A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

El Clásico elé

2023. október 28. - Youaintmjbaby

Az FC Barcelona a Real Madridot fogadja a spanyol bajnokság 11. fordulójában. Lewandowski, Raphinha és Koundé is visszatérhet.

image_2.png

Az elmúlt hetek a minimális győzelmekről, a túlélésről szóltak. Vasárnap Guiu mentette ki a csapatot, szerdán, a Bajnokok Ligájában pedig Fermín Lopez bizonyította újra, hogy bármilyen nehéz helyzetben is van a Barcelona, a La Masia mindig mentő öv lehet.

A kiesett kulcsemberek egy része viszont felépült sérüléséből és ha nem is kezdőként, de ott lehet a Classicón. A Lewandowski-Raphinha duóra csereként számíthat Xavi a hírek szerint, Koundé pedig valószínűleg akkor lép pályára, ha ég a ház. Pedri és De Jong még nem épültek fel teljesen.

A Real Madrid egyetlen ponttal áll jobban a La Ligában, mint a Barcelona, 8 győzelem mellett pontot vesztettek múlt héten Sevillában és még a 6. fordulóban kikaptak a madridi derbin. A fővárosiaknál egyértelműen az újonnan érkezett Jude Bellingham a legveszélyesebb játékos, 12 meccsen 11 góllal és 3 gólpasszal kezdett. Hiányzóik: Courtois, Militao, Ceballos, Arda Güler.

Az El Classico a labdarúgás legnagyobb mérkőzése körülményektől függetlenül. Éveken át a Lionel Messi-Cristiano Ronaldo páros csatája adott extra fűszert a meccseknek, de a mai időszakra is kialakultak izgalmas párharcok, mint például Vinicius és Araujo folyamatos ütközetei. Bellingham és Félix érkeztével tovább növekedett a rangadó nívója. Bár a szezonra nézve még semmit nem fog eldönteni a találkozó, mindkét csapattól elvárt a rivális feletti siker.

A kezdő:

f9hzl-1wuaabjnz.jpeg

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr9118245169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robi71 2023.10.28. 16:00:40

5 védővel kezdünk, ami nem meglepő. Középpályán és a csatársorban csak darabszámra vagyunk meg. Necces, de jöjjön aminek jönnie kell.

Bivi76 2023.10.28. 16:31:47

Ez az idióta Farkas nagyobbat kiáltott Vinicius lövésénél, mint a gólunknál. Undorító Real Madrid! Remélem letörjük a nagyképű pofájukat! Visca el Barca!

Davidsonharley 2023.10.28. 18:21:02

Így frissiben csak annyit mondanék, hogy bassza meg. Nem tudom szavakba önteni mennyire gyűlölöm ezt a lepedőbe csomagolt ocsmány bandát. Később talán majd higgadtabban is fogok értékelni.

Robi71 2023.10.28. 18:21:50

Egy jó első félidő után a másodikban átengedtük a középpályát és kontrákra rendezkedtünk be. Ez nem volt egy jó ötlet, de ennek ellenére megvoltak a helyzeteink. Bellingham átlővése elsőre véthetetlennek tünt, de a visszajátszásnál látszott, hogy Stegen mellé nyult. Aztán egy szerencsétlen helyzet eldöntötte a meccset. Kár, mert egy nyerhető meccset engedtünk ki a kezünkből. Most nem marad más, mint ott lihegni a nyakukban és remélni, hogy hibáznak.

Bivi76 2023.10.29. 14:30:41

@Davidsonharley: Ugyanezt gondolom én is erről az ocsmány fővárosi csürhe bandáról. Sajnos nekem szinte legyőzheterlennek tűnnek. Óriási mentális erővel rendelkeznek, és mindig velük van a szerencse. Undorító Real Madrid!

Bivi76 2023.10.29. 14:49:36

@Davidsonharley: Nincs olyan csapat, aki egyértelműen esélyes egy oda - visszavágós meccsen a Real Madriddal szemben . Egy mérkőzéses döntőről ne is beszéljünk. Azt nem tudják bukni. Ha kiesésre, vagy vesztésre állnak, akkor hosszabbít a bíró 10 percet, és tudjuk mi fog abban az időintervallumban történni. Nem tudom hogy csinálják.

Robi71 2023.10.29. 21:24:51

@Bivi76: Úgy, hogy elhiszik ők a legjobbak. Ezért is jó volt látni a tanácstalanságot a tekintetükben a tavalyi BL elődöntő Manchesteri visszavágóján. Ritka pillanatok egyike, talán az egyetlen az utóbbi években. Korábban csak egy-egy kiadós Barca elleni vereség alkalmával láthattunk ilyeneket. Nekünk is megint hinnünk kell abban, hogy mi vagyunk a legjobbak. Nincs szükség olyan kishitű játékosra, aki közömbösen nyugtázza egy Classico utáni vereséget...sem olyanra, aki nem képes a legjobbja lenni a posztján vagy nem tesz ezért.
süti beállítások módosítása