A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Öt megválaszolatlan kérdés Valverde számára a Neymar saga után

Az átigazolási időszak lezárultával Valverde dolgozhat a csapatot érintő problémák megoldásán

2019. szeptember 07. - altopasso

2a18b85a43c14cb1afd274e4dac63ca1500x500_2x.jpgAz átigazolási időszak véget ért, és az azt övező bizonytalanságnak is vége. „Alig várom, hogy befejeződjön és végre nyugtom legyen” - mondta néhány nappal ezelőtt a Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde. Igen, a kérdés Neymarra vonatkozott, de ő a nyári pletykákra és a média által rá nehezedő nyomásra célzott. 

De végre, Valverde megnyugodhat. Vagyis... nem egészen.Egy fejezet lezárult, viszont egy másik elkezdődött. 

A csapat már nem változik januárig, így az edzőnek jó néhány egyéb kérdésre is választ kell találnia. Ezek közül néhány a rögös szezonkezdethez kapcsolódik, van, amelyik már régóta válaszra vár és van olyan is, amelyik a Neymarért indított offenzíva eredménye. Vegyük sorra őket! 

LEHET SEMEDÓBÓL KEZDŐ JOBBHÁTVÉD?
Valverde az Osasuna elleni mérkőzés szünetében lecserélte Semedót, és újraformálta a csapatot azzal, hogy Sergi Robertót visszatette a jobbhátvéd posztra. Többször is elmondta az előszezon folyamán, hogy Robertót középpályásként képzeli el, ami a portugál természetes posztja, ezzel jelét adva teljes bizalmának Semedo felé. A bizalom azonban csorbát szenvedett két és fél bajnoki mérkőzést követően. 
Valverde vajon hisz Semedóban, mint első vagy második számú választottjában? Ennek megfizette az árát az Osasuna ellen. Meglátjuk mi fog történni.

HÉT KÖZÉPPÁLYÁS HÁROM HELYRE... NO MEG ALEÑA... 
A középpályás sorral kapcsolatos dilemmának is hangos visszhangja volt. Rafinha elhagyta a klubot, de még mindig túl sokan vannak a középpályára. Ha az előszezonban 10 játékos közül választhatott Valverde, ideértve Riqui Puigot is, most már csak hét opció áll rendelkezésére, mivel Puig visszament a B csapatba, Rafinha és Coutinho pedig kölcsönben távozott. 
Ne feledjük, azonban, hogy hétből ketten készen állnak: Busquets és Frenkie de Jong, ami azt jelenti, hogy öt játékos maradt egyetlen helyre. Érdemes megvizsgálni Aleña szerepét, hiszen az idei szezon kínálhat neki alkalmat a berobbanásra. A másik két játékos, Arthur, aki remekül játszott Pamplonában, és Arturo Vidal. 

MI LESZ IVAN RAKITICCSEL?
A horvát játékos maradt. Miután szóba hozták több csapattal is, Valverde egyik kedvence még mindig a csapat tagja. De melyik pozícióra? Az eddigi három mérkőzésen a padon kapott helyet, és az utolsó kettőn egyetlen percet sem játszott. Lehet, hogy kímélni akarták, ha esetleg távozik. De most mihez kezd vele Valverde? Már elhangzott, hogy az edző szemében mindig is kulcsfontosságú játékos volt, így elképzelhető, hogy helyzete normalizálódik. 

HOL FOG GRIEZMANN JÁTSZANI, HA MESSI VISSZATÉR?
Az idény első néhány hetében Griezmann, a nyilvánvaló különbségeket figyelmen kívül hagyva, a Barça Messije. Hamis kilencesként Suarez hiányában, szabadon mozoghat a támadások során. Mindez megváltozik, ha Messi felépül. Ha Messi és Suarez egészséges, Griezmann-nak a bal szélen marad hely. Ezen a poszton már játszott, de nem túl gyakran. 
Ennek hozománya a több védekezés, amihez Simeone alatt az Atleticóban már hozzászokhatott, viszont ez valószínűleg azt eredményezi, hogy kisebb részt tud vállalni a támadásokban, amiket Messi irányít majd. Súlyos kérdés az is, hogy a Barça új triumvirátusának tagjai mennyire érzik majd egymás játékát. 

DEMBÉLÉ LESZ A CSAPAT NEGYEDIK CSATÁRA?
A következő probléma Ousmane Dembélét érinti. Nem volt hajlandó a Neymar ügylet részeként a PSG-hez igazolni, amit néhányan nehezményezhetnek. Mindenesetre, ha majd felépül sérüléséből, a negyedik támadó lesz a Messi-Suarez-Griezmann hármas mögött. Carles Perez és Ansu Fati remek játékát látva, azonban, nem egyértelmű, hogy ki lesz Valverde első számú csatárcseréje. 
Ez attól is függ, hogy milyen formában tér vissza sérüléséből a francia. Jelenleg Ansu és Perez lehetőséget kap arra, hogy megmutassák mire képesek. 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr4715046418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GYLS 2019.09.07. 19:37:25

Ha igaz az, amit az elnök mondott, miszerint nem ajánlottunk senkit sem a PSG részére, akkor nem értem Valverde idegességét. Vagy ennyire nincs kommunikáció az elnökség és az edző között? És ha nincs információáramlás, akkor a játékosok csak a médiából értesültek? Az pedig ugyebár csak a mennyit és kiket adunkról szóltak. Márpedig ilyen szituációban nehéz csak a focira gondolni. Pláne az utolsó napokban történtek tükrében. Ekkor a média szerint már Semedot is adtuk volna. Talán épp emiatt volt olyan szétszórt az Osasuna ellen.
A 7 középpályás szerintem nem sok. Közel 60 mérkőzést, többségében szerda-szombat ritmusban kell megvívni abban az esetben, ha mindhárom fronton végig versenyben leszünk. Ugyanakkor nálam egyszerre Busquets és deJong nem lenne a pályán. Az Ő igazi posztjuk egy és ugyanaz. Az, hogy egyikőjük mellett ki vagy kik szerepelnek, nálam összefüggne Griezmann és Dembele szereplésével. Felállhatunk akár négy támadóval is, ekkor pedig "munkásabb" jellegű kettő középpályásra van szükség. Rakitic közel sem mutatja azt, amit az idejövetele első kettő évében, tehát ha több lehetőséget szeretnénk adni pl. Puignak, akkor akár távozhat is a télen. Hozni viszont senkit sem hoznék. Ugyanakkor az is lehet, hogy nem azért játszott olyan keveset eddig, mert el akartuk adni, hanem mert Valverde kísérletezgetett, milyen nélküle, milyen ha Busquets és deJong egyszerre van a pályán.
Várom a következő mérkőzéseket (Valencia és Dortmund), amelyeken már nem lehet csereberélni a helyeket.

RAJDEN 2019.09.07. 20:54:34

Umtiti ismét sérűlésel bajlódik

Dr Mouse 2019.09.07. 22:17:00

@GYLS: Te így látod. - Én meg úgy, hogy a Barca lassan építit a támadásait és ezért úgy tűnik, mintha minden ellenfelünk "buszozna" a Barca ellen.
Egy valamire való edző, ha látja, hogy a csapata mit tologat az első fél időben, - a szünetben úgy ordít az öltözőben, hogy az érintett játékosoknak leég a hajuk.

A cikk elején az egyik képen látható V. amint elméjülten töri a fejét. Hanyadik ilyen premier plan-t látjuk róla? Sokadikat. - Aztán a pályán láthatjuk a valóságot.
Nem ilyen fociért lettünk szerelmesei a Barcának!

Máté Nagy00 2019.09.07. 23:22:54

Közben Semedo is megsérült

GYLS 2019.09.08. 07:48:53

@Dr Mouse: Nem értem, mit nem látsz úgy, ahogyan én. Magáról a játékról semmit nem írtam, csupán arról az 5 kérdesre reagáltam, ami a cikk alapja.
Azt a tiki-takikát amibe itt nagyon sokan beleszerettek (persze én is, csak én már előtte is barca szurkoló voltam), az bár én is nagyon szeretném, nem hiszem hogy egyhamar látni fogjuk. Ahhoz játékosok kellenek, és nem egy. Hol van az új Xavi, Iniesta, Messi,? Egyszerre 3 ilyen zseni ritkán adódik egy klub életében. Örüljünk, hogy mi élvezhettük jó pár éven keresztül. Ha viszont nincsenek ilyen kaliberek, GYORS (ahogyan Te is szeretnéd) rövid passzos játékot, abból való kiugratásokat, ritmusváltásokat, stb. nem fogunk látni. Kérdés, hogy akkor most a megfelelő minőségű játékosok hiányában továbbra is ragaszkodunk a lassabb kivitelű hagyományhoz, vagy stílust váltunk. Ha eredményesek is akarunk lenni, akkor én az utóbbi mellett tenném le a voksot. Láthatjuk, mind mi, mind a Guardiola által utóbbi években vezetett Bayern és MC is meddig jutott nemzetközileg ezzel a stílussal. Pedig Neki mindkét helyen, de leginkább a MC-nél igen csak meg van a beleszólása az igazolásokba. Ellentétben a Barcánál, ahol épp a legutóbbi Barto-féle interjúból is az jön le, hogy nálunk az elnökség teszi ezt, szinte teljesen kizárva az edzőt.

ZalanBarcafan 2019.09.08. 08:50:41

Semedo is megsérült, nagyszerű

altopasso 2019.09.08. 09:12:06

A Barcelona női csapata 9-1 arányban legyőzte a Tacon csapatát (a Real Madrid női csapata)

Eminusz 2019.09.08. 10:14:59

@GYLS: Nem ertek egyet.. A tiki-takahoz nem feltetlenul kellenek olyan jatekosok. Rengeteg peldat lathattunk mar szep tiki-taka jatekra akar a masodosztalybol is! A regi Barcanal nemcsak Xavi, Iniesta vagy Messi jatszotta ezt, hanem MINDENKI! Pedro, Villa, Keita, Maxwell vagy epp aki fent volt, legyen a neve Lionel Messi vagy Jeffren Suarez! Ez strategia! Ami az edzeseken mindenki altal gyakorolva volt! Nem a jatekosokon mulik! A maiak is tudnak ezt jatszani!

GYLS 2019.09.08. 10:43:19

@Eminusz: Igazad van, nem kellenek olyanok. Lehet a tiki-takát a másodosztályban is játszani, persze másodosztályú ellenfelekkel szemben. De mi van az első osztályban, és az elithez tartozó ellenfelekkel szemben? A maiak által kivitelezett és diktált tempó ellen már egy Osasuna is képes felkészülni és megölni azt. Lehet ábrándozni, és én ezért is vagyok nagy-nagy csodálója azoknak, akik még mindig elhiszik, hogy Busi meg Rakitic újra az 5 évvel ezelőtti teljesítményüket fogják hozni, és csodáltam azokat, akik elhitték, hogy Roberto-Rafinha-Denis-Gomis majd Xavi és Ini szintjére emelkednek. Lám, még aki játékintellegenciában leginkább közel volt hozzájuk (Coutinho), az is kevésnek bizonyult. Most reménykedhetünk Alenában, Arthurban és majd Puigban. DeJongban talán megtaláltuk Busi méltó utódját. Csak hát a helyén is kellene játszatni! Ez viszont már edzőkérdés, de nem stratégiai. A stratégiánk évtizedek óta ugyanaz, a taktikánk is szinte változatlan. Ami változott (és ez az idő múlásával mindig is változni fog), az a játékosok személye, tudása. Ha az utóbbi kevesebb mint azoké, akikhez oly nagyon hasonlítani szeretnénk, akkor taktikát, végső soron stratégiát kell váltani. Egysíkú, kiismerhető a játékunk, mert csak erőltetjük azt, ami már évek óta nem megy. Valverde is csak erőlteti ezt a sokpasszos, lassított felvételes semmit (azaz őrzi a hagyományt), mert ez az elvárás. De már sem Busi, sem Rakitic, sem Roberto ( és tedd ide a korábban említetteket is)

GYLS 2019.09.08. 10:45:40

@Eminusz: nem lesznek fejben és dinamikában sem jobbak.

Eminusz 2019.09.08. 11:14:39

@GYLS: Teljesen elter a velemenyunk.. Te a jatekosokban latod a problema gyokeret, en fentebbrol.. :) Azt mondod a taktikank evek ota ugyanaz?? Komolyan, te latsz taktikat?? Hol? Evek ota nincsen es ez a baj! Semmi koncepcio! Csak passzoljatok Messinek, majd o megoldja... Aztan ha Messi nincs (lasd elmult par meccs), vagy epp nem jo napot fog ki, akkor gatya az egesz... Ellenben egy Liverpoollal, ahol nem a jatekosokon, hanem a jatekon van a hangsuly! Ott teljesen mindegy, hogy van-e Salah vagy nincs, berakjak helyette Wijnaldumot es ugyanugy mukodik a gepezet! Na ez hianyzik a Barcelonabol! Ha lenne egy taktika, akar tiki-taka, akar kontrajatek vagy barmi, hidd el, a mostani jatekosaink is tokelyre tudnak fejleszteni, de az a baj, hogy odaig sem jutunk el, hogy egyaltalan legyen egy strategia! Es ez nem a jatekosok hibaja!

Rivaldo2000 2019.09.08. 11:35:28

@Eminusz: vééégre. Ott a pont. Kell a rendszer, a taktika.

GYLS 2019.09.08. 13:43:05

@Eminusz: "Kérdés, hogy akkor most a megfelelő minőségű játékosok hiányában továbbra is ragaszkodunk a lassabb kivitelű hagyományhoz, vagy stílust váltunk."

Ezt írtam 07.48-kor. Azaz én is a stratégia és a taktika módosításában látom a kiutat. Ehhez viszont nem csak új edző, új játékosok is kellenek. Említetted a Poolt. Képesnek tartod bármelyik középpályásunkat arra a fizikális munkára amit a Pool középpályásai végrehajtanak, el tudod képzelni, hogy Messi és Suarez Salahoz és Manéhoz hasonlóan 10 km-t fussanak? Pedig a jelenlegi trend a gyors, fizikálisan erős játékosokra irányul. Lám, Guardiola távozásával a Bayern is visszatér a korábbi stílusához. Manapság az elit csapatok közül csak a City (Guardiola miatt) és mi (a hagyomány miatt) játszuk ezt a rövid passzos játékot. És ehhez igazolgatunk már évek óta játékosokat. Ezért pedig az elnökség a felelős. De még Őket is meg lehet érteni, hiszen mi szurkolók ezt a sok sikert hozó játékot szeretnénk látni. De ezek a játékosok a nemzetközi sikerhez kevésnek bizonyultak. JÓK, DE NEM KIVÁLÓAK. A szemet gyönyörködtető játékhoz meg méginkább kevesek.

Egy-két éve valaki az örömlányokat hozta fel példának: Lehet egy kuplerájban lecserélni a madamot, ha a kuncsaftoknak a lányokkal van baj (nem elég vonzóak, elkopottak), az üzlet nem lesz sikeresebb. De behelyettesítheted pl. autószerelőre is. Ha nem megy az üzlet, lecserélheted a műhelyfőnököt, ha a konkurens műhelyhez képest a Te szerelőid CSAK JÓ szinten állnak, továbbra sem hozzád viszik javítani az autókat.

Változásra van szükség. Lehet dobálózni a felállásokkal, azokat meg is kell tölteni TARTALOMMAL. Ehhez pedig megfelelő játékosok kellenek. De azzal, hogy az edzőt lecseréljük, azaz ha megszabadulunk EGY személytől, a jelenlegi kerettel én nem látom a jelenlegi stílus felgyorsulását. Egy esetleges új irányvonalra pedig végképp nem alkalmasak (lsd. Pool).
És hogy most ne tűnjek az edző védőjének, ajánlom figyelmedbe az első bekezdésben írtakat.

GYLS 2019.09.08. 13:48:32

@Rivaldo2000: Olvastad amit írtam? Én is a rendszer (stratégia és a taktika) megváltoztatásában látom a kiutat. Épp arról írtam egész nap, hogy elavult a játékunk, ráadásul ehhez még párosul, hogy a játékosok képességei is messze vannak azokéktól, akikhez hasonlítgatjuk őket. A kettő együtt pedig csak edzőváltással nem orvosolható.

julio alberto 2019.09.08. 15:37:10

@GYLS: Nagyon jól látod a Barcelona jelenlegi problémáit...de kicsit ha nem baj kiegészíteném.Az egy személyre kihegyezett játékkal az arra épülő alaptaktikával.Többször leírtam már itt hogy ezzel a felfogással nem lehet a mai labdarúgásban sikereket elérni.Nem véletlen hogy a Barcelona már 4 éve könnyűnek találtatik a BL-be,de ha csak a tavalyi évet nézzük hasonlóan járt a PSG és az erre az útra tévedt Juventus is.1986-tol követem a labdarúgást az eltelt 33 év alatt két olyan eset volt amikor ilyen felfogásban játszó csapat képes volt megnyerni egy adott sorozatot,mindkettő válogatott volt.Argentína 1986 Maradona,Brazília 2002 Ronaldo révén,klubok esetében viszont nem emlékszem hasonló történetre.Persze erre írják(írták)nekem itt sokan hogy a Barcelona ilyen csapat volt,de ez nem igaz,lévén a spanyol válogatott Messi nélkül is úgy nyert mint vele a Barca.A kakukktojás a 2014-2015 ös szezon volt Messi és Neymar főszereplésével,de az is csak egy évig tartott mert már a következő évben bukott ez a reform.

Nagybarcelona 2019.09.08. 15:58:50

@GYLS: ott bukik az elmèleted, hogy idèn egy gólon múlt a továbbjutásunk,mert a balfasz Valverde taktika nèlkül küldte fel a csapatot. Szerencsèvel, de az első meccsen Messi vezèrletèvel 3-0-ra vertük a Liverpoolt. A visszavágón elèg lett volna felküldeni 5 vèdőt, vagy akár 4 szűrőt. De az erdemènyèrt akár Coutinhot vagy Suarezt sem kezdettem volna, akkor sem kapunk 4 gólt. Ezt nem akarja itt sok ember elfogadni, Valverde miatt buktunk 2 BL sorozatban, ès nem azèrt mert olyan gyenge lenne a keretünk. A játèkstílusunkon is lehetne változtatni, már sokszor leírtam, már nem is fárasztom magam. Nem 1 játèkosra (Messire) èpül a játèk, hanem egy kalap szar Valverde taktikája.

Raven1975 2019.09.08. 16:03:24

Ansu Fati és Carles Pérez kihasználták a kapott esélyeiket emiatt Ousmane Dembélének kevesebb játékperc fog jutni. [Diario Sport]

Nagybarcelona 2019.09.08. 16:05:39

@julio alberto: a 2002-es brazil csapat annyira èpült Ronaldora, hogy elfèrt a csapatban: Ronaldinho, Kaka, Rivaldo. A többi klasszist nem is írom.

Nagybarcelona 2019.09.08. 16:18:25

@Eminusz: èn is így látom a helyzetet, ahogy te. 2015-ben azèrt nyertünk BL-t, mert Enrique megszervezte a vèdelmet, folyamatosan videóztak az ellenfelekről, direktebbè tette a játèkot. Abban az èvben Messi, Suarez ès Neymar sem vèdekezte halálra magát, mègis sikeres volt a csapat. Hozzájuk jött mèg Iniesta játèka. 4 kreatív játèkos. Iniesta távozásá óta nincs kreatív kp-sunk. (Azaz volt, Coutinho,de bele se megyek már a dolgokba). Szóval volt 4 támadó szellemű játèkosunk 6 vèdekezőbb típusúra. Tavaly volt maximum 3 egyszerre a pályán 7 vèdekezőre, mègis kaptuk a gólokat, 4-et kaptunk az Anfielden. Akkor ki a ... tehet a semmirekellő játèkunkról? Már bele se megyek ezek után a vitákba, mert 2 èv után, vannak olyanok, akik nem látják, H. Nincs taktikánk. Minden új játèkosunk ennyire gyenge? Kit igazoljon mèg a vezetősèg?

Dr Mouse 2019.09.08. 16:18:32

@Nagybarcelona: Egyetértek Veled, - de hol lehet a hiba?
Én úgy képzelem egy edző munkáját, hogy edzéseket vezetnek és a fennmaradó idejüket meg a következő ellenfél tanulmányozásával töltik.
Az Edző, meg a stáb. Meg még olyanokat is meghívnak, "akiknek jó szemük van".
Úgy képzelem, hogy beülnek egy házi vetítőbe ahol megnézik a következő ellenfél legutóbbi győztes meccsét. Majd a legutóbbi vesztes meccsét.
Ha értelmes a stáb, van mit jegyzetelni. Ha kell, egy-egy meccset 2-3-szor is végig néznek. -
Aztán másnap - amikor "leülepedtek az előző nap látottak" - egy értekezleten megbeszélik a követendő taktikát, ami eredményre vezethet a hétvégi meccsen.

Amit itt leírtam, persze elég időigényes, - sőt! - fárasztó.
Lehet, hogy rosszul látom a dolgokat, de én így végezném a munkámat, ha egy edző helyében lennék.

julio alberto 2019.09.08. 16:29:08

@Nagybarcelona: Sok sületlenséget írsz,de már megszoktam...2002 Kaka összesen 8 percet játszott,Ronaldinho sem volt még akkor több mint egy tehetség,Rivaldo meg....de hogy tisztában légy a dolgokkal Ronaldo azon a tornán 8 gólt rúgott abból 3-at Törökország 1-0(elődöntő)Németország 2-0(döntő).Mivel a korod miatt azt a VB-t nem láttad nem fogok vitázni veled.

julio alberto 2019.09.08. 16:32:29

@Nagybarcelona: 2014-2015 ben olyan jól megszervezte Luis Enrique a csapat védekezését hogy pont abban az idénybe kapta a legtöbb gólt a Barcelona a BL-be az elmúlt 10 évben.

Nagybarcelona 2019.09.08. 16:33:23

@julio alberto: mikor is nyert utóljára bajnokságot a Liverpool? Vajon ez lesz az az èv? Vagy elcsúsznak? Kicsit csökkent kornak hiszed magad. Real honlapon a helyed.

Nagybarcelona 2019.09.08. 16:34:07

Túl okosnak hiszed magad.

Nagybarcelona 2019.09.08. 16:35:40

@julio alberto: mit nyert a Barcelona abban az èvben? A bajnokságban hány gólt kapott a csapat okostojás?

Nagybarcelona 2019.09.08. 16:39:07

21 gólt kapott, az Atletico 29-et, a Real 38-at. Ma is okos szerettèl volna lenni. Na csá.

julio alberto 2019.09.08. 16:41:30

@Nagybarcelona: Látod mikor olyan dolgokról írsz amiről fogalmad sincs rögtön másra terelsz.Ez így elégé szánalmas,nem?Tanulság....csak akkor reagálj valamilyen témára ha tisztába vagy az adott dologról.

julio alberto 2019.09.08. 16:44:06

@Nagybarcelona:Fentebb egyébként a BL ről volt szó,na akkor most hogy jött ide a bajnokság?

Nagybarcelona 2019.09.08. 16:45:35

@julio alberto: te miről beszèlsz? Megcáfoltam amit írtál, erre okoskodsz tovább. Ne ègesd már magad.

Nagybarcelona 2019.09.08. 16:47:02

@julio alberto: szerintem te nem fogod fel a tènyeket sem. Várnak a Liverpool blogon. Ott előadhatod milyen okos vagy.

julio alberto 2019.09.08. 16:48:24

Mégis mit cáfoltál meg?A 2002 VB?2014-15 Barcelona BL szereplést?Mivel?

Nagybarcelona 2019.09.08. 16:49:47

@julio alberto: mert a BL-ben más vèdelem játszott, mint a bajnokságban? A semmiről okoskodsz. Rádhagyom, igazad van. Fölösleges veled vitatkozni.

julio alberto 2019.09.08. 16:55:11

@Nagybarcelona: Vitatkozni?Te a tényekkel próbálsz és válsz így nevetségesé.

GYLS 2019.09.08. 16:58:42

@Nagybarcelona: A Te elméleted meg ott bukik, hogy korábban meg kiestünk a Juve meg a Bayern ellen is. DE NAGYON CSÚFOSAN. ÉS NEM VALVERDE VOLT AZ EDZŐ. Ahogyan Alberto is írja, a Barca stílusa nemzetközi szinten nagyon-nagyon kevés alkalommal lehet sikeres. Neked és mindazoknak kívánom, legyen türelmetek kivárni a"BARCA-STÍLUSRA" épülő SZÉP ÉS EREDMÉNYES időket. Ez a stílus, ráadásul a jelenlegi játékosokkal kevés a Xaviék időszakához képest. MÁSHOZ pedig új edző mellett új játékosok is kellenek. Mert a napjaink sikereit elérő csapatok stílusához jó pár játékosunk nem alkalmas.
Abban viszont egyetértek, hogy az EGY játékosra épülő taktika nem lehet eredményes. Ez valóban az edző felelőssége is. De tovább fűzöm a gondolatodat. Nem furcsa, hogy Messi mellett nem tud más is vezér lenni? Talán nem tehet Ő maga is érte? Elfogadná, hogy más kezében legyen a karmesteri pálca? Tőlünk (legalábbis nálam) nagyobb szakemberek is megfogalmazták már, amilyen ajándék Messi a csapatnak, egyben olyan hátrány is. Az előnyeit zsenialitásában láthatjuk, a hátrányát pedig sokszor a végeredményben, hiszen ha az Ő játékkedvét elveszi az ellenfél, annyi is a csapatnak. Lehet példálózni, hogy mit csinál az odavágón, de én meg azt kérdezem, MIT CSINÁL ÉVEK ÓTA A VISSZAVÁGÓKON? Lehajtott fejjel sétafikálgat. Egyszer még elmegy, de kétszer-háromszor-négyszer?!

barca1994 2019.09.08. 17:50:41

@julio alberto: A Barcelona 5 ők éve nem nyert blt.Ha olyan rég óta nézel focit nem gondolnàm ,hogy akkor távolsàg lenne.Nem a stílussal van a gond hanem a fontos meccsen leadott teljesítményel.Az meg hogy a Liverpool hogy nyert BL, nézzük meg City hogy nyert meg mindent Angliában,ugyanúgy kombinatív jàtékkal csak gyorsabban jàtszanak.

Raven1975 2019.09.08. 17:51:33

Samuel Umtiti visszatér Barcelonába, hogy az orvosok megvizsgálják, mennyire súlyos a sérülése. Nem valószínű, hogy bevethető lesz a Valencia ellen. [Mundo Deportivo] Nálam egy bejegyzés három hozzászólás és további kellemes vasárnapot minden kedves Barçás fórumtársnak. :)

Nagybarcelona 2019.09.08. 18:56:20

@GYLS: csak Neymar pèldáját tudom felhozni. Messi kèrte, H. maradjon, aranylabdássá teszi. BL gólkirály volt Neymar 2015-ben, Suarez aranycipős 2016-ban. Az a baj, H. az jön le az írásodból, H. Messi egy kis diktátor, holott ez nem így van. Egyszerűen az edzők a hibásak, H. ekkora terhet tesznek rá, főleg Valverdènèl látható, semmi taktikája, majd Messi megoldja. A vezetősèg ezèrt hozta mellè Coutinhot, irányítani, erre az edző száműzte a szèlre. Szerintem Messi örülne a legjobban, ha előretolnák csatárnak, ès 5 mèterről kellene a kapuba passzolnia a labdát. Igazad van abban, H. A Liverpool csapatkènt működik, nálunk meg minden kezdetleges, az egyèni húzásokra alapozunk. Griezmann ès De Jong sem azèrt nem tudnak jól teljesíteni, mert Messi elnyomja őket, hanem mert az edző nem tudja használni őket. Messi többször lenyilatkozta, H. a címek többet èrnek neki, mint az egyèni elismerèsek, ès szerintem ez így is van. Az aranycipőjèt biztos odaadná a BL-èrt. Már írtam, tavaly simán BL-t nyerhettünk volna, ha Valverde nem q.ja el. Nem Messin múlt, hanem az edzőn, aki 3-0-ról kèpes volt kiejteni a csapatot. Itt volt az alkalom 3 hètig, h. Messi nèlkül kitaláljon valamit, ami kimerült abban, h. Egy már kölcsönbe adott játèkostól, meg 2 ifistől várta a megváltást, mikor 100 millió ült a padon. Itt az Ajax, a Tottenham ès a Liverpool (visszavágó tartalèkos felállás) pèldája is. Ezeknek a csapatoknak edzője van, aki megszervezi a csapata játèkát, nem pedig rátolja a felelőssèget Messire. Legalább mondta volna, H. Bocs,èn vagyok a hibás.

kritizator 2019.09.08. 18:56:51

@Raven1975: az a vége nem kellett volna:(

kritizator 2019.09.08. 19:07:31

@Nagybarcelona: " folyamatosan videóztak az ellenfelekről,"

Mi van, elvettek a videokamerákat a barcatol???

Nagybarcelona 2019.09.08. 19:12:02

@kritizator: nem,csak Valverde felkèszületlennek tűnik,nyilatkozatai is ezt mutatják.

kritizator 2019.09.08. 19:14:35

@Dr Mouse: Ha kell, egy-egy meccset 2-3-szor is végig néznek. -

Nem háromszor, 50-szer, és minden játékosnak csinálnak egy személyre szabott videót az ellenfelerol.

Nagybarcelona 2019.09.08. 19:19:09

@GYLS: itt van Salah pèldája. Mikor láttál Messitől ilyen mèrtèkű önzèst? Gondolom láttad Manè ès Salah balhèját. Ott az edző tudja ezt kezelni. Hamarabb hibáztatnám a vezetősèget a játèkosoknál. Èvek alatt nem sikerült egy normális edzőt hozni szeretett csapatunkhoz. Mèg az angol közèpcsapatoknak is nagyobb nevű edzői vannak. (Pl. Volt erre: Koeman, Martinez, Benitez, Pochettino, Emery, Pellegrini) Valverde milyen nívós csapatokban is dolgozott?

GYLS 2019.09.08. 19:57:29

@Nagybarcelona: Nem neveztem Messit diktátornak, sőt elismerem a zsenialitását is. Viszont nem csak az érem egyik oldalát látom. Fényezzük akkor amikor megy neki (helyesen), de nézzük el, amikor szinte a pályán sincs (helytelenül)?
Nálunk milyen balhét kellett volna kezelnie az edzőnek?

Neves edző? Mit ért el Maradona vagy Mattheus mint edző? Pedig nekik aztán van NEVÜK. Mit ért el edzőként Koeman vagy Martinez? BL-t egyik sem nyert edzőként. ÉS utóbbinak mint játékos sem nagyon volt neve. Név nélkül is lehet tekintélyed, elismertséged, sikered, de névvel is bukhatsz.

julio alberto 2019.09.08. 20:15:41

@Nagybarcelona: Csak egy kérdés...mit gondolsz Guardiola miért lépet le?Nem lehet hogy érezte azt hogy a csapatból kihozta azt amit lehetett és innen már csak lejtmenet van.Az már egy másik történet hogy a nemzetközi labdarúgásba ő sem képes számottevő eredményt elérni a filozófiájával.Az meg külön szerencse hogy Neymar távozott,mert ha marad még itt sem tartana a csapat ahol most van.

julio alberto 2019.09.08. 20:23:52

@barca1994: Ha megnézed a Liverpool-Manchester City egymás elleni eredményeit az elmúlt két idényben látni fogod bizony ott az LFC a nyerő.Inkább ott volt a gond hogy a Klopp vezette csapat a kötelezőket nem tudta hozni....látod ő sem tökéletes edző.

Mihail84 2019.09.08. 20:48:01

@julio alberto: Albikám mint mindig előbújik az odvábol és tele okádja mindenféle marhasággal a blogot. Azaz érdekes hogy amíg ide nem tolod a képed mindenki kultúráltan tud vitatkozni itt a blogon. Nem lehet hogy benned van a hiba?? XD XD

Eminusz 2019.09.08. 21:03:00

@GYLS: Tenyleg azt gondolod, hogy gyenge a keret? En nem hiszem el, hogy egyik igazolasunk sem utotte meg a szintet! Coutinho, Alcacer, Digne, Gomes mashol miert tudnak alkotni ezek a jatekosok?? Rakiticet el akarjak uzni.. hat en barmit ra mernek tenni arra, hogy a kovetkezo csapata egyik alapembere lesz meg ennyi idosen is! De mindenki zavarna el! Nincs baj a kerettel, csak nem a megfelelo jatekosok jatszanak, a megfeleloek pedig nem a megfelelo posztjukon vagy mennyisegben... Errol nem ok tehetnek... Felo, hogy De Jong is a fentebb emlitett jatekosok sorsara jut, akkor is azt fogod mondani, hogy nem utotte meg a szintet?? Minden edzo osszetenne a ket kezet, ha egy ilyen kerettel dolgozhatna!

barca1994 2019.09.08. 22:06:28

@julio alberto: És az nem hiba egy csapattól ha nem hozza a kötelezőt.Nekünk is volt okán év amikor a nagyok ellen nagyon ment,de a kicsiken elment a bajnokság.Es akkor azon ment a hiszti.Guardiola történet föl annyit igen valószínűleg feljebb nem lett volna.És így akart búcsúzni,az egy korszakos csapat volt azóta sem volt ijen.Az meg hogy te csak a bl-t preferàlod az a te dolgod.De valaki bl-t nyer nem jelenti feltétlen ,hogy ő Európa legjobb csapata.Pont Guardiola Barcelonàja volt a példa.

barca1994 2019.09.08. 22:09:55

@barca1994: Ha nem is nyert az a Guardiola csapat akkor is öket tartottàk a legjobbnak.

MCMXCIX 2019.09.09. 00:14:23

Van egy hatodik kérdésem neki, meg az egész Barca stábnak Bartoval mindenkivel:
Cillessen-Aleix Vidal, Marlon, Mina, Digne-Gomes, Arda, Coutinho-Deulofeu, Alcácer, Malcom
Szerintük ez a csapat nem lenne képes így ahogy van BL-t nyerni? Nem Messikkel, Neymarokkal, Suárezekkel, Rakiticekkel, Piquékkel kiegészülve, így ahogy van!!! Na akkor hol a gond, Barcelona?

julio alberto 2019.09.09. 08:28:37

@barca1994: Úgy hiszem itt a hozzászólok 90%-a a BL-t preferálja,nem olvasod a hozzászólásokat?Klub szinten az a csúcs ez tény.Ez a nemzetközi labdarúgás.

julio alberto 2019.09.09. 08:34:41

@Mihail84: Hiba benned van,leginkább a nyakad felett....Ja akartam kérdezni ki az az Albikám?Valami reménytelen szerelem?Csak mert mindig emlegeted...

julio alberto 2019.09.09. 08:41:17

@barca1994: Senki sem vitatja hogy Guardiola(Rijkaard)féle Barcelona a kor legjobb csapata volt,csak úgy mint a 90-s évek közepén az Ajax előtte pedig a Milan.A kérdésem úgy szólt hogy Guardiola nem-e azért lépett le anno mert tudta hogy 2013 után már lejtmenet lesz.....

Robi71 2019.09.09. 08:43:52

@julio alberto: Bajnokságot nyerni úgy lehet, hogy tudatosan, taktikusan megtervezed, megszervezed a 38 fordulót. Mondhatnám azt is, hogy tudás, szakma.
A BL lutri...ki kell jutni a csoportkörből valahogy....aztán az elkövetkező pár meccset kell "csodát" művelni, olykor 100+%-ot kipréselve magadból...olykor hatalmas mázlival megspékelve....olykor csodával határos módon
Például a Pool. Mázlival jutottak ki a csoportból (utolsó fordulóban), majd egy "ajándék" is kellett a Barca-tól, hogy ne trófea nélkül zárják a szezont. Ha azt mondod, hogy ez így lett tudatosan betervezve, akkor ne hazudtolod meg magadat. :)
A tudatos, profi munkát a City mutatta az elmúlt szezonban...ez még te sem vonhatod kétségbe. De ha megteszed, akkor ezzel sem hazudtolod meg magadat. :)

Robi71 2019.09.09. 08:46:56

@julio alberto: Pep lelépett, mert az új vezetőség ellehetetlenítette a munkáját.
Ha képes volt szinte a nulláról felépíteni a City-t, úgy gondolom szinten tartani az akkori Barca-t nem lett volna nagyobb kihívás. de vond ezt is kétségbe és nem fogod meghazudtolni magad most sem. :)

julio alberto 2019.09.09. 09:02:09

@Robi71: A bajnokságot tavaly a Liverpool akkor vesztette el amikor január-február hónapokban 4 kiscsapat(2 ki is esett)képtelen volt nyerni.Nem véletlen míg a LFC a bajnokságban 1 vereséget szenvedett addig az M.C 4-t,még a olajosok nyerték a PL-t...ami a címnyerést illeti még Klopp is nyerhet az idén 3-t ha meg lesz a klub VB is.Ami Guardiolát illeti jókor távozott,pont akkor amikor a spanyol válogatott is elindult lefelé,de az tény hogy a nemzetközi labdarúgásban sem a Bayern sem a M.C csapatával nem tudott semmit elérni,pedig mindkét csapatnál igazolhatott játékosokat akiket akart.

GYLS 2019.09.09. 09:15:46

@julio alberto: Most Robi71nek IS igazat kell adjak. Bajnokságot nyerni tudás, BL-t lutri. Guardiola nyert bajnokságot, nyert BL-t. Tehát az utóbbit Ő is lutrival. Klopp is nyert bajnokságot a Dortmunddal, és nyert BL-t is lutrival. (Megj.: Remélem érted az iróniát.)

Robi71 2019.09.09. 09:16:47

@julio alberto: Nem hazudtoltad meg magad most sem. És még te beszélsz tényekről. :)
Kit érdekel, hogy "január-február hónapokban 4 kiscsapat(2 ki is esett)képtelen volt nyerni" a Pool? A City megnyerte az utolsó 14 bajnokiját és bajnok lett. Ez tény.
A BL győzelem után, a szuperkupa és (főleg) a klub VB ajándék...velejár, ha ez így jobban tetszik.
Pep hány 100+ milliós játékost, vagy 80 milliós rekordért belső védőt igazolt?
Gondolod, hogy Pep Suerez-el és Neymar-al nem tudta volna szinten tartani a Barca-t? Nyilván, ehhez a jelenlegi klubvezetésnek hagyni kellett volna őt dolgozni...és nem eltávolítani mellőle a szakmai stábot, amelyik oly remekül irányította a klubot, igazolt vagy menedzselte az utánpótlást. Egészen véletlenül ezek most a City-nél segítik a munkáját.
Semleges nézőként kinek a meccsére ülnek le szívesebben a nézők? City vagy Pool?
Mert hogy Pep mesterszintre vitte a kreatív, konstruktív játékot...Kloop a bedarálást, a rombolást, az ellenfél hibáinak a kihasználását, a fanatizálást. Ez is kétségtelen.

Dr Mouse 2019.09.09. 09:18:51

@julio alberto: Azt, hogy Pep miért "lépett le" kérlek ne feszegesd, mert erre vonatkozó adat eddig nem lett még nyilvános.
Nekem is van erről elképzelésem, de megtartom magamnak.

Robi71 2019.09.09. 09:22:32

@GYLS: Pep egy csapattal, egy szezonban nyert bajnokságot és BL-t is. A Barca bizonyítottan az adott szezon legjobbja volt és nem volt szüksége lutrira, ahhoz hogy BL-t is nyerjen.
Kloop remek munkát végzett a Dormund-nál azzal, hogy bajnokságot nyert a Bayern előtt. De a tavaly a City egyértelműen jobb volt a Pool-nál...nem nem kis, hanem hatalmas, többszörös lutri-val nyert BL-t s Pool. Vond kétségbe ezt, és akkor te sem tagadod meg magad. :)

Robi71 2019.09.09. 09:28:04

@Dr Mouse: Pep megmondta, "minden feltétel adott, amire szükségem van a City-nél, ahhoz hogy olyan munkát végezzek amilyent szeretnék. Eszem ágában sincs innen elmenni". Úgy nem kérdéses milyen "adott feltételekre" gondolt.
Ahogy az sem kérdés, miért mondta, hogy "többet nem megyek vissza a Barca kispadjára" (ameddig ez a vezetés van...teszem hozzá én) vagy " szívesen visszavonulnék, mint a La Massia vezetője...ha szükség lesz a munkámra". Az utóbbit sem a jelen vezetés mellett dondolta.

Robi71 2019.09.09. 10:26:56

Látszólag a sejk k@rva jól elszórakozik a két spanyol gigásszal továbbra is. Miért is állna meg, ha működik. :)
Mivel a Real jövő nyáron rámenne Mbappé-ra...felajánlják a Barca-nak?
Mennyire ismerős a történet. Ha jól emlékszem az idén Neymar-t ajánlották fel a Real-nak....amikor a Barca élénken rászállt a Neymar történetre. :)
Ajánlanak ők egy frászt. :)
Neymar és Mbappé is ott maradnak addig ameddig kitöltik a szerződésüket. Mbappé ezt még "túléli"(23 éves lesz...a legjobb korban), de Neymar aligha 30 évesen.
A legjobb eseten is a szerződés vége előtt egy évvel jó pénzért elengedik őket...de csak azért, hogy eleget tegyenek a FFP-nek és nyugodtan igazolhassanak.
Neymar 300 millió?....akkor Mbappé 350?
Egyetlen klub sem tid kigazdálkodni egyetlen átigazolási szezon alatt ennyi pénzt. teljesen reménytelen.

julio alberto 2019.09.09. 10:48:33

@Robi71: Lassan eljutunk oda hogy a nemzetközi labdarúgás lutri,legyen az VB,EB,Copa America,BL, vagy éppen EL.Értem én miért próbálod jelentőségében jóval kisebbé tenni ezt ami valójában nem az és amit igazán jegyeznek a labdarúgásban.Sok csalódás a valódi oka,igaz?

Robi71 2019.09.09. 10:56:24

@julio alberto: Nekiindulhatsz úgy egy kieséses sorozatnak, hogy a végén megnyered? szerintem nem. Elég egy rossz meccs és bukott a történet.De egy bajnokság felépítésű sorozatnak, ahol a végén az nyer, aki a legtöbb pontot gyűjti...annak igen. Vagy nem? :)

julio alberto 2019.09.09. 11:01:33

@Robi71: A nemzetközi klub labdarúgásban az egyenes kiesési szakaszban 2 mérkőzésen dől el ki jut tovább.Így van ez egészen a döntőig.

Robi71 2019.09.09. 11:05:10

@julio alberto: Nekiindulhatsz úgy egy kieséses sorozatnak, hogy a végén megnyered? :)

julio alberto 2019.09.09. 11:10:48

@Robi71: Neki,hozni kell az igazán fontos mérkőzéseket és nyersz..

Robi71 2019.09.09. 11:11:04

@julio alberto: Szerintem emeljük ki a Barca-t és a Real-t a bajnokságból és nézzük meg ki lesz a bajnok két meccsen (oda- és visszavágó). Nem egyszer nyert bajnokságot az a csapat, amelyik rosszabbul jött ki ebből, nem igaz? :)
Évekig lehetett volna ezt így csinálni, de most már itt van az Atleti a nyakukon.
A többiek pedig játsszák le a bajnokságot a 3. helyért. Felesleges tökölni az egésszel, nem? :)

julio alberto 2019.09.09. 11:18:16

@Robi71: A nemzetközi labdarúgásról beszéltem ahol az igazán nagy dolgok dőlnek el,érted?

Robi71 2019.09.09. 11:21:28

@julio alberto: Wow! Értettem! :)
Ha már minden áron bajnokom akarunk lenni, de mégsem jön össze....akkor elégedjünk meg a BL-el? Valahogy így?

Robi71 2019.09.09. 11:23:35

@julio alberto: Az idén bajnok lesz a Pool?....vagy megint a BL a prioritás?
...mert úgy néz ki, az egyszerűbb! :)

Robi71 2019.09.09. 12:31:13

Az idén sem árt, ha a spanyol topcsapatok megbecsülik a bajnokság fontosságát, mert tartok tőle most is "csak"ez lesz az ők terepük.

mark6666 2019.09.09. 13:04:58

A bajnokság papíron jobban tervezhető. Tudod saccra mennyi pont kell hogy bajnok legyél. Így hogy hol mennyi pontot bukhatsz. Persze sérülések felülírhatnak mindent, de elméletileg ha minőségi és mély kereted van akkor átvészelheted. Persze lehet hogy tolsz egy rekord szezont mint tavaly a pool azt lesz egy még jobb int a city. Vagy ha jól rémlik volt nemrég olyan szezon is ahol a reál úgy lett második mögöttetek hogy kb 10-ből 8x bajnok lett volna annyi ponttal. Ilyenek mindig vannak.

A BL nehezebb, mert elég 1 igazán rossz meccs és azt már a visszavágó ellenére is nagyon nehéz korrigálni. Lehet mondani így úgy hogy a bajnokságban jön ki igazán ki az erősebb csapat, de hát a BL sokkalta többet ér. Most hogy 3x-5x az érték szorzója jó kérdés, de össze se mérhetőek fontosságban.

GYLS 2019.09.09. 14:25:49

Érdekes ez a mit, miért könnyebb vagy nehezebb nyerni téma. Egy valami megint bebizonyosodott, mégpedig az, hogy a legnagyobb mellébeszélő megint Robi71.

Szerinte (és ezt már nem ebben a cikkben írta először, tehát nem elírásról van szó), bajnokságot nyerni tudás, BL-t nyerni lutri. KIVÉVE A JEDI BÍRÓ, AZAZ GUARDIOLA. De legyen így. Akkor viszont 10 alkalomból 8-szor kevés volt a tudása. Vagy mégsem! Hiszen amikor nem nyert, akkor a többiek épp lutrival nyertek. De ha már nem lehet megmagyarázni, akkor bekeveri a bajnokságot is, sőt már csak az számít, ha egy csapattal nyer, de az is csak úgy igaz, ha ezt egy évben teszi.

Remélem, jól értettem a ma előadott elméletét. Ha nem, elnézést, hogy ennyire összezavarodtam.

Egy másik szösszenet Robi71-től:
"De a tavaly a City egyértelműen jobb volt a Pool-nál...

Ez most komoly? A Pool megnyerte a BL-t (legyen lutrival), a MC megnyerte a bajnokságot (MINDÖSSZESEN EGY ponttal). Ez aztán a NAGY különbség! Na ez utóbbit nevezem én inkább lutrinak, hiszen egy pontot nyerni vagy veszíteni egy 38 mérkőzésből álló sorozatban, az már nem tudás kérdése.

Robi71 2019.09.09. 14:45:33

@GYLS: Amikor téged, Alberto-t és még egy-két hozzátok hasonló "szurkolót" vagyok kénytelen olvasni a blogon felteszem a kérdést "Jó helyen járok?"..."ez valóban egy Barca blog?".
Mert ti tűzzel vassal írjátok mindazt ami a Barca-t megkülönböztette (még mindig megkülönbözteti? ...ebben már nem vagyok biztos) a többi klubtól....azt a klubfilozófiát ami nem csak megkülönböztetett, hanem különlegessé is tett!!!
Anti-Cruyff, anti-Guardiola, anti-Messi....csak ez folyik belőletek. De tudod, mit? "Te ott GYLS és barátaid! Éljetek mindörökké".

Robi71 2019.09.09. 14:48:04

@GYLS: A bajnokság mellett van még másik két versenysorozat is Angliában. Nem kis presztízzsel bírnak. De minek ez neked, ugye?

Guille 2019.09.09. 14:49:23

Kár itt ezen bohóckodni. Nyilván a Pool az Pool, a City az City, mi meg Barca vagyunk. Más stílusok, vannak előnyei és hátrányai. Szép lenne a BL, de azt is nagyon sajnálnám, ha nem lennénk bajnokok. Azt azért láthatjuk, hogy Valverdével mi sem biztos, hogy megnyertük volna az elmúlt 2 Ligát, ha olyan rivalizálás lenne itt is, mint a PL-ben és a Real nem hullagyenge. Én amit irigylek a Poolban, az a mentalitásuk, a csapategység, a harcmodor és a küzdeni tudás. Bár ez sajnos még egy másodosztályú angol csapatnál is erősebb jelenleg, mint nálunk.

barca1994 2019.09.09. 15:17:03

@julio alberto: Azért amit irtàl nekem hogy 90 %nak a bl a prioritás.Akkor a maradék 10% a Liverpool akinek a bajnoksàg a fontos?

barca1994 2019.09.09. 15:19:55

@julio alberto: Meg a Liverpool a tavaszi ki íràsban bukta el pl amikor kikapott a City től.

julio alberto 2019.09.09. 23:59:11

@Robi71: Sok csalódás ért téged az utóbbi pár évben a nemzetközi labdarúgásban,ennek tudom be azt hogy ennyi zagyvaságot írsz a témában.

Robi71 2019.09.10. 04:14:40

@julio alberto: Azt hiszem az elmúlt 15 évben csak egy ember szenvedett többet mint Perez "keresztapa"...és az te vagy. El sem tudom képzelni, hogy milyen keserű lehet a futball életed. Messi, Messi...mindenhol csak a Messi.
Amúgy teljesen kizárt, hogy te Barca szurkoló voltál vagy az vagy jelenleg. Így nem lehet valaki az. Így nem ülhettél le meccset nézni az elmúlt 15 évben, hacsak nem valami mazochista perverz állat vagy.

Robi71 2019.09.10. 04:55:09

Bérkeretek:
1. Barca - 672,5 millió (múlt szezon 633) - 38,5 milliós növekedés.
2. Real - 641 (566,5) - 74,5
3. Atleti - 348,5 (293) - 55,5
.
.
.
20. Mallorca 30 millió :)

Mihail84 2019.09.10. 16:32:39

@julio alberto: Albi megint gyógyszerre itta a kannás bort és tele okádja a blogot a rohadó béltartalmával. Pedig tisztában lehetne vele hogy (az ő szavaival élve) egy fing a véleménye. Mehetnél már innen egy Neymar vagy Liverpool felszopó oldalra. Ott aztán pöröghetnél mint az üres körhinta. XD XD

celestial 2019.09.10. 18:26:24

@Mihail84: az Ő véleménye pont annyit ér mint bárki másé...

Mihail84 2019.09.11. 00:46:24

@celestial: Nem értek egyet. Albi azt hiszi magáról hogy ő Buddha következő reinkarnációja. És hogy az ő szava szent és sérthetetlen.Bárki aki ellent mer mondani neki azaz ő szemében istenkáromlást követ el és lehülyézi. Ezért ér egy fingot se a véleménye. Itt sokak véleményével szemben.

julio alberto 2019.09.11. 01:33:07

@Robi71:Hiába próbálod leplezni a sok sok csalódás miatt nem maradt más neked mint a mellébeszélés meg a vádaskodás.Nincs ezzel baj,élj tovább az álomvilágodba ahogy az utóbbi évekbe teszed.

julio alberto 2019.09.11. 01:41:55

@Mihail84: Te egy jelentéktelen senki vagy,ezt már régen tudjuk.Maradt neked Albi a szerelem,más úgy sem jut neked...

Robi71 2019.09.11. 04:16:55

@Mihail84: Alberto egy velejéig romlott, megsavanyodott, gonosz ember. Ehhez nem kell az írásait egy pszichológushoz vinni, egy laikus számára is egyértelmű. Olyan mint egy sarokba szorított kutya. Árad a negatívizmus miden írásából, bármiről is legyen szó. Igaz, mindenbe belecsempészi a messifóbiát, még ha az időjárásról beszél is. Megront mindent amibe belekontárkodik. Mellőzni kell őt a lelki egészségért.

celestial 2019.09.11. 08:13:42

@Mihail84: ahogy olvastam a válaszod azt hittem robiról írsz :) a két srác mint két tojás csak julio Neymar fan robi meg Messi...de ettől még sztem számit a véleményük...jó néha fárasztó ugyanazt olvasni évekig meg az ember bizonyos életkor után azért furcsán tekint az elvakult ( tinikislányként) viselkedő rajongókra de ilyen mindig is volt és lesz...meg nem fújhatja mindenki ugyanazt mert az elég unalmas lenne...nem?...szal azért sztem ne akarjuk már megsemmisiteni mert nem Messi a kedvence...

Mihail84 2019.09.11. 08:32:01

@celestial: Nekem nem azzal van a gondom hogy más a véleménye. Hanem az hogy ha valaki nem ért egyet vele azt lehülyézi tudatlannak titulálja meg hogy nem ért a focihoz. Ahelyett hogy próbána érvelni. Albi az pontosan olyan mint a kocsmában ezek az IQ huszárok. Ha valakivel nem egyezik a véleménye már is jön a mivan mivan mivan.... XD pedig egy "több diplomás tanult sportszakembertől" többet vártam volna...

celestial 2019.09.11. 09:01:17

@Mihail84: ok ...rendben...de nekem még mindig olyan mint ha robiról is írnál szal valjuk be fáj amit Messiről ír azért a kitüntetet figyelem és a "nemes " szavak ...különben....

Mihail84 2019.09.11. 11:27:13

@celestial: Persze hogy fáj. Hazudnék ha azt mondanám hogy nem fáj. De aki ilyen szinten elvakult az már nem normális. Messi egész évben a hátán vitte a csapatot. És egy kezemen megtudom számolni hogy hány rossz meccse volt. De ez meg úton út szélen bele akar rúgni ha kell ha nem. De neymart aki gyakorlatilag teljesítményben meg sem közelítette az egekig szopkodja. Azért elfogadom hogy mindenkinek van saját véleménye de azért maradni kéne a realitásoknál

Mihail84 2019.09.11. 11:30:52

@julio alberto: Albi albi ha én egy jelentéktelen senki lennék a szemedben akkor nem kapnék ilyen kiemelt figyelmet tőled. Igaza van itt a blog nagyrészének. Egy megsavanyodott Neymar szopkodó majom vagy... Mindenkinek jobb lenne ha eltakarodnál erröl az oldalról. Ne itt rontsd a levegőt. XD XD

Mihail84 2019.09.11. 11:38:57

@Mihail84: Egyébként nekem albertóval semmi bajom nem lenne. (Még a messifóbiája ellenére sem). Ha azt normálisan tenné. De úgy ír ide mintha 10 centivel a föld fölött járna. És megvan győzödve róla hogy amit ír az szent és mindenki más aki mást ír az hülye. Ha levetközné ezt a ki ha nem én stílusát talán még kedvelném is. De így.....
süti beállítások módosítása