A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Hivatalos kezdőcsapat #AthleticBarca

2019. február 10. - Berbatov

Ernesto Valverde a mai napon a Ter Stegen - Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Semedo - Rakitic, Busquets, Vidal - Messi, Suárez, Coutinho tizenegynek szavazott bizalmat. 

Kispad: Iñaki Peña, Vermaelen, Murillo, Aleñá, Malcom, Dembélé és Boateng

TV: 20:45, Spíler 2

Stream: https://www.neostreamz.net/game/ath-bilbao-vs-barcelona/

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr2714619136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sunt 2019.02.11. 06:15:09

Messit és Dembelét menti, hogy sérültek voltak. De a többieket (minusz TS) ? És a sérülteket ki játszatta és miért? És Murillot és Boatenget ki igazoltatta le és miért?

celestial 2019.02.11. 07:44:35

@Robi71: ja Dembi a hibás ...miért nem mentette meg a csapatot 3 hét(kb) sérülés után mikor kapott 15 percet (kb)...jár a taps :)

celestial 2019.02.11. 07:52:17

@Robi71: az meg a másik hogy a 2 azaz kettő darad nyomorult kaput eltaláló lövésünkből az egyiket Dembi rúgta a 15 perce alatt a másikat meg Messi a 90 perce alatt de nyilván megint belekel rúgnod mindenkibe Messin kivül.. a rajongásnak fanatizmusnak ez a foka teljesen vakká tesz és eltorzítja az ítélőképességedet...

celestial 2019.02.11. 07:54:39

@van még!: menjél már te ostoba...mikor nyerünk akkor hol bújkálsz?

celestial 2019.02.11. 07:56:57

@sunt: Valverde egyszerüen alkalmatlan arra hogy a keretet megfelelően forgassa...Suareznek a pályán sem kellett volna lenni...amit mostanában csinál azt Boateng a kisújjából kirázza..

Robi71 2019.02.11. 07:57:18

@celestial: Dembi másfél, Cou egy éve van a csapatnál. Nem csak a tegnapi meccsről beszéltem.
A PSG két "nyomorult marketingbohóca" ez idő alatt a csapat két legfontosabb emberévé nőtte ki magát. Ja tudom...az "csak" a PSG.

2019.02.11. 07:57:33

@celestial: nem a tegnapi meccs a gond hanem a BL első meccsére nem lesz Arthur a Vidal--Rakitic--Busquets együtt kb mint egy pohár langyos híg fos nincs mese szerkezetet kell váltani a Lyon meccsre

celestial 2019.02.11. 08:13:44

Suarez:
„Az első félidőben hiányzott az egymás közötti kommunikáció, ezen még dolgoznunk kell. Sok labdát vesztettünk, nem beszéltünk egymással. Több meccset játszottunk, mint ők, ezért pihentebbek voltak nálunk, ebből előnyük származhatott. De voltak helyzeteink.”
Most ez komoly?
Hianyzott az egymás közötti kommunikáció amin még dolgozni kell?
Na ne....
Még ha mondjuk Boateng mondja...

celestial 2019.02.11. 08:15:18

@zeli39: igen..Arthur rettenetesen fog hiányozni...remélem hamar felépül és visszanyeri jó formáját...

Bivi76 2019.02.11. 08:17:59

Egyre bosszantóbb számomra a csapat teljesítménye. Elégedetlen vagyok sok játékossal, és az edzővel.Nem kell persze hogy pánikhangulat legyen, de fogy az előny a Real Madriddal szemben. Sokan hónapokkal ezelőtt Atletico Madridoztak, a Realt meg lesajnálták. Én mindig azt hangoztattam, és mondom most is, hogy számunkra a blancók voltak, és lesznek is a legnagyobb ellenfeleink. Beszélhetünk a bajnokságról, vagy a BL-ről. Azt a csapatot soha nem szabad leírni. Aki így átvészeli az 5-szörös Aranylabdás C. Ronaldo távozását, hát mit mondjak, le a kalappal! Megszerezték Vinicius Jr-t(nagy szívfájdalmam), aki 18 éves kora ellenére már most világklasszis. Aki látta az Atletico elleni meccsüket, láthatta, hogy szétfutotta az ellenfelüket, nem lehetett tartani. 70-80 méteres területeket játszott be, zseni a gyerek. Ha Rodrygo is hasonló tehetséggel bír, nagyon nehéz helyzetbe kerülünk. Nem értem azokat, akik minden fiatal brazilt, mondjuk Douglassal említik egy lapon, és bohócnak nevezik az ilyen extravagáns penge játékosokat. Kíváncsi leszek, ki járt jobban:De Jong 90 millió, vagy Vinicius +Rodrygo 90 millió? Visszatérve ránk, a Barcelonára, mégis ez életem csapata, pesszimistán látom a jövőképet, ha nem lesz gyökeres változás. Ez az edző, képtelen beépíteni a fiatal tehetségeket. Összevissza rotál, bérelt helyek vannak nála a csapatban, egy totál amatőr edző. Miért kellett Boateng, Murillo, Vidal? Sorolhatnám. Ennyire gazdagok vagyunk? A Real Madrid egy Marcelot, Iscot kispadra tesz,mi meg nem nyúlunk hozzá a szent tehenekhez. Régebben elő nem fordulhatott, hogy egy középpályás sor, 3 alkotni nem tudó játékosból áll. (Vidal, Rakitics, Busquets). Hiányzik a kreativítás, gyorsaság, lendület, a váratlan megoldások. Hol vannak ezek a játékosok egy Decohoz, Laudruphoz? Nekünk az ilyen típusú játékosokat kellene megtalálnunk. Engem az sem érdekel, hogy Suarez mennyi gólt rúgott Barcás pályafutása során. Ő egy olyan játékos, akit ki kell szolgálni. Egy épkézláb cselt nem tud megcsinálni. Vagy belevezeti a védőbe a labdát, vagy hosszan szökteti magát, vagy elpattan tőle a laszti. Nem az a finom penge mint Samuel Eto'o, Ibra, Kluivert, Romario, Henry, stb.

Bivi76 2019.02.11. 08:19:51

Én nagyon várom már ennek a korszaknak a végét. Remélem minél hamarabb vége lesz.

julio alberto 2019.02.11. 08:27:23

Nekem nem is a tegnapi eredménnyel sokkal inkább a mutatott játékkal volt bajom.Nem akarom ismételni magam de 30+éves játékosokkal képtelenség folyamatosan magas szinten teljesíteni,főleg úgy hogy a keret tagjai nem voltak idáig megfelelően forgatva.Ráadásul több játékos nem is a posztján játszik,ami azért elég nagy luxus.Tegnap Ter Stegen hozta a csapatnak az egy pontot,ez sok mindent elárul a tegnapi mérkőzésről.Van még 6 pont előnyünk a blancók előtt tehát még a csapat kezében van a bajnoki cím sorsa,de jelenlegi formákat látva nem lesz ez egy egyszerű történet.Arthur nagyon hiányzik a középpályás játékból és Alba is pótolhatatlan kategória a idei csapatban.Mint már korábban is írtam Vidal és Boateng leigazolása hiba volt,nem is értettem a dolgot az elejétől fogva.Coutinho szélsőként szerepeltetése meg teljesen értelmezhetetlen számomra.Valverde úgy hiszem nem alkalmas egy ilyen sztárokkal teli gárda vezetésére.Teljesen súlytalannak és tanácstalannak érzem őt a kispadon,gondolom az öltözőben még jobban áll rá ez a történet.

LDzsi 2019.02.11. 08:30:39

@Robi71: jaj hát persze, Messi sosem tehet semmiről. Ha rosszul is játszik (ami persze lehetetlen) az is mások miatt van.. mesélj még kérlek :)

Barc A ti 2019.02.11. 08:40:15

Ilyen gyenge játékkal nem fogunk nyerni egy kupát sem.
Szépen olvad a pontelőnyünk.

A VAR-nak semmi értelme a spanyoloknál, ugyanúgy csalnak, mint a bírók a pályán.
Reál kapott jogtalan 11-est, nekünk a nyilván valókat nem fújták be. Csak nem Perez papa keze/pénze lehet ebben is?

julio alberto 2019.02.11. 08:43:23

@Bivi76: Már nyáron leírtam itt,C.Ronaldo eladásával sokat erősödik majd a Real Madrid.Persze őszinte leszek hogy egy kicsit csaltam,mert tudtam hogy Vinicius Junior milyen képességű játékos.De ha vissza olvasod Arthurral kapcsolatban is leírtam milyen kincset talált a Barcelona.Ami Rodrygot illeti úgy hiszem nagy karrier áll előtte ideát,nem mondanám ezt ha nem láttam volna sokszor játszani.De a Barcelona csapatában is van egy Malcom(jobb játékosnak tartom mint Dembelét),csak éppen Valverde képtelen őt használni.De miért is csodálkozom akkor amikor Coutinho sem a posztján játszik.

Peter11 2019.02.11. 08:44:41

@Bivi76: @julio alberto: Egyetértek veletek, de azt is számításba kell venni, hogy nehéz időszakon van túl a csapat, és ez a hét lesz, az a hét, amikor tudnak kicsit pihenni, ami a tegnapi prodikció után tényleg nagyon jól jön.
A Bilbao baromi jól focizott, le a kalappal elöttük, és az 1 pont sosem rossz idegenben ellenük. DE!! A kerettel kapcsolatos hibákról szakdolgozatot lehet írni lassan. Nem is feltétlen a minőséggel kapcsolatban, hanem ahogy az elöttem lévők írták, a felállással.
Minek hoztuk Boatenget, ha nem játszik? Malcom az egyik legjobb volt a Real ellen, miért nem játszott ma, a lépni alig tudó Suarez/Coutinho helyett? Pique nagyon fontos elem ebben az évben, de Vermalen és Murillo is helyt tudna állni néha.

Ezek a kérdések pedig mind az edzőre terelődnek, aki nem meri padoztatni Suarezt, Rakiticet, és balhátvédet most télen sem vettünk, ami sokkal nagyobb hiány sztem, mint csatár vagy KHV.

Kicsit lehiggadva, azért nem vészes a helyzet annyira, mint amennyien itt sokan írják. Vezetjük a bajnokságot, a kupában is állunk még, és a BL-ben is. Ennél jobban szinte senki sem áll a TOP bajnokságokban, és mint írtam, most jöhet pihenés, és egy Valladolid hazaiba.

Visca el Barca!!

Bivi76 2019.02.11. 08:48:40

@julio alberto: Teljes mértékben egyetértek Veled.

INCA 2019.02.11. 09:01:39

Gondoltam, hogy megszaporodnak a negatív hangok, de nekünk szurkolóknak ezt el kell fogadni. Vannak gyengébb meccsek, vannak gyengébb periódusok. Természetesen én is egyetértek a megfogalmazott kritikákkal, Lajos mostanában gyengén játszik, le kéne ültetni a padra, Cou messze nem hozza azt, amit vártunk tőle, Messi az utsó két meccsen nem csinált semmit, stb., strb. …
De azért egy valamit látni kell, egy ilyen csapatot tele giga-mega sztárokkal, akik már mindent megnyertek nem lehet valami nagyon egyszerű kezelni. Például Suarezt nem lehet leültetni a padra ez is egyértelműen látszik, stb., stb. … Ernő bával sem cserélnék az biztos.
Számomra teljesen egyértelmű, hogy a keret nagy részét meg kell újítani. El kell küldeni olyan nagyszerű játékosokat, mint Busquets, Rakitic, Piqué és azokat az új igazolásokat is, akik nem váltak be. Legalább 4-6 emberről van szó. Na de ki meri ezt felvállalni? Az meg végképp nem kérdés, hogy azokat a játékosokat, akik évek óta nem tudnak maradandót alkotni végképp el kell küldeni. Újabb 2-3 ember. Ez akár összesen vagy 10 ember is lehet. Van olyan erős a Barca vezetés, hogy ezt megtegye?
Ha a köcsög balettosok megnyerik a 4. BL-t zsinórban, én nem tudom mit csinálok. Hogy ezek mindig akkor erősödnek, amikor kell. Valamit nagyon el kéne tanulni tőlük!

celestial 2019.02.11. 09:21:28

@Robi71: ja hogy a tegnapi mecsről beszéltél...
Mellébeszédből újra ötös...
Nevetséges vagy a city psg imadatoddal...Dembi 1.5? És mennyit tudott jatszani?
Dembi egyre jobb ...Coutinhoval nem tudom mi lesz...
De te ezt ugy sem látod hiszen Messi golyói eltakarják a kilátást....
Ha majd visszavonul átsompolyogsz a cityhez psghez hiszen ott minden csodálatos :)

2019.02.11. 09:24:37

@INCA: A vezetőség előtt 2 út áll vagy haladnak tovább a Bayern útján és tovább foglalkoztatják a kiöregedőben lévő sztárokat és az nem vezet sehova vagy ahogy te is írod szívfájdalommal de a nyáron megválnak a Suarez,,Rakitic,,Busquets,,Vidal,,Pique ötöstől és elkezdünk újra építkezni mint Guardiola és ha a fiatalítást ügyesen és szerencsésen csinálják akár már az elő évben jöhetnek az eredmények ,,,,a csapat a BL-re koncentrál hisz ennek a csapatnak ebben a felállásban ez a szezon lehet az utolsó nagy dobása

Raven1975 2019.02.11. 09:43:04

Elmennek a jó büdös picsába. Megérkezett a VAR-os stábba Perez és a pénze az elmúlt napok alapján, tisztán látszik. Szétcsalják a Realnak, ellenünk meg b@zdmeg mindent lehet. Egy meccsen 4 elmaradt büntető g@ci.
uploads.disquscdn.com/images/42dfff09ff8f9ea72fda441e19904c7d008a156f400b0594618cbac8a8d2184e.jpg

celestial 2019.02.11. 09:45:30

@Robi71: egyébként az 1. 2. vagy nem tudom hanyadszámú kedvenc csapatod két " marketingabohóca" kik elől happolta el a "csapat legfontosabbjai" címet? Ott is volt egy Messi?
Az egyik "bohócodról' már megbeszéltük hogy semmivel sem mutatott itt többet az elején mint Dembi szal lazítsál...+ a két " bohócod" nélkül kb pont ugyanígy állt a psg szal csodát műveltek tényleg :) nem hinném hogy ugyanaz a francia bajnokságban bohóckodni mint a Barcelonában jól teljesíteni...de ha neked ugyanaz...
Emlékeztetlek hogy az egyik "bohócod" innen elmenekült...aztán hogy hogy járt...az már csak az ő baja...

Robi71 2019.02.11. 09:46:49

@Bivi76: "Vinicius +Rodrygo 90 millió?"...ami valójában 105 millió.
...és nem De Jong-hoz (vkp) kell mérni, hanem Dembélé-hez (szélső)...árban is.
És még véletlenül sem akarok Dembélé sztárolóktól olyant hallani, hogy "bezzeg Vinicius és Rodrygo"....mert elküldöm őket a francba. :)

katalan2 2019.02.11. 09:47:22

www.mundodeportivo.com/mundoplay/liga_espanola/20190210/2934148/laliga-athletic-club-barca-messi-lanza-la-pelota-al-larguero.html

Kár, hogy ez nem ment be.

A Bilbao remekül védekezett. Ha Dembélé és Messi nem sérülésből jöttek volna vissza, meglett volna a meccs, de ugye nincs ha.

Remélem, hogy a fiúk összeszedik magukat.

Robi71 2019.02.11. 09:49:27

@LDzsi: Ha Messi gyengébb napot fog ki vagy éppen sérülten (vagy után) játszik, akkor hol vannak a többiek? Például Coutinho az elhamarkodottan kikiáltott "új Messi"?

GYLS 2019.02.11. 09:58:24

TerStegen 1 pont, a többiek amint az eredményjelző tábla is mutatta, egy NAGY NULLA!
A védelem - a Bilbao előtt adódó lehetőségek ellenére -még tette a dolgát.
A középpálya egy kész csőd volt. Sem védekezés, sem előrejáték támogatása nem volt. A középpályásainkat nem kicselezni kell, csak elrohanni melletük. Lassúak, körülményesek, a " csak én ne hibázzak " alibi passzokhoz értenek (milyen jól is mutat a statisztika!?). Pár nappal ezelőtt nyilatkozta Rakitic, hogy úgy játszanak, mint a kézilabdások, körbepasszolják az ellenfelet. Nem ez a gond, hanem annak lassúsága. Csigatempóval nem lesz rés az ellenfél védekezésében!
Coutinhoról már hetek óta látjuk, alkalmatlan a jelenlegi középpályásokkal Barca 4-3-3-as játékára. Messi és Suarez tegnap este pótolták a szombat este elmaradt kutyasétáltatást (legalábba a kutyusokat magukkal hozhatták volna, hogy legyen értelme a battyogásuknak).
Fáradt volt a csapat? Nem hinném, hiszen az utóbi időben amennyire a sérülések engedik, Valverde eléggé rotálja a játékosokat. Real egy nappal kevesebbet pihent, és mégis bírta a tempót a pihent ATM ellen.
Sajnos az utolső kettő bajnoki döntetlenjével közelebb hoztuk a Realt. És ebből bizony bajok is lehetnek. Csak meg kell nézni a két csapat sorsolását. Több olyan idegenbeli találkozónk lesz, ahol bizony szenvedni szoktunk (Sevilla-Vigo-Betis). Vagy már ott tartunk, hogy az ugymond kiscsapatok (Huesca-Alaves-Eibar) ellen is kínkeservesen meg kell küzdeni az idegenbeli 3 pontért?

Robi71 2019.02.11. 09:59:47

Kezd beérni, amit Franyó és Messilona (a maguk eredeti módján)...és többek között én már évek óra sulykolunk, hogy nagyon nagy a baj. A klubvezetés letért a már jól kitaposott ösvényről (klubfilozófia...beleértve a játékosképzést, átigazolási stratégiát, stb.) és teljesen rossz irányban mennek a dolgok.
Most már az ezt ellenzők vagy mellőzők is látják....csak éppen azt nem (továbbra sem) hogy hol a baj. Nem a 30-asokban kell keresni és nem is Valverde-ben...ők csak mentik a menthetőt.
A baj leginkább a klubvezetéssel van...akik a nagy marketingben, üzletelésben teljesen megfeledkeztek a legfontosabbról....a "Més que un club" igazi üzenetéről. Mostanra nem maradt más belőle, mint egy kiüresedett szlogen.

LDzsi 2019.02.11. 10:13:10

@Robi71: az igaz hogy nincs mentség a többiek játékára se, de ugyanúgy Messi esetében sincs mentség. Inkább pihenjen amíg 100%os nem lesz, mert nincs értelme kockáztatni.

julio alberto 2019.02.11. 10:18:56

@zeli39: Jókat írsz...ha továbbra is a 30+éves játékosok fogják játszani az alapcsapatba a főszerepet könnyen a Milan és a Bayern sorsára juthat a Barcelona.Úgy hiszem az elnök és stábja jól igazoltak az utóbbi 2 évben,most már csak egy olyan szakvezető hiányzik aki a fiatalítást meg meri lépni,legalább úgy ahogy a Real Madrid teszi.Sajnos én pont ebből nem látok semmit,bérelt helyek vannak+játékosok nem az eredeti posztjukon játszanak.Már le írtam többször a nyáron Ter Stegen-Semedo,Umtiti,Lenglet,?-Arthur,de Jong-Malcom,Coutinho,Dembelé-?állunk ami a fiatalabb korosztályt illeti+ott van úgy hiszem Alena is.Tehát nem áll rosszul a csapat ami a keretet illeti.A biológia kemény dolog 30+évesen nem lehet 60 tétmérkőzésen jól szerepelni ilyen korban,most csak erre látjuk a példát.Sokakkal ellentétben egy kemény és határozott edzővel a jövőben is a legjobb csapatok közt lesz a Barcelona,ebben biztos vagyok.

katalan2 2019.02.11. 10:19:45

@LDzsi: Messi kiesett a meccsritmusból. Ahhoz, hogy felvegye, játszania kell. Ezt akkor gondolom így, ha már nem sérült.

Robi71 2019.02.11. 10:29:08

@LDzsi: Engedd meg neki, hogy évente legyen 2-3 gyengébb meccse. :)
Ilyenkor kellene Cou-nak, Dembi-nek vagy Suarez-nek átvállalni a felelősséget. Ezért lettek hozva méregdrágán és ezért vannak agyonfizetve....véletlenül sem ezért, hogy Messi "árnyékában" vegetáljanak.

celestial 2019.02.11. 10:30:48

@Robi71: ezt már leírtad 1000szer...te így gondolod...sokan ( jóval többen ) meg máshogy...neked már megvannak az új kedvenceid (isteneid)(city, psg)...szal fel a fejjel...ahogy otthagytad a Milánt, Realt úgyanúgy elfogod hagyni a Barcát is...nincsen semmi baj :)

celestial 2019.02.11. 10:31:38

@Robi71: most sem a tegnapi meccsről beszélsz...ugye? :)

LDzsi 2019.02.11. 10:34:46

@katalan2: ez nem meccsritmusból való kiesés, hanem inkább motiváció hiánya. De ez az egész csapatra is igaz.

LDzsi 2019.02.11. 10:36:26

@Robi71: felőlem sétálgasson, ő dolga :) csak akkor ne legyen már egy ilyen teljesítményért is agyon istenítve :)

Robi71 2019.02.11. 10:37:52

@zeli39: Nem a "kiöregedés" az első számú probléma...hanem a silány minőségű fiatalítás. A korábbi "öregek" (Puyol, Xavi, Iniesta vagy Alves) pótlása is messze elmaradt az elvártaktól...ha ez nem lesz másképp Pique, Alba, Busi, Rakitic, Suarez és ...Messi (akik jelenleg húzzák a szekeret) esetében sem, akkor el lehet búcsúzni a szűk elittől.
Az utolsó sikeres "fiatalítás" 5 éve volt :(...amikor Stegen, Rakitic és Suarez érkezett. Azóta minden új érkező max epizódszereplő vagy már nincs a klubnál....eközben közel 700 millió lett elköltve. :(

2019.02.11. 10:47:59

@Robi71: Semmi gond nincs a fiatalokkal ,,Busquets 2,5 éve nulla játék NB II szint,,,Rakitic 50% hogy jól játszik 50% hogy nem ez igaz Piqure is ,,Suarez róla inkább nem is mondok semmit

Robi71 2019.02.11. 10:52:30

@julio alberto: A Milan-nál kiszállt a pénzes papa, a Bayern szigorú pénzügyi szabályok mellett működik. Ezzel a szemben a Barca szármilliókat költ silány minőségű pótlásokra. Nincs mentség.
Ha kiveszed a 30+-os generációt a keretből egy spanyol középcsapatra való ... középszerű játékos bagázs marad. Itt tartunk most és lesz még ennél is rosszabb, ha marad ez a romlott haramiabanda a klub élén.

"„Fel kell készülnünk a jövőre. Jó és fiatal játékosokat csábítunk magunkhoz, mert folytatnunk kell ezt a sikeres időszakot. Ez a mi felelősségünk. A mandátumom még két szezonon át tart, jó helyzetben kell átadnom a csapatot, hogy elmondhassam az új elnöknek: ez a mi örökségünk” (Bartomeu "gyászbeszéde")

2019.02.11. 11:05:19

@Robi71: Mi az hogy kiveszed a 30 felettieket és egy középszerű bagázs marad ?,,,Aki itt középszerű az pont Rakitic-Busquets-Suarez ,,,,Coutinhot is könnyű kritizálni de ha Busquets játszik mögötte miben segít neki a játékban oda passzolja a labdát aztán megáll mint egy rakás szar semmi üresbe mozgás embert nem visz el mellőle A RAKITIC-SUAREZ-BUSQUETS megérett a nyári tisztogatásra

julio alberto 2019.02.11. 11:09:25

@Robi71: Valami hasonlót írtál nyáron a blancókról is,mert eladták ugye a C.Ronaldot.Jelenleg nem állunk rosszabbul mint ők,már ami a fiatal korosztályt illeti.Az a baj hogy te nem csapatban látod a labdarúgást.Egy Messi,egy Neymar valóban képes szint vinni egy csapat játékába,de a csapategység ennél jóval fontosabb dolog.Mint írtam jól igazolt az utóbbi két évben a vezetés,csak egy edző is kellene a fiatalítás levezényléséhez.Valverde úgy hiszem erre nem igazán alkalmas,mert bérelt helyek vannak a kezdőben és mert pont emiatt kihajtsa a játékosait pedig még most jönnek az igazán fontos mérkőzések.Közben meg nem használ olyan játékost mint a Malcom...Solari ilyen szempontból jóval jobb edző mint Ernesto...Isco,Marco Asensio simán kiegészítő emberek lettek,csak mert a csapat egység így kívánta meg.

Robi71 2019.02.11. 12:11:37

@zeli39: Dugd a fejed a homokba továbbra is és szajkózd, hogy "Semmi gond nincs a fiatalokkal". Jobb lesz, meglátod.
De szeretné már egyszer a 30-asok nélkül látni a csapatot játszani egy teljes szezonon keresztül. Kíváncsi lennék, ha nem menne a játék, akkor kire fognátok.

Robi71 2019.02.11. 12:11:50

@zeli39: Dugd a fejed a homokba továbbra is és szajkózd, hogy "Semmi gond nincs a fiatalokkal".
De szeretné már egyszer a 30-asok nélkül látni a csapatot játszani egy teljes szezonon keresztül. Kíváncsi lennék, ha nem menne a játék, akkor kire fognátok.

celestial 2019.02.11. 12:15:00

@Robi71: de ha menni fog gondolom kámforrá válsz :)

Robi71 2019.02.11. 12:21:27

@julio alberto: De azért el kellett telnie egy fél szezonnak ahhoz, hogy valamelyest talpra álljanak (tényezők ettől még továbbra sem lesznek a BL-ben). Pedig CR "csak" a piramis csúcsát jelentette, nem úgy mint Messi aki a Barca alfája és ómegája.
A Real két évvel ezelőtt már bebizonyította, hogy "lesz élet" CR után is...csakhogy Perez-nek sikerült akkor szétverni az Isco-Asensio-James-Morata-Vasquez ötöst. Most lehet újrakezdeni.
A Barca-ban nincsenek bérelt helye (Messi-n kívül)...csak senki sem nézné jó szemmel, ha a csapat még a top4-ben sem végezne.

Robi71 2019.02.11. 12:27:04

@celestial: Jól szórakozol?...nem a legjobb alkalom rá, de a te szinteden nem csodálkozom. :)

Robi71 2019.02.11. 12:29:13

@celestial: Erre azt mondanám, hogy az első BL győzelem után, amit a jelenlegi 30-asok nélkül nyerjük. De ez nem lenne túl jó hír számodra...

barcainiesta8 2019.02.11. 12:30:36

@Robi71: Neharagudj, de itt Dembelére idén egy rohadt szó nem eshet, Messi hiányában vagy éppen közvetlen jelenlétében többször döntött el meccseket 21!!!!!! évesen a csapat második legfontosabb játékosa. Suarez és Cou hol van? Hol volt a real ellen, amikor a 0 kilométeres Malcom akart csak. Valverde ha igazán tökös (lásd Solari) baromi szépen leülteti a padra Suarezt, Coutinhot, Vidalt és Rakétát. Elől megkockáztatom a két villámléptű cselgép élne Messi labdáival és sokkal eredményesebbek lehetnénk, valamint Alena és Arthur sokkal többet hozzá tudna tenni a támadásokhoz. Ha Valverde nem bábu, hanem edző, akkor szépen leülteti a rosszul teljesítőket a padra névtől függetlenül. Tegnap 15!!!!!!!! percet kapott Dembele. Egy edző, ha ég a ház, márpedig tegnap égett, 60. percben cserél. Egy ilyen meccsen aki már futbalozott tudja, hogy minimum 5-10 perc kell egy játékosnak, hogy felvegye a ritmust. Tegyen csodát 15 perc alatt? Hagyjuk már, Valverde nem eléggé tökös, nem ez a szijt, nem rossz edző, de taktikailag belenyúlni nem tud a meccsbe, szerkezetet váltani nem tud rendesen a csapat, illetve nála 4 támadó nincs egyszerre a pályán soha szinte. Töketlen alibi edző, egy Barcelonához ez baromi kevés, stabilnak tavaly stabilak voltunk, idén már az sem, a nagy meccsekre felszívjuk magunkat és nagyjából ennyi. Ettől függetlenül, lehet idén BL, mert a keret maga baromi erős, megkockáztatom, hogy a legerősebb európában, de Valverdének ki kell találni valamit, mert az kevés, hogy Messi keresztlabdáit Alba becenterezi, vagy Dembelé és Messi egymaga kicselezi az egész védelmet. Ez nagyon nagyon kevés taktika néven.

barcainiesta8 2019.02.11. 12:33:44

@julio alberto: Teljesen egyetértek Veled! A labdarúgás csapatjáték, jelenleg nincs szükség Valverde szerint csapatra, mert van egy Messink, de ha nem lesz kell csapat, és megkockáztatom, hogy hatásosabbak és akár kiszámíthatatlanabbak leszünk. Ha Messi mögé sikerülne csapatot tenni, akkor viszont egyértelmű, hogy nagyon nehéz lenne minket megállítani. Valverdének ez a feladata, látjuk hogy hogyan végzi.

Robi71 2019.02.11. 12:40:10

@barcainiesta8: Coutinho-t máris leültetni? Ezt most komolyan mondod? "Gyenge kezdés után erős visszaesés" jellemzi a játékát. Ha most leülteti a padra, akkor közölni kell az ügynökével, hogy kereshet már klubbot a védencének nyártól.
Ami Dembélé-t illeti, ne aggódj....mostantól annyit fog játszani, hogy a s@ggén fogja venni a levegőt...csak végre hozzon le két jó meccset egymás után, amire eddig még nem volt példa. Ja, és ha lehet ne sérüljön le cipőfűzés közben.

celestial 2019.02.11. 12:41:12

@barcainiesta8: teljes mértékben igazad van !!!!

faramuci69 2019.02.11. 12:43:18

@celestial: Te egy akkora köcsög paraszt vagy, hogy már fáj. Nem szégyelled magad, miket írogatsz itt össze. Nem gondolnám, hogy Robi ne lenne Barca szurkoló, még akkor is, ha nem az anyatejjel szívta magába. A Te személyeskedésednek semmi köze a Barcelonahoz.

Tfh Robi csak egy szimpla kritikus lenne, akkor is nagyon megfontolandó amiket ír. Nem vagdalkozik, nem vált folyton témát, következetesen képviseli amit gondol, mint Bivi, aki persze rendszeresen túltolná a támadó focit, minden féle felelősség nélkül. Oké, nem Dembi a kedvence de sok dologban igaza van vele kapcsolatban. Szerintem tuti megbarátkozik vele, ha a srác megkomolyodik, mind taktikailag, mind a viselkedését illetően.
Szóval, szerintem Robi nagyon érdekes dolgokat ír, és sok mindenben igaza van. Talán, mielőtt ebbe belemennénk, azt kijelenthetjük, hogy a fiatalítás minden klubnál, mindenkor rendkívül nehéz és összetett probléma. Robi szerint a vezetőség tehet nagyon sok mindenről, és ez sajnos igaz is. A Barca scoutingja szerintem elég jó, a szakmai döntések nem Bartora tartoznak, de sok minden más igen. Azt látom inkább a felelősségének, hogy későn kezdtük a fiatalítást, majd kapkodni kezdtünk kétségbeesésünkben. Több klasszist is elszalasztottunk. Lehet hogy a realnál Isco vagy Asensio nem illik be Solari elképzeléseibe, de mindkettőt nagyon jó áron tudnák értékesíteni a PL-be.
Coutinhonak és Dembelének de ide vehetjük Busi, De Jongot és Umtitit is, a legnagyobb gond a fizetésükkel van. Persze a vételáruk sem volt minden esetben elfogadható, de az egy egyszeri kiadás, míg a bér folyamatos feszültséget indukál a csapaton belül. Bárki edző idejönne, a változtatásai véghezviteléhez türelmet kérne, hiszen komoly átalakításokra lenne szükség.

A fiatalításra visszatérve, miért is lenne garancia a sikerre Dembele, Arthur, Semedo, Alena, Coutinho, Malcom folyamatos játszatása? Hogyan is rotáljon Valverde, ha Albának nincs cseréje gyakorlatilag. Miranda azért merőben más kategória, mint pl. Marcelo cseréje. A jelenlegi harmincasokban bízik, de látjuk, ez gyakran nem elég. Kérdés, az igazán fontos meccseken tudják-e hozni magukat.

Hogyan lehetne kihagyni Messit, ha játszani akar, és Suarezt, ha Messi azt szeretné, hogy ő is játsszon? Hogyan tegyed be Arthurt, ha sérült? Szerintem Valverdének reális max két helyen lett volna lehetősége mást húzni. Esetleg Vidal helyett lehetett volna Alena/Coutinho (Nagy rizikó a stabilitást illetően - de vállalható az előre játék miatt), valamint Malcom csatasorba állítása, a kupameccs után, jutalomként.Én ezt jobban hiányoltam. Most nem nagyon volt más lehetősége. Ha Messi egészséges, akkor formába kell hozni. Ugyanez igaz Dembelére is. Hátul komoly probléma Umtiti egész szezonra való kiesése is. Ne feledjük, egy világklasszisról beszélünk. A rotáció szempontjából Rafinha is nagyon hiányzik. Nem világmegváltó, de neki is volt pár jó meccse. Egy Levante ellen játszhatott volna, az tuti.

Szóval nincs még óriási para. TS fiatal, Semedo/SR még fiatalok, Umtiti/Lenglet fiatal, Albának is lesz még pár idénye, valamint Arhur már bevált, Alena már bontogatja a szárnyait. A gond, az hogy Dembele akármilyen istenáldotta tehetség, sokat sérült, gyakran szertelen. Coutinho régóta mélyen tudása alatt, de különösen az árához képest elvárt szint alatt teljesít. Malcom még a csapatba sem tudta magát beverekedni, alig volt épkézláb meccse, gyakran nem tudott élni azzal a pár lehetőségével.

A real egy bombaerős kerettel elkapta a fonalat, de kapja hozzá a bírói segítséget is rendesen. Nincs más dolgunk, mint legalább az egyik meccsen megverni őket. Jobb lenne a kupameccsen, majd pedig remizni a bajnokin. Lényeg, hogy a bajnokin ne veszítsünk.

celestial 2019.02.11. 12:45:59

@Robi71: nem a legjobb alkalom?
Szórakozom? Hát ha szórakoztatsz :)
Fáj az igazság?
Én szintem?
Tudod ez tőled dícséret :)
Amugy mi arra a magyarázat hogy ha a csapatnak jól megy főleg Messi nélkül akkor füled farkad behúzod ilyenkor meg szinte kivirágzol? Tényleg érdekel :)

2019.02.11. 13:00:05

@faramuci69: Én ürülök,hogy Robi 71 -nek van egy követője és védőszentje a személyedben :-)

celestial 2019.02.11. 13:00:50

@faramuci69: "Te egy akkora köcsög paraszt vagy, hogy már fáj. Nem szégyelled magad, miket írogatsz itt össze. Nem gondolnám, hogy Robi ne lenne Barca szurkoló, még akkor is, ha nem az anyatejjel szívta magába. A Te személyeskedésednek semmi köze a Barcelonahoz."
Köszönöm hogy megszólitottál :)
Na szóval...én nem mondtam hogy nem az, igaz neki ennél a klubnál csak "pep fiai" léteznek...szal ő inkább "pepfiai" szurkoló...
Ez az anyatejes dolog meg...ha valaki volt már Milan Real stb szurkoló akkor ne nyavalyogjon már egyfolytában hogy mi lesz Messi nélkül!!!! Neki nem qrvára mindegy? Mint előélete is mutatja továbbáll és kész !!! ( már vannak jelöltek city, psg)...
Elfogadom amit írsz ez is egy vélemény..
Robit is máshogy itéljük meg...az írásai alapján számomra egy ostoba vki ...NEM A VÉLEMÉNYE MIATT...hanem mert nem hajlandó semmit sem figyelembe venni ami nem az ő vélt igazát támasztja alá!!!
És ha időm engedi erre emlékeztetni is fogom...ha zavar akkor ugord át...nem tudok mit tenni....

Bcn 2019.02.11. 13:09:45

Ter Stegen volt a Motm, amit el is mond mindent a meccsről. Írtam, hogy Rakitic meg Vidal ne játsszon együtt, hát játszottak. Túlságosan hasonló a két játékos, nekik a Busquets-Arthur kp mellett a 3 helyért kellene versengeniük és akkor a szürke Rakitic is mutatna valamit abból a fene nagy tehetségéből. Coutinho helyett Malcomnak kellett volna játszania, egy igazi szélsőnek, de ha nem 160 millka vagy és nem írnak nyílt levelet neked akkor a padon fogsz rohadni. Suárez meg majd lő a Valladolid ellen egy 5-öst és majd minden rendben lesz. Ja, hogy a bl-ben már 2 éve nem rúgott gólt idegenben no problem. Ami pedig egyre idegesítőbb, ahogy pofázik a társakhoz,hogy miért nem ezt csinálod stb... Vazze, veled mi van? Legjobb az off the ball mozgásod, miért állsz, mint a f@sz a lakodalomban. MOVE motherfucker, azt ne ugassá állandóan!! Az egész meccs, már a valenciai is szélsőért kiáltott azt behozza a 75.percben az első szélsőt, aki mellesleg a liga második legjobb offenzív játékosa volt. De nem baj, legalább többet nem kell látnom a brazil Denis Suarezt a szélen. Végezetül, Valverde taktikája az, hogy van Messi azt csá. Nincs rendszer, hanem személyek vannak kiveszel egy embert azt kész vége, míg egy jól működő rendszernél ugyanúgy menne minden a maga módján csak más nevekkel. Ja és még egy pussy is, hát persze, hogy jó a viszonya az öltözővel... Egyetlenegy személynek kellene fix kezdőnek lenni és az Messi, s nem a fa@kalap szerelmének.Na, ezt most jó érzés volt leírni, legalább lenyugszom.

Robi71 2019.02.11. 13:12:22

Nyert a csapat Messi nélkül is meccseket? ....erre csak annyit tudok válaszolni, hogy "vaktyúk is talál szemet".
Amúgy Messi-ben a bizalmam akkor ingott meg emberileg, amikor engedett Bartomeu "kígyó" mézes-mázas hitegetésének és aláírta a szerződéshosszabbítást (gigabérért) a jelen sportszakmai körülmények között. Mert ha valaki a saját bőrén érzi, hogy nem jó ez így, akkor ő igen. Eladta a bőrét "30 ezüstért".

faramuci69 2019.02.11. 13:13:47

@celestial: nem a szakmaisággal van bajom, hanem a realos szemetkedessel. Arra semmi szükség nem lenne. Oké, kicsit túl reagáltam, ezért bocs, de ezt tényleg nem kéne. Nem ő tehet arról, hogy az öregek hamarabb elfaradnak, a fiatalabbak meg nem mindig hozzák még a szintet. Szerintem az egészséges konzervatív szemlélettel semmi gond sincs. Azért gondolj bele, valóban mi történne, ha Valverde kihagyna Busquetset, Piquet, Suarezt és Raketicet. Nálunk messze nem olyan mély a keret mint a Realnal. Isco, Asensio mellett odament Ceballos, Odriozol, Vinicius. Ráadásul Ramos barmit megengedhet maganak.

faramuci69 2019.02.11. 13:16:26

@Robi71: azért ez így uncsi. Ne hasonlítsd Messit Júdáshoz. Ő egy futbalista, nem katalán forradalmár. Talán Barto sem maga az ördög, bár néha úgy tűnik :)

barcainiesta8 2019.02.11. 13:23:11

@Robi71: Igen leültetni. Kapjon a fejéhez, járjon pszichológushoz, étkezzen máshogy, nem érdekel, csak az, hogy végre játsszon a tudásához méltóan. Albertóval egyetértek abban, hogy Malcom jobb focista, mint Dembele, nem is így mondanám, inkább úgy, hogy barca kompatibilisebb. Tedd a szívedre a kezed, felejtsd el, hogy nem szereted Dembelét, te jobban szereted nézni Suarez kritikán aluli játékát és Cou meccsek ótai vergődését, mint a srácot akinél, ha legalább a laszti van képes a kapu fele törni, megcsinálni egy cselt vagy lefutni bárkit? www.whoscored.com/Players/299513/Show/Ousmane-Demb%C3%A9l%C3%A9 szerintem idén ez nem rossz statisztika, lentebb láthatod az előző meccseit a srácnak, csak azért szedtem ki, mert egy ideje ha kezdő bőven hozza a szintet, gól, gólpasszok, mérkőzés legjobbja. Azért a whoscoredot ne nagyon kérdőjelezzük meg statisztika szintjén. Messi mellett ez a srác ha tetszik ha nem kell, mert jelenleg ő képes váratlant húzni. Őszintén, te számítassz valami váratlanra Messin kívűl bárkítől ha hozzá kerül a laszti? Én csak Malcomtól és Dembelétől. Bármelyik megkapja a labdát benne van a veszély. Senki másban nincs ez meg, semmi tempója a játékunknak, semmi kreativitás nincs Messin kívül, nincsen szélsőjáték Dembelé/Malcom padoztatásával. Ezek tények sajnos. Engem nem érdekel, hogy ha valamelyik támadó egy sikertelen csel miatt labdát veszít. AZért van a kp, hogy megszűrje az ellentámadást, az viszont jobban érdekel, hogy Messin, Malcomon és Dembelén kívűl egyik támadónk sem képes megcsinálni egy cselt. Én ott tartottam tegnap, hogy egyszer emelkedett meg a vérnyomásom, egyszer mondtam azt, hogy n ebből lehet lesz valami, amikor Dembi a 90. perc környékén tiszta lövőhelyzetbe hozta magát. Láttál bárkitől ilyet a meccsen? Na ez az amiért sokan szeretjük, ez az amiért sokan a kezdőbe követeljük, a srácnak van tempója, képes váratlant húzni, bármikor képes elfektetni egy-két védőt és gólt rúgni bármelyik lábával. Tudom, hogy nem szereted, de ismerd el legalább, hogy idén a gyerek fejlődik, és ha így folytatja nagyon komoly karrier áll előtte. De tudod mit, elfogadom, hogy nem szereted, de egyet megígérek. Idény végére még te is megkedveled.

celestial 2019.02.11. 13:23:43

@faramuci69: jó lehet én is túltolom néha de na...
Én örülnék neki ha Valverde bátrabban nyúlna a fiatalokhoz és az említett 30+-os uriemberek többet padoznának...ha nem lépjük meg soha sem tudjuk meg, hogy mi történne..

barcainiesta8 2019.02.11. 13:25:53

@Bcn: és a rendszer megteremtése kinek a dolga? Na ugye... Valverdéé. Következtetés: alkalmatlan.

celestial 2019.02.11. 13:28:24

@Robi71: te honnan veszed hogy Messi mit érez a saját bőrén vagy hogy hogy érzi magát a csapatnál?
Hidd el ha menni akarna menne....talán kétszer ennyit is kereshetne ...
Most szépen lezsoldosoztad? :)
Akkor most az is baj , hogy maradt a Barcánál?
Te tényleg egy igazi Barcelona szurkoló vagy....

Robi71 2019.02.11. 13:30:54

@celestial: "Robit is máshogy ítéljük meg"....ne hivatkozz másra!!!
Jó páran vannak egy véleményen a blogon velem....csakhogy ők már nem szállnak vitában ennyi gyerekes amatörizmust látva ...vagy már rég kiszálltak a fórumról.
Élt meg szebb időket is ez a fórum, amikor csak a meccsek után voltak véleményváltások...mert a klub élete a megszokott mederbe csordogált (volt a KLUBFILOZÓFIÁT TISZTELŐ SZAKMAI vezetéi).

katalan2 2019.02.11. 13:35:50

@Robi71: A család nagyon fontos. Nem ugrálhat a gyerekekkel csakúgy. Látom, hogy sok focista csinálja, de a gyerekeknek nem biztos, hogy jó. Nyelvet is kellene tanulnia. Nem olyan egyszerű. Egy időben én is azt gondoltam, hogy jobb lenne neki pl: a Cityben, de mégsem.

A másik, hogy fizikailag egy másik bajnokságban pl: az angolban sokkal nehezebb. Sokkal tempósabb. Fizikailag nem olyan erős ő. Nem véletlenül nem fut annyit.

kritizator 2019.02.11. 13:38:47

@barcainiesta8: "60. percben cserél. "

ház ez speciel engem kb. két éve idegesít, sőt néha a 78. percben szokott, amikor meg 4-5 góllal vezetünk, akkor meg a 85. percben:)

"Valverdének ki kell találni valamit,"

Valverdének? Ne már. Képtelen rá.

barcainiesta8 2019.02.11. 13:40:57

@Robi71: De várj neharagudj, aki nem egy véleményen van Veled az miért hozzá nem értő? Ezt nem értem, arra van ez a blog, hogy vitatkozzunk, normális felnőtt ember módjára. Neked is van egy véleményed, nekem is, és mindenkinek. Nyilván vannak szélsőségesebbek (Messilona, Frano), de itt ha mindenki azt gondolná mint Te, nem lenne értelme a blognak. Egyszer próbálj meg érdemben vitatkozni, Albertót szidjátok, de vele legalább párbeszédet tudunk folytatni, mert elfogadja a másik ember véleményét. Bárki máshogy gondolkozik nem kell letámadni szerintem, ez a normális, azért vagyunk itt, hogy megbeszéljük a dolgokat, elmondjunk különböző nézőpontokat és a másik MAXIMÁLIS TISZTELETE mellett tegyünk megállapításokat a barcelonára vonatkozva. Szerintem egy blognak erről kéne szólnia, normális vitáról érvekkel, mert mindenki a klubnak akarja a legjobbat, és nyilván van igazság abban amit mondassz, vagy amit zeli mond, vagy amit alberto (elnézést hogy most pont titeket emeltelek ki) vagy bárki más. Véleményütközések vannak, nyilván ezt normális formában kell előadni, én elfogadom a véleményed , szívesen vitázom veled, sőt sok kérdésben egyet is értek, de akkor légyszíves tedd te is ezt. Nxilván ez nem csak rád vonatkozik hanem azokra is akik téged vagy bárki mást támadnak. Ne személyeskedjünk tisztelt szurkolótársak, mert nem erről kell szólnia, egyet ne feledjünk, mindenki a barcelona szerelmese, azért mert nem egy véleményen vagyunk, nem kell a másikat támadni. Én az érdemi vita miatt vagyok fent, amit le is lehet folytatni pár emberrel (köztük Veled is ha ne visz el a hév), fejezzük be a személyeskedést és a másik lenézését. (mégegyszer mondom nem csak Neked szól)

LDzsi 2019.02.11. 14:03:23

@barcainiesta8: ez mint halottnak a csók. Érdekes mód faramuci69 véleménye megegyezik Robi71-ével, mégis vele rendesen lehet érvelni, vitázni, véleményt cserélni, míg Robival nem. Valóban el kellene felejteni ezt az "akinek nem egyezik a véleménye az enyémmel az ostoba, hülye a focihoz stb." attitűdöt, mert iszonyatosan irritáló.

Robi71 2019.02.11. 14:06:29

@LDzsi: A kisebbségi komplexusoddal továbbra sem tudok mit kezdeni. :(
Sajnálom, hogy így érzel.

GYLS 2019.02.11. 14:21:56

Olvasva a hozzászólásokat megállapítható, mindenki védi a saját maga igazát. Ez természetes, hiszen a foci összetett volta miatt sokszor maguknak éles ellentétet felhozó gondolatok mindegyikében ott van a részigazság.
Itt van pl. a sokak által emlegett korbeli eltérések. Ha a két kapust kivesszük, a 22 mezőnyjátékosból 8 aki betöltötte a 30-at, 7 aki 25-29 között van és 7 aki 25 alatt van. Ez igy a számok által még jónak is tűnik. DE! Áltatában kiknek kellene vinni egy csapatot? A 25-29 közöttieknek, azaz Umtitinek-Albának-Semedonak-Robertonak-Rafinhanak-Coutinhonak. Hátul amint a névsorból kiderül, megvagyunk. De középen és elől épp ez a korosztály hiányzik. Idősebbek és fiatalok vannak a Barca támadó játékát leginkább meghatározó posztokon. Egyik kategoria - idősebbek -amelyik ilyen szinten állandóan nem terhelhető, a másik -fiatalok -, amely még a rutintalanság miatt nem képes mérkőzésről-mérkőzésre magasszinten játszani. Itt jön elő, hogy pár igazolás mennyire elhibázott volt.

LDzsi 2019.02.11. 14:23:19

@Robi71: magyarázd már el hogy mit értesz te ez alatt :D

Robi71 2019.02.11. 14:23:47

@barcainiesta8: Sajnálom, hogy "törsz-gyökeres" fórumozók távoztak, mert belefáradtak....mint ahogy azt is amit Franyó vagy Messilona csinál (ideböknek valamit aztán válaszra sem méltatják azokat akik nem értik vagy másképp vélekednek).
Én mindig próbálok véleményt váltani, olykor olyanokkal is akik teljesen másképp látják a dolgokat .... ellenben egy dologban nem vagyok kompromisszumra nyitott...és az a klubfilozófia ami egyedivé, mássá tette ez a klubot!!!!! Az a klubfilozófia, amit a nagy elődök megálmodtak és vérverejtékes munkával meg is valósítottal. És az, ahogy ez az elkorcsosult klubvezetés gúnyt űz belőle az számomra elfogadhatatlan.
És igen azon szurkolók véleménye is elfogadhatatlan számomra, akik ezzel egyetértenek, elfogadják, tapsolnak és éljeneznek neki. Ezt nem nevezném sem nagyképűségnek, sem tiszteletlenségnek.

Robi71 2019.02.11. 14:25:32

@LDzsi: olvasd el a @barcainiesta8: -nak írt válaszomat. Utoljára tettem meg. Többet nem fogom leírni.

celestial 2019.02.11. 14:26:17

@Robi71: "Robit is máshogy ítéljük meg"....ne hivatkozz másra!!!"
Mármint faramuci69 és én...nem tudom ezt hogy sikerült félreérteni :)
Ám akkor minden világos...aki nem ért veled egyet az gyerekes amatőr :)
Menő vagy :)
Ezt a fórumot kb te barmolod szét...de miért is várnám hogy észreved...
A Messis kérdéseimre miért nem válaszolsz te felnőtt profi?
És még te mondod másra hogy gyerekes....

LDzsi 2019.02.11. 14:34:01

@Robi71: "Én mindig próbálok véleményt váltani, olykor olyanokkal is akik teljesen másképp látják a dolgokat" - Mikor volt erre példa?

Meg akkor ez most válasz volt a kisebbségi komplexusomra?

Robi71 2019.02.11. 14:45:14

@LDzsi: Mikor volt példa? Csak erre van példa. Mert ha nem lenne, akkor felvenném Franyó vagy Messilona példáját. De ennek nem látom értelmét. Ha valaha is olyan "állapotba" kerülök mind ők, akkor inkább elbúcsúzok a fórumtól. Nem fogom "polgárpukkasztásra" használni.

Robi71 2019.02.11. 14:46:26

@LDzsi: Olvasd el az utolsó két mondatot is...könyörgöm. :)

Robi71 2019.02.11. 14:47:02

@LDzsi: példáját=stílusát

barcainiesta8 2019.02.11. 15:09:14

@Robi71: Na okés neked ez a véleményed én tiszteletben tartom, hiába látok dolgokat másképp. Én megpróbálok Veled érdemben vitázni erről, érvekkel alátámasztani a nézeteimet, LDzsi is ezt teszi. Én nem a véleményedről beszélek, hanem a sokszor lenéző stílussal, én nem nézlek le téged és senkit sem, kérlek erre figyelj, mert sokszor van ez, szerencsére nem velem beszélsz így, de sokakkal igen, és ez az ami nem tetszik sokaknak, nem a véleményed. Tisztelet.. egy név nélküli blogon talán ez a legfontosabb, hidd el kevesebben állnának beléd ha megadnád mindenkinek.

Robi71 2019.02.11. 15:26:50

@barcainiesta8: Én nem érzem hogy "belém állnának". Ha így lenne rosszul érezném magam és kiszálltam volna. Nem vagyok mazochista. :)
A Barca filozófiát képviselem a végletekig....ők meg nem...vagy hajlamosak a kompromisszumra. Ennyi az egész.

celestial 2019.02.11. 15:32:52

@Robi71: de tényleg úgy gondolod hogy Messi egy áruló zsoldos?
Csak a tisztánlátás véget...
Igennel vagy nemmel kérlek...
Köszi

LDzsi 2019.02.11. 15:35:59

@Robi71: jaj te... Miből gondolod hogy nekem például nem fontosak a hagyományok? Hazafiként pont hogy fontosak a hagyományok, és ez a Barcánál mint klubnál is igaz, nem csak itthon. Pont ez tetszett meg anno a Barcában, hogy van némi hasonlóság a katalánok és a magyarok között. Azt sem tudom honnan veszed, hogy mindenre amit Bartoék csinálnak, arra bólogatok. Dehogy, én is azt várom hogy húzzon a fenébe a sleppjével együtt. Ettől függetlenül ha valamit tényleg jól csinálnak, azt nem fogom egyből lehurrogni. Baj hogy élvezem Arthur, Dembele, Malcom, Semedo játékát a hibáik ellenére is? Ellenben Suarezét, Busquetsét már egyre kevésbé, ami sajnálatos. Amíg nem emberek életét teszik tönkre, addig mi értelme van ezt az egész leépítést túlságosan komolyan venni? Ez olyan mint a magyar foci, sehol sincs régi önmagához képest, de ettől drágább a kenyér? Nagy szívfájdalom de nem kell belehalni.

Robi71 2019.02.11. 15:46:43

@celestial: Határozottan nem!
De a maradását sportszakmai feltételekhez is kellett volna kötnie. 12 éves kora óta a klub kötelékében van. A La Massia fénykorában pallérozódott és együtt dolgozott Rijkaard-al és Pep-el Laporta alatt. Nagyon nem ez a légkör uralkodott akkoriban.
Ami reménykeltő és örvendetes hír, hogy Xavi Victor Font-ot (aki látszólag a régi vonalat képviseli) fogja támogatni a két év múlva esedékes választásokon. Bizakodó vagyok.

faramuci69 2019.02.11. 15:55:33

Barto újra indulhat az elnöki székért?

Robi71 2019.02.11. 16:04:18

Hogy technikailag indulhat-e?....nem tudom.
De a nyilatkozata alapján azt lehet leszűrni , hogy nem.
„Fel kell készülnünk a jövőre. Jó és fiatal játékosokat csábítunk magunkhoz, mert folytatnunk kell ezt a sikeres időszakot. Ez a mi felelősségünk. A mandátumom még két szezonon át tart, jó helyzetben kell átadnom a csapatot, hogy elmondhassam az új elnöknek: ez a mi örökségünk”. :)

Ellenben Pique indulhat. Kérdés, hogy megteszi vagy beáll ő is Font mellé.

celestial 2019.02.11. 16:06:22

@Robi71: ok..
Köszönöm..
Ezek szerint picit elragadtattad magad mikor azt írtad " eladta a bőrét 30 ezüstért"
Előfordul..
De ám szerintem ő szeret itt játszani szereti a csapattársait is ( igen a fiatalokat is) szereti ezt a klubbot...
Hidd el bárhová elmehetne kétszer ennyi "ezüstért" is....
Az a légkör soha az életbe nem fog visszatérni..egyszeri és megismételhetetlen..de ettől még lehet sikeres a klub ...
+ Messi lehet jónak látja a dolgokat a klubnál...ki tudja...
Mások vagyunk...sokan itt Valverdét tartjuk alkalmatlannak...te a csapat 75 % -át kb...
Na de mi csak gyerekes amatőrök vagyunk :)

Robi71 2019.02.11. 16:25:06

Ez az otthon, nem kérdés, hogy szeret itt játszani és valószínű szereti a csapattársainak egy részét is (Suarez-t és Alba-t biztosan :).
Hogy több pénz keresne máshol, mint itt....hát ezt erősen megkérdőjelezném. Jelenleg annyit keres, mint a 2. és 3. helyezett (CR és Neymar) együtt.
Amikor a "légkör"-ről beszéltem nem csak a sikerességre és a fantasztikus saját nevelésű generációra gondoltam...hanem minden másra (például klubvezetés).
Valahányszor véleményt formálok dolgokról megpróbálom az akkori klub-és szakmai vezetés "fejével" tenni (már amennyire lehetséges)...mit mondanának ők ezekre.
Például Cou-val valószínű ők is "befürödtek" volna (ahogy én is)....látszólag minden adottnak tűnk, ahhoz hogy ő beváltsa itt a hozzáfűzött reményeket. De abban teljesen biztos vagyok, hogy Dembi neve fel sem merült volna. Gondolom nem kell megmagyaráznom, hogy miért.

celestial 2019.02.11. 17:04:59

@Robi71: nekem ez nem megy hogy mit mondanának tennének az akkori vezetők..én látványos és eredményes játékot akarok..ha úgy tetszik varázslatot és ezt Messin és Dembin kivül mástól nem nagyon kapom meg...hozzáteszem nem is kell 11 varázsló a kezdőbe...és én a fiatalitással is naggyából elégedet vagyok...viszont Valverdevel nem...nekem ő túl unalmas...tisztelem meg elismerem de mióta itt van sokkal többb az unalomba fulladó meccs mint előtte...

Robi71 2019.02.11. 17:14:36

@celestial: Én elégedett vagyok Valverde-vel...nem látok többet ebben a keretben, mint amit most produkál. Sőt, egy Lucho féle edző biztosan szétrotálna, káosz teremtene és belehajtaná egy adok-kapokba a csapatot.
Ha csapatépítésről, fiatalításról van szó, akkor csakis Pep jut az eszembe. Mást sokkal alkalmasabbat, mint Valverde nem látok.

Bivi76 2019.02.11. 17:34:59

@Robi71: Nem látsz Valverdenél alkalmasabbat? Komolyan mondom,nem hiszem el,mekkora baromságokat írsz. Hát elmondom Neked kedves Róbert,ez az edző, a magyar első osztályból nem emelkedne ki.Szerintem Te azért kedveled,mert az ilyen ostoba 30-on túliakat preferálja.Fogja meg Őket,aztán húzzanak el a francba! Csak rontják a levegőt a csapat háza táján!

celestial 2019.02.11. 17:48:27

@Robi71: jó az az adok kapok csak többet adjunk mint kapjunk :)
A látványos focihoz gólok kellenek (is)...én rosszul vagyok az 1:0 ra megnyert de 80 percig dögunalmas meccsektől...én szórakozni akarok..a céltalan tilitoli meg nem szórakoztat...komolyan mondom inkább csússzunk le az első helyről de szórakozzunk jól egész évben...tavaly megvolt a bajnokság de amit nézőként néha végigkellett szenvedni....de persze az lenne a legszebb ha látványos játékkal nyernénk mindent :)

Bivi76 2019.02.11. 20:17:23

@Robi71: De most komolyan Robi! Hogy írhatsz olyant,hogy Valverdenel nincs alkalmasabb erre a pozícióra? Én megértem hogy kedveled,és nem kötelező mindenkinek egyetérteni,de még a vak is látja ,hogy ez az edző alkalmatlan erre a pozícióra! Tényleg nem kötekedni szeretnék!:-)

LDzsi 2019.02.11. 21:12:21

@Robi71: Bivi másik nagy kedvence :D De gondolod hogy ha a választásnál olyan elnökség lenne ami Pepnek is megfelel, akkor csak úgy mindent otthagy Manchesterben és visszajönne? Szerintem nem, hamarabb lesz Xavi itt edző mint Pep. Mondjuk Xavira kíváncsi lennék majd, a padon is olyan zseni lenne-e mint a pályán.
süti beállítások módosítása