A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Beszédes számok: Real Sociedad - FC Barcelona 2-2

2019. december 15. - caaaatalan

Az FC Barcelona egy kemény mérkőzésen döntetlent játszott tegnap délután a Real Sociedaddal. Nézzük mi van az eredmény mögött.

Természetesen mindenkit a két 11-es szituáció foglalkoztat és erre ki is térünk a cikk 2. felében, de dőreség volna elmenni a mérkőzésen nyújtott játék mellett. A Real Sociedad úgy tűnik jól felkészült ellenfelére, a Barcelona azonban hosszú ideje képtelen megoldást találni legnagyobb problémájára, de lássuk mit is takarnak ezek a kijelentések.

A Real Sociedad már a meccs elején magas presszinggel nyitott, nyomás alá helyezte a katalánokat és ezt a tempót igyekezett konzekvensen tartani az egész mérkőzésen. A fenti taktikai elem nagyon hasonló, ahhoz amit a Liverpool alkalmazott tavaly az Anfielden, és hát tudjuk mi lett a vége. A letámadással saját fegyverét fordítják a Barcelona ellen, amivel sem Valverde sem a csapat nem tud mit kezdeni, egyedül Busquetsnek volt annyi esze, hogy a 30. perc környékétől a támadásépítésekhez belépett a két belső védő közé, ezzel passzopciót kínálva, de mivel csapatszintű reakció nem történt, így ez valószínűleg nem Valverde műve.

A Barça játékosai nem bírják a nyomást és a letámadást, nézzük csak meg a tegnapi labdavesztéseket:

Roberto: 12, Piqué: 5, Lenglet: 12, Alba: 10, Busquets: 5, Rakitic: 13, de Jong: 5, Messi és Suarez: 12-12,  Griezmann: 15.

Jól látható, hogy a támadók labdavesztései magas számúak, ugyanakkor ez még magyarazható azzal, hogy a cselek és a kulcspasszok sokkal kockázatosabbak, ritkábban sikerülnek mint a kereszt vagy visszapasszok, az ő játekuknak ez a része és jellemzően a támadó térfélen vesztenek labdát. Azonban, ha továbbmegyünk már sokkal aggasztóbb, hogy Raktic, Alba, Roberto és Lenglet is 10 vagy több labdát vesztett. A középpályán és a védelemben egyértelműen a magas letámadás és a nyomás alatti játék okozza a zavart, nem először és úgy tűnik nem is utoljára, mert nem kivehető, hogy milyen terve van erre a csapatnak. Ebben az esetben kiváló megoldást kínálhatna Griezmann gyorsasága, aki alkalmas a kontrajátékra, és Lucho idejében játszott is ilyet a csapat, magas labadákkal, beindulásokkal, a védelem mögé bejátszott indításokkal, akkor Neymarra alapozva. Ez a játék Griezmannak nem is lenne ismeretlen az Atleticoból. Valverdének fel kellene emelni a telefont és nem szégyellni segítséget kérni kollégájától, esetleg videózni a Lucho korszakot, ha egyedül nem megy...

Nem csak ezzel próbálkozott azonban a baszk csapat. Már a mérkőzés előtt több játékos hangoztatta, hogy kidolgozták a fegyvert Messi ellen, bár abban nem voltak biztosak Oyarzabalék, hogy ez működni is fog. Nos, működött. Messit egyszerűen nem engedték a labdához, ami az érintései számából látszik a legjobban a legutóbbi 3 mérkőzésen:

Atletico: 100, Mallorca: 106, Real Sociedad: 52

Ha a labda mégis Messihez került, akkor is többnyire kiszorított helyzetben, de még így is parádésan készítette elő Suarez gólját.

És akkor a végén foglalkozzunk azzal, hogy még így is megnyerhette volna a meccset a Barça, ha a bíró és a VAR konzekvensen működik. Nézzük a feladványt képekben, kérdés mi a különbség közöttük:

A helyes megfejtés: Rojas bíró szerint az egyik tisztán büntető, még VAR se kell hozzá, a másik meg még VAR-ra se méltó, annyira semmi...

Nem így gondolja ezt se a Barça szurkolótábora, se a játékosai, de még Iturralde Gonzalez sem, aki 17 évig vezetett a La Ligában. Nyilatkozatában kifejtette, hogy bár a 2. esetet a testek takarásában nem láthatta Rojas, de a VAR pont erre jött létre, jelezni kellett volna neki, hogy nézze meg a felvételt. Fizikailag ugyanis nagy differenciát nem lehet a két kontaktus között tenni, így talán megítélésben sem kellene, a mérkőzés záró akkordjaként pedig ezáltal büntetőhöz juthatott volna a Barcelona. Frenkie de Jong is így látta az esetet, meccs utáni sajtójában amikor azt mondta ha ez is akkor az is 11-es, szegény Frenkie még nem töltött elég időt a Ligában... Valverde már rutinosabb ennél, kifejtette, hogy ő nem a bíró, ezt pedig a bírónak kell eldönteni.

Igaz ami igaz Valverde tényleg nem bíró, hanem edző, de abból egy kicsit jobb is lehetne és akkor még az elmaradt 11-es ellenére is nyerhetett volna a csapat. Így azonban maradt az iksz, ami talán még ránk nézve hízelgő, ma meg a szurkolás a Valenciának a Real ellen, hogy ne ponthátránnyal vágjunk a szerdai El Classicoba.

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr1615352918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.12.15. 16:02:06

A VAR a legnagyobb baromság amit kitalálhattak. Egyszerűen semmi értelme. Lásd épp a MU-Everton meccsen.
Eddig legalább a gyors döntéshozatal miatt jöttek hibás ítéletek, most meg visszanézések után..

caaaatalan 2019.12.15. 17:03:23

@the12thman: a VAR-al az a baj, h bár segítséget tudna nyújtani, de csak akkor ha igénybe veszik.

Ha egyszerűen nem használják akkor hiába van... lásd a tegnap estét.

Raven1975 2019.12.15. 18:10:42

Barça B — La Nucía harmadosztályú bajnoki meccs élőben.
www.youtube.com/watch?v=zApZckDojGY&feature=youtu.be

Nagybarcelona 2019.12.15. 18:22:05

Adjunk oda Rakitic, Dembelè, Coutinho árát De Bruyne-èrt, + hozzuk vissza Olmót cserènek. Az lenne a legfontosabb feladat, H. igazoljunk egy irányító kp-t. Busquets, De Jong (Rakitic, Vidal) meg vèdekezzen, ne támadjon (vkp-okkal próbálunk támadni, ami egy vicc). Eriksen mondjuk aprópènzèrt hozható lenne. Na meg kellene egy edző, aki a kreatív támadó focit támogatja. (Eriksen+Pochettino).

Nagybarcelona 2019.12.15. 18:32:42

Èrdekes módon a Bayernben a 3 támadó mögött elfèr Coutinho. Hány gólt is kaptunk 3 vèdekező kp-sal? De mindjárt jönnek a Valverde támogatók megkritizálni. Ha idèn nem nyerünk semmit, az 1 ember miatt lesz. Azon kellene elgondolkodni, mennyit adott ez az ember, ès vajon mennyit vett el, a csapattól?

Dr Mouse 2019.12.15. 18:52:04

@Nagybarcelona: Olyan dolgokat kívánsz, amelyek megvalósíthatatlanok!
Sem Bartomeu, sem Valverde nem hajlandóak lemondani, ergo ők mennek a saját fejük, - vagy helyesebben a "zsebük" - után.
Ha valaki szeretné, hogy ne lássuk többet Valverdét, akkor az én vagyok. De gondolj bele. Te a helyében felmondanál egy olyan állást, ami magyar pénzben kb. 7 milliárd forintnak felel meg? Egy évben! Ugye nem...
Na ez a tökfej ennyit tud, ezt kell szeretni, mert Bartoéknak ő megfelel.
Én csak a sokkal többre képes játékosainkat sajnálom, akik tudják és érzik,hogy ami a klubnál folyik az nem jó, nem vezet sikerre, - de nem tudnak ellene tenni.

Nagybarcelona 2019.12.15. 18:55:28

De gondolom a csúnya Bartó utasítja állandóan szegèny Valverdèt, H. 3 vkp-sal álljunk fel, hogy használhassa "szèlvèdőkènt". :) Már most válaszolok a kritizálásra(miszerint nincs kreatív kp-sunk): volt kreatív kp-sunk, ès igazolhattunk is volna, csak valaki taktikájába nem fèr bele.

Nagybarcelona 2019.12.15. 19:04:35

@Dr Mouse: ez így van, de sajnos Valverde a játèkosoknak is (nèhánynak biztosan) megfelel. Ezèrt írtam többször is, H. a játèkosok tartják Valverdèt a posztján. Ne legyünk már naívak, ha a csk-k ("règiek")szeretnèk, azonnal elzavarnák az edzőt. Hányszor láthattuk már, H. a játèkosok "üldöztèk" el az edzőt. Ne kelljen már írnom csapatokat pèldának...

caaaatalan 2019.12.15. 19:22:22

@Nagybarcelona: a keret a meglátáson szerint kellően erős.

A taktikai felkészültséggel van gond, a Barça Guardiola alatt nem alkalmazkodott, nem is kellett mert nagyon erős volt, szinte bárkire ráerőltette az akaratát.

Lucho alatt alkalmazkodott ha kellett, és bár ez nem minden játékosnak tetszett, de működött.

Valverde alatt megint csak nem alkalmazkodik, de már nem elég erős ehhez, viszont ha tudna minimálisan reagálni az ellenfelek letámadásos taktikájára, azzal még ma is nyerhetne. Ezt kellene a fejekbe beleverni.

Dr Mouse 2019.12.15. 19:26:34

@Nagybarcelona: Ebben szerintem tévedsz. A Barcára nem volt jellemző, hogy "edzőt buktattak."
Bartot - véleményem szerint - nem érdekli a szakmai munka, őt csak és kizárólag a "cég üzemeltetése" foglalkoztatja. (Ha ezt részletesen kellene indokolnom, valószínűleg itt aludnátok el a gép mellett...:D)
Azt meg, hogy ha a "csk-k akarnák, azonnak elzavarnák az edzőt," - nem tudom, mert soha nem voltam profi focista. (De azt hiszem Te sem...)

Robi71 2019.12.15. 20:06:14

@Nagybarcelona: Nálad a játékosdiktatúra a klubmodell, ahol a játékosok dolga poszton tartani vagy lemondatni az edzőt? Tüntetniük kellene az edző mellett vagy most éppen lázadniuk ellene??? ...mi vagy te? ...valami bolsevik agitátor? :)
Ez csakis Barto feladata....senki másé!!! Ha pedig Barto erre nem alkalmas akkor a culé-k feladata félreállítani őt!!!
Tedd fel azt a kérdést magadnak, ha Barto-nak megfelel Valverde....akkor neked mi bajod vele? Jogodban van kritizálni, mint szurkoló....de a véleményed a kutyát sem érdekli. Legalábbis Barto-t biztosan nem. :)

Robi71 2019.12.15. 20:15:30

@Nagybarcelona: De Bruyne a világ legjobb támadó középpályása, megkockáztatom Messi után a világ legjobb játékosa. Egy ékszer a srác, pedig én nem szoktam dobálózni a pozitív jelzőkkel. Tartok tőle, hogy Pep kinevetné az ajánlatodat.

sunt 2019.12.15. 20:29:59

@Robi71: Na ebben kivételesen tökéletesen egyetértünk. (De Bruyne)

GYLS 2019.12.15. 20:49:12

Kerülhet a kívánságlistára bárki is, ha a játékos nem a Barcába akar jönni. És ehhez még vegyük hozzá, hogy nem biztos, hogy a jelenlegi klubja elengedi, ráadásul hozzánk. Persze, a remény hal meg utoljára.

Robi71 2019.12.15. 21:31:45

@sunt: Ebben nem nehéz. :)

Dr Mouse 2019.12.15. 21:36:43

Sok mindent nem értek a La Ligában...
Egy ilyen játékvezetés után, - amilyent most szombaton láthattunk a Sociedad-Barca
meccsen, a játékvezetőt jobb helyeken eltiltják hetekre.

Aztán, ami nagyon b@ssza a csőrömet, a Ramos. Ez a krapek valószínűleg világcsúcstartó a 18 piros lapjával!
Nem, ő minden piros után menetrendszerűen kapott egy "egymeccses" eltiltást.
Ha a spanyol szövetségben lenne egy szemernyi tisztesség, a tizedik után már csak csak járt volna neki "pár hónap pihenő..."
Feltételezésem szerint F. Perez befolyásának köszönhető a kiméletes elbánást.
De akkor is, - a szövetségnek másképpen kellett volna reagálnia. Nem?

Robi71 2019.12.15. 21:45:42

@Dr Mouse: Azért van "csak" 18, mert a Real játékosa. Ez az állatot ki lehetne állítani minden meccsen legalább egy alattomos könyöklés után.
Nyilván ezt a Real szurkolók másképp látják. Arrafelé ő a "nemzeti hős".

Dr Mouse 2019.12.15. 21:52:27

@Robi71: Akkor tehát igazat írtam...

Machinek2001 2019.12.15. 21:54:01

Megjelent a napokban több Guardiolas cikk, bárcsak jönne nyáron. Ti is örülnétek neki?

Robi71 2019.12.15. 22:50:58

Ha ezt a Real-t nem verjük, akkor nem is érdemlünk bajnokságot. Ha a botlábú Benzema nem rúg gólt teljesen impotens a játékuk.
Remélem hétfőn megkapják CR-t.

INCA 2019.12.15. 22:51:48

Curtois b@sud meg!

Balázs37. 2019.12.15. 23:03:49

Valencia - Real 1:1 Benzema, ez hihetetlen, hogy tényleg ez a botlábú francia cipeli a hátán a csapatát. Az utolsó három évébe nem rúgott összesen ennyi gólt (kis túlzással persze). De legalább nincs helycsere, és a Sevilla is kikapott. Szerdán meg csak a győzelem az elfogadható! Úgy ahogy szombaton is az Alaves ellen!

Balázs37. 2019.12.15. 23:05:34

4 perc volt a hosszabbítás, 96 percben lőtte a gólt a Real, ezt a hétvégét jól elcsalták spanyol honban

Barcaa 2019.12.16. 01:19:32

@Dr Mouse: Perez befolyásáról csak ennyit:

Ronaldo nyeri sorra a vicc aranylabdákat....Eligazol, hirtelen Modric nyeri, aki VB-n is arról volt híres, hogy a gyenge tizijével majdnem elszálltak és kiestek..
Ha Cunci nem igazol el, akkor Modric neve fel se merült volna szerintem a TOP10-be se, nemhogy meg is nyerje a lasztit..

Érdekes módon mekkora dolognak állították be Modricot hogy VB döntős, Messinek ezzel szemben 2014-ben konkrétan inkább szitokszó volt hogy döntős de nem nyerte meg a VB-t..Akkor most hogy van ez?

Spacedyevest 2019.12.16. 04:58:00

@Robi71: Tegnap is mit művelt az Arsenal ellen!

Én továbbra is Isco-t tudnám még nálunk elképzelni. Ha egy olyancsapatban játszana, ami illik a stíkusához, sokkal többet ki tudna hozni magából.

Dr Mouse 2019.12.16. 09:19:07

@Machinek2001: Sokra tartom Guardiolát, de szerintem nem fog jönni. Nem azért, mert ezt pár éve már kiejelentette, hanem mert ez a vezetés, az ő idejében vásárolt olyan játékosokat, mint Csigrinszkij, vagy Hleb és ezt a sajtó felé úgy tálalták, hogy ezek Pep kifejezett kivánságára lettek megvéve.
Na most mindent el lehet mondani Pepről, csak azt nem, hogy nem ért a focihoz!
Ő volt a 6 kupás edző!

GYLS 2019.12.16. 10:06:44

Guardiola nem hiszem hogy visszajön. Számára, amennyiben nem tudja hozni azt az eredményt (sikerek és látvány) amit a klubnál elért, oda a nimbusz, a dicsőség. Márpedig annak a valószínűsége a nagyobb, hogy nem tudná. Ezt pedig Ő maga is tudja.

sunt 2019.12.16. 10:45:59

Egy szerdai vereség esetén felállítanám Valverdet, ideiglenes edzőt ültetnék a kispadra és januárban nem azokat küldeném el, akikre ő nem tart igényt, hanem másokat.

Barcaa 2019.12.16. 11:40:10

@sunt: Ugyan, ha a római meg a liverpooli történelmi zakó után nem állították fel, akkor nem fogják egy elvesztett clasico és 2 pontos hátrány miatt ezt megtenni.

Ha meg mégis megtennék, ugyanúgy egy bólogató kabalát hoznak, aki csendben tűri hogy meg van kötve a keze.
Valverde is hibás, de a fő hiba forrása az a poshadék, gyenge elnökség.

Laportánál szerintetek megtörténhetett volna, hogy ilyen játékkal, ilyen eredményekkel, ilyen bukásokkal a HARMADIK szezont is meg kezdhesse egy ilyen edző a Barca padján?

Azt nézzétek meg, hogy Laportánál honnan hova jutott a csapat, és a tetű, Rosell-Barto éra alatt honnan hova.
Képmutató banda, ahhoz volt eszük hogy Cruyfftól elvegyék a tiszteletbeli elnökségi posztot, ezzel kidobva a CAmp Nou-ból, most meg képmutatóan elnevezik róla "tiszteletből" a B-s pályát.Talán életében kellett volna őt megbecsülni, és ahhoz méltóan viselkedni vele, mint amit tett a klubért játékosként, és edzőként is.

Bivi76 2019.12.16. 12:12:46

Remélem City - Real Madrid lesz a BL-ben, magunknak könnyű ellenfelet szeretnék. Hajrá Barca!

Bivi76 2019.12.16. 12:22:23

@PBence20: Hála az égnek! :-) Lehet bizonyítani valakinek!

Bivi76 2019.12.16. 12:23:34

@PBence20: Napoli ellen tovább kell mennünk Nincs mese, szerintem nem a legnehezebbet kaptuk. Hajrá Barca!

sunt 2019.12.16. 12:57:21

@Barcaa: Nem mindenki akkora BL buzi, de a classicora mindenki érzékeny. Még szép, hogy az ideiglenes edző báb. Csak a nyáron érkező legyen Valaki.

Spacedyevest 2019.12.16. 13:03:54

Most nem a Real mellett volt Fortuna kivételesen.
Mi örülhetünk, de a jó játék már nagyon kell!

Força Barça! 2019.12.16. 13:06:46

Kezünkben a saját sorsunk.Verhető ellenfél oda-vissza! Visça el Barça!
www.fcbarcelona.com/en/football/first-team/news/1535726/fc-barcelona-to-face-napoli-in-the-last-16 Idegenben kezdünk.

Bivi76 2019.12.16. 13:14:53

@Spacedyevest: Nem volt szerencséje a Citynek sem. Megérdemlik egymást! :-)

DISTANTxTHUNDER 2019.12.16. 13:35:01

A Real idén is a legjobb 16 közőtt búcsuzik ezek szerint, a City ellen úgy kirepülnek mint a huzat :) A Pool is jó nehéz ellenfelet kapott, szerintem az Atletico stílusa nem fekszik nekik.. nekünk kötelező verni a Napolit, edzőváltás is volt ott, kicsit szétestek idén..

Bivi76 2019.12.16. 13:39:50

@DISTANTxTHUNDER: Várj azzal a Real Madrid kieséssel!

Bivi76 2019.12.16. 13:40:29

@DISTANTxTHUNDER: Azt a csapatot nem szabad leírni.

barca1994 2019.12.16. 14:33:32

@Bivi76: A Madrid csomagolják.Màr csak a kupa meg a bajnokság marad nekik.

julio alberto 2019.12.16. 14:47:59

Csak egy apró észrevétel...van egy csapat akit,ebben az idényben nem vert meg az LFC,az SSC Napoli.Nem lesz ez egy egyszerű történet a Barcelona csapatának sem úgy hiszem.

Raven1975 2019.12.16. 15:05:19

Hivatalosak a Bajnokok Ligája meccseink időpontjai.
2020. február 25. Napoli - Barça (21:00).
2020. március 18. Barça - Napoli (21:00).
fcbarcelona.com

KJDaniel 2019.12.16. 15:57:31

@julio alberto: ez az..éppen ezt a nem éppen elhanyagolható tényt felejtik el sokan..nem szabad lebecsülni a Napolit, a Róma gyengébb volt sokkal aztán úgy repültünk, hogy "öröm" volt nézni...

Halamadrid 2019.12.16. 16:32:29

@Balázs37.: Azért lett 6 perc hosszabbítás, mert a 90.perc után kétszer is VARoztak. Ha nem láttad a meccset, tehát nem vagy képbe, akkor ne pofázz!

Robi71 2019.12.16. 16:47:05

@Bivi76: Csak tudnám kit utálsz jobban....Pep-t vagy a Real-t. Az írásaidból gyanítom, hogy Pep-t.

Balázs37. 2019.12.16. 17:16:59

@Halamadrid: hú, de kemény vagy arctalanul, mit keresel ezen a blogon? Unalom van fehér bettéknál, nincs miről pofáznotok?

Bivi76 2019.12.16. 17:56:12

@Robi71: Már az is baj, hogy Real - City meccset akartam? Neked semmi sem felel meg?

Bivi76 2019.12.16. 17:58:58

@Robi71: Mert szerinted szeretem a Real Madridot? Olvasd el a 120 éves a Barcelona blog bejegyzést, én voltam az első aki leírta az emlékeit. Én soha nem voltam Real Madrid drukker Barátom! Azt hogy melyiket utálom jobban, maradjon az én titkom!

Bivi76 2019.12.16. 18:07:53

@Robi71: De ha kell, szívesen elárulom Neked! :-)

caaaatalan 2019.12.16. 18:38:17

@Bivi76: így van, nagyon szép összefoglaló volt annál a bejegyzésnél! :)

Robi71 2019.12.16. 19:00:02

@Bivi76: Nem kell. Te és Alberto áldások vagytok a fórumon. :)

Bivi76 2019.12.16. 19:03:24

@caaaatalan: Köszönöm, és az egy őszinte, szívből jövő bejegyzés volt tőlem.

Bivi76 2019.12.16. 19:04:09

@Robi71: Semmi gond nincs Albertoval.

Bivi76 2019.12.16. 19:16:31

@Robi71: Alberto ugyanolyan értékes tagja az itt lévő társaságnak, mint bárki más. Azért van mindenki itt, mert szívünkön viseljük a klub sorsát, mert Barcelona szurkolók vagyunk. Kivéve azt a Halamadrid néven futó emberkét, aki idetévedt egy rossz oldalról. Hajrá Barca!

Robi71 2019.12.16. 19:40:26

@Bivi76: Olyannyira "viselitek a szíveteken", hogy ha minden kívánságotok megvalósulna akkor kieséséért játszanánk a ligában. Nem tudom, hogy a jószándék vagy a szakértelem hiányzik...az egyik biztosan igen. :)

Bivi76 2019.12.16. 19:46:57

@Robi71: Nem mindenki érthet úgy a focihoz mint Te, de más is szeretheti legalább annyira a Barcelonát mint Te.

Robi71 2019.12.16. 20:00:01

@Bivi76: A szeretettel néha ölni lehet. :)

Bivi76 2019.12.16. 20:01:40

@Robi71: Te vagy az élet bölcs megmondója! :-)

culecule 2019.12.16. 20:22:52

@Bivi76: Ne vitatkozz Robival, ő itt a futballtudományok akadémiai doktora :) Feltalálta, hogy kit hozzunk ide, hogy 6 trófeát nyerjünk: Sanchot. (Legalábbis más játékost nem tudott megjelölni, aki kéne még ide).

Robi71 2019.12.16. 21:12:58

@culecule: Elég rég volt, amikor én még utoljára játékos igazolást javasoltam... még amikor lelkes naiv voltam és nem volt tiszta számomra a jelenlegi klubvezetés stratégiája. :(
Azóta max "figyelemre méltó", "követendő" játékosneveket említek néhanapján (De Bruyne, Neymar, Mbappé, Lautaro, Sancho, stb.).

julio alberto 2019.12.17. 07:12:05

@Bivi76: Mondtam már neked ne foglakoz divat szurkolókkal,bár az hogy valódi szurkolók lennének elégé kétséges.

Bivi76 2019.12.17. 07:49:31

@julio alberto: Nagyon nehéz megállni, hogy az ember ne reagáljon sok buta blog bejegyzésre! :-)
süti beállítások módosítása