A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Barcelona-Antwerp utórezgések

2023. szeptember 20. - Youaintmjbaby

A tökéletes BL rajt után mikforonhoz állt De Jong, Lewandowski, Koundé és Xavi is. Lássuk, hogy vélekedtek a találkozóról.

f6a7evuxuae92zp.png

Frenkie De Jong:

"Csodálatos csapatunk van. Sok csapattal fel tudjuk venni a versenyt, de alázatosnak kell maradnunk, hiszen az elmúlt két évben kiestünk a BL csoportköréből. Az első számunk célunk elérni a legjobb 16-ot.

A szerződéshosszabbításomat hagyom, hogy az ügynökeim kezeljék, de boldog vagyok itt."

Jules Koundé:

"Többet szeretnénk. Tavaly sikerült megrúgni az első gólt, de szenvedtünk a második találattal. Szeretnénk sok gólt rúgni.

A védekezés fontos számomra. Nagyon jók vagyunk és szeretnénk továbbra is ezen az úton járni.

Cancelo kiváló játékos. Hozzátesz valami pluszt a támadásokhoz, sokat segít a csapatnak.

A cél, hogy mindenért harcolhassunk, de emlékeznünk kell honnan indultunk. Sokáig akarunk eljutni idén.

Megmozgattuk a szükséges erőket, hogy jól kezdjük a sorozatot. Ez még csak az első meccs volt, így kell folytatnunk később.

Jót tesz az embereknek a remény, folytatnunk kell, amit elkezdtünk. Hosszú még a szezon."

Robert Lewandowski:

"Boldog vagyok és büszke a csapatra. Kialakítottunk helyzeteket és 5 gólt szereztünk. Ez azt jelenti végig kontrolláltuk a mérkőzést. 

Látjátok, ha a támadó stílusunkban játszunk sok gólt szerzünk.

 Joao Félix támadóként gondolkodik. Előre játszik és területeket alakít ki akár labdával, akár labda nélkül. Mindig támadni készül, így készen kell állnom. Az elejétől kezdve megértjük egymást.

Xavi Hernández:

 "Úgy érzem sokkal jobb futballt játszunk most. Mióta Barcelona edző vagyok ez az utóbbi két meccs volt a legjobb, amit a csapattól láttam.

Boldog vagyok az eredménnyel, büszke vagyok a csapatra, így kell folytatnunk.

A legfontosabb dolog menni tovább ezen a szinten, ezzel a lelkesedéssel. A pozíciós támadójátékunk gyenge volt tavaly, de erre a szezonra fejlődtünk.

Gündogan és Cancelo olyan edzőtől jön, akiről mindenki tudja mennyire jó futballt játszik. Pep Guardiola.

Gündogan kivételes játékos. Nem kell neki sok instrukciót átadni. Tudja hogyan kell egyszerűen játszani a futballt túlbonyolítások nélkül. Ugyanez igaz Cancelora. Nagy igazolások voltak.

Van Bommel azt mondta nagyon jó csapatom van. Én azt válaszoltam igen, most rendben vagyunk, de majd meglátjuk.

Remélem lesznek napok mikor 1-0-ra nyerünk. Nem minden meccs lesz ilyen, fogunk majd nagyon keményen dolgozni a győzelemért. Most jó formában vagyunk és magabiztosak lehetünk.

Félixnek meg vannak a technikai adottságai, az alázatossága és az intelligenciája, hogy megértse a játékot.

Azért játszunk jobban, mert sokat fejlődtünk a pozíciós játékban. A játékosok megértik, ha a csapattársuk ott van, nekik máshol kell lenniük.

A kiváló játékosok megértik egymást. Raphinha, Ferran, Félix könnyen szót értenek Lewandowskival.

Gavi egy dinamikus játékos, de nehezen tartja a pozícióját. Képes elindulni és három játékost is letámadni egymás után, néha meg kell állítanunk. 

Frenkievel csukott szemmel is szerződést hosszabbítanék. Karrierje legjobb formájában van, sokat fejlődik."

 

 

 

 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr6818218019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2023.09.20. 18:56:34

Szerintem João Félix rendesen berúgta az ajtót és csak így tovább. Jules Koundé megingathatatlan idén azok után, hogy visszakerült a védelem közepére. João Cancelo már teljes mértékben tudja mi a dolga, látott a pályán, jó passzai voltak. Látszik, hogy profi és nagyon sok oldalú játékos. De Jong a Barça középpályájának jelene és jövője. A passzai, mélységi indításai már Xavit idézik. Gündoğan képességei alapján top középpályás és kivételes játékintelligenciája van. Gavi továbbra is energizer üzemmódban játszik, labdákat szerez, ütközik és gyakorlatilag elnyűhetetlen. És ami Xavit illeti hálával tartozom neki, hogy a nem épp ideális körülmények ellenére átvette a csapat irányítását és folyamatosan fejlődik az irányításával a keret. Összességében a 2.56-os xG véleményem szerint egész jó és örülök, hogy sérülés nélkül nyitottunk a Bajnokok Ligájában. Visça el Barça!

Robi71 2023.09.20. 19:59:04

A bajnokság meglesz. A Real-al szembeni előny tovább nőtt a nyári átigazolások után. A Real érthetetlenül nem pótolta minőségi középcsatárral a távozó Benzema-t....Perez Mbappé iránti szerelme a jelek szerint mintsem halványult. Bellingem centerbe való erőltetése vérszegény lesz és ezek a 1-0, 2-1-es győzelmek hamarosan megfordulnak.
A Barca kerete tovább erősödött és még kiegyensúlyozottabb lett miután minden posztra minőségi játékos került. Xavi meccselni nem igazán tud....a vérszegény ellenfelek ellen gálázunk...azok ellen akik már tudják mit akarnak döcög a szekér. Hogy mire lesz elég a BL-ben?...ez tavasszal az egyenes kieséses szakaszban kiderül....ezt a csoportot simán nyerni kell. Várom a Classico-kat és a tavaszi kieséses szakaszt a BL-ben. Addig is hajrá....

Raven1975 2023.09.22. 16:49:31

Na végre, hogy valaki kimondta ezt is. Teljesen egyetértek vele.

Gündoğan: "Akkor érzem jól magamat, amikor láthatatlan vagyok az emberek számára, nem vagyok olyan ember, akinek szüksége van a figyelemre. Ez nem fontos számomra; tudom, mire vagyok képes, és mire nem. Néha úgy tűnik, hogy ha nem hívod fel magadra a figyelmet, vagy nem kiabálsz, soha nem fognak vezérnek bélyegezni. Számomra az a vezér, aki meg tudja változtatni a csapat ritmusát, dinamikáját és nem feltétlenül kell hangosnak lennie ehhez."

Raven1975 2023.09.22. 17:38:33

Gündoğan eddig 3 gólpasszt adott és ezek mindegyike a mérkőzés első góljához volt köthető - Cádiz, Osasuna és Royal Antwerpen. Az ő érkezése sokat javított a Barça pozíciós játékán támadásban, valamint a kreativitáson és a pálya közepén történő passzok hatékonyságán is.
süti beállítások módosítása