A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Barca - Napoli előzetes

2019. augusztus 07. - Berbatov

A kétmérkőzéses La Liga-Serie A Kupa első felvonását rendezik meg hamarosan Miamiban, a Hard Rock Stadionban. 

Az FC Barcelona előszezonja a vége felé közeledik, közép-európai idő szerint hajnali fél kettőkor a katalánok a Napoli együttesével csapnak össze. A spanyol bajnokság aranyérmesének, illetve az olasz pontvadászat második helyezettjének párharcát majd Michiganben zárják le augusztus 10.-én. 

A Barca a Gamper-kupán az Arsenal felett aratott győzelmét követően utazott el az Egyesült Állomokba. Neto, Frenkie De Jong és Antoine Griezmann Camp Nou béli bemutatkozása után a gránátvörös-kék csapat szurkolóinak először nyílik lehetőségük élesben látni az legújabb igazolást, Júnior Firpót. A fiatal, tehetséges balhátvéd minden bizonnyal a nápolyiak ellen debütál a Barcelona szerelésében. 

Philippe Coutinho, Arthur és Arturo Vidal a vakációjuk végeztével jelen idényben szintén első alkalommal léphetnek pályára, ha Ernesto Valverde játékra alkalmas állapotban érzi őket csupán néhány edzéssel a lábukban.

A két együttes tétmérkőzést sosem játszott egymás ellen, 2014-ben barátságos találkozó keretein belül a Napoli 1-0-ra legyőzte a Barcelonát. 

Életképek Miamiból

Carlo Ancelotti tanítványai immár öt felkészülési találkozóval a hátuk mögött készülnek a Serie A nyitányára, a Napoli a Bajnokok Ligája címvédőjét, a Liverpoolt 3-0-ra ütötte ki, majd a Marseille csapatával is elbánt az elmúlt időszakban. A jelentős igazolásuknak Kostas Manolas görög válogatott középhátvéd tűnik, aki Raúl Albiolt pótolja majd az olaszok védelmének tengelyében. 

Várható kezdőcsapatok

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr2915000174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LeoMessifcb 2019.08.07. 22:29:55

Valaki jó streamet tudna javasolni? Nagyon megköszönném.

LeoMessifcb 2019.08.07. 22:36:28

Valaki tud küldeni jó streamet? Nagyon megköszönném!

LeoMessifcb 2019.08.07. 22:37:44

Tudtam, hogy abba a pillanatba, hogy elküldtem megjelenik a másik is...

DISTANTxTHUNDER 2019.08.08. 02:00:39

Borzasztó eddig, semmi középpálya, a Napoli úgy rohan át rajtunk ahogy akar.. emellett Wague is szörnyű.. Neto viszont 2 bravúrt is bemutatott, rá nincs panasz..

DISTANTxTHUNDER 2019.08.08. 02:17:21

Ilyen nincs, Busquets gólt szerez :O
Btw kicsit pontosítok mert Wague csak addig volt szörnyű amíg a Napoli el nem fáradt

DISTANTxTHUNDER 2019.08.08. 02:21:12

Firpo viszont egy kalap szar eddig.. az első 20 percben azt sem tudtam hogy a pályán van és utána is csak a hibáival vétette észre magát.. emiatt kellett elküldeni Mirandat meg Cucurellát? -.-"

patrik38 2019.08.08. 03:35:21

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, ki látta a meccset, de engem a mai meccsen meggyőzött Puig, hogy játszi könnyedséggel meghúzza a váratlant, ha elveszíti a labdát, egyből vissza támad, és annyit fut, amennyit bír. Meggyőzött de Jong illetve Dembele, mindketten jól szálltak be, frissességet, lendületet hoztak a játékba, illetve Neto, aki nem 1 bravúros védést mutatott be! de Jonggal a középpályánk is gyorsabb lett, hiába volt mellette a Rakitic-Busquets (a nyerő emberek :D ) duó, szépen tetszetősen, és ami a legfontosabb GYORSAN támadtunk amikor kellett. Ezekre lehet építeni a jövőben, de messzemenő következtetéseket nem szabad ugyanakkor levonni, de biztató 1-2 fiatal játékos lendülete, akarása, illetve a rutinosok is talán talán megtáltosodnak mellettük!
Hajrá Barca!

LeoMessifcb 2019.08.08. 03:39:41

Hát összeségében egy nagyon szórakoztató meccs volt. Védelmek nem működtek, viszont akit ma ki kell emelni brilliáns játékáért az Dembelé. Nagyon komoly dinamikával jött fel a pályára, és ha szerencséje van, meg egy csöppet koncentrált a befejezéseknél akkor 3-at is rúghatott volna 25 perc alatt. De Jong is leginkább dinamikát hozott a játékba, ők ketten teljesen megváltoztatták a játékunk ritmusát, másodpercek alatt értünk fel az ellenfél tizenhatosához. Firpo, Wague nagyon el voltak tájolva, de adjunk nekik időt. Puig a második félidőre állított ébresztőt, Griezmann meg ameddig játszott, jól játszott. Nála is látszanak az erősségei mostmár, nagyon jó érzékkel indul el indítások előtt, és az utolsó harmadban nagyon kreatív és pontos. Távoli lövéssel sem áll hadilábon. Suarez ma vasárnapi ellentetje volt, tipikus Lajos formaingadozás. Fiatalok közül még Abel Ruizt lehetne kiemelni, hogy nagyon akart, de végtelenül önző volt. Ja, és Neto parádés volt, szerintem 6-7 komolyabb védést is bemutatott.

Kael1985 2019.08.08. 06:28:03

Azért Firpo megítélésével várjunk még. Gyakorlatilag a Miami túra előtt igazoltuk. Ez azt jelenti, hogy talán volt összesen max. 4 edzése. Ennyi idő alatt lehetetlen megszokni a taktikát, a társakat, a közeget. Illetve ez a Barca, nem a Betis. Aki focizott már valaha egyesületben és átigazolt teljesen új helyre, az tudja, hogy miről beszélek.

Spacedyevest 2019.08.08. 09:47:40

Vicces, hogy pont Busi, Raki lőtték a gólokat.
Örülök, hogy Puig játszott.

GYLS 2019.08.08. 10:04:56

Élvezhető mérkőzés volt, rengeteg lehetőséggel. Ez egyrészt köszönhető volt a szép megoldásoknak, de leginkább a sok egyéni hibának. Nálunk látszott, hogy a kezdő - ami szerintem akár a 2. sor is lehet - nem játszott még ilyen összetételben (Wague-Todibi-Firpo-Puig-Perez a kezdőben).
A tegnapi alapján szombaton este akár egy: TerStegen-Semedo-Pique-Lenglet-Alba-Roberto-deJong-Arthur-Griezmann-Suarez-Dembele is lehetne a kezdő.

Raven1975 2019.08.08. 10:40:40

A lényeg ugye az, hogy messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, de: Neto szerintem kiválóan teljesített. Sok dolga volt és mindent magabiztosan megoldott. Többen szidták, hogy gyenge kapus, hát most bizonyított. Wagué az egyik legjobb volt. Támadásban és védekezésben is jól teljesített, bár hátul néha még könnyen futottak be mögé mélységből. Viszont még lövésekre is vállalkozott. Amire vigyáznia kell, azok a lendületből végrehajtott becsúszásai, mert sok lapot fog kapni. Todibo labdabiztos és amikor vészhelyzet van, akkor többször jól segített ki, viszont sokszor még rosszul helyezkedik. Volt is több helyzete ebből a Napolinak. Umtiti szerintem gyengén játszott, de ez nálam nem probléma, előfordul az ilyen. Viszont nagyon nem tetszik, hogy sok hibát vét nagyképűségből (?) és aztán a hibái után még ő kezd el veszekedni másokkal. Ezt nem szeretem. Remélem, hogy leszoktatják róla. Firpo támadásban nagyon jó fogásnak tűnik, védekezésben van még mit javulnia. Párharcokban is és helyezkedésben is. Első meccsnek nem volt rossz. Labdabiztos, gyors és ha összeszokik a többiekkel, akkor összjátékban is jó lesz (de most sem volt rossz). Rakitic mindig hoz egy olyan átlagot, ami nagyon jó és sokszor teljesít az átlag felett. Megint nagyon jó volt és szép gólt lőtt. Businak nem ment annyira. Nem szerzett elég lasztit és nem adott kulcspasszokat sem. Viszont szép gólt lőtt. Puig az első félidőben semmi különöset nem csinált, de rosszul sem játszott. A másodikban kifejezetten jó volt. Egyáltalán nem látszik rajta, hogy egy fiatal újonc a B-ből. Nem lóg ki lefelé, sőt. Griezmann nagyon féltem őt, nehogy a média és/vagy a közönség kikezdje. Mindenekelőtt azért, mert ami az erénye, az a hátránya is. Annyira sokoldalú, annyira sok poszton tud játszani és annyira alázatosan teszi is a dolgát bárhol a pályán, hogy nem tud beletanulni egy fix posztba. Pedig nemcsak kiváló támadó, hanem összjátékban is jó és hajlandó sokat védekezni. Igazából Messi feladatköre lenne a legjobb neki, de azt nyilván nem játszhatja majd, így csak reménykedni tudok benne, hogy attól még megtalálja a helyét és a góllövő cipőjét is. Akkor is, ha sokszor fogja változtatni a feladatait Valverde és akkor is, ha nem jobbról befelé fog tudni játszani. Suárez semmi különös. Pérez az első félidőben semmi extra, a másodikban jó volt. A meccs egyik legszebb támadása volt, amikor egy Puig passz után elment, szépen centerezett és Abel Ruiz jól érkezett, csak nem lett gól. Rafinha megint nagyon jól játszott. Kiváló játékos lenne, csak hát sérülékeny. Gyorsan el kéne adni, mert hamarosan ismét reccsen valami. Dembélé hihetetlen dolgokat művel az alatt a rövid idő alatt, amíg a pályán volt. Megérdemelte volna, hogy gólt szerezzen, de nem volt szerencséje. Abel Ruiz szerintem jól játszott. Veszélyes és erőszakos is volt. Lehetne ő a cserecenter. Csak majd arra kell vigyázni, hogy meccshiány esetén ő sem fog tudni jól teljesíteni, ha hirtelen teszik be a csapatba.

DISTANTxTHUNDER 2019.08.08. 11:11:16

Szerintem Griezmann, Suarez és Puig volt akiket ki lehet emelni pozitívumként, ja és Netot.. Suarezt nem azért mert olyan jól játszott volna (elképesztően suta próbálkozásai voltak), hanem mert egyáltalán a pályán volt az elejétől, és végre nem Griezmann volt a darálóban.. remekül is játszott a francia.. kicsit még visszafogottnak tűnik, kérhetné többször is a labdát, akár már a saját térfelünkön ahogy Messi is.. Puig meg már most top kvalitású, mi a fenének kell a Bben aszalni.. a felnòttek kezdőjében lenne a helye és ezt a kampóorrú guggoló Józsin kívül mindenki látja.. különben ez után a meccs után a normális ember feltételezi hogy az edző soha többet nem teszi fel Rakiticet és Busquetset szűrőnek, mert gyakorlatilag nem volt középpályánk, a Napoli amíg bírták úgy kontráztak le minket ahogy akartak.. éles meccsen ez végzetes, ahogy a szélső védőink tegnapi teljesítménye is.. egyik sem tud helyezkedni, és Wague még elől mondhatni hasznos volt, de Firpo ott is elszúrt mindent.. szóval remélem Valverde a visszavágóra tanul ezekból, és egy olyan kezdőt küld majd ki amit éles meccsen is kiküldene

sunt 2019.08.08. 11:27:43

Ki fog innen távozni szezonkezdetig??

LeoMessifcb 2019.08.08. 11:56:16

@DISTANTxTHUNDER: Suarez? Egy jó passza és egy jó lövése se volt egész meccsen. Ma sajnos más dimenzióba volt végig. Támadósorból ma ez egyértelműen Ousmane meccse volt. Ha így megy neki védő nincs aki megfogja, csak maradjon így.

18_BARCA_99 2019.08.08. 12:31:06

@DISTANTxTHUNDER: Most komolyan azert emeled ki Suarezt mert a palyan volt? Es igy nem Griezmannodnak kellett kozepen jatszani?
Ne is haragudj meg de lassan olyan vagy mint Katalan2 Messivel. Csak neked Griezmann a szemed fenye.
Nem bantasbol szived joga, csak igy szamomra kulso szemmel ez mar eleg tulzas.

Robi71 2019.08.08. 12:59:40

Mike Tyson:
"Doppingellenzésen műpéniszt és más vizeletemet használtam. Először a feleségem vizeletére gondoltam, de tartottam tőle, hogy az ellenőrzés után majd azt mondja az orvos "Uram, ön terhes"....így inkább a lányomét választottam." :))))

DISTANTxTHUNDER 2019.08.08. 12:59:56

@18_BARCA_99: Igazán nem nagyok az elvárásaim, játszon a megfelelő személy a megfelelő poszton.. ez egy barátságos meccs, azt kellene gyakoroltatnia ennek a fafej Valverdének hogy Griezmann találja meg az összhangot Suarezzel és Messivel, meg Coutinhoval.. ehhez képest utóbbi kettővel max edzésen találkozott, Suarezzrl meg ez volt az első közös meccse, augusztus közepén lassan.. kicsit izgulok mi lesz tétmeccsen..

LeoMessifcb 2019.08.08. 13:37:08

@DISTANTxTHUNDER: Suarezzel már játszott együtt mostmár kétszer is, Dembelével meg az egész előszezonban. Valószínűleg ez a hármas kezd az első bajnokin, ha Messi nem épül fel. Viszont, ha felépül, Messi az a játékos akivel egy kiválo kvalitású játékosnak a legegyszerűbb megtalálni az összhangot.

2019.08.08. 16:49:50

A győzelemhez gratulálok, de eszméletlen lassan járatjuk a labdát ez így kevés. Védekezés katasztrofális volt, ennyi helyzetből egy jobb csapat 4et rúg. Középpálya is átjáró ház volt. Jogos nem mostanában fog ilyen csapat újra játszani de aggasztó.
Neto: szenzációs, találtunk egy újabb remek tartalék kapust, másrészt nem értem egy ilyen szintű kapus miért vállalja be a padot ha máshol sima kezdő
Wague: védekezésben még nagyon nyers de rúg, csíp, harap, megy előre, idővel simán jó lesz
Todibo: párharcokban remek, de sok a rossz helyezkedés, rengetegszer leválltak róla és ziccer lett
Firpo: egyenlőre semmi exra, átlagos
Busquets: no comment
Umtiti: nincs formába
Puig: az a megkerülős csel.. :)
Griezmann: ez már alakul
Dembele: jól szállt be, gól kellene az önbizalomhoz
Suarez: csak a szokásos, egyszer fent egyszer lent
Perez: nem ez a szint

18_BARCA_99 2019.08.08. 17:49:42

@DISTANTxTHUNDER: Semmi valtozas nem lesz. Ugyanaz a jatek lesz mint osszel es biztos nem olyan jatekosokkal a kezdoben ahogy mondjuk itt a blog nagy resze szeretne.

Sergei_HUN 2019.08.08. 18:28:03

Azért az elég kemény, ahogy itt egy két ember kommentel csóri Firpo srácról.
Azt vágjátok, hogy 4. napja van a klubnál és ebből fél napot repült?!! :DDD
Istenem...megáll az ember esze.
Na mindegy, azért örülök, hogy vannak itt a blogon olyan "szakértők", akik egy fél meccs, és durván 5 Barcás edzés után már közvetítésen(!) látják, hogy Firpo gyenge lesz . :)

Raven1975 2019.08.08. 20:44:56

Végül csak kiderült a titok!
Lionel Messi azért csinált úgy, mintha sérült lenne, mert unta már, hogy mindig sorba kell állni az eszközökért az edzőteremben. :)
www.instagram.com/p/B05bQmxgQSs/
süti beállítások módosítása