A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Deschamps: "Ismerem Dembélé kifogásait"

2018. november 13. - Berbatov

Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya a sajtótájékoztatóján Ousmane Dembélé folyamatos késéseiről beszélt. 

"Ismerem a kifogásait, amikor későn érkezik. A saját maga védelmében azt mondja, hogy nem ő az egyetlen. Ousmanénak szokása elkésni. Több figyelmet kell szentelnie azoknak a dolgoknak, amelyek egy elit szintű játékos napi rutinjához tartoznak. Reményeim szerint ezt hamarosan ő is belátja, fiatal labdarúgóról beszélünk. Ezek a szituációk folyamatosan megismétlődnek, minél gyorsabban változtat rajta, annál jobb mindenkinek."

Moussa Sissoko, Dembélé ügynöke az RMC Sportnak adott tegnap interjút a fiatal franciával kapcsolatban. 

"Dembélé beteg volt csütörtökön, nem aludt egész éjszaka, fáradt volt, ezért hagyta ki az edzést. Meglepő, hogy kétségek támadtak az őszintesége felől, amikor nyilvánvalóan beteg volt. Ousmane továbbra is keményen dolgozik, egy nagy klubban játszik, és Deschamps is mindig meghívja a francia válogatott keretébe. Beszéltem Abidallal telefonon, ő azt mondta Valverde elégedett az edzéseken Dembélé munkájával, és nagyra értékeli őt."

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr5614368839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sörenzen 2018.11.13. 11:40:43

Ha Te, vagy Te rendszeresen késel a munkahelyedről, előbb-utóbb szóvá teszik és nem lesz jó következménye.
De, - akinek a havi bére - forintban - sok millióban mérhető, attól joggal várható el, hogy pontosan/időben jelenjen meg a munkahelyén. Aki nem így viselkedik az megbízhatatlan és nem várható el tőle, hogy a meccs során betartja az edző utasítását. D. kvalitásait nem vitatom, de azért ez sok amit csinál.

Nem mondom, jó vétel volt....:(

Bolha10 2018.11.13. 11:55:26

@Sörenzen: ha igy halad tovabb, lassan en is “elengedem Dembele kezét”. Igen, a kvalitasai nagyon jók, de pontosan ugyanannyira fontos, hogy fejben is “ott legyen”. Egyik a masik nelkul fabatkát sem ér. Még mindig bízom benne, de ez csokkeno tendenciat mutat..

celestial 2018.11.13. 11:58:01

@Sörenzen: "Aki nem így viselkedik az megbízhatatlan és nem várható el tőle, hogy a meccs során betartja az edző utasítását."
Erről vmi info? Mármint hogy nem tartja be az edzői utasításokat...vagy csak hozzáteszünk vmit hogy jobban hangozzon?
Csak kérdezem...tényleg érdekel, mert ez nekem új....

kritizator 2018.11.13. 12:07:52

Ez a dösamps is mit simföli: beszélje meg Ernovel négyszemközt, ne a mediaban.

Elkesni pedig nem illik.

H.Stoichkov 2018.11.13. 12:16:01

Ugye itt a kérdés mi van a szerződsében, mert láttunk már Árdát lelátón ülni. Magyarul mivel fegyelmezel egy nem túl eszes srácot, akinek garantál az évi 10-15 millió euró még 3,5 évre... és látva az ilyen balloteli eseteket tudja jól, h utána is mehet vhova jó pénzért, mert mindig lesz egy hülye, aki elhiszi, h majd nála megjavul. dembi esetében erről a fegyelmezetlenségről volt már szó 1 éve is... semmit nem változott.

Raven1975 2018.11.13. 12:21:30

Gerard Piqué: "Mi is voltunk fiatalok, és mi is követtünk el hibákat. A tapasztalatunkkal segítenünk kell neki megérteni, hogy a futball egy 24 órás munka, és ennek megfelelően kell élnie. Meggyőződésem, hogy ebben a tekintetben javulni fog, és az olyan döntések, amit az edző hozott meg, segíteni fog neki. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk neki, ő még nagyon fiatal, nagyon tehetséges, de sok javítani valója van. Olyan játékos, mint bárki más a csapatnál, az edző úgy döntött, hogy nem nevezi a meccsre. Biztos vagyok benne, hogy a fejlődése szempontjából döntött így." www.eurobarca.hu/

Robi71 2018.11.13. 12:23:00

@H.Stoichkov: Én már régebben elmondtam a véleményem erről. Az események csak igazolják, hogy nem tévedtem. :(
Várjuk meg a további fejleményeket. Nem vagyok túl bizakodó, hogy javulni fog a helyzet,

Robi71 2018.11.13. 12:27:36

@kritizator: Deschamp korábban is szóvá tette ezt. Semmi köze, hogy a Barca klubvezetése hogyan áll ehhez a dologhoz. Nem kell neki egyeztetni senkivel. Most még behívja cserének, de ha ez így folytatódik, akkor még annak se. Bővelkedik minőségi játékosokban....nem szorul rá. Nem úgy a Barca.

Bolha10 2018.11.13. 12:32:56

@celestial: az is edzoi utasitas, hogy pontosan jelenj meg edzesen, nem?!Ha arra nem vagy kepes, joggal feltetelezheto, hogy mas jellegu edzesi utasitast is sutba dobsz..

DISTANTxTHUNDER 2018.11.13. 12:37:50

Én az ilyen esetekben mindig jobban hiszek a klub kommunikáciojának, mert a média sokszor a bolhaból is elefántot csinál.. Dembelét sokan megutálták azok után amilyen körülmények között klubot váltott, de azt kell mondjam, amit Desampon művel az beteges gyűlölködés.. miért kell uszítani a médián keresztül? Ja mert elcsalt egy rohadt vbt és azt hiszi mindenbe beleugathat? Vagy csak féltékeny mert ő nem lehetett olyan nagyszerű játékos korában mint Messi és ezért zsigerből utálja a Barcát? Mindenképp szánalmas.. én simán elhiszem hogy Dembele beteg volt..

LDzsi 2018.11.13. 12:43:13

@DISTANTxTHUNDER: nyilván benne van a pakliban az is hogy tényleg beteg volt, de mivel korábban rengetegszer késett edzésről így sajnos inkább hihető az, hogy ellógta az edzést.

Bolha10 2018.11.13. 12:46:53

@LDzsi: ez az egyik. A masik meg, akkoris ha beteg vagyok, minimum(!!) kuldok egy uzenetet(ha már nem telefonalok!), de hogy még fel sem veszem, mikor keresnek.... Mert errol írnak. Igy azert....na.

Bolha10 2018.11.13. 12:49:43

@Bolha10: es ezek csak a nagyon nagyon nagyon minimum dolgok, ha a vilag egyik legjobb csapataban dolgozhatok, a vilag egyik legjobb varosaban elhetek, a vilag egyik legjobban kereso 20(!!) eves fiatalja vagyok. :/

Robi71 2018.11.13. 12:52:36

@DISTANTxTHUNDER: Én ebben nem látok semmilyenen gyűlölködést vagy uszítást. Inkább támogatásnak veszem....Dembi nem mondhatja el, hogy csak a Barca-ban viselkedik így...mert valamilyen oka lenne rá.
Nem a betegsége van megkérdőjelezve, hanem a hozzáállása. Te ha lebetegedsz felhívód a főnököd, hogy nem tudsz bemenni dolgozni. Ő nem szólt, de még a telefont sem vette fel és kb. másfél óra múlva jelentkezett. Érthetetlen...

celestial 2018.11.13. 13:05:58

@Bolha10: feltételezhető....de az nem azt jelenti hogy nem azt teszi a meccsen amit Valverde kér tőle.....szerinted nem vágta volna már ki a picsába ha így lenne?
Az egy dolog h párszor elkések edzésről az meg megint más hogy mit csinálok meccsen....
Anno nálunk pl az osztályzseni a gimiben kb hetente 2szer késett mert mindig elaludt most meg ő a gyermekeim orvosa...szal nem kell dolgokat összekeverni....amúgy meg ha Valverde nem tudd vele dolgozni úgy is lapátra teszik .....hatalmas lehetőség van a srácban ezt mindenki látja ( persze aki nem akarja az nem) szal a klub is jobban járna ha megoldódnának ezek a dolgok...Deschamps is csak azért viszi mindig magával mert jól mutat a padon meg annyi szar játékos van a franciáknál hogy nincs kihez nyúlni :)

Robi71 2018.11.13. 13:20:17

@celestial: Szerinted olyan könnyű kivágni a csapatból egy vagyonért vásárolt "megváltóként" érkezett játékost? Hogy számolna el ezzel a vezetőség? Hogy mutatna ez a klub imidzsén?...ha van még ilyen. Ha Munir-ról lenne szó, már rég a lelátón kussolna.
Nem téveszd össze az iskolát a munkahellyel. Ha volt már neked ilyen (feltételezem igen) a harmadik késés után megkapod a harmadik fegyelmit és úgy rúgnak ki, hogy a lábad sem éri a földet.

celestial 2018.11.13. 13:28:11

@Robi71: hát ezt a gyereket nem vágták ki..jó csak perceket késet kapott érte azt hiszem vmit de mintatanuló volt ...mindegy csak azért írtam hogy ne keverjük a dolgokat...
Amúgy sztem simán fellehet ültetni a lelátóra csak te hiszed azt hogy ez nem olyan egyszerű.... a klub imidzsének még mindig kevesebbet ártana mint ez a szitú...hogy kb erről cikkezik mindenki...

celestial 2018.11.13. 13:33:29

@Robi71: egy neveletlen zseni a srác....ez van...tudom szted hülye a focihoz stb...de akkor Deschamps mi a francért cipeli állandóan magával? 1. Nincs nála jobb ? 2. Szerelmes a srácba? 3. Vmi titkos háttérhatalom kényszeriti?

Robi71 2018.11.13. 13:40:06

@celestial: A mintatanuló néha késhet, de a leckét mindig hibátlanul felmodja. :)
Dembi-nél sem az a gond, hogy néha késik....hanem az, hogy nem mintatanuló.
Maradona is késett....és Balotelli is. Mégsem ugyan az a szitu.
Nem lehet a lelátóra ültetni, mert ez azt jelentené, hogy javíthatatlan. Ezzel a klub beismerné, hogy hibázott az ő leigazolásánál. Ez még eladhatatlanná is tenné.
A klub addig fogja "takargatni" ameddig csak lehet. Ezt tették anno a klubok Balotelli-vel is...inkább "csak" padoztatták. De amikor ok nélkül kiállítatta magát és a pályán kívül is eszetlen dolgokat művel nyilvánosan (amit nem lehetett elhallgatni) kénytelenek voltak beismerni, hogy agyhalott a srác. Most ott van, azon a szinten ahol ezek még beleférnek.

Robi71 2018.11.13. 13:51:09

@celestial: Viszi, mert anno belefért az elképzelésébe. Gyanítom, úgy tervezte, hogy ő és Mbappé lesz majd a két szélső...anno néhány meccsen ez meg is történt. De ennek már jó ideje...nem véletlen, hogy már a VB-én is más szerkezetben játszatta a csapatot és Dembi-t a padra ültette. Azóta is ugyan ebben a szerkezetben játszanak (győztes csapaton ne változtass).
Ráadásul a riválisai: Martial (gyenge teljesítménye a MU-ban), Koman (sokat sérült), Thauvin (sorban áll) vagy Lemar (sorban áll) lehetőséget adtak arra, hogy éljen a lehetőséggel. De nem tette és a riválisok csak a lehetőségre várnak. Ha egyszer kikerül a képből, nehéz lesz visszakerülni.

celestial 2018.11.13. 13:53:34

@Robi71: "Nem lehet a lelátóra ültetni, mert ez azt jelentené, hogy javíthatatlan. Ezzel a klub beismerné, hogy hibázott az ő leigazolásánál. Ez még eladhatatlanná is tenné.
A klub addig fogja "takargatni" ameddig csak lehet. "
Te milyen takargatást látsz?
Nem zavar hogy azzal van tele a media hogy beteges késő?
Szted aki egy kicsit is foglalkozik a leigazolása gondolatával ezekről nem tud?
Ha a lelátón lenne azzal a klub egyértelmüvé tenné hogy nincs rá szüksége....attól nem lesz drágább hogy a padon ül és állandóan késik...ne nézd hülyének az esetleges vevőket...

celestial 2018.11.13. 14:02:43

@Robi71: "Viszi, mert anno belefért az elképzelésébe. Gyanítom, úgy tervezte, hogy ..."
Azért csinál most dolgokat mert anno belefért de most már nem?
Ne nézzd már hülyének...
Egy szövetségi kapitány pikk-pakk kivág valakit ha nem kell neki...
Jól írtad gyanítod de kb semmi logika abban amit írtál...csak is a felvázolt 3 lehetőség közül lehet valamelyik...válassz :)

Robi71 2018.11.13. 14:11:18

@celestial: A média csak a "kiszivárgott" híreket terjeszti. Ha megfigyelted a klubvezetők, Valverde vagy a játékostársai folyamatosan "helyreigazítanak"...ha jobban tetszik "takargatnak". "még nagyon fiatal" "segítenünk kell neki"...és ehhez hasonlók.
Ameddig a hírek csak arról szólnak, hogy "néha késik", addig nincs akkora gond...a leigazolásán gondolkodó vevők joggal gondolhatják, hogy csak egy "gyerekes hóbor, amit majd csak elnő". Mondjuk ez az utóbbi eset, amikor "elfelejtett" szólni és egy "kis" időre eltűnt, már súlyosbító tényezők.
Megint Balotelli példáját hozom fel. Ameddig jól sikerült a "ködösítés" egymásnak adták a vevők a kilincset...Inter, City, Milan, Liverpool. Aztán mikor egyértelművé vált, hogy milyen is valójában már csak a Nice következett. Pedig alapból egy roppant tehetséges, ... játékostársai és edzői szerint jószívű, kedves, vidám srácról beszelünk. :)

Robi71 2018.11.13. 14:20:25

@celestial: Nagyon nehéz fejű ember vagy...pedig mindent megteszek, hogy megértessem magam veled. :(
Akkor még egyszer...szerintem!...úgy tervezte, hogy egy 433-as rendszerben egy (elől Mbappé-Griezmann-Dembi hármassal) hosszú évekre alapozhat. De Dembi valamilyen okbók kikerült ebből (fegyelmi okok, taktikai hiányosság, védekezésbeli hiányosság, stb...nem tudom, őt kell megkérdezni) és átállt egy más rendszerre (4321)...klasszikus centerrel (Girou) játszani.
Ami elégséges és biztató volt 18-19 évesen....az már kevés 21 évesen.

celestial 2018.11.13. 14:23:37

@Robi71: és a többi klub nem ismeri Balotelli példáját?
Ám megint hülyének nézed a többi klubbot...ha csak egy gyerekes hóbort amit úgy is kinő mi a francért adnánk el?
Na de megint úgy teszel hogy mindenki hülye de te átlátsz a szitán :)

celestial 2018.11.13. 14:29:47

@Robi71: én azt kérdeztem minek cipeli magával !!!!! Erre válaszolj ne arra hogy szted anno mit akart...

Robi71 2018.11.13. 14:37:13

@celestial: Ha valóban "gyerekes hóbort" lenne, akkor nem adnák el...ez természetes. :)
De ha nem az és valóban "javíthatatlan" akkor azért, hogy valamit visszaszerezzenek az érte fizetett 145 millióból. És ennek érdekében eltitkolnák a valóságot....úgy ahogy Balotelli esetében az Inter eltitkolta a City előtt, a City a Milan előtt....a Milán a Pool előtt. De a Pool-nak már nem sikerült...és már csak ingyen sikerült "megszabadulni" tőle.
Te milyen világban élsz?....nem vertek át még soha "eltitkolt hibás" drága vacak dologgal? Szerinted a Barca vezetőknek lenne lelkiismeret furdalása, hogy jó pénzért sikerülne továbbadni? Mit érdekelné őket, hogy mit csinál vele a következő klubja.

Robi71 2018.11.13. 14:39:40

@celestial: Még cipeli, de nem sokáig. Egyelőre a bő keretbe még belefér. De már alternatívát sem jelent...a legjobb esetben is a meccsek végén kap pár perc lehetőséget. De hát ez te magad is látod. Kérdezd meg őt, hogy mi a szándéka vele. :)

LDzsi 2018.11.13. 14:48:23

@Robi71: kezd már kicsit unalmas lenni ez a szitu. Szerintem nem csak én kezdem egyre inkább elveszíteni a türelmet és bizalmat iránta. Igazából ugyanez lenne a véleményem ha csak 30 millióért érkezett volna.

Robi71 2018.11.13. 14:58:14

@LDzsi: Azzal a különbséggel, ha 30 miliőért érkezett volna, gond nélkül Mina, Gomes vagy akár Arda sorsára jutott volna. Így nagyon kényes kérdés az öve. A vezetők mindent felettek egy "sötét" lóra...ha buknak a (foci)világ legnagyobb bukása lesz...és ezért fejeknek kell "hullani" majd.

LDzsi 2018.11.13. 15:01:56

@Robi71: hát azért közülük egyedül Mina kelt el, a többi csak csere és nagy nehezen szabadult meg tőlük a klub. Mina esete egyszerű volt, annyi volt a baja hogy a Barca játékába nem illett tökéletesen, ettől függetlenül elég jó játékos

Robi71 2018.11.13. 15:03:20

@LDzsi: Már kezdtem azt hinni, hogy "kezd már kicsit unalmas lenni" a celestial-al való párbeszédem. Én mindent megteszek, de mégis az van, hogy nem válaszolok a kérdéseire.

celestial 2018.11.13. 15:10:07

@Robi71: te a mellébeszélés királya vagy :)
Ma sem okoztál csalódást :)

Robi71 2018.11.13. 15:12:30

@LDzsi: Arda kitöltötte a szerződését, a nyáron megszabadulunk tőle (35 + évente 8 milliós fizu). Gomes rendszeresen kezdő az Everton-ban...úgy néz ki kell nekik (ha adjuk). Alcacer is elkel (ha adjuk).
De jövő nyáron újabb kontingens következik: Vermaelen (lejár a szerződése), Rafinha, Denis, Samper, Munir és az esetleges "meglepetések". Nem lesz unalmas. :)

Robi71 2018.11.13. 15:13:37

@celestial: Az vagyok! Csak már könyörülj rajtam. :)

LDzsi 2018.11.13. 15:15:02

@Robi71: az unalmasat arra írtam hogy csak a szenvedés megy vele kapcsolatban. Vagy emberelje meg magát, vagy akkor mehet Isten hírével.

Robi71 2018.11.13. 15:27:49

@LDzsi: Ez az utolsó kihágása szerintem nem a véletlen műve. Valami nagyon nincs rendben vele. Ez már nem "gyerekes hóbort". Lenne más ajánlata?

LDzsi 2018.11.13. 15:30:22

@Robi71: látom ahogy felcsillant a szemed :D Egyébként nem tudom, lehet van benne valami, tekintve hogy Dortmundból is milyen körülmények között távozott.

Robi71 2018.11.13. 16:08:57

@LDzsi: Most nem hiszem, hogy lenne. Inkább az van, hogy nem bírja a nyomást. Érzi, hogy nem tud megfelelni az elvárásoknak.

Sörenzen 2018.11.13. 16:48:30

@celestial: Most van az a pillanat, hogy Robinak adok igazat.
Te forrást kértél tőlem, amivel állításomat igazolom - konkrétan azt, hogy ha valaki rendszeresen elkésik a munkahelyéről, azt sehol nem veszik jó néven, egy idő után megbízhatatlannak tartják.
Hogy ezt mire alapozom? 45 év munkaviszonyomra.
De mondok egy példát amit biztosan Te is megértesz.
Ha veszel 140 millió forintért egy autóritkaságot, akkor azt nyilván nem a garázsodban tartod, hanem beleülsz a családoddal és elmész a rokonokhoz a Balatonra, megmutatod nekik is, hogy megérte a sok munkád, mert eredményre vezetett. Íme az autó, a munkád eredménye.
Aztán hosszabb utat választasz, mert elmész az autóddal az NSZK-ba is.
És ott a német autópályán kiderül, hogy a gyönyörű autód 130-140-nél nem képes gyorsabban menni. Másnap beviszed egy jó nevű ottani szervízbe ahol alaposan megvizsgálják, majd közlik: - a kocsi szép, de sérült volt korábban itt, meg itt meg itt... és hozzáteszik még, hogy a Schwakke katalógus szerint nem ér többet 40-42 milliónál...
Mit lehet tenni? Volt már ilyen a történelemben!

kritizator 2018.11.13. 17:38:36

@celestial: "és a többi klub nem ismeri Balotelli példáját?"

Szerintem záradék van a szerződéseben (mint Neymareban) es igy veszik meg.

kritizator 2018.11.13. 17:39:17

@Robi71: szoktak fejek hullani? :)

Robi71 2018.11.13. 17:59:00

@kritizator: Mindent ki lehetett magyarázni...legalábbis eddig.

kritizator 2018.11.13. 20:15:30

@Robi71: most is kimagyarazzak majd

celestial 2018.11.13. 21:31:16

@Sörenzen: majd az idő eldönti hogy mi lesz vele...igazából 3 tábor van 1. Aki sohasem bizott benne és nem hajlandó elismerni semmit amit csinál( pl.robi) 2. Aki bizott benne de már nem 3. Aki még mindig bízik és úgy gondolja a klub nagyszerű játékosa lehet...nem titkolom hogy én a 3. -hoz tartozom de nem tudom mi lesz ( robival ellentétben :))...de természetesen abba sem fogok belehalni ha lelép...Barca volt és lesz nélküle is akárcsak Suarez Messi stb nélkül is....
Ám a hasonlatod nekem azért sántit hogy akkor mi a francnak cipeli magával Deschamps is...ha csak 30-40 millás a srác...azért a franciáknál bőven van kihez nyúlni...és a szövetségnek nincs szerződése Dembivel..ha rájöttek hogy a srác használhatatlan meg hülye a focihoz ahogy robi állítja akkor egyszerüen nem hívja be.....és milyen érdekes most is behívta :)....

Robi71 2018.11.13. 22:27:13

@celestial: "Barca volt és lesz nélküle is akárcsak Suarez Messi stb nélkül is"....ez úgy hangzik, mintha máris klublegenda lenne. :)

Raven1975 2018.11.14. 22:07:01

Clément Lenglet: "Amikor Messi beszél az öltözőben, mindannyian csendben vagyunk. Ha olyan szerencsés vagy, hogy a világ legjobb játékosa beszél hozzád, akkor az a dolgod, hogy koncentrálj a szavaira és figyelmesen hallgasd. Leó Messi egy szerény ember, akit mindenki tisztel. Az a tény, hogy mindenki ilyen mértékben tiszteli, azt is jelenti, hogy egy legendáról beszélünk. Gyakran beszélgetek vele. Szeret érdeklődni tőlem a francia futballal kapcsolatban. Valami gond lenne Dembélével? Az embernek nehéz a lelátón ülnie, miközben a csapata a pályán szenved, de ez rá nem igaz. Semmi gond sincs vele. Beteg volt és kihagyott egy edzést. Logikus, hogy ilyenkor az edző egy másik játékost hív, aki egészséges és készen áll a játékra."
süti beállítások módosítása