A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Meccs utáni reakciók #OsasunaBarca

2019. augusztus 31. - Berbatov

A Barcelona a La Liga harmadik fordulójában Pamplonában vendégeskedett, és szórt el további pontokat, mert csupán 2-2-es döntetlenre futotta a katalánok erejéből a frissen feljutó gárda otthonában. A klub nem kezdte jól a bajnokságot, hiszen a megszerezhető kilenc pontból mindössze négyet gyűjtöttek be Ernesto Valverde tanítványai.

Valverde: "Az első félidőben nagyon rosszak voltunk. Erősen kezdtek, és a góljuk további energiákat szabadított fel bennük. Nem voltunk képesek veszélyt teremteni az ellenfél kapuja közelében. Szünetben világos volt, hogy valamit változtatnunk kell. A második felvonásban megfordítottuk a mérkőzés állását, de az 5 perces kihagyásunk alkalmával büntetőt ítéltek ellenünk. Ilyen meccsre számítottam. Tisztában voltunk vele, hogy az Osasuna nyomás alá helyez majd minket. Ha egy ellenfél ennyire sokszor presszingel, erősnek kell maradnunk, és meg kell büntetnünk őket. Amit ma nem tettünk meg. Az ellenfeleik számra a Barca ellen játszani az év egyik legfontosabb találkozója. Nagy intenzitással vetik magukat a küzdelembe, és meg kell próbálnunk kontrollálni őket. Az átigazolási szezon nincs hatással a döntéseimre. A mérkőzésektől függően választom meg a kezdőcsapatomat és a cseréimet. Rakitic azért padozott, mert Sergi Roberto jól játszott a múltkor, és ugyanannak a csapatnak szavaztam bizalmat."

Sergi Roberto: "Csupán három mérkőzést játszottunk, de az üzenet egyértelmű, nem dőlhetünk hátra. Sok van még a bajnokságból. Az első félidőben nem voltunk képesek kontrollálni a játékot. Mérgesek vagyunk, mert nehéz volt megfordítani az állást. Elvesztettünk két pontot. Nem láttam Piqué kezezését. Nem tudom el tudta-e volna kerülni."

Piqué: "Tudjuk, hogy a hosszú a szezon, bár mind a kilenc pontot be szerettük volna gyűjteni. Ötöt elhullajtottunk, amelyeket már nem tudunk visszaszerezni. El kell kezdenünk mérkőzéseket nyerni a bajnoki cím begyűjtéséhez. Nem volt időm a hátam mögé tennem a kezem. Számomra nem volt büntető. A szurkolóknak megvan a véleményük, de az egységességnek van itt az ideje annak érdekében, hogy megfordítsuk a dolgok menetét. Nem mondom, hogy idegesek vagyunk, de a tavalyi szezon végétől mindenki kifejezi a véleményét a klubról, az edzői stábról, a játékosokról és a vezetőségről. Bizalomra van szükségünk."

Ansu Fati: "Nem tudtam, hogy én vagyok a Barcelona legfiatalabb gólszerzője a bajnokságban, számomra ez megtiszteltetés. Minden lehetőséget igyekszem megragadni, először nem is tudtam, hogy betaláltam, meglepődtem. Örülök a gólomnak, de nyerni szerettünk volna, és emiatt szomorúan távozunk."

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr2515033952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GYLS 2019.09.01. 07:26:10

Sajnos más elfoglaltság miatt csak 30 percet láttam a mérkőzésből. Az első 30 percet. Azt sem kellett volna. Olvasva Valverde nyilatkozatát, nem tudom, mit várt az ellenféltől. Egy a bajnokság elején még éhes újonc ellen. Csíptek, martak, haraptak. A Róma elleni visszavágó jutott egyből eszembe. És még nagyon sokan csinálják ezt ellenünk. Miért nem lehet erre felkészülni? Úgy tűnt, a játékosaink még a szállodai szobájukban nyomkodják a mobiljukat.

A gólról. A riporter már megint Semedot vette elő a gólért. Pedig az Ő szerepe volt a legkisebb. Kezdődött azzal, hogy Alba ugyanazt az amatőr hibát követte el, mint a Pool elleni (ha jól emlékszem) 2. kapott gólunknál. Ha már nem tudom megjátszani a labdát, akkor nem kezdek el cifrázni, hanem vagy előre, vagy a lelátóra rúgom a labdát. A gól másik aktív résztvevője pedig Pique. Szólhatna már neki Valverde, hogy a baloldal biztosítására ott van Lenglet, nem kell neki is odamenni. Ahelyett inkább fel kellene venni a befutó ellenfelet. Ezt csinálta a Bilbao ellen is. Azaz nem az ellenfelet vette fel, hanem Lengletet követte. Tudtommal Lenglet még a mi játékosunk. Természetesen Semedo is benne volt, de szegényre hirtelen 2 ellenfél maradt.
Ezen 30 percben viszont mindenki gyenge volt, egyedül Rafinhaban lehetett valami életet látni. DeJong abban a pozicíóban, amiben tegnap is szerepelt, beleszürkül a csapatba. Úgy jár mint Coutinho és Arthur. Egy játékos akkor tudja a maximumot adni, ha ott játszik, ahol a legjobb. Ha van náluk jobb az adott posztra (Kérdezem, VAN?), akkor minek igazoljuk le Őket. Ez utóbbi Barto, a játékos szerepeltetése pedig Valverde bizonyítványát tükrözi.

Eminusz 2019.09.01. 08:35:27

Valverde a szokasos “a Barca ellen mindenki felszivja magat” dumaval jon, Sergi Roberto a “hosszu meg a szezon” szoveggel probal takarozni, Pique probalja megjatszani a nyugodtat, mikozben twitteren negativ kritikakrol szolo kommenteket lajkolgat es akkora a ketsegbeeses, hogy mindenki egy gyerektol varja, hogy megmentse a csapatot... Nem is emlekszem, hogy lattam-e valaha a kedvenc csapatomat ekkora valsagban...

Robi71 2019.09.01. 08:40:21

@Eminusz: Ha te ezt válságnak hívod, akkor nem tudod mi az a válság.
Ez nem válság, ez a valóság Messi nélkül. Válság lesz majd utána...

gabk82 2019.09.01. 08:45:43

Nem tudom,miert vagytok ilyen negatívak itt a fórumon...Valverde hibázott az első félidőben, majd a 2.-ra lépett, javított...fordítottunk...Most Pique faszságáról nem tehet...

2019.09.01. 08:53:53

Tulajdonképpen egyszerű a megoldás a jelenlegi problémára. Ahogy szezon előtt is mondtam alena és puig közül egyiküknek mindig a kezdő csapatban a helye. Ők tudnak mindig előre játszani ami tegnap hiányzott ezt az is bizonyítja hogy a 2 gólpassz perez nevéhez fűződik. Roberto sem fog minden meccsen gólpasszokat adni mint a betis ellen hiszen egy az egyben rakitic szerep körét játsza ahol nem ez az elsődleges illetve nem is ilyen típusú játékos. De jong esetéről szintén írtam szezon előtt hogy ne akarjon busquets mellett játszani de sokan mondták hogy igen is legyen kezdő ha kell busquets mellett hát látjuk mennyire működik. Ő konkrétan a jelenlegi barcaban csak csere ember aki busquets távozásáig az is marad.

Illetve muszáj kiemelni azt hogy idegenben megint mennyire rosszabbul játszik a csapat mint hazai pályán ez nem megengedhető ezen a szinten.

Nagybarcelona 2019.09.01. 08:54:42

@gabk82: pontosan erről beszèltem tegnap is. Hibáztassuk Piquèt, szegèny Valverde hibázott, de helyre hozta. Pique nem tehet róla, H. termèszetes testarrtásban 2 mèterről a kezère rúgják a labdát, a hülye bíró meg befújja. (Tudom, H. változott a szabály, rugdossunk mi is kèzre) Valverde meg 48-cadszorra játsza ezt el(fèlidőben reagál a saját hibájára), illetve 128-cadszorra állítja ugyan úgy fél a csapatot, ami látszik H. Nem működik. Nem lesz addig változás, amíg mindenki be nem látja, H. nem a játèkosokat kell elővenni egyènenkènt, hanem el kel zavarni az edzőt, ès kinevezni egy olyat, aki kèpes csapattá formálni a tehetsègeket ès a sztárokat. Más csapatnak nincs Messije, mègis ütőkèpes csapatot alkot, mert van edzője.

Nagybarcelona 2019.09.01. 09:07:06

@Eminusz: èn is így látom. Írtam már, H. ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Ez kezd krízishelyzettè válni, ahol az egyetlen megoldás az edző elzavarása lenne. Az új igazolások is be fognak csődölni így. Messi visszatèrtèvel kozmetikázni fog a helyzeten, ès megint mindenki elfelejt minden problèmát. Valverde csakis Messinek köszönheti az állását. Na Robi ezèrt is Valverde a Rasputyin a te szavaiddal èlve. Itt a játèkosok viszik el a balhèt az edző alkalmatlansága miatt. Hány 100 milliót kell mèg buknunk miatta? Coutinho volt a bűnbak, a következő Griezmann ès De Jong lesz? Rakitictől èn is megválnèk, de amit Valverde művel vele, az undorító. A kedvence volt. Ezt èrdemli? Az edzőnk azèrt guggol ès ül ennyit, mert baj van a gerincèvel.

kritizator 2019.09.01. 09:27:33

@Nagybarcelona: Griezmann megbukott (meg fog), De jong megbukott ilyen edző mellett.

És De light is megmerettetett és könnyűnek találtatott.

Raven1975 2019.09.01. 09:41:08

Arthur a szezonja legelső 37 percében: 1 gól, 2 kulcspassz, 1 kialakított ziccer (ráadásul milyen zseniális passzból!!!), 6 megnyert párharc, 4 sikeres csel.

Robi71 2019.09.01. 09:44:33

@Raven1975: Akkor Arthur vagy Atsu a megmentő?...csak ez a kérdés maradt. :)

Nagybarcelona 2019.09.01. 09:49:59

@Raven1975: Arthur tènyleg a legjobbunk volt bő 30 perc alatt. Busquets is magára talált, csak rotálni kellene, mert már nem fiatal. Már a szezon elejèn is írtam, Busquets-Arthur-De Jong kp-ban van lehetősèg. Elèjük raknám Messit, kèt csatárnak Griezmannt ès Suarezt, ès egy jó edzővel vègigvernènk mindenkit.

Robi71 2019.09.01. 09:57:41

@Nagybarcelona: "vègigvernènk mindenkit"?...te mit szívsz? :)
Én értem, hogy szerinted nem Valverde a legélesebb kés a fiókban...de hogy nélküle "vègigvernènk mindenkit"?....

Eminusz 2019.09.01. 09:58:51

@Nagybarcelona: Ezegyszer nem ertek egyet! Busquets es De Jong ne legyen egyszerre kezdo! Lathatjuk, szegeny Frenkie szabalyosan szenved Sergio mellett!

Nagybarcelona 2019.09.01. 09:59:39

@Robi71: ahogy már írtam, tehetsèges Perez ès Fati is, de nem feltètlenül rájuk kellene rakni a terhet, mikor 100 millió ül a padon.masszívabb kp-val kellett volna felrakni a csapatot. Perez, Fati ès Puig könnyebb hazai meccseken ès a kupában kaphatna szerepet. Örülök a fiataljaink jó szereplèsènek, de csak elvesztettük 2 pontot. Akkor ki volt a hibás a tagnapi meccsen? Az Osasuna volt ennyire jó?

Eminusz 2019.09.01. 10:03:00

@Nagybarcelona: A jelenlegi kozeppalyasaink kozul Alena az egyetlen, aki jatszik elore is... En neki szavaznek bizalmat a kezdoben.. Kar, hogy Valverdenel az elorejatek egy kozeppalyasnak meg csak eszebe se juthat, ezert buknak meg nala sorra a tamado szellemu kozeppalyasok.. :/
Coutinho, Denis Suarez es most Alena... Csodalkozunk, hogy Eriksen meg akciosan sem kell neki??

Nagybarcelona 2019.09.01. 10:05:12

@Robi71: márpedig tavaly egy meccsen ment el a szezonunk, amièrt beigazolódni látszik, az edzőnk volt a felelős. Te is örültèl Griezmannak, most majd őt veszed elő Coutinho ès Dembelè után? Kit hozzon mèg a vezetősèg az edzőnek? Ha jönne Neymar, ès ő is szenvedne akkor belátnád, vagy ő lenne a következő áldozat? Tudom, szerinted az átigazolások a hibásak, de akkor kit hozzanak mèg?

Robi71 2019.09.01. 10:06:05

@Nagybarcelona: Irigyelem a lelkesedésed. Nem értem, de irigyelem. :)
Felépítesz egy virtuális világot, amiben minden tökéletesen működik.

BarcelonaFC 2019.09.01. 10:13:46

@Nagybarcelona: egy normális edzőt.
Nem létezik az, hogy egy ilyen kerettel szenvedni kell az újonc Osasuna otthonában, és még azt merik írni a közösségi oldalakon, hogy #WeColorFootball ez persze nagyon jól hangzik, csak mi pont nem ezt csináljuk.

Abban bízok, hogy megjön végre a Camp Nou hangja és kifejezik a nem tetszésüket Valverde iránt..jöhet fehér zsebkendő is csak valahogy érjük el, hogy lemondjon.

Robi71 2019.09.01. 10:16:29

@Nagybarcelona: Griezmann-t és De Jong-ot nem fogom elővenni...hacsak nem krepálnak be annyira, mint Coutinho. Nála az volt a legnagyobb baj, hogy látványosan feladta (szarul lehet játszani, de lelketlenül soha). Ez megbocsájthatatlan.
Dembélé más történet. Ő a legsötétebb szégyenfolt. Nincs lejjebb.

FCB_László 2019.09.01. 10:24:14

Nem értem nem értem és nem értem.

celestial 2019.09.01. 10:25:37

@Eminusz: Valverde nyilatkozatai pont olyan unalmasak semmitmondóak mint a játék amit játszat a csapattal...még 1 év sajna...

Nagybarcelona 2019.09.01. 10:54:03

@Robi71: èn megèrtem mit mondasz, de èn nem így gondolom. Gyengèbb a keretünk, mint a Guardiola fèle, de így is a miènk az egyik legerősebb. De hozok neked egy pèldát. Mièrt nem nyert több címet (pl. BL) Guardiola a csapatunkkal, ha annyira jó volt a keretünk ès elismerten az egyik legjobb edző? Abban a csapatban több volt, ès ezèrt nem emelem pedesztálra Guardiolát, mert volt sok hibája. (Eto'o-val legalább 1 Bl-el többet nyerünk, Ibra szó nèlkül kikerült a csapatból, pedig benne is több volt, erre az lesz a válaszod, H. nem illett a csapatba, pedig olyan típusú, mint Suarez, ès legalább olyan jó). Mint ahogy a Liverpool kerete sem olyan eget rengetően jó (Wijnaldum, Fabinho, Henderson, Mario), de lubickolnak abban a rendszerben amit Klopp játszat velük. Nekünk is a saját rendszerünkhöz kellene visszatalálni (èn úgy gondolom, az nem Guardioláè, mert arra a keret nem alkalmas, de valami hasonló, erre az lesz a válaszod, H. mert gyenge a keretünk, de A Rijkaard fèle csapat is sikeres volt, ès az a keret a mostantól is gyengèbb volt), aminek a holland iskola az alapja. Ezèrt kellene egy új edző (Ten Haag, Rijkard, Koeman, de akár Martinez, vagy Pochettino vagy Setien, akik tehetsèges edzők).

Nagybarcelona 2019.09.01. 11:07:03

@Eminusz: ez így igaz, de ha már nem jön Eriksen, Arhturtól várom a kreativitást, tegnap megmutatta, H. meg van benne. De Jongot azèrt játszatnám Busquets mellett, mert az hiányzott a csapatból, ami Rakiticből elveszett, ès ezt De Jongtól várom. Box to box robotolni, 12 kilomèterrel meccsenkènt, vèdekezni, ès összekötni a vèdő ès támadó harmadot, Busquetsè pedig főleg a vèdekezès, mert amit Valverde játszat vele, ahhoz már nagyon lassú. Coutinho szèlre való száműzèsèvel szètesett a srác, pedig tavaly is a legjobb felállás a 41212 lett volna, Messi ès Suarez elől, Cou pedig mögöttük. Messinek nem kellett volna a fèlpályára visszajönnie, ès nem fáradt volna el èv vègère. Ha már Cou szètcsúszott, nem kellett volna játszatni a Liverpool ellen. Tavaly is megvolt a Rakitic szerepèt átvevő szemèly Vidal szerepèben, az ő mellőzèse legalább akkora hiba volt, mint Cou erőltetèse, csakúgy mint Arthurè. Csak elmèleti síkon, kèpzeljük el, H. amit èn vártam, a Liverpool ellen felállunk Busquets-Arthur-Rakitic-Vidal közèppályával, aztán jöhettek volna a gyors szèlsők.

Balázs37. 2019.09.01. 11:13:49

Kalap szar ez mindenhogy, edzőstől, csapatostól, vezetőségestől

Nagybarcelona 2019.09.01. 11:21:29

@Robi71: úgy èrzem, bőven megvannak a játèkosaink a règi stílushoz való visszataláláshoz, csak egy edző kellene hozzá. Mint már írtam, annyiban változtatnèk, hogy átállnèk 41212-re, mert Messi ès Griezmann sem szèlső,fèloldalas a csapatunk, Alba bejátsza a bal szèlt, Semedonak meg inkább a vèdekezèsre kellene koncentrálnia, mint anno Abidalnak (Alba=Alves). Ehhez hozzávesszük a Busquets-Arthur-De Jong kp-t, (Vidallal, Robertoval, Alenaval/Puiggal kiegèszülve)Bátran merem állítani, H. mindenhol esèllyesek lennènk. Semedo szerepeltetèsèvel kapcsolatban arra akarok kilyukadni, H. az új edzőnek a vèdekezèst is meg kellene szerveznie. Emlèkezzünk vissza Enrique 1. èvère, ahol az MSN-en kívül ennek volt a legnagyobb szerepe a sikereinkben. Túlságosan fel van tolva a vèdekezès. Az ötlettelen passzolgatással előre húzódik a vèdőfalunk. Ennèl már az is jobb lenne, ha az edző kiadná, H. Minèl hamarabb fejezzèk be a támadást beadással(laposan), vagy lövèssel. Ezèrt kellene a 16-son belülre a kèt csatár, mert egyedül Suarez ès Griezmann is csak szenved, pedig az alkalmak megvannak a beadásra/indítására.

Robesz112 2019.09.01. 11:23:24

@Balázs37.: A játékosok talán nem tehetnek róla, hogy itt kell focizniuk (mindenkinek az álma a Barcában játszani), de a többivel messzemenőkig egyetértek.

Guille 2019.09.01. 11:24:58

@Nagybarcelona: Egyértemű. Robi rendszere már ott megbukik, hogy ennyi erővel csak az erősebb keretű csapatok ellen kéne szenvednünk, hiszen "csak a keretünk minősége a gond". A taktika és az ezdő nem létező fogalmak. Látjuk, hogy ez egy baromság, hiszen alig van pár jobb keretű csapat nálunk, pláne a Ligaban. Egyértelműen koncepciótlan és szervezetlen a csapat játéka évek óta, amiben feltűnően szenvednek a klasszis játékosok is. Csak hát néha van 1-1 jól sikerült meccs, hála Messinek vagy ritkábban másnak, de ennyi. Nem kell ehhez atomfizikusnak lenni. Nézed a meccset és nem érted, mi történik, nincsenek automatizmusok (dehogynem, csak az mind ötlettelen passzolgatás), tudatos mozgások alig, csak a tanácstalanság. Fati gólja is pl. Tök szép, de a fejemet teszem rá, hogy teljesen random volt, nem pedig begyakorolt akció. Ami nem lenne baj, csak olyankból nem látunk szinte semennyit...

kritizator 2019.09.01. 11:25:36

@Raven1975: artür alibi játékos a fórum esze szerint

kritizator 2019.09.01. 11:31:28

@Robi71: Dembele és coutinho tegnap nem játszott!!!!!!!!!

kritizator 2019.09.01. 11:32:18

@celestial: mért még ehhez sincs esze

Nagybarcelona 2019.09.01. 11:34:25

@Guille: pontosan ezt írom folyamatosan. Örülök a fiataljaink sikerènek, de egy szervezettebb csapattal tegnap is behúzzuk a meccset. Amitől idegbajt kapok, H. az edző megfeledkezik játèkosokról, (Arthur, Vidal, Umtiti, aki egy ève a liga legjobb vèdője volt, vagy sèrült, vagy mi van?) aztán várjuk, H. jó formában szerepeljen. Vannak kivètelek, mint tegnap Arthur. A hiányosságok mellè amit leírtál, hozzáfűznèm az edzői koncepció teljes hiányát.

kritizator 2019.09.01. 11:35:16

@Nagybarcelona: mikor veszitek már észre, hogy le vannak szarva a kupak és címek, amikor nézhetetlen a játék.

A kupakhoz szerencse is kell, de a játékhoz, meg a 3-0-rol való kizugashoz meg ész.

Nagybarcelona 2019.09.01. 11:36:06

@Guille: bocsi, most látom, H. írtad.

celestial 2019.09.01. 11:39:23

@kritizator: "mikor veszitek már észre, hogy le vannak szarva a kupak és címek, amikor nézhetetlen a játék."
+1
Ám gondolom van akinek elég eredmény tojik a játékra ( valverdefanok)....

kritizator 2019.09.01. 11:41:14

@Guille: "van pár jobb keretű csapat nálunk, pláne a Ligában"

De, miénk a leggyengebb keret, mert mindenki ellen szenvedünk.

ZalanBarcafan 2019.09.01. 11:42:00

Nálam Roberto csere ez egyértelmű, amit tegnap mutatott azt inkább hagyjuk (középpályásként)

Valahogy így nézne ki a keretm

Ter Stegen
Semedo Pique Umtiti Jordi Alba
Arthur De Jong Vidal
Messi Suarez Griezmann

Nagybarcelona 2019.09.01. 11:43:16

@kritizator: ezt nem èrtem. Ezt írom èn is, mikor Valverdèt kritizálom. A Liverpool ellen bekapott gólok milyensège mutatta, mekkora a baj a szervezettsègben, ès ott folytatjuk. (Bilbao, tegnapi első gól) Teljesen olyan, mintha csak felküldenè a pályára a csapatot. Enriquet fikázzák, mikor rojtosra nèztèk az ellenfelekről a videókat. Manapság meg olyan, mintha a meccs napján èrtesülnènek az aktuális ellenfèlről. Valverde nyilatkozatai is ezt bizonyítják.

ZalanBarcafan 2019.09.01. 11:44:43

@Nagybarcelona: egy normális edző kéne nem ez a szerencsétlen Valverde,
Egy Puyolt simán megnéznék itt, esetleg egy Xavit majd 2-3 év múlva
Csak sajnos Puyol nem akar edző lenni

Nagybarcelona 2019.09.01. 11:45:54

@celestial: milyen erdemèny? :) Az első ève után már az is megkèrdejelezhető :) Van egy Messink.

Nagybarcelona 2019.09.01. 11:50:12

@ZalanBarcafan: nekünk sürgősen szüksègünk lenne egyre, aki jó tanár is egyben. Mondom èn, H. Kluiverttel is előrèbb lennènk, szóval nincs gáz ha kirúgják Valverdèt. Annál már csak jobb jöhet, amit az utolsó 4-5 tètneccsünkön láthattunk. (Kivève a Betis elleni csoda :) )

Eminusz 2019.09.01. 12:12:25

@Nagybarcelona: Egyszeruen nem ertem, hogy egy Barcelonanak hogy lehet ilyen amator edzoje... Top-csapatok mind top-edzovel dolgoznak, csak itt nem... Wenger, Allegri parosbol johetne az egyik... Tudom, nem Barca-kotodesu egyik sem, de azokbol mar kifogytunk Vilanova ota, azert nyult a vezetoseg ilyen amatorokhoz, mint Lucho es Valverde... Ennyire ragaszkodnak a Barca-multhoz, hogy meg az eredmenyek sem erdeklik oket.. Hat nem is tudom... Gaz...

Robi71 2019.09.01. 12:27:05

@Nagybarcelona: Bocs, de aki ennyi év után még mindig nem érti, hogy miért kellett eltávolítani Eto'o-t vagy Ibra-t....az tényleg a virtuális világban él.
Az pedig, hogy a Rijkaard kerete gyengébb lett volna, mint a mostani?...no comment.
A padon jobbak ültek, mint most némelyik kezdő. Tényleg, ne akarj meghülyíteni teljesen. :)

DISTANTxTHUNDER 2019.09.01. 12:36:53

@celestial: Én úgy vagyok vele hogy eredmény legyen, a szép játék másodlagos (nem vagyok Valverde fan).. csakhogy most eredmény sincs, legalábbis az nem eredmény hogy a Barca 3 forduló után 4 pontal áll a középmezőnyben..

Robi71 2019.09.01. 12:46:53

@Nagybarcelona: A tegnap a City meccse után megnéztem a Pool-t és a Juve-t is. Hát mit ne mondjak.
A City-ről nem akarok sokat beszélni....Pep keze munkája. Kiválasztás, taktikai elemek (kapustól építkezni, háromszögelések, kényszerítők, szélen kiugratás, majdhogynem a befejezőnek van a legegyszerűbb dolga).
A Pool? ...nem szeretem. Bedarálják az ellenfelet. Ahogy labdát szereznek azonnal megjátsszák a három támadó valamelyikét. Egyszerű és hatékony amit csinálnak.
Juve..bealudtak és majdnem ráfáztak. Nálunk ha lesérül Messi és Suarez...Petez-től és Atsu-tól várjuk a csodát...annyira erős a keretünk. A Juve támadószekciója: CR, Higuain, Mandzukic, Dybala, Douglas Costa, Bernardeschi, Cuadrado. :(

DISTANTxTHUNDER 2019.09.01. 13:00:55

@Robi71: Nálunk elvileg van egy Griezmann, Messi, Suarez, Dembelé, Coutinho támadó sor, ami azért kenterbe ver bárkit.. csak Coutinhot kölcsönbe adtuk, buta Bömbi egyfolytában sérült, Messin és Suarezen pedig most jött ki gyakorlatilag hogy az elmúlt években széthajtották őket.. ez pech.. Griezmann meg egyedül nem tud minden meccsen 9.9es teljesítményt nyújtani hogy kompenzálja a másik 10 pályán lézengő amatőr lelkes szerencsétlenkedését.. van egy olyan érzésem hogy ez a szezon lesz a Szarverde éra mélypontja.. most olvastam a Blaugrana.hu face oldalán egy cikket hogy De Jong lesz ennek a karvalyarcú baromnak a következő áldozata akit tönkretesz Coutinho után.. csak azért hogy a ropi Bukfenc is a pályán legyen, képes De Jongból (a tavalyi BL legjobb középpályásából) balszélső támadót csinálni.. zehát én semmi jóban nem bízom idén, most meg főleg hogy Neymar sem jön.. szégyen, a világ legjobb keretével középcsapat lett a Barca

Guille 2019.09.01. 13:07:12

@Robi71: Juvénál idén csak Higuain és CR játszott, valmint Doglas Costa, aki ugye lesérült. Dybala 14 perc (el akarják adni), Mandzukic 0 perc (el akarják adni), Cuadrado pedig elég messze van a minőségtől. Szerinted ez annyival erősebb a Messi, Suarez, Griezmann, Dembele, Perez, (Rafinha) sornál? Persze, ha CR lesérülne, a Juve is szarban lenne, mert kb. annyira ráépülnek, mint mi Messire. A Pool pontosan egy gépezet, ahogy írod (nyilván semmi köze az ezdői munkához, csak így "esett" spontán, meg olyan okosak a játékosaik, hogy maguktól összeállnak.
A City az egyetlen ahol tényleg pofátlanul erős a keres és minden posztra van 1 tökéletes csere is. De azért ott is látszik, hogy nem Pinyő vezeti a csapatot.
Na de Robi, azt mondd meg nekem kérlek, hogy ezt, amit írsz, ki rakja össze szerinted? "Kiválasztás, taktikai elemek (kapustól építkezni, háromszögelések, kényszerítők, szélen kiugratás, majdhogynem a befejezőnek van a legegyszerűbb dolga)." Rögtönöznek?

2019.09.01. 13:13:13

@Robi71: mondjuk lehet hogy tőlük kell várni a csodát, de eddig helyt állnak.

Fati 2 meccsen állt be csereként 1 gól.
Perez egyszer csereként kétszer kezdőként játszott 1 gól 2 gólpassz.

Ez azért nem rossz olyanoktól akik az első meccsüket játsszák ezen a szinten. + Perez még a mezőnyben is egész jó, vagyis jobb mint amit a b csapatban láttam tőle.

Robi71 2019.09.01. 13:29:58

@DISTANTxTHUNDER: @Guille: @PBence20: Messi, Suarez, Griezmann OK, ....a cseresor egy ütődöttből, egy 19 éves B-sből és egy 16 éves C-sből áll. Valóban fantasztikus. :)

celestial 2019.09.01. 13:58:47

@DISTANTxTHUNDER: ebből még bármi lehet, én nem temetném a csapatot...eredmény vs szépjáték?...megnyertük a bajnokságot természetesen boldog is voltam de cserébe 9-10 hónap unalom stb stb...szal inkább élvezem a játékot egész évben ha választani kell...Valverde meg ...érdekes kb senki nem tudja a kezei alatt azt amiért idehozták....

2019.09.01. 15:14:02

@Robi71: a lényeget nem értetted meg. Az hogy ezek a fiatalok helyt álltak eddig. Tegnap a meccs végén griezmanntol kellett volna egy villanás amivel eldönti a meccset én ezt egy 100+ milliós játékostól alap feladatnak tekintem. Ő egész meccsen semmit nem csinált.

Robi71 2019.09.01. 15:38:41

@PBence20: Én értem a lényeget. :) A fiatalok helyt álltak eddig....a reakcióm arra volt, hogy van aki szerint a miénk a legjobb keret.

GYLS 2019.09.01. 16:31:44

A keret erőssége még nem garancia sem a teljes sikerre, sem a szép játékra. Látható volt, hiába volt az EGYIK legerősebb a mi keretünk, a BL-ben és a szép játékhou is kevés volt. Ott a MC, akiknek az előző években hasonlóan erős (ha nem erősebb) keretük volt, a BL-ben nem voltak eredményesebbek. Igaz, élvezhetőbb volt a játékuk. Hasonló erősségű kerete van a Poolnak és a Realnak is. E két csapat viszont a BL-ben voltak eredményesek, az utóbbinak viszont még a játékáról sem mondható, hogy látványos.
Az angoloknál látszik a fejlődés iránya, a spanyoloknál inkább kapkodás van. Megpróbált mindkét csapat fiatalokat igazolni, majd kiderült, ez az út nem teljesen jó. A Real annyival szerencsésebb, hogy az Ő fiataljai a kapott lehetőségekkel valamivel jobban éltek, ezáltal megválni is könnyebb tőlük (ráadásul valamicskével drágábban is adhatóak el). Idén ébredt a két klub, a fiatalok mellett már kész játékosok felé is fordultak (Hazard, Griezmann).
Ami minket illet. Én nem látom a jelenlegiekben, hogy szebb lesz a játékunk. Az, hogy agyonra passzolgatjuk magunkat (fantasztikus statisztikai mutatókkal), még nem lesz sem szebb, sem eredményesebb a játékunk. Hiányzik a dinamika (lsd. angolok). Az egész csapatnak állandó mozgásban kellett lenni. Mi is volt az alapja a sikeréveknek? Lehetővé tenni, hogy a labdát birtokló játékos minimum 2 helyre tudjon passzolni (és nem a kapus volt az egyik). Manapság már sokszor egy embernek sem lehet passzolni.

julio alberto 2019.09.01. 17:15:00

Arthur,de Jong már most top 10-es középpályások,nekik kell(ene)az alapnak lenniük a szekcióba,Busquets erőltetése úgy hiszem már tévedés.Hogy erre Valverde mikor jön rá nagy talány..Sokan Messi visszatérésben látják a megoldást,ha marad az eddigi felfogás és alaptaktika ez sem fog gyógyírt jelenteni a problémákra,mint ahogy az elmúlt 4 évben sem jelentett nemzetközi szinten.A képlet egyszerű követni kell valamilyen szinten a nemzetközi trendeket.Úgy hiszem Valverde pont nem alkalmas erre a feladatra,nagy hiba volt a megtartása az elnökség részéről.Többen itt a Manchester City csapatát(edzőjét)favorizálják...csak egy kérdés Pep és csapata miért lepkefing nemzetközi szinten?A mai labdarúgásban a sok passzos játék akárcsak az egy személyre kihegyezett taktika elavult és nem lehet sikereket elérni velük a nemzetközi labdarúgásban.Ami a Barcelona keretét illet az egyik legerősebb keret a világon,de úgy nem megy hogy a játékosok közül többen is számukra idegen posztokon kénytelenek játszani.Na ez bizony már edzői hiba, ez nem kérdés.

barca1994 2019.09.01. 17:28:45

@julio alberto: Azt nem tudjuk Pep és csapata mért lepkefing nemzetközi kupàkban.De azt sem tudjuk Klopp csapatai miért lepkefingok a nemzeti ki írt kupákban meg bajnoksàg bán?

Robi71 2019.09.01. 17:40:59

@barca1994: Bajnokságot nyerni tudás, nemzetközi kupát lutri....ennyi a történet.
A bajnokágban tudatosan. taktikusan fel kell építeni 38 fordulót....a BL-ben elég 2-3 szerencsés meccs.
Láthattuk ez elmúlt pár évben mi is....miközben rendszeresen eliteztük a Real-t a bajnokságban és a kupában, ők sorra nyerték a BL-t. Jobbak voltunk? Igen. Ez van. :(

Robi71 2019.09.01. 18:02:56

Meg van az oka, miért nem nyertünk az Osasuna-nál!!!
Az utolsó hazai vereségük 2018. április 1.-én volt a Tenerife ellen (0-1). Azóta 27 (25 a másodosztályban) hazai meccsen maradt veretlen a csapat. Így már érthetőbb, nem? :)

Machinek2001 2019.09.01. 18:32:40

A Barcelona és a Juventus előrehaladott tárgyalásokat folytat az Ivan Rakitic, Federico Bernardeschi játékoscseréről. (Goal)

Forrás: Player Radar

Raven1975 2019.09.01. 19:04:22

Barça B — Gimnàstic Tarragona harmadosztályú bajnoki meccs élőben.
vercanalestv1.com/ver-barca-tv-en-directo-y-online/

Robi71 2019.09.01. 19:44:16

@DISTANTxTHUNDER: Amúgy mérhetetlenül csalódott vagyok az átigazolási szezon végével. Olyan jól indult az egész, kár hogy a végén elmaradt a csattanó (Ney be, Dembi ki). Így ugyan ott tartunk, mint előtte...

DISTANTxTHUNDER 2019.09.01. 20:01:41

@Robi71: Sőt, hogy Messi és Suarez is ki tudja mennyi időre kidőltek, még rosszabb a helyzetünk mint korábban bármikor.. nem tudom, hogy számolhatunk e még Messiékkel, vagy így fog eltelni az egész szezon.. én mostmár mindenre felkészülök

Robi71 2019.09.01. 20:08:44

@DISTANTxTHUNDER: Sok jóra nem számtok. A folyamatosan szezonról-szezonra növekvő Messi-függőségünk egyértelműen mutatja az "öregek" lassú, de biztos visszaesését és az újak alkalmatlanságát azon a szintem, amit mi szeretnénk.

DISTANTxTHUNDER 2019.09.01. 20:11:26

@Robi71: Ez a Bernardeschi Rakitic csere lenne a csattanó, de erre a csattanóra szerintem senki nincs felkészülve.. a két játékost egy szinten említeni vicc, azon kívül egy Bernardeschivel szerinted mennyivel lennénk beljebb? Vagy ő talán nem rúgna földbe ziccernél a 3-2ért?

DISTANTxTHUNDER 2019.09.01. 20:13:32

Én Rakiticcsel sem vagyok kibékülve, utálom amikor Busquetsszel alibizik, de azért ne egy Bernardeschire cseréljük el.. mi lesz a következő, Vidal-Emre Can csere? :/

sunt 2019.09.01. 20:24:06

Értem. A tegnapi vereség egyértelműen Dembelé sara volt, viszont Alba, Busi és SR zseniálisan játszottak.

Balázs37. 2019.09.01. 22:17:33

@Machinek2001: már megint játékos csere? Az ember esze megáll! Egy-két kivételtől eltekintve nagyon bénák vagyunk eladások terén

kritizator 2019.09.01. 22:29:24

Nézzétek a villareal meccset: na az a jó foci, az az edző az tud valamit, nem mint a miénk.

SzaboJ2252 2019.09.01. 23:34:39

@Robi71: egyértelműen nem nekünk van a legjobb keretünk, de tavaly nagyon jo volt a csapat Liverpoolig idén csak erosodtunk. Itt meg bármi lehet. És ne feledjük hogy a tamadósorunk egy összeszokatlan fiatal sor. Igen ilyen meccseken kellene Griezmannnak villantania mint az előző meccsen. Én már kíváncsian várom mit tud alkotni Messivel.

Robi71 2019.09.02. 04:45:30

Miután Bale-t mindenáron lapátra akarták tenni a nyáron, most megmentette a Real s@ggét. Valami hasonló reakcióra vártam a tavaly Coutinho-tól és Dembélé-től is.
Ha nem megy, akkor letépik a mezt magukról (Suarez) vagy kiállítgatják magukat mérgükben, de még ez sem jött. Ahogy az angol mondja "rosszul lehet játszani, de lelketlenül soha". :(

Robi71 2019.09.02. 04:47:20

Az sem volt semmi, ahogy az Atleti megmentette a tegnapi meccsüket. Fel van adva a lecke...az biztos.

julio alberto 2019.09.02. 20:32:02

@barca1994: Pep csapatai a bL-be....hát igen Bayern-Real 0-5,0-1.Liverpool 1-2,1-3+közte egy bajnoki 1-4,az idén az Ajax simán.Ez a sorminta erősen hasonlít a Valverde féle remekléshez a nemzetközi labdarúgás térképén.
süti beállítások módosítása