A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Pedri jelentősége a Barcelona számára az El Clásicón

2023. március 15. - culee14

A Barcelona-szurkolók mindenhol örömmel fogadták a képeket, amelyeken Pedri újra edzésbe állt, alig egy héttel a potenciálisan címvédésről döntő Clasico előtt.

Az a tudat, hogy egy győzelemmel a katalánok 12 ponttal előznék meg legközelebbi üldözőiket 12 mérkőzéssel a vége előtt, biztos hogy arra készteti Xavi-t és a csapatot, hogy mindent megtegyenek a három pontért vasárnap.

Érdekesség, hogy a Barca a 2018 októberi 5-1 óta, amikor Luis Suarez mesterhármast szerzettt, nem tudta legyőzni a Los Blancót a Camp Nouban a La Ligában.

Ráadásul a Real elleni utolsó hét spanyol élvonalbeli bajnoki mérkőzésen a Barca egyetlen győzelmét a Bernabeuban aratott 0-4 volt.

Ha a Real ismét győztesen kerül ki, az nem feltétlenül oszlatja el a Barca bajnoki esélyeit, csak egy kis lendületet ad a vendégeknek, ami azonban akkor nem lesz meg, ha a spanyol fővárosba behúzott farokkal küldjük vissza őket.

Carlo Ancelotti csapatának a héten egy fontos, és gyaníthatóan kiélezett Bajnokok Ligája-meccs vár, míg Xavi elméletileg az edzőtéri intenzitás ellenére is könnyedén belevetheti magát a meccsbe.

Ettől függetlenül tisztázzuk, hogy annak ellenére, hogy a csapat az utóbbi időben kissé szerencsétlennek tűnt, és a bírói/VAR-döntésekből is profitált, amikor kellett, akkor beásták magukat, és eredményt értek el.

A Real ellen azonban szükségük lesz valami pluszra, és ez Pedri formájában érkezhet majd.

Istenem, Istenem, mennyire hiányzott a Barcának a kreativitása, a ravaszsága és az a képessége, hogy uralja a meccseket.

A zsenge kora ellenére egyedülálló, ahogyan olvassa a játékot, és ahogyan képes megválasztani a pillanatot, amikor a Barca támadásainak tempóját lassítani vagy fokozni tudja.

Xavi szerencséjére a csapat a 8-as számú játékosa nélkül is képes volt eredményeket elérni, de az utóbbi meccseket nem tudták irányítani a középpályán.

A vasárnapi mérkőzésen ott fog eldőlni a győzelem és a vereség, és ezért létfontosságú, hogy Pedri játsszon. A Barcának le kell tennie egy pontot. Egy győzelemmel.

Viszonylag biztosak lehetünk abban, hogy Ronald Araujo ismét lezárja Viniciust, Marc-Andre ter Stegen pedig a rekordbajnok védelmet vezényli majd nagyszerűen.

Ha a Real győzni akar, akkor extra keményen meg kell dolgoznia érte, így a középpályások lendülete és lökése elengedhetetlen a Barca hátvédsorának feloldásához.

Gavi előre tolása ismét lehetővé teszi Pedri számára, hogy Sergio Busquets és Frenkie de Jong mellett diktáljon.

Lényeges, hogy mindkét félidő elején, amikor a Los Blancók szeretnek erősen feljönni, kivegyük a játékból a szikrát.

Egy Pedri nélküli középpálya valószínűleg porózusabb lesz, mint egy olyan, amelyikben ott van, és a házigazdáknak az utolsó dolog, amire szükségük van, az egy teljes erőbedobással játszó Real.

A 20 éves bajamari játékostól a szezon meghatározó teljesítményére számíthatunk, és a mérkőzés embere lesz.

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr8918072296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robi71 2023.03.15. 16:07:36

Reméljük nyer a Real és újra izgalmas lesz a bajnokság. :)

Jimmy68 2023.03.18. 01:21:42

Szevasztok!Most először veszek részt egy blogbeli hozzászólásban!Nagy Barca szurkoló vagyok már 1982 óta,amióta megnéztem élőben Belgrádban a Crvena Zvezda-Barcelona mérkőzést még Maradonával és Schusterrel a csapatban!
Már 3 éve olvasgatom a blogon a hozzászólásokat és zavart,hogy az utóbbi időben nem tudtam megnyitni az oldalt!Még egyszer üdvözlök minden blogtagot!

Jimmy68 2023.03.18. 01:30:03

@Robi71: Szerintem is nyer a Real,mivel a spanyol bajnokság nem dőlhet el már márciusban!Bár nem szeretném,hogy nyerne,de az utóbbi időben látok a fociban megírt forgatókönyvet!De lehet,hogy túlságosan hiszek az összeesküvési elméletekben!:)

Robi71 2023.03.18. 10:59:19

@Jimmy68: Üdv a blogon!
A népszerűségét folyamatosan vesztő La Liga szempontjából jó lenne, ha nyitott maradna a bajnokság kimenetele.
Ugyanakkor a Barca fölénye a Real-al szemben elég szembetűnő. A minőségibb keret és a hosszabb cserepad meghozta a hatását. A Real az alap kezdővel képes bárkit megszorítani, de ez a keret a sorozatterheléshez ez már kevés. Ha kiesik valamelyik kulcsjátékos, akkor már zörög a szerkezet. Szerencsére nálunk nincsenek ilyen problémák.
A helyzet abszurditása az amit Henry is mondott "Európában mindenki a Real-től retteg, a Real pedig a Barca-tól" :)
süti beállítások módosítása