A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Nem csillapodik a Neymar mánia

2019. június 23. - Berbatov

A sajtó folyamatosan Neymar potenciális visszatérésével van tele, nem múlik el nap anélkül, hogy a brazil klasszis felbukkanna valamelyik újság címlapján. A transzfer magvalósulásához a játékosnak azonban jelentős áldozatokat kell hoznia. 

Az átigazolási díj

Francia sajtóhírek szerint a Paris-Saint Germain 300-350 millió euróra taksálja a játékos értékét, de nyilvánvalóan ezek a számok inkább elrettentésként szolgálnak, mintsem a PSG tényleges elképzelését tükrözik. Neymarnak hamarosan egy teendője akad annak érdekében, hogy a felek között valóban megkezdődjenek a tárgyalások, az pedig nem más, mint a nyilvánosság előtt ki kell jelentenie a távozási szándékát. 

A Barcelona 200 milliónál többet nem fizet a balszélsőért egy egészen egyszerű okból kifolyólag, a játékos értéke az elmúlt két évben csökkent. A párizsiak Neymar projektje megbukott, nem kerültek közelebb az áhított Bajnokok Ligája trófeához, a brazil rengeteg sérüléssel küszködött az elmúlt két idényben, és a PSG öltözője zúgolódik Neymar kiváltságai miatt. 

A katalánok az átigazolási díjat csupán játékos bevonással tudják kiegyenlíteni. Az erre vonatkozó elképzelést 100 millió euró + Coutinho játékjogának átadása jelenti. A biznisz részét képezheti Ivan Rakitic vagy Samuel Umtiti is. 

Neymar fizetése

A Barcánál a jelenlegi fizetései sapka telítettsége miatt Neymarnak jelentősen le kell adnia a bérigényeiből. A francia fővárosban idényenként nettó 36 millió eurót tesz zsebre. A Barcelona ezzel szemben az eligazolása előtti évi 22 milliót biztosítaná számára, amely 14 millióval szerényebb a jelenlegi kereseténél. Ugyanakkor Neymar a visszatérése érdekében hajlandó elfogadni a tetemes fizetéscsökkenést. 

Az MSN faktor

Lionel Messi és Luis Suárez döntő szerepet vállalt Neymar elhatározásában. Az MSN WhatsApp csoport pillanatnyilag is aktív Messi korábbi nyilatkozata alapján. Suárez néhány napja az MSN tagjaként való játékot a karrierje csúcspontjaként írta le. A csatártrió kiváló kapcsolatot ápol egymással a pályán kívül, Messi és Suárez nem meglepő módon addig győzködték a barátjukat, amíg siker koronázta az erőfeszítéseiket. A Barcelona öltözője tárt karokkal fogadná a tékozló fiú visszatérését, Neymar rendkívül népszerű figurának számított a játékosok között. 

Neymar boldogtalan Párizsban, váltani szeretne, de lehetetlen megjósolni a történet végkimenetelét. Rengeteg az üzletben érintett szereplő vágyait szükséges minden oldalról teljesíteni, hogy a brazil szupersztár újra gránátvörös-kék szerelésben futhasson ki a pályára. Mindenesetre hosszú és izgalmas nyár elé nézünk.  

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr7114907162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berbatov 2019.06.23. 09:10:21

Összefoglaltam az elmúlt napok híreit, történéseit...

GYLS 2019.06.23. 09:37:07

A NAGYOKOS apja vásárolja ki a fiát, utánna pedig oda viszi ahova szeretné, ha a Barca, akkor a Barcába.

Berbatov 2019.06.23. 09:45:35

Basszus, a fizuját elírtam, 'csupán' 36 millát keres, így jön ki a matek is, javítva.

Frenkie82 2019.06.23. 09:57:28

Ha visszahozzák a vezetőink, akkor mindenki joggal mondhatja, hogy nálunk idiótább klub nincs a Földön... Én hagynám hogy ott egye meg az enyészet ahol van... Tőlem mehetne a Reálba is... Remélem soha nem tér vissza a Barcába ez a beképzelt, hálátlan agyagedény... Ha meg tényleg Messi is, meg Suárez is mellette kampányol, akkor annyit mondanék nekik, hogy ha ennyire vele szeretnétek újra együtt játszani, akkor vásároljátok ki magatokat és mehettek a P$G-hez... Nekem ez a véleményem...

celestial 2019.06.23. 10:06:56

@Frenkie82: nekem is kezd a tököm kilenni Messi meg Suarez marhaságaival...mikor meg mutatni kellene vmit mindketten eltünnek a ködben....de ám vihetik Valverdét is :)
( hozzáteszem ha igazak a hírek ( jöjjön Ney, Elégedettek Valverdevel...)

sunt 2019.06.23. 10:13:47

Neymar mostani mentalitásával a senkiföldjére kormányozza magát. Ha eljátssza a bűnbánót és megpróbálja újrakezdeni a karrierjét, arra csak a Barcaban van esélye. De hogy kitartása lenne-e hozzá...

Barcaa 2019.06.23. 10:15:28

@Frenkie82: Szerintem ezerszer jobb választás lenne, mint Griezmann idehozatala, aki:
1. szintén beintett nyíltan a klubnak, és bohócot csinált Bartomeuékból, főleg a hatalmas szappanoperával

2. Griezmannak hol lenne helye? Balszélső nálunk a pótolatlan poszt, de Griezmann nem fog tudni jelentős teljesítményt mutatni ott ballábasként.
Akkor hol játszana? Középcsatár? Oda meg láthattuk Sáncheznél is, hogy mi a különbség egy tipikus erőcsatár, és egy Griezmann-féle csatár között, ha meg az amúgy botladozó, ügyetlenkedő Suarezt lecseréljük Grizire, kivesszük a 2 játékosból az egyiket, aki bármikor bárhonnan képes gólt lőni.

3.Azt se felejtsük el, hogy Griezmann az Atletiben, meg a válogatottban is KONTRAJÁTÉKOT játszik, és nem felállt fal ellen kell produkciót nyújtania.
Simán benne van, hogy ha felállt fal ellen találja magát szembe, akkor megáll a tudomány, és ő is hatalmas nagy flop lenne.

Ezzel szemben Neymar bizonyított, a helye azóta is betöltetlen, nem sikerült érdemben pótolni, ha jönne, akkor legalább nem csak Messi lenne az, aki egyedül veszélyt tud teremteni, jó az 1v1-ezésekben, így az ellenfélnek is sokkal több figyelmet kell Neymarra fordítani, ami egyenlő azzal, hogy Messinek és Suareznek több helye, és kevesebb védője lenne.
Benne a rizikó a viselkedése, és a sérülékenysége. Ha hajlandó lenne életmódot váltani, és normális étrendet követni, lemondani a bulizásairól, meg a Brazíliába utazgatásairól, akkor jól kijöhetnénk belőle.

Les Corts 2019.06.23. 10:42:12

Tudás alapján megkérdőjelezhetetlen lenne a vissza hozatala,de körítés miatt nagy a kockázat.Ha ennyire szeretné az öltöző,akkor összefoghatnának.Kb a fizertésük 10 százalékáról kellene lemondaniuk és újra együtt rúghatnák a labdát.Lenne miből,mert a Barca fizeti a legtöbbet a játékosoknak.

Machinek2001 2019.06.23. 10:43:06

Szerintem brutális erősítés lenne Neymar

Sörenzen 2019.06.23. 10:53:30

@Barcaa: Én sem gondolom jó húzásnak Griezmann megvételét, de ők tudják...

Az már jobban izgat, hogy egy játékosért képes valaki aláírni 200 milliós szerződést.
Mintha az életemet tenném fel egy rulett számra!
Milyen üzletemberek (nem sportvezetők!) azok, akik ilyeneket csinálnak?
Mert elég egy rossz mozdulat és eltörik az adott játékos lába és kész.

H.Stoichkov 2019.06.23. 10:56:01

Kegyetlen nagy erősítés lenne Ney, itt inkább az a kérdés mivel járna... Grizi fasorban sincs vele.

Raven1975 2019.06.23. 11:05:11

Mint az oviban. Nem kell leírnia ezerszer: Bocsánat, b@lf@sz voltam.

celestial 2019.06.23. 11:07:13

@Les Corts: ez tök jó ötlet...bár annyira azért gondolom nem akarják :)

Kertai Dávid 2019.06.23. 11:07:30

persze, majd Coutinho+100... esetleg egy Coutinho-Neymar csere egy az egyben, az lenne a reális... amúgy meg maradjon a seggén, én már nem látom szívesen

DISTANTxTHUNDER 2019.06.23. 11:17:32

Nem azért, de Coutinho jelenleg Neymar nélkül húzza a Brazil válogatottat, és minden jel szerint a vezetésével be fogják húzni a Copát.. biztos hogy oda kellene adjuk Neymárért, úgy hogy még rá is fizet a klub? :)

DISTANTxTHUNDER 2019.06.23. 11:20:15

@H.Stoichkov: Lehet hogy Gizi a fasorban nincs Neymarhoz képest, viszont Valverde az edző, ő pedig ragaszkodik Griezmannhoz, és ha a vezetés volt olyan okos hogy rábeszélte a hosszabbításra akkor gondolom hogy nem hagyja figyelmen kívül a kéréseit

INCA 2019.06.23. 11:40:57

Igen ez érdekes Cou mindenhol tud játszani, csak a Barcában nem. Lehet Ernő tata a hunyó?
Ney: Annyi mindennek kellene teljesülnie, hogy teljesen kizárt a visszatérése.

Barcaa 2019.06.23. 11:41:54

@DISTANTxTHUNDER: Igen, mert sajnos nálunk ebből semmi sem látszik, mert Valverde képtelen beilleszteni.

Akárcsak Tata anno Neymart, akit mindenhol játszatott(baloldalon oldalvonal mellett kiszorítva, jobb szélen), csak ott nem ahol igazán jó volt.
Ezért volt jó Lucho megoldása(jobbulást a mesternek!), és tökéletesen beillesztette Neymart, és megszületett az MSN.

Barcaa 2019.06.23. 11:43:48

@DISTANTxTHUNDER: Valverdének meg mostmár csak magánemberként kéne hogy a vágya legyen Griezmann, vagy más csapat edzőjeként, mert az a világ vicce hogy 2 ilyen hatalmas nagy BL égést megúszott...Normális vezetőséggel még Guardiola is repült volna(nem repült volna, mert benne lett volna annyi hogy önként lemond..), nemhogy Valverde...Pedig zongorázni lehet a különbséget a két edző között tudásban, Barca-kompatibilitásban, mutatott játékban, és a játékosok beillesztésében, ja az eredményeket nem is említve

tiktak17 2019.06.23. 11:46:12

Undorító amit művelt, sokszor színészkedik, provokálja az ellenfelet és pénzéhes a jó eďesapjaval együtt, de ha 220 millióért vagy az alatt megoldható én azt mondom jöjjön. Marketing értéke hatalmas, az MSN ujra mukodne ebben biztos vagyok, nézhetobb lenne a játékunk. A klubbunk már így is elég ingatag lábakon áll az erkölcs terén.

DISTANTxTHUNDER 2019.06.23. 11:49:24

@Barcaa: "Azt se felejtsük el, hogy Griezmann az Atletiben, meg a válogatottban is KONTRAJÁTÉKOT játszik, és nem felállt fal ellen kell produkciót nyújtania.
Simán benne van, hogy ha felállt fal ellen találja magát szembe, akkor megáll a tudomány, és ő is hatalmas nagy flop lenne."
Valverde pont azért szererné Griezmannt mert ő is inkább a kontrajátékot favorizálja.. emlékezz vissza Valverde első szezonjában is pont ez volt, de akkor valahogy megvoltak erre az az emberek, pl Iniesta.. Valverde szerintem olyan valakit akar aki jól védekezik és tud hátulról is építkezni, amellett hogy támadó.. Griezmann posztja ráadásul kötetlen, őt nem csak a támadó szekcioban hanem a középpályán is lehet variálni.. a válogatottban pedig pont hogy felállt vedelem ellen szokott játszani :)
Kicsit Neymarról:
Mindenki azt mondja hogy ő már egyszer bizonyított.. igen, egy teljesen más csapatban, más edzővel, más taktikával.. Lucho nem Valverde, ki tudja hogy utóbbival hogy jönne ki (valószínűleg sehogy, mert nem fér bele a stílusa Valverde fegyelmezett, semmilyen plusz kockázatot nem vállaló, védekezős játékrendszerébe).. ha ehhez hozzávesszük hogy a klubnak Neymarért mekkora áldozatot kellene hoznia (1+2 kulcsember+pénz+sapka alatti helyek kiürítése), Neymar sérülékenységét (fél szezonokat sem játszott eddig a PSGnél), és hogy kövi BL csoportkör felét ki kell majd hagyja eltiltás miatt, szerintem ez sokkal nagyobb sportfogadás lenne Bartomeu részéről mint a futball történelmében bármi, és sokkal kockázatosabb is.. azt is hozzá kell venni hogy már 28 eves, vagyis ha bedől vele a Barca akkor nem tud már belőle pénzt látni..
Azt is olvasni szoktam hogy sokan felhozzák, Neymar mekkora balszélső volt, ami igaz.. de az is igaz hogy Neymar a Barcában utált a bal szélen játszani, mert elnyomva érezte a kreativitasát.. mivel ő Griezmannal ellentétben tényleg nem tud felállt vedelem ellen játszani, a támadasok legtöbbször nála akadtak el mert vagy folyton alibi passzolt, vagy ezt megunva elkezdett öncélúan cselezgetni.. ugyanazt csinálta mint amit most Coutinho, és ugyanolyan kritikákat is kapott.. Neymar annyiban más, hogy az alfa stílusával ki tudott harcolni magának ezt-azt a keretben, viszont pont az alfa stílusa akadályozta meg abban hogy "beálljon" Messi mögé.. ez a mai napig nem változott szerintem.. ő is akkor tudta megmutatni az igazi tudását amikor Messi nem volt a pályán, és egyből ő került a rivaldafénybe...
Neymarral sem volt rendben a Barca, és nem is lenne most sem :)

Sörenzen 2019.06.23. 12:04:51

@DISTANTxTHUNDER: Hogy mit szeretne Valverde? Azt amit az elnökség! Neki az a jó, ha "befekszik" nekik, mert akkor kapja azt a fizetést, amit a Bilbaoban csak álmodott.

Berbatov 2019.06.23. 12:42:09

Még a végén Dani Alves is visszatér. Majd leigazoljuk a veterán Filipe Luist, aztán elindulunk valami Old Boys bajnokságban. Van esélye ennek...

Mokro 2019.06.23. 12:57:02

@Berbatov: Őket csak akkor fogadom el ha visszahozzuk Jeremy Mathieuöt és Turant :)

RAJDEN 2019.06.23. 13:00:17

Sejk úgyse engedi el ... Elárulta a klubbot egye meg amit főzőt..

Barcaa 2019.06.23. 13:24:14

@Berbatov: Dani Alves számomra hihetetlen, de 36 évesen is még az egyik legjobb a posztján, mindezt úgy, hogy rengeteget kell fel-le rohangálnia...

Mi ingyen elengedtük, mert nem bíztunk benne, és azt hittük 32 évesen már nyugdíjas, ő meg elment, és utána alapember és fontos játékos lett a Bl döntőzős Juventusban, utána meg a PSG-ben is helyt áll a mai napig.
Ezek ismeretében biztos el kellett őt engedni, és Robival szórakozni jobbhátvéd kapcsán?

@DISTANTxTHUNDER:
Valverde és a kontrajáték..:D Ahhoz hogy kontrát akarjon, először ki kéne venni például a 2 szezon óta semmit sem mutató, és amúgy is pocséklassú Busquetset a kezdőből, és villámgyors Semedot nyomatni Roberto helyett.

Az érvelésed jogos, és pont arra mutattál rá, hogy hol van igazán a gyengepont:Valverde

Egy értelmes ember nem herélné Coutinhot sem, hanem be tudná illeszteni.

"Valverde fegyelmezett, semmilyen plusz kockázatot nem vállaló, védekezős játékrendszerébe"
Ezzel az a baj, hogy ha ez jól működik, akkor is kérdés hogy mennyire indokolt egy Barcelonában ilyen játékot játszatni.
Hát még ha azt nézzük, hogy a valóságban az valósult meg, hogy unalmas, 0 játék, és a legfontosabb pillanatokban totálisan csődöt mondott Valverde és a játéka, akkor meg nincs több kérdésem.

Ezt az egész átigazolásdit egy új edzővel kellene kezdeni, aki ilyen klasszisokkal nem biztonsági,"csak ne kapjunk 4 gólt" játékot akar játszatni, hanem támadójátékot, és megszervezi a támadójátékot is elölről.

BarcelonaFC 2019.06.23. 13:48:36

Grizi szinte biztos már, hogy jön. Én nagyon örülök neki, de akkor miért erősödik folyamatosan ez a Neymar pletyka..?
Még ha Coutinhot és Dembit is eladnánk akkor is sok lenne az MSN + Grizi, hát még úgy, hogy itt van Cou meg Dembi is.

Kíváncsi leszek mi minden fog történni a Barcánál ezen a nyáron.

Machinek2001 2019.06.23. 14:08:28

Dani Alves nemrég jelentette be, hogy a nyáron lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a PSG-vel, így két év után távozik.

A RAC1 és Gerard Romero arról tudósít, hogy a játékos beajánlotta már magát a Barcelonához, a klub pedig nem zárta ki a brazil jobbhátvéd visszahozatalát. #mercato

(Blaugrana.hu - Culé Zóna)

RAJDEN 2019.06.23. 14:12:05

De Ligt Juvés szerződésébe 150 milliós kivásárlási ár lesz

Maestro10 2019.06.23. 15:12:08

@Machinek2001: @Pál Bence: Furcsa ezt leírni, de Dani Alves még 36 évesen is a lehető legjobb opció a jobbhátvédposztra, ugyanis még 2-3 év simán benne van a brazilban. Én örülnék neki, ingyen jönne, + Messinek 1-el több játszótársa is lenne. Meglátjuk mi lesz....

DISTANTxTHUNDER 2019.06.23. 15:24:16

Komolyan kezd nevetség tárgya lenni a Barca.. a védelem ket szélére a nyáron beerősítünk egy reaktivált Alvessel meg egy Felipe Luisszal, visszajön Neymar, és.. még talán Paulinhot meg Iniestát kellene meggyőzni hogy terjenek vissza.. Messi tisztelenetére a Barca új neve pedig a következő szezontól Catalan's Old Boys lesz..

Maestro10 2019.06.23. 15:44:16

@DISTANTxTHUNDER: Alves még 36 évesen is jobb mint Roberto meg Semedo együttvéve, Filipe Luis ingyen érkezne kb. 2 évre, Alba mögé. Neymar vagy Griezmann? Olyan szinten lényegtelen, hogy mindkét klasszis lendítene a csapat támadójátékán, bár én tegnap leírtam, hogy az árukból inkább olcsóbb, de ugyanúgy minőségi játékosokat vennék (Ziyech, Neres, Eriksen, Rodri, De Ligt, Grimaldo, Van de Beek, Thiago stb.), így értelemszerűen több sztár is érkezhetne a csapathoz.

H.Stoichkov 2019.06.23. 19:32:44

@DISTANTxTHUNDER: Mondjuk amíg ernő itt van, bl-t úgy sem nyerünk, ergo bajnokságra jó mindkettő :)

Robi71 2019.06.23. 19:34:15

Belemegy, hogy a fizuja 36-ról 22 millióra csökkenjen?...Neymar?...wow :)))

Robi71 2019.06.23. 19:35:56

@DISTANTxTHUNDER: rendre előhozod a legelvetemültebb pletykák...aztán úgy beszélsz róla, mintha kész tény lenne. :)

Raven1975 2019.06.23. 21:19:16

Xavi Hernández: "Az álmom az, hogy visszatérjek a Barcelonába edzőként. Ez az én célom, nem megszállottság." Várunk Maestro!
uploads.disquscdn.com/images/dd3da69cd3a1a0406730e17a48930b7af234fc1e2a1917472e481dd8bf1f32a7.jpg

Frenkie82 2019.06.23. 22:13:36

@Raven1975: Jó lenne és még jobb, ha Guardiola produktumát überelni tudná ;) Emlékszem a kis agyagedény Pay-Pal Jr.-t is rendre utasította az ünneplős, emeletes busz tetején... ;)

kritizator 2019.06.23. 22:23:01

@Frenkie82: Miért mit csinált, lepisilt a busz tetejéről?

caaaatalan 2019.06.24. 15:14:52

@DISTANTxTHUNDER: ezzel értek egyet. Neymar jó játékos, de nem lett a világ legjobbja és már nem is lesz. Szélsőként használható de messze nem 200 milliós, az egoja meg nem fér be az öltöző ajtón.

Menjen a Citybe olajpénzen szambázni, vagy Kínába hülyéskedni. Ha mégis mindenáron ide akar jönni, akkor előbb egy alázat tanfolyamot, majd egy hidegvér képzést végül egy csapatjáték kurzust végezzen el.
süti beállítások módosítása