A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

A Setien hatás

2020. február 11. - caaaatalan

Íme 3 játékos, akiknek jót tett az edzőváltás.

Korai lenne összegző megállapításokat tenni Quique Setien barcelonai munkájáról, de bizonyos változások már most is láthatók egyes játékosok teljesítményében.

Mindenképpen a pozitívumokat érdemes kiemelni!

Nelson Semedo kivirágzott az új tréner alatt. A portugál kiszorította Robertót a jobb hátvéd posztról, így folyamatos iránta a bizalom, ami sokat segít az önbizalmán és talán ennek is köszönhető, hogy mind a cselező készségét, mind az összjátékba való bekapcsolódási hajlandóságát igazából most ismerhetjük meg. Semedo jól lép a jatékba, kiválóan cselez, birja a labdabirtoklás alatti pressziót és jól elővételez az üres területekre irányuló bemozgásoknál, ezzel sokszor passzopciót kínálva a támadásépítésben. Az utolsó passzok egyenlőre akadoznak, de ez inkább idő kérdése, az irány mindenképpen helyes.

Frenkie De Jong a hétvégén parádés gólt szerzett. Játékban továbbra is támadó középpályásként számítanak rá, és a játekos motivációja is megvan a szerepkör elsajátítására, de ehhez még idő kell, minden esetre a labdával kiváló viszonyt ápol a fiatal holland. Jól veszi át a zsugát, kiválóan fedezi és cselezni sem rest, a Betis ellen pedig már a kapuhoz is odaért, nem is akárhogy. Előrelépés a posztváltásból fakadó kezdeti nehézsegek után nála még egyértelműen várható, főleg abban hogy többször gondolkodjon direktebben a kapu felé mind a passzok mind a megindulások terén.

Sergio Busquets az ősszel ki-ki szorult Valverde kezdőjéből, formája hanyatlott, játékából kiveszett a kiegyensúlyozott elegencia. Mióta Setien az edző Busquetsre is komolyabb feladat hárul, de neki erre van szüksége. A saját nevelésű közeppályás továbbra is javarészt labdabiztos és határozott a párharcok terén, szerelőkészsége egyedülálló, és a védelembe is jó érzékkel lép be, ha szükséges. Természetesen, ha elad egy labdát az látványos, hiszen rendszerint gólveszélyt jelent a Barçára, de sokszor levegőhianyos helyzetben hagyják és a védők sem mindig jól tartják a sortávokat, így a vesztett labdákra már csak hátrálással tudnak reagálni. Busquets Setien alatt mélységi irányító szerepkört is felvett, amire régen volt példa, de abszolút jól áll neki, az opciók terén jól válogat, és a hétvégén a kapu elé is jó ütemben érkezett.

A következő részben a kevésbé pozitiv fejleményekre térünk ki..

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr3615470232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barca30 2020.02.12. 06:54:46

Felejtős már busi. Öregfiúk csapatába talán. Életveszélyes. Próbáljuk már ki a helyén Jongot. Nagyon váromnám már.

caaaatalan 2020.02.12. 07:03:54

Igen, kétségtelen, hogy de jong eredeti posztja a vkp. Vmiért azonban egyik edző sem odateszim és ebben szerepet játszhat h előrébb is hasznosnak vagy fejleszthetőnek látják.

Spacedyevest 2020.02.12. 09:09:33

Semedonál szerintem csak arról van szó, hogy többet játszik.
Valahogy nála mindig az az érzésem, hogy többet gondol magáról, mint amit tud.
Lehet, hogy most bártabb, de ott képességbeli határok vannak, szerintem.

De Jongtól még ennél is többet várunk. Hajrá, szurkolok neki.

Robi71 2020.02.12. 09:37:16

Jordi Mestre (korábbi alelnök): „Lionel Messi elmondta, szeretné, ha Neymar visszatérne a Barça-ba - ez volt az első alkalom, hogy egy játékos ilyet kért tőlem.”

kritizator 2020.02.12. 10:29:02

@Robi71: persze, haveri társaságot csinálni,

(igazam van, Bivi?)

Bivi76 2020.02.12. 12:45:20

@kritizator: Nagyon sokszor írtam már. Neymar a legkedvencebb futballistám volt a Barcában. Én az ilyen technikai tudással rendelkező zsenik játékát kedvelem, akiknek a cselei, trükkjei ösztönből jönnek. De, Ide ne jöjjön vissza! Nem kell. Fáj ezt írnom, mert Top - 3_as focista, de a haveri társaságot lerombolni kell, nem megerősíteni. Ha idejönne, még évekig ezt a gyenge, öreg, lassú, kisiskolásokat kéne nézni. Ha annyira akarja az öltöző egy része, tolják el Ők a bringát, aztán el lehet húzni Manchesterbe becsicskulni a bukott óvóbácsinak!

Robi71 2020.02.12. 18:06:43

@Bivi76: Misem támassza jobban alá az elmúlt években tanúsított vélemény nyilvánításom, mint a csapat folyamatos lejtmenete.
Ezen a vonalon folytatva tartok tőle, hogy a mélypont még odébb van, mivel a jelenlegi klubmenedzsmenti döntések nem a fellendülés irányában mutatnak.
Persze, volt még ilyen helyzet a klub történelmében...de nem úgy, hogy a klub bevételei folyamatosan nőnek...ezzel párhuzamosan a kiadásokra (átigazolásokra, fizetésekre) szánt összegek is emelkedhetnek.

Bivi76 2020.02.12. 18:13:52

@Robi71: Én is attól tartok, még ennél is van lejjebb. Sebaj, legalább az építkezés reményeim szerint látványos lesz.

KJDaniel 2020.02.12. 20:36:42

Egy hét múlva ilyenkor már javában zajlani fognak a BL párharcok, szóval arra gondoltam, hogy leírnám, szerintem melyik csapatok esélyesebbek, kiket várok, hogy továbbjussanak, ha valakinek megjön hozzá a kedve akkor írja le ő is a tippjeit, kíváncsi vagyok ki hogyan gondolkozik.

BVB - PSG: a Dortmundot várom a továbbjutók közé, szerintem jobb formában is vannak jelenleg, a PSG amúgy is mindig elvérzik a BL-ben.

Real - City: két olyan csapat amelyiket fogalmazzunk úgy, hogy nem igazán szeretek, de most még azt mondom, hogy remélem a City jut tovább.

Atalanta - Valencia: tudom, hogy sokan nem fognak egyetérteni velem, de még az Európa ligában is gyengusz lenne egy ilyen párosítás..aki innen továbbmegy az a kövi fordulóban felveszi a pofozógép szerepet.

Atletico - Pool: a kedvenc párharcom a 16 között. Tökéletes ellentétei egymásnak a csapatok, nagyon érdekel, hogy mi lesz ebből. Sosem kedveltem a Poolt egyrészt az Arsenállal való szimpatizálásom miatt, másrészt meg a tavalyi 4-0 miatt is nagyon örülnék ha kizúgnának.

Chelsea - Bayern: ez az egyik olyan párharc aminél fogalmam sincs ki jut tovább, lehet, hogy 1 gól döntő fontosságú lesz itt.

Lyon - Juve: Sima Juve, nem lenézve a Lyon-t de más szint jelenleg az olasz csapat.

Spurs - Lipcse: rá akartam vágni, hogy sima Tottenham de nem tudom Mourinhonak mennyire sikerült leépítenie ezt az egyébként jó kis csapatot..

Napoli - Barca: bízzunk a legjobbakban:) elvileg nekünk kedvez, hogy idegenben kezdünk, remélem sikerül továbbmennünk.

Bivi76 2020.02.12. 21:24:15

@the12thman: Majd a Real Madrid megveszi.

Robi71 2020.02.12. 22:41:57

@Bivi76: @GoalGero: Ha van esze, akkor City vagy Pool.

Robi71 2020.02.12. 22:43:14

@Bivi76: @GoalGero: Azt a 140 milliót nem sokan tudják majd kiperkálni érte.

mark6666 2020.02.12. 22:50:58

@KJDaniel: Ilyenre mindig kapható vagyok.

BVB - PSG: Dortmundot szeretem, mondjuk ki ne szeretné a szurkolótáboruk és a nyílt focijuk miatt. De a PSG-nek kb utolsó dobása ha akar valamit villantani a BL-ben (Neymar vagy Mbappe nyáron távozik szerintem) 50-50% re teszem de én PSG-t érzek.

Real - City: Sorsolásnál laza 70-30-ra tettem a city-t, de ők azóta szétestek. A reál védelmi vonala összeállt, kb európai top 3as szintjére. Nem érzem most az erőt a cityben hogy ezt feltörje, elöl meg úgyis mindig találnak 1 gólt. Szóval nálam már 60-40 a reál javára.

Atalanta - Valencia: Nagy hiba lenne leírni ezt a párharcot. Hisz a Valencia nem is olyan rég titeket is megvert ;) Az Atalanta meg idén is valami csoda. Csak úgy ontják a gólokat. 61-et szereztek a védekező felfogású olasz ligában. Többet mint a liverpool, a bayern vagy a barca. Egyedül a city és a PSG lőtt náluk több gólt. Persze nem nagy csapatok, simán kikaphatnak bárkitől, de abból kiindulva hogy egy betis is 2 gólt lőtt ennek a barca védelemnek én nem akarnék összekerülni az Atalantával. Sztem simán kiverik a valenciát.

Atletico - Pool: Pool nagyon tolja, de azért láthatóak a gyengeségei. Ha sikerül elkerülni a labdavesztést, valamint megfojtani a középpályájukat akkor a gyors csatáraikat nem tudják úgy használni. A néhány évvel ezelőtti atletico pont tökéletes lett volna ellenük, de a mostani... talán ha sikerül felszívniuk magukat és csodát tesznek.. viszont ha a pool szerez vezetést akkor alázás is lehet belőle.

Chelsea - Bayern: Bayern formába lendült, már vezeti a bundást is. A chelsea kezd kipukkanni, nem jönnek az eredmények és már hátrafelé kell néznie a 4. hely megtartásáért. 70-30 bayernnek.

Lyon - Juve: Alapból Juve, de az utóbbi időben nagyon figyelmeztető vereségek jöttek. Szerencsére ez a Lyon nem az a Lyon mint az utóbbi években. (talán a leggyengébb a 16 csapat között)

Spurs - Lipcse: Ősszel sima Lipcsét mondtam volna. De tavasszal kipukkadtak, míg Mourinho sikeresen összerázta a londoniakat. Ha marad a tendencia akkor 65-35 a tottenhamnak.

Napoli - Barca: Sima barca lenne ősszel. De most ? Az új edző csak ismerkedik a csapattal, nem tud hosszútávra tervezni, mert ha nincs eredmény nyáron repül, de még nem találta meg az összeállítását. Rengeteg sérült támadó..stb. De attól még ez a napoli pocsék formában van. Kb bárkitől kikapnak, jövőre szinte biztos nem indulhatnak a BL-ben. De ezzel szemben a Juvét elkapták néhány hete. Ha nem kell támadniuk akkor boldogak, mert sikeresen tudják megölni a másik csapat játékát, majd a kontrázva a lehetőségekre játszanak.

Robi71 2020.02.12. 22:59:43

@KJDaniel: A BVB-PSG párosítás tűnik a leglátványosabbak: két támadó szellemű, védekezni nem tudó csapat. A két támadószekció közötti különbség fog dönteni, így a PSG-re tippelek.
A Pool simán lerendezi a még mindig masszívan védekező, de max egy 0-0-ra elegendő Atletico-t.
Tartok tőle, hogy Mourinho antifocija lenullázza az ezen a szinten tapasztalatlan Lipcse gárdáját.
A többi párosításnál hasonlóan vélekedek, mint te.

Bolha10 2020.02.13. 01:28:00

Azt azért észre kéne venni, h Semedo mikor megiramodna, nincs kinek benn passzolnia. Ezért inkább leáll, megfordul, vissza passz. Van még hova fejlődnie, de a játék sem kedvez neki. Sokszor csak a “cingár” Grizi van benn, az is 5 védő között. Meg is értem, h befejezi a mozdulatsort es megfordul. Amúgy sokat fejlődött.

DISTANTxTHUNDER 2020.02.13. 08:03:39

@Bivi76: Igen, mindig van lejjebb.. pl most 3 támadóval megyünk neki a tavaszi szezonnak, hála Dembelének és Suareznek.. a liga engedélyezheti elvileg hosszabb sérült esetén hogy igazoljunk, de olyan nevek merülnek fel hogy azt sem tudom sírjak vagy ordítsak: Willian Jose, Lucas Perez, Loren.. hát ilyen nevek kellenek a Barcának????

DISTANTxTHUNDER 2020.02.13. 08:05:10

@KJDaniel: Az már régen rossz ha a legjobb 16 között is a legjobbakban kell bíznia a Barcának..

MCMXCIX 2020.02.13. 09:37:04

@DISTANTxTHUNDER: A Barcának ünnep a 13. helyezett ellen győzni a ligában :)

Robi71 2020.02.13. 11:15:44

@DISTANTxTHUNDER: Nem tudom mi a problémád! Angel Torres (Getafe) csak 10 millió és szombaton meg is csodálhatjuk a játékát.

Barca30 2020.02.13. 11:27:58

@Robi71: nekünk mindig a következő ellenfél embere kell. 10 milla+3 pont=torres?????

Robi71 2020.02.13. 11:42:29

@Barca30: Hátra van még 15 forduló. 150 millió és tuti megnyertük a bajnokságot. :)

Maestro10 2020.02.13. 13:46:22

Egy kis érdekesség: Hakim Ziyech a nyártól a Chelsea labdarúgója lesz. A londoni kékek 45 millió eurót fizettek az Ajaxnak, a játékosert cserébe.

Ez egy nagyon jó, és egyben okos igazolás a Chelsea részéről. Mi ilyet miért nem tudunk? :)

Maestro10 2020.02.13. 13:46:23

Egy kis érdekesség: Hakim Ziyech a nyártól a Chelsea labdarúgója lesz. A londoni kékek 45 millió eurót fizettek az Ajaxnak, a játékosert cserébe.

Ez egy nagyon jó, és egyben okos igazolás a Chelsea részéről. Mi ilyet miért nem tudunk? :)

kritizator 2020.02.13. 14:27:53

Vannak elképesztő edzők, akiknek nincsenek ilyen játékosaik, vagy nem ilyen nagy csapatoknál edzősködnek. Én jó edző vagyok, de nem a legjobb. Adjatok nekem egy csapatot…, ami nem olyan, mint a Manchester City. Nem fogok nyerni vele” – tette hozzá.

GUARDIOLA

sunt 2020.02.13. 15:28:43

Ők tudják, hogy -ha igaz - miért egy 32 éves 171 cm magas játékos kell nekik 10 millióért.

Barcaa 2020.02.13. 17:53:53

@mark6666: Napoli pocsék formája sajnos már csak a múlt:
Rival watch: UEFA Champions League Round of 16 opponents Napoli have now won 4 of their last 5 games, suffering 1 loss:

Raven1975 2020.02.13. 21:15:53

A nem is olyan régi, szép idők. 5-ös mezben Carles Puyol, akinek a határozottsága, higgadtsága a mai napig hiányzik a védelemből.
uploads.disquscdn.com/images/8b499b338efe9c0ee2eb88a5f3d4d7b29bf77586818939ad1438ba7bc8961adc.jpg

janko.95 2020.02.13. 23:01:13

Sergio-t nem tudom ide venni, elszállt felette az idő. De Jong továbbra sem a posztján játszik (vkp), ettől függetlenül hoz egy jónak mondható teljesítményt. Nelsinho abszolút magára talált, és élvezi is a bizalmat.

Eminusz 2020.02.14. 07:00:26

@Spacedyevest: Szerintem Semedonal nem kepessegbeli hianyossagok vannak, mert ugyes jatekos... Nala inkabb a jatekintelligencia, ami joval a hagyomanyos Barca-jatekosok szintje alatt van... Regen szoba se johetett volna ilyen jatekos a Barcanal, ahogy egy olyan sem, aki pontatlanul passzol vagy nem tudja levenni a labdat... De sajnos jelenleg tul sok ilyen jatekos van a keretben.. :/
süti beállítások módosítása