A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Joao Cancelo a Barcelona játékosa

2023. augusztus 29. - Youaintmjbaby

A vártnál hosszabbra nyúló tárgyalások végén megegyezett az FC Barcelona és a Manchester City Joao Cancelo klubváltásáról, számolt be róla az olasz transzferguru Fabrizio Romano. A 29 éves jobbhátvéd a hírek szerint kölcsönben érkezik Barcelonába, és 2024 nyarán 25 millió eurós vásárlási opciója lesz a katalán csapatnak.

cancelo.jpg

Cancelo a Benfica akadémiáján nevelkedett, a felnőtt csapattal portugál bajnok lett, majd 2015-ben igazolt Valenciába. 2017 és 2019 között Olaszországban játszott az Internél, később a Juventusnál, ahol alapemberként Serie A-t nyert, illetve a Bajnokok Ligájában is kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Felfigyelt rá Pep Guardiola Manchester Cityje, akik 2019 nyarán 65 millió eurót fizettek érte az öreg hölgynek. Első angol szezonja még nem sikerült emlékezetesre, nehezen találta a helyét Guardiola csapatában, de később tükör szélső védőként a világ egyik, ha nem a legjobbjává nőtte ki magát posztján.

2023 januárjában háromszoros angol bajnokként Münchenbe tette át székhelyét, mivel elmondása szerint nem volt megelégedve manchesteri játék idejével. Ekkor már Kyle Walker, Rico Lewis és Nathan Aké is vetélytársa volt, illetve többször három védős rendszerrel operált Pep.

Müncheni kalandja jól sikerült, bajnokságot nyert folyamatos játéklehetőség mellett. Viszont időközben Alphonso Davies felépült sérüléséből és Rapha Guerrerot is szerződtették ingyen a bajorok, így nem éltek vásárlási opciójukkal.

A Barcelona gyakorlatilag Dani Alves 2016-os távozása óta keresi a megfelelő embert a jobbhátvéd pozícióba. Sokáig Sergi Roberto volt az „Alves pótlék”, rövid időre 2020-ban Dani is visszatért, de érkezett borsos áron Nelson Semedo, Emerson és Sergino Dest. Egyikük sem vált be igazán, és bár Koundé tavaly stabilan játszott jobb bekként, neki a középhátvéd az igazi posztja.

Mindhárom fél elégedett lehet az üzlet megkötésével, Cancelo pedig a hírek szerint ma utazik Barcelonába és már akár a hétvégi, Osasuna elleni bajnokin bemutatkozhat.

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr8918203351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása