A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

A Barcelona első mérkőzése a Bajnokok Ligájában keménynek ígérkezik

A spanyol bajnok a Westfalenstadionba tart

2019. szeptember 11. - altopasso

dortmund.jpg

A Bajnokok Ligája sorsolása lezajlott, és a Barcelona az F csoportba került a Borussia Dortmund, az Inter Milan és a Slavia Praha mellé. Ez ígérkezik a halálcsoportnak az elitcsapatok európai tornáján az idén.
Tavaly a Barcelona csoportelsőként zárta a csoportkört, de nagy meglepetésre, a második helyezett Tottenham jutott a fináléba. A tornán már hosszú ideje részt vevő Borussia Dortmund még sosem került szembe a gránátvörös-kékekkel, így várhatóan ez lesz a csoportkör rangadója.
A Dortmund érdekes szezont futott 2018-2019-ben. Őket várták a Bundesliga élére, de csúnyán szétestek, lehetővé téve a Bayern számára az újabb bajnoki cím elérését, egymás után hetedik idényben.
Az idén másként végződhet a történet, hiszen lényeges változások vannak a keretben: Julian Brandt, Thorgan Hazard és Mats Hummels is érkezett a klubhoz. A csapat érdekes kihívást jelenthet a Barca számára. Nézzük hát meg, hogy győzheti le a katalán gárda azt a csapatot, amelynek a szurkolói a leghangosabbak között vannak, a stadionjuk, a Westfalenstadion, pedig az egyik legfélelmetesebb terep a nemzetközi labdarúgásban.

Játékstílus

Lucien Favre szakvezető és csapata a dinamikus 4-2-3-1-es felállást kedvelik. Ebben az alakzatban Marco Reus tölti be a vezér szerepét, Axel Witsel pedig a csapat biztosító játékosa. Hátulról szeretnek építkezni, mely során gyakran Hummelstől indulnak az akciók. Ha a középhátvédnél van a labda már kezdődhet is a támadás. A labdát ezután vagy közvetlenül a szélsőkhöz juttatják vagy máshová, de Witselen keresztül, aki komolyan járul hozzá a Dortmund játékához.
A Dortmund 99 gólt szerzett a tavalyi idényben: játékrendszerük támogatja a gyors támadásokat. Szélső védőik is támadó felfogásban játszanak, és a széleken törnek előre. Paco Alcacer, a Barcelona korábbi játékosa, csereként is nagy hatással van a játékra, és a nemzetközi mérkőzéseket is figyelembe véve, 7 mérkőzésen elért 9 góljával Európa egyik legjobb formában lévő támadója a 2019-2020-as szezonban. Ezalatt Reus és Jadon Sancho hozza a szép játékot. Gyakran cselezik át magukat a védőkön, helyet csinálnak a támadáshoz és kiválóan ívelik előre a labdát a pálya támadóharmadára.
Védekezés közben 4-4-2-es, néha pedig 4-2-3-1-es alakzatra váltanak. Utóbbira, ha az ellenfelet nagyobb nyomás alá kívánják helyezni. Védekezés közben szívesen visszahúzódnak vissza saját térfelükre, de ha visszapasszon érik az ellenfelet, nyomban fokozzák a nyomást, és ez komoly aggodalomra ad okot a Barcelonának. Rögzített szituációkban viszont gyengébb a védekezésük, ebben rejlik a Barcelona lehetősége.

Kulcsjátékos

Paco Alcacer lényeges részt vállal a játékban és jelenleg ő szerezte a legtöbb gólt a csapatban, a tavalyi idényben Jadon Sancho számára jött el az áttörés, hiszen 18 gólt szerzett és 19 assistot adott és ezt az idényt is erősen kezdte. Nagyon jól cselez, beadásai is veszélyesek: Jordi Albának minden bizonnyal meg fog vele gyűlni a baja mindkét mérkőzésen. A Barcelonának figyelnie kell az angol válogatott játékosra, akiben megvan minden képesség, hogy a világ legjobbja legyen a posztján.

A Westfalenstadion - a Dortmund 12. embere

A Westfalenstadion a hírhedt „sárga fal” otthona, amely még a világ legjobb játékosait is képes kibillenteni. A makacs szurkolói bázis és a minden mérkőzésen tömött stadion gondoskodik a nagyszerű hangulatról, amelyet a sárga-feketét viselő játékosokat éltető hangos kántálás tölt be. A Barcelona számos problémával nézett szembe idegenbeli mérkőzésein, és az idei szezonban még adósok egy győzelemmel a Camp Noutól távol. A BVB otthoni stadionja kétségkívül emlékeztetni fogja a Barcelona játékosait az Anfielden átélt rémálomra. A Westfalenstadion adja a Dortmund 12. játékosát, és a Barcelonának többre lesz szüksége a taktikánál ahhoz, hogy megnyerje ezt a mérkőzést.

Összegzés

A Dortmund nagyszerű kerettel rendelkezik, a stadionja pedig félelmetes, és emiatt a Barcelonának lesz gondja. A spanyol bajnoknak világszinten kiváló kerete van, amely képes Európa bármelyik csapatát legyőzni, ehhez azonban szükségük lesz legjobb játékosaikra, aki egészségesek, és készen állnak a dortmundi kiruccanásra: különösen Lionel Messire.
Összességében, a Dortmund komoly kihívást jelent majd, de a Barcelonában minden megvan, ami egy győztes mérkőzéshez kell. Nem szabad összeroppanni a nyomás alatt, és a megszokott játékot kell, hogy játssza a katalán gárda: ez lényeges ahhoz, hogy a sárga-fekete stadiont gránátvörös-kékre fessék.

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr5815066564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása