A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Egy fontos győzelem margójára

2023. november 29. - Youaintmjbaby

Az FC Barcelona hátrányból fordítva, 2-1-re legyőzte tegnap az FC Porto csapatát a Bajnokok Ligája csoportkörében, amivel bebiztosították helyüket a legjobb 16 között.

porto-barcelona-odds-og-optakt-scaled.jpg

A portugálok komoly nyomást helyeztek a katalán labdakihozatalokra, amivel az első játékrészben meg is zavarták Xavi együttesét. A második félidőre viszont rendezte sorait a Barca és végül megérdemelten diadalmaskodott. A gólokat a két portugál, a két Joao, a két kölcsönjátékos, ahogy tetszik szerezték.

Kiemelendő Cancelo, aki az egyenlítő gólt szerezte, a másodikat előkészítette és csak azért nem volt egyértelműen a csapat legjobbja, mert Inaki Pena is kimagasló teljesítményt nyújtott a kapuban. A Ter Stegent helyettesítő hálóőr négy fontos védést mutatott be és végig magabiztosan állt kapuban.

A találkozó után többen is megszólaltak a katalán csapatból:

Cancelo: "Ez egy döntő volt, amit megnyertünk és most ez a legfontosabb. Bejutott a klub a legjobb 16 közé, ahová tartozik."

Xavi: "0-1 után minden olyan zordnak tűnt, de győztes mentalitásunk volt több helyzetben is. A második félidőben sokkal jobban játszottunk. Nagyon boldog vagyok."

Inaki: "Mindig 100%-ot kell nyújtanod. Meg kell ragadnom a lehetőségeimet. Azért érkeztem 11-12 évesen a La Masiára, hogy ilyen meccseken játszak."

Deco: "Barcelonában mindig sok a pletyka, ha nem játszunk jól és nem nyerünk, de tudjuk mit szeretnénk. Voltak sérültjeink és ez sokat nehezített a csapat dolgán."

Ezzel a győzelemmel 12 pontos a Barca és utoljára az Antwerp elleni, idegenbeli találkozó következik majd. Viszont az a meccs még odébb van, hétvégén érkezik az Atletico Madrid a Montjuicba, bajnoki mérkőzésre. Igazi 6 pontos rangadóra van kilátás, amire a hírek szerint már Marc-André Ter Stegen is visszatérhet a kapuba. 

 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr2618269959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása