A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Joao Félix landolt Barcelonában

2023. szeptember 01. - Youaintmjbaby

Mai napon pont kerül az egész nyáron át húzódó Joao Félix huzavonára. A fiatal portugál már Barcelonában tartózkodik, ahol alá fogja írni kölcsönszerződését a katalán klubhoz.

16935629108462.jpg

Joao Félix és az Atletico Madrid hektikus kapcsolata még 2019-ben kezdődött, amikor az FC Barcelonába szerződő Antoine Griezmannt szándékozta pótolni Félixxel Simeone gárdája. A Benficában parádés szezont futó támadóval kapcsolatban több kérdés merült fel, mint például képes-e beilleszkedni Simeone rendszerébe, sok-e érte a kifizetett 120 millió euró.

Az első évében többször is sérüléssel bajlódott, de amikor pályán volt jól futballozott. Második szezonja hasonló volt az elsőhöz, láthattak tőle csodálatos és kevésbé elbűvölő futballt az Atletico szurkolói. A 2021-22-es évadban kezdtek el igazán távolodni egymástól a felek, Félix sokat szenvedett a játékrendszerben, nem találta a helyét és komoly sérülések is hátráltatták. Felröppentek pletykák a Simeonéval ápolt rossz kapcsolatáról, sokan aggódtak, hogy elpazarolja a tehetségét, egyértelműen kiutat keresett Madridból. Az Atletico viszont  horribilis összeget kért volna érte 2022 nyarán, így maradt.

2023 telén találtak ideiglenes megoldást a felek, ekkor a Chelsea csapott le Félixre, kölcsönben csatlakozott a londoni kékekhez. Ekkor egy interjúban már ki is mondta, amit mindenki tudott: nem tetszett neki az Atletico Madrid játéka. Angliában 16 bajnokin 4 gólt szerzett és a rosszul teljesítő Chelsea egyik fényesebb pontja volt, de nem vásárolták meg végleg, mert az új mester, Pochettino ellenezte a transzfert.

Hiába tért vissza az Atletihez, egyértelmű volt nem fogja újra magára ölteni a Matracosok mezét. Július elején egy újabb interjúban elmondta Barcelona az álma és a végletekig fog várni a katalán klubra. Így is tett.

A Barcelona régóta próbálkozik megoldani a balszélső problémát. Fati sérülései óta nem tudott kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, az Osasunából visszatérő Abde pedig szintén nem volt elég meggyőző Xaviék számára, így az első pár meccsen Gavi kezdett balszélsőként.

A megoldás: Ansu újra építheti magát a Brightonban, Abdét valószínűleg megvásárolja a Betis, Félix pedig bizalmat kap a játékstílusához tökéletesen passzoló Barcától. Az hogy él-e vele csak a jövőbe látók tudnák megmondani, mindenesetre nem hangzik rosszul a Félix balszél, Raphinha jobbszél felállás, igaz?

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr818205613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása