A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

El Clásicó avagy bajnoki döntő

2023. március 19. - culee14

Az Athletic Bilbao elleni nehéz idegenbeli győzelmet és egy teljes hét pihenést és felkészülést követően a Barcelona a szezon legnagyobb meccsét játssza, amikor a vasárnap esti órákban a Real Madridot fogadja a világ legnagyobb stadionjában.

A madridiak megnyerték az első csatát a Bernabéuban, de a Barça a legutóbbi kettőt megnyerte a kupában, a Copa del Rey elődöntőjének visszavágója pedig a nemzetközi szünet után még hátravan. De kétségtelenül ez a szezon legnagyobb, legjelentősebb El Clásicója.

Egyszerűen fogalmazva, ez dönti el, hogy ki nyeri a La Ligát. A Barça kilencpontos előnnyel lép pályára riválisa előtt, és 12 meccsel a vége előtt 12 pont előnye lesz, ha nyer, ami gyakorlatilag végzetes csapást mérne a Los Blancók esélyeire. Ha viszont a Madrid nyer, akkor hat pontra csökken a különbség, és a szezon utolsó nyolc hetében minden lendülettel és a Blaugranával szembeni fontos fej-fej melletti döntetlennel vágnak neki a szezonnak.

Carlo Ancelotti és csapata számára ez az utolsó esély, hogy közvetlen csapást mérjenek riválisukra, és igazi bajnoki címmérkőzést rendezzenek. Még egy döntetlen sem a világ legrosszabb eredménye a vendégek számára, de mindenképpen megnehezítené a dolgukat. Egy Barca-győzelem lényegében minden reményt kiöl, és ezt a Madrid is tudja.

Xavi Hernández és emberei tudják, hogy a három pont mennyire fontos lehet, és nem azzal a mentalitással állnak hozzá, hogy csak egy pontot mentsenek és megőrizzék a kilencpontos előnyüket. Mindhárom pontot otthon akarják, meggyőző teljesítménnyel és egy olyan győzelemmel, amely kilenc ujjal a trófeára tapad, és Xavi minden bizonnyal azt szeretné, ha első hazai Clásicója emlékezetes győzelemmel zárulna.

A Barcának azonban ismét a két legkreatívabb fegyvere nélkül kell majd ezt megtennie: Ousmane Dembélé már korábban is sérüléssel volt távol, Pedri pedig a héten az edzésen visszaesést szenvedett a saját felépülésében, és akár egy hónapot is kihagyhat egy újabb combhajlító probléma miatt.

A Barça Dembélé és Pedri nélkül ugyan győzött a Santiago Bernabéuban a kupameccs első mérkőzésén, de a kupameccs első felvonásán sok büntetőpontot kiálltak, és könnyen kaphattak volna egy-két gólt aznap este. Nagyon defenzíven védekeztek és többször is szerencséjük volt, és nagyon kevés garancia van arra, hogy a szerencse ismét melléjük áll, ha úgy döntenek, hogy hátul maradnak és védekeznek.

A Blaugranának bajnokhoz méltó játékot kell mutatnia, de okosnak is kell lennie a kétségtelenül elszánt, éhes madridi csapat ellen, amely ezt döntőként fogja kezelni. Az első 15-20 perc lesz a döntő, és ha a Barça túléli a kezdeti rohamot és meg tudja alapozni a játékát, akkor a hazai szurkolók energiáját - akik mindig a legjobbjukat hozzák a Clásicókon - felhasználhatják arra, hogy támadjanak, bátrak legyenek és elég gólt szerezzenek ahhoz, hogy megnyerjék ezt a meccset.

 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr7818075466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robi71 2023.03.20. 00:59:06

Ha a színvonal már nem is a régi, de az iram és a lelkesedés megvolt. A Real-nak a döntetlen felért volna egy vereséggel, így kitámadtak a végén és ráfáztak. Mi jól játszottunk és a végén volt egy kis szerencsénk is. Ezzel a bajnoki győzelem zsebben.

Balázs37. 2023.03.20. 11:22:21

Savanyú a szőlő Madridban, keresik a kifogásokat, milyen undorító egy bagázs! A bírós ügyet is ők hozták elő, biztos vagyok benne
süti beállítások módosítása