A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

A Barca még legalább 150 milliót könyvelne el az eladásokból

2019. július 24. - Berbatov

Az ESPN klubtól származó információ szerint az FC Barcelona Philippe Coutinho, Rafinha és Malcom értékesítésén dolgozik, emellett a vezetőség mérlegeli az Ivan Rakiticért, az Arturo Vidalért, valamint a Samuel Umtitiért befutó megkereséseket. 

A spanyol bajnok a nyári átigazolási szezont megelőzően 250 millió eurót meghaladó bevételt remélt játékos eladásokból annak érdekében, hogy egyensúlyban tartsa a pénzügyeit, illetve forrást szerezzen olyan igazolásokra, mint De Jong vagy Griezmann. A mai nappal bezárólag 100 millió eurónyi összeg generálódott a játékosok pénzzé tételéből.

Coutinhót a Barcelona 105 millió környékén passzolná el. Számos csapat mutatott érdeklődést a közvetítőkön keresztül, de konkrét ajánlat még nem érkezett érte. A Neymar üzlet részeként fontolgatják a távozását, ettől eltekintve csupán a Premier League kerülhet szóba, de az angliai piac augusztus 8.-i zárása miatt szűkös az idő. 

Malcom kevés lehetőséget kapott Ernesto Valverde edzőtől, de így is számos kedvelővel rendelkezik Európa-szerte. A Barca szeretné visszakapni az érte tavaly kifizetett 41 millió eurót. Miután a csapat visszatért a japán túráról, a brazillal kapcsolatosan felgyorsulnak az események. Az Everton, az Arsenal és az olasz Napoli csapatával is szóba hozták a szélsőt. 

Mindeközben Rafinha a személyes feltételekben megállapodott a Valencia gárdájával, azonban a denevérek a középpályás játékjogáért kért 15 millió euróval ezidáig nem barátkoztak meg. A Fiorentina szintén érdeklődik a 26 esztendős játékosért. 

Rakiticcsel kapcsolatban belső vita alakult ki. Valverde alatt fontos szerepet töltött be, de néhányan úgy érzik ez a megfelelő pillanat, hogy pénzzé tegyék. Umtiti bal térdének állapota körül még mindig kétségek merülnek föl, miközben a klub vele együtt csupán 4 középső védővel rendelkezik. Vidal útjába szintén nem állnának a katalánok. Az Intertől és Kínából mutatkozik kereslet az irányába, de ahogy a chilei kifejtette, ajánlat nem futott be érte.

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr8414978496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsi85 2019.07.24. 14:43:12

Remelem nem az a terv, hogy ezeket a jatekosokat eladjuk es visszavasaroljuk Neymar-t penzert...

FCB_László 2019.07.24. 15:14:18

Mindenkinek van egy olyan játékos akit megvéd. Nekem Rafinha az . Lehet az is játszik nálam hogy saját nevelésű. Kár hogy sérülékeny. Viszont tele van a középpályánk , és kellene adni perceket Alená nak és Puig nak is , szóval neki is jó lenne ha menne.
Vidal, szerintem még 1 évet maradjon, szükség van rá a bajnokok ligája miatt , nagyon küzd ő is hogy legyen megy , hiszen ha jól tudom még nem nyert BL -t.

Raven1975 2019.07.24. 15:45:30

Arturo Vidal dupla blokkal rendelkező 16-tól 16-ig pályát felszaggató támadásban és védekezésben is tökéletes energizer játékos, s nem hinném, hogy egy év után lelépne / piacra dobnák.

caaaatalan 2019.07.24. 16:06:08

@FCB_László: nagy kár h Rafinha ennyire sérülékeny, mert komoly értéke lehetne a csapatnak. Gólérzékeny, saját nevelés, ha van 2 hónapja mindig beverekesi magát a csapatba. Csak aztán újra lesérül 1 évre.

Robi71 2019.07.24. 16:12:56

A jelen helyzetben egyértelmű, hogy Cou, Malcom és Rafi azonnal és pótlás nélkül is elpasszolható.
Rakitic és Vidal rutinja hiányozhat, még akkor is ha számszerileg megvagyunk a középpályán.
Umtiti-t pótolni kellene, ez nem kérdés. De ez most elég gáz lenne annak tükrében, hogy milyen könnyen lemondtunk De Ligt-ről.

GYLS 2019.07.24. 16:14:48

A cikkből (ami ugyebár egy ESPN infón alapszik) még 150 milláát remél a klub a Coutinho-Malcom-Rafinha hármas távozásából. Ez az összeg Neymar leigazolására kevés. A PSG-nél ha van más érdeklődő, nem mi leszünk a befutók (még ha kevesebbet is kínálnának nálunk). A PSG egyedül nekünk nem lesz hajlandó kevesebbért adni, mint amennyiért vették. Szerintem a 150 millából még egy balhátvéd érkezése várható. És ezzel bőven benne leszünk az FFP előírásainak.
Umtiti menetele esetén biztos jönne még egy belső védő, aki nem Todibohoz hasonló fiatal lesz.
Középpályára ha egyszerre távozna Rakitic és Vidal, szintén szükség lenne még valakire, leginkább egy védekező típusúra.
Én leginkább az első hármas távozását és egy balhátvéd megszerzését várom még a szezonkezdetig.

Lacisári 2019.07.24. 16:41:41

Nem most jöttek rá, hogy ezekhez a játékosokhoz nem ragaszkodnak. A hibás Barca kommunikáció erősen hozzájárult, hogy nem futott be ajánlat senkiért. A hibás kommunkiáció nyitott teret annak is, hogy a média - hírek korlátlanul tépázták a Barca presztizsét. A riválisok meg közben bevásároltak. Így mindenki arra számíthat, hogy vagy mélyen áron alul vehet tőlünk játékost, vagy a nyakunkon marad sok nemszeretem kerettag.

2019.07.24. 17:56:35

@Robi71: Umtiti biztos hogy nem fog menni, így hogy a holland nem jött, ha benne lett volna a pakliban hogy eladjuk Umtitit akkor De Ligtért nagyobb erőfeszítést tett volna a klubb, mégha nem is sikerült volna idehozni, így az ő távozása szerintem kizárható

Robi71 2019.07.24. 18:12:57

Nem ide tartozik, de a bokszoló srác ez után meghalt a kórházban.
www.facebook.com/MundoDeportivo.com/videos/583649368834777/?t=40

Robi71 2019.07.24. 18:24:30

@the12thman: Ha továbbra is szar a térde annyi mintha távozna sőt, még rosszabb hogy marad.

Eminusz 2019.07.24. 18:45:32

@GYLS: Amikor megallapitottad, hogy Rakitic es Vidal tavozasa eseten szukseg lenne meg egy kozeppalyasra (amivel egyebkent teljes mertekben egyetertek...), szamba vetted azt az eshetoseget is, hogy talan Robertonak akarnak helyet csinalni a kezdoben?? Eros a gyanum, hogy ez a helyzet, miutan eleg egyertelmuen kijelentettek, hogy Semedonak komolyabb szerepet szannak ezentul... Ezzel szemben Robertot nem fogjak padra ultetni, ebben biztos vagyok... Lehet, hogy Roberto-Busquets-De Jong lesz az alapkozeppalya...

Es akkor amit en szeretnek:
Umtitit tartsuk meg! Oka egyszeru, ha eladjuk, potolni kell, tehat nem vagyunk belljebb, sot, elnezve a klub uzleti erzeket, szerintem meg dragabban sikerulne utodot talalni, mint amennyiert eladnak.....
Coutinho, Rafinha, Malcom mehetnek! Meg csak potolni sem kell oket...
Rakitic es Vidal kozul az egyikuknek mindenkepp tavoznia kell, de lehet erdemes lenne megfontolni mindkettejuk ertekesiteset (mind2t kedvelem es sajnalnam...), de Eriksenert talan megerne! :) A dan mellett leigazolnam Firpot es kesz is lenne a keretem. :) Ime:

Ter Stegen /Neto/
-
Semedo /Wague/
Pique /Todibo/
Lenglet /Umtiti/
Alba /Firpo/
-
Eriksen /Alena/
Busquets /Roberto/
De Jong /Arthur/
-
Messi /Dembele/
Suarez /Dembele/
Griezmann /Dembele/

Visca el Barca!!!

2019.07.24. 19:54:38

@Robi71: nyílván kulcskérdés milyen a térde, ha rossz jobb lett volna ha eladjuk idén, de ha nem akkor klasszis, és talán nyugodtabb leszek hogy de Ligt nem jött. Ebben a szezonban erre majd választ kapunk úgyis. Jövőre akkor távozik ha nem tud egészséges maradni csak akkor már nagyon potom pénzért

2019.07.25. 02:04:55

@hadyl: ezzel a cikkel egyetlen baj van hogy igaz!

Valdes- Alves, Pique, Mascherano, Abidal – Busquets, Iniesta, Xavi – Messi, Villa, Pedro.
A cikk kétszer is említi hogy 7 saját nevelés a kezdőben, ha Piquét is számoljuk 8.
Alves nem, Mascherano nem, Abidal nem, Villa nem nálam ez 7 nem 8.
süti beállítások módosítása