A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Aleñá: "A BL a fő prioritás"

2019. április 04. - Berbatov

Carles Aleñá, a Barcelona fiatal saját nevelésű középpályása a Mundo Deportivo napilapnak adott interjút. 

"A Villarreal elleni meccs őrült találkozó volt. Kezünkben tartottuk a mérkőzést, és Coutinhónak ziccere volt a 3:0-hoz. Hatékonyak voltak a kontratámadásaik a gyors játékosaiknak köszönhetően, de a végén megmutattuk, hogy versenyképes csapat vagyunk, és begyűjtöttünk egy pontot. Nyilvánvaló, hogy a szombati meccs nagyon fontos. Ha nyerünk, nem mondanám, hogy bebiztosítottuk a bajnoki címet, de az egy nagy pofon lenne az Atléticonak. Bonyolult ellenfél, nehéz mérkőzésre számítok."

"Több játéklehetőséget kapok, mint amire számítottam, különösen a szezon eleji sérülésemet figyelembe véve. Nem gondoltam volna, hogy megkapom ezeket a lehetőségeket, boldog vagyok. Minden pozitív az első szezonomban. A reményem és az álmom sikeresnek lenni itt. Nem ismerem a jövőt, de ha rajtam múlna, egy életre aláírnék. A futballban sosem tudhatjuk mi történik, de nagyon boldog vagyok itt."

"Példa vagyok a la másiás gyerekek számára? Manapság a fiatal játékosok siettetik a karrierüket, más klubok megkeresik őket több pénzt kecsegtetve. Elhatározáson alapul, a példa Sergi Roberto, kivárta a sorát, és most nélkülözhetetlen játékos. Szerencsés vagyok amiatt, hogy a La Másia összes kategóriájában megfordultam, csak azt tudom tanácsolni a gyerekeknek, hogy legyenek türelmesek, itt játszani a világ legcsodálatosabb dolga." 

"Csak annyiban változott meg az életem az utóbbi hónapokban, hogy az utcán jobban felismernek, a többi nem. Szeretek otthon lenni a barátnőmmel, a családommal, a kutyámmal."

"A La Másia nevelései, akik ugyanazon az úton mentek végig rengeteget segítettek nekem, Piqué, Jordi Alba, Sergi Roberto. Arturo Vidallal is remekül kijövök, nagyszerűen illeszkedett be az öltözőbe."

"A Manchester United kontratámadásai veszélyesek a gyors játékosaik miatt, komplikált találkozó lesz. A gyengeségeikre kell összpontosítanunk, ami a labda birtoklását jelenti. Leo mondta a Gamper-kupán, a Bajnokok Ligája megnyerése a fő cél. A szezon egyelőre jól néz ki, de nem nyertünk még semmit. Az MU ellen az ideális a kapott gól nélküli győzelem lenne."

"De Jong egy nagyszerű játékos, demonstrálta ezt a holland válogatottnál és az Ajaxnál. Ezek a típusú játékosok Barca DNS-el segíteni fognak nekünk. Rakitic távozhat? Ez az ő döntése, de az a véleményem, hogy maradni fog. Ő egy szuper fontos játékosa a középpályának, megadja a stabilitást a csapatnak. Nem félek a versengéstől, a versenyhelyzet a klub számára a legjobb. Imádom ezt, sokat segít."   

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr314739265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

H.Stoichkov 2019.04.04. 17:28:54

Csóró Alena is küzd, mint disznó a jégen, meg lelkes és esélye sincs a kezdő csapat közelébe kerülni

H.Stoichkov 2019.04.04. 19:38:05

@kritizator: ha jól számoltam 7 meccsen volt kezdő... összesen 26x játszott, nekem ez messze van a kezdőtől. Nálam ez még első számú csere szint sincs. vidal pl 20x kezdett és Ő is csak csere. de legalább alap ember

Robi71 2019.04.04. 20:11:27

@H.Stoichkov: Ha nem kellene folxamatosan játszatni Coutinho-t, akkor többször lehetett volna kezdö és több játékperce is lehetne.

sunt 2019.04.04. 22:34:35

Sokszoros spanyol válogatott lesz belőle. De ha így utálják a máshol még nem sztárolt játékosokat, akkor a La Masiaból mindenki joggal fog menekülni más csapathoz.

DISTANTxTHUNDER 2019.04.04. 23:23:52

Senki nem utálja Alenat, sem mas sajat nevelést, nem tudom hogy ez honnan jött.. nincs könnyű helyzetben Alena és Puig, minden meccsen ott kellene ülniük a padon legalább, ehhez képest folyamatos a verseny.. talán a nyáron rendeződnek kicsit a dolgok, a vezetés 300 millio eurot remél eladásokból, ami mem kevés távozót vetít előre

DISTANTxTHUNDER 2019.04.04. 23:27:54

@Robi71: Mar ezért is Coutinho a hibás? :) Ök Alenával aztán végképp nem azonos poszton játszanak, Valverde Coutinhoval a szelen számol, Alena meg a középpályán szokott lehetőséget kapni, amugy pedig az egyik tamadó középpályás, a másik belső középpályás

DISTANTxTHUNDER 2019.04.04. 23:35:54

Amúgy Alenának nem tenne rosszat egy 1 év az Ajaxban.. az egy nagyon jó csapat

Robi71 2019.04.05. 01:05:12

@DISTANTxTHUNDER: Coutinho csak eddig összesen 43 meccsen játszott és 2664 percet töltött a pályán. Szerinted a játékhoz való hozzáadott értéke az amiért ennyit szerepel és kihagyhatatlan vagy inkább az, hogy a klub rekordigazolása nem padozhat?
Másodsorban Coutinho elsősorban támadó középpályás (Dembélé hiányában valóban inkább balszélsőt játszik)....ahogy Alena is. Ergo Alena csak Cou helyet kerülhet a csapatban... Busi, Rakitic vagy éppen Vidal helyett aligha.
Gyakran elhangzik az is, hogy Puig-t fel kellene hozni jövőre a felnőtt csapatban. Jelen körülmények között teljesen értelmetlennek tartom, ameddig Alena sem játszik. Egy "okos" kölcsön sokkal jobb megoldás lenne.
Jelenleg az Ajax-ban rendszeresen szereplő játékosok egyike sincs kölcsönben ott....érthető módon. Egyetlen valamirevaló csapat sem hajlandó ilyen konstrukcióba belemenni....kiképezni és szerepeltetni egy olyan játékost, akit a nevelőegyesülete bármikor visszarendelheti...és még pénzt sem látnak érte. Az egyetlen dolgot, amit el tudok képzelni az az eladás visszavásárlási opcióval...

GYLS 2019.04.05. 08:05:14

@DISTANTxTHUNDER: Igazad van. Alena középpályás. Idén itt a leggyengébb láncszem Busi, tehát Ő az, aki játékperceket vesz el tőle. Nem azt mondom, hogy Busi helyén kell szerepeltetni. Arra ott van Rakitic, de a nyári felkészülési mérkőzések egyikén pl. Roberto játszott a helyén. Manapság az igazi középpályások univerzálisak, egyre inkább összemosódnak a klasszikus védekező-támadó-irányító szerepkörök. Nálam ebben ma a legjobb: Pogba.

2019.04.05. 08:54:46

@GYLS: Tökéletes megfogalmazás a részedről ,,,a belső középpályás poszt egy univerzális box to box játékost igényel aki mindenből kiveszi a részét a Busquets típusú játékos ideje lejárt az idei szezonban is Busi helyén Rakitic vagy Vidal kellett volna játszatni és Alena több lehetőséget kapott volna ,,,De Jong leigazolásával szerencsére ez változni fog ,,,,

2019.04.05. 08:59:11

@DISTANTxTHUNDER: És miért lenne jó? Utóbbi években egyedüli saját nevelés akit felhoztunk az első csapatba nélküle a jövő évi keretben csak 5 la masiat megjárt játékos lenne. Inkább igazolt játékosok elküldésével helyett kell csinálni neki a kezdőben és puignak a cserepadon.

Robi71 2019.04.05. 09:27:16

@GYLS: Alena támadó (tkp) középpályás. Nem alkalmas sem Busi (vkp), sem Rakitic (box-to-box), sem Vidal (box-to-box)....de még Arthur (kk) helyettesítésére.
"Idén itt a leggyengébb láncszem Busi, tehát Ő az, aki játékperceket vesz el tőle."....még szerencse, hogy a szakma (Valverde) ezt nem így gondolja.
Pogba "box-to-box", akinek a támadójátéka az erőssége és nem a védekezés. Nem ismerek olyan "box-to-box" középpályást, akik mindkettőben jó....ő lenne a "tökéletes katona". :)

DISTANTxTHUNDER 2019.04.05. 09:33:31

@Robi71: De Coutinho sem játszhat a helyén, vagy szerinted Alenának is a bal szélen kellene játszani? Itt rajtad kívül mindenki làtja ki az aki igazából elveszi Alenától a perceket (és miatta Coutinho sem játszhat a posztján)..

GYLS 2019.04.05. 09:49:55

@Robi71: Nem azt írtam, hogy bármely középpályásnál jobb Alena. Nálad akkor az általad említett 4 középpályáson kívűl más nem is játszhat? Itt a több játékperc lehetőségéről van szó. Megint csusztatol.

Valaki leírta, hogy egy szaklap osztályzatai alapján Busi az egyik leggyengébb az idén. Ez sajnos IGAZ. Reálisan kell nézni a teljesítményeket. De ha Neked elfogadható Busi teljesítménye, vele kapcsolatban csak élvezd a semmit. Korábban már leírtam, nálam amig egy játékos pályára lép, nem számít sem a neve, sem a múltja. Csak az adott 90 perc teljesítménye! Businak idén egy kezen meglehet számolni azon meccsek számát, amin elfogadhatót nyújtott. Ha ez Valverdének elég, lelke rajta. Ő viszi a bőrét a "gyepre". Én mint laikus, csak a leírom amit látok. Jól vagy rosszul? Mindkettő lehet.
Pogba: Ebben is csusztatol. Nem azt írtam, hogy Ő a tökéletes box-to-box középpályás. Csak azt, hogy -szerintem- jelenleg ebben Ő a legjobb.

Robi71 2019.04.05. 10:14:41

@GYLS: Nem árulok el nagy titkot...nekem nem Valverde-vel van bajom, hanem a klubvezetéssel (elsősorban az átigazolásokért felelős "szakembereinkkel)....azzal, ahogy a klub jövőjét menedzselik.
Valverde-t, ahogy a csapat gerincét alkotó "hírhedt 30-asokat" biztos pontnak tekintem. Minden már képlékeny és ingoványos.

Robi71 2019.04.05. 10:20:12

@DISTANTxTHUNDER: Ha mindenki játékra kész Cou-nak nincs helye a csapatban. Nem véletlen, ha Dembi egészséges....Cou padozik. Cou teljesen mindegy milyen poszton játszi...súlytalan, nem meghatározó. Gond nélkül kihagyható a kezdőből...nem érzi meg a csapat a hiányát.
Stegen-Semedo(Roberto), Pique, Lenglet, Alba - Rakitic, Busi, Vidal (Arthur) - Messi, Suarez, Dembi (Cou). Ez az alapcsapat.

Robi71 2019.04.05. 10:27:18

@GYLS: Pogba nagyon jó párost alkot Kanté-val. Az egyiknek a támadójáték, a másiknak a védekezés az erőssége. Együtt valóban a világ legjobb középpályás tengelyét alkotják.
Mourinho Pogba-val vkp játszatott....el is "tűnt" arra az időre. Szenvedett, mint a kutya. :). Solskjaer betolta a 10-es pozícióba szervező-irányító-támadó középpályásnak...és újra remek. Igaz mögötte a két vkp (Matic és Herrera) remek munkát végeznek, helyette is védekeznek. De hát hamarosan látni fogjuk mire képesek.

GYLS 2019.04.05. 10:31:34

@Robi71: Én az utóbbi 2 év átigazolásait jónak tartom. Az azt megelőző 2-3 évvel van a probléma. Egy csapatban a 26-29 éves játékosoknak kellene a meghatározónak lenniük. Nálunk ebbe a korosztályba Roberto-Rafinha-Coutinho tartozik. CSAK ŐK! És sajnos egyik sem kihagyhatatlan. Ezért várjuk leginkább a 30 felettiektől hogy napjainkban is azt hozzák, mint fénykorukban. A fiataloktól kell a lendület, de egyből tőlük várni a vezető szerepet? Szurkolok annak, hogy a mostani és a leendő fiataljaink hamar beilleszkedjenek, mert a középkorúak hiányában bizony egyből nekik kell alkotniuk. Erre van még pár év, azok az évek, ameddig még bírják a 30+-ok.

2019.04.05. 10:42:45

Egy játékos megítélésénél nagyban befolyásolja az objektivitást a személyes érzelmi kötődés( utálat),ez sokszor látszik a pontozásos értékeléseknél is.Viszont a számolható megmozdulásokkal nehéz vitatkozni.A ligában a meccs átlag.
Gólpassz,közbeavatkozás,sikeres szerelés,tisztázás,megnyert párharc,labda vesztés.
Busquets 1. 1,6. 1,8. 0,5. 5,9. 0,7.
Arthur. 1. 0,3. 0,2. 0,2. 2,5. 0,5.
Rakitic. 4. 1,7. 0,8. 0,7. 3,8. 0,7.
Vidal. 5. 1,1. 1,2. 0,6. 4. 0,4.

2019.04.05. 10:49:40

Nem akarom meggyőzni a Busquets utálókat.Ami még érdekes,hogy milyen csend van itt Suarez és Piqué- vel kapcsolatban.Már őket is sokan a csapaton kívül látták volna szívesen.Piquét tavaly már hátrább sorolták mint Umtitit,idén meg Lenglet mögé.Érdekes az előző meccs után senki nem kért elnézést,hogy bocsi,most látszik mit jelent a két védő teljesítményén ha nincs mellettük Piqué.

Robi71 2019.04.05. 11:12:48

@GYLS: Az elmúlt években egy valamirevaló átigazolási szezonunk volt..2014 nyara. Akkor érkeztek többek között: Suarez, Rakitic és Ter Stegen. Ők azok, akik meg is ragadtak a kezdőben...azóta max epizodistákat sikerült igazolni.
Említed az elmúlt 2 évet, mint jó időszak.
Coutinho, Dembélé, Paulinho, Semedo, Deulofeu, Mina, Marlon (2017), Malcom, Lenglet, Arthur, Vidal (2018). Nagyjából 500 millió. Ha figyelembe vesszük, hogy ezekből hányan meghatározóak, hányan epizódszereplők és hányan már a klubnál sincsenek....szerintem szerény az arány. Ár/érték arányban pedig végképp.

Robi71 2019.04.05. 11:15:53

@ntibi67: Mind Pique, mind Busi az elmúlt 10 évben a posztjaik legjobbjai között vannak. Az összes topklub hálás lett volna, ha két olyan kaliberű játékosuk lehetett volna.

Raven1975 2019.04.05. 11:19:45

@ntibi67: Korábban írtam, hogy Piqué toronymagasan a legjobb védőnk csak néha olvasni kéne a hozzászólásokat tisztelt szurkolótársam.

DISTANTxTHUNDER 2019.04.05. 11:49:47

@ntibi67: Érdekes, amikor Coutinhot vagy Dembelét kritizálják valahogy csendben maradsz :) Coutinho esetében nem számít hogy a sok kritika ellenére is magasabb az ertekelése iden mint Busquetsnek vagy Rakiticnek, Coutinho esetében nem számít a statisztika..
"Egy játékos megítélésénél nagyban befolyásolja az objektivitást a személyes érzelmi kötődés( utálat),ez sokszor látszik a pontozásos értékeléseknél is.Viszont a számolható megmozdulásokkal nehéz vitatkozni."
Ez nagy igazság, de nem csak bizonyos jatékosokra nézve hanem mindenkire..

2019.04.05. 11:58:15

@Raven1975: Kedves szurkoló társam,gondolhatod,hogy ez nem azoknak szólt akik látják a külömbséget Piqué és a két feltörekvő fiatal között.Azt viszont nem értem honnan veszed,hogy én milyen rendszerességgel olvasom a kommenteket?Képzeld még azt is látom naponta mennyi dicsérő kommenteket írsz erotikus fotókhoz.

2019.04.05. 12:06:19

@DISTANTxTHUNDER: Ebben igazad van,de én most csak a jobbára védekező feladatokat ellátó középpályások adatait hoztam fel.Gondolom így azért érthető miért csak ezt a 4 játékost hoztam példaként.Amúgy én egyszer leírtam a véleményemet a két általad említett játékosról is.Nem fogom magam ismételgetni és minden nap leírni az érveimet.Röviden Coutinho mehet,Dembélé maradhat.

2019.04.05. 12:22:10

@Robi71: Óriási kapufát,bocsi nem. ÖNGÓLT rúgtál.Vétel-Értéke.
Rakitic. 18-55
Stegen. 12-84
Coutinho. 120-106
Dembélé. 105-116
Malcom. 41-39
Arthur. 40-62
Semedó. 30,5-37
Lenget. 36-52
Valamiért kihagytad
Umtiti. 25-72
Ja és a tendencia hogy mostanában nyereséggel adunk el játékosokat.Mina,Deulofeu,Digne.

GYLS 2019.04.05. 12:28:32

@Robi71: Nézzük akkor sorjában.
A Coutinho-Dembele duót már korábban megbeszéltük. Amennyivel az egyik értéke csökkent 40 millával (Transfermarkt), a másiké ugyanannyival nőtt. Körülbelül ez látszik a két játékos teljesítményének alakulásában is.
Paulinhoval nem buktunk sem anyagilag, de ami fontosabb, a játékában sem csalódtunk. Én elégedett voltam vele.
Deulofeu mint saját nevelés kapott még egy esélyt. Nem sajnáltam tőle, elvégre a saját kölykünk volt. Kevésnek bizonyult.
Semedon látszik, hogy ahogyan telnek az évek, egyre stabilabb a játéka.
Mina és Marlon kevés lehetőséget kapott, nem tudhatjuk mi lett volna, ha igen. Ők távoztak, mert kellett a NEM EU-s hely az Arthur-Vidal-Malcom triónak. Egyébként anyagilag egyikőjükön sem buktunk.
Vidallal akárcsak az elmúlt évben Paulinhoval, nem nyúltunk mellé. Szívét-lelkét kiteszi a pályán.
Arthur-Lenglet-Malcom: újak. Náluk én a következő esztendőt várom. Az első év a beilleszkedése. Megjegyzem, van bennük potenciál.

Egy másik bejegyzésben írtad, hogy Pique és Busi posztjuk legjobbjai közé számítanak az utóbbi 10 esztendőben. Na így én is egyetértek.

DISTANTxTHUNDER 2019.04.05. 12:29:18

@ntibi67: Ha Coutinho szerinted mehet, Rakitic vagy Busquets miért nem? Ha előbbire sajnálsz egynél többször véleményt írni, utóbbiakat miért véded meg rendszeresen?

GYLS 2019.04.05. 12:32:35

Tisztelt Kommentelő Társak!

Nem nézem vissza hogy kik, de többen írták, hogy pl. a Villareal elleni mérkőtésen is mennyire látszott hogy Pique, Rakitic és Messi nem kezdett. Azt viszont megnéztem, hogy amikor utoljára kikaptunk, ráadásul szintén 4 gólt kapva, sőt hazai pályán, akkor ez a 3 játékos a kezdőben volt.

Megjegyzem, mindkét esetben a CSAPATVÉDEKEZÉS nem működött jól.

rtghfb 2019.04.05. 12:46:00

@DISTANTxTHUNDER: Coutinho még ér valamit de folyamatosan csökken az értéke. Busquets nem annyira kelendő mint ahogyan sokan hiszik. Rakitics pedig szerintem nem véletlenül alapember.

DISTANTxTHUNDER 2019.04.05. 12:58:28

@ntibi67: Jó csak az nem fair hogy amit az egyik esetében szemrebbenés nélkül eltűrsz, azt a másik eseteben kikered magadnak..

DISTANTxTHUNDER 2019.04.05. 13:54:09

@ntibi67: Én meg egy Arthur-De Jong- Coutinho középpályát szeretnek latni.. vagy egy Arthur-De Jong-Griezmannt, előtte pedig egy Messi-Suarez-Coutinho tamadósort.. különben pont a Villareal ellen jött jól különösen Busquets tudása, remekül lelassította a sajat csapata játékat es ezzel elvette az esélyt a győzelemre

Robi71 2019.04.05. 14:47:34

@DISTANTxTHUNDER: "különben pont a Villareal ellen jött jól különösen Busquets tudása, remekül lelassította a sajat csapata játékat es ezzel elvette az esélyt a győzelemre". :)))
Annyit megsúgok neked, hogy Arthur és Cou személyében két újabb lassú játékossal gazdagodtunk. A helyben totyogás és a körbe-körbe forgás nagymesterei. Velük aztán nem lett gyorsabb a csapat, az biztos.

Raven1975 2019.04.05. 15:50:39

Rakitic: "Mindenki máshogy kezeli a hírnevet, én igyekszem ugyanaz a srác maradni, aki eljött Svájcból. Naponta sok emberrel találkozom, de a biztonsági őrökkel is ugyanúgy bánok, mint Lionel Messivel."

2019.04.05. 18:28:26

@ntibi67: Tibi nincs kétségen afelől ,hogy az objektivitás vezérelt mikor délután a 4 középpályásunk egyes statisztikai adatait közzétetted,,,Már csak az a kérdés mennyire lehet összehasonlítani a számaikat,,,,Busquets 79 perc meccs átlaggal rendelkezik,,,Rakitic 78 perc ,,,Arthur 56 perc,,Vidal 45 perc ,,,,szerintem Vidal számai a legjobbak kevés időt tölt a pályán de azt a kevés időt megtölti tartalommal ,,,,,igaz nincs adatom arról,hogy a szezonban Arthur eladott labdáiból vagy hibáiból mennyi helyzethez vagy dámadás építéshez segítette az ellenfelet de szerintem ez a szám a 4 középpályásnál nála a legjobb ,,még egyszer mondom nincs adatom csak az emlékeimre hagyatkozok persze ezek szelektívek de szerintem ezek a hibák száma valahol 5-10 között van ,,,,Mennyi lehet ez a szám Busquetsnél ?mondjuk 50?Vidalnál is magas ez a szám a játékperceihez képest mert sok eladott labdája van de szerintem Busquetsnél ez a szám a legmagasabb a középpályások között talán ezért kritizálom sokat én és mások is ,,,

Messilona F.C. 2019.04.05. 22:37:29

@Raven1975: "... március hónap legjobbja a spa...." Hogy milyen furcsa...! : )

Messilona F.C. 2019.04.05. 22:40:22

@Robi71: ".....helyben totyogás ...." +1 !
süti beállítások módosítása