A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Xavi hosszabbíthat 2026-ig

Xavi jelenlegi szerződése jövő nyáron jár le, de hamarosan új szerződést írhat alá

2023. szeptember 05. - culee14

Xavi promises Joan Laporta to take Barça 'back to the top in a year' after  UCL exit | Barca Universal

Tavaly márciusban a barcelonai Círculo Ecuestre egyik rendezvényén Joan Laporta bejelentette, hogy fontolgatja, hogy szerződéshosszabbítást ajánl Xavi Hernándeznek, "még akkor is, ha nem nyerjük meg a bajnokságot". A Barça elnöke elégedett volt az edző által végzett munkával és a klub gazdasági helyzetének megértésével.

Laporta nagyra értékelte, hogy Xavi mindig is támogatta a klubot, és nem követelt lehetetlent. Xavi a sportszakmai szempontokra akart koncentrálni, csapata pedig végül megnyerte a bajnokságot, ami tovább erősítette, hogy több mint indokolt volt a megújításán való gondolkodás megkezdése. A két fél továbbra is diszkréten tárgyalt egymással, de valahányszor az edzőt a szerződéséről kérdezték, mindig ugyanazt ismételgette: "Nem lesz semmi probléma".

Júniusban Laporta még ragaszkodott ahhoz, hogy az edző megújítása nem volt "prioritás", mert az elsődleges prioritás "egy versenyképes csapat felépítése" volt, de mivel ez a cél mostanra megvalósult, nagy előrelépés történt az edző ügyében.

Így Xavi hosszabbítás gyakorlatilag biztosított. A Barçával 2026. június 30-ig meghosszabbítja szerződését. Jelenlegi szerződése jövő nyáron jár le.

"A szerződés hosszabbításom? Nullától tízig, tízből tíz" - mondta augusztus 18-án. A tények teljes tudatában beszélt, mert a hosszabbítás főbb részleteiről már megállapodtak.

Ezen a héten nem várható hír ezzel kapcsolatban, mert az, akinek véglegesítenie kell az üzletet, az az új sportvezető, Deco. A portugál ügyvezető pedig távol van. Pár nap szabadságot vett ki az átigazolási piac során végzett kemény munka után.

Ha visszatér, akkor jöhetnek hírek, és hivatalosan is bejelenthetik a megállapodást.

A klubnál senki sem kételkedik abban, hogy Xavinak továbbra is a projekt élén kell állnia. Az elmúlt szezonban két trófeát, a LaLigát és a spanyol Szuperkupát is sikerült megnyernie, és rekordidő alatt befejezte a csapat újjáépítését. A jelenlegi Barça teljesen más, mint amit Ronald Koemantól vett át. Nagy kihívás számukra, hogy ismét versenyképesek legyenek a Bajnokok Ligájában, és idén nem engedhetnek meg maguknak még egy botlást.

Forrás: sport.es

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr9718208193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2023.09.06. 12:47:01

Én most is és erre is csak azt tudom mondani, hogy maximálisan bízok Xaviban. Ő nyilván tudja, hogy mit és miért csinál. Nyilván az ő fejében is az jár, hogy mindent megnyerjen a csapat. Bízzunk benne úgy, mint amikor visszajött. Én így teszek. Visça el Barça!
süti beállítások módosítása