A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Osasuna-Barcelona elé

2023. szeptember 03. - Youaintmjbaby

Az FC Barcelona a spanyol bajnokság 4. fordulójában a kiszámíthatatlan Osasuna otthonába látogat. A találkozó vasárnap 21:00-kor kezdődik és akár egy új arcot is üdvözölhetünk a kezdőben.

image.png

A Barca Madridban, a Getafe ellen 1-1-es botlással nyitotta a bajnokságot, ám azóta otthon 2-0-ra verte a Cadízt, majd fordulatos találkozón 4-3-ra legyűrte a Villarealt idegenben.

Az Osasuna a Celta Vigo otthonában nyitott egy 2-0-s sikerrel, de a Bilbao ellen hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedtek. Bár a Valenciát is megverték idegenben 2-1-re, közben kiestek a Konferencia Liga selejtezőjének utolsó fordulójában, a Club Bruggel szemben.

Javi Arrasate elmondta a találkozó előtt, hogy nincsenek jó állapotban játékosai, a hamar szétporlott európai álom után. A pamplonaiak mestere arra is kitért, hogy Ruben Pena, Juan Cruz és David Garcia nincsenek megfelelő fizikai állapotban így valószínűleg nem fognak pályára lépni. A Barcelonáról kifejtette, hogy tudják mekkora potenciállal rendelkeznek Xaviék és több klasszis, fiatal labdarúgóval erősödtek. Szerinte a majdnem tökéletességre kell törekedniük védekezésben, ha meg akarják állítani a katalánokat.

Xavit is mikrofon végre kapták a spanyolok: „Az Osasuna egy komoly ellenfél, akik évek óta ugyanazzal az edzővel dolgoznak. Erős csapat otthon. Tudjuk, hogy most estek ki a Konferencia Ligából, de jó keretük van, nehéz dolgunk lesz.”

A mester kitért az átigazolási időszakra is: „Nagyon boldog vagyok. Jól dolgozott a klub a nyáron. Erősödött a csapat. Akik távoztak, mind kérték, hogy átigazolhassanak.”
Canceloról: „Már bizonyított játékos, aki mindkét oldalon bevethető.”
Félixről: „Ansu és Abde távozásával szükségünk volt egy támadóra, Félix pedig illik a rendszerünkbe. Tud játszani centerként, de a bal és akár a jobb oldalon is.”

A spanyol újságírók felhozták a két futballista korábbi viselkedési problémáit, ám erre Xavi Aubameyangot emlegette, aki hasonló hírnévvel érkezett, mégis igazi példakép volt Barcelonában.

A találkozón biztosan nem léphet pályára katalán oldalról Pedri és Araujo, de Félix és Cancelo már ott van a keretben, sőt utóbbit kezdőbe várják a spanyolok.

A Sport szerint várható kezdő:
Ter Stegen, Cancelo, Koundé, Christensen, Baldé, Romeu, De Jong, Gündogan, Gavi, Yamal, Lewandowski

Nyugodtan mondhatjuk, a győzelem kötelező a friss Barcelonának a megtépázott Osasuna ellen, főleg annak tudatában, hogy a Real Madrid negyedik bajnokiját is sikeresen vette.

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr7518206491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FRANCIBARCA 2023.09.03. 23:39:32

Őszintén örülök az újra indulásnak ! Remélem , hogy élménygazdag mérkőzések eseményei fognak vitatémákat adni ! A mai mérkőzésen látottakról csak annyit, hogy XAVI mesternek jó volt mert Ő látta legközelebbről a meccset, és előbb-utóbb meg is látja LEWA szembetűnő formahanyatlását. A mai meccse számoltam 16-os előterében kapott labdákkal négyszer a saját kapunk felé játszott vissza és lett
vége a támadásnak !

Raven1975 2023.09.05. 20:21:40

Tipikusan az a meccs volt, amit az döntött el, hogy ki a türelmesebb. A csapat amúgy összességében stabil volt, az Osasuna sose könnyed ellenfél, védekeznek mint a sündisznók és támadnak mint a menyétek. Alapból a lassú játékot nem szeretem, de őket lassítani kell. A bekapott gólért kár, főleg, hogy a vak is látta mit fog csinálni a srác. De ez van. A vereség nem volt benne, x szagú volt, de ekkor kell belőni, amit megadnak. És azt Lewandowski belőtte. 2 nehéz idegenbeli meccs begyűjtve. Visça el Barça!
süti beállítások módosítása