A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Győzött a zsenialitás!

Fontos sikert aratott a Barcelona az Inter ellen a Bajnokok Ligájában, az eredmény 2-1

2019. október 03. - caaaatalan

Tegnap este a Barcelona egy nagyon kemény mérkőzésen, hátrányból fordítva 2-1 arányban legyőzte az olasz Inter csapatát. Nézzük a mérkőzést meg egy kicsit közelebbről is.

A Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában csapatunk tegnap este hazai pályán foagadta az olasz listavezető és idén veretlen Internazionalét. A mérkőzés mindkét fél számára különösen fontosnak ígérkezett, mivel az első körben a katalánok Dortmundban játszottak döntetlent, míg az olaszok otthon ikszeltek a Slavia Praha ellen. Várható volt, hogy a Dortmund legyőzi a cseheket (2-0 arányban múlta felül), így a meccs fő kérdése az lehetett, hogy ki tartja a lépést a németekkel.

A kezdőcsapatban némi meglepetésre kapott helyet Messi, hiszen játéka sérülése után kérdéses volt. Csatártársai ezúttal Suárez és Griezmann lettek. A középpálya kezdő sora stabilizálódni látszik, innen Rakitic kiszorult, míg a védelemben Valverde variálni kényszerült Jordi Alba sérülése okán. Újfent jobbhátvéd lett Sergi Roberto, a bal oldalt Semedo kapta meg.

Az Inter érett és jól megkomponált játékkal kezdett, készülve arra, hogy a Barcelona általában a mérkőzések elején fogható, és már a 2.percben vezetést szerzett Lautaro Martinez révén. Hidegzuhany érte a katalánokat, akik keresték a helyüket a pályán, míg az olaszok ömbizalomtól duzzadó, határozott játékkal nemcsak biztos védekezést produkáltak, hanem sokszor tetszetős labdakihozatalok révén helyzetekig is jutottak. Messit igen szorosan és agresszíven őrizték, a játékvezető pedig partnere volt a kemény játéknak. A szünetre kevés hazai helyzettel és olasz előnnyel vonultak a felek.

Komoly egyeztetések zajlódhattak a Barcelona öltözőjében, mert más mentalitással, agresszívabb és szervezettebb letámadással lépett fel a csapat rögtön a második félidő kezdésekor. Az 53. percben Valverde Vidalt küldte pályára Busquets helyett. A Barcelona sorra dolgozta ki a helyzeteket és fokozta a nyomást mígnem az 58. percben Vidal passza után Suárez bravúros kapáslövéssel egyenlített. A támadó kiváló érzékkel lépett vissza a 16-os vonala mögé, ezzel passzlehetőséget adva a rutinos chileinek, aki jól tálalt elé, a lövés pedig talán az idei év eddigi legszebb Barcelona golját hozta. 

A gól után a csapat vérszagott kapott, teljes erőbedobással támadott. Az Inter már nem tudott az 1. félidőhöz hasonló magabiztossággal fellépni, amit a cseréi is mutattak, hiszen Gagliardini és D'Ambrosio révén is a védekezést erősítették. Nálunk a 66. percben Dembelé érkezett a ma sem brillírozó Griezmann helyére. A különbség rögtön szembeötlött, hiszen Dembelé vérbeli szélső, ami a mozgásain, helyezkedésén, egy az egy elleni szituációin is látszik. Griezmann kiváló játékos, de nem ez a posztja, ezt hamarosan Valverdének is be kell látnia. A csapat a csere után is folytatt az erős pressinget, sorra jöttek a helyzetek, mígnem a 84. percben góllá érett a nyomás. Messi párharcot nyert a támadó térfél közepén, jól lépett be a 16-os előterébe, ahol Suárez ismét mesterien helyezkedett, olvasta a játékot és adta magát a bepassz, no persze azt végre is kelltt hajtani. Az uruguayi az átvétellel azonnal 100%-os helyzetbe hozta magát, ami könnyűnek tűnhet, de csak a legnagyobbaknak sikerül, majd higgadtan a hálóba passzolt a kitörő Handanovic mellett. Az olaszok kitartóan és keményen védekeztek az egész mérkőzésen, de itt talán már a fáradtság okán is kollektíven egy ütemmel lemaradtak, más kérdés hogy az az ütem talán csak Messi és Suárez dimenziójában használható és gólra váltható.

Az eredmény ezután már nem változott, a Barcelona nagyon fontos sikert aratott, hiszen a mérkőzèsen nemcsak az Intert, de az első félidei önmagát is legyőzte. A csoportban így  a 2. kört követően két 4 pontos csapat mellett (Barcelona, Dortmund) két 1 pontos gárda (Inter, Praha) van ami komoly küzdelmeket vetít előre az ősz hátralevő részére.

 

 

 

 

 

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr2615189882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sunt 2019.10.03. 11:44:23

Kicsit kincstári a fogalmazás. Való igaz, hogy a második félidőben a csapnivaló helyett egy másik Barcat láttunk, de majdnem mindenki mindig a szezonját még csak most kezdő, formán kívüli Messit kereste, amiből - a második gól előtti akciót kivéve - csak meddő mezőnyfölény lett. Ezzel együtt a cserék nagyon bejöttek. A Piqué,Lenglet, Busi trió a tavalyi, Rakiticcsal való erősítés nélkül lassú és megbíthatatlan. Az Arthut-De Jong duó középen megoldásnak ígérkezik, különösen, ha Piqué nem fog ki ilyen gyenge napot. Szombaton valószínűleg bemutatkozik Todibo - meglátjuk, hogyan. Ideje lenne Wague bemutatkozásának is.

caaaatalan 2019.10.03. 11:57:06

@sunt: valóban Messit keresték jellemzően, de pl. Dembelé felvállalta az egyéni szituációkat, még ha azok nem is mindig jöttek be.

Én a tegnapi napban láttam pozitívumokat, főleg a csapat reakciójában az 1. Félidőre.

Az Inter igencsak jó csapat lett, és nagyon hatékonyan védekezett, önbizalma is volt. Szerintem ez egy értékes siker, és nem csak az eredmény okán.

sunt 2019.10.03. 12:53:52

Majd a Sevilla ellen sok minden kiderül.

Shirkan 2019.10.03. 13:10:00

Az, hogy a játék akadozik, Messi szerint szerint az előszezonnal magyarázható, mondta el a Marcának. A sűrű versenynaptár és a túrák miatt eddig esélyük sem volt arra, hogy rendesen edzenek, ezáltal arra, hogy formába lendüljenek.

„Nehezen lendülünk bele, de javulunk. Az összes nagy csapatnak nehéz felvenni a ritmust, a megfelelő formát az előszezon miatt, nincs egy alap terhelés, amire építhetünk, és ez nem kritika a vezetés felé. Ez a realitás. Nem vagyunk jó állapotban fizikálisan, hiszen amikor utazunk, nem tudunk edzeni… Nyilvánvalóan értjük, hogy a klubnak szüksége van ezekre a mérkőzésekre, mindenki ezt csinálja.”

Eminusz 2019.10.03. 15:24:57

@sunt: Lenglet tegnap a legjobbak kozott volt! Siman 9-esre ertekelnem a produkciojat! :)

sunt 2019.10.03. 15:39:14

@Eminusz: Lengletra szombaton nagy feladat vár, mert Todiboval kell összehangolnia játékát. De ez nem minden a középső védő poszton, mert: "Iñaki Peña, R. Araujo, Riqui Puig, Abel Ruiz and C. Pérez of Barça B all joined today’s drill, as did Ansu Fati of the U19 team." Mert ez arra mutat, hogy a B-ből belső védőként csak Araujo jöhet szóba a kispadra.

GYLS 2019.10.03. 15:42:44

@sunt: Lengletra szombaton egy feladat vár, szurkolni a csapatnak, ugyanis eltíltás miatt nem játszhat a Sevilla ellen.

sunt 2019.10.03. 15:43:57

Elírtam. Nem Lengletra, hanem Piquére. De ha ő besárgul, akkor a következő meccsen Lengletra. Egy okkal több, hogy Araujo ott legyen a közelben.

Nagybarcelona 2019.10.03. 15:57:48

www.barcablaugranes.com/2019/10/3/20895914/ernesto-valverde-out-of-his-depth-against-inter-milan-in-the-champions-league
Megint egy jó cikk azoknak, akik nem kedvelik Valverdèt. Jött a 3 pont, de így a problèmákat csak a szőnyeg alá söpörjük.

caaaatalan 2019.10.03. 16:05:22

@Nagybarcelona: jó volna tudni h mi hangzott el az öltözőben, ki állította össze a csapatot és ki küldte Vidalt a pályára, mert az pl egy jó döntés volt valakitől.

Ha az a valaki Valverde volt (amit kétlek) akkor legalább egy jó döntést hozott tegnap, illetve kettőt ha ő hagyta fenn Suárezt a pályán a végéig. Ha nem ő akkor meg köszönjük annak, aki meghozta.

sunt 2019.10.03. 16:07:14

@Nagybarcelona: Kizártnak tartom, hogy úgy kerülne sor Valverde menesztésére, hogy az elnökség a boarddal egyetértésben ne állapodott volna meg az utóddal. De minthogy a Barcanál minden ki szokott szivárogni, most pedig nem forog egy név se, hiú ábrándnak látszik egy közeli váltás.

GYLS 2019.10.03. 16:26:28

A játékunk visszaesése összetett dolog. Vezetőség, szakmai stáb, játékosok. De ahogyan általában szokás, a vezetőséget nagyon-nagyon nehéz leváltani, a keret felét szintén nehéz egyszerre lecserélni, így marad az edző és a stábja.
A fenti belinkelt cikkben szerepel deJong és Griezmann nem megfelelő poszton való szerepeltetése. Ha az Ő igazi posztjukon van megfelelő ember, akkor minek igazoltuk Őket? Ebben például a vezetőség a ludas. Nem Ők az elsők a rossz átigazolásokat illetően. Griezmann Messi helyén az igazi. Játszott ott? Nem, mert Messi sérülése alatt a sok sérült támadó miatt vagy centert, vagy balszélsőt kellett játszania. Messi visszatértével hol lesz a helye? És ugyanez a helyzet deJonggal is. Nem a játékosok képességeivel van a probléma. És én még az edzőt sem tenném teljes mértékben felelőssé, hiszen ha Busit hagyja ki, akkor most azon lenne kiakadva az oldal jelentős része. Mint ahogyan sokan hiányolják Alena, Rakitic, Vidal, Puig szerepeltetését. Ahányan vagyunk, annyi összeállítás. Mindenki épp azt szidja, amit az edző a pályára küld. A játékosok pedig úgy szerepelnek, ahogyan látjuk. És 1-2 gól már máris másképp tünteti fel pl. Suarez teljesítményét is. Pedig.....

Nagybarcelona 2019.10.03. 16:29:14

www.eurobarca.hu/hirek/nyilatkozat/20191003-valverde-valtoztatni-kell-ha-latod-hogy-valami-nem-mukodik/
Vicces ez az ő szájából "hallani", mikor századszor rá is ugyan azt játszhatja, csak a nevek változnak nèha. Griezmannal is ugyan azt teszi, mint Coutinhoval. Pont az a problèma, H. nem tanul a hibáiból.

Nagybarcelona 2019.10.03. 16:37:22

@GYLS: ha nem működik a rendszer, változtatni kell. Ma már írtam. Kiegèszítenèm a 4231-el,
De Jong/Vidal- Arthur/Busquets,
Dembele(Fati)-Griezmann(Vidal, Rakitic)-Messi(Dembele, Perez)-Suarez(Griezmann)
A lènyeg, H. sok a választási lehetősèg, mert a jelenlegi rendszer nem működik. Erre Valverde:Lásd az Eurobarcás cikket.

caaaatalan 2019.10.03. 16:53:05

@GYLS: Suáreznél kitalálni h ma olyan napja lesz h átesik a labdán, vagy ver egy ilyen gólt az lehetetlen. Most is az 1. Félidő után 10-ből 8 ember lehozta volna, majd megnyerte a meccset.

A rendszerben, letámadásban már valóban nem olyan hatékony, az összjátéka lényegében csak Messivel működik, de nekünk jelenleg nincs nála jobb centerünk.

Én tartom h ha csak komoly formációváltás nem történik akkor vagy ő vagy Griezmann a center és amíg Messi itt van addig az a vki Suárez lesz.

Nagybarcelona 2019.10.03. 16:55:35

Kèrdèsem, ha Griezmann, Dembele, Coutinho, De Jong, Alcacer, Digne, Malcom stb. megbukik, vagy nem úgy szerepel, mint előbbi, vagy utóbbi csapatában, (vagy a "klasszisaink", Busquets, Suarez, Alba, Rakitic gyenge teljesítmènye)a játèkos, a vezetès vagy az edző hibája? Ha a jelenlegi rendszerben szenved, vagy be se fèr a kezdőbe, az a játèkos, a vezetès vagy az edző hibája? Akkor miről beszèlünk? A kèrdès, H. Mièrt maradhat az edző ? A játèkosok mièrt állnak ki az edző mellett,mikor nem működik a csapatjátèk, ès mindenki szenved (Pique, Busquets, Rakitic, Suarez is többet tud ennèl)? A vezetősèg mièrt szivárogtat a játèkosok kiváltságairól? Pl. Messi távozna, ha Bartó tököt növesztene ès elzavarná Valverdèt? Mert èn kètlem. El kellene fogadtatni a játèkosokkal, H. egy új edző nem feltètlenül hoz szemèlyi változást, akár garanciát is adhatnak erről, mert nem az idősebb játèkosok teljesítmènyèvel van baj, hanem az edző töketlen, konzervatív taktikájával ès mentalitásával, ami a játèkosokra is átragad.

Nagybarcelona 2019.10.03. 17:22:43

@caaaatalan: règen volt 10 helyzetünk egy meccsen, manapság már kapura lövèsünk is alig akad. Suarez ezèrt tűnik gyengèbbnek. Magára maradva szenved 4-6 vèdekező játèkos között, frusztrálja is rendesen, nem is tud nagyon kinek passzolni, pedig barcás karrierje során rengeteg gólpasszt adott. Ezèrt kellene feltolni Griezmann mellè, ha Alba játszik, a bal szèlen nincs is èrtelme a játèkának, Alba miatt, viszont Busquetsnek hátra kellene zárnia a 2 vèdő közè, a lassúsága fel sem tűnne, mert nem kellene versenyt futnia, ehelyett 60 mèterről "sprintel" vissza, hátul meg általában marad Pique meg Lenglet 2 a 2 ellen. Sz.r ez a taktika. Akkor látszik változás, mikor egy-egy játèkos megfeledkezik a "taktikától". Griezmann behúzódik közèpre, Vidal támadó kp-t játszik, vagy egy fiatal Fati sz.rik a taktikára, mert Dembelèből ès Coutinhóból sikerült kiölni a cselezèst, a játèkosainkból a kreativitást. (Ide írhatnèk sok nevet)

BarcelonaFC 2019.10.03. 17:24:27

Vidal - De Jong - Arthur középpályát ki kellene próbálni a Sevilla ellen.

Egy ilyen mentalitású játekos, mint a chilei, úgy kell ebbe a csapatba mint egy falat kenyér.

Nagybarcelona 2019.10.03. 17:28:47

@BarcelonaFC: mindenesetre sokkal több lehetősèget kell kapnia. Ezt a 4 kp-t rotálnám az ellenfèltől függően.

Dr Mouse 2019.10.03. 17:50:08

@caaaatalan: Lehet ócsárolni Suarezt, de ha figyelmesen nézed a BL meccseket, nem találsz nála jobbat.
Sui nem szokott "átesni a labdán" azt csak akkor csinálja, ha megpróbál 11-est, vagy szabadrúgást kierőszakolni. Átesni a labdán csatártól én utoljára Sanchezt láttam a Barcában.

Tessék szíves észrevenni, hogy izig-vérig góllövő centerek nem teremnek minden utcasarkon.
Vesd össze Suarez eredményeit Lewandovskí-éval, vagy Benzevá-éval vagy éppen a tottenhami Kane (a Sulfur) -ével. Szerintem torony magasan a mi Lajosunk vezet.

Raven1975 2019.10.03. 17:51:17

Luis Suárez végre elkapta a fonalat és a nyilatkozata rendben van. :)
uploads.disquscdn.com/images/286dd1b32f833f82dd6429202064fe8f9f27ac2dbf90b99fa4cdd3ff79ed04bc.png
.............................................................

Leó Messi: "Ne őrüljünk meg, fiúk. Kimegyünk a pályára, további nyomást gyakorlunk rájuk, ugyanúgy, mint normális helyzetben." - mondta a 2. félidő előtt a játékoskijáróban, amit az egyik sporttévé kamerája felvett. Piqué is hasonló módon nyugtatta a társait, hogy csináljanak mindent úgy, mint más meccseken, nem szabad kétségbe esni, hanem nyugodtnak kell maradni. [Blaugrana.hu - Culé Zóna]

caaaatalan 2019.10.03. 18:22:24

@Dr Mouse: egyetértek azzal h Suárez klasszis csatár, ezt a cikkben ki is fejtettem. Ha formában van, akkor helye van ebben a csapatban én így gondolom.

celestial 2019.10.03. 18:47:10

@Dr Mouse: hát Suarez pont a bl-ben nem nagyon remekel...idegenben meg kifejezetten siralmas...

Dr Mouse 2019.10.03. 19:58:42

@caaaatalan: Mit jelent az "ha formában van?" Ha gólt lő?

@celestial: Tessék szíves tudomásul venni, hogy őt ki kell szolgálni. Elég idős vagyok, ezért tudom, hogy Van Basten-t meg a többi nagy centert nem azért imádta a közönség, mert minden meccsen átcselezte/fúrta magát a védőkön - azt egyedül talán csak Messi tudja, - hanem azért mert GÓLT tudtak lőni.

Suareznek nem a szűrés, labdaszerzés, védekezés a feladata, hanem a góllövés.
Ahhoz pedig ért.

celestial 2019.10.03. 20:04:53

@Dr Mouse: én tudomásul veszem de azzal tisztában vagy hogy idegenben mikor lőtt gólt utoljára a Bl-ben?

Dr Mouse 2019.10.03. 20:17:22

@celestial: Talán mert nem szolgálták ki a középpályások....

Rivaldo2000 2019.10.03. 21:12:15

www.eurobarca.hu/hirek/eurobarcablog/20191003-barca-baj-hogyan-tovabb-blog/

Ajánlom figyelmetekbe, szenzációs elemzés. Így vagy úgy változtatni kellene. Vagy új rendszer.,vagy vissza minden. A cikk írója és én is ezt szeretném, de ez a mostani köztes állapot, ez csak időhúzás. Messi elvisz minket a legjobb 8ig, de ott egy újabb kijozanító pofon vár

caaaatalan 2019.10.03. 21:15:26

@Dr Mouse: félreértés ne essék én tisztelem a korodat ezt már előre leszögezném! Ugyanakkor a mai fociban már egy centertől sem elég ha "csak" gólt lő. A Barcelona letámadásos focit játsziķ, ezt pedig a center kezdi meg. Suárez kiváló volt ebben 4 vagy akár 2 évvel ezelőtt is, de idén eddig ebben gyengébb. Meglehet h ez az idény eleji sérüléssel, a gyenge felkészüléssel is okolható. Ezért is pikírt megjegyzéd Valverdétől, hogy őt a fizikai felkészülés nem érdekli...

GYLS 2019.10.03. 21:51:46

A "Johani filozófia"csak a barcával kapcsolatosan igaz. Annak a rendszernek a kitalálója Rinus Michels és Kovács István voltak az Ajaxnál. Sőt, az Ajax még a Barcánál is jobban művelte, pláne a mostani Barcánál. TOTÁLIS focinak is nevezték.
Többen a rendszert szeretnék megváltoztatni (én is), de úgy gondolom, a klub (így az edzők is ) ragaszkodik az évtizedek óta alkalmazott stratégiához, és ennek megfelelően a 4-3-3-as felálláshoz. Ennek hosszabbtávra történő megváltoztatása már forradalmi változás lenne a klub életében. Talán ha teljesen kifut a jelenlegi vezetés és majd ha Messivel az utolsó játékos is távozik a klub legsikeresebb korszakát produkáló csapatból. Szerintem akkor sem lesz változás. A hagyomány kötelez. Pedig......

hokihari 2019.10.03. 22:03:32

Örulök a gyözelemnek!

Dr Mouse 2019.10.03. 22:08:54

@Rivaldo2000: Köszönöm és tényleg jó a cikk!

sunt 2019.10.03. 22:12:02

@Rivaldo2000: A "vissza minden" totális képtelenség. Annyi minden hiányzik hozzá, hogy ha ma teljes gőzzel megkezdenék, akkor mire egyáltalán várható lenne valami, már mindxen régi kiöregedne. Helyette most nyáron adódott egy vissza nem térő lehetőség: a hozzá hasonló focit játszó Ajaxból el lehetett volna hozni az edzőt és vagy három kulcsjátékost, hogy csináljon egy olyasféle csapatot. Ez a hajó elment. De a jövőben sincs más út: kinézni egy olyan edzőt, akinek a fociját itt látni szeretnék és vele hozni néhány kulcsjátékost. A múlt nem értelmes jövőkép.

GYLS 2019.10.03. 22:20:43

@sunt: Nagyon jól fogalmaztad meg. "A múlt nem értelmes jövőkép." Elolvastam a cikket, 90%-ban a negatívum sugárzik belőle. Jövőt építeni pedig csak pozitív hozzáállással lehet. A szerző 7 szűk esztendőről ír. Szerintem egy Xavi-Iniesta-Messi trió (+ a többi klasszis) jó ha 20-30 év múlva jön össze egy klub történetében. Mi nem az Ajax vagyunk (hiszen nekik is kb. ilyen időközönként van egy kiváló csapatuk), hogy erre várjunk. Itt eredmény kell. Azonnal.

sunt 2019.10.03. 22:35:53

@GYLS: Egy új edzőtől több új emberrel csak a második évétől lehet igazán eredményt várni. Ez nem olyan, mint a tőlünk kiutált játékosok, akik - ha nekik való helyre kerülnek - azonnal tudnak bizonyítani.

caaaatalan 2019.10.03. 23:21:40

@Rivaldo2000: köszi a cikket. Én is nagyon sajnáltam Pedro eligazolását, kedvencem volt. Fabregas nem igazán tudott sztem beilleszkedni, azzal nem értek egyet h olyan jól irányított mint Xavi.

A filozófia kapcsán való elmélkedéshez sztem mi nagyon távol állunk a klubtól. Max reflektálni tudunk a történtekre. Pl. Szomorúan láttam amikor a jelen elnökség kb a La Masia teljes edzőgárdáját előbb bizonytalanságban tartotta, majd le is váltotta. Ez nem előremutató kép.

A magam részéről Koemanék óta követem és szeretem a Barcelonát, azóta azért sokat látott a klub, jót is rosszat is.

Lesznek jobb és rosszabb évek, nem az eredmény a legfontosabb, sokkal aggasztóbb ahogyan a klub értékrendi hátterét építi le a jelenlegi vezetés.

kritizator 2019.10.04. 05:41:28

@sunt: nézz utána a mostani portugál listavezezonek:)

Nagybarcelona 2019.10.04. 07:00:03

Èn is így látom, ahogy ti. Az igaz, H. gyökeres változásokra lesz szüksèg. 2 lehetősèg van, maradunk a jelenlegi rendszernèl, átigazolások kapcsán is, de próbáljuk azt korszerűsíteni, èn is hoztam volna Ten Haagot + 1-2 játèkosát, ès megpróbálunk a La Masiáról több játèkost beèpítani, nem pedig zsoldosokat. Így lehet újra sikeres korszakunk. A másik lehetősèg, visszatèrünk a gyökerekhez. (Támogató nèlkül a mezen, 433-as rendszer erőltetèse, sokpasszos rendszer stb.) Ès szèp lassan lesüllyedünk a Bilbao szintjère, akik foggal körömmel ragaszkodik a hagyományaihoz. Azèrt nem kritizálom Bartóèkat, amit többen nem èrtenek meg, mert kb. 20 èvvel ezelőtt, mikor elkezdtem a Barcának szurkolni, mèg ennyi koncepció sem volt az átigazolások kapcsán. Azèrt manapság megpróbálunk olyan játèkosokat a klubhoz kötni, aki volt játèkosunk, ès èrti a filozófiát. Az irány rossz, H. a távozó játèkosaink helyère hasonló utódot keresünk. A sikereink nem Guardiolával, hanem Rijkaarddal kezdődtek újra. Ahhoz az irányhoz kellene visszatèrni, a holland iskolához. A kèzen fekvő választásnak Ten Haag tűnik. A futball erősen változik, amihez az idősebb edzők már nem biztos h. tudnak idomulni. (Fizikális, gyors, csapategysègre èpítő) Meg kellene próbálni minèl több Lá Masiást a keretbe beèpíteni, a drága csere-igazolások helyett. Cèlirányosan kèpezni a La Masiásokat, keresni egy fiók csapatot, akiknèl kölcsönben is tudnak fejlődni az első osztályban. (Egy csapat, nem szètszórva, lènyeg H. össze is szokjanak) A jelenlegi keretből pedig meg kell próbálni többet kihozni. Ragaszkodhatunk mi a 433-hoz, de ha nincs szèlsőnk? Sokan írják, akkor szèlsőt kellett volna igazolni Griezmann helyett. Kit? Változik a foci, lehet a 433 elavult. A filozófia megmaradhat annak ellenère is, ha megpróbáljuk a felállást ahhoz igazítani, nem pedig görcsösen ragaszkodni a gyökerekhez, mint a Bilbao, ami szèp dolog, de a mai világban sajnos nem túl sikeres.

Rivaldo2000 2019.10.04. 09:46:30

@sunt: Valahogy így értettem a vissza mindent én :) Kerülném a test idegen játékosokat, arda gomes dembele. Az elődökhöz hasonlóan gondolkodó edző, több lamassia fiatal. Klubb vezetés partnersége, határozottsága pl kiállni a klub ért tisztességes eljárások stb. Ha ez maradt volna lehet hogy most Isco thiago dejong busi arthur ceballos középpályank lenne. Plusz nem hinném hogy sikertelen lenne a 4 33, el lehet képzelni hogy az ajax kiesett volna e a tottenham ellen ha van arthur ja messije stb.

Putaj 2019.10.04. 13:21:49

@BarcelonaFC: illetve ezt a középpàlyát bebetonozni és Rakit vagy ritkàbban Busit oda engedni;)

Frano Dévay 2019.10.04. 15:52:00

ahogy egy éve pontosan mondom. az f.barcelona= ter stegen-lenglet-vidal-messi....mögöttük néhány halovány reménység: arthur-dejong...aztán van a rakás eibar szint, az összes többi.
persze vasárnap ismét van esély hogy valverde elbarmolja az összeállitást,...képes rá. ennyire képes.

Robi71 2019.10.04. 20:01:33

@Nagybarcelona: "A sikereink nem Guardiolával, hanem Rijkaarddal kezdődtek újra. Ahhoz az irányhoz kellene visszatèrni, a holland iskolához."
Neked mi bajod Guardiola-val?
Az valóban igaz, hogy a Rijkaard-al indult be a sikerkorszak....de Pep-el teljesedet ki, tetőződött. Pep a holland fociiskola "terméke", Cruyff legjobb és legsikeresebb tanítványa. Emellett a La Massia-ban nevelkedett, a Barca legendás játékosa és csapatkapitánya lett, majd a B csapatban indult az edzői karriere és innen került az első csapat kispadjára is.
Ha megkérdezel, hogy mi kellene ahhoz, hogy a Barca a lehető leggyorsabban visszatérjen a jó útra, akkor Pep és City-s (ex-Barca) sikercsapata visszahozatalát mondanám. Egyelőre lehetetlen küldetésnek tűnik, de még mindig reálisabb, mint Messi, Xavi és Iniesta klónozása.

sunt 2019.10.04. 21:48:19

@Robi71: Akiben van csak egy kis józanság, annak számára kizárt, hogy Pep újra Barca edző legyen. Amíg még pályán vannak a régiek, azért, ha már nem, akkor meg azért, mert túl magasra tette a lécet. Egyébként a régiek lassacskán Messire szűkül. Tavaly még majdhogynem leanalfabétáztad azokat, akik a mai Busquetsben nem a kivételes zsenit látják, mára már te is belátod, hogy tehertétellé vált.

Nagybarcelona 2019.10.04. 22:54:18

@Robi71: semmi bajom Guardiolával, kedvelem, ès el is ismerem. Jöhetne, de 2021-ig van szerződèse, azután sem biztos, H. visszajön, mert azt a teljesítmènyt nem tudja megismètelni a csapat (akármilyet is èpít). Ezèrt írtam holland edzőt, a holland filozófiához. Van Gaal ès Rijkaard is újra sikerekre vezetett minket. Pl. Jó lenne Ten Haag ès Koeman is, Mind1 (Setien, Martinez)csak közelebb álljon a filozófiánkhoz, mint Valverde.

Nagybarcelona 2019.10.04. 22:56:20

@Robi71: nekünk meg azonnal kellene edző, mert innen már csak lefelè vezet az út, megint 10 milliókat fogunk bukni Valverde miatt, most Griezmannon.

Robi71 2019.10.04. 23:49:24

@Nagybarcelona: Van Gaal?...ha van korszak, amit nem szeretnék újra átélni, akkor az az övé.
Rijkaard pedig hol van azóta? ...ő valóban tisztában volt azzal, hogy képtelenség megismételni más klubbal azt a teljesítményt amit a Barca-val és be is fejezte.
Pep nem adta fel és azóta is bárhova került (Bayern, City) megpróbálja felépíteni ugyanazt, amit a Barca-nál....még akkor is, ha tudja még egy Messi-vel nem fog összefutni a hátralevő karriere alatt. Jelenleg ha valóban szép, kreatív focit akarok nézni, akkor City meccset nézek. Messze a legattraktív, szórakoztató focit játsszák. Nem telik el úgy egy perc, hogy ne lással egy szép kombinációt, egy hatásos kényszerítő, egy szép indítás, helyzetet vagy gólt. Csak egy Messi hiányzik ahhoz, hogy... :)

Robi71 2019.10.05. 00:02:37

@Nagybarcelona: Érdekes, hogy mind a City-nél, mind a Pool-nál fosnak, hogy a jelenlegi menedzserek (kétségtelenül a jelenlegi legjobbak) elcsábulnak. A City már fel is kereste Giovanni van Bronckhorst (aki a nyárig a Feyenoord edzője volt), hogy készüljön fel arra, hogy 2021 után átvegye a csapatot. Hihetetlen, hogy még erre is gondolnak arrafelé...elképesztő komoly klubot raktak ott össze.
Klopp-ot pedig a német válogatottnál Lőw utódjaként képzelik el. Klopp jelezte már, hogy szívesen átvenné a munkát. Talán már az 2020-as EB után is megteheti, de a 2022-es VB után szinte biztos. Akkor lejár a szerződése.

sunt 2019.10.05. 07:23:49

@Robi71: Pep tudja, hogy egy helyen nem szabad túl soká maradni, mert túl sokat várnak tőle. Most is elnyilatkozta, hogy nem lesz öngyilkos, ha a csapata nem nyer BL-t., A mai vezetőségek és szurkolók olyanok, mint a piac: csüggenek a tőzsdén meg a negyedévi statisztikán - hosszú táv pedig egyszerűen nincs. A Barca - közeg a maga felemásságával unikum, ahogy a változatlan klub-modellel is. Ezért mulatok azon, hogy csodát vártok az új elnöktől. Struktúrális a probléma. Látjuk: döglődik az a rendszer, hogy mega fizetésekkel sok évre szerződtetnek szinte mindenkit.

Nagybarcelona 2019.10.05. 07:31:28

@Robi71: látod, erről beszèlek, rengeteg választási lehetősègünk lenne edző tèren. A City nagyon erős, talán a legerősebb kerettel rendelkezik. Guardióla, Klopp Angliában megtalálta a számítását, szerintem közre játszik, H. Angliában a csapatok nyílt játèkot játszanak. Spanyolországban nagyon jól vèdekeznek a csapatok, visszaállnak 10 emberrel, mondjuk a mi helyzetünkben ebben mi is közrejátszunk. Sokan azt nem veszik èszre, H. azèrt fordulnak vissza a játèkosaink, azèrt passzolják vissza Stegenig, H. kicsalogassuk az ellenfeleket, de ez sem akar működni, 130-cadjára sem, ès ezt sem veszi èszre az edző, inkább fejeznènk be gyorsabban az akciókat, így az ellenfèl kènytelen lenne valamit kezdeni a labdával, amit legtöbbször nem akar, csak kontrákra èpít. Pontosan most volt egy cikk Sterlingről, H. Guardiola legnagyobb felfedezettje. Manè, Sterling, Salah, Firminho, Aguero, De Bruyne lubickolnak az edzőik taktikájában, nálunk meg mindenki szenved. Griezmann minden megmozdulásán látszik, H. egy klasszis játèkos, olyan Aguero típus, de nagyon elveszni látszik a bal szèlen. A játèkosaink is nagyon távol helyezkednek egymástól, nincs is lehetősèg háromszögezni, ezèrt is váltanèk felállást, már sokszor írtam. Èn már a 442-be is belenyugodnèk, csak legyen kèt csatár, csak akkor megint hol játszik Griezmann, Fati, Dembele? A 4231 is nagyon jó lenne, valami hasonló jött lètre a pályán a Betis ellen, mert nem gondolnám H. ez szándèkos volt, H. Vidalt irányítani küldte volna be közèpre, csak Vidal egy áll.t, a szó jó èrtelmèben vève. Egyszer már ez megtörtènt tavaly a Betis? ellen.
süti beállítások módosítása