A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Más kávéház! Barcelona-Dinamo Kijev

2020. november 04. - gabk82

barca-kijeb.jpg

Helyszín: Nou Camp Stadion, Barcelona, Spanyolország
Játékvezető: Michael Oliver (Eng)
November 04 Szerda; 21:00

Szerda este folytatódik a Bajnokok Ligája, ahol csapatunk a több sebből vérző Dinamo Kijev csapatát látja vendégül. A soron következő meccs talán könnyebbnek tűnhet az előjeleket látva, de a R.Madrid Sahtar elleni meccse bizonyítja, hogy a BL -ben nincs lefutott meccs. A Barcelona jelenleg 100%-os mérleggel vezeti a csoportját, és reményeink szerint a nap végén is így marad a helyzet.

Az előző fordulóban a Barcelona Torinóból hozta el a három pontot, és ami ennél is fontosabb, remek játékkal. A meccs során nem is volt kérdés, hogy melyik csapat fogja nyerni a meccset (Talán Morata kicsit ránk ijesztett, de a lesre állítás működött…). Annál rosszabbul sikerült a La liga utóbbi mérkőzése csapatunknak, hiszen a nem túl acélos Alaves ellen 1 – 1 -es eredményt tudott elérni. Ennek megfelelően a mai győzelem kötelező.

A Kijev eközben hazánkban vendégszerepelt a BL-ben, és egy remek első fél idő után a 2. félidőben egy teljes lefagyást mutattak be, és egy biztos győzelmet sikerült döntetlenre hozniuk. A bajnokságban 2-1 -es győzelemmel hangoltak a hétközi BL fordulóra. Az előjelek, a csapatok ereje is arra mutat, hogy ma este Katalán siker fog születni.

És ha mindez nem is volt elég az ukránoknak, közbejött még, hogy rengeteg játékosuk elkapta a Covid -19 vírust (koronavírus), így a meccs napján 13 bevethető első kerethez tartozó labdarúgó alkotja a csapatot, pluszban a fiatalok. A kapus poszton mind az első, mind a második számú kapus is kidőlt. Lucescu kapitánynak nem nagyon kell törnie a fejét a kezdőcsapatot illetően.

Annál inkább Koeman edzőnek. Megpróbálkozik-e egy felforgatott csapattal, ad-e esélyt olyanoknak, akik eddig kevés szóhoz jutottak (Puig, Firpo..stb.), hogy bizonyítsanak. Mert az esély most itt van, a megtizedelt Kijev ellen nem túlzás azt mondani, de a cserecsapattal is kötelező a győzelem. Örömteli hír, hogy Ter Stegen megkapta az engedélyt, és játékra alkalmas. A kérdés, hogy a kapitány be meri-e vetni egyből.

Ami a hiányzókat illete, Araujo az előző BL meccsen sérült meg, és továbbra sem számíthat rá a csapat, ahogyan a másik középpályásra, Umtiti-re sem. Coutinho is a maródiak táborát gyarapítja egyelőre, és biztos nem fog játszani ma este. A Kijev oldalán nem sorol fel a hiányzókat, elég beszédes csak a szám: 14 fő!!!

Ami a Barcelona összeállítását illeti, a kapuban talán még Neto fog állni, a középhátvédek Lenglet és Pique lesznek, míg a szélső hátvédek közű Dest biztos lehetőséget kap, és talán Firpo is. A középpályán kezdhet Pjanic (az elmúlt meccseken jól teljesített) Busquets vagy De Jong, később akár Alena is szerepet kaphat. Elől talán Messi pihenőt kap, bár ő mindig játszani szeretne, de gondolni kell a hosszú szezonra. Talán egy fiatal Fati, Pedri, Dembele, hármas mellé még odaférhet Griezmann, hogy az önbizalmát növelje.

Összességében egy kötelező győzelemnek ígérkezik a meccs, azonban ahogy tudjuk a kötelező győzelmek a legnehezebbek. Így a Barcelonának ugyan úgy kell koncentrálnia, mint a Juventus ellen, és meg kell nyernie a meccset!

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr10016273836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2020.11.04. 23:57:05

Ruslan Neshcheret a Barça ellen: 11 védés, 8 védés a 16-on belül, 27 pontos passz (93.1%). Ellenünk az ellenfél kapusa mindig élete meccsét játssza!

Robi71 2020.11.05. 00:13:20

Messi-nek valóban el kell döntenie januárig, hogy mi a terve és közölnie az új vezetőséggel. Gyanítom ő is azt várja, hogy ki lesz az új "keresztapa". Ha meglesz a személy, ....lesz egy beszélgetésük a jövő tervekről, aminek a végén meghozza a döntést.
Ami a játékünkat illeti olyan, mint egy naiv ificsapaté...szemnek tetszetős idönként, de súlytalan....ami ahogy eddig is kiderült még egy összeszedett spanyol kiscsapat ellen is kevés.
A Kiev szépen focizott és ha nem gyerekekre jön ki a végjáték, akkor bajban vagyunk megint...ide vagy oda Stegen.

BarcaForLife 2020.11.05. 00:32:49

@Robi71: en azt nem ertem h erre a beallasra nincs taktika. Mert elpasszolgatunk szepen de semmo eredmenye. En nezek sok meccset de valahogy pl a MU vagy a Pool v a Dorrmund attori ezeket. Nem csak ellenunk allnak ne. Kontrazni utoljara Enrique alatt kontraztunk es be is jott. De ez a lelassitas borzalmas. A masik a szogletek. Hat 10bol 5ot lehuz a kapus. Nem megy. Ne is probaljuk. Itt nagy bajok vannak csak az ujdonsag szele elfujja oket. Szerintem a Betis , Atletico parharcoknal a 3pont lesz a maximum. Barcsak tevednek

Robi71 2020.11.05. 00:51:27

@BarcaForLife:
Ami Messi passzív sétálgatását illeti....itt van egy interjú Dani Alves-el:

„Van egy passz, amit Pep Guardiola utált, és őszinte leszek, én sem nagyon szerettem, de rendszeresen alkalmaztam a Barcelonánál. Ez egy olyan passz, mikor a bekk a szélsőnek passzol a szélen, röviden. Semmire sem jó igazából, nem építi a támadást, nem csinál igazából semmit.
Guardiola állandóan kritizált emiatt a passz miatt, ki nem állhatta, de megvolt az okom. Ha ugyanis Messi két percet úgy tölt a pályán, hogy nem ér labdába, akkor egyszerűen kiesik a játékból, elveszíti a ritmusát, és mivel neki mindig késznek kell lennie arra, hogy eldöntse a meccset, muszáj voltam játékba vonni így. Mikor egyszer ezt elmagyaráztam Guardiolának, igazat adott nekem”

Messi Pep 4 itt töltött szezonja alatt...4 aranylabdát nyert. :)
Micsoda idők....minden poszton futballprofesszorunk volt, akik akadémián oktathatnák az adott poszt minden csinnyát-binnyát, fortélyait.
...és még csodálkozunk, hogy Messi olyakor korbenéz a pályán és nem érti mi folyik körülötte. :(

sunt 2020.11.05. 07:34:45

Van olyan hír, hogy Messi januárban előszerződést köt a Cityvel.

benedict 2020.11.05. 07:47:50

Tegnap a fradi-juve meccsen Hajdu B azt mondta, hogy Messi elvileg nincs jóban Ter Stegennel és emiatt TS elhagyhatja a klubbot, és elvileg a juve érdeklődik iránta.

GYLS 2020.11.05. 07:54:04

Jó kis meccs volt. Inkább ilyen, ahol akár 7-6 is lehetett volna a végeredmény, mint egy unalmas 1-0.Bejött amiről írtam, nem szabad lebecsülni senkit sem (lsd. nemrég Real esete a Sahtarral). Nincs még meg a kellő tudás és rutin a fiatalokban, de a lelkesedés, a csak azért is odatesszük magunkat, egy tegnap látott teljesítményhez bőven elég. Mintha az előző szezonban a mi Inter elleni idegenbeli mérkőzésünket láttam volna. Csak akkor nálunk voltak a fiatalok a pályán.
Az, hogy a fiatalok még rosszul döntenek, elnézhető. De a tapasztaltabbak , leginkább Griezmann helyzetkihasználása aggasztó. Busit nézni meg egy rémálom.

Robi71 2020.11.05. 08:11:43

@sunt: @benedict: Akkor most Messi vagy Stegen megy? :)

Murad Tefvik 2020.11.05. 08:30:47

@Robi71: Hát, ha kettejük teljesítményét vettem össze, akkor Messi menjen messzire.

Robi71 2020.11.05. 08:33:11

@Murad Tefvik: Nem érted a kérdést. Olvass elózményt is. :)

Murad Tefvik 2020.11.05. 08:38:50

@Robi71: Értem a kérdést. Hajdú B-nek a hülyeségére volt utalva.

BarcaForLife 2020.11.05. 08:39:22

@Robi71: ez azt hallottam Stegen a Bayernbe megy.....

sunt 2020.11.05. 08:55:35

@Robi71: Az egyedül Messi döntésén múlik.

Robi71 2020.11.05. 09:19:31

@BarcaForLife: Erre mondtam, hogy nem csak keresztapát kell cserélni, kihasználni ezt a helyzetet és korrekt alapokra helyezni megint a klubot még akkor is, ha fájdalmasabb lesz mint gondoltuk előre.

Robi71 2020.11.05. 09:27:33

@sunt: Te azt mondtad Messi megy @benedict: hogy Messi miatt Stegen. Nagy volt a kontraszt a két pletyka között. :)

Robi71 2020.11.05. 09:31:35

@BarcaForLife: Én is attól tartok, hogx a komoly győztes mentalítású játékos elhagyja a klubot. Messi és Stegen ilyen.

DISTANTxTHUNDER 2020.11.05. 09:32:35

@sunt: Ha Messi így játszik a Barcában akkor menjen.. sajnos úgy néz ki bejött amitől tartottam, Messi nem képes sportemberként viselkedni és túltenni magát a személyes sértettségén, így pedig semmi hasznára nincs a csapatnak (sőt, inkább demoralizálja az öltözőt).. azt hittem Bartomeu kirúgása visszahozza a régi Messit, hogy így már nem akar elmenni, úgy látszik tévedtem.. a legnagyobb gáz ebben hogy ingyen fogjuk elveszteni Messit.. én attól is tartok kissé hogy az átmeneti (vagy akár az új) vezetés Messit fogja beáldozni a fizetések csökkentése érdekében, meg sem fogják próbálni marasztalni - igaz, nem is tudnák hisz nincs olyan helyzetben a klub hogy további fizetés emelést ajánljon Messinek

DISTANTxTHUNDER 2020.11.05. 09:34:46

@BarcaForLife: Azért pl Destet még ebben az időszakban is behúztuk a Bayern elől :)

GYLS 2020.11.05. 09:52:27

@DISTANTxTHUNDER: Elvileg ma eldől a fizetéscsökkentés kérdése. Ha a Klub alkalmazottai, benne a játékosok rábólintanak a 30%-os csökkentésre, januárban jöhet a keret kiigazítása. Kérdés, akiktől jó lenne megválni, elfogadják-e, hogy nekik ennyi volt a Barca. Mert pénz csak így lesz. Párhuzamosan meg rengeteg nevet fogunk hallani az elnök-jelöltektől vagy a rájuk hivatkozó médiától. Aztán pedig eljön a béke és a nyugalom. Kivéve azok gondolatában, akik varázsütésre címeket várnak.

világostobája2.0 2020.11.05. 09:52:32

@DISTANTxTHUNDER: hát ha csak további fizetésemelés kedvéért maradna akkor tényleg menjen....amúgy nem értem mi a baja..úgy látszik anno nem volt őszinte...de az is lehet hogy túlgondoljuk ezt az egészet és jelenleg csak ennyire képes..

Robi71 2020.11.05. 10:06:28

@DISTANTxTHUNDER: Na ná, hogy megpróbáják marasztalni Mesdi-t. Egyik sem annyira tökös, hogy bevállalja az újáépítést nélküle.
A Barca-nak komolyabb problémai vannak annál, hogy Barto lemondása megoldaná őket. Ezért mondtam, hogy Barto öröksége még sokáig rá fogja nyomni a bélyegét a klub működésére. Barto visszarángadta a klubot a földre.
Messi jelenleg kivár az új elnökre. Ha meglesz és tudatja a stratégiáját a játékosokkal, akkor majd döntést hoz. Ez nem csak rá érvényes, hanem minden olyan játékosra, akinek még vannak elvárásaik a karrierükkel szemben.

Robi71 2020.11.05. 10:11:16

@GYLS: A karakteres játékosok remélem nem figadják el a fizetéscsökkentést és arra kényszerítik a klubvezetést, hogy a rélen megszabaduljon a feleslegtől és így szabadítsa fel a 30%-ot.
Umtiti, Firpo, Martin, Alena és a Cou-Dembi-Grizi trióból kettőt

Robi71 2020.11.05. 10:13:52

@DISTANTxTHUNDER: Dest-er a tagnap az verte meg egy az egyben aki éppen arrafele járt.

Raven1975 2020.11.05. 10:15:28

Koeman: "Jól kezdtünk, de azután elvesztettük a kontrollt a pályán, különösen labda nélküli játékunk volt nagyon rossz. Néha nem működik a letámadás. Ha nyomást helyezünk az ellenfélre, mindenkinek részt kell abban vennie. Beszélnünk kell erről a csapattal."

GYLS 2020.11.05. 10:23:44

Messire építeni a jövőt?Melyik elnök-jelölt gondolja ezt komolyan? Ő maximum az átmenetben segíthet valamicskét. Ott is lassacskán már csak az edzéseken való jelenlétével (felnéznek Rá a fiatalok, tanulnak Tőle). Amit a pályán látunk Tőle, az egyre kevesebb. Olvasom, egyre többen vannak emellett. Ha menni akar, menjen. Szerintem Ő akkor megy, ha Antonella is rábólint.

világostobája2.0 2020.11.05. 10:24:40

Amúgy eddig hibátlanok vagyunk a csoportban és ez a csapat ezerszer jobban akar sokkal jobb őket nézni mint a Valverde féle csapatot..szóval nem hinném hogy indokolt ez a gyászhangulat...igazából csak a gólok hiányoznak de azok nagyon a helyzetek megvannak ....Koemannak ezzel kellene valamit kezdeni ..bár gondolom meg sem álmodta mikor idejött hogy Messi, Grizi akciógólokkal ebben a pillanatban így fognak állni...de ne felejtsük el a Dinamo fiatal (talán 18 éves) kapusát aki másodjára védett náluk...hát nem tudom hogy kezdők szerencséje volt e de hatalmasat játszott :)

Robi71 2020.11.05. 10:31:31

@GYLS: Egyre kevesebb? Megráźza magát és helyben hagy mindenkit! :) Teljesen más dimenzióban játszk még mindig, mint mindenki más. :)

Robi71 2020.11.05. 10:35:58

@Raven1975: Koeman vagy nem ért semmit az egészből vagy közhelyekkel süketel. A csapat úgy játszik, mint egy lelkes ificsapat. A tegnap sem látszott a külónbség a mi csapatunk égy a Kiev tényleges ificsapata között. :)

világostobája2.0 2020.11.05. 10:40:29

@GYLS: "Ha nyomást helyezünk az ellenfélre, mindenkinek részt kell abban vennie. Beszélnünk kell erről a csapattal."

Bolha10 2020.11.05. 10:44:50

Megint egy gyengécske produkció.

GYLS 2020.11.05. 10:45:29

@világostobája2.0: Az előző szezonban volt kettő, idén már csak egy, aki szinte teljesen kiveszi a feladatát a letámadásból. Márpedig ez csak akkor működik, ha mindenki egyszerre teszi a dolgát. Mert ha egy kimarad, a másik 9 munkájának semmi értelme.

kritizator 2020.11.05. 10:51:36

@Robi71: Messi kivár az új elnökig és addig elfocizgat és felveszi a 100 milliót évente.

kritizator 2020.11.05. 10:52:40

@Robi71:

1. Ha nem fogadják el, akkor erőből lesz csökkentve.
2. ennyi pénzért azért már hajcsanak

kritizator 2020.11.05. 10:55:50

@Robi71: Teljesen más dimenzió?

Igen, láttuk a 8-2-ön és azóta.

Szerintem Messinek lefőtt a kávé.

Te meg engedd el, ő sem isten, egyszer vége lesz, még ha csapat nélkül is maradsz.

világostobája2.0 2020.11.05. 10:56:24

@kritizator: “Folytatom a Barcánál, és a hozzáállásom nem fog változni, bármennyire is szerettem volna menni. Megteszem a tőlem telhetőt, hiszen mindig nyerni akarok. Mindig a legjobbakat akarom a klubnak, az öltözőnek és magamnak.”
ezek szerint egyszerűen nem megy neki...ez a "tőle telhető"..

katalan2 2020.11.05. 11:04:19

Messi annyira gyenge volt, hogy a whoscored 8,5-öt adott neki. A Barcában neki volt a legmagasabb pontszáma. Sajnos a kapus nagyon jó volt tegnap.

Bolha10 2020.11.05. 12:46:19

Más kávéház? Majdnem ua a kávéház lett!

Bolha10 2020.11.05. 12:50:59

@katalan2: sajnos mostanában a kapusok nagyon jók ellenünk! Véletlen lenne? Nem hiszem. Messi csúcsformában tegnap minimum 3 gólt ver. Most nagyon Messi van a csúcsformájától :)

Bolha10 2020.11.05. 12:55:20

Érdekes lesz ez a Messi dolog. Megy vagy marad. Szerintem ha csak rajta múlna, ő tuti elmenne, de van beleszólása a családjának is. Így meg nem tudom.... Mindenesetre nagyobb pénzt tennék arra h megy, minthogy marad. Hogy a csapatnak jót tenne-e?! Meglátjuk..(vagy nem mert marad)! :)

Putaj 2020.11.05. 12:56:08

@GYLS: Ezt mondtam èn is. Tudom, sokaknak fàj - nekem is - de ez lenne a klubnak most a legjobb. ÈS Messi nem több mint egy klub.

Nagybarcelona 2020.11.05. 12:58:40

Milyen hálátlanok is tudnak lenni a szurkolók. Sok helyen Messit kritizálják. Nincs jó formában, nem jönnek a gólok, de èrdekes módon szinte mindig ő kapja a legmagasabb èrtèkelèst a lapoktól, szerintetek a neve alapján? A legnagyobb problèma, hogy Koeman folyamatosan kísèrletezget. Legalább próbál változtatni, az elődjei 3 èv alatt szinte rotálni sem rotáltak. Koemanon mennek el a meccsek, de most a fiatalítást, vagy az eredmènyeket várjuk? Èn a kettőt egyszerre, azon az áron is, ha emiatt távoznia kell majd játèkosoknak. Hátvèdre szüksègünk lesz, kár volt eladni Todibot, legalább darabra meglennènk. Hiba volt Araujot ès Puigot a felnőttek közè nevezni, így a B-ben már nem játszhatnak. Pedri erőltetèsèt nem èrtem a kezdőben, 5 cserelehetősèggel minden meccsen játszhatna cserekènt, sajnos 4212-ben nincs helye, 433-ban lenne igazán. 2 db 17 èves játèkost nem bír el a csapat. Jön mèg ehhez Griezmann, aki totál formán kívül. Az èv elejèn jöttek a meccsek, mikor jobb szèlsőt játszott, aztán a hisztijère csatárt játszik eredmènytelenül. Messinek el kellene fogadnia, H. Már nem tudja vègigcselezni a pályát, egyre görcsösen, a posztja a csatár lenne igazolás nèlkül, csatár igazolással mögötte. Suarez játèka nagyon hiányzik, Griezmann nem tudja lekötni a vèdőket, csatárkènt a vèdekezèse is hiányzik. Coutinho az első 2 meccsen a legjobbak között volt, sajnos a formája ingadozó. Dembele ès Fati tökèletes lenne a 2 szèlre, de Koeman nem meri őket együtt játszatni a vèdekezèsük hiányában, pedig a többiekkel is kapjuk a gólokat. Ha Messi jobb oldalon játszik, nincs jobb oldalunk, mert a kp-ról irányít. A vèdekezès totál nincs megszervezve, a vèdelem fel van tolva, beszorítjuk az ellenfeleket. Gyenge a helyzetkihasználás, főleg Griezmannál. Messi elfáradt mire a kapu elè kerül a kp-ról. De Jong ès Pjanic nekem tetszik. A kezdőm:
Stegen
Dest-Pique-Lenglet/Araujo-Alba
Pjanic-De Jong
Dembele-Cou/Puig-Fati
Messi. Erősebb csapatok ellen játszhatna Griezmann jobb szèlsőt a vèdekezèse miatt, a kis csapatok ellen Dembele kell a kezdőbe a gyorsasága ès a cselei miatt. Van 5 cserelehetősèg meccsenkènt. Akár mehetne csatárnak Fati vagy Dembele is, nem lennènk velük gyengèbbek, mint jelen pillanatban. Sajnos a leggyengèbb láncszem Griezmann. Busquets cserènek tökèletes. Lenglet helyère kellene egy komoly vèdő. Kár volt Suarezt eladni, akkor is írtam. A rotációs nagyon hiányzott az edzőinknèl, Koeman meg túlzásba viszi.

Murad Tefvik 2020.11.05. 13:07:55

@Nagybarcelona: Suárez úgy lett elengedve, hogy ígéretet kapott Depayt megkapja. Cou jelenleg jó lenne középcsatárként, de sérült. Jelenleg az a vicc a legeredményesebb középcsatárunk Pique. Ez a gondunk.

kritizator 2020.11.05. 13:28:39

@katalan2: Stega meg 7,9. Persze Pityu.

Sajnos Messivel nagyon elnézőek a WhoScored-nál, máskor is észrevettem.

Robi71 2020.11.05. 13:32:49

@kritizator: Már nincs itt Barto, aki erőszakkal itt tartotts. Ha annyira nem akar...vagy nem tud :))), akkor Koeman kihagyhatja a csapatból, Remek edző és határozott személyiség, nem?

Red Cule 2020.11.05. 13:34:47

Néztem Moratát, igazi 9-es. Nekünk is rúgott hármat (!), VAR nélkül mind megadhatták volna.

Robi71 2020.11.05. 13:36:52

@Murad Tefvik: Suarez úgy lett elengedve, higy igèretet kapott Depay-ra?...ez új, hol olvastad.
Cou jó lenne középcdatárnak?...ez valami irónia akar lenni? :)

Robi71 2020.11.05. 13:41:28

@Putaj: Messi felveszi a 70 milliós hűségbónusz és elköszön a télen. Remélem így dönt. Mindenki jól jár.

világostobája2.0 2020.11.05. 13:41:49

@Nagybarcelona: Koeman nem rúghatja be Messi helyet...

Robi71 2020.11.05. 13:43:44

@kritizator: Ha nem fogadják el a fizetéscsökkentést, akkor erőből lesz? Úgy, mint a balkánon? :)

Robi71 2020.11.05. 13:50:35

A klobnál több probléma csak a szurkolók fejében van...amennyivel visszaesett a klub szinvonala, annyival a szurkolóké is.
Barto jó munkát végzett minden szinten. Remélem könyv is készül róla. :)

Murad Tefvik 2020.11.05. 13:52:00

@Robi71: Idén ott játszott és nem rosszul Cou.
Komann-nak a nyilatkozata volt Suarez előtt. Szükség van középcsatárra és középhátvédre, de csak úgy jöhetnek, ha eladunk játékosokat. Ebből az jött le nekem, hogy Suarez eladáából tudják Depay-t és Eric Garciat leigazolni. Csak gondolom azt nem mondták neki. Ingyen engedjük el. Ezért nem lesz pénz úgy sem leigazolni maximum csak egy játékost a 3 igényéből. Ennek okán Dest lett leigazolva.

Nagybarcelona 2020.11.05. 13:53:11

@Murad Tefvik: Suareznèl sokan csak a góljait nèztèk, pedig voltak neki gólpasszai is szèp számmal. Kedvelem mèg, mikor Messi futásmannyisègèt vagy Dembele mezőnyjátèkát kritizálják. Múltkor linkeltem egy cikket Dembelère kihegyezve. Ezektől a játèkosoktól irreális elvárni azokat a dolgokat, amire nem kèpesek, az erőssègeikre kellene èpíteni. Kedvelem mèg a vèdők kritizálóit, mikor a kp-ra van feltolva a vèdekezès. Tegnap De Jong kb a kp-n játszott, tehát egy vèdővel álltunk fel. Koeman is nyilatkozott ezzel kapcsolatban. Tetszik, hogy Koeman látja a problèmákat, az nem tetszik, ahogy megpróbálja megoldani azokat. A csapat legnagyobb problèmája, hogy nincs aki gólt lőjön, innen ered minden egyèb problèma. Ezèrt tennèk 2 gyors, cselezni tudó szèlsőt 2 szèlre, ezèrt tolnám fel Messit csatárnak, ès vennèm el tőle az irányító szerepet, irányítani tudna Cou, Pjanic vagy Puig is. Messi nálam a 16-os előtt várná a labdákat. 3 vèdő pedig mindig hátul maradna a saját tèrfelènek közepèn. Tegnap ezèrt írtam, H. Griezmannt ès Cout is odaadnám egy Haalandèrt. Itt az idő a változtatásra, megnèznèk itt egy fejelni tudó közèpcsatárt.

kritizator 2020.11.05. 13:57:32

@Robi71: Akkor meg Messi megsértődik és kirúgatja

kritizator 2020.11.05. 13:58:06

@Robi71: Nem lesz miből kifizetni: indul a pereskedés Neymar 2.0

kritizator 2020.11.05. 13:58:38

@Robi71: Nem: spanyol törvények

Robi71 2020.11.05. 14:04:24

@Murad Tefvik: Cou középcsatárt játszott és nem is rosszul?...ez csak nálam maradt ki? :)
Amúgy nem volt rossz próbálkozás Koeman bizonyítványának a tisztára mosására amit írsz.

Murad Tefvik 2020.11.05. 14:04:40

@Nagybarcelona: Csak ki az aki annyit fizetne Couért és Griziért, hogy megvegyük Haalandot?
Én Suarez játékát soha sem kritizáltam. Annyi a véleményem fiatalítani kell a csapaton. Messi is jó lenne középcsatárnak. Helyén Cou vagy Puig szerintem nem jó. Pedri vagy Grizi talán a két szélen Dembivel és Fatival. Csere a széleken: Trincao és Depay(centerben is ok) lenne.
Vkp lehetne De Jong és Pjanic. Csere: Busquets
Védelem Alba(Alaba) lenglet(Garcia) Pique(Arujo) Roberto(Dest)

Robi71 2020.11.05. 14:05:11

@kritizator: És ki rúgja ki Koeman-t? ...a szertáros?

Nagybarcelona 2020.11.05. 14:07:25

@Nagybarcelona: a játèkosok fejèvel is lehet problèma, amit pár szurkoló nem akar elfogadni. Kellene egy jó tanár típusú edző, aki elbeszèlget a játèkosokkal, hogy mit vár tőlük, ha más nem, erre jó lenne egy segèdedző. Koeman kicsit "fa fejűnek" ès túl akkurátusnak tűnik. Èn kritizálom legjobban az edzőinket, de èrdekes módon Setiennèl kezdetben a jobb hátvèd hátul maradt 3.-nak, Koemannál ment a csapatvèdekezès kb. 2-2 meccs erejèig, utána visszatèrt a sablonos játèk, amit többször leírtam.

Robi71 2020.11.05. 14:07:36

@kritizator: Nem lesz pereskedés...benne van a szerződésében. Anno amikor hosszabbított került bele. Neymar esetében más a helyzet, ő hosszabbított és azonnal lelépett, így nem járt neki.

kritizator 2020.11.05. 16:52:50

@Robi71: Busquets, akarom mondani Tusquets

Robi71 2020.11.05. 17:25:46

@kritizator: Gondolom ez is a taktika része, hogy Messi-t mentesíti Koeman a védekezés alól. Más felafata van. Ellenkező esetben nem lenne a csapatban.

Eminusz 2020.11.05. 17:37:56

Nem értem, hogy írhatják itt sokan, hogy Lenglet nem hiányzott! :O Komolyan De Jongot jónak látjátok KHV-ként? Mert én nagyon nem.... Rengeteg helyzete volt a Dinamonak és ez nagyban annak köszönhető, hogy De Jong mint egy makacs kis gyerek "már csak azért is" középpályán játszott! Piqué egyedül volt hagyva hátul, így jogtalan az ő kritizálása is! Griezmannt én mindig megvédem, de a tegnapi teljesítménye számomra is kuka... Olvasom itt a kritikákat, de Messiről senki sem ír semmi rosszat, aki - az Alaves elleni meccshez hasonlóan - megint lefelé lógott ki a csapatból! Pedri kiváló, most már én is belátom, és különösen örülök Alena játszatásának! :) Remélem ezentúl gyakran fogjuk őt látni... Szerintem jól szállt be! :) Dembele ügyes, de még mindig tartom, hogy buta a focihoz.. :/ A Barcelonában pedig a magas játékintelligencia alapkövetelmény kell hogy legyen, ígyhát nálam nincs itt jövője.. :( Máshol viszont remek karriert futhat be! :) Én szurkolok neki! :)

Értékelésem:
ter Stegen 9
Dest 6
Piqué 7
De Jong 4
Alba 5
Pjanic 6
Busquets 6
Messi 4
Pedri 6
Fati 7
Griezmann 3

Visca el Barca!!!

katalan2 2020.11.05. 18:11:27

@kritizator: Ez egy nagy marhaság. Rengeteg olyan videó van, ahol jól látható az, hogy Messi igenis remekül tud védekezni. Most nincs időm megkeresni a videókat.

sunt 2020.11.05. 18:53:36

Hiba szerintem a Messi pronlémát így összekeverni a Barca problémával. Előbb kellene döntésre jutnia Messinek és utána venni sorra a Barca teendőit és lehetőségeit a föntés függvényében. Ha Messi még győztes, nemzetközi élvonalhoz tartozó csapatban akar játszani, akkor mennie kell. (Mégpedig a Citybe, mert ott az edző jól ismeri őt és Agüero helyén minden átszervezés nélkül azonnal játszani tud. És akkor távol kell tartania magát az elnökválasztástól. Ha viszont élethossziglan a Barca istene akar lenni, akkor őhozzá kell alkalmazkodni, beszállhat az elnökválasztási harcba, viszont többé már nem lesz ünnepelt nemzetközi sztár. El kell akkor engednie az argebtin vonalat is.

Nagybarcelona 2020.11.05. 18:54:55

@kritizator: megint csak a madridi sajtó, NSO sz.rkavarása. Tegnap volt olyan jelenet, mikor Messi futott vissza egy 3-3 elleni szituációban. Ez olyan mint:
- egy volt (madridi) bíró szerint Messit ki kellett volna állítani az Alaves ellen, mert rátámadt a bíróra
- a La (madrid) Liga 2-12 meccses eltiltással sújthatja Koemant a bíró kritizálása miatt.

Raven1975 2020.11.05. 18:58:28

Ruslan Neshcheret tegnap este kivédett egy tökéletes Lionel Messi szabadrúgást, és ezenkívül is számtalan nagy bravúrja volt a BL meccsen.
uploads.disquscdn.com/images/7c8fcd375729b839955ca70c8da2da840811e42fe7b2c4234470c99376f4a6e3.jpg
Ruslan Neshcheret 12 védést mutatott be a BL debütálása alkalmával a Barça ellen. Ez a legjobb kapusteljesítmény egy BL meccsen 2013 óta. Figyelemre méltó teljesítmény a 18 éves kapustól.

Murad Tefvik 2020.11.05. 19:02:58

@Robi71: Nekem nincs bajom Koeman teljesítményével, mint edző. Törekszik rendezni a sorokat a csapatnál. Csak elégé teli a bili. Inkább tiszteletre méltó, hogy ilyen körülmények között elvállalta, hogy rendbe tenné a csapatot. Kevés olyan szintű edző vállalta volna, mint Ő. Remélem olyan sikeres lesz, mint Antic 2003-ban.

Nagybarcelona 2020.11.05. 19:09:52

@Eminusz: most nagyon nem èrtünk egyet. Griezmann-t nem tudom tőbbet vèdeni èn sem, egy 0 a teljesítmènye, a Barca B-ből bárki jobb teljesítmènyt nyújtana. A többivel azèrt nem èrtek egyet, mert De Jongot Koeman tolta feljebb, nyilatkozott is róla. Messi teljesítmènye jobb volt mint az Alaves ellen. Kiharcolt egy büntetőt, volt egy tökèletes szabadrúgása, ès több kulcspassza. Pedri, írtam kb. A 3. poszton játszott, tegnap nem volt jó megoldása (kapufa is rossz megoldás) Busquets láthatatlan volt, rosszabb a szokottnál is. Pjanic több időt èrdemelne. Messi kívül Fati ès Dembele! (Coutinho az első 2 meccsen) mutatott idèn valamit. A legnagyobb problèma Koemannal van, ahogy írtam, a nyilatkozataiban lehet olvasni, hogy látja a hibákat, mègis csökönyösen ragaszkodik az elveihez, kezdőjèhez.

Nagybarcelona 2020.11.05. 19:47:19

Megpróbálnám elcserèlni Griezmannt: Kane, Son, Firminho, Lukaku, Lautaro, Icardi, Jesus, Haaland valaki hátha belemenne. Ajándèkba vihetik Firpot ès Umtitit. :)

FRANCIBARCA 2020.11.05. 20:16:18

@Raven1975: Ha már most szellőztetik Ter Stegen esetleges távozását, akkor erre a 18 éves Ruslan Neshcheret nagyon időben le kellene csapni mielőtt még bármelyik riválisunk szemet vet rá !

FRANCIBARCA 2020.11.05. 20:29:57

@Eminusz: Érdekes ez a számszerű értékelés, mert például ha GRIZ(L)I 3. akkor DE JONG minimum 6., MESSI pedig legalább 7. de inkább 8. , és PIQUÉ is inkább 8. ! Csak azt nem értem meddig tart még GRIZ(L)I értelmetlen babusgatása miközben a fiatal tehetségeket a kispadon jegelik !

hokihari 2020.11.05. 20:39:48

@kritizator: igazából ahogy elszaladt Messi mellett le is fújta a bíró .Ezt valahogy kihagyták a videobol.

hokihari 2020.11.05. 20:42:31

"Kicsit manupalitiv"

hokihari 2020.11.05. 20:45:04

Mindenki nagyon ügyes nagyon jo de gólt senki se rug

hokihari 2020.11.05. 20:49:47

A kp mikor rúgott gólt ? Kicsit jobb ellenfél ellen!Tolem rúghat gólt Pjanic is De jong is akárki ne csak azt várjuk majd Messi.Azért csapat ha nem megy egyik másiknak akkor a többiek lépnek elő.De mindenki elég impotens a támadó zónába .Talan Fati úgy ahogy próbálkozik .Többiek?

kritizator 2020.11.06. 09:54:31

@hokihari: jól megcserélődtek a bötük:)

sunt 2020.11.06. 09:59:26

A legnagyobb gond az anyagi csőd, illetve annak elkerülése. Minden más csak ezután következhet.

FaramuciX 2020.11.06. 10:05:18

@Robi71: "@Putaj: Messi felveszi a 70 milliós hűségbónusz és elköszön a télen. Remélem így dönt. Mindenki jól jár." Nem értelek. Miért is lenne jó, ha Messi elmenne, és még vinne 70 millió eurót is? Neked lenne jó? Mennél City drukernek? Megértem, egyre többen vannak ott a régi Barcelonából.

Én nem ezt szeretném. Vagy jöjjenek az eredmények vagy Koeman áljon fel. A pedigréje nem elég veretes a hosszú bizalomra. Akkor jöjjön valaki, akit az új vezetőség választ. Legyen egy előre mutató projekt, amiben Messit érdemei elismerése mellett bevonják. Megérdemelné, hogy a klub, a szurkolók, a város, Katalónia egységesen kiáljon mellette, érte. Én itt szeretném boldonak látni, innen mehetne nyugdíjba is. Ennek még nem jött el az ideje.

Robi71 2020.11.06. 11:27:48

@FaramuciX: Barto lemondásával a problémák nem szüntek meg....igazából csak most érnek be. Ember legyen a talpán és ne felelőtlen diletáns aki átveszi ebben a kritikus helyzetben a klubot.
Tartok tőle, hogy a 30% bércsökkentéd (190 millió) csak azzonnali megoldás a csőd elkerüléséért....további megszorítások következhetnek legfőbbképpen játékoseladás formában. Nem tartom kizártnak, hogy a nyártól egy teljesen megfiatalított, sztárok nélküli kerettel indulunk az új szezonnak.

evooo 2020.11.06. 12:26:14

A virust talan nem Barto fejlesztette ki! :D De nem tudni, minimum gyanus.

Robi71 2020.11.06. 12:42:33

@evooo: Ne ragadjunk le a Covid-nál....5 év katasztófális menedzselésről beszélunk. Sőt, a Covid jót is tett....rendezni a klub dolgait. Barto lemondása csak az első lépés volt remélhetőleg.

hokihari 2020.11.06. 14:57:40

@kritizator: Haha. Ezt elmujáskodtam.Észre sem vettem.

kritizator 2020.11.06. 18:32:32

@Robi71: ebben a helyzetben bárki vállalja a klub vezetését csak egy csicska lesz

kritizator 2020.11.06. 18:43:15

@hokihari: ezt is

Spongyát rá.

Csakis a Barca!

Márton Pál 2020.11.06. 19:06:32

FaramuciX.big like,a lehető legjobban fogalmaztad meg a kis barátunk gondolatát :)

GYLS 2020.11.06. 19:21:25

Messi januárban NEM távozhat ingyen. Csupán a klub engedélye nélkül tárgyalhat bárkivel. Ingyen CSAK július 01-től távozhat.

hokihari 2020.11.06. 19:50:40

@kritizator: Ės tényleg.Na ezt Viszont nem tudtam. Pedig mindig jo helyesíró voltam.

Robi71 2020.11.06. 20:07:56

@GYLS: "NEM távozhat ingyen"....de januárban meg kell kapnia 70 millió hűségbónuszt. Elég "erős"tárgyalási alapot jelentene,...ha netán távozni akarna, nem? :)

Robi71 2020.11.06. 20:11:57

@kritizator: Már megijedtem, hogy azt mondod "ebben a helyzetben bárki elvállhatja a klub vezetését "....mert nincs veszíteni valója. Isten őrizz egy újabb kóklertől. :)

kritizator 2020.11.07. 09:25:00

@hokihari: boldogult nyelvtan tanárom azt mondta anno, a fiúk hármasnál jobbat nem kaphatnak, mert rosszak helyesírásból:(

Egy ökör nő volt.

FaramuciX 2020.11.07. 11:14:34

@Robi71: Az irány jó. Van pár kifejezetten tehetséges fiatal. Maradt a ballaszt. Umtiti, Coutunho, Sajnos Griezmann és Dembele is kezd ide tartozni. Firpo csak simán gyenge, de ő nem oszt nem szoroz.

Szerintem a ballaszt nagy részétől szabadulni kellne, az idősebb játékoso bérét tovább csökkenteni. Alba/Busi/Pique/Messi (talán), hozni még fiatalokat, és együtt felépíteni az új csapatot.
Azért a De Jong, Dest, Fati, Pedri, Araujo sor több mint bíztató.
Stégen és Messi még mindig világklaszis.
Lenglet, SR olyan amilyen, de legalább nem kerülnek kirívóan sokba.
Trincao mutathatna végre valamit.
És szerintem Neto is már túl sok ide, úgy hogy Stégen felépült, őt is el lehetne adni.

Robi71 2020.11.07. 14:21:18

@FaramuciX: Az irány jó?...ez egy nagyon bátor kijelentés. :)
Én már csak azt hiszem el amit látok. És ez jelenleg nagyon kevés ahhoz, higy ebből azt a következtetést vonjam le amit te. Szerintem a következő szezonban a mostaninál is gyengébb csapatot fugunk látni. Hogy mi lesz utána?...könnyebbet. :)
süti beállítások módosítása