A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

FC Porto vs Barcelona beharangozó

A Barça Portugáliába utazik egy nem könnyű európai szintű megmérettetésre

2023. október 04. - culee14

2023.10.04
21:00

TV: Sport1 Magyarország

Az FC Barcelona izgalmas időszak után érkezik a portugál Estádio do Dragão stadionba, hogy szerdán este megmérkőzzen a FC Porto csapatával a Bajnokok Ligája csoportkörének második mérkőzésén. A spanyolok a Sevilla elleni kemény és létfontosságú győzelmet követően utaznak Portugáliába, hogy megőrizzék veretlenségüket a La Liga szezonjában.

A Barça kiváló formában érkezik, hiszen az első két hónapban veretlenek maradtak, és szeptemberben kiváló futballt mutattak be, egyetlen kivételével minden mérkőzésen. Hátsó sorukban voltak inkonzisztensek, de a labdával való munkájukban egyértelmű fejlődést mutattak, Xavi Hernández pedig sikeresen használta a keret mélységét a kulcsemberek sérülései ellenére is versenyképesek maradva minden mérkőzésen.

Az utóbbi időben könnyű győzelmeket arattak a válogatott szünetet követően, de a múlt héten komoly kihívások elé néztek, amelyeket jó teljesítménnyel és karakteres megmozdulásokkal teljesítettek. A csapat különböző típusú mérkőzéseken mutatott be alkalmazkodóképességét és képességét, hogy pozitív eredményeket érjenek el.

Azonban van még egy utolsó akadály: egy lenyűgöző teljesítmény az európai porondon idegenben. Xavi irányítása alatt csak egy nagyszerű győzelem született kontinentális versenyen idegenben, két szezonnal ezelőtt az Európa Liga 32 közé jutás során Nápolyban. Azóta azonban sok csalódás érte őket az európai reflektorfény alatt, ahol a vezetőedző és a játékosok gyakran kicsinyes pillanatokban hibáztak és esnek ki versenyekből.

Most azonban úgy tűnik, hogy a Barça végre készen áll arra, hogy újra erőt mutasson idegenben. Xavi és a játékosok üzenete az előszezonban az volt, hogy Európában jobbnak kell lenniük, miután tavaly dominálták a La Ligát. Szeretnék bebizonyítani maguknak, mielőtt bárki másnak, hogy képesek újra nagyszerűek lenni a Bajnokok Ligájában.

Porto elleni második csoportmérkőzésen szerzett győzelem nem oldja meg minden kérdést véglegesen, de remek kezdet lenne. A Sérgio Conceição vezette Porto egy örökös résztvevő az európai küzdelmekben, és ez a konkrét csapat abszolút rémálom a szembenállók számára. Emlékeztet azokra a korai Diego Simeone vezette Atlético Madrid csapatokra, amelyek védekezésben rendkívül jól szervezettek voltak, de igazán fizikai játékukról, valamint a kontrajátékról és szögletekről voltak ismertek. Készen állnak arra, hogy minden fűszálig küzdenek.

A Porto ilyen taktikával számos nagy csapatot búcsúztatott el az európai porondról, és otthon, a Dragão stadionban különösen nehéz ellenfelük, ahol a szurkolótábor közel van a pályához és valódi 12. emberként hat az együttesre, függetlenül attól, hogy éppen milyen jól játszanak. Ez egy ellenséges környezet, amely még inkább ellenséges lehet a Barça portugál duójával, João Félix-szel és João Cancelo-val szemben, akik mindketten ragyogtak a Portó riválisánál, a Benficánál, és nincsenek a Dragões szurkolóinak jó könyvében.

Ez egy brutális próba lesz, amely mentális keménységet követel meg minden másnál fontosabb tényezőként. Xavinak az utóbbi hetekben tanúsított intelligens játékmenedzsmentjére lesz szüksége ahhoz, hogy a megfelelő döntéseket hozza a 90 perc során. De a játékosoknak is meg kell mutatniuk, hogy készen állnak a küzdelemre, és hogy maguk mögött hagyták a kontinentális szégyent.

Ami a Barça helyzetét a táblázaton illeti, a vereség elkerülése már jó eredmény lenne a csoportjukban legerősebb idegenbeli mérkőzésen. De ha a katalánok meg akarják mutatni, hogy szándékoznak dominálni a csoportot, akkor egy nagy győzelem a csoportkör legnehezebb idegenbeli feladatában tökéletes módja ennek.

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr6118227871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balázs37. 2023.10.04. 21:55:41

Lewandowski is megsérült, már majdnem a fél kezdőnk maródi! Mi jön még?

Youaintmjbaby 2023.10.04. 22:02:23

Lewa sérülése semmi komoly, csak egy ütés. Fernando Polo is megerősítette, csak óvatosak voltak vele.

Balázs37. 2023.10.04. 22:30:06

Ezt a cserét nem értem, lehozza Félixet? Az eredmény tartása a cél?

Balázs37. 2023.10.04. 22:49:54

Milyen Barca ellenes ez a böszme kommentátor!

Balázs37. 2023.10.04. 22:55:46

Nagyon jó, hogy vége ennek a meccsnek, gyötrelem volt eza második félidő, fájdalom volt nézni a szenvedésünket!

Balázs37. 2023.10.05. 16:28:48

@Youaintmjbaby: Lewandowskinak komoly a sérülése a klasszikust is kihagyhatja.
süti beállítások módosítása