A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Rossz volt nézni - Pontszámos értékelő

A Granada hazai pályán könnyedén győzte le a Barcelonát tegnap este. Rémálom vagy valóság?

2019. szeptember 22. - caaaatalan

Tegnap este mélypontra érkezett a Barcelona idénykezdése. Ötlettelen és reménytelen játékkal tükörsima vereséget szenvedett a csapat a jól futballozó Granada otthonában.

Ter Stegen: 4 - tegnap sem ő tehetett a kapott gólokról, de a bravúrok is elmaradtak tőle. Jól jött volna, ha kivédi a büntetőt.

Semedo: 3 - egyre kevésbé látom indokoltnak, hogy elsőszámú jobbhátvéd legyen. Sok labdavesztés, kevés szerelés, erőtlen szárnyjáték.

Piqué: 3 - tegnap csak a tehetetlen düh volt, amit láttam rajta. Nem neki kell megnyerni a meccseket, de az 1. gólnál ő is hibázott.

Lenglet: 3 - túl nagy falat neki ez ahhoz, hogy egész szezonban kezdő legyen. Bravúros meccsei is vannak, de nem vezéralkat. Umtiti vajon mit tervez másfél éve?

Firpo: 0 - sőt, ha lehetne akkor -1...

De Jong: 4 - sokat próbálkozott, forgolódott, talán az egyetlen értékelhető teljesítményt nyújtotta az 1. Félidőben.

Sergi Roberto: 2 - rendkívül gyenge a középpályára, egyszerűen nem értem, hogy oda miert nem Aleñával próbálkozunk. Robi meg ha itt szeretne játszani akkor jobb bekk lehet. A közepére nem elég labdabiztos, nem karakteres és messze nem elég kreatív, szóval nem az a szint.

Rakitic: 3 - kevés, nagyon kevés. Hozzáteszem alig játszott idén, talán nem kellett volna így meghurcolni.

Pérez: 2 - sajnos ez most semmi volt, de bizalom jár neki. Egy jó csapatban jól fog játszani, kiegészítőként.

Suárez: 2 - vergődés volt Lajosom. Valóban sokat kell dolgozni. Igaz, hogy labda se jött, úgy meg nehéz.

Griezmann: 2 - most már biztos, hogy nem balszélső, mehetünk tovább a kísérletezésben. Egyszer csak kiderül, miért hoztuk ide. Hangsúlyozom a koncepciótlanság nem az ő hibája.

+

Messi: 4 - javul a forma, de még nem elég. Fatival ígéretes a játékkapcsolat, látszik, hogy bízik benne, az pedig sokat jelent.

Fati: 5 - a meccs legjobbja az oldalunkon. Nála legalább nem volt tele a gatya. Odament, meghúzta a cseleit, lőtt, beadott: JÁTSZOTT.

Vidal: dupla 0 - vagy -1, vagy -2. Ha felmegy, az krízishelyzetet jelent, amibe neki a mentalitásával kell belépni. Tegnap ebből semmit nem láttunk. Ne sarkalgasson már, miután első érintésre tizit csinált, utána meg az ötösünkre ívelgette a labdát.

VALVERDE: 0 - nincs ember aki nem tudja, de érti, hogy miért ő még mindig az edző.

 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr4415158088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mark6666 2019.09.22. 09:26:36

Nem néztem a meccset csak ma láttam megdöbbenve az eredményt, majd megnéztem az összefoglalót. A legmeglepőbb az volt nekem hogy nem azt láttam hogy 2 kontra vagy mákos góllal nyert a kis csapat akiket hatalmas nyomás alatt tartottatok, csak éppen pechesen kihagytatok 30 gólhelyzetet. Mert olyan vereség mindig benne lenne a pakliban, van amikor minden kifele pattan. De én itt igazán nagy helyzetet se nagyon láttam.

Leírom ismét amit már anno Grizi megvételénél is leírtam. Jó játékos nem vitás, de semmiféleképpen sem szabad tőle klasszis teljesítményt várni. Nagyon ritkán fogja ő a hátára venni a csapatot. Ha jól megy a csapatnak ő még jobbá teszi, de ha rosszul megy akkor nagyon könnyen beleszürkül ő is a mezőnybe.
Ehhez még hozzájön hogy balszélsőt játszatni ballábassal amikor kb szökőévente játszott csak ott ? Éknek sem lenne jó. Ő középen visszavont csatárként az igazi. A bibi hogy ott már van játékosotok. Jó játékos csak meg kell találni a helyét. Anno a reál galaktikusai is azon buktak el hogy neveket vettek, nem pedig posztokra igazoltak.

Valverde legnagyobb mákja hogy a többi nagy is szenved a ligában. Ha a reál 5-ből 5-t nyert volna és elúszni látszódna a bajnokság + kikaptatok volna dortmundban.. no akkor sztem már menesztenék. De a reál is szar, sztem ma jó ha döntetlenre végeznek (de inkább kikapnak), így nincsenek lépéskényszerben és nem is fognak lépni a vezetők.

Az meg már más tészta hogy év közben nem lehet jó edzőt leakasztani, az se tudja magára formálni a keretet..stb.

A legviccesebb hogy még ez a teljesítmény is elég lehet a ligához, mert mind a 2 madridi csapat akadozik. Megdöbbentő látni hogy évtizednyi uralkodás után kb egyszerre omlanak össze a spanyol csapatok.

sunt 2019.09.22. 09:41:02

Mindenért az edző a felelős, de Griz és Firpo leigazolását - ami teljes betli - Valverde képe. Valverde out immidiately!

sunt 2019.09.22. 09:42:44

Korrelció: Valverde kérte

INCA 2019.09.22. 10:01:20

Ez így nagyon kevés. Jó lett volna elkerülni az idényközbeni edzőcserét. Egyértelmű Barto és csapata alkalmatlam. Az is fura, ilyen kaliberü játékosok mint Gríz, Lajos vagy De Jong sem tudnak valamit összedobni, akár edző nélkül is.

Nagybarcelona 2019.09.22. 10:01:51

Csak annyit a vezetősèg hibáztatásáról, hogy Busquets-Xavi-Iniesta pótlására elhozta a De Jong-Arthur-Coutinho sort. Csak èn ès a vezetès nèhány tagja látott ebben fantáziát?

Dr Mouse 2019.09.22. 10:05:02

Én például másképpen láttam mint a cikk szerzője: caaaaatalan. Azt írja, hogy "jól jött volna ha kivédi a 11-est..."
Drága Barátom! Te nem tudod, hogy a 11-est csak rosszul lehet rúgni?

Lehet, hogy TS és De Jong még megbánja, hogy a Barcába írtak alá?

INCA 2019.09.22. 10:06:08

@Nagybarcelona: Részemről inkább az a kérdés, Ernő bához miért ragaszkodtak? Ezen a nyáron lehetett volna edzőt cserélni. Sőt kellett volna!

Raven1975 2019.09.22. 10:15:57

Ernesto Valverde húzzon már a p.csába!
Mi kell még, hogy felálljon? Nem szégyelli magát?
uploads.disquscdn.com/images/bd8d0ceb47d649551e17ca21503d87dfce0108e6e7cb72792243473706e3d33e.jpg

Sergei_HUN 2019.09.22. 10:17:28

Igazából nem láttam a meccset, de nem is bánom... A Valverde éra elértem arra a szintre, hogy nem okoz problémát kihagyni egy-egy meccset, mert nem hoz már lázba, ez a posvány, amit játszanak immár 2 éve...
Igazából egy dologban lehet reménykedni, hogy a sociók csinálnak valamit és lesz egy időközi elnökválasztás(vagy is erre nem tudom mennyi az esély, erről valaki adhatna infót ) . Az fix, hogy míg bartomeu (szándékosan írom kicsivel a nevét, mert még leköpni sem tudnám azt a csókát) slepjje marad az élen, ez a kókler gugolómajom is maradni fog. Majom Úr, magától nem fog lemondani, ezt ne is várja senki, mert akkor Róma után felmondott volna, ha van egy kis önkritikája.

Szánalmas ami a klub körül forog, és ezt már leírtam többször. Egyedül a játékosokat sajnálom, persze ott sem mindegyiket...

Dr Mouse 2019.09.22. 10:18:24

@INCA: Próbálok Nagybarcelona helyett válaszolni: - Ernő bához azért ragaszkodnak, mert ő egy "bólogató János" aki elfogadja azt, amit elé tesznek. Egy korrupt vezetésnek meg ilyen kell, - aki nem kérdőjelez meg szerződéseket akkor sem, ha az Csigrinszkij-ről, vagy Dembeléről, vagy Firpo-ról szól, hanem azt mondja: igenis! Majd beépítjük.

Nagybarcelona 2019.09.22. 10:20:01

@INCA: a lènyeg, H. Tavaly is leírtam, ugyan ilyen remènytelen volt a helyzet, de ha baj volt, jött Messi, nèha Suarez ès Dembelè. Nem lesz változás, amíg a vezetès, mint ahogy itt a fórumon is, az egyènekre hárítja a problèmát (Firpo, Vidal), mikor csapatkènt nem kèpes a társaság teljesíteni.

caaaatalan 2019.09.22. 10:26:28

@Dr Mouse: köszönöm az észrevételt!

Egyetértek abban, hogy a büntetőt rosszul rúgni lehet, mégis vannak kapusok akik a többieknél nagyobb arányban "akadnak" bele a 11-esekbe :)

Ter Stegen is egy ilyen kapus, elég csak a hétközi bl-re gondolni. Nem hibáztatom azért, ha nem védi ki a büntetőt, de ha megfogja akkor nálam a meccs legjobbja lett volna, és lehet hogy nem kapunk ki.

DISTANTxTHUNDER 2019.09.22. 10:27:41

m.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/barcelona-aggodom-nem-jatszunk-jol-valverde-2723215
Nahát, Valverde aggódik mert szerinte nem játszik jól a Barca, nem is értem, ez milyen meccset nézett? :)

Nagybarcelona 2019.09.22. 10:32:47

@Dr Mouse: ez Robi válasza. Szerintem Valverde nem báb, most lett az, az által, H. Közőnsègkívánságra állítja fel a kezdőt. (Fati, Perez) már írtam, azèrt maradhat vèlemènyem szerint Valverde, mert elhitette a játèkosokkal, H. Egy rossz meccsen ment el a tavalyi szezon, amit magukra is vállalták, a rossz játèk pedig nem tendencia, illetve Coutinhora ès Rakiticra (Albára)lett hárítva az Anfieldi kiesès, mintha tehetnènek róla, H. rossz formában is folyamatosan játszottak. De hibáztathatjuk Dembelèt is, hogy a Camp Nou-ban nem lett 4-0. Mindig találhatunk valakit, akit hibáztathatunk. Alba-Liverpool, Pique-Osasuna, Lenglet-Bilbao, Firpo, Vidal-Granada. Tovább kellene már lèpni az egyènek hibáztatásáról, mert nincs minden èvben 1 milliárdunk, H. Lecserèljük a keretet. Egyszerűbb hozni egy új edzőt. A Granada edzője az adott keretèből 38 èvesen kihozta a maximumot, vezetik a tabellát. Kicserèljük a keretet/edzőt? :)

DISTANTxTHUNDER 2019.09.22. 10:37:00

Miért nem látja be a vezetés hogy Valverde alkalmatlan arra hogy a Barca vezetőedzője legyen.. Dobják ki a francba, Setien most úgyis szabad, ennél rosszabb vele sem lenne a helyzet, szerintem egy próbát megérne.. Setiennel tavaly a Betis saját szintjüket meghazudtoló játékot mutatott be, látványos, gyors, domináló.. szerintem ez a Barcának is menne

GYLS 2019.09.22. 10:38:07

@Dr Mouse: Csupán annyival szeretném kiegészíteni, hogy Csigrinszkíjt Laporta igazolta, az edzőt pedig Guardiolának hívták. És ekkor volt Ibra leigazolása is. Voltak tévedések korábban is, nevesebb és kevésbé ismert játékost illetően is. Azt mondanám, ma több a melléfogás. Nálam ez a Barto időszakot nézve Ardaval kezdődött és Griezmannál tart. Tévedés, felesleges, lényegtelen minek nevezzük. Rossz.

GYLS 2019.09.22. 10:41:56

@DISTANTxTHUNDER: Látványos, gyors, domináló. Busi-Rakitic-Vidal-Arthur-Roberto-Suarez és még sorolhatnám, hogy kikből hiányzik vagy az egyik, vagy mindegyik általad felsorolt elvárás (vágy).

hokihari 2019.09.22. 10:48:10

Nem ertem neha ugy nez ki a csapat mint aki tud focizni neha meg Mind mint egy ifista focista.Ha nyerunk Akkor Mit mond mecss elött az edzö? Vagy ha kikapunk ? Azt hogy 5 meterre ne passzolj pontosan? Igenis a jatekosok is hibasak .Meg lehet nezni mecss utan videon azt a Sok eladott labdat.Rengeteg megszerzettnek tunö labda hamar visszakerul az ellenfelhez könnyeden.Az edzö beallit ezt-azt de szinte mindegyik jatekos felsul.A taktika is rossz mert idegenben stabilabban kell vedekezni szerintem.Ha hatranyba kerulsz rohadt nehez forditani mert a kiscsapatok is kuzdenek hemperegnek idöthuznak. Es a csapatunk se hatekony.A vedelem is rossz ha kitamadunk mert lassu statikus Pique es Lenglet.

hokihari 2019.09.22. 11:02:18

Az osztalyzatok jol mutatjak a jatekosok Tegnapi teljesitmenyet.

GYLS 2019.09.22. 11:06:57

@hokihari: Azért benne van ám a méreg is. pl. TerStegen 4-es? Azért mert nem fogta ki a 11-est? Mit kellett volna még tennie? Gólokat lőni? Épp ezen érvelés miatt a többit már el sem olvastam.

caaaatalan 2019.09.22. 11:08:16

@hokihari: köszönöm az észrevételt!

caaaatalan 2019.09.22. 11:11:57

@GYLS: köszönöm az észrevételt!

Sajnálom, hogy nem olvastad végig. A többiek még 4-est se kaptak. Én tegnap egy olyan csapatot láttam, amelyiknek esélye sem volt nyerni.

Ki lehet ebből Ter Stegent emelni,de semmit nem tudott a vereség ellen ő sem tenni sajnos tegnap. Nálam ezért a 4-s

hokihari 2019.09.22. 11:17:01

Ki a fenebe Nincs mereg ilyen mecss utan?

Dr Mouse 2019.09.22. 11:18:14

@GYLS: Tudom, hogy Csigrinszkijt nem Barto-ék igazolták, de az egész etvasz jellemző a Barcelonára, - minden! - hogy drágán vásárolnak és olcsón adnak el.
Nejemmel évek óta vitatkozunk,hogy Pep miért ment el?
Az én véleményem szerint azért, mert nem bírta elviselni, hogy az elnökség "seftel" a játékosok vételekor. (Ezért lehetnek azokaz érthetetlen játékos vásárlások.)
Ugye ez hihetetlenül hangzik!
Pedig igaz!
Itt a blogba írók közül nyilván többen is jártak túristaként Barcelonában és néztek meg élőben meccset a Nou Campban. Volt a zsebükben pár ezer euró. magyar pénzben 6-700 ezer forint, amivel ott nagyon jól el van egy túrista.
Most képzelje el valaki, hogy ha egy elnökségi tagnak azt mondják, hogy "...leeshet neked is a vásárláskor 1 milka...(magyarul: 330!!! millió forint!) naná, hogy rábólint az illető és jóváhagyását adja egy ilyen vásárlásra!
A PÉNZ nagy úr, -de a legnagyobb baj szerintem az, hogy nincs a Barcának tulajdonosa, mert az már rég kirúgta volna ezt a korrupt bandát.

jani888 2019.09.22. 11:18:27

@Nagybarcelona: Egyetértek . Nincs csapat.Nincsenek támadások ,esetlegesség van lendület és elképzelés nélkül . Bizonytalanság,alibi játék ,oldal és hátra passzok ,talán majd a másik megoldja .Messin De Jongon,Artúron és ( szomorú) egy 17 éves srácon kívül nem mer egy húzást ,cselt megcsinálni senki .A védekezésben egyáltalán nincs együtt mozgás ,rendezetlenség,összevisszaság van .És ehhez még hozzá venném ,hogy nem volt nyári alapozás ,elutazgattuk az idejét . Fizikailag sem vesszük fel a versenyt . Úgy futnak le ,ütköznek le bennünket ,ahogy csak akarnak .emiatt igazi nyomást sem tudunk gyakorolni . Régen elfáradtak ellenünk a 60-70. -dik perc környékén ,most mi fáradunk el .És még ott vannak a nem Barca szintű játékosok . Elég sokan .Az Atleti 22 millió fontért ( kb. 26millió euró ) igazolta le Trippiert .Összevetve Semedoval igencsak jó vásárt csináltak Firpo , S.R. ,meg sorolhatnám . Elkeserítő

hokihari 2019.09.22. 11:19:36

Altalaban ha nyer a csapat Akkor mindenki jobbnak tunik Meg ha nem is Sok szeretem van a gyözelemben. Ha kikapsz mindenki kutyautö ha csak nem 3 bravurs csinal vagy talal 1-2 golt.

BarcelonaFC 2019.09.22. 11:20:36

A Villareal ellen meglátjuk valóban edzőbuktatás készül-e az öltözőben:)

Kíváncsian várom, mert ezt a tegnapi produkciót mással nem lehet magyarázni.

hokihari 2019.09.22. 11:23:01

Altalaban ha nyer a csapat Akkor mindenki jobbnak tunik Meg ha nem is Sok szeretem van a gyözelemben. Ha kikapsz mindenki kutyautö ha csak nem 3 bravurs csinal vagy talal 1-2 golt.

celestial 2019.09.22. 11:31:20

Na mivel 10 emberből 9,5 elzavarná Valverdet a fenébe ( hozzatenném hogy jópáran már kb 2 éve) talán nem is lenne baj ha lenne még pár ilyen katasztrófameccsünk...talán buknánk a bajnokságot stb de nem ezt a lélektelen szart kellene nézni egy évig még minnimum....mert valtozas nem lesz különben...majd jön egy két győzelem és mindenki lenyugszik de a játék ugyanolyan lélektelen lesz mint Valverde a pálya szélén...basszus ha odaraknának egy bábot talán észre sem vennénk hogy nincs ott a mester :) de am azt nyilatkozta aggódik ..most már...én meg 2 éve miatta :)
Pörgős látványos lélekkel teli focit akarok....Ő meg nem....amúgy igazán fellázadhatnának a helyiek és kihagyhatnának pár meccset...hátha elgondolkoznának akiknek elkellene..

caaaatalan 2019.09.22. 11:32:11

@hokihari: egyetértek abban, hogy az osztályzásban igenis szerepet játszik a csapatként elért eredmény, hiszen ez egy csapatjáték.

Ez szubjektív természetesen, de fociban én az egyént a csapattól nem választom el teljesen, így Ter Stegent sem.

Raven1975 2019.09.22. 11:33:05

Játékosértékelések a WhoScored.com szerint.
uploads.disquscdn.com/images/2b1e93da39ad0bb5c31254104b954b72342b4f1a8a00847781b7ed7bf4eddef4.png
Ne szedjetek szét, nem én pontoztam. :)))))))

hokihari 2019.09.22. 11:36:16

@caaaatalan: Teszem azt csak 1:0 az ellennek es csoda folytan Pl Sui talal 2 golt es nyerunk Akkor jong Tegnapi teljesitmenye is kb 6-os es a többi is nem 2-es 3-as .Ugyan ezzel a mutatokkal Amit tegnap nyujtottak.

Nagybarcelona 2019.09.22. 11:37:00

Azèrt nem megy, vagy kètarcú a játèk, mert az alap taktika megvan, 433, sok passzos labdabirtoklás (már ez sem feltètlenül helyes) de mikor azt látjuk, hogy fejlesztett csirke módjára megy a szaladgálás, az nem az egyènek, hanem az edző hibája. Ki mondja/vagy nem mondja a közèphátvèdeknek, H. Fèlpályáig tolják fel a vèdekezèst, Albának H. Bal szèlsőt játszon/Semedonak, H. Ne, hanem forduljon vissza, H. Busquets az ellenfèl 16-tól 10 mèterre irányítson, H. Arthur kezdje meg a támadásèpítèst/labdakihozatalt, ès sokszor hátrèbb helyezkednek mint Busquets? Hogy Griezmann bal/jobb szèlsőt játszom, hogy Suarez 6 vèdő között várja a labdát, H. Messi közèpről irányítson, ès a fèlpályára jöjjön vissza labdáèrt, hogy Coutinho bal szèlen játszom, H. Dembelè ne cselezzen, H. Roberto Semedo ellenpólusakènt jobb szèlsőt játszon, H. Vidal 30 perceket játszon, h. Semedo bal hátvèdkènt szerepeljen, H. Rakitic 65 meccset, vagy egyet se játszom kezdőkènt? H. Ne legyen beadás, távolról kapura lövès, hogy a támadók a 3. harmadban várják a labdát, mikor a kp-ja ki sem tudja hozni a labdát, ezèrt visszapasszolja Stegennek azt? Hogy erőltesse a 433-at szèlsők nèlkül? Hogy Fati ès Perez kerüljön a kezdőbe formáció váltás mellett Vidal, Busquets ès Rakitic helyett? Kihagytam valamit? Ki ezèrt a felelős?

GYLS 2019.09.22. 11:37:30

@caaaatalan: Végigolvastam. Nagyjából egyet is értek. Leginkább azért, mert a mai több hozzászólásomat is alátámasztottad. Bizony, a pályán nyújtott teljesítmény a lényeg. Emelt fővel is lehet veszíteni, még egy Granada ellen is, de olyan hozzáállással, mint amit tegnap este is láttunk, gyalázat. A pályán nem az elnök és az edző passzolja el sorra a labdát, nem ők jönnek le szinte száraz mezzel a pályáról, nem ők képtelenek egy normális támadást vezetni. Vagy talán ők szóltak a 16 éves Fatinak, hogy Ő kivétel.
Adtál pár NULLÁT, ilyen elven nálam TerStegen, Fati és Messi kivételével mindenki annyit érdemelt volna. Mert nem csak Firpo hibázott, csupán az övét nem sikerült ellensúlyozni (Pedig "HA" egy picit másképp pattan a labda Pique lábáról!). Volt itt a többi hátvédnek is rossz megmozdulása, csak éppen valaki ott volt helyrehozni a hibát. A középpályánk színtelen, a támadásaink meg szagtalanok voltak.

Máté Nagy00 2019.09.22. 11:38:13

@BarcelonaFC: előre látom..Hazai pálya nyerünk 2-0ra és mintha mi sem történt volna...utána idegenben X vagy vereség jönnek a negatív hangok aztán hazain nyerünk és megint elhalgatnak a negatív hangok...
Én már tényleg abban bízok h a Villareal ellen is kikapunk!
Már tegnap is azért imádkoztam h Messi ne mentse meg a csapatot...
Hihetetlen h idáig jutottunk

GYLS 2019.09.22. 11:56:07

@Dr Mouse: Engem az esetleges korrupció nem érdekel. A Granada, és már egyre több KIS csapat ellen is nem a zsebre tett milliók hiányoznak. Ezen csapatok ellenünk tized-századannyiért rúgnak, csípnek, marnak, vágnak, ütköznek, stb. (összességében: küzdenek) önmagukért, a klubjukért, a városukért, stb. (összességében: a sikerért). Egy játékosnak ha Te vagy én lennénk az edzőjük, nem Érted vagy értem kellene megszakadniuk, hanem azért, amiért ezek a KISCSAPATOK játékosai is teszik.

Maestro10 2019.09.22. 12:13:58

Teljesen felesleges a tegnapi meccset osztályozni, hisz sokadjára láttunk egy lélektelen és taktika nélküli Barcelonát a pályán. Annyi történt, hogy az első félidőt átaludtuk, a másodikban pedig Messi és Fati próbálta ébresztgetni a csapatot, de felébredni nem sikerült. A vége: 2-0. Ennyi. Én azt nem értem, hogy megint egy vérbeli támadó középpályás nélkül ált fel a csapat, ráadásul úgy, hogy Alená kimaradt a keretből, Puig meg még a lehetőséget sem kapta meg, pedig állítom, hogy jelen pillanatban ő (mármint Puig) és De Jong a legjobb középpályásunk, de Ernesto-t ismerjük már, mint a rossz pénzt. Katasztrófa! Hol vannak már azok az idők, amikor Busquets mellett volt egy Xavink és egy Iniestánk, akik ontották a gólpasszokat az elől lévő Villa - Messi - Pedro hármasnak. "A dicső napok elmúltak, mint eső a hegyen, vagy mint a szél a mocsár felett." - hogy egy klasszikust idézzek. Szebb folytatást várok a későbbiekben (hányszor leírtam már ezt az elmúlt hetekben), lehetőleg már Valverde mester nélkül. Visca el Barca!

Nagybarcelona 2019.09.22. 12:23:51

@Maestro10: èn nem látom az èrtelmèt a játèkosok lehúzásának, mikor csapatkènt nem funcionáltunk.

Frenkie82 2019.09.22. 12:27:19

Amíg Valverde a csapat edzője, addig nem nézek több Barça meccset, az tuti... De jobban örülnék ha teljes vezetőségi csere lenne, mert Bartomeuék alatt a klub robog lefelé a lejtőn, erkölcsileg is és profizmusilag is... Remélem a Grízes-ügy miatt a liga zártkapus büntije is érkezni fog... Az én véleményem az, hogy: Takarodjon a jelenlegi vezérkar, Valverdétől Bartomeuig...

Nagybarcelona 2019.09.22. 12:29:08

Nekem az a bajom, H. a játèkosok elnèzèst kèrnek a rossz játèkèrt. Magukra vállalják a kiesèst. A vezetősèg megvált Segurától ès Mestrètől, rèszben elismerve a hibáját. Valverdètől olvastatok egyèrtelmű bocsánatkèrèst, vagy H. Elismerje a hibáját? A BL kiesès után azt nyilatkozta, H. Jól van. Èn vagyok a hibás, H. Hányni tudnèk, ha meglátom?

Máté Nagy00 2019.09.22. 12:32:25

Spanyol sajtóban olvasni lehet valamit amúgy a tegnapi meccsről ? Vagy h lesz e bármi következmény ez után ? Kíváncsi lennék h ott mi a vélemény.

kritizator 2019.09.22. 12:33:29

@Nagybarcelona: +10000000

Engem megesz a méreg, amikor Semedo felmegy az ellenfél alapvonalaig és mivel nincs akinek beadja, visszacselezi magát ter stegenig. Egyedül fati az, aki leszarja a "taktikát", és "csinálja a dolgát "

barcainiesta8 2019.09.22. 13:00:36

totelcamp.blog.hu/2019/09/22/szegyen_es_gyalazat_128
szerintem ebben minden benne van, kár ragozni... #valverdeout

Nagybarcelona 2019.09.22. 13:04:06

@kritizator: van pár ilyen játèkos, (De Jong, Arthur, Dembele, Semedo az első itteni meccseim-fiatalos lendület) de őket vagy megtalálják a kirívóságuk miatt, vagy idővel idomulnak a "taktikához". Fati 16 èves, már az is csoda, H. kezdő lehet. Nem az utóbbi èvek legsiralmasabb szereplèsekor kellett volna bemutatkoznia.

barcainiesta8 2019.09.22. 13:04:49

@Frenkie82: Ne beszélj hülyeségetket, egyértelműen Coutinho és Dembelé a hibás, kár, hogy Cou 10-es poszton játszva villog a bayernben, lassan Grizi is meglesz találva, holott nem az ő hibája, hogy ott játszik ahol... De Jong következhet utána, és levonhatjuk a következtetést, a világ összes játékosa szar, kivéve Messit, és Valverde egy zseni.
Ha lenne tartás ebben az emberben, akkor ma felállna a kispadról, ennél még Valdes is jobb lenne, nem hogy egy Setien vagy egy Mourinho...

Frenkie82 2019.09.22. 13:13:53

@barcainiesta8: szegény Coutinho, ha maradt volna a hátsóján Klopp mellett, akkor most BL-győztes lehetne és az Aranybogyó fő várományosa... De xarul érezheti magát... Dembelé meg lehet csak színészkedik, igazából nem is beteg, sérült... :D Csak nem akarja magát égetni ebben a foch, semmirevaló játéknélküli langyos Valverde-tikitakában... Josét rühellem, de most örülnék annak is, ha ő váltaná le holnap ernőcskét... Tulajdonképpen kevés olyan edző van, aki ennyire lóxart se csinálna, mint guggolóernő...

Nagybarcelona 2019.09.22. 13:26:03

@barcainiesta8: nagyon jó cikk, èn is így látom a dolgokat, ès ezekről írok folyamatosan. Firpo èrtèkelèse nagyon ül. Az Anfielden ez törtènt Albával is, csak ő nem lett lecserèlve. a negyedik gól szánalmas kategória, pedig Alba egy rutinos játèkos. Mentálisan nagyon megzuhant a csapat, ès ebből egy kiút lètezik.

Raven1975 2019.09.22. 13:35:13

Leírni is elképesztő, de mégis igaz: április 23-án nyert utoljára a Barcelona idegenben tétmeccsen.

Azóta ezek az eredmények születtek:

Celta Vigo - Barcelona 2-0
Liverpool - Barcelona 4-0
Eibar - Barcelona 2-2
Barcelona - Valencia 1-2 (semleges helyszín)
Bilbao - Barcelona 1-0
Osasuna - Barcelona 2-2
Dortmund - Barcelona 0-0
Granada - Barcelona 2-0

uploads.disquscdn.com/images/d6e142db95e113142134595fe9fee524f0dc553c018e02a4af5eec3617f3d463.jpg

celestial 2019.09.22. 13:35:33

@barcainiesta8: igen sajnos minden benne van....a Firpo megalázása dolog nekem is eszembe jutott már tegnap a meccsen...

Nagybarcelona 2019.09.22. 13:36:48

@barcainiesta8: utóljára a 2 csatárok rendszerben emlèkeztetett focira a játèkunk, ezèrt erőltetem a 41212-t, mert ebben mindenkinek megvan a posztja. (Kivève Dembelènek, de lehetne nèha váltani) Dembelèn kívül nincs szèlsőnk, a 442 nem is működhetne.

Robi71 2019.09.22. 13:41:42

@Frenkie82: "szegény Coutinho, ha maradt volna a hátsóján Klopp mellett, akkor most BL-győztes lehetne és az Aranybogyó fő várományosa" :))) A tiéd a nap mondása.
A Pool konkrétan megerősödött Coutinho távozásával. Ha így veszed, akkor valóban sokat tett a Pool BL győzelméért. :)))

MCMXCIX 2019.09.22. 13:43:30

Blogtársak, az én észrevételem szerint egy dolog van már csak mindenütt, agonizálva levegőbe ordított reményszavak, van aki 2021-et kiált, van aki Xavit, de ezek mögött még így képernyőn és billentyűzeten keresztül is látom, hogy nem hit van, hanem hitegetés, hatalmas különbség. Belül mindenki látja már a leáldozott csillagot, és hogy nem kerüljük el a Manchester United, az AC Milan, vagy az Arsenal sorsát. Lesz miről mesélni a gyerekeinknek, hogy igen, volt egyszer az a Barcelona.

Robi71 2019.09.22. 13:44:22

@celestial: Ezt a Firpo nevű dupla-nulla figurát kár emlegetni. Érthetetlen a leigazolása már erkölcsi szempontból is. Ha Cucu vagy Miranda még nála is gyengébbek, akkor nem értem ki volt az a hülye, aki profi szerződést ajánlott nekik. :)))

Kertai Dávid 2019.09.22. 13:49:24

a szerzőhöz lenne egy építő jellegű kritikám... ne toljuk túl ezt a szubjektív pontozást és véleményezést, mert ez ront a színvonalon... lehet rosszat írni egy játékosra, de ilyet hogy 0 vagy - 1, meg "Lajoskám", ezt szerintem ne... egy szurkolói oldal vagyunk, és ha felnézek ide kommentekben csak a vita megy meg a savazás, és most már a cikkeknél is ezt a savazást látom csak... elismerem, nem voltunk/vagyunk jók, de ez nem szurkolás hogy ezerrel szid még az admin is mindenkit egy szurkolói oldalon... kommentelők azt írnak amit akarnak, de egy adminnak nem szabadna ennyire szubjektívnek lenni! Mindenesetre sok sikert az oldalhoz, én csak építő jelleggel írtam ezeket, legyünk színvonalasabbak ennél

Maestro10 2019.09.22. 14:18:03

@Robi71: Főleg annak tudatában érthetetlen a leigazoláda, hogy pár éve volt egy Grimaldónk ingyen, akit konktétan elüldözött a mostani vezetés. De említhetném a túloldalt is. Ezt amit Semedo mostanában mutat, hát....nem vagyok benne biztos, hogy a korábbi játékosunk Mateu Morey nem tudná/tudta volna hozni, sőt...

yetibácsi 2019.09.22. 14:23:48

szörnyű volt látni ezeket a meccseinket, de szerintem a helyzet még a teljesítményünknél is sokkal rosszabb, kifejezetten válságos - egy hajszál választja el a csapatunkat az összeomlástól. Megpróbálom röviden indokolni.
Minden fontosabb ok a Neymar-cirkuszhoz köthető;
1. Az öltöző kemény magja - vagyis Messi, Piquet és Suarez Neymart akarta. (Zárójelben jegyzem meg, hogy igazuk volt, minden súlyos kockázat ellenére. Alapvetően azért, mert Messi pontosan tudja, hogy egyedül Neymar az rajta kívül, aki képes igazi vezér-szerepet vinni a Barcában, senki más - és erre számos példát említhetnénk. Lio sajnos már 33-ik éves és érzi, hogy fogy az idő, és kopik a test... és látjuk, hogy sajnos ebben is igaza van.) 2. A csapat játékosainak majd a fele szóba került ennek kapcsán, mint szóba jöhető cserealap, vagy mint a fedezetül szolgáló bevétel miatt eladandó ember. (Semedo, Todibo, Umtiti, Langlet, Rakitic, Vidal, Dembelé, sőt Busquets is. Ezek közül senki sem akart távozni. Rafinha határeset volt, Cilessen legalább akart is menni. Ez a tény szerintem önmagában is szétzilálta a csapatot. 3. Az említett kemény mag eközben súlyosan presszionálta is a vezetést Neymar megszerzése érdekében. (egy következő ablakban folytatom)

Eminusz 2019.09.22. 14:27:51

Miert ragaszkodnak ennyire Semedohoz?? 50millioert vittek volna, de kijelentettek, hogy nem elado.. En is kedveltem ezt a gyereket, de ugy oszinten belegondolva, mikor volt ennek a csavonak egy ertekelheto meccse, amiota itt van?? Nem azt kerdezem, mikor volt jo meccse, mert az biztos volt.. Mindenkinek van.. De mikor tett le olyan produkciot, ami felejthetetlen?? En nem emlekszem egyre se, de kivancsi vagyok a ti velemenyetekre is... Szerintem meg kene adni Waguenak a bizalmat, mert a portugallal ellentetben, az o jateka szamomra mindig meggyozo volt, amikor lehetoseget kapott! Ki merem jelenteni, jobb mint Nelson! Es Palencia is jobb lett volna... Istenem de sajnalom azt a csavot, az uj Puyolt.... :(

yetibácsi 2019.09.22. 14:32:53

(folytatás)
Mindez oda vezetett, hogy a csapat minimum ketté, sőt többfelé szakadt - alapvetően a kemény magra és a többiekre (és így Griezmann is légüres térbe érkezett, befogadó, támogató közeg nélkül.) Ezzel a kemény mag elveszítette a varázsát, azt a motiváló, ösztönző, összetartó erejét, amitől igaz volt a jelmondatunk, hogy mi több vagyunk, mint egy klub. És ez az igaz veszély, amitől válságosnak látom a helyzetet. A csapat rémes teljesítményének pedig ennek a válságnak csak egy sajnálatos tünete...

janko.95 2019.09.22. 15:35:12

Valverde: "Aggódom, mert négy meccs már tendencia."

Négy meccs?

Celta Vigo-Barcelona 2-0
Liverpool-Barcelona 4-0
Eibar-Barcelona 2-2
Barcelona-Valencia 1-2 (semleges)
Bilbao-Barcelona 1-0
Osasuna-Barcelona 2-2
Dortmund-Barcelona 0-0
Granada-Barcelona 2-0

A napnál is világosabb hogy évek óta leszálló ágban vagyunk. Csak eddig volt egy Messi aki úgymond megmentett minket, volt egy MSN, és nem volt annyi kiöregedő játékos a keretünkben. 4 éve (inkább 5) közelében nem vagyunk a BL-nek, úgy hogy nálunk van a világ legjobb játékosa. Valverde-nek semmi tekintélye nincs már, belső információk szerint, és már Messi sem fogja megmenteni (remélhetőleg). A Villarreal ellen akár egy edzőbuktató meccs is lehet. Legalább is én ebben bízok, mert ez a játék a Bilbao-nál lehet hogy jó volt, de ide édeskevés. Elolvastam a pontozást, szerintem ilyen mérkőzés után felesleges pontozni. 1-2 dolgot még hozzá tennék:

Stega-tól ne várjuk hogy minden büntetőt kifogjon, még úgy is hogy ő az egyik legstabilabb pontunk.

Semedo nem kezdő szint? Akkor ki legyen helyette? Mert más nincs. Valverde egyedüli hülyesége hogy át rakunk bal oldalra egy jobbhátvédet... persze hogy sz*r meccset hoz. Roberto meg nem hátvéd, oda ő gyenge, és sajnos a középpályára is. Kiegészítő embernek talán jó, én többet sosem láttam benne.

Piqué-t akármennyire is szeretem, sajnos kezd kiöregedni. Lenglet megfelelő, viszont zsinórban már nem tudom hanyadik meccset hozza, de rotálni minek... igaz Ernesto? Ezért lett volna jó De Light... Mert Umtiti véleményem szerint már nem lesz olyan mint a sérülése előtt. Ha akkor megműtteti magát most nem itt tartana.

Firpo-t kár elővenni, nincs még itt annyi ideje hogy megszokja a környezetet (Grizi szintúgy). Azzal meg hogy lecserélte Valverde totál lenullázta az önbizalmát... jár a taps.

Raki már egy jóideje nem hozza a szintet, és az sem segít rajta hogy a klub szó szerint odab*szta a PSG asztalára őt. Azok után amit ezért a csapatért letett. Én sem lennél túl jól mentálisan.

Pérez szerintem még nincs azon a szinten. Fati jó, de ne egy 16 éves gyerektől várjuk hogy megmentsen minket.

Vidal összehozta a büntetőt, de anélkül sem nyertünk volna. Én nem venném elő, csak harcolt, ahogy azt tőle megszokhattuk.

Egy szónak is száz a vége, kövi fordul(k)óban kiderül hogy mi lesz Valverde sorsa. Az öltözőt szerintem már elvesztette. Viszont nekünk nagyon nem mindegy hogy hány hónapot cseszünk el az idényből. Remélhetőleg minél előbb menesztik.

Hajrá Barca 2019.09.22. 15:46:11

@Eminusz: örülök, hogy nem csak én gondolkodom így Semedo-ról.
Szerintem is halál gyenge a teljesítménye, csupán alibizik, hátra játszik, sosem próbál váratpant húzni, néha láttunk tőle cseleket, nem ügyetlen egyáltalán, de nem vállalkozik sosem.
Összjátékban is gyenge, nem Dani Alveshez akarom hasonlítani, mert még egy olyan jobbhátvédunk nem lesz de ez így ide kevés nagyon.

caaaatalan 2019.09.22. 15:57:01

@Kertai Dávid: köszönöm az észrevételt!

Szurkolói oldal lévén valóban a Barcelonának szorítunk minden körülmények között. Ez nem fog változni.

Ugyanakkor ez egy blog, a műfajból adódóan talán kicsit könyedébb. Mégis megfogadva a kritikát, igyekszem objektívebb lenni, és kevésbe kritizáló, hátha az segíti a csapat megítélését.

caaaatalan 2019.09.22. 16:00:11

@hokihari: igen, pontosan ha nyerünk az osztályzatok jobbak, de Sose tudjuk meg mi lett volna ha nyerünk, mert sajnos nem így lett.

caaaatalan 2019.09.22. 16:05:26

@GYLS: köszönöm, hogy végigolvastad!

Meglátásom szerint a 0 Firpo esetében azt jelezte, hogy a fiú egyenlőre semmit, azaz 0-át tett hozzá a csapathoz, tegnap legalábbis. Remélem ez változni fog.

Vidal esetében a 0 abszolút a hozzállásnak szól. Vidal meglátásom szerint leginkább azért van itt, mert nyertes mentalitású, jó értelemben vett agresszív fellépésű, harcos futballista. Na tegnap ebből én 0-át láttam. Remélem, hogy ez is változni fog.

hypervandor 2019.09.22. 16:30:16

Mondjuk ezt úgy bírom. Ha a premier ligában valamelyik nagy kikap egy kis filléres csapattól akkor hűha de erős bajnokság, ezzel szemben ha velünk történik ilyen akkor világvége katasztrófa.

Putaj 2019.09.22. 16:54:57

@MCMXCIX: azèrt 2021 utàn is lesz èlet. Új elnök, új edző, játékosokra szabott taktika, esetleg küzdéstől átitatott mezek és harci kedv és akkor Messi szépen búcsúzhat. Remélem.

Eminusz 2019.09.22. 17:46:12

Egyebkent a szerkesztonek minden tisztelettel megjegyeznem, ter Stegen ertekelese nekem tul szigoru... Nem varhatjuk el tole, hogy mindig mindent bravurral kivedjen es az, hogy “a buntetot jo lett volna, ha kivedi” olyan kritikusnak tunik, mintha egy potyagolt kapott volna... Persze tudom, hogy nem igy ertetted. :)

kritizator 2019.09.22. 17:53:04

@Raven1975: csak azért tűnik túl hosszúnak a gyalázatos időszak, mert volt a hosszú nyári szünet :(

DISTANTxTHUNDER 2019.09.22. 18:06:07

Állítólag Messi nagyon kiborult tegnap meccs után az öltözőben, odibált meg hasonlók.. érdekes lesz a folytatás :/

caaaatalan 2019.09.22. 18:09:03

@Eminusz: köszönöm az észrevételt!

Valóban nem úgy értettem :)

Számomra ez egy új rovat. Igyekszem minél jobban haladni, fejlődni.

És persze nem titkoltan az a célom, hogy Ti is kommentekben pontozzatok! :)

Minél többen megosztjuk a meglátásainkat annál értékesebb lesz a közösségünk!

Eminusz 2019.09.22. 18:31:19

Egyebkent arra kivancsi lennek, mit erezhet De Jong es Griezmann... Kulonosen Frenkie, mert o elvileg szintlepesbol igazolt ide. A fejlodes erdekeben... Aztan azzal szembesult, hogy az Ajaxban klasszisokkal jobb edzo kezei alatt dolgozhatott... Antoinerol nem is beszelve, aki a vilag egyik legjobb edzojetol annyit tanult, hogy szerintem magaban rohog, amikor Ernesto probal neki valami “okosat” mondani... Ilyen szempontbol visszalepesnek tekintheto az ideigazolasuk... :/ Remelem ok nem igy fogjak fel :)

Dr Mouse 2019.09.22. 18:46:43

Érdekes lehet egy edzés a Barcánál... - Hogy az miként zajlik. Mert én úgy gondolom, hogy a keret egy része például nem tud tökéletesen spanyolul.
Mint például a franciák egy része, vagy éppen De Jong sem. (Griezmann biztosan az évek alatt megtanult,de Umtitiből és Dembeléből nemnézem ki, hogy a szabad idejüket nyelvtanulással töltenék.)
Ha az előbbiek igazak, a pályán mi történik? Ha meccsen példul Piqué, vagy Messi beszól, - hogy "zárjatok vissza" vagy "ne hagyd élni" - vajon megértik?

Mit gyakorolnak? Azt látom videókon, hogy kört alkotnak és "cicáznak" gyakorolják
a rövid passzokat, de vajon a szögletrúgásokat is gyakorolják?
Mert azt a meccseken nem látom........:(

Força Barça! 2019.09.22. 19:27:06

Gerard Piqué tegnap megkapta a negyedik sárga lapját. Ha a keddi, Villareal elleni találkozón is besárgul, akkor kénytelen lesz kihagyni a Getafe elleni találkozót.

julio alberto 2019.09.22. 20:20:40

Játékos értékelésem a Granada elleni szereplőkről..Ter Stegen 0-Semedo 0,Pique 0,Lenglet 0,Firpo 0-Rakitic 0,de Jong 2,Sergi Roberto 0-Perez 0,Suarez 0,Griezmann 0,cserék Messi 0,Fatih 2,Vidal 0....ez az előadás egy lepkefing volt minden pályára lépő játékostól.Jó lenne ha mindenki magába szállna és gondolkodna a miértről.

INCA 2019.09.22. 21:49:41

@DISTANTxTHUNDER: Ordibált? Na erre kiváncsi lennék. Szerintem egyébként ő is tehet róla, hogy Ernő tata még itt van. Ő úgy gondolta, hogy jó lesz ez így?

INCA 2019.09.22. 21:52:35

@hypervandor: Nem az eredmény a mérvadó. A mutatott játékkal van itt a baj. Ha jó játékkal kapnak ki, nincs semmi gond, de ez elég gyenge volt.

INCA 2019.09.22. 22:03:18

@Eminusz: Még emlékszem Dani utolsó évében mennyit savazták itt a blogon. Na de azóta tök frankón megoldódott a posztja. Még mindig, ismétlem még most is messze jobb lenne mint bárki, aki a posztján játszott. Hány éve is?

Eminusz 2019.09.22. 22:17:15

@INCA: Bizony emlekszem en is... Hogyne emlekeznek, hiszen folyton nekem kellett megvedenem a kedvenc jatekasomat.. :) Es mennyiszer irtam, hogy nagyon meg fogjuk erezni a hianyat? Igazam lett? Szerintem igen... Es meg sokan hozza hasonlitgatjak Semedot.. Serto Danira nezve...

Stones 2019.09.23. 10:30:44

Semedo nem Barca szint, ezt bizonyítja 2 éve. Nem értettem (most sem értem), hogy nyáron több csapat vitte volna, de örültem neki és bíztam benne, hogy legalább jó áron megszabadulunk tőle.
Sajnos maradt.

Firpot egy meccs alapján nem kellene leírni, de ez siralmas volt. Ami furcsa, hogy az Atletico Madrid is új baloldali játékost vett a nyáron nem sok pénzért, és az övék eddig beválni látszik.
Mit néznek a Barca játékosmegfigyelői?

A legnagyobb gond a csapattal az, hogy nincs már XAvi, Iniesta, Puyol, DAni Alves. Piqué, Alba, Busquets, Rakitic, Suárez, Messi pedig megöregedtek, és már nem tudnak folyamatosan klasszis teljesítményt nyújtani.
Nincs helyettük húzó ember, az eddigi próbálkozások a megújulásra sorra kudarcba fulladtak.
De Jong rendben van, Griezmann, ha megtalálják a posztját rendben lehet, de Lenglet, az állandóan sérült Umtiti, Semedo, Firpo, S. Roberto nem klasszis játékosok.
Ez a nyár volt talán az utolsó alkalom, hogy nagyobb zökkenő nélkül meg lehessn oldani a megújulást, de csak De Jong és Griezmann jött. Nagyon kellett volna De Ligt, Eriksen, és még pl. Rabiot, valamint egy igazi befejező csatár.

Egyébként most jöhetett volna el Neymar ideje, hogy átvegye Messitől a vezérszerepet, 27 évesen a legjobb korban van, de türelmetlen és kapzsi volt, nem várta ki a sorát.

Messi 33 évesen már nem képes egyedül végigmenni a pályán, az kevés, hogy leszegett fejjel elindul.

Kezd kilátástalanná válni a helyzet.
Hasonló volt a szitu Cruyff után, de aztán Rijkaard és Guardiola alatt még nagyobb sikerek jöttek.
Ez némi bizakodásra adhat okot, azonban probléma lehet, hogy mind Rijkaard, mind Guardiola, mind Luis Enrique hallgatott Cruyffra. Ő azonban már nincs, és így nincs kire hallgatni.

Stones 2019.09.23. 17:29:41

@celestial: Dehogy ok! Többször írtam, hogy nem megfelelő a BArca számára.

Nagybarcelona 2019.09.23. 17:50:43

@Stones: kíváncsi lennèk, kit hoztál volna Semedo helyère. Ezt írom folyamatosan, itt rajtam kívül mindenki megtalál egy-egy játèkost. Amíg nincs játèkrendszerünk, taktikánk, Valverde az edző, hogyan kritizálhatjuk az egyèneket?
Főleg úgy, hogy általában Semedo előtt nincs jobb szèlső. Amúgy az általad kritizált Semedo idèn jobban teljesít, mint Alba. Nem azèrt írom ezt, mert a kedvencem lenne.
süti beállítások módosítása