A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

Csatárkeringő

2020. január 23. - caaaatalan

Január 31-ig tart a téli átigazolási időszak, a Barcelona pedig még nem igazolt senkit.

A klub eredetileg nem is tervezett igazolni a tél transzfer ablakban, de a sérülések érzékenyen érintették főleg a támadó alakzatot. Luis Suárez jó eséllyel az egész szezonra kidőlt, míg Ousmane Dembelé is csak legjobb esetben a Napoli elleni Bl meccekre térhet vissza februárban.

A Barça az új edzővel láthatóan közelít a Pep féle, Cruyffi alapokon nyugvó tikitakához, melynek azonban  két alapvető hibafaktora volt még akkor is amikor a legautentikusabb szakemberek vezényelték: a dinamika, és a helyzetek kialakítása. Természetesen a két tényező összefügg, és ahogy Setien az Ibiza elleni meccs után nyilatkozta is a mélység, és a dinamika kialakításában a szélsőknek van kiemelkedő szerepe, de a támadásokat jellemzően nem ők fejezték be korábban sem, hanem a jó ütemérzékű vérbeli centerek, mint Eto'o vagy Villa.

A Barça szélsők terén sem áll olyan jól mint Pep idején (hol van már egy Dani Alves), de centere meg konkrétan egyáltalán nincs jelenleg, ami meg is látszik a csapat teljesítményén, a harmadosztályú Ibiza ellen a 68. percben sikerült először eltaláni a kaput...

Eric Abidal és csapata igyekszik megoldást találni a problémára, jelenleg leginkább Rodrigo (Valencia) vagy Aubameyang (Arsenal) érkezésére van esély.

A Mundo informaciói szerint Jorge Mendes ismert átigazolási ügynök kedden Barcelonába érkezett, hogy Abidallal találkozzon. Mivel Mendes köztudottan jó viszonyt ápol a Valencia tulajdonosával Peter Limmel, így a téma Rodrigo igazolása lehet. A klub egyenlőre kölcsönben gondolkodik nyárig, vásárlási opcióval 50-60 millió € értékben és itt jön a képbe újra Mendes, aki Nelson Semedo ügyeit is intézi, így nem kizárható a transzferbe nyáron az ő bevonása sem. Rodrigo 28 éves idén 10 gólt jegyzett a Valenciában.

A másik ágon Aubameyang szintén a Mundo értesülései szerint beleegyezett abba, hogy a Barcelonába igazoljon. Érdekli a projekt, ami érthető is hiszen 30 évesen a jelenlegi Arsenallal, amely 10. az angol bajnokságban és 3. edzőjét fogyasztja idén lyukra futott. Ettől még Aubameyang egy kiváló center, amit az idén gyenge Arsenalban szerzett 16 gólja is mutat, kérdés mennyire mozdítható, mivel az ágyúsoknál 2021-ig él a szerződése.

Az ablak minden esetre január 31-ig nyitva van...

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr415422376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robi71 2020.01.24. 11:10:35

@kritizator: Több jelzőt is használtam a jelenlegi vezetésre, nem csak a korruptat. Ez így mind együtt tarthatatlan.

Robi71 2020.01.24. 11:18:01

@kritizator: Platini-t 8 évre függesztette fel a FIFA....amit közben megfeleztek és most megint alkalmaztak. :(
index.hu/sport/futball/2020/01/22/michel-platini-fifpro-tanacsado-fifa-botrany/

Mihail84 2020.01.24. 11:44:03

@julio alberto: Na megszólalt a több diplomás sportszakértő...XD XD mesélj még isszuk szavaidat....XD XD XD

caaaatalan 2020.01.24. 11:44:09

@Robi71: sztem Setien mindenképp a sokpasszos játékot fogja erőltetni, mert ebben hisz és ezért is hozták ide. Nem fogja a játékot a kerethez igazítani, amiben valóban van kockázat, de ez az elvárás, a klub ebben nem köt kompromisszumot, mert a játékfilozófiája az identitása alapja. Ezt be kellett látni Bartomeunak is.

A keret jelen állapotában csak részlegesen alkalmas erre, amit a klub be is látott, de igazolni nem könnyű, főleg télen, még akkor se ha van pénz.

Nekem a gondom azzal van, hogy szélső védőt nem keresnek és Suarez helyére sem most kellene kapkodni, amikor ő maga is megmondta már tavaly hogy el fog felette járni az idő...

Força Barça! 2020.01.24. 11:59:05

Frenkie de Jong: "Mindenki meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját, mi azonban a bajnokságot és a kupát is akarjuk. Édesapám mintájára kezdtem el a középpályán játszani. Szeretem ezt a posztot, mert többször birtokolhatom a labdát. Fontos, hogy élvezd, amit csinálsz. Az elhivatottság és a kemény munka ugyanakkor fontos, ahogyan a folyamatosság is, lépésről-lépésre kell haladni. Ami az érzéseimet illeti, jól vagyok, bár tudom, hogy képes vagyok ennél jobb teljesítményre is. Nem volt nehéz alkalmazkodnom a Barcelonához az Ajax-nál nagyon sok mindent hasonlóan csináltunk. A Barcelonában óriási szerep hárul a középpályások egyéni kvalitásaira, éppen ezért is szerződtem ide. Valóra vált álom számomra, hogy a Camp Nou-ban léphetek pályára, rengeteg ember előtt. A Barcelona története során többnyire mindig ugyanazt a futballt játszotta, labdabirtoklásra épülő, labda centrikus focit, amihez minden edző hozzátett egy picit saját felfogásából."

GYLS 2020.01.24. 12:50:17

@kritizator: Hol írtam, hogy vissza Valverdét? Viszont attól hogy Ter Stegennek nem 20-szor, hanem 30-szor fogják visszaadni a labdát, hogy Pique 80 helyett 100, Busquets meg 90 helyett 110 alkalommal fog labdához érni, hogy Arthur nem kétszer tekeredik rá a labdára, hanem háromszor, én még nem fogom jobban érezni magam a képernyő előtt. Maximum szunyókálok egy kicsit. A tiki-taka lényege a passzok mellett a SOK MOZGÁS. A maiak passzolgatása csigalassú a régiekéhez képest, a kreativításról meg már ne is beszéljünk. Ettől senkit nem fogunk elfárasztani sem fizikailag, sem szellemileg (igaz, mi sem).

Eminusz 2020.01.24. 13:21:21

Valoban, Setien jatekara ez a keret nem feltetlenul alkalmas... Mig elodei inkabb az erosebb testfelepitesu, vedekezobb felfogasu jatekosokat kedveltek, Quique inkabb a “klasszikus Barcas” jatekosokat preferalja. Szemely szerint az utobbit en is jobban kedvelem es evek ota hianyolom az ilyen tipusu jatekosok igazolasat! Szeretem Rakiticet, Vidalt, ahogy megszerettem Paulinhot is, de valljuk be, az ilyen tipusu jatekosok regen szoba sem johettek volna a Barcelona kornyeken! Es az uj edzo most ezt a filozofiat szeretne visszahozni, amit teljes mertekben tamogatok!
Ami meg erdekes, hogy mennyire “centerfuggove” valt a jatekunk, miota Suarez itt van, pedig elotte sosem jatszottunk klasszikus 9-essel, megis sikeres volt a csapat.. Akkor most megis miert okoz problemat Luis kiesese?!...
Mindezeket figyelembe veve, nekem ez a fel ev nem szamit bele Setien munkajanak megitelesebe, mert ezzel a kerettel nem igazan tudja a jatekat jatszatni, a teli atigazolasi szezonban pedig nagy csodat nem lehet tenni.. Kivancsi leszek, nyaron milyen mozgasok lesznek...
Mindenesetre sok a kerdes:
Coutinhoval szamol a mester?
Suarez helyere lesz igazolva?
Jo lenne meg telen megszerezni Eriksent (Coutinho akkor mar nem kene) es jo lenne, ha Suarez helyett mar most egy hosszu tavu megoldasban gondolkodnanak, mintsem egy veszmegoldasban. Ezzel a kerdessel ugy vagyok, hogy vagy Lautaro, vagy Werner, vagy Rashford vagy senki! Ha ok nem, akkor majd nyaron valamelyikuk!
Tolem akik mehetnenek: Semedo, Firpo, Rakitic, Vidal, Coutinho, Dembele, Suarez

Szeptemberben egy ilyen kerettel vagnek neki a szezonnak:
Ter Stegen, Neto - Wague, Roberto, Pique, Todibo, Lenglet, Umtiti, Alba, Cucurella - De Jong, Busquets, Arthur, Alena, Eriksen, Puig - Messi, Griezmann, Lautaro, Perez, Fati

Visca el Barca!!!

Les Corts 2020.01.24. 13:27:20

@Robi71: Valverde felmérte a keretet és arra jutott,hogy nem kell edzeni?Vagy nem akart a játékosokkal konfrontálódni?Megelégedett a langyos vízzel.
Van itt potenciál,megmutatta az Inter elleni Milánói meccs.Aki nem áll be a sorba mehet.Így is úgy is új csapatot kell építeni.Minél előbb annál jobb.

GYLS 2020.01.24. 13:35:54

Copa Del Rey következő körében az ellenfelünk a Leganes.

caaaatalan 2020.01.24. 13:56:36

@Eminusz: azért Etoo, Ibra, Villa, Larsson vérbeli centerek voltak és talán Ezquerro is.

Ebben a taktikitakában :) van helye egy centernek még ha az olykor ki is mozog a szélre hogy helyet adjon a belépő Messinek.

2020.01.24. 14:35:24

@GYLS: jó lesz ez ha még agresszivitás társul a játékhoz, de ahhoz fel kell valahogy tüzelni a játékosokat

2020.01.24. 14:41:22

@mark6666: eléggé telített a poszt ez tény de apróért simán elkéne hozni, és szerintem ha komolyan érdeklődnénk ide jönne. Rakiticet meg akkor eltudnánk passzolni az Internek

Bolha10 2020.01.24. 15:13:05

@ Robi71: rosszul is elsülhet...ja. De engem már az sem érdekel. Ez a Valverde-féle “foci”, ez valami katasztrófa volt.

Bolha10 2020.01.24. 15:14:00

@MCMXCIX: de, ilyeneknek kéne felmerülni, csak nem ennyi és nem egyszerre

Bolha10 2020.01.24. 15:19:26

@GYLS: azért 2 meccs után ilyen következtetéseket levonni balgaság

2020.01.24. 15:25:56

@GYLS: pár nap alatt ez is szép változás az eddigiekhez képest. A labdát kell ismét birtokolni utána hozzá tenni a játék többi elemét, letámadást, intenzitást. Vidal, Busi, Rakitic középpálya nem alkalmas erre. Arthur, De Jong, Puig annál inkább az lesz. Adjunk időt a mesternek. :)

Red Cule 2020.01.24. 15:27:58

Lehet, hogy unalmas vagyok, de Pedro visszajövetele, szerintem, igencsak segítene. Ő tudja, hogyan játszik egy szélső tika-takát.

2020.01.24. 15:33:46

@GYLS: középpálya itt a kulcs, ahogy már én is írtam egy másik hozzászólásban az imént ez a kp sorunk jelenleg nem alkalmas erre, ezért is kell hagyni építkezni. Nem a legszebb korszak lesz egyik pillanatról a másikra, meg lehet Valverdevel milyen statisztika volt idén otthon, ez eddig egy meccs volt Setiennel. A változás látszik, ezt fejleszteni kell. Megszabadultunk Ernestotol, adjunk időt. Nyáron több idő lesz mindenre. Lehet hirtelen ezért is cikkeznek Eriksenről mert a mester is tudja jelenleg ez a kp sor kevés az ő focijához.

kritizator 2020.01.24. 15:47:26

@GYLS: egy hete van Szetyiennél a csapatvezetes:(

2020.01.24. 16:10:07

@kritizator: kis király mind, már azt is elfelejtették hogy hova kell dobni a szemetet. Biztos otthon is így csinálják, ja hogy ott van az a hülye aki takarít utánuk mert erre is képtelenek.

2020.01.24. 16:17:31

@caaaatalan: nálam Kimmich jöhetne egyedül szóba mint szélső

2020.01.24. 16:41:19

@Robi71: már legalább 2 éve kellett volna hozni egy csere centert, es nem lenne probléma most. Minden valamire való csapatnak van csere centere a tehermentesítés miatt csak nekünk nincs. Aztán minden év közepén megy a kapkodás. Simán lehetett volna hozni nyáron valakit mint anno Larssonékat. Ha Giroud akkor ő. Ő is megrugdosná a maga góljait. Ha egy Granada vagy Ibiza ellen Suarezen múlik az már régen rossz. Nélküle is gólokkal kéne hazaküldeni őket.

Kertai Dávid 2020.01.24. 17:18:06

@kritizator: szerintem ezt direkt csináltak, tekintve hogy legutóbb a Slavia panaszkodott erre... pont ez a két csapat volt az az idei szezonban akik gusztustalanul keményen játszottak, és túlmentek néha már minden határon... szóval szerintem ez nem véletlen, úgy érzem őket is felcseszte az Ibiza aljas játéka

KisPindi01 2020.01.24. 17:40:41

@the12thman: Kimmich vagy Alexander-Arnold lenne szerintem is a legjobb választás, csak hát el sem akarnak igazolni, +elég borsos árat kéne értük fizetni.

2020.01.24. 17:44:03

@KisPindi01: Kimmich szerintem mozdítható lenne 1-2 éven belül, persze borsos áron

GYLS 2020.01.24. 18:49:45

@Bolha10: Én nem következtetek semmit, csupán leírom a véleményemet a látottakról. A Granada ellen leírtam, hogy mi tetszett, az Ibiza után meg azt, hogy mi nem. Ettől még úgy fog történni minden, ahogyan Setien akarja. Aki pedig nem ért velem egyet, azzal nekem semmi problémám, tiszteletben tartom. Következtetni majd kb. február végén és a szezon végén fogok. Előbbi a játékot, utóbbi az eredményt illeti.

Raven1975 2020.01.24. 18:58:38

Hivatalos meccskeret a Valencia elleni idegenbeli bajnoki meccsre.
uploads.disquscdn.com/images/b1552bbb92c4d223f0f2e052881906e038292cb0aa0bafe12e3cca657c28b668.jpg
Kimaradók: Suárez, Dembélé, Neto (sérülés).
Wagué, Pérez (edzői döntés), Riqui Puig (betegség).

Barc A ti 2020.01.24. 19:08:34

Xavi megnyerte az al-Szadd csapattal a kupadöntőt?

GYLS 2020.01.24. 19:17:51

@the12thman: Mi a szép változás abban, hogy nőtt a passzok száma? Hol vannak a helyzetek, a gólok? Igaz, Cruyff azt mondta, minél többet kell birtokolni a labdát, de azt nem tette hozzá, hogy a focit nem a szépség után pontozzák, azt csak akkor adnak, ha gólokat is szerzünk. Ez pedig a hátra meg oldalra való passzolgatással nem megy. Ma délután a román digin megnéztem a Granada elleni utolsó 30 percet. Megszámoltam, 160 hátra és oldalt passzunk volt. Ebből kb 70 olyan visszapassz volt, amelyet előre passz előzött meg. Azaz ennek a 70 előrepassznak (ami után visszapassz jött) lényegében semmi értelme nem volt. Ezért írtam egyik korábbi hozzászólásomban, hogy nincs kerativítás, dinamika. És ne érts félre, ezt nem Setiennek tulajdonítom. Ez megy évek óta. És igazad van, ez leginkább a középpályásokból hiányzik. És emiatt én nem is várok semmi csodát, és még csak bele sem akarom magamba beszélni, hogy amit látok az már azzá alakul.

Barcaa 2020.01.24. 20:34:24

@Spacedyevest: +1

Szomorú, hogy Neymar árának már a DUPLÁJÁT elvertük, eredménytelenül.
Bár Grizi legalább mutatott valamit a kupában most ,reméljük folytatja

@caaaatalan: Ez igaz, viszont azt se felejtsük el, hogy Setien a csapataival nem akarja az ellenfél gólvonaláig végig passzolgatni a labdát, hanem ritmusváltással, hirtelen lendülettel támadni a kapu felé, ebből láttunk már 1-2 ilyet a Granada ellen.

Ez kicsit hajaz a Lucho-féle focira is, szerintem ha sikerül labdát tartanunk, és a gyors ritmusváltásból megindulást betanulni akkor sikeres lehet!

Eminusz 2020.01.24. 20:36:35

@GYLS: 2 meccse volt a csapatnak Setiennel konyorgom!!! Turelem! :)

Eminusz 2020.01.24. 20:40:57

Velemenyem szerint a problema a tamadasainkkal az, hogy gyakorlatilag 1 csatarral jatszunk... Amikor 3 csatarral jatszottunk, termeszetesen jottek a helyzetek, de igy, hogy Messi rendre a kozeppalyan helyezkedik, Griezmann pedig egyedul van elol ugy, hogy koztudottan a Barca ellen beallnak vedekezni, eleg nehez tamadasokat kialakitani... Erre ket megoldast latok:
1. Messit elorebb tolni a kapu kozvetlen kozelebe.
2. Messibol vegleg kozeppalyast csinalni es ele meg 3 tamadot helyezni.

Mit gondoltok? :)

GYLS 2020.01.24. 20:55:41

@Eminusz: Ha elolvastad, van türelmem. Ajánlom figyelmedbe a legutóbbi 2 írásomat.

GYLS 2020.01.24. 20:58:58

@Eminusz: A két ajánlatod közül én a másodikra szavaznék. A taktikai felállás és az egyes játékosok szerepe pedig többféle is lehet.

Robi71 2020.01.24. 21:16:15

@Bolha10: Engem érdekel hogy sül el, mivel a bajnokságban az utóbbi években olyan előnyre (elsősorban lelki) tettünk szert a Real-al szemben, amit nem kellene kiengedni a kezünkből. Márpedig az idén kiegyensúlyozottabbnak tünik a harc. Attól tartok, ha az idén alúlmaradunk, akkor ez akár hosszú távú Real dominanciát is hozhat. A Real javuló formát mutat, ezzel szemben mi a fordított utat járjuk. Nyilván sok múlik a jövő átigazolásain is. De Messi kiesése után a visszaesés elkerülhetetlennek tünik. Használjuk ki maximálisan ezt az időszakot ameddig még van.
A BL más kávéház. Ott lassan kisebb csodára lesz szükségünk.

Robi71 2020.01.24. 21:22:36

@the12thman: Igaz, hogy van még pár nap, de én azt hiszem nem igazolunk senkit Suarez pótlására. Szélsők vannak ( Fati, Perez,...Dembi), középre marad Messi és Grizi).
Szerintem Eriksen sem lesz, mivel nyáron visszatér az eladhatatlan Coutinho.

2020.01.24. 21:45:21

@GYLS: Valverde focihoz képest szép. Első lépésként vissza szerezzük a kezdeményezést, ebbe bele tesznek egy kis intenzítást akkor jó lesz. Legalábbis bízom benne :)

2020.01.24. 21:48:24

Most értem az kupa meccs végére..
Mester nem bízta a véletlenre így hogy egy meccsen dőlt el a továbbjutás, azt hittem több fiatal kap lehetőséget még így is, lehet simább lett volna. Úgy érzem ezt a meccset pihenőnapnak gondolták a srácok az intenzív napok után. Egyáltalán nem ízlet a kis csapat agresszív letámadása és olykor kemény belépői. Aki sportolt tudja milyen egy kis csapat ellen. Lelkesek, rossz talaj, nincs is kedv játszani és az ellenfél 1000es fordulatszámon pörög miközben mindenki magában duruzsolja mit akarnak ezek úgyis kikapnak. Gyorsan el kell felejteni ezt a meccset és egyenlőre ezt a felállást. Továbbjutottunk, Real is megszenvedett, Atleti pedig kiesett nézzük így. Egy meccsen dől már el ez sokkal jobb lásd angol kupákban. Két meccsen úgysincs esélye a kis csapatnak.

2020.01.24. 21:51:13

@Robi71: valami potya center befog ugrani szerintem

sunt 2020.01.24. 22:09:06

A Setien - témában teljesen értelmetlen az igazolásokról beszélni. Ő egy hete van itt és a talált kerettel dolgozik. Illetve azért többel, mert már ennyi idő alatt komolyan vette, hogy a B csapat játékosait is ismernie kell és használja is őket. Nekem megnyerő, hogy amint Puig beteg, máris viszi a bajnokira Colladot. Egy piros pont. A többit majd meglátjuk.

Barcaaa 2020.01.24. 22:33:57

Az eurobarcán van egy cikk a fizetésekről. Érdemes elolvasni. A teljes bevétel 77%-át fizetésekre költi a klub. Ez nagyon nincs rendben...

Robi71 2020.01.24. 22:43:13

@the12thman: Ha mégis, akkor csak kölcsönben és valóban használható (Girou, Mandzukic, Vela).

Robi71 2020.01.24. 22:45:09

@the12thman: Vagy Abel Ruiz a B-ből. Ahogy Puig, úgy ő is megkaphatja az esélyt.

Máté Nagy00 2020.01.24. 23:28:42

Sajnálom h Haalandot nem igazolták le elképesztő a srác..2 meccs 5 gól csereként.
Suarez nélkül simán berobbanhstott volna nálunk is akár jövőre már csak csere lenne Suarez .
Azért az nem lenne rossz, Haaland-Suarez csatár csere sor.
De hát nekünk persze h nem kellett majd 160millaert 2ev múlva .

Robi71 2020.01.24. 23:32:04

@Máté Nagy00: @kritizator: szerint Dembélé>>Haaland....ezért került az egyik 120 millióba és a másik csak 20-ba. :)

Robi71 2020.01.24. 23:37:23

@the12thman: Amióta itt van Suarez olyan pótlók jöttek, mint Alcacer, Boateng (kölcsön), Sandro vagy Munir (saját nevelés). Ezért mondom, hogy a culé-k köpjenek fel és álljanak alá....azért amiért Barto-t hatalmon tartják.

Robi71 2020.01.24. 23:43:45

@Les Corts: Szerinted Setien konfrontálódik a játékosokkal? :)

Robi71 2020.01.24. 23:45:15

@Barc A ti: Igen. Al Sadd 4-0 Al Duhail a katari kupadöntőben.

Kertai Dávid 2020.01.24. 23:55:00

@Robi71: egyébként Alcacer egy nagyon jó igazolásnak tűnt akkor! Egy akkor 22 éves játékos, aki a klubbjában már ilyen fiatalon is gyakorlatilag ikonná nőtte ki magát, a válogatott mérlege pedig 19 meccs 12 gól, és mi mindössze 30 millióért megszereztük... az akkor felmerült csere csatár opciók közül a legjobbat igazolták le, akinek hatalmas potenciálja volt, és nagyon korrekt áron! Pechére nagyon keveset játszott nálunk, pedig szerintem amikor megkapta a lehetőséget nem volt olyan rossz, pláne nem 30-ért :) nyilván messze van Suareztől még a Valenciában mutatott játéka is, de mit várunk egy cserétől... amire hoztuk azt megcsinálta, lőtt gólt kupadöntőn is amikor nem volt Suarez, ezzel szemben pl Boateng nagy csalódás volt... ő kb semmi hasznunkra nem volt

Robi71 2020.01.25. 00:04:38

@Kertai Dávid: Csak azt akartam ezzel mondani, hogy 5,5 év után (azóta van itt Suarez) most ott tartunk, hogy nincs csere centerünk (hacsak Grizi-t nem nevezzük annak). Én nem nevezném annak...
Apropó Alcacer....a legújabb pletyka szerint a Valencia nekünk adná Rodrigo-t 60 millióért, amennyiben azonnal adunk érte 30 milliót (ezzel leigazolnák Alcacer-t, akit Haaland kiszorított a BVB-ből) és a maradék 30 milliót majd a nyáron.
Remélem tényleg csak pletyka szinten marad ez az ökörség.

Kertai Dávid 2020.01.25. 00:05:02

amúgy csodálom hogy a nagy spiler Vietto még nem jött szóba :D emlékszem amikor benne látták a nagy tehetségét még a Villarrealos időkben, aztán most meg meddig jutott csórikám...

Kertai Dávid 2020.01.25. 00:08:10

@Robi71: hát én is remélem, amúgy sem nagy szám ez a Rodrigo, pláne nem 60ért... én már csak Lautaroban bízom igazán, rajta tényleg látom hogy képes lenne betölteni az űrt Suarez után, és mozdítható is... a többi vagy nagyon drága mulatság, vagy rivális, vagy mindkettő

Robi71 2020.01.25. 00:15:23

@Kertai Dávid: Apropó Vietto. Erre szoktam mondani, hogy a tehetség nem minden....de valahogy a brazil imádó fórumtársak ezt nem akarják megérteni és folyamatosan szomorítják a blogot. :)

Robi71 2020.01.25. 00:25:55

@Máté Nagy00: Haaland valóban csodálatosan mutatkozott be (2 meccs, mindkétszer csere és 5 gól)....de ott van Sancho és nincs meccs gól és/vagy gólpassz nélkül. (17 meccs, 11 gól, 12 gólpassz).
Ha nincs esély Mbappé-ra, akkor Sancho kell legyen a B terv!!!

Robi71 2020.01.25. 00:38:36

@Máté Nagy00: Haaland-ra a nyári U19-es VB-én figyeltem fel, amikor a Norvégia-Honduras 12-0 meccsen 9 gólt!!! vállalat egymaga. Igaz, hogy csak egy ifi torna volt, de akkor is.
19 évesen 194 cm-es izomkolosszus, de olyan robbanékony, mint egy gömbvillám. :)

Bolha10 2020.01.25. 00:48:30

@Eminusz: igen, én is valahogy így gondolom.

Robi71 2020.01.25. 00:49:04

@Kertai Dávid: Nem tudom mennyire lenne mozdítható Lautaro, de az ára akkor is 100+ millió lenne (111 millió a kivásárlási ára, de lenne még topjelentkező rajtunk kívül is)

Robi71 2020.01.25. 00:52:38

@Eminusz: "Messi-ből végleg középpályást csinálni és elé meg 3 támadót helyezni."...rizikós lenne csapatvédekezés szempontjából. Így szerintem az 1. verzió.

2020.01.25. 01:03:56

@Robi71: ha ilyenek jönnének megint akkor egyértelmű len Ruiz játszon. Mi sose fogunk 20-30 millióért értelmes játékost igazolni mint Haaland. Inkább ahogy mondod 100+ért x év múlva

2020.01.25. 01:04:29

@Robi71: Lautaro egyértelműen más lehetőség nem lehet

Robi71 2020.01.25. 01:20:13

@the12thman: Mbappé, Lautaro, Rashford, Werner, Icardi (ő is eladó még)...és itt be is fejezném a center felsorolást.
Szélső: Neymar, Dybala, Sancho
Támadó középpályás: Eriksen

2020.01.25. 01:37:21

@Robi71: Mbappe, Icardi sansztalan, Rashfordot nem csípem.
Lautaro vagy Werner. Szélső Sancho vagy Dybala. Védelembe Kimmich

Bolha10 2020.01.25. 01:44:47

@Robi71: az a baj, én azt érzem, Valverdével idén nem lett volna meg a bajnokság (sok erős csapathoz tavasszal idegenbe megyünk, még a “kis”csapatok is okoztak nehézséget eddig) és még erre jön az is, h vállalhatatlan volt a játékunk. Úgyhogy megérett az idő a váltásra. Már jó rég, nekem megváltás, h elküldték. Én úgy gondolom, Setiennel nem lehet rosszabb. Vagy inkább úgy mondom, a Setien-féle fociban jobban megvan a fejlődés lehetősége. Valverdénél ezt már nem éreztem. Kínszenvedés volt szinte majd minden meccs.

Robi71 2020.01.25. 01:46:55

@Bolha10: Legyen úgy, ahogy te mondod. Én nem vagyok biztos.

Robi71 2020.01.25. 02:23:23

@the12thman: Nagy kérdés, mi lesz Coutinho-val. Visszajön vagy megveszi valaki (én bízok a PL-ben). Ez jelentősen befolyásolja a nyári átigazolási stratégiánkat. Ha marad, akkor borul minden. És akkor még ott van Dembi...őt is el kellene passzolni valahogy (gyanítom őt is csak kölcsönbe tudjuk).
Amennyiben így vagy úgy, de megszabadulunk tőlük, akkor most hoznám Eriksen-t (Coutinho sorsától függetlenül....15+5-ért nem vállalunk semmiféle rizikót vele), nyáron rámennék Sancho-ra és Lautaro-ra. Igaz, ez így kb 250 millióba fájna.
Védőt nem hoznék....max Todibo-t vissza. Remélem bizonyít a Schalke-ban és akkor leigazolják 25+5-ért....és akkor mi visszahozhatjuk 50+10-ért. Hatalmas üzlet lenne. :)
Eladás: Umtiti?, Arthur?, Rakitic, Dembélé, Coutinho, Wague, Todibo?, Alena, Perez
Stegen (Neto) - Semedo (Roberto), Pique (Araújo v Todibo), Lenglet (Umtiti), Alba (Firpo) - Eriksen (Puig), Busi (De Jong), Vidal (Arthur) - Messi (Fati), Lautaro (Suarez), Sancho (Grizi)...ez így 22-23 fő. Szép is lenne. Szükség esetén lehetőséget adnék a B-ból (Inaki, Cuenca, Abe, Collando, Ruiz).

2020.01.25. 02:29:35

@Robi71: Eriksent mindenképpen hozni kéne apróért. Rakitic, Dembele, Coutinho lapát és Lautaro egyenlőre fixen. Aztán meglátjuk

Robi71 2020.01.25. 02:41:48

@the12thman: Jelenleg nincs minőségi szélsőnk. Messi és Grizi nem az, Fati és Perez súlytalan....ezért erőltetném Sancho-t, aki jelenleg az egyik legjobb klasszikus szélső.

sunt 2020.01.25. 05:50:12

Érdekes eset a Perezé. Az van a szerződésében, hogy ha játszik X meccset az A-ban, akkor vagy automatikusaqn szerződtetik, vagy elengedik. Noha nem antifutbalista, nem tartják elég jónak a szerződtetéshez, tehát ha hívják, mehet. Ez nekem tetszene, ha mások esetében is következetesen alkalmaznák: szinten alul nem igazolnának és másokat is elengednének, ha nem az igazi.

Barc A ti 2020.01.25. 07:12:28

@Robi71:
Köszönöm szépen a tájékoztatást Xavi csapatával kapcsolatban.

Berbatov 2020.01.25. 07:15:05

@sunt: Ja, elég érdekes, megmondták neki, hogy húzzon a picsába, mert kell a pénz Rodrigora. :) Elüldöznek egy saját nevelést egy középszer kedvéért. Mindig van lejjebb a Bartomeu korszakban.

Bolha10 2020.01.25. 07:43:53

@Robi71: biztos én sem vagyok. Csak elég volt a régiből, jöjjön az “új”

Robi71 2020.01.25. 07:48:22

@Bolha10: Jó lenne, ha Setien szabad akarata érvényesülne és nem felső utasításra cselekedne. Az eddigiek alapján ez hiú ábránd.

Bolha10 2020.01.25. 07:49:45

Az a baj, Suarez még mindig tud jó lenni, így meg nem fog idejönni egy sztár csatár sem, h padozzon. Mert tudja, h úgyis elsőbbséget élvez.

Robi71 2020.01.25. 08:00:19

Barca-Juve csere a láthatáron.
Alejandro Marques (19, center, Barca B) vs Matheus Pereira (21, brazil, tkp, Juve U23)

Bolha10 2020.01.25. 08:03:19

@Robi71: tuti, Pereira valami félisten mert brazil!

Robi71 2020.01.25. 08:04:20

@sunt: Perez iránt a Roma érdeklődik.

Bolha10 2020.01.25. 08:12:21

Nehéz évek elé nézünk, ez a Messi-Suarez, stb őrségváltás az elkövetkezendő években nem tűnik sétagaloppnak.

Bolha10 2020.01.25. 08:16:32

@Bolha10: és még semmiképp nem érzem időszerűnek teljesen, főleg ugye Messi esetében. Hogy más legyen a vezér, az még évek. Addig meg kell oldani valahogy. Nem lesz egyszerű na.

Robi71 2020.01.25. 08:36:59

A Torino vinné Wague-t....mi eközben leigazoljuk 5 millióért a Coritiba U20-as 17 éves jobbhátvédjét Yan Couto-t.

Robi71 2020.01.25. 08:42:16

Előrelépés Rodrigo ügyében. :)
A Valencia kölcsönbe adná most, de kötelező 60 milliós nyári kivásárlási áron. Mi nem akarunk kötelező kivásárlási árat és inkább némi "fájdalomdíjat" adnánk abban az esetben ha nyáron nem mellette döntenénk.

kritizator 2020.01.25. 09:42:51

@Robi71: módosítom a vallomásomat, tisztelt bíróság!

Dembélé értéke >>Haaland értéke

gabk82 2020.01.25. 09:46:29

Tudom,sokan nem szeretnék Rodrigo-t,de engem Larsonra emlékeztet...szerintem jó megoldás lenne...talán a legjobb a felhozott nevekből....

sunt 2020.01.25. 10:03:55

@Berbatov: Ha Rodrigo jönne, annak nagyon nem örülnék.

Força Barça! 2020.01.25. 10:28:44

A Barcelona utoljára 2016 októberében tudott nyerni a Valencia otthonában bajnoki mérkőzést. Azóta két bajnokit játszottak le a Mestallában és mindkét alkalommal döntetlennel végeztek a csapatok. [Meccsnap szerkesztők, ez a bejegyzés lassan 160!!! kommentes].

DISTANTxTHUNDER 2020.01.25. 10:53:01

@Robi71: Teljesen nyilvánvaló hogy a klubvezetés egy ujabb Boatenget akar igazolni vészmegoldásnak erre a pár hónapra, eszük ágában nincs Suarez pótlása, hiszen még mindig kezdőként akarnak számolni vele ha visszatér (ki tudja milyem állapotban).. szerintem a vezetés azért húzza ameddig csak tudja az új Suarez leigazolását, mert jelenleg nincs új Suarez a piacon.. Lautaro még nem meggyőző, lehet nagy játékos lesz de eddig semmit nem mutatott, azért Suarez mikor ide került volt már holland és angol gólkirály is.. tulajdonképp Suarezt le sem lehetett volna igazolni ha nem balhézik össze mindenkivel a PLben, ez egy lehetőség volt, nagyot kockáztatott vele a Barca de végül is bejött.. lehet hogy egy hasonló lehetőségre vár a vezezés most is, ami vagy lesz vagy nem.. de abban biztos vagyok hogy amíg nem lesz addig Suarez marad az első számú 9es, ezzel hasonlóan nagyot kockáztat a klub mint amikor leigazolták mert egy 33-34 éves játékosra teszik fel a bajnokságot, a BLt és a kupát..

Nagybarcelona 2020.01.25. 11:59:27

Èn meg elhoznám most Pedrot, Eriksent ès Vertonghent, ez kb 30-40 millió, ès jók lennènek 2-3 èvig. Eladnám Rakiticet (20millió), (ha igazak a hírek, Mirandát ès Perezt, 12-12 millióèrt). Ezek a költsègek kb fedeznèk egymást, ès ezek az emberek komoly erősítèsek lennènek, minden szekcióban, rámehetnènk a triplázásra. Ès a lènyeg, H. a 3 játèkos nem kerülne együtt a 2 gólos Rodrigo árába. Griezmann mehetne csatárnak, Pedro bal szèlre, Verthongent Pique mellè, hiszen a PL egyik legjobb vèdője, aki tud bal hátvèdet is játszani, Eriksen meg az utóbbi èvekben a PL 2. legjobb irányítója volt, De Bruyne mögött, ès mèg csak 27 èves. Szóval ha valaki ismeri Abidal E-mail címèt, kèrlek titeket, küldjètek el a kèrèsemet. :)

tom210 2020.01.25. 12:06:47

Szerintem Marcus Thuramon gondolkoznék el 30millióért nagyjából talán még hosszútávon is beválik

Eminusz 2020.01.25. 12:12:02

@Robi71: Miert? Remek pelda erre a City, de oket pont neked nem kell bemutatni, hiszen tudtommal figyelemmel kisered oket. :)

Eminusz 2020.01.25. 12:21:22

@DISTANTxTHUNDER: Suarez holland es angol golkiraly volt, mikor leigazoltuk igen.. De 27 eves volt! Lautaro meg csak 22, szoval nem helytallo az osszehasonlitasod..

Bolha10 2020.01.25. 15:26:18

@Eminusz: Suarezt már az Ajaxból ide kellett volna hozni!! Emlékszem, ezt beszélgettünk anno haveri körben, h ő kéne ide(még mikor Ajaxos volt). Fiatalabban, jóval olcsóbban, úgy emlékszem, 25-30 millióért vitte el a Pool. Lehet el kéne mennem a Barcához játékos megfigyelő tanácsadónak :)

sunt 2020.01.28. 05:36:42

Inkább senkit, ha tudjuk, hogy nem az igazi. Szükségmegoldásként ott van Piqué, akitől így megszabadulna a védelem.
süti beállítások módosítása