A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Barcelona-Valencia beharangozó

2020. december 19. - culee14

ESP: FC Barcelona - Real Sociedad. La Liga Santander

A La Liga listavezetője ellen elért hét közepei fontos győzelem után a Barcelona újra pályára lép, egy újabb hazai mérkőzésen egy kemény ellenfél a Valencia ellen a Camp Nouba.

A Barça végül nagy meccset nyert, és ezt egy igazán lenyűgöző első félidei teljesítménynek köszönheti, és bár a második félidő rossz volt, mégis sikerült három hatalmas pontot szerezni.

De mivel a szerdai második félidő nagyon egyértelműen megmutatta, a következetesség jelenti ennek a csapatnak a legnagyobb problémáját. A Barça még nem nyert zsinórban háromszor a bajnokságban, és ez hatalmas lépést jelentene egy esetleges bajnoki álom felé a Sociedad és az Atlético Madrid jövő heti hatalmas összecsapásának köszönhetően. Ha pontokat vesznek el egymástól, és a Barça folyamatosan győz, akkor az, ami kevesebb, mint egy hete lehetetlennek tűnt, valósággá válhat.

Nem nézhetünk azonban előre. A Valencia a hétvégén érkezik a Camp Nou-ba, és bár ez egy rossz formában lévő csapat, amely sok nagyon fontos játékost elvesztett a nyár folyamán, de ez a Valencia még mindig rendelkezik elég tehetséggel ahhoz, hogy nagy bajt okozzon nekünk.

Hajrá!

Barcelona hiányzók: Ansu Fati, Gerard Piqué, Sergi Roberto, Ousmane Dembélé (out)

Valencia hiányzók: Hugo Guillamón, Jasper Cillessen, Kévin Gameiro, Toni Lato (out)

Játékvezető: Alejandro José Hernández Hernández

VAR: José Luis González González

 

Lehetséges kezdők

Barcelona (4-2-3-1): Ter Stegen; Dest, Araujo, Lenglet, Alba; Pjanic, De Jong; Griezmann, Pedri, Braithwaite; Messi

Valencia (4-4-2): Jaume; Wass, Gabriel, Diakhaby, Gayà; Musah, Soler, Racic, Cheryshev; Gómez, Guedes

Update, kezdők!

A képen a következők lehetnek: ‎1 személy, ‎, szöveg, amely így szól: „‎PRESENTEDBY LINE UP PES2021 Football SEASON UPDATE 1 TER STEGEN 2 DEST 4 R. ARAUJO 5 SERGIO 7 GRIEZMANN و BRAITHWAITE 10 MESSI 14 COUTINHO 16 PEDRI 18 JORDI ALBA 28 0. MINGUEZA beko ン Rakuten‎”‎‎

 

 Kérjük segíts egy megosztással népszerűsíteni az írásainkat! Köszönjük!

Kérjük lájkold Facebook oldalunkat!

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr2416350690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagybarcelona 2020.12.20. 12:56:42

@GYLS: Èn csak azt nem èrtem, mikor Messit, Albát, Busquetset vagy Piquèt kritizálják, hiszen szerintem nem velük van a legnagyobb problèma. Koeman is azoknak keresi a pozícióját, vagy èppen hagyja ki, akikkel tènylegesen a problèma van. Lenglet, Coutinho, Griezmann. Ezt legalább jól látja. Lehet el fog jönni a pillanat, mikor mind a 3-at mellőzni fogja. Pique, Fati ès Dembelè sèrülèsèvel nehezebb, de a 4231-hez való ragaszkodásaval eljátssza a csapat maradèk esèlyèt. Suarez, Vidal ès Semedo eladásával pedig ami valamennyire is működött, mèg az is megszűnt, pedig Koeman alatt a direktebb játèk valószínűleg jobban feküdt volna nekik. Van amiben egyetèrtünk. Coutinho ès Griezmann megtartásával a vezetősèg mèg a leigazolásuknál is nagyobb hibát vètett.

Nagybarcelona 2020.12.20. 13:01:25

@Nagybarcelona: az eladott 3 játèkos hiánya (+ Rakitic, Arthur, ès Pjanic mellőzèse) ès az említett 3 játèkos teljesítmènye komoly problèmát okoz. Ehhez jönnek a sèrülèsek ès a káosz. A vezetősèg feltette a teljesítmènyère a koronát, amin nem segít Koeman fafejűsège sem, az erről írt cikket linkeltem.

evooo 2020.12.20. 13:13:06

@Robi71: Nekem csak a stilussal volt gondom, tovabbra is ugy gondolom tiszteletet megerdemli minden jatekos/edzo, teljesitmenytol fuggetlenul. Tovabba en elore nem itelkezem megadoma lehetosget a bizonyitasra!:) Valverdevel is egy fel evet vartam!:)

De teny hogy igazad volt, lehet feleslegesen finomkodtam Koemannal!:)

Annyi pozitivuma van Koemannak hogy batran elkezdte a fiatalitast, de vhogy nem latom hogy mi az elkepzelese. Lehet van neki, csak a jatekosok nem fogadjak be nem tudom. De nem latom hogy mukodne a palyan. Eltelt fel ev, nalam ez a hatar es nem latok semmi fejlodest csak probalgatast, jatekosok kulonbozo poziciokban, meccsrol meccsre valtoztatva. Ha ez a tegnapi x ugy szuletik hogy kurva jol jatszunk de egy-ket egyeni hiba miatt x azt mondom oke.

Varom az edzo otleteket!:) Pochettino? Bielsa?

Steve fan 2020.12.20. 13:14:34

@Nagybarcelona: Hát ezen sem tudok fogást találni! Kiegészíteném annyival,Hogy Grizmant kéne gyorsan értékesíteni. Nem azért mert ő a legrosszabb,de nagy pénz van benne és biztosan lenne aki vinné.Cou a padra még a100. előtt ,a jövendő vezetőség majd dönt róla de még 20 Milla no.

Nagybarcelona 2020.12.20. 13:27:34

Reggel linkeltem, a Lyon 5 milliót kèr Depayèrt.
m.youtube.com/watch?v=V_d3JgXjY9M
Ezèrt is gondolom, hogy jó lenne ide. Tudom bárkiről lehet ilyet összeállítani, de ez csak ez a szezon, ès bajban lennènk ha a mieinkről kellene ilyet. Max az èv vègi Watts videókba :)

evooo 2020.12.20. 13:28:12

Gulacsi:
"Nagelsmann miben különleges?

Nehéz ezt néhány mondatban megfogalmazni. Vannak olyan meglátásai, amik akár nagyon egyszerűnek is tűnhetnek, egymásra rakosgatva őket azonban más dinamikát kap a csapatunk, miáltal sokkal hatékonyabbá váltunk. Sok apróság, hogy a szélső védő befelé vegye át a labdát, hogy a labdát felpasszoló azzal a lendülettel a megfelelő helyre mozogjon, szóval egyesével nem feltétlenül eget rengető újítások, egymás mellé téve ezeket viszont olyan új területek nyíltak meg, amivel sokkal eredményesebbé vált a játékunk."

Ilyen edzo kellene nekunk is.

evooo 2020.12.20. 13:29:48

Grizit Cout azert is kell jatszatni, meg jobban leertekelodnek ha a padon ulnek. Ez lehet gazdasagi kerdes is. :(

Robi71 2020.12.20. 13:30:07

@Nagybarcelona: Új rátermet elnök kell és egy csapatépítésben jártas rutinos edző.
Nyilván innen kezdve az edző dolga lesz, de én Grizi és Cou árából hoznék egy klasszikus centert: Haaland vagy Martinez...Umtiti-t lapárta tenném és a helyére jönne ingyen Garcia, Dest mögé jönne ingyen Emerson...és kész.
Több lehetőséget adnék a kelenleg mellőzött kerettagoknak, esetleg felhoznék 1-2 sajátnevelést ha szükséges.
Nullára hoznám ki az átigazolási mérleget.

Robi71 2020.12.20. 13:37:06

@evooo: A fiatalítást nem azt jelenti, hogy ész nélkül telerakod a csapatot fiatalokkal aztán várod mi sül ki az egészből. Ez rosszul is sülhet el, ha sorozatosan jönnek a kudarcok és az ezzel járó kritikák. Ez rombolja az önbizalmukat és görcsössé teszi őket.
Pochettino vagy Bielsa?...jó meglátás, mindkettő sikeres csapatépítő hírében áll. Marcelo-t szívesen megnézném.
Klopp vagy Pep reménytelen küldetés.

GYLS 2020.12.20. 13:48:02

Nekem (igaz, még 85-86-ban) azt tanították a TF-en, támadásra addig ne is gondolj, amíg nincs megszervezve a védekezésed. Ennek megfelelően lehet dobálózni a különféle felállási variációkkal. De ha nincs meg hozzá a megfelelő állományod, értelmetlen. Márpedig magához az alaphoz (a védekezéshez) ez a keret alkalmatlan.

Cruyff: " Az én csapatomban a kapus az első támadó, a támadó az első hátvéd."

Nagybarcelona 2020.12.20. 13:50:11

@Robi71: Haaland Griezmann ès Coutinho helyett, hoznák mèg Wijnaldumot ès Depayt + egy hátvèd, (nálam ez èvek óta De Vrijt aki sajnos nem olcsó)
Stegen/Pena
Dest/Emerson-Pique/Garcia-De Vrij/Araujo-Alba(Angelino)
Busquets/De Jong
Wijnaldum/Roberto-Puig/Pedri
Dembele/Trincao-Haaland/Messi-Depay/Fati
Távozna: Neto 20, Umtiti 10, Lenglet 30, Griezmann 40, Coutinho 40, Firpo 10, Pjanic 30
Èrkező: Depay 10, Wijnaldum 20, (tèlen) Haaland 80, Angelino 30 Garcia ingyen (nyáron). De Vrij meg csak álom, ha Cou ès Gríz nem játszana ilyen gyengèn... Komolyan megfiatalíthatnánk minősègileg a csapatot.

Nagybarcelona 2020.12.20. 13:55:50

@Robi71: èn is így látom, ezèrt maradnának a rutinosak mèg legalább egy èvet, + nincs pènz. Pochettinot règóta írom, Bielsat is, linkeltem, H. feljutatta az elátkozott Leeds Unitedet. De ott van mèg Ten Haag, Anchelotti is. Hoznám mèg sportigazgatónak Zorc, Monchi, Txiki egyikèt Laportának. :)

Steve fan 2020.12.20. 13:58:46

@Nagybarcelona: Depay-t írtam vmelyik este majdnem letépték a fejem neten keresztül,hogy nem balszélső stb. Ennyi pénzért egy próbát megér hamár 145millát adtunk vkiért aki szintén nem az. Hol van még Fati felépülése? Denst mellé kéne vki,nem bírja végig a szezont. Erre mondják sokan hogy S Roberto. Lehet, de annyiszor átképezték ,megpróbálhattak volna egy igazi védekező kp-ást faragni belőle.Vannak még csodák,nem beszélve arról hogy egy top vkp nemzetközi szinten jó pénz.

Balázs37. 2020.12.20. 14:19:14

Hihetetlen, hogy odáig süllyedtünk, hogy 3 meccset nem tudunk megnyerni egymás után, ráadásul hazai pályán. Értem én, hogy átalakítás meg minden, de akkor is..

Robi71 2020.12.20. 14:19:18

@Nagybarcelona: Azt hiszem olyan nagymértékű költekezés nem fér bele, mint ahogy te szeretnéd. Főleg úgy, hogy az eladásokból befolyó összegeket eltúlzod.
Én Depay helyét nem látom jelenleg, ha a támadósorban mindenki egészséges. De ha már most télen sikerül elpasszolni Cou-t, akkor jöhet.

Nagybarcelona 2020.12.20. 14:21:12

@Steve fan: szerintem nem írtam irreálisat, bár Haalandot győzködni kellene. De Vrijt is azèrt írtam, mert az Interből könnyebb igazolni, mint ha Van Dijkot, Koulibalyt, vagy De Ligtet írtam volna. Alaba jó lenne ingyen, de 20 milliós fizetèst kèr vèdőkènt. Agelino 18 meccsen 7 gól, 5 gólpassz. Wijnaldumot csak meg kellene győznie Koemannak, De Jong-nak jót tenne a válogatottbeli társa. Depay meg 26 èves, ès 10 millió körül hozható, vicc lenne kihagyni, transfermarktot 45 millió az ára, Fatit nem kellene csapágyasra hajtani 18 èvesen, mint ahogy Koeman tette.

Nagybarcelona 2020.12.20. 14:25:20

@Robi71: nagyon minimál árakat írtam bevètelnek, lejáró szerződèsű játèkosokat írtam, + Haaland az egyedüli komoly pènzèrt, akit 4-5 eladandó játèkos árából hoznèk. De Vrij lenne mèg nagyobb pènz, ha Lenglet el tudnánk adni. De távozhatna pènzèrt Brathwaite 15, Roberto 15, Trincao 20.

Nagybarcelona 2020.12.20. 14:31:43

@Robi71: Depay ennyièrt nagyon kellene Fati, ès Haaland tehermentesítèsère, Dembelere se lehet èpíteni egy teljes szezont.

Steve fan 2020.12.20. 14:34:42

@Nagybarcelona: Na erre azért már nem számíthatunk. Ekkora játékos mozgás átmeneti vezetőség mellett januárban?1 max 2 -t,tudunk hozni + Tobido ha visszaadják.

Robi71 2020.12.20. 15:08:20

@Steve fan: Todibo egyetlen meccsen sem lépett pályára. Nem kell kérni, hogy visszaadják...visszakergetik. :(

Robi71 2020.12.20. 15:11:34

@Nagybarcelona: Neto 20, Umtiti 10, Pjanic 30?...Neto 10, Umtiti-t jó ha ingyen viszik, pjanic 10-15.
Talán egyedül Grizi-hez írtál realis árat.

Steve fan 2020.12.20. 15:53:01

@Robi71: Azért srácok ne adjunk el mindenkit,és ha valaki apróért jöhet hát jöjjön. Muszály leírni de az az igazság hogy ott tartunk hogy két csapatot kell kialakítani keretrn belül mert a játékosaink nagyrésze alkalmatlan a sorozatterhelésre. Ezen a héten 4x45 percből 1 azaz egy félidőt bírták fizikálisan. Ennyi,megverik őket 1 az 1-ben minden szinten.Hetente,6-7 embert kéne meccsröl meccsre cserélhetnek hogy végig bírják HAJTANI. Ehez pedig létszám is kell.

GYLS 2020.12.20. 16:39:09

Az eddigi 19 tétmeccsen legtöbbet játszó játékosok és hozzá a BL-ben megtett méterek 90 percre átlagolva.

1. deJong 1518 perc 88% és 11162 m
2. Messi 1484 perc 86% és 7686 m
3. Alba 1345 perc 87% és 10779 m
4. Grizi 1259 perc 73% és 10831 m
5. Lenglet 1189 perc 69% és 9720 m
6. Dest 1176 perc 68% és 10935 m
7. Busi 1028 perc 60% és 11326 m
8. Pedri 1020 perc 59% és 11291 m

És a 3 sérült, akik kezdetben alapemberek voltak:

1. Pique 850 perc/11 mérkőzés 85% és 8835 m
2. Roberto 809 perc/11 mérkőzés 81% és 10779 m
3. Fati 596 perc /10 mérkőzés 66% és 11722 m

Steve fan 2020.12.20. 16:42:45

@GYLS: Busi 11,5 km? Hol van ez?

Robi71 2020.12.20. 16:47:43

@Steve fan: Természetes. Csak a felesleget kell eladni. Kezdetben Cou és Grizi egy centerért....valamit Umtiti helyére egy épkézláb belső védő. Kb ez a három távozó jöhet szóba első körben.

GYLS 2020.12.20. 16:52:43

Laporta: Ha Messi nemet mond, elfogadjuk a döntését.

Egyetértek. És remélem, nem udvarolnak neki hónapokig.

GYLS 2020.12.20. 17:00:32

@Steve fan: UEFA honlap. 22402 méter, 178 perc alatt. Ez 90 percre átlagolva 11326 m.

Busit én egy olyan maratoni futóhoz tudnám hasonlítani, aki tud egy iramot, de ha menetközben ritmust kellene váltani, vagy a végén hajrázni, képtelen rá. És ezért ezek a futók ritkán nyernek. Ezért is átjáróház a Barca középpályája.

Csbcs 2020.12.20. 17:11:30

@Nagybarcelona: Tetszik a kereted! Bár nem valószínű h télen 10 nap alatt meg lehetne valósítani. Én akkor is boldog volnék, ha a következő szezonra állna össze ez a csapat. Messi szerintem nyáron elmegy a Psgbe, helyette elhozhatnánk deBruynet és kész is csapat.

GYLS 2020.12.20. 17:12:51

@GYLS: Elnézést, Albánál felcseréltem a százaléknál a kettő számot.

Helyesen: 87% helyett 78%.

Csbcs 2020.12.20. 17:13:10

@Nagybarcelona: szerintem küld át a Laportának

világostobája2.0 2020.12.20. 17:37:52

Azért itt megkérdeznék egy két emberkét személyesen hogy felkészültebbnek hozzáértőbbnek tartja e magát az edzőnknél? Mert nagyon úgy tünik páran azt játszák itt hogy csúcskategóriás edzők klubtulajdonosok stb :) ha nyerünk kuss ha nem akkor meg jön az okoskodás (utólagos, nevetséges) ...komolyan mondom szánalmas... ennyire unatkoztok ? akinek nem inge...+ gyls fórumtársra sem értettem ...nála vélek felfedezni értelmet következetességet stb...

GYLS 2020.12.20. 17:49:41

@világostobája2.0: Óvatos legyél velem, mert a végén Te meg én ugyanazok leszünk.

Robi71 2020.12.20. 17:55:21

@világostobája2.0: GYLS Bartomeu sajtóreferense...ki, ha nem ő lenne következetes. Ahogy Bartomeu is az volt az elnőksége alatt. :)

Steve fan 2020.12.20. 17:56:05

@GYLS: oké feladom. Bevallom : UATKOZOM.

Robi71 2020.12.20. 17:59:04

@GYLS: Busi miatt átjáróház a középálya? ...hm. Én az olvasom mindenhol, hogy a hiányában átjáróház a lözéppálya.
De hát van az az undor azok irányában, akik tettek valamit ezért a klubért, ami ilyen véleményt vált ki egyesekben. :)

Steve fan 2020.12.20. 18:00:56

@Robi71: Hallgass már! Magas labda jött nekünk. Te is unatkozol?

Robi71 2020.12.20. 18:10:30

@világostobája2.0: Miért? Edzőnek kell lenni ahhoz, hogy valaki lássa semerre sem tartanaka dolgok? Ahogy mondtam, elég megnézni a Juve elleni két meccset (okt. 28 - dec. 8). Az egyik csapat összeállít ls fejlődött.... a másik jó esetben stagnált, se inkább visszaesett.
És ennek nem a fiatalítás az oka. :)

Robi71 2020.12.20. 18:12:25

@Steve fan: Én már régóta unatkozok és csak félrebeszélek. :)

GYLS 2020.12.20. 18:14:10

@Steve fan: Helyes ha feladod. Általában ezt teszik azok, akikkel szemben tényekkel, adatokkal bizonyítom, hogy miért nem látom fényesnek azt, ami már régen nem az. Akkor ime egy újabb. Messinek ősszel 102 lövése volt. Ebből született 9 gól. Ha leveszem azt az 5-öt, amit 11-esből szerzett, akkor 97 lövésből 4 gól. Ez utóbbi 4.1 %-os hatékonyság. Fantasztikus teljesítmény. Lehet ájuldozni.

Steve fan 2020.12.20. 18:16:43

@Robi71: Ne szívd mellre. Engem Tata Martino idején is bosszantotta mikor a Bayern oda-visza látott minket a BL-ben,csak akkor még non-stop toltam a melót hogy végtörlesszek. Most végre leírhatom a véleményem.

Robi71 2020.12.20. 18:17:13

@Steve fan: Akik az utolsó pillanatig kitartottak Barto mellet, azok most Koeman mellett vannak és Messi-t hibáztatják mindenért. Nincs új a Nap alatt. :)

Robi71 2020.12.20. 18:21:45

@Steve fan: Én már csak abban reménykedek, hogy meglátom elkészülve azt a szoborcsoportot a Camp Nou előtt, ami azokat ábrázolja (Messi-vel kiegészülve) akik mindent megnyertek a Barca-val és a spanyol válogatottal.
Abban már nem reménykedek, hogy az életemben még látok egy ilyen generációt a Camp Nou gyepén. :(

Steve fan 2020.12.20. 18:26:06

@Robi71: De te legalább tudod mikor volt ilyen utoljára. De kezdesz gyanús lenni. Nem vagy véletlenül futbalclub tulajdonos? Vagy edző?

katalan2 2020.12.20. 18:28:54

@GYLS: Nem unalmas neked mindig Messit szidni?

Steve fan 2020.12.20. 18:33:49

@Robi71: Na ez egy más történet de ne menjünk bele mert darabokra szednek .

Steve fan 2020.12.20. 18:35:28

@GYLS: Na ennyit a statisztikai kimutatásokról. Máris kapod a magáét.

Dr Mouse 2020.12.20. 18:37:58

Hááát, nem egy egyszerű dolog amiről Ti itt írtok.
Egy új csapat felépítése... meg, hogy Koeman "bátran kezdett el fiatalítani..."
Mit tehetett? Mivel tapasztalt játékosokat, - nyilván elnöki utasításra - elengedett/elküldött, mivel más nem volt, be kellett állítani fiatalokat és tartalékokat.

Ami meg szerintem a jelenlegi csapatból hiányzik a legjobban, az a RUTIN! Lehet ide álmodni egészséges Fatit, meg Dembelét, de egyiküknek sincs rutinja!

Néztem ezt az átkozott Valencia elleni meccset. A Valenciában nem játszott sem egy David Silva, sem egy Villa, de még egy Parejo sem, - mégis teljes természetességgel hoztak egy X-et.
Ha tőlünk egyszer elmegy Messi, ki fog itt játszani? Mert, hogy Pedri, Trincao na meg Grizi és Cou nem, - az biztos. Ők négyen 4 külön világ! Az meg már szinte természetes, hogy aki nincs a pályán, az a MEGVÁLTÓ - még Piqué is, akit itt a többség nem sokra tart.
Nagyon sajnálom, de ez így nem FOCI!

GYLS 2020.12.20. 18:49:27

@katalan2: Én szidom Messit? Mutasd meg, melyik írásomban illettem jelzővel! Te vagy a 6., akitől ilyet várok.

Steve fan 2020.12.20. 18:50:15

@Dr Mouse: Látom nagybetűvel írtad a szót.Hát igen nagyon nehéz egy edzőnek. Fiatal ,gyors, vagy rutinos.Ott volt pl Mascherano mint védő. Munkája 50 százalékában benne volt egy lap vagy egy bünti,de egy fontos BL meccsen eszébe sem jutott volna CR-t két kézzel bántani a 16-os ön belül mert a csávó évekig műesést oktatott a Realban .Na ez a rutin.

GYLS 2020.12.20. 18:50:31

@Steve fan: 18:35-ös rásod. ???????

világostobája2.0 2020.12.20. 18:54:46

@GYLS: tudom..ha bonyolultá válnak a dolgok :)

Steve fan 2020.12.20. 18:56:55

@Steve fan: Fűzz már hozzá kommentethogy ezzel te semmi rosszat......Ez csak egyártatlan stat...Darabokra szednek Barátom ,egy kicsit nem nézel oda!

Robi71 2020.12.20. 19:03:55

@Steve fan: Szerinte az a csapat nyer, amelyik többet fut. Erről sokat tudnának mesélni Bep Barca-jának ellenfelei. :)))

GYLS 2020.12.20. 19:12:39

@Steve fan: Mivel szedtek darabokra? Tényeket, ellenkezőjét, ha lehet.

Akkor leírom, miért vettem a fáradtságot, hogy megnézzem, kiszámoljam és mindenki számára közzétegyem a játékosok őszi szereplésének időtartamát. Az ok egyszerű: Nagybarcelona társunk 14:21-es írásában azt írta, Koeman csapágyasra járatta Fatit. Ennek néztem utána. És ha már megnéztem, feltettem a legtöbbet játszók listáját. Ennyi.

Steve fan 2020.12.20. 20:17:33

@GYLS:Messi miatt fikáznak mert úgy értelmezik hogy a kevés gól most világvégét jelenti. Múltkor írtam hogy volt szezon hogy 50-et rakott össze. Robi pontosított.(kösz).Most mindenkinek nehéz feldolgozni ezt az időszakot,de a tények,tények.

Steve fan 2020.12.20. 20:21:35

@Robi71: Robi ,2010 -ben kicsit másképp volt. Most több talicska szenet kell betolni hogy lobogjon az a tűz. A 8:2 erre ékes példa,szétfutottak minket.

Robi71 2020.12.20. 20:39:09

@Steve fan: Futott az ellenfél...nálunk inkább csak a labda., mégsem győzték kiszedni a labdát a hálóból. De ha elfogy a technika, akkor futással kell pótolni...ezt tény.

Steve fan 2020.12.20. 21:03:55

@Robi71: Egyébként én nem konkrétan a futómennyiségre céloztam. Fel kell gyorsítani csapat jàtékát!

Dr Mouse 2020.12.20. 21:06:01

@Robi71: Nem én mndtam, de - a labdánál gyorsabb játékos nem létezik!""

Steve fan 2020.12.20. 21:08:25

Láttad Robi ? 3 labdaérntés . Sebesség

GYLS 2020.12.20. 21:29:47

@Steve fan: Amíg Messi vagy bárki más a pályára lép, nem érdekel a múltja. Csak az adott 90 perc teljesítménye. Majd ha visszavonul, levonom a következtetést a pályafutásáról. Nem a 2005, 2008, 2013-as Messit kritizálom, hanem mindig az adott fél-egy évet, illetve amint fent írtam, az aktuális 90 percet. És ezen nem fogok változtatni.

Robi71 2020.12.20. 21:41:08

@GYLS: Messi-t a nyár ota ne kritizálja senki, főleg nem azok akik helyeselték Bartomeu döntését.

Robi71 2020.12.20. 21:44:03

@Steve fan: Ja, száguld a "megfiatalított" Real. Mert fontos a fiatalítás. :)

Balázs37. 2020.12.20. 23:25:37

Teljesen rosszul vagyok attól, hogy a két madridi csapat hátát kell néznünk. Sajnos én semmi jót nem nézek ki ebből a csapatból önbizalom hiányban szenvednek, mindenki Messit keresi, és tőle várják a megoldást. Ez így karcsú lesz még a bl helyezéshez is. Abba bele sem merek gondolni, hogy mi lesz akkor, ha nem tudunk jövőre indulni a legrangosabb kupasorozatban. Az nagy égés lenne! A bajnokság már egyértelműen elment. Egy kis szerencsével meglehet a spanyol szuperkupa, nagy szerencsével a kupa. Bár a realitás szerintem a teljes kudarc.....

kritizator 2020.12.21. 07:22:10

@GYLS: statisztika == szidás :(

kritizator 2020.12.21. 07:25:36

@Balázs37.: "mindenki Messit keresi"

erre egy megoldás van: Messi csak egy félidőt játsszon (amíg meg nem találja a góllövő cipőjét, mert most nincs ott fejben) , vagy az elsőben vagy a másodikban.

kritizator 2020.12.21. 07:28:07

@Robi71: A kérdés úgy vetődik fel:

a 2020-as Bayern, vagy a 2019-es Liverpoolt le tudná-e győzni Pep akkori (2008-2012-es ) csapata a tiki-takával, vagy pedig eljárt felette az idő?

Steve fan 2020.12.21. 08:52:21

@Robi71: Ne tégy úgy mintha nem látnád,gyorsabbak és ennyi.Aki eredményesen tud váltani nem jelent egyet saját taktikai rendszere kudarcával. A meccset széleken nyerték meg. Nekünk is el kell érnünk hogy saját térfélen való labdaszerzés után a lehető leg kevesebb érintésbő,a lehető leggyorsabban felérjünk az ellenfél 16-osàhoz. Mielőtt visszatérnek és beállnak 2x4-s sorban védekezni. Mert onnantól köv. a szokásos körbeadogatás ,a rés keresés ami számtalan hibalehetőséget rejt magában. Váltani kell nincs mese. Ehhez gyors szélsők kellenek. És persze aki belül leköveti őket. Láttam Fati és Dembi egy-egy ilyen megindulását az öszi meccseken,de kénytelen volt megállni mert belül nem követte senki,nem volt kinek beadni. A múlt és a jövő tipikus találkozása.

GYLS 2020.12.21. 09:15:26

@Steve fan: Látod, én is erről írogatok. Nincs a Barca játékának ritmusa, sebessége. És ez nem most kezdődött. Eleve hamvába halt ötlet volt Valverdétól Busira szabni (mint mélységi irányító) a csapat játékának szervezését (ezért szerettem volna Eriksent hozni már 4 évvel ezelőtt).

Ami pedig a tiki-takát illeti. Erről is írtam már. Annak a játéknak az alapja az volt, hogy a labdát birtokló játékos számára lehetővé kellett tenni, hogy minimum kettő választási lehetősége legyen annak megjátszására (és nem a kapus volt az egyik). Ehhez pedig mozogni kellett a többieknek. Amikor a futómennyiséget említem, nem az észnélküli rohangálásról írok, hanem a fenti feltétel megteremtéséről. Cruyff ezt így fogalmazta meg:
"Statisztikailag alátámasztott, hogy egy mérkőzésen három percnél sincs többet a labda egy-egy játékosnál. A legfontosabb tehát, hogy mit csinálsz abban a 87 percben, amíg nincs nálad a laszti."

A másik lényeges elem pedig az volt a tiki-takának, hogy minél hamarabb vissza kellett szerezni a labdát. Emlékszem, akkorában még azt is mérték, hogy ez 6-7 vagy 8 mp alatt történik-e meg. És akkor ehhez egy adat. A 2014-2015-ös évit 100%-nak véve, a 2018-2019-es szezonra a letámadásunk 17%-ra esett vissza. Miért? Mert a letámadáshoz megint futni kell(ene).

GYLS 2020.12.21. 09:27:33

@kritizator: Nem hinném, hogy a statisztika szidás lenne. Ezek adatok, amelyek mutatnak egy tendenciát. És épp azzal adnak nekem igazat azok akik korábbi teljesítményekkel jönnek elő. Mert azok az adatok jobbak, sokkal jobbak voltak. A legfontosabb pedig az, hogy a név és a mögötte lévő teljesítmény nem mentesít, sokkal inkább kötelez.

sunt 2020.12.21. 09:36:48

A fiatalítás önmagában üres követelés, De ha azt mondjuk, Hogy Dest, Ataujo, de Jong Pedri, Fati - az mindjárt más. Köréjük kellene élíteni a csapatot, persze Mats-al a kapuban. Igazolni hozzájuk kéne, addig pedig a meglévőkből azt játszani, aki beáll a sorba és nem primadonnáskodik,

Dr Mouse 2020.12.21. 10:08:35

@GYLS: Azt írod, hogy "ha Messi a nyáron el akar menni, reméled, hogy nem fognak neki UDVAROLNI..."
OK értelek. De tegyük fel, hogy mindketten Barcelonában élünk és jön egy következő meccs, - ahol már nem lesz Messi. Te kimennél olyan mérközésre, ahol a vezéregyéniség egy Griezmann, egy Coutinho, vagy egy Pedri?
Mert én nem...

Steve fan 2020.12.21. 10:12:36

@GYLS: Na akkor vágod látom. Mivel a régi játékrendszer jelenleg megvalósíthatatlan megfelelő emberek hiányában új irányt kell venni.Fati,Dembin,Trincao és ahogy írtad Dephay. Ebbe a jövőképe nem illik se Cou .Se Grizi

GYLS 2020.12.21. 10:19:22

@Dr Mouse: Pedriért igen. Kétévente járok. Sajnos az idei elmaradt. De ha megélem, és lehet mérkőzésre menni, akkor jövőre ki is fogok menni. Pedriért, Fatiért, Dembeléért és a többi tehetségért.

GYLS 2020.12.21. 10:31:18

@Steve fan: Ha jól emlékszem, az előző évben volt egy "játék" az oldalon. Az volt a lényege, hogy mit tennénk, ha az elnök helyében lennénk. Már akkor, sőt előtte is azt írogattam, a tiki-taka nem folytatható tovább, mert nincsenek sem házon belül, sem a piacon meg az ehhez alkalmas játékosok.

Bocs, de én Depayt nem írtam. Támadó nálam 2017-től Lukaku, Inaki Williams és Werner merült fel. Előbbi kettő Neymar árából, utóbbi meg azért, mert lemaradtunk leginkább Lukakuról. Most pedig azért írom Haalandot, mert Werner sem kellett nekünk.

Robi71 2020.12.21. 10:58:37

@kritizator: Nincs olyan rendszer, felállás vagy taktika ami fölött eljárt volna az idő.
Nyilván nem az hőskordzakban játszott 235-re gondolok. :)
Pep, Mou, Zizu vagy Klopp teljesen más rendszerrel vitte sikeresre a csapatát csak ebben a században. Nincs elavult...tökéletesen kell kivitelezni. És nyilván a szerencse faktor...hiába volt a miénk a legjobb csapat, nem minden évben mi nyertük meg a BL-t.

Robi71 2020.12.21. 11:07:26

@Steve fan: Ahhoz, hogy a Barca-t Bayern-é alakítsd legalább 5 év kell...legjobb esetbeb. A végeredmény ettől függetlenül kétséges.
Ha engem kérdezel én nem lovakat, futóbolondokat, bivalyokat akarok látni a csapatomban. Én technikát, fineszességet, intelligenciát, váratlan megoldásoat, zsenialítást akarok látni.
A bikaviadalon attól függetlenül, hogy az ostoba bikának szurkolok....valójában a torreador technikájára, ügyességére vagyok kíváncsi. :)

kritizator 2020.12.21. 12:48:57

@GYLS: sajnos egyeseknek szidas, jobb esetben azt mondja a statisztika nem minden

Maestro10 2020.12.21. 12:56:49

A La Sexta spanyol televízió egy mélyinterjút csinált Lionel Messivel a napokban. A beszélgetést az egyik legelismertebb katalán televíziós újságíró, Jordi Évole készítette az argentin csillaggal, amely december 27-én, 21:25 perctől lesz látható. Az interjú tartalmáról egyelőre nem lehet tudni semmit, de elképzelhető, hogy a napokban ez változni fog.

Spacedyevest 2020.12.21. 13:35:48

Messi azt nyilatkozta, hogy most már jól érzi magát a csapatban. Ezen csodálkozom, főleg Koeman semmilyen taktikája, és össze-vissza változtatgatása miatt.

A Real hihetetlen, hogy milyen kerettel és játékkal lesz megint bajnok. Ekkora az edzők közötti különbség. Ezzel a Barca kerettel egy top edző megnyerné a La Ligát.

Robi71 2020.12.21. 13:48:23

@Spacedyevest: Zizu magasról tesz a fiatalításra és az "öregekkel" megint bajnok lesz...valószínű.
De sebaj, a következő ötöt mi fogjuk behúzni a sikeresen megfiatalított csapattal...ők pedig szívhatják a fogukat a késleltetésért. :) Legyen így, de....

Maestro10 2020.12.21. 14:18:39

@Spacedyevest: @Robi71: Tudtommal az Atletico vezeti a bajnokságot, ráadásul nem kis előnnyel...

Robi71 2020.12.21. 14:51:03

@Maestro10: Látva, hogy mennyire beindult a Real....rosszat sejtek. Pedig én is inkább Suarez-nek szurkkolok, mint nekik. :)

Spacedyevest 2020.12.21. 14:57:18

@Robi71: Ezzel én is így vagyok, de sajnos nem tudom elképzelni.

Nagybarcelona 2020.12.21. 16:35:33

@GYLS: www.footballcritic.com/news/look-at-ansu-fati-clemente-fears-for-young-barca-70246-54163/2198
Ha nem is lett Fati csapágyasra hajtva, itt egy vèlemèny a 18 èves Fati folyamatos szerepeltetèsèről. Fiatalítani kell, de már sokszor leírtam, èn ezt máshogy kèpzelem el. Nem neveztél meg játèkost kritika gyanánt, csak minden második kommented Messi futásmennyisègènek hiányáról szól, vagy a hozzáállásáról, ami engem zavart, de elfogadom a vèlemènyed, csak szerintem nem ő a legnagyobb gond. A többiben egyetèrtünk, nekem is hiányzik a fizikális teljesítmèny a csapatból, ès a direktebb játèk, az impotens tiki-taka elhagyása. Èvek óta várok egy fejelni tudó csatárt. Szeretnèk több fizikálisan erősebb játèkost, mert láthatjuk a technikás Coutinho, Griezmann, Arthur mire vitte nálunk, a vèlt "Barca gènekkel".

Nagybarcelona 2020.12.21. 17:01:41

www.eurobarca.hu/hirek/labdarugas/la-liga/20201220-koeman-nem-hiszem-hogy-a-hozzaallasunk-lenne-a-problema/
Ezèrt gondolom, hogy fafejű. Azèrt játszottunk a vègèn 3 vèdővel, hogy kontrolláljuk a játèkot. (2-2-nèl 5 vèdő volt mester!) "Elvesztettük labdákat, ès a csapatnak voltak kètsègei". D lehozza a vkp-t, ès jegeli Pjanicot ès Puigot, hogy 2-2-nèl Lenglet -vel kontrollálja a meccset. Khmm...

Robi71 2020.12.21. 17:42:32

@Nagybarcelona: A Barca gén nem csak a labdabiztonság, passzpontosság....hanem leginkább a gyors, előre gondolkodást jelenti. Márpedig Cou vagx Arthur minden csak nem gyors észjárású.

GYLS 2020.12.22. 09:42:39

@Nagybarcelona: 2020.12.21. 16:35:33-es írásodra.
Fati terhelése. Ha Steve fan társunk nem kérdez rá, hogy miért tettem fel a játékosok játékperceit, nem is reagáltam volna erre a véleményedre. Ugyanis aminek nem tudom az igazát, vagy épp az ellenkezőjét alátámasztani, akkor az vagy kötekedésnek, vagy okoskodásnak tűnne a részemről. Mivel nem állunk azon információk birtokában amelyek a 18 éves Fati izomzatának, szervezetének (pl. szív terhelhetősége, vérkeringése, tüdőkapacítása, stb.) állapotát mutatják, egyikőnk sem tudja megmondani, hogy a sérüléséig játszott 68% játékidő most kevés, sok, vagy épp a 60-70 % közötti az ideális.

Messi kritikája. Amint - másnak - írtam, kritizálni is fogom. Mert pont Ő az, aki nem lehet kivétel. A labdarúgás pedig épp egy olyan sportág, ahol többek között a centiméterek, a tizedmásodpercek számítanak. És ezekkel a nüanszi különbségekkel lehet részben eltüntetni a tudásbeli különbséget, részben felülkerekedni az ellenfélen. Márpedig Messi mozgásmennyisége miatt csapatszínten kb. 200 000 centiméter hátránnyal kezdünk minden egyes mérkőzést.

Tegnap írtam a letámadásról, arról, hogy mennyire visszaesett a csapat ezen a területen. A letámadás a támadókkal kezdődik. Valverde alatt - leginkább a 4-4-2 alkalmazásával - Suarez és Messi fel lett mentve a védekezés alól, azaz megszüntettük a letámadás adta előnyöket. Lemondtunk arról, hogy minél hamarabb nálunk legyen laszti, lemondtunk arról, hogy az ellenfelet akadályozzuk a labda kihozatalában. Röviden időt és teret adtunk az ellenfélnek. Időt arra, hogy az ellenfél játékosa elgondolkodjon a helyes megoldáson és annak kivitelezésében. Teret adtunk abban, hogy a letámadás elmaradásával az egész pályát használhassa az ellenfél. Magával a letámadással én szabom meg, irányítom, hogy az ellenfél melyik irányba terelődjön. Mindehhez pedig fizikai és mentális erő, koncentráció kell. Minden egyes játékostól. Mert ha egy kimarad a folyamatból, a többiek erőfeszítése feleslegessé válik.

Fejelés. A csapat stílusa a gyors, mozgékony játékosokat kívánja. Ezért van kevés magas játékos a pályán (általában 4 fő az, aki 180 feletti - kettő belső védő, egy-kettő középpályás). És épp emiatt vagyunk sebezhetőek a pontrúgásoknál, illetve vagyunk eredménytelenek a mi pontrúgásainknál. Itt van a Valencia elleni első kapott gólunk. A 176 cm-es Grizinek kellett felvenni a harcot a 192 cm-es Diakhaby-val. Ha még követni tudta volna, esélye nem lett volna lefejelni. És kettőjük esetében még ott van a fizikális különbség is. Haalanddal ezen javíthatnánk.

Steve fan 2020.12.22. 09:50:25

@Nagybarcelona: Sajnos egyre jobban azt érzem hogy melléfogtunk vele. Korábbi hozzászólásában írtam arról hogy addig el nem mozdulunk erről a szintről amíg fel nem gyorsítjuk a támadásainkat, különben ellenfeleink vissza állnak,betömörülnek és utána marad a szokásos labdajáratás körben oda vissza. Koeman egyáltalán nem tud váltani. 4-2-3-1-es rendszere egyáltalán nem működik. Center helye már mindenkit kipróbált kevés sikerrel.A mögötte lévő háromra kit gondolt a két szélére ? Cout és Grízt? Egyik sem szélső. Ezzel ez a kérdés el is felejtődhet. Szélsőink sérültek Trincaot meg nem kezdeti. Még ha betenné kezdeni balra Breth-el,közép Messi ,jobb Trincaot akkor vissza térü a kérdéskör legelejére ki játszana centert?Bocs jut eszembe azt elküldte. A kp-ra sem tud megoldást. Setiennél a 3, és néha Valverdénél a négy is kevés volt.A stabilizálás szó is különös értelmezés nála.Az én értékrendemben 3 belső,2 szélső védő, semmiképp nem emlékeztet a támadó futtballra. Aszthiszem ő a már ne kapjunk még egyet szemléletet választotta a rúgjunk még egyet helyett. Bár azt is kipróbálta előzőleg hogy hátrányban felrakta az összes támadót. Van még variáció a tarsolyában?

katalan2 2020.12.22. 13:25:33

@GYLS: Írod, hogy Messit kritizálni fogod. Egy kérdésem lenne. Te mindig mindent tökéletesen csinálsz? Nem hibázol?

Nem a futómennyiség a legfontosabb. A jól helyezkedés még inkább az.

GYLS 2020.12.22. 13:53:01

@katalan2: A mozgás mennyiségének hiánya NEM HIBA. A hiba az, ha rosszul veszel át egy labdát, ha a tőled 10 m-re lévő társtól 2 m-re passzolsz, stb, stb.

Ha figyelmesen olvasnál, akkor a mondatban ott van, hogy TÖBBEK KÖZÖTT. Azaz én is tudom, nem csak a futómennyiség számít. De amint írtam, ezen a téren mínusszal indulunk minden egyes mérkőzésen. A támadó pedig akkor helyezkedik jól, ha megjátszhatóvá teszi magát. Ehhez pedig - azt a fránya mindenit - mozogni kell.

Ez olyan felfogás, amit mi magyarok képviseltünk a 80-90-es évek körül. Neves szakemberek állították, nem a futás számít. Mert mi majd ellensúlyozzuk a technikánkkal és a magyaros észjárásunkkal. Majd eljutottunk oda, hogy a "futók" már mozgás közben is megcsinálták azt, amit mi kocogósan. Kidobhattuk a technikánkat és a furfangunkat. Azaz nem csak a futás, de a foci más területén is -stílusosan- elrohantak mellettünk.

De nem csodálom. Írtam pár napja, 85-86-ban a TF-en tanultam egy tanfolyamon. Általános edzői ismeretek. A kurzuson ott volt egy neves klub neves játékosa is. Igaz, az első témazáró után (amelyen megbukott) nem láttuk a hátralévő hónapokban. Mert olyan szinten volt, hogy két összefüggő mondatot nem tudott elmondani. Aztán a végén volt egy záró vacsora. Az illető megjelent, és dicsekedett, hogy neki is sikerült elvégezni a tanfolyamot. "Vajon hogyan?" Na ilyen emberek (oktatók, akik átengedték, és tanulók majd edzők, akiknek az értelmi szintjük a nullához közelített) miatt jutott oda a magyar foci, ahova.

katalan2 2020.12.22. 15:14:10

@GYLS: Én csak arra reagáltam, hogy írtad, kritizálni fogod Messit. Erre írtam, hogy te mindig mindent tökéletesen csinálsz?

Messitől nem lehet elvárni a 10 000 km-t, mert egyszerűen nem bírná a szervezete. Többször lnne sérült. Messi a labda nélküli mozgás hiányával spórol energiát, mert neki ez kell, hogy bírja a meccseket. A többiek nem futnak keveset. Sajnos vannak csapatok, amelyek fizikálisan erősebbek. Ezt gyors labdajáratással meg lehet oldani, de mivel sok az új ember a csapatban, ez nem megy, csak lassan.

A magyar foci fizikálisan volt hosszú ideig lemaradva. A mai fociban a fizikai felkészültség még fontosabb lett. nézd meg az Angliában játszó focistákat. SAjnos a mai foci bírkózás, olyan, mint a rugby.

Szóval akkor egyetértünk abban, hogy nem minden a futás.

GYLS 2020.12.22. 15:23:24

@katalan2: Végre valaki, aki nem csak támad, hanem mond egy értelmes okot is Messi "sétálására".

Vártam már korábban is. Sőt le is akartam írni, de megint támadásnak vélték volna, mert akkor feltettem volna kettő kérdést. Egy: ha Neki szabad a sérülés elkerülése miatt a kímélő üzemmódot választania, akkor másnak is? Kettő: megéri a csapatnak ez?

Kösz, hogy személyedben végre valaki az okot is kereste!!!

katalan2 2020.12.22. 20:22:53

@GYLS: Természetes, hogy elmagyarázom, mert oka van. Messi izomzata nem bírná azt a terhelést. A másik, hogy rövid ideig bírja a futást. Hamar elfárad. Angolul ezt staminának hívják. Amikor fiatalabb volt, többet futott, többször is volt sérültés látszott, hogy nem bírta a 90 percet. Nem úgy építették fel őt, hogy sokat fusson. Elég sok meccset kéne kihagynia sérülés, túlterhelés miatt. Úgy, hogy nem fut olyan sokat, a meccs végén is tud villanni. Messinek komoly diétája van, amit egy olasz szakember állított neki össze. Ez sokat segít neki.

A többiekről nem tudok olyan sokat, hogy mennyire sérülékenyek, de szerintem ők sokat futnak. pl: Busquets keveset sérült, Piqué is rengeteg meccsen játszott. Sajnálom, hogy most ilyen hosszú időre kidőlt. Ő szokta kifejelni a szögleteknél a labdát.

Dembi izomzatával is lehet valami, mert túl sok az izomsérülése. Más az edzés, túl sok a sprint, vagy nem tudom.
süti beállítások módosítása