A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Lapszemle - Sport és Mundo Deportivo

2019. május 10. - Berbatov

A Sport és a Mundo Deportivo is hasonló témákkal foglalkozik a mai nap reggelén, a lehetséges távozók és érkezők kerültek terítékre. 

A Sport napilap Philippe Coutinhót biztos távozóként tünteti fel a nyár folyamán, a játékos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nem volt képes megmutatni a klasszisát, a Barcelona túl szeretne adni rajta. 

A katalán újságok egyetértenek abban, hogy Ivan Rakitic az eligazolás szélén áll. Az Internazionale és a Barcelona előrehaladott tárgyalásokat folytat a horvát középpályás klubváltásával kapcsolatban, ő lehet a második áldozata a csúfos Bajnokok Ligája kudarcnak. 

Samuel Umtiti átadólistára került. A világbajnok francia középső védő Matthijs De Ligt érkezése után válhat létszámon felülivé, és megfelelő ajánlat esetén távozhat sajtóhírek szerint. 

Érkező oldalon a Barcelona felmelegítette az Antoine Griezmann szálat. Tegnap este a francia Le Parisien kész tényként állította a támadó szerződtetését, Eric Abidal az újság információ alapján mindenben megegyezett a klasszis játékossal, és a klub július elsején aktiválja a lecsökkent kivásárlási árát, amely összegéről a sajtóban némi ellentmondás alakult ki. 100 vs 120 millió. Mindenesetre a Mundo Deportivo értesülései is alátámasztják a franciák híreit. 

Matthijs De Ligt heteken belül aláírhat. Totális az egyetértés a Barcelona részéről az Ajax csapatával és Mino Raiola ügynökkel, gyakorlatilag mindössze a játékos szignója hiányzik a papírokról. A Barca igyekszik gyorsan lezárni az ügyet, és hamarosan bejelentésre kerülhet sor. Sajnálatos módon mindkét klub elbúcsúzott a Bajnokok Ligája küzdelmeitől, azonban ez az eseménysor egy lökést ad a végleges átigazolásnak. 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr1914818162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kertai Dávid 2019.05.10. 09:23:01

ne adjunk már 100 misit egy 29 éves játékosért... pláne ne Griezmannért... ez a hajó már elment, így járt...
Umtitiért meg igen is kérjünk sokat ha tényleg mennie kell, klasszis védő, nem szabad 50 alatt elengedni... kit érdekel hogy idén sokat volt sérült, tavaly még a világ legjobb védője volt sokaknál...
durva belegondolni egyébként mekkorát fordult azóta a világ.. tavaly ő volt a biztos pont a védelembe, mindenki őt akarta, idén meg el akarjuk adni

DISTANTxTHUNDER 2019.05.10. 09:35:12

@Kertai Dávid: Persze inkább Rashfordért vagy Felixért adjunk ennyit :)

DISTANTxTHUNDER 2019.05.10. 09:48:39

Én továbbra is azt mondom hogy a Barcából egyetlen darabka hiányzik (hiányzott tavaly is), Griezmann.. tökéletesen vedekezik, hajt a mezőnyben, szervezi a támadásokat, a jatékot, és még golveszélyes is.. ja, es a spanyol élvonalban nőtt fel :) 120 millió meg mindig semmi erte amikor ennyibe manapság bárki kerülhet aki két ertelmeset bir rúgni a labdába.. de meglepne ha Coutinhot áldoznák be érte.. olcson nyilván nem adhatják, kb 120 milliót érhet most, ennyit meg kevesen engedhetnek meg maguknak.. esetleg a PSG.. de én Coutinhot nem látom a távozók listáján, kapni fog még egy szezont.. Dembi már kérdéses, én inkább benne látom az "áldozatot" (es ebben lehet vmi mert amikor itt mindenki Piquét adta el De Ligt miatt én már akkor is éreztem hogy ebből Umtiti lesz).. Umtiti egyértelmű tavozó.. nagy kar érte mert mi építettük fel, de túl magas a fizetése és a sérülése után valahogy nem az igazi.. Rakitic helyzete már akkor egyértelművé vált amikor bejelentették De Jongot.. eddig lehetett bízni abban hogy esetleg uj szerződést kap, de a BL zakó után ő is megbukott.. ezek a játékosok akikből nagy bevételt remél a klub, de persze a "tölteléket" is el kell adni.. Malcom, Rafinha, Denis, Gomes, Todibo, Mina mehet

Kertai Dávid 2019.05.10. 09:50:44

@DISTANTxTHUNDER: hát inkább egyikért sem, de ha választhatnék akkor egy 29 éves játékosért biztos nem adnék, pláne nem olyan emberek kárára akik sokat tettek a klubbért... ráadásul valószínű csere lenne, ez elég nagy luxus... inkább egy 21 éves gyerek legyen 100 misis csere aki előbb utóbb úgy is átveszi a stafétát, ne egy 29 éves aki ki tudja mire viheti még nálunk... de hangsúlyozom, inkább egy cserére se adnánk ki 100 milliókat, lehet az 21 vagy 30 éves...

Kertai Dávid 2019.05.10. 09:52:12

@DISTANTxTHUNDER: Todibonak viszont maradnia kell ha Umtiti megy, kell a 4 középhátvéd

LeoMessifcb 2019.05.10. 09:54:25

Griezmann szerintem jó húzás. Igaz nincs benne már sok év, de 3 még biztosan. Nála motivációs problémák elő se fordulhatnak. Technikás, gólerős, és még könnyen meg is értheti magát Messivel. De Jong, De Ligt meg nagyon komoly erősítés. A Rakitic, Cou, Umtiti hármast meg ha kicsit fájó szívvel is, de elengedném. Dembelét semmi esetre se. Őbenne még sok lehet/van, Cou viszont már off szerintem.

DISTANTxTHUNDER 2019.05.10. 09:57:05

@Kertai Dávid: Szerintem olyan ember van a saját nevelés között is aki idővel átveszi a stafétát.. a rutin hianyzik, lehet hogy ez fura, mert a kezdő nagy része 30+os, de a nagy meccseket rutinnal lehet megnyerni..melléjük kell beépíteni okosan a fiatalokat..különben Griezmann idén lett 29, annyira nem vészes (az "imádott" Hazard 28), egy 5 éves szerzòdést még pont alá lehet vele iratni :)

BarcelonaFC 2019.05.10. 09:58:39

Menjünk sorban:
Először is sajnálnám Umtiti-t mert egy klasszis védőről beszélünk aki még mindig nagyon fiatal, ugyanakkor ki tudja mennyire súlyos a térde..lehet, hogy ezzel fog küszködni egész pályafutása alatt. De Ligt mindenképpen a kezdőbe kell, hogy érkezzen szerintem. Hogy kinek a helyére azt majd az edő eldönti.

Rakiticnek a Barcelonai pályafutása szép volt, jó volt de egyben a végéhez is ért, ezt be kell látni. De Jong fogja tudni pótólni ebben biztos vagyok.

Coutinho semmit nem mutatott, kapott elegendő lehetőséget a bizonyításra, nem élt vele el kell adni minél előbb!
Griezmann annak ellenére, hogy 28 éves igenis megéri a 120 milliót, szükségünk van rá mert Suárez sem fogja már sokáig hozni a megszokott szintet, ráadásul ha kell akkor baloldalon is tud játszani.

Inkább rá költsük ezt a pénzt mint 5 Douglas féle játékosra.

kritizator 2019.05.10. 10:02:33

@DISTANTxTHUNDER: jöjjön Giezmann, de két év múlva 31, és a 30+-os játékosaink (is) lebőgtek kedden (kivéve Vidal)

2019.05.10. 10:16:31

Umtiti jó játékos, de sokat sérült. A klub biztos konzultált az orvosokkal és mérlegelte hogy ez nála mennyire lehet rendszeres..stb. Az árát sajna lenyomja, hisz a vevők azt látják hogy sérülékeny és gyorsan elakarják adni, biztos alaposan megfogják nézni. Ligt miatt persze meg kell lépni, mert kell a hely. (de szerintem még mindig nem védő lenne a prioritás nektek)
Rakitic távozása várható De Jong érkezése miatt. (bár az ára nem lesz olyan magas, hisz nem volt jó szezonja, öregebb lett és nem mellesleg nem az van hogy kiakarják tőletek vásárolni, hanem ti áruljátok)
Griezman ha érkezik akkor kezdőbe érkezik, ez nem kérdés. Tehát onnantól fogva Suarez csere. De én a múltkori performansza után nehezen tudom elképzelni hogy jöjjön, meg szerintem sok szurkoló se örülne neki.. szép szép a győzni akarás, de aki ennyire megvezette-szívatta a csapatot..háát.
De ennyi pénz ugyebár nincs, tehát Dembele vagy Coutinhot el kell adni (méghozzá jó áron). Bármelyik eladása a vezetőség szempontjából egy hiba beismerése lenne, hát nem tudom nem erről híresek.

Szerintem az lesz hogy edzőt váltanak, jöjjön egy új arc aki hátha kicsit más taktikával többet tud kihozni Coutinho-Dembele párosból, míg a védelemben és a középpályán meg lecserélnek 2 embert az ifjú hollandokra. Így radikális átszervezés nem volt, csak néhány embercsere és egy új edző akit ha jól eltalálnak még be is válhat. (meglepődnék ha most új edző esetén bevásárlást tartanának, úgy hogy ő még nem is véleményezhette a jelenlegi csapatot..stb)

sunt 2019.05.10. 10:16:50

Nem adnám egy vak lóért, ha minden barcás örökre elfelejtené Neymar és Griz nevét. Meg a távozók között számoölna Busqu8etssek és Suaqrezzel is.

Robi71 2019.05.10. 10:58:41

@Kertai Dávid: "inkább egy 21 éves gyerek legyen 100 misis csere aki előbb utóbb úgy is átveszi a stafétát"....ha egyre gondolunk, akkor az nem fog átvenni semmilyen stafétát. A legjobb esetben a most Coutinho távozó stafétáját jövő nyáron. :(

Robi71 2019.05.10. 11:05:03

Szerintem nem kell erőltetni ez a 18-20 éves fiatal tehetség igazolását...mivel látszólag nekünk ez nagyon nem megy. Azok akik értek is valamit mind nem nálunk kötöttek ki.
Ehelyett inkább menjünk rá a meglett 28-30 éves erős középszer (lásd Paulinho, Vidal, Rakitic) és tuti klasszis kategóriára (Suarez, Henry, Villa) féle játékosokra.
Nekünk 3-4-5 évig magas (lehetőleg klasszis) teljesítményű játékosokra van szükségünk, akikkel ott lehetünk folyamatosan a topban.
Elég ha néha egy-egy saját nevelésű beépítésével próbálkozunk.

Robi71 2019.05.10. 11:19:25

The millionaire commission asked by Mino Raiola delays the signing of De Ligt.
Raiola 20% jutalékán megy a huzavona....ami így 70+14=84 millió.
www.marca.com/futbol/barcelona/2019/05/09/5cd447cc468aebbc0f8b45e8.html

Berbatov 2019.05.10. 11:20:56

Kis kiegészítés a De Ligthez. A Sport szerint még meg az egyezkedés Raiolával a ügynöki jutalék kapcsán. Ő 20%-ot szeretne az átigazolási díjból a megszokott 5-10% helyett.

Berbatov 2019.05.10. 11:24:14

Egyébként a Cope szerint Valverdében semmi szégyenérzet nincs, esze ágában sincs lemondani. :) Megvárja míg kirúgják, és busás lelépési pénzt kap... A következő szezonhoz tartozó fizetését.

DISTANTxTHUNDER 2019.05.10. 11:31:34

@Robi71: Sokszor írsz hülyeséget de ebben most igazad van :) A Barcának 3-4-5 évre kell tervezzen, mellette ha belefér, 1-2 extra tehetséget be lehet építeni, akik majd a következő generáció alapját adják

DISTANTxTHUNDER 2019.05.10. 11:32:57

@Berbatov: Raiola mindig 20-25%ot akar.. kár ezen görcsölni :)

katalan2 2019.05.10. 11:35:02

@Berbatov: Egy bajnokság, bl elődöntő és egy király kupa döntő után nem fog lemondani.

DISTANTxTHUNDER 2019.05.10. 11:44:49

@Berbatov: "It is a sure thing now that Griezmann will join Barça, next season. [@albert_roge]"
Ez az Albert Roge megbízható?

Berbatov 2019.05.10. 12:03:32

@DISTANTxTHUNDER: Általában igen. A Sport újságírója, többnyire a La Masiával foglalkozik.

@katalan2: Pedig megtehetné.

Robi71 2019.05.10. 12:14:15

@DISTANTxTHUNDER: Mikor írtam hülyeséget? Ebből nálam találsz a legkevesebbet ezen a fórumon.

Frenkie82 2019.05.10. 12:18:17

Én speciel Drake-et is eladnám most nyáron... Ja és Neymar vissza ne jöjjön... Ott rothadjon el a "Parizerben" vagy menjen az ősi rivális Royal de la Margithoz... Nem érdekel, csak ide vissza ne jöjjön..
.
..
...
@Robi71: 11:05
Na igen! Egyetértek az általad írottakban...

Spacedyevest 2019.05.10. 12:22:56

Griezmann nem rossz választás. Klasszis. Kell most egy ilyen, mint egy falat kenyér.

Frenkie82 2019.05.10. 12:23:25

Coutinho, Rakéta, Umtiti, Suárez, Dembelé tőlem már most mehetne... Valverdével és Bartomeuval és persze komplett brigádjával együtt... Jöhet vissza Laporta, hozzon egy edzőt, aki érti és tudja a gyors, mindenkor támadó játékot, és tudja rotálni is a játékosokat, stb. és a fenti 5-ösből lenne zseton is valamilyen szinten... Azt hogy kiket hozzanak helyettük, totálisan rábíznám Laportára és az új edzőre... Bartomeu és Velverde nálam maximálisan leszerepelt... Hátha Laportával visszajönne Puyol is és pl. Xavi is a vezetőségbe kerülhetne mint mondjuk 2.edző...

LDzsi 2019.05.10. 12:26:46

@Frenkie82: igen ennek kéne lennie a forgatókönyvnek, de minden bizonnyal csak a váltás után, azaz még 1-2 évet várni kell. Hacsak Laporta idén nem csinál valamit (a bejegyzése alapján), bár ez csak reménykedés

Frenkie82 2019.05.10. 12:28:02

Ja és én Busiért sem ejtenék most per pillanat könnyeket... Totális vezetőségi- és generációváltás és baromi nagy keretfrissítés kellene... mihamarabb...

Robi71 2019.05.10. 12:32:18

@Berbatov: Én is ezt tenném Valverde helyében. nem kapom meg amit kérek, de rám erőszakolnak másokat, mondván hogy be kell építenem őket.
Én azt mondom: "de nem teszem mert nem megy és nem akarom leégetni magamat"
Erre ők: "ne aggódj, tedd azt amit mondunk" (légy bábu)
Most ők: "neked kell elvinni a balhét"
Erre én: "rendben (rohadjatok meg...gondolom én). De nem fogok felmondani. Rúgjatok ki és adjátok ide a szerződésemből hátramaradó (1 év) teljes fizetésemet."

Ezt tette Mourinho is szezon közben a MU-val....pedig a tabella közepén szerencsétlenkedett és nem egy bajnoki győzelem után elbukott BL elődöntő után volt!!!

Frenkie82 2019.05.10. 12:36:53

Úgy látom pl. Ranieri szabaddá vált... Nem azt mondom, hogy ő kellene, de szabad... www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/roma-claudio-ranieri-nem-folytatja-tovabb-hivatalos-2699537

Robi71 2019.05.10. 12:38:33

@Frenkie82: Barca kötődésű edző lesz a következő is...ez már most borítékolható. Ezért is mondtam, hogy a legnagyobb esélyes Ronald Koeman.

Frenkie82 2019.05.10. 12:43:42

@Robi71: nekem ok... de Bartomeu (és ha vannak még, akkor Rosell) emberei (is) húzzanak innen melegebb éghajlatra ha kérhetem... pár játékossal együtt... R.Koeman egy tökös csávó benyomását keltette bennem mindig is, játékosként és edzőként is... tőlem jöhet... ;)

Robi71 2019.05.10. 12:49:28

@Frenkie82: Én is Barto-ékkal kezdeném a takarítást. Ameddig ők vannak csak bábedző érkezése várható. Amennyiben Koeman most elvállalja, azt jelenti hogy ő sem egy "tökös"...és beállt csicskának.

Frenkie82 2019.05.10. 12:51:15

@Robi71: 1000+1000+1%-ig egyetértek... ;)

Kertai Dávid 2019.05.10. 12:58:44

egyébként ahogy látom ezzel sokan egyetértünk hogy kell egy kis keretformálás...
1. Busit most már jó lenne ha leváltanák, vagy legalább megszorongatnák, erre jó lesz De Jong... ha megy a versengés az csak nekünk jó
2. Rakiticnek szerintem már tavaly év végén mennie kellett volna, egyszerűen nem tud már újat mutatni... stabil, robotol, hoz egy elvárt szintet a nagy meccseken, de ez kevés... több kreativitás kell ide... erre Arthur jó lesz, de még neki NAGYON sokat kell fejlődnie, egyenlőre az kevés hogy jól bánik a labdával... ő még nem az a játékos aki képes meghúzni a váratlant, vagy ha szarul megy a csapatnak megoldja ő, vagy ad egy forintos labdát... van hova fejlődnie, de jó lesz idővel
3. Suareznek egy vetélytárs... amilyen súlytalan tud lenni néha, nem árt egy masik csatár aki képes hozzátenni a játékhoz ha neki nem megy
4. Albanak egy megbízható csere... Messinek ő legalább annyira fontos mint Suarez, szóval nem lenne rossz ha Alba hiányában is lenne egy olyan balbekkünk aki képes Messivel összejátszani
5. Piquenek egy csere végre... erre De Ligt tökéletes lesz/lenne, de akár Pique mellé is párnak.. minél több variációs lehetőség annál jobb

ezeken kívül jó lenne szerintem egy jobboldali védő is hogy ne egy középpályást keljen játszatni ha nem megy Semedonak az előre játék...

Robi71 2019.05.10. 13:05:11

@Kertai Dávid: Ezek mind csak tünetek, de a betegséget te sem ismered fel!!!
Előbb Bartomeu-t és csapatát kellene meneszteni....és utána majd a remélhetőleg szakértőbb utódok majd eldöntik ki legyen a vezetőedző és melyik játékosokra nincs szükség...valamit az igazolásokat is.

Kertai Dávid 2019.05.10. 13:19:43

@Robi71: annyian szidjátok a vezetőséget, mondjátok már el hogy véleményetek szerint miért szar az ami most van, kíváncsi vagyok miről tehetnek

Sörenzen 2019.05.10. 13:27:12

@Frenkie82: Egyetértek és hozzáteszem: amíg Valverde lesz az edző, addig sok változásra nem számithatunk.
Gondoljatok vissza, amikor kezdte, 3 csatár játszott, aztán lett 2, - most a Pool ellen már csak Suarez volt elöl. Pedig a Barcát mindig a látványos támadó játékárt szerette a publikum.
Amíg - a BL-ben jól látható volt, - az ellenfelek 3-5 játékos érintésével a kapunknál vannak, addig a Barca minden játékosa /Ter Stegentől Busin keresztül mindenki, - csak a szertáros nem ért még hozzá...:D) - tologatja a labdát, lehetőséget adva az ellenfeleknek, hogy buszozzanak...
A tiki-taka jó volt. A maga idejében! Lejárt.
Lehet jó és gyors védőket találni a piacon, de jó, technikás csatár nagyon kevés van.
Dél-Amerikából ma már csak félkész játékosok érkeznek, megszünt az a trend, hogy eljött Európába egy tehetség és 2-3 év után kész játékossá gyúrták Hollandiában, vagy Németországban.
Meg lehet nézni a világbajnok franciákat. Szélvész gyorsak, de a labdakezelésük igen csak közepes.
Sötéten látom a jövőt....:(

Berbatov 2019.05.10. 13:30:49

@Robi71: Honnan tudod kit kért Valverde és kit nem? Szokásod szerinte rosszindulatú feltételezéseket állítasz be tényként. Malcom volt talán az egyetlen piac kínálta lehetőség, de ő is a francia liga legjobbjaihoz tartozott a posztján. Látjuk itt mi van, nem kap bizonyítási lehetőséget. Mert nem illik ebbe a tötymörgő, lassú szarba. Valverde alatt leépül mindenki. Szerintem jobban tenné, ha a kertek alatt eltakarodna, de úgy néz ki semmi gerinc sincs benne sem, inkább megvárja a végkielégítését.

Frenkie82 2019.05.10. 13:30:52

@Kertai Dávid: pölö: nem az aktuális edző dirigál... nem az a szitu, hogy kiket kellene hozni az edző szerint és oké, hozzuk ha lehet, hanem ezzel ellentétben az van, hogy "nesze bammeg - a la elnökség", ezeket hozzuk és építsd be, légy sikeres, mert a mezeladás és öngyújtók, zoknik így termelnek a legjobban... de azért rúgass 6 gólt, de ne kapj csak 2-t és mindenki legyen faxa, sajna ez nem ilyen egyszerű... 20 játékosból jó ha 2-t az edző kérésére hoznak/hoztak... de ha nem müxik, mennek a levesbe, az elnök meg marad, ha nem fúrják meg belülről (pl. Rosell)... na itt van a probléma... jó faxa a gazdasági indexünk (míg ki nem derül, hogy lehet mégsem), de évről-évre langyosabb a csapat, egyre lassabb, impotensebb tili-toli, tesze-tosza, ötlettelen a játék... Eddig pár játékos, élükön Messivel kihúzta a xarból az aktuális vezérkart, de ő is öregszik... és neki is vannak xar meccsei... egyedül neki sem fog menni... fel kellene már ismerni... most legyen irányító, de akkor legyen mellette befejező, vagy legyen befejező, de akkor legyen mögötte irányító... 2 helyen ő sem lehet egyszerre... (bocsi ha hiba van benne, többször töröltem, hozzáírtam, kicseréltem szavakat...)

Kertai Dávid 2019.05.10. 13:44:13

@Frenkie82: értem :) és ilyen infók honnan tudódtak ki, hogy ezeket a játékosokat nem Valverde akarta hanem a vezetőség? és hogy ráerőltették Valverdére

kritizator 2019.05.10. 13:46:03

próbálj Kloppra valakit ráerőltetni, ha ő ne akarja:)

celestial 2019.05.10. 13:53:05

Nem Bartomeu miatt olyan a játékunk amilyen és nem is miatta esünk ki 3 gólos előnyről 2x is....nehogy félreértsetek én nem védem nem is érdekel hogy ő van ott vagy valaki más csak nem értem mire ez a nagy cseszegetés...itt Valverdevel vannak gondok bőven...mondjuk Bartomeuék nagy hibája hogy ezt nem látják...bár lehet senki nincs aki jobbnak ígérkezik vagy várnak Xavira 1-2 évet ami nem bizti hogy jó ötlet...ám sztem ha Xavi edzősködni akar nálunk akkor simán jöhetne akár most is..annyit tuti tudd a labdarúgásról mint Valverde....

celestial 2019.05.10. 13:53:55

@Kertai Dávid: sehonnan :)
Ezek csak fikciók....

Frenkie82 2019.05.10. 13:54:51

@celestial: +1000*1000 ;)
.
..
...
@kritizator: Na igen...

Frenkie82 2019.05.10. 13:58:50

Na de jövőre legyünk jobbak, kell a változatosság, a változás... ez Bartomeuval és Valverdével elképzelhetetlen... jöjjön más Barto és brigádja helyett, és jöjjön más Valverde helyett, na meg a hab a tortán az lenne, ha a jóllakott és máig semmit sem érő játékosok helyett olyanok jönnének, akik a belüket is kiteszik a csapatért, a sikerekért... pl. Busika és Suárez helyett mások... hogy az örökösen sérült Vermaalen, Umtiti és Dembiről ne is beszéljünk... per pillanat ez a helyzet...

kritizator 2019.05.10. 13:59:50

@Frenkie82: magam ellen beszélve: Klopp manager, Valverde meg csak edző.

De azért többet is kihozhatott volna ebből a csapatból két év alatt. És nem csak az eredményességre gondolok.

GYLS 2019.05.10. 14:06:27

Évek óta irogatom, a változás alapja egy szűk, 18-20 fős minőségi keret. Évek óta van egy alaptizenegy (távozók helyett betéve egy újabb fix kezdő), akiknek nincsenek vetélytársai, játszhatnak sorozatosan rosszul, csak Ők a kezdők.

A változás másik fontos része lehet, hogy feladjuk (eladjuk) a szürke középpályásokat. Ilyen lagymatag játékkal nem lehet gyors és eredményes focit játszani. Nemhiába kezdenek ismét dominálni az angol csapatok (lsd. BL és EL döntő). Erő-lendület-technika.

A változás harmadik eleme lehet, hogy alaklmassá tesszük a keretet arra, hogy ne csak egy szisztémában tudjunk játszani. Kiismerhetőek vagyunk az évtizedek óta ugyanazon taktikánkkal.

A fentiek alapja a fegyelmezett, stabil védekezés (nem lóti-futi, védekezni nem tudó Albával, és nem a fizikailag gyenge Robertoval) és a dinamizmust magábanrejtő középpályás játék (nem a tesze-tosza oldalpasszokra alkalmas Rakiticcel és Busival).

Hogy a változást ki vezényli le? A legideálisabb egy új vezetőség és egy új szakmai stáb lenne a legalkalmasabb. De mivel eredménykényszerben vagyunk, jelenleg az utóbbi a leghamarabb kivitelezendő, azaz egy változást akaró, több rendszerben is gondolkodni tudó edző kinevezése, úgy, hogy kezébe adják a játékosállomány kialakítását. MIvel ehhez idő kell, május 30-ig ennek az edzőnek már ismertnek kell llenni. Remélem, a háttérben már folyik az egyezkedés.

2019.05.10. 14:12:30

Sose kedveltem Griezmannt. Számomra nem szimpatikus, de ha ez kell hogy újra foci legyen a Camp Nouba akkor jöjjön.

tormab12 2019.05.10. 14:46:10

Sziasztok! semleges drukkerként mondom, hogy Robi-nak igaza van. Előbb ezt a vezetőséget kell kirakni, aztán jöhet a többi.

Másrészt nem értek nálatok, a Barcanál valamit. Minek kell Barca kötődés ahhoz, hogy valaki ennél a csapatnál legyen edző? Attól még lehet valaki jó.

Szeretem a focit és ugyan nincs kedvencem, de ha megkérdezik, hogy melyik csapat játéka tetszett legjobban, akkor a 2009-es Barcaé. Ez a jelenlehi viszont messze van tőle. De a középszerű edző és néhány játékos távozása nem elég. Mondjuk szerintem szégyen, hogy Valverde még nem mondott le. Ami a játékosokat illeti Coutinho nem idevaló, Dembeleben talán még van lehetőség. Busquets, Rakitic meg szintén nagyon nem idevaló már. Ott van neketek De Jong, Puig. Utóbbira csak egy kis izom kell és egy főnyeremén lesz. Arthur meg meg kell, hogy erősödjön és bátrabban játszon előre.

Szerintem nektek ez a válság is egy lehetőség, mert mindennél jobban megmutatja, hogy változtatnotok kell.

LDzsi 2019.05.10. 14:55:54

@tormab12: azért, mert a Barcának elég sajátos stílusa van (még ha ez jelenleg nem is annyira látszik), és könnyebb egy olyan edzőt szerződtetni, aki azért járt már itt és ismeri a légkört így gyorsabb a "betanulása", mint annak, aki nem ismeri a csapatot, az itteni filozófiát stb. Az más kérdés, hogy szerintem könnyebb "megrészegíteni" egy olyan edzőt, aki valamennyire kötődik a klubhoz, mint olyat aki objektív. De ez csak az én véleményem

2019.05.10. 15:02:26

@LDzsi: anno Cruyff elhozta a "megváltást", itt az ideje az újnak. Lássuk be jelenleg más foci a nyerő.

tormab12 2019.05.10. 15:10:03

@LDzsi: Igen ez is egy szempont. De Valverde pont azt bizonyította, hogy azért mert valaki Barcas kötődésű még nem biztos, hogy a csapatotok kispadjára való. Mit szólnátok Marco Bielsahoz? Jól bánik a fiatalokkal, jó focit játszat és tud motiválni.

RAJDEN 2019.05.10. 15:14:13

Dybalat 100 millióért árulja a Juve

Frenkie82 2019.05.10. 15:36:58

Dybaláért Suát vagy Dembit, esetleg Coutinnnnnnyót 1:1-ben oda kellene adni...

Hajrá Barca 2019.05.10. 15:39:01

@Frenkie82: legjobb lenne Coutinho-t adni.

DISTANTxTHUNDER 2019.05.10. 15:41:02

@Frenkie82: Dybalat láttad már Messivel játszani? Mert én sem :)

RAJDEN 2019.05.10. 15:42:38

Dembelé is mehetne a távozok listájára

Eminusz 2019.05.10. 15:47:11

En a tobbseggel ellentetben Rakiticet semmikepp nem adnam el! Nagyon hasznos jatekos, aki a szezon nagyreszeben jol jatszott! Ha valaki hianyat megereznenk, na az a horvat! Sokkal inkabb Busquetsnek kell mennie szerintem...
A cikkhez meg annyit, hogy nem ertem miert nem merul fel Dembele eladasa... Ha jon Griezmann, akkor teljesen felesleges o ide... En biztos eladnam Coutinhoval egyutt es a tamado szekcioba Griezmann mellett meg leigazolnam Lacazettet es Matat. Elobbit mindenkeppen Suarez vetelytarsanak (NEM CSEREJENEK) szannam! Szerintem csak ennyi az uruguayi baja... Tulsagosan el van kenyeztetve. Alapember, nincs aki veszelyeztesse a helyet es meg amikor felmerult egy csatar leigazolasa, akkor sem volt oka berezelni, mert egyertelmuen kijelentettek, hogy cserecsatart keresnek... Nem jo ez a filozofia! Igenis hozzanak egy komoly csatart, akinek az erkeesevel nem erezheti a helyet biztonsagban Luis! Higgyetek el, hirtelen ismet a vilag legjobb 9-ese lenne, ebben biztos vagyok! :) Visca el Barca!!!

2019.05.10. 16:07:01

@Eminusz: lehet hogy benne van az is hogy nincs Luisnak vetélytársa, de ez két oldalú elkényelmesedik vagy minden meccsen játszania kell, elsősorban az utóbbi szerintem, de valamennyire igazad is lehet

Maestro10 2019.05.10. 16:20:07

@the12thman: Nekem a Luis Enrique féle foci is nagyon tetszett. Gondolok itt elsősorban a 2014-15-ös szezonra. Az alapok ugyanúgy megvoltak (labdabirtoklásos, rövid passzos, domináns foci), de mégis egy picit gyorsabb lett a csapat játéka. Az eredmény ismert, azon év végén mindent besöpört a csapat. A jelenlegi csapatok közül (saját vélemény) pedig az Ajax és a City focija a szemkápráztató, de egyben eredményes futball.

Maestro10 2019.05.10. 16:23:21

@the12thman: Az előbbi véleményemet a 15:02:26-kor írt kommentedre szántam, ha nem lenne egyértelmű. :)

Kertai Dávid 2019.05.10. 16:27:50

@tormab12: Bielsat én is elnézném nálunk, azzal a gyenge bilbaoval is sokra vitte, és ő is nagy taktikus hírében áll, csak mellette a játék is szép :)

Machinek2001 2019.05.10. 16:33:18

Pár napja jövögetnek a hírek, hogy felgyorsítottuk a de Ligt transzfert és valami biztosan történik is, mert Raiola Barcelonában kódorog. [A kép ma reggel készült.]

Jól értesült források azt is tudni vélik, hogy - mi máson? - a játékos fizetésén megy a varia. Raiola nem akar engedni a 14 millió/évből, mi pedig nem akarjuk ezt megadni.

Forrás: Tot El Camp

Robi71 2019.05.10. 16:36:00

@Kertai Dávid: A vezetőség nevezi ki az edzőt, dönti el az igazolásokat, dönti el az eladásokat, dönti el mi legyen a saját neveléssel....kell ennél több? Ha bármelyikkel bajod van...akkor valójában a vezetőséggel van bajod. Minden út odavezet. Értem?

Robi71 2019.05.10. 16:41:11

@kritizator: Klopp nem bábu, se Pep, se Pochettino....Pep azért ment el, mert nem akart ennek a Rosell-Bartomeu féle társaságnak becsicskulni. Báb volt Martino, Lucho és Valverde is az. És az lesz a következő is, ha marad ez a vezetőség. Ezek nem tűrik az ellentmondást. A pénzcsináláshoz értenek, de a sportszakmához nem. Ezért tartunk most itt.

Robi71 2019.05.10. 16:50:21

@celestial: "mondjuk Bartomeuék nagy hibája hogy ezt nem látják"????....te látod és ők nem? ...ébresztő Csipkerózsika! :) Te vagy messze a legnaivabb a blogon...hogy mást ne mondjak.
Mondjuk nem meglepő egy olyantól, aki nem érti, hogy én 71-ben születtem vagy 71 évesen regisztráltam a fórumra! :)))....és most 79 éves üknagyapa vagyok. :)

Robi71 2019.05.10. 16:58:01

@Maestro10: Lucho-nak nem sok köze volt ahhoz a focihoz. Inkább rontott volna rajta, ha a fiuk Xavi-val az élen nem beszélnek el vele. Többek között Suarez-el jobbszélsőt és Messi-vel centert akart játszatni. :)
Aztán félreállították az útból és a fiuk megmutatták mi a foci. Az a keret még az volt, amit Pep itt hagyott...plusz Suarez és Neymar...a hírhedt MSN. Aztán az elkövetkező két év lejtmenet volt...ahogy kilépett Xavi és megbomlott az egység. Lucho-nak csak ennyit kellett mondani meccs előtt az MSN-nek..."Abrakadabra" :)

Kertai Dávid 2019.05.10. 16:58:36

@Robi71: akkor ezekszerint szar edzőt hozott a vezetőség? szarul bánik a pénzzel is? már nem azér, de végre nagy csapathoz méltó büdzsénk van, végre mi is be tudunk szállni a licitháborúkba (erre most ne térjünk ki hogy ki érte meg ki nem)... Laporta sír hogy mi van az uniceffel, ez már nem az a barca... hát nem, végre értelmes szerződéseket kötünk, és nem jótékonykodunk, folyton ezen sírt mindenki hogy nálunk miért nincs lóvé, hát most már van! Saját nevelések? Ott vannak, az edzőnek meg van a lehetősége hogy hozzájuk nyúljon és nyúl is ha szükséges, az nem az ő hibája ha azok egy egyeneset nem tudnak rúgni a labdába... ott van Puig, a szurkolók 90%-a csak őt emeli ki onnan, és vele Valverde is számolt eddig, és valszin a jövőben is számolna ha marad addig nálunk... kinevezte Abidalt is aki meglepetésre eddig profin végzi a munkáját... De Jong megállapodott a PSG-vel, erre Barto a kezébe vette az irányítást és odarepült hogy meggyőzze a srácot, és sikerült! Én nem érzem úgy hogy most a vezetőséggel lenne a baj, és senki nem is érezné ha most nem estünk volna ki... mi kell még? Jöjjön Laporta aki ilyen nevekkel dobálózik mint Mourinho meg Ronaldo? Meg majd szerződést köt az uniceffel aztán viszlát évi 50-100 millió... persze most könnyű lenne Bartoékra is azt mondani hogy Abidal és De Jong, vagy a fontos jatékosokkal való hosszabbítás csak egy jó ütőkártya volt neki, ebbe most nem is szeretnék belemenni... de nem értem most ez honnan jött mindenkinek hogy Valverde csak egy báb, nem azokat igazolta Barto akik kellettek neki stb... ahogy itt valaki írta, ezek mind csak spekulációk... a tényeket nézzük! Valverde ezekkel a jatékosokkal is (akik elvileg nem kellettek neki) összerakott egy olyan keretet akikkel bajnokságot nyertünk 2. éve, akkor mivel van a baj? Az nem a vezetőség hibája hogy a beszari hozzáállás végett kiestünk... nem látunk bele a kulisszák mögé, én sem tudom mi van, de vakon nem ítélkezem a vezetőségről, pusztán a tényeket nézem... bőven voltak jó pontjaik az utóbbi években, nem véletlenül ők lettek megszavazva legutóbb megint

2019.05.10. 17:00:39

@Maestro10: értelek :) ha olyan játékosokkal van feltöltve a keret akik alkalmasak erre én az ellen se vagyok, de eléggé úgy tűnik motiválatlan játékosokkal vagyunk tele és ezt kell orvosolni, hibáa jönne egy Xavi ha hasonló kaliberű játékosai lennének hamar megbukna, kell merni változtatni, Xavi még tanuljon csak, abban igazatoka adok
@Robi71-nek: hogy a vezetőségtől kell elkezdeni a tisztogatást, lépni kell, majd utána egy edzőre rábízni a dolgokat. Jártas lehet is meg nem is a Barca stílusban, de ő döntsön, ő stílusa érvényesüljön, ne egy edzőnk legyen a sok közül aki csak VAN

Robi71 2019.05.10. 17:01:09

@Machinek2001: Raiola-t 3 hónapra felfüggesztették olaszban. Így nem csoda, hogy máshol...történetesen Barcelonában kóborgol.
De Ligt-ért 70 milliót kér az Ajax...erre rájön Raiola 20%-os jutaléka...és ez így már 84 millió. Ezért áll a bál. De Ligt 15 milliós fizetési igénye már csak hab a tortán.

2019.05.10. 17:02:00

@Kertai Dávid: tőlem maradtah Barto is, mert anyagilag rengeteget léptünk előre, de teljes hatalmat adjon akkor az edzőnek

Kertai Dávid 2019.05.10. 17:04:41

@the12thman: és ez az amit nem tudhatunk... én úgy látom nem Barto akarta ezeket a 30asokat (Paulinho, Vidal), mivel eddig egyáltalán nem volt ránk ez jellemző... nálam ez annak a jele hogy Valverde kérésére jöhettek, az nem rossz jel

Robi71 2019.05.10. 17:05:06

@Kertai Dávid: Barto jól bánik a pénzel, de a focihoz nem ért....Laporta-val fordítva volt. El kell dönteni melyik a jobb....én Laporta-ra szavazok.
Vagy találni olyant, aki mindkettőben jó.
Igazából az kellene, hogy Barto foglalkozzon csak a pénzel...a szakmát pedig bízza olyanra, aki ért hozzá...és ami a legfontosabb, ENGEDJE DOLGOZNI ÉS NE SZÓLJON BELE. De neki megvannak a bizalmi emberei és ez fontosabb.

Kertai Dávid 2019.05.10. 17:07:11

@Robi71: hát igen, ez lenne a legjobb természetesen... de nem tudom hogy mi az igazság, hogy most akkor Valverde kérte e az embereket vagy Barto hozta, nem tudhatjuk... az mindenesetre szinte biztosra mondható hogy Malcomot nem Valverde kérte... de a többiek... ebbe nem lehetünk biztosak

Maestro10 2019.05.10. 17:15:59

@Robi71: Nem is Luchóra akartam kihegyezni ezt az egészet, csupán arra akartam következtetni, hogy a Pep team után a Luis Enrique féle Barcelona játéka tetszett a legjobban. Ez hatványozottan igaz a 2014-15-ös idényre, annak is inkább a második felére.

Robi71 2019.05.10. 17:16:00

@Kertai Dávid: Amire emlékszem, hogy Ernesto kérései volt (ha igazak voltak a hírek): Griezmann, Ander Herrera, Inigo Martinez, Odriozola, Alaba, Mahrez, Vitolo, Saul, Stuani, Bellerin, Veratti, Azpillicueta, Parejo.
Gondolom nem az összes egyszerre...csak gondolom a szerencsétlen félévente állt elő egy pár névvel.

Robi71 2019.05.10. 17:19:06

@Maestro10: Ez biztos. Pep távozása után nagyon más nem is tetszhetett volna.
Alves, Pique, Mascherano, Alba-Xavi(Rakitic), Busi, Iniesta-MSN. Nem is, mint a karikacsapás. :)

GYLS 2019.05.10. 17:28:10

@Robi71: Hagyjuk már ezt a Pep imádatot. Mióta elment, sem a Bayernnel, sem a MC-vel nem ért el többet, mint akár LE vagy Valverde. A Bayernt ugy vette át, hogy éppen a BL-címvédő volt, a MC-nél meg ugyanannyit elköltött/elköltetett játékosokra, mint amennyit nálunk beleöltek az újakba. Ha csak a nemzetközi eredményeit nézzük, ugyanugy megbukott mint Valverde.

Nagybarcelona 2019.05.10. 17:57:44

@Berbatov: èn is így gondolom. Szidhatjuk a vezetôsèget, Laporta nekem is szimpatikusabb, de: leigazolták Coutinhot Iniesta helyère, de Valverde a világèrt sem akarta ott játszatni, Coutinhoban semmi szèlsőre jellemző vonás nincs. A közèppályán azèrt nem játszatta-sokak szerint-mert nem tud vèdekezni. Erre 3 vèdekező kp-sal kapunk 4 gólt, a 442-es taktikájával meg megaláznak minket másodszorra. A vezetősèg Neymar helyère Dembelèt választotta a profilja miatt. Èn Hazardot hoztam volna, (Cou helyett De Bruynet/Eriksennek)de abban az időben mindenki le akart húzni minket, Hazard meg Reál szimpatizáns, ezèrt Dembelèt nem tartom rossz választásnak, inkább az volt a hibájuk, H. Nem a Dortmund előtt hozták, csak meg kellett volna győzni. Az edző felváltva játszatta Coutinhoval, totál összecsúszott mindkèt játèkos, ráadásul sèrülten játszatott játèkosokat. (Dembele, Suarez, Messi, Umtiti) Most vitatkozhatunk, a játèkos, az orvosok, az edző hibája e. Èn Messi ès Dembele sèrülten játszatása miatt az edzőt mondom, Dembelèt el is ismerte, mert be volt sz.rva (Messzire ugyan ez vonatkozik). Van egy szerintem megfelelő jobbhátvèdünk, (bár támadásban fejlődhetne, emlèkszem H. Cselezett, ès bátran támadott mikor ide került, aztán ez megszűnt, szerintem azèrt, mert rászóltak, H. Messi helyett vèdekezni kell) aki ha jól játszott, a következő meccsen padra került, a mièrtjèt csak Valverde tudja... A vezetősèg leigazolta Malcomot, csere szèlsőnek (Cou-t kp-ra igazolták), amire tökèletes, játszhatott volna (többször írtam) a Dembele-Messi-Malcom sor, de Cou-t a világèrt nem játszatta a közèppályán,Suarez meg inkább csetlett botlott sèrülten. (Ha egy közèpcsatárral, Messivel játszottunk volna, nem a darálóban, mert amikor írtam, megszóltatok, hanem árnyèkcsatárkènt, ahol pár ève 90+ gólt rúgott). Megalázottan fog távozni Malcom, Murillo, Boateng(mondjuk ki ötlete volt őt ide hozni???). Alba szinte minden meccsen játszott, mikor már írtam H. Umtiti ès Lenglet is bal hátvèdkènt kezdte, erre Roberto játszott bal hátvèdet (nem fikázom, sokoldalú, kell ide, de ez az ève katasztrófa). Folyamatosan írtam H. Rakitic formája a 0 felè tendál, Vidalt kène játszatni, 2x annyit fut. Lőtt egy gólt a Realnak, mindenki el volt ájulva tőle, írom úgy, H. Rakitic nagy kedvencem. A fiatalok alig kaptak szerepet, Ruiz egy meccset sem játszott, mert ide Boateng kellett az edzőnek 2 meccsre. Akkor ha ezt elolvastátok, szerintetek ki a hibás, Valverde, vagy a vezetősèg?-úgy, hogy èn sem kedvelem őket túlságosan, de emlèkezzetek a Laporta előtti káoszra. Èn is sajnálok játèkosokat, akiket nem igazoltak le, de mi nem látunk a kulisszák mögè(pèlda erre Hazard), aztán lehet, most azokat fikázná mindenki.

Nagybarcelona 2019.05.10. 18:11:03

@Robi71: egy dologra nem gondolsz, nem lehet, hogy a szakmai vezetès (játèkosmegfigyelők, átigazolásèrt felelősök, igazgatók)úgy gondolta, H. A Valverde által leigazolni kívánták közèpszerű sz.rok? Valverde lehet azèrt őrizhette meg az állását, mert a játèkosokkal jó viszonyt ápol (írták is), a csúnya Enriquèt meg el kellett zavarni, mert ki akarta mozdítani a tötymörgős oldalpasszos komfortzónájukból? Busquets, Rakitic, Suarez biztosan nagy haverjai Valverdènek, játszottak is minden meccsen.

Sörenzen 2019.05.10. 18:14:27

@Kertai Dávid: Azt írod, hogy mi a bizonyíték arra, hogy a vezetőség dönt és nem Valverde. Megmondom. Mégpedig az, hogy X összegért vesznek egy játékost és mikor eladásra kerül a sor, akkor olcsóbban adják el. (Példák sorát lehet felhozni.)
Itt van az orrunk előtt egy ügy. Raiola 20%-ot kér egy holland játékos közvetítéséért, jóllehet 5-10% járna érte. Mit gondolsz kié lenne a mondjuk +10%? Hát Bartomeué, aki aláírja a szerződést.
Nem pontosan ide passzol, de megjegyzem: a Barcának és a Realnak nincs tulajdonosa, tehát az elnökök a mindenható urak.
Mit mondott Zidane a nemrégen volt visszatérése előtt? Hogy egyik kikötése az volt, hogy csak akkor megy vissza a Real-hoz, ha "szabad kezet kap!"...Miért? Addig nem az volt!
Mindennek dacára nem örülnék ha Valverde maradna, ha szabad kezet kapna, mert ezzel a védekező játékfelfogásával a sírba visz.

Nagybarcelona 2019.05.10. 18:23:09

@Robi71: Griezmannt hozták volna, nem rajtuk múlt. Herrera nem fèr be a MU-ba. Infó hol játszik most? Vitte a City? Odriozolat a Reál vitte, annyi sikere lesz mint Ceballosnak. Mahrez 70 milláèrt? 6 gól 3 gólpassz. Víziló játszik mèg? Saul 150 millió. Alaba nem jön el a Bayerntől. Stuani jobb lett volna, de úgy tudtam Boateng is kellett Valverdènek. Bellerin 2 èv alatt ha 20 meccset játszott... Veratti egy balhès .öcs, ide se akart jönni, mint ahogy Hazard sem. Azpilicueta ès Parejo nem lett volna rossz, csak nem tudom H. Jöttek volna? Mind2 csapatkapitány ès alapember.

Nagybarcelona 2019.05.10. 18:26:00

Infó= Inigo , víziló= Vitolo

2019.05.10. 18:30:08

Megvan az egyezség De Ligtékkel!

Nagybarcelona 2019.05.10. 18:41:56

@Robi71: tènyleg nem akarok veled kötözködini, de emlèkszel, volt egy vitánk, H. Èn támadóbb szellemű csapatot szeretnèk, a Cityben elfèr egyszerre a pályán 5 ilyen típusú játèkos (De Bruyne, B.Silva, D. Silva, Aguero, Sterling) egy 34 èves Fernandinho előtt. Te vèdted a taktikus Valverdèt, a vèdekező felfogásával (ami szerintem a Pool ellen inkább egy nagy 0 volt, nem is vèdekező, mert akkor Arthur játszott volna Cou helyèn, ès nem -1 emberrel kezdünk). Erre ezzel a tönymörgős ...-al megvert minket egy olyan csapat, akik a fèlidőben vèdőt támadó kp-ra cserèltek? Mi meg 4 vèdővel ès 3 vèdekező kp-sal próbáltuk húzni az időt. Èrzed az iróniát? Ha nem lennèk Barca szurkoló, azt mondanám, meg is èrdemeltük.

Nagybarcelona 2019.05.10. 18:53:53

Összegezve: ott ment el az idènyünk (bajnokságot szerencsère behúztuk, a többi csapat gyengèlkedèse miatt), hogy ok nèlkül ragaszkodott a katasztrófális formában lèvő Rakitichez, Robertohoz ès mèg ide sorolhatnám Suarezt is, de legalább ő belőtte azt a gólt, valamint (mèg ha ki is röhögtök) azèrt mert lesèrült Dembele, aki mèg Suarezen ès Messin kívül tud váratlant húzni, ès meccseket eldönteni.

Bcn 2019.05.10. 19:04:56

El Loco tényleg nem lenne rossz döntés, de a boardnak nem lenne töke hozzá. Bielsa teljes hatalmat akar mindenhol, ami most a Leedsnél ki is fog fizetődni. Pont ma láttam a twitteren ezt.
mobile.twitter.com/LaComputadora14/status/1126591126302072832
Ezt nem tudnám elképzelni itt. Azért megnézném Suarez meg a többiek fejét úgy 20 perc után. ;)

celestial 2019.05.10. 19:11:07

@Robi71: ne legyél már butus...komolyan nem irok neked semmit mert te mindent kiforgatsz..gondolom szándékosan ....vagy ennyire kevés eszet kaptál..tudja a fene...á nem...ez vmi más ...az ostobaság az aljassággal parosul nálad és vmi isteni kicseszés miatt az életed itt kell élned a blogon...majd elmondok érted egy imát ha lesz időm :)
Te kis középszer ...se :)

2019.05.10. 19:36:03

@Nagybarcelona: elment az idényünk? Jó tudni a hogy a spanyol bajnoki cím egyeseknek már bukás úgy hogy még a kupa is meglehet. Ja és tegyük hozzá hogy eddig csak 5bl/bek trófeát nyert a csapat ha ehhez viszonyítjuk hogy sikeres-e egy idény akkor nagyon ritkán az.

Roberto kritikáját nem értem. Szerintem sosem okoz csalódást nem rajta ment el a Liverpool elleni meccs(alba) vagy csak azért van kritizálva mert nem a sokak kedvence semedo játszik?

Semedo
43 meccs/2784perc/1 gól/3 gólpassz
Roberto
41 meccs/2945perc/1 gól/7 gólpassz

kritizator 2019.05.10. 19:44:13

A Spíler adja a Liverpool meccset aki szeret szenvedni az nézze meg az ismétlést

kritizator 2019.05.10. 19:54:05

@Pál Bence: sr-t én sem engedem bantani:)

MagicBarca 2019.05.10. 22:16:13

Továbbra is leírom ide is,amit egy másik poszthoz írtam,nem értem ezen a Grizestészta francia Atleti-s gyereken mit istenítenek annyira......tucatszélső,semmivel sem különb,mint a többi,rengeteg meccsét láttam.De Ligt,De jong úgy néz ki,oké.Ott van Puig,Alena,és még 2 név.(személy szerint Sancho,Félix duúnak örülnék),de a realitás talaján maradva Rashford vagy Aubameyang,esetleg Lacazette

Nagybarcelona 2019.05.10. 22:29:25

@Pál Bence: adhat több gólpasszt Roberto, ha kapjuk róla a gólokat. Elolvastad az egèsz írásomat? Giragadsz belőle egy szót. Ez a szezon akkor is bukás a BL miatt.

BarcaForLife 2019.05.10. 23:50:51

Jaj...ne butaskodjatok mar....griezmann egy nagyon komoly jatekos... nem egy atleticonak...aki nem ismeri a sracot ajanlanam neki a doc filmet a netflixen....mindenki ugat jobbra balra ..1 problema volt es az valverde....vagy aki ot iranyitja..en is megnyertem volna ezt a liverpooli meccset hatter nelkul.
Stegen semedo Pique Lenglet alba Vidal Arthur Coutinho Messi Suarez es malcolm(Dembi hianyaba) es tamadas ameddig elunk... szerintetek mennyivel lett volna szarabb???? Ez egy elbaszott hozzank nem illő nyuszi szar volt....az elso gol utan lattam h ennyi. Csodalom h a feles 1-0 volt. De legalabb ugrott volna akkor...de semmi. Leuvoltottem volna mindenkit
Drasztikus cserek stb....erre meg szarabb... valverde szimpatikus es uriember...exert valo a bilbaohoz....nekunk kannibalok kellenek
süti beállítások módosítása