A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Barcelona-FC Porto Bajnokok Ligája mérkőzés elé

2023. november 28. - Youaintmjbaby

Katalán szempontból a szezon eddigi legfontosabb meccsét rendezik ma este 21:00-tól, a Montjuicban. Győzelem esetén óriási lépést tenne a Barcelona a BL csoport elsőség felé.

barcelona-vs-porto-odds-picks-prediction-11-28-23.jpg

A két csapat másodjára méri össze erejét az elit sorozatban. Mindkét gárda kilenc ponttal áll, mögöttük a Sakhtar hat, az Antwerp nulla pontos. Az első találkozón Ferran Torres góljával Barca siker született, de nézzük mit kell tudni a visszavágó előtt:

Xavi csapatánál a ma sikeres műtéten túleső Gavin kívül ter Stegen hiányzó. Bár mindent megtett a német kapus, nem jött rendbe a hátában érzett fájdalom így biztosan újra Inaki Pena fog állni a gólvonal előtt. Sergi Roberto hosszú kihagyás után keret tag. A másik oldalon Carmo eltiltott, Gabriel Veron, Marcano és Wendell biztosan nem lesznek elérhetőek sérülés miatt. Pepe és Zadiu kerettag, de az ő játékuk kérdéses.

A Barcelonánál már évek óta fájó emlékek kötődnek az európai kupaszerepléshez, így hangsúlyozni sem kell mennyire fontos lesz ez a mai meccs a katalánok számára. A csoport másik meccsén a Sakhtar 18:45-től hazai pályán fogadja az eddig nulla egységet gyűjtő Antwerpet, így talán nem kiabálunk el semmit, ha azt mondjuk jó eséllyel három kilencpontos csapat lesz a H csoportban a Barca-Porto kezdésére. A hangulat egyértelmű a Barca háza tájékán: nyerni KELL!

Xavi és Cancelo nyilatkoztak a mérkőzés előtt:

Xavi: 

"Folyamatosan érzem a támogatást. Decoval és az elnökkel is minden héten beszélek, bízunk egymásban."

"Nagyon fontos lesz ez a mérkőzés, ha nyerünk megnyerjük a csoportunkat, miután két éven át nem sikerült kvalifikálnunk a kieséses szakaszra. Mindennél jobban szükségünk lesz a szurkolókra."

"Sok mindent el kell magyaráznom a játékosaimnak, elsősorban a mentális problémák miatt, de értik a rendszert, és a holnapi nap egy jó lehetőség, hogy bizonyítsuk ezt."

"Sokat kell követelnünk magunktól, mert nem azon a szinten vagyunk, mint másfél-két hónapja."

"Sok minden történt velünk Portoban, domináltak minket az utolsó fél órában. Nagyon komoly teszt lesz ez a meccs."

Cancelo:

"Úgy állunk ehhez a meccshez, mintha egy döntő lenne. Egy kemény hónapunk lesz, tele rangadókkal és a holnapi egy döntő, amit meg kell nyernünk."

"A médiától kapott kritikák engem nem érintenek meg, mert már veterán vagyok, de vannak nagyon fiatal játékosaink. Tudnunk kell kezelni a nyomást, mert csak így érhetünk el nagy dolgokat."

"Nem hinném, hogy nincs győztes mentalitásunk, mert a Barca mindig is nyert. Egy nagyon fiatal csapatunk van és nincs meg a tapasztalatunk. Ez majd az évekkel jön."

"Az első meccsen a Porto sok nehézséget okozott nekünk. Ismerjük az edzőjüket, szeret nagy intenzitással játszani, mi pedig meg fogjuk találni a gyengeségeiket. Az biztos, hogy nehéz meccs lesz."

Egyes hírek szerint Xavi munkája veszélybe kerülhet egy mai nem kívánatos eredmény után, így több tétje is van a találkozónak. Pedri és De Jong visszatért, a védelem és a támadósor egészséges, minden adott, hogy a Barcelona meglépje azt a bizonyos lépést és újra csoportelsőként jusson tovább Bajnokok Ligája csoportjából. 

FC Barcelona-FC Porto
Bajnokok Ligája csoportkör 5. forduló

Lluís Companys Olympic Stadion, 21:00
TV: M4 Sport

 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr7218269317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bivi76 2023.11.28. 21:03:59

Cancelo személyében igazoltunk egy jobbhátvédet. Erre mit csinál a Mr. Marha? Csak azért hogy a balfék szerelmét, Inigo Martinezt a kezdőbe rakhatja, inkább kirakja a portugált balbekknek, Balde meg a kispadra szorul. Ez az edző egy igazi idióta.

Bivi76 2023.11.29. 08:30:02

@Celestial1: Ez az edző akkor is egy balfék. Szerencsés győzelem egy EL szintű csoportban.

Robi71 2023.11.29. 17:57:22

@Bivi76: Még nem igazoltuk le Cancelo-t? :)

Bivi76 2023.11.29. 19:37:16

@Robi71: Igazad van Robi. Kölcsönben van.

Robi71 2023.11.29. 23:07:10

@Bivi76: A City túl akar adni rajta...kérdés lesz-e megegyezés.

Bivi76 2023.11.30. 05:27:11

@Robi71: Jó játékos, de már akkor hozni kellett volna, mikor a Valenciában volt. De már az akkori vezetőink is amatőrök voltak. Dani Alves után próbálkoztunk ilyen Douglas - ekkel, Aleix Vidal - okkal. Semedo szerintem viszont nem volt rossz. Kár hogy Cancelo már 29 éves.

Robi71 2023.11.30. 14:00:11

@Bivi76: Állítólag nem lesz pénz rá. A klub újabb kölcsönben gondolkodik. (Sport.es). Kíváncsi leszek a City hogy reagál erre ez ajánlatra.

Robi71 2023.11.30. 14:04:30

@Bivi76: Felix esetében az Atletico kijelentette, hogy szívesen visszavárják amennyiben a Barca nem tart igényt rá (nem vásárolja ki). Tartok tőle, hogy mindkét Joao esetében nevetséges ajánlatokkal fogunk előállni. Újabb kölcsön, esetleg méltatlan kivásárlási ajánlat.

Bivi76 2023.11.30. 15:27:24

@Robi71: Szerinted mikor lesz kiút ebből a szituációból, hogy rajtunk röhög a fél világ, mert egy árva vasunk sincs? Egyáltalán van innen kiút?

Robi71 2023.11.30. 16:55:50

@Bivi76: Kérdezz könnyebbet. Szerintem igen, de lassan. Növelni kell a bevételt, mert a kiadásokat aligha lehet tovább csökkenteni. A szövetség által megengedett bérkeret is annyira alacsony, hogy egyes játékosok majdnem ingyen játszanak (lásd pld Felix). Így lehetetlen igazolni és még nehezebb új játékost beilleszteni a bérkeretbe.

Robi71 2023.11.30. 18:14:05

Lionel Messit nyilvánította a 21. század legjobb labdarúgójának a FourFourTwo nemzetközi futballmagazin .
A nemzeti együttessel tavaly decemberben világbajnoki címet szerzett, idén már karrierje nyolcadik Aranylabdáját átvevő argentin sztárjátékost a rangsorban örök portugál vetélytársa, a válogatottal Európa-bajnok, ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo követi a második helyen, míg harmadik Messi korábbi barcelonai csapattársa, a spanyol Andrés Iniesta lett. A legjobb ötben kapott helyet az FC Barcelona egy másik ex-középpályása, jelenlegi vezetőedzője, Xavi, és a brazil válogatott korábbi kiválósága, Ronaldinho. Az első tízben szerepel még két francia extraklasszis, Zinédine Zidane és Thierry Henry, a német válogatott és a Bayern München kapusa, Manuel Neuer, továbbá a brazil középpályás Kaká és az uruguayi támadó, Luis Suárez.
süti beállítások módosítása