A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

5 csillagos kezdés a BL-ben - Barcelona-Antwerp 5-0

2023. szeptember 19. - Youaintmjbaby

Az FC Barcelona parádésan futballozva, 5-0-ra verte a Royal Antwerpet a Montjuïcban. 

f6aq0gfxuaa5chs.jpeg

Joao Félix kezdte a gólgyártást a 11. percben. Tetszetős összjáték után Gündogan előkészítéséből húzott elegánsan a rövidbe. 

A 19. percben folytatódott a Félix-show, ezúttal előkészítő szerepben jeleskedett a portugál. Lewandowskit találta meg szép labdával, a lengyel pedig könyörtelen volt.

3 minutummal később már 3-0 állt az eredményjelzőn, amikor Raphinha beadása pattant meg katalán szempontból szerencsésen egy belga védőn.

A második játékrészben Gavi csatlakozott a bulihoz. Már Lewa és Gündogan is betalálhatott volna, de végül a fiatal spanyol elé került a labda, aki nem habozott, a léc alá bombázott az 54. percben.

A 66. percben Félix duplázott. Raphinha csodás labdával szolgálta ki a portugált, ő pedig magabiztosan fejelt kapuba.

 Az UEFA Joao Félixet választotta a meccs legjobbjának, az ő nyilatkozata:

"Mindannyian jól játszottunk. Boldog vagyok, élvezem a játékot, a csapattársaim sokat segítenek, egyedül nem menne semmi. Azért vagyok itt, hogy segítsek nekik, ahogy ők segítenek nekem. A célunk, hogy sok boldogságot okozzunk a klubnak, a szurkolóknak."

FC Barcelona – Royal Antwerp 5-0 (3-0)
Bajnokok Ligája csoportkör, 1. forduló
Montjuïc, Barcelona
40.989 néző
Játékvezető: 
Petrescu

Barcelona: Ter Stegen – Cancelo (Sergi Roberto 76′), Koundé, Christensen, Baldé – Frenkie de Jong (Oriol Romeu 58′), Gündogan, Gavi (Fermín López 58′), – Félix (Yamal 68′), Lewandowski, Raphinha (Ferran 68′)

Antwerp: Butez – Bataille (Kerk 74’), Alderweireld, Coulibaly, Wijndal – Keita, Vermeeren – Muja (Valencia 82’), Ekkelenkamp (Yussuf 60’), Balikwisha (De Laet 60’) – Janssen (Ilenikhena, 60’)

Gólszerzők: João Félix 11′, 66′, Lewandowski 19′, Bataille öngól 22′, Gavi 54′

 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr3318217905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2023.09.19. 23:47:49

Idejét sem tudom, mikor volt 2 ennyire sima meccse a csapatnak egymásutánban. Lehet, hogy nem a világ legjobbjai ellen, de két meccs tíz gólt nem kell megmagyarázni. Újabb Marc-André ter Stegen clean sheet és jár a gratuláció a győzelemért! Visça el Barça!
süti beállítások módosítása