A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

A Barca nyerte a felkészülési tornát

2019. augusztus 11. - Berbatov

A katalán csapat a második mérkőzésen is győzelmet aratott a Napoli együttese felett. A gólnélküli első félidőt követően a Barcelona villámgyorsan négy gólt rámolt be az olaszok kapujába, és lezárta a nyitott kérdéseket. Nyilatkozatok és videós összefoglaló a tovább mögött. 

Valverde: "Élesek voltunk, kevesebb lehetőséget adtunk nekik, mint néhány nappal ezelőtt. Veszélyeztettünk támadásban, kiegyensúlyozott mérkőzést teljesítettünk. Örülök Griezmann góljának, mert a gólszerzők abból táplálkoznak. Jó, hogy az összes támadó betalált. De Jong számára is a teljesítmény lesz a döntő, játszhat a pálya közepén és beljebb is. Nagyszerű játékos, nagyszerű igazolás, de a középpályán rengeteg játékosunk van. Aleñá a kevesebb lehetőségtől a több játékperc felé haladt az előszezonban. Ma jó meccset játszott, megvan benne a kellő minőség, és remekül lő. Sokat ad majd nekünk a szezon során. Arthur és Coutinho később csatlakozott hozzánk, még vissza kell szerezniük a formájukat, éles a verseny. A tavalyi idényben fontos játékosok voltak. Messi folytatja a felépülési fázisát, nem tudom készen áll-e pénteken játszani. Nem tűnik valószínűnek."

Lenglet: "Örülök, ha az edző elégedett a teljesítményemmel. A kezdőnek lenni avagy sem problémát meglátjuk a későbbiekben, a Barca 60 mérkőzést játszik egy idényben, készen állok harcolni. Ma nagyszerű meccset játszottunk. Griezmann rengeteg minőséggel rendelkezik, sebességet ad nekünk. Örülök az első góljának, remélhetőleg még sok követi. Dembélé kiváló játékos, az idei szezonban talán kicsit dühvel játszik majd, hogy elfelejtődjön az előző. Ha a sérülések elkerülik, nagyszerű év állhat előtte."

Aleñá: "Ha Neymar az örök riválisunkhoz igazolna, az fájdalmas lenne. Reméljük visszatér, hihetetlen volna. Lenyűgöző játékos, a világ egyik legjobbja, de nem rajtam múlik. Antoine egy sztár, nagyszerűen lépett be az öltözőbe, szorgalmas, alázatos. Örülünk az érkezésének a klub iránti elkötelezettsége miatt." 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr2015004686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kertai Dávid 2019.08.11. 11:37:20

tényleg jók voltak a srácok, rég játszottunk ilyen szépen :) a középpálya meg pláne... nagyon lendületesek voltak, és előre játszottak ami mindennél fontosabb! Már kicsit unalmas volt ez a Rakitic-Busquets vonal, meg Arthur alibizése is... nagyon ügyes gyerek, jól bánik a labdával, de unalmas már hogy semmi váratlant nem húz meg... remélem tanulnak ők is a ma látottakból, mert a csinált jobbhátvédünk, a cserék cseréje, és az újonc magasra tette a lécet ezen a meccsen, nagyon akartak, és jatszottak(!)... nem tudom mi lesz a későbbiekben a kezdő középpályánk, de fel van adva a lecke Valverdének

DISTANTxTHUNDER 2019.08.11. 11:51:12

Remek meccs volt, megérte megnézni (végre :)).. osztálykülönbség volt az első meccs Barcájához képest, itt jó volt az iram, jó volt a védekezés. A Napoli talán egyszer jutott el ziccerig még az 1.félidőben, aztán fel is adták (pedig nem egy gyenge csapat).. ha így tudnánk játszani élesben is akkor megint lesz miért várni a meccseinket :) Tetszett a csapat mentalitása, hogy labdavesztés után mint az amerikai fociban úgy rohanják le 3-4en a labdás embert.. azt kell mondjam az Aleña-De Jong-Roberto középpálya engem megvett, De Jong szinte mindenkit lefocizott (egyszer még a saját cipőjét is), Aleña és Roberto pedig ami a hiányosságuk technikai tudásban azt kompenzálják akarattal és hajtással, ami nekem legalább annyira tetszik mintha a fülükön pörgetnék a labdát.. Valverde remélem eljut odáig hogy visszanézi a két meccset és levonja a megfelelő következtetéseket, Rakitic és Busquets ideje lejárt

Raven1975 2019.08.11. 12:15:54

A meccsen leginkább az tetszett, hogy a támadásainknak volt dinamikája. Nagyon jó volt az első félidő első 25 perce, plusz a második félidő végig. Jól léptek fel a szélsők, a középpályások, jók voltak a labda visszaszerzések. Egyszóval volt élet a játékunkban. Igen, tudom felkészülési meccs volt, de remélhetőleg valami hasonlót a Bilbao ellen is viszontlátunk ebből. :)

Kertai Dávid 2019.08.11. 12:45:06

@DISTANTxTHUNDER: a Liverpool ellen pl pont ez az akarás hiányzott, meg a koncentráció, csak lézengtünk a pályán... ha nem csak Vidal akart volna játszani, és mondjuk 5 méterre a kaputól nem hátra passzolunk meg cselezgetünk, akkor megvan a döntő... remélhetőleg ebből tanultak, és a tegnapi hajtás és akarás nem csak egyszeri alkalom volt

Spacedyevest 2019.08.11. 13:03:21

@zeli39: Mert pihentették őket a szeznkezdetre. :D

BarcelonaFC 2019.08.11. 14:26:46

@zeli39: Szokják a cserepadot remélhetőleg.

rtghfb 2019.08.11. 14:37:03

Mindkettőt el kellene adni, akkor lehetne valami a középpálya megreformálásából.

BarcelonaFC 2019.08.11. 14:40:05

Frenkie De Jong már rögtön hazafelé a repülön visszanézte a mérkőzés összefoglalóját és elemezte valószínűleg a saját, illetve a csapat játékát.

Mindenki vonja le a szükséges konzekvenciát ennek a srácnak a hozzállásából és néhány elkényelmesedett kerettagnak a hozzáállásából:)

Kertai Dávid 2019.08.11. 15:34:26

@BarcelonaFC: egyébként Busquets nagyon sokáig (lehet a mai napig) visszanézte a meccseit, és elemezte a saját játékát :) ezt még az első pár éve alatt mondták róla, akkoriban meg is látszott ez a hozzáállás a játékán

2019.08.11. 16:20:34

A középpálya valóban sokkal jobban működött mint az eddigi meccseken a De Jong, Alena, Roberto trióval. Volt pressing amikor kellett, védekezésbe kevésbé volt átjáró ház, megvolt az összhang a védelem és a középpálya között. Azonban még mindig gyorsabb labdajáratást és gyorsabb előre játékot várok.

Griezmannt egy unszimpatikus embernek tartottam a tavalyi showja után és nem is akartam itt látni, de egyre több videó és meccs közbeni jelenetet látva egy szórakoztató figura képe kezd kialakulni róla, aki mindenkivel igyekszik jóban lenni. A teljes bűnbocsánatot persze majd idővel fogja csak elnyerni, ha ezt a pályán is bizonyítja.

kritizator 2019.08.11. 19:10:01

@the12thman: bűnbocsánatot!
A kis rablogyilkos:)
süti beállítások módosítása