztak tavaly a BL-ben,emlékszel?Most hogy a Fabinho megsérült maradtak a erőgépek(Henderson,Wijnaldum)őket csak így lehet leghatékonyabban legyőzni.A Liverpool csapatának ez a gyenge pontja,vagy Matip hátul már ha ő kezd és nem Lovren.

julio alberto 2019.04.22. 22:29:30

@Eminusz: Sose néz le egyetlen csapatot sem..a BL nem a La liga...Hol van már például a favoritnak tartott Atletico Madrid,vagy az őket kiverő Juventus.Most ne gyere azzal hogy előzetesen eltaláltad hogy az Ajax vagy a Tottenham csapata közül jut be az egyik gárda BL döntőbe.

Robi71 2019.04.23. 06:05:16

@julio alberto: Igen, papa...ugatom a futbalt. Csak vak szerencse, hogy időnkét úgy alakulnak a dolgok, ahogy én képzelem el előzetesen. Te szakértő létedre már ritkábban trafálsz bele...
Egy kicsit megkavarta a dolgokat a meccsek sorrendje....jobban szerettem volna, ha idegenben kezdünk. Ott erősen biztonságos játékot kellett volna játszani...ami nálam a 352-és felállást jelenti.
Ez így most megdőlt...mivel otthon kezdünk. Így az gondolom maradnunk kell a megszokott 433-nál....azzal a különbséggel, hogy nem szabad feltolni a védősorunkat a középpályáig (ahogy szoktuk). Elég egy labdaveszés, egy gyors kontraindítás és Salah valamint Mané úgy futja le a védőinket ahogy kell. Nem szeretném leegyszerűsíteni Firmino szerepkörét sem, aki valóban jól lép vissza a középpályára és indítja a két gyors szélsőt....valamint a két szélső hátvédet: Robertson és Alexander-Arnold.
Amiben igazad volt az Coutinho eladása. Klopp megvárta ameddig Salah akklimatizálódik (nem értem őt hogy tudtuk kihagyni 45 misiért)...aztán átpasszolta nekünk 160 misiért. Ebből remekül bevásárol (Alisson, Fabinho, Keita) és most beviheti akár a kegyelemdöfést is azzal, ha kiejt minket Coutinho-stól mindenestől együtt.
Ilyen ellenfél ellen még nem játszottunk ebben a szezonban...így Valverde mesternek valami egész más taktikát kell kidolgoznia (amit a játékosok maradéktalanul ki is viteleznek). Úgy gondolom át kell engedni nekik a kezdeményezést, mert azzal nem tudnak mit kezdeni. Talán ezzel tudjuk a legjobban meglepni Klopp mestert.
Aztán meglátjuk mi sül ki az egészből. Ennek függvényében alakulhat a taktika a visszavágató. Remélem előnnyel utazunk az Anfield-be. Ha igen, akkor 352 és nagyon okos-taktikus játék. Amennyiben hátrányban (nagy baj lenne), akkor sajnos támadnunk kell és nagyon nehéz helyzetbe kerülünk. De erről majd az első meccs után.

Robi71 2019.04.23. 06:11:21

@julio alberto: De lehet valóban nem kell aggódni.
Kivesszük a játékból Fimino-t... Vidal erre alkalmas... és Arthur-ral az élen "rövid passzos labdajáratás"-al uralni fogjuk a középpályát. Ennyi...

Eminusz 2019.04.23. 11:56:45

@julio alberto: Acsi! Felreertes ne essek, en nem becsulom ala az ellenfelet, epp arrol beszelek, hogy itt a blogon a Barca van alabecsulve a tobbseg altal es ez az, ami mellett nem tudtam elmenni szo nelkul!
süti beállítások módosítása