A vezető magyar FC Barcelona blog!

Barcanoticias

A tegnapi siker: heroikus vagy kiszenvedett?

2020. február 10. - caaaatalan

Rég nem látott pontszámos értékelő, rendhagyó módon pedig Setien is osztályzatot kap.

Tegnap este heroikus (szenvedő) küzdelemben győzött a Barcelona a Ligában a Betis vendégeként 3-2-re, de lássuk milyen pontszámokat ért ez a teljesítmény a cikk szerzőjénél.

Ter Stegen: 6 - 2 gólt kapni sosem szerencsés, és sajnos hiába a német hálóőr kiváló formája, rajta is meglátszik, hogy a védelem igen bizonytalan előtte. Sokszor hozzák nehéz helyzetbe, ezeket azonban szinte mindig jól oldja meg a védések és a passzok terén is.

Semedo: 6 - A portugál ezekben a hetekben szoríthatja ki végleg Sergi Robertot a jobb hátved posztról. Tegnap is energikusan játszott, a labdakihozatalokban megbízható, és érdekes módon Robertoval is megértette magát, pedig eddig ritkán voltak egyszerre a pályán.

Umtiti: 5 - Labdavesztésekre, bizonytalanságokra jutnak jó megoldások is meccsenként változó arányban, tegnap talán pont egyenlő mértékben, ezert is az ötös. Kisárgázta magát a jövő hétre.

Lenglet: 5 - Hektikus volt a tegnap a számára, hiszen a hibájából előbb gólt szerzett a Betis, majd a döntő találat megszerzése után teljesen feleslegesen kiállíttatta magát, ezzel a Getafe elleni meccsre nehéz helyzetbe hozta Setient.

Firpo: 5 - Volt csapata ellen, eddigi egyik legjobb barcelonai meccsét hozta, de ez így is csak egy 5-ös.

Busquets: 6 - gólt szerzett, viszonylag stabil, és lehetőség szerint a támdásokba is belép. Emellett kiválóan lépett  vissza Lenglet helyére a kiállítás után, nem lenne meglepő, ha a Getafe ellen is középső védőt játszana.

De Jong: 6 - Messi pazar passzát egy hasonlóan pazar góllal hálálta meg a holland, de ezzel nagyjából el is lőtte a puskaporát. Setien is támadó középpályást szeretne belőle faragni, de kemény fa a holland.

Vidal: 4 - súlyos hibájából szerzett gólt a Betis, tegnap kissé indiszponáltan játszott, le is cserélték.

Griezmann: 4 - még ez a 4-es is inkább a védekező teljesítményének szól, de nem ezért hozták ide. Pesze nem is szélső, bármily meglepő ez a klub vezetősége számára.

Messi: 7 - 3 gólpassz. Messi a különbség, akkor is ha nem lövi be a helyzeteit, akkor is ha sok labdát elad, akkor is ha nem nagyon van játszótársa.

Roberto: 5 - Megy becsülettel a mindenesünk, de eddig ez a poszt áll tőle a legtávolabb. Igaz kapus még nem volt, de ennek is eljöhet az ideje.

+Arthur: 6 - egyre inkább Jokernek tűnik Setien paklijában, a fáradó ellenfélre mér vele egy ütést a tréner, és ez rendre be is válik. Dinamikusabb, kezdeményezőbb, mint korábban, ez az előnyére válik.

+Alba: 5 - amikor belépett, stabilabb lett a védekezés.

+Setien: 5 Nehéz megítélni, hogy mennyi vált be a húzásaiból és mennyi esetben volt szerencséje az edzőnek, de tény hogy a jelenlegi Barçával és a rendelkezésre álló kerettel kemény fába vágta a fejszéjét. Addig erőlteti a 3 csatáros felállást, míg végül már a szertáros fog jobb szélsőt játszani, ez felemásan működik, de mivel ő az edző egyenlőre fogadjuk el neki, hogy a többi még máshogy se menne a csapatnak.

<

A bejegyzés trackback címe:

https://barcanoticias.blog.hu/api/trackback/id/tr3815468410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.02.10. 21:10:42

milyen 3 csatáros felállás? Tegnap 442 gyémánt formációban játszott a csapat ez tisztán látszott.

Busquets
Roberto,de jong
Vidal

Ez volt a felállás.

sunt 2020.02.10. 21:10:54

Helyenként kissé szubjektiv az osztályzás, de sehol se annyira, hogy érdemes lenne szóvá tenni.

caaaatalan 2020.02.10. 21:17:04

@PBence20: nálam Roberto jobb szelsőnek tűnt, de elfogadom ha máshogy láttuk.

renonc 2020.02.10. 22:07:33

Nem tudom, hogy heroikusan, vagy szenvedve, de vegyük észre, hogy ez a képességeit tekintve elég széles skálán szóródó társaság kétszer hátrányba kerülve is felállt, majd győzött. Sajnos azonban Messi omnipotens játéka sem képes igazi csapattá generálni ezt a nélküle jó, ha közepes, a működőképesség határáig hígított társaságot. Nem látok nehezen levédekezhető figurákat, céltudatos labdajáratás helyett, többnyire alibipasszolgatás folyik, mintha mindenki improvizálna, pedig erre a fenykorban is legfeljebb három játékosnak lehetett iparengedélye... Setiennek legelsősorban egy a játékosok számára világos szisztémát kellene megkomponálnia, aztán pedig ehhez igazodó fegyelmet kellene elérnie. Pillanatnyilag a fegyelem helyett csak Messiben való remenykedés van: csak jusson el valahogy hozzá a labda, aztán ő majd valahogyan lerendezi.

sunt 2020.02.11. 07:13:25

Az szép, hogy ha B-sek ülnek aq kispadon, akiknek vannak a saját csapatukban meccsei, de mégiscsak sze4génységi bizonyítvány, hogy Setiennél se kapnak perceket se (Fati kivételével.)

caaaatalan 2020.02.11. 09:51:55

@sunt: ezen én is meglepődtem...

Puig hamar kikerült.

Spacedyevest 2020.02.11. 11:07:22

Nem rossz osztályzás, nagyjából egyetértek, Semedo-nak adnék csak gyengébbet.

Raven1975 2020.02.11. 11:30:16

A Betis elleni mérkőzés félidejében:
Messi a csapatnak: "Gyerünk! Gyerünk fiúk, gólt fogunk lőni!"
Busquets: "Ez az, így tovább. Meglesz, ebben biztos vagyok!"
Messi: "Menjünk együtt, ahogy a múltkor is, erősebbek leszünk együtt!"

DISTANTxTHUNDER 2020.02.11. 12:46:00

A női csapat 10-1re verte a Sociedadot a spanyol szuperkupa döntőjében.. lehet tőlük kellene átvenni pár játékost hogy javuljon a játék? :)

Faramuci_69 2020.02.11. 12:50:13

Messi egy nagyon jó ember, zseniális futballista, de nem ideális kapitány. Sajnos nincs kellő karizmával megáldott játékosunk.
Sajnos a mostani csapatot nagyon át kellene alakítani. Volt egy tegnapi komment a szélső hátvédekkel kapcsolatban, amivel teljes mértékben egyetértek. Kulcs pozíció, nálunk meg nagyon gyenge a felhozatal:
Firpo rém gyenge ide
Semedo, ha esetleg bizonyít valamit év végéig, talán megtartanám, de nem igazán jól védekezik, a passzpontossága gyenge, megöli a tiki-takát (már ha van). Beadni nem tud, a cselező készségét meg nem tudjuk kihasználni. Ne vált be.
Robi tud amennyit tud. Ő saját nevelés, univerzális, tökéletes a padra.
Alba sajnos nagyon visszaesett a Lverpooli meccs óta. (Mióta szerződést hosszabbított). Őt sajnos Messi miatt kellene megtartani, de számottevő konkurrenciát hoznék a nyakára.

Nálam a nyáron, Rakitic, Vidal, Firpo, Umtiti, Dembele és Semedo is menne, ki ezért, ki azért. Cou-t szintén el kellene adni, majd minden áron.

De Jong vegye át Busi helyét. Griezmannt még megtartanám, ő azért messze Cou szintjén felül teljesít. Ráadásul egyedül ő tudná Messit pótolni. (Persze Messi pótolhatatlan)

Kellene:
Elsősorban két jó szélső hátvéd. Egy középhátvéd is. Egy center, és egy támadó középpályás. Biztos, hogy kellene kompromisszumot is kötni, mindenre nem lesz pénz. Ezért kellene megfelelően keresni a lejáró szerződésű játékosokat, valamint a 24-26 éves korosztályra fókuszálni, hogy javuljon a csapat hosszútávú állóképessége is.
Sajnos a fiataljaink nem elég jók. Puig súlytalan, ő max akkorkaphatna perceket, ha már 2-3 góllal megyünk. Alena sem igazi barca szint. Ő-t max azért hoznám vissza, hogy létszámban meglegyünk.
Neymart semi pénzért nem hoznám ide. Túl nagy kockázat. Olyan játékosokat keresnék, akik kellően érett személyiség típusok, motíválhatók, akár még Barca/katalán kötődésük is van. Nem mazsoláznék agyatlan brazil teenager-eket. Továbbra sem az ütközős, beadásokra, lövésekre épülő taktikát preferálnám, de sokkal több lendületet kellene a csapatba csempészni. Rossz nézni a rengeteg hátra felé passzt. Ebben Firpo, Semedo, Rakitic élen járnak.

Nagybarcelona 2020.02.11. 17:16:19

@PBence20: sosem játszottuk azt amit te írsz, nem bántáskèppen. (41212) Ez a szívfájdalmam, hiszen 2 ève írom. Roberto jobb szèlsőt játszott. Ez is valami 433 fèle volt. Azèrt írom, H. fèle, mert kis túlzással kb. Luis Enriquènèl láttam utóljára kivehető formációt.

Raven1975 2020.02.11. 18:43:03

Quique Setién és a kísérletezés időszaka.

Eddig három alkalommal nyúlt a 3-5-2-es felálláshoz, ugyancsak háromszor a 4-3-3-hoz, az elmúlt meccsen pedig - a támadóhiánynak is köszönhetően - a 4-4-2-t próbálta ki.

Quique Setién első hét mérkőzése számokban.
Győzelem: 5, Vereség: 2, Lőtt gólok: 13, Kapott gólok: 7.
uploads.disquscdn.com/images/cc685b10bf316b912ae28553d23daa7f03efda8c49451520906efa6c9d8a39a3.jpg

BarcaForLife 2020.02.11. 19:16:35

Azert egy jo Dembele nem lenne rossz....igy is 79meccs 19gol 16 golpassz....jobb a mutatoja mont sok jatekosnak....csak lenne az a csoda h ezutan felepul..Robi....legyszives erre ne valaszolj...barmi masrol beszelhetunk :-)

GYLS 2020.02.11. 19:37:19

@PBence20: Hivatalosan még nem igazolhatunk. Most kérhetjük a ligától, azok kijelölnek egy orvosi bizottságot és ha ők igazolják, hogy valóban 5 hónapon túl épül fel Dembele, a liga engedélyezi, hogy igazolhassunk. Persze biztos, hogy ment eddig is keresés, a kiszemeltekkel és azok klubjaival való kapcsolatfelvétel. Bárki is jön, megköszönhetjük, hogy elengedik a játékosukat.

tom210 2020.02.11. 20:43:23

Érdekes hogy Munir visszahozatala még csak sajtó szinten sem merült fel pedig a megszerezhető csatárok közül nem lenne egy olyan rossz opció

Robi71 2020.02.11. 21:11:47

@Faramuci_69: Két jó szélsőhátvéd, egy khv, egy tkp és egy center? ...és mindezt egy átigazolási időszak alatt?
Jelenleg erre még mondani sem tudok öt nevet...de ha a legjobbakat akarjuk (középszerűek már most is vannak), akkor ez alaphangon 500 millió.

Robi71 2020.02.11. 21:13:34

@BarcaForLife: Kihagyom. Ez már az a szint, amit nem érdemes kommentálni sem.

Kertai Dávid 2020.02.11. 21:42:37

@BarcaForLife: Dembele képességeivel egyébként szerintem nincs baj, ha csak azt nézzük akkor a legjobbak közt lehetne mert elképesztő dolgokra képes... plusz nagy szó az is hogy kétlábas, ez nagyon ritka manapság... a legnagyobb baj vele a sérülésein kívül az az esze, túl buta még, nem képes stabilan ott lenni fejben, és emiatt amikor a legnagyobb szükség lenne rá akkor nem képes a legjobbját hozni :/ pedig képes rá, csak fejben bajok vannak... de hány ilyen játékos van sajnos, Deulofeu, Balotelli stb... ha ezt elnövi és elkerülik a sérülések akkor nagy játékos lehet, de sajnos túl sok a ha

Bolha10 2020.02.11. 22:22:01

@Kertai Dávid: Dembelével a fő baj szerintem, h ő nem erre a szar, lassú, tili-toli játékra van felkészítve, neki nem ez az erőssége! Ő akkor él, ha van terület, ha van üteme, ritmusa a játéknak, lehet rohanni, lendületből trükközni. A Barca utóbbi jópár évének a játéka pont ennek az ellenkezője. Pont ezért volt hiba ôt idehozni. Szerintem a sérülései is ennek köszönhetőek. Eddig teljesen másfajta játék rendszerben kellett játszania, most ez az álló szirszar , ez pont az ellenkezője annak, ami az ő fő erősségei. Az izomzata, ízületei is eddig erre voltak ráállva. Meg a feje(agya) is. Most meg tanácstalan. Nem tudja, mit-hogy. Nem érzi. (Hisz eddig teljesen máshogy játszott). De szerintem kb ez a baja Griezmann-nak is, Cou-nak is, stb. Nem érzik. Eddig nem ezt játszották. Sajna nagyon úgy fest, h leszállóágban van a Barca, ilyenkor az új játékosoknak nagyon nehéz pluszt vinniük a játékba.

Bolha10 2020.02.11. 22:28:19

@tom210: szerintem ugyanígy szóbajöhetne Tello is. A Betisben sokszor csere, én emlékszem, Messi azért rúgatott vele néhány gólt, ügyesen ki tudott ugrani(gyors), saját nevelés, érzi a csíziót. Azért jutott eszembe ő mert olyan nagy nevet úgysem tudnánk most leakasztani csatár poszton, és nekem viszonylag jó érzéseim vannak vele kapcsolatban, drága sem lenne, érti is a rendszert. De ez csak egy ötlet.

sunt 2020.02.11. 22:29:39

Szenvednek a pótigazolással. A végén még Perezt kell visszahozni. :)

Robi71 2020.02.11. 23:45:03

@Faramuci_69: Ha kiveszem a topcsapatok kulcsjátékosait, akkor nálam ez az ötös úgy néz ki, hogy: Chilwell, Cancelo, Skriniar, van de Beek, Lautaro.

Robi71 2020.02.11. 23:51:13

@Bolha10: Ez a legagyamentebb védőbeszéd Dembi és Cou javára, amit valaha olvastam ezen a blogon. Pedig volt pár egészen ígéretes próbálkozás. :)
Szerintem küld el az NSO-nak. Tuti megjelentetik. :)

Púhol 2020.02.12. 00:27:10

@Faramuci_69:
Firpot még nem írnám le betisbe elég jót ment vele várnék alba tényleg elég szar padon a helye. coutinho vagy a bayernek kéne eladni vhogy thiagoert elcserelve plusz pénz vagy United vagy psgbe talán 70 - 80ert el lehetne passzolni vagy uniteddel pogbara elcserelni. De jong arthur thiago kp nem lenne rossz motor széleken Semedo firpo kh ami aggaszt umtiti párti voltam eddig de a vb óta sérülése óta nem a régi és úgy érzem már nem is lesz pique is 33 körül szóval egy 24 körüli kh kéne spursbol talán davinson sanchez vagy leicesterbol a soyuncut elhoznam a lenglet mellé aki nem a kedvencem de talán umtiti és piquenel jobb teljesítményt nyújt. Szóval
Ter stegen
Semedo soyuncu lenglet firpo
Thiago De jong Arthur
Én griezmann ellen voltam és továbbra is vagyok 3 támadó kérdése is borzasztó nehéz aza baj bármekkora áldás messi játéka akkor hátrány is a csapat játékra nézve nem lehet egy értelmes csapat játékot felhuzni azzal h mindenki passzoljon neki majd ő megoldja és ez ma már nonszensz h vki nem védekezik stabil mindig egyél kevesebben vagyunk a pályán így adnám ha elmenne a juveba megneznem cével együtt őket szép lezárása lenne a két nagynak rengetek fizu felszabadulhatna ha elpsszolnank a grizest is. Csatárposzton haaland egyértelműen az új mbappe akiről nem szabad lemaradni semmiképp őt mindenáron elkell happolni 70korul van kivasarlasi ára szelekre meg igazi szélsőket igazolni nem atnevelni. Chukwuezeben van potenciál nem is kevés meg oyarzabalban is a ligában de ezek nem túl nagy nevek de kéne egy értelmes edző és nem neveket igazolni hanem csapatjatekot felepiteni. Ten hag ajaxban noname emberekből olyan játékot alkotott tavaly amit a barcatol várnék nyáron ő lenne a prioritás nálam a többi nem lényeg. Szóval
Ter stegen /Neto
Semedo/emerson soyuncu/pique lenglet/umtiti firpo/cucurella
Thiago/s.Robi de jong/busi arthur/puig
Chukwu/dembele haaland/sua oyarzabal/fati
Generáció váltás kell és a nyáron el kell kezdeni lesz ami lesz alba raki vidal cou grizi out de úgyse lesz semmi változás amíg ez a fasz bartomeu van messi meg úgyis nálunk vonul vissza talán ten hag még tudna nyerni vele egy blt de ami van évek óta rossz nézni.

Robi71 2020.02.12. 00:51:15

@Púhol: A generációváltást el kell kezdeni a nyáron? ....akkor mi folyt itt az elmúlt 5 évben? Ezek szerint Barto átvert mindenkit ez idő alatt. :)

Robi71 2020.02.12. 01:02:23

A CIES (International Center for the Study of Sport ) szerint a Real-nál mínusz 181 (eladás 149 m-vétel 330 m) millió, a Barca-nál 166 (122-288) az FFP túltépés.
Ha ebből levesszük a 100 milliót, amivel túl lehet lépni az éves vétel/eladás különbséget.....akkor is a Real mínusz 81, a Barca mínusz 66 milliónál tart.
Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy 2020 június 30-ig 66 millió értékben kell eladnunk játékosokat ahhoz, hogy utána egyáltalán igazolhassunk.
www.mundodeportivo.com/futbol/real-madrid/20200211/473455536431/real-madrid-fichajes.html

Robi71 2020.02.12. 01:02:24

A CIES (International Center for the Study of Sport ) szerint a Real-nál mínusz 181 (eladás 149 m-vétel 330 m) millió, a Barca-nál 166 (122-288) az FFP túltépés.
Ha ebből levesszük a 100 milliót, amivel túl lehet lépni az éves vétel/eladás különbséget.....akkor is a Real mínusz 81, a Barca mínusz 66 milliónál tart.
Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy 2020 június 30-ig 66 millió értékben kell eladnunk játékosokat ahhoz, hogy utána egyáltalán igazolhassunk.
www.mundodeportivo.com/futbol/real-madrid/20200211/473455536431/real-madrid-fichajes.html

Robi71 2020.02.12. 01:10:19

A TVE (spanyol állami televízió) szerint a Barca kivásárolja a Sociedad 28 éves brazil támadóját Willian José-t 35 millióért.
A klub egyelőre tagadja az egyességet. Meglátjuk...

Robi71 2020.02.12. 01:16:50

A MD szerint a Barca miután lemondott Rodrigo (Valencia) leigazolásáról (60 millió soknak bizonyult)...január utolsó napjaiban bepróbálkozott már Willian José-ért egy 23 milliós ajánlattal, amit a Sociedad akkor elutasított.
(Willian José együtt dolgozott Setien-el a Las Palmas-ban a 2015/16-os szezonban)

GYLS 2020.02.12. 08:12:13

@BarcaForLife: @Bolha10: Egyetértek a Dembelével kapcsolatos véleményetekkel. Mind játékban, mind egészségben akkor változott meg, amikor hozzánk került. Rossz döntést hozott, amikor ideigazolt. De megértem, hiszen a Barca volt az álma. Megkeresték, jött. Pedig amikor a Dortmundba ment, akkor nagyon jól döntött. Akinek esze van, az fiatalként a Dortmundba és az Ajaxba megy. Akkor megy el az eszük, amikor a Barcába jönnek. Legalábbis addig, amíg ezt a langyos, öreguras semmit erőltetjük. Nem baj, lassan lejár azok ideje is, akik miatt nincs, nem lehet változás. Kérdés, mi jön utána? Ha új vezetés lesz, azok is ezt a stílust fogják erőltetni? Ha igen, de nincs megfelelő mennyiségű minőségi játékos hozzá, vergődés lesz az egész. Begyepesedett, maradi gondolkodással nincs fejlődés.

GYLS 2020.02.12. 08:23:00

Egy újabb kimutatás a részemről:

2003-2009 Játékosvásárlás: 433.3 millió
Játékos eladás: 136.1 millió
Különbség: 297.2 millió
Arány: 3.18

2010-2013 Játékosvásárlás: 266.7 millió
Játékos eladás: 128.3 millió
Különbség: 138.4 millió
Arány: 2.08

2014-2019 Játékosvásárlás: 1101.0 millió
Játékos eladás: 679.3 millió
Különbség: 421.7 millió
Arány: 1.62

GYLS 2020.02.12. 08:36:27

Az idei szezon kezdőcsapata a legtöbbet pályán lévőket nézve:

TerStegen (1980 perc) - Semedo (1743) - Pique (2503) - Lenglet (2321) - Alba (1625) - Rakitic/Vidal (1155/1145) - Busquets (2084) - de Jong (2528) - Messi (2190) - Suarez (1756) - Griezmann (2536)

és + Roberto (2194) - mert ugyebár Ő már volt hátvéd-középpályás és támadó is.

Nem értem a blog 95 %-át (magamat is beleértve), hogy miért panaszkodunk. A 30 felettiek (5-6 mezőnyjátékos) csúcson teljesítenek (hiszen a munkájuk alapján vannak ott), és még az igazolások is jók, hiszen a kezdőből 7 is 2014 óta jött.

Robi71 2020.02.12. 09:14:32

@GYLS: Dembélé-nek hiba volt megmondani, hogy profi topklubhoz került, ahol topteljesítménnyel kell előállni (mind a pályán, mind ezen kívül). Ameddig azt hitte (Rennes, BVB), hogy csak "focizgat a haverokkal a grundon", addig mendegélt neki (gondok akkor is megvoltak vele...egészségtelen életmód, késés, stb).
Ahogy szembesült és tudatosult benne, hogy felemelőség is nyomja a vállát, leblokkolt szellemileg, fizikailag egyaránt.
"Strázsa János" effektus. Aki nem tudná miről van szó, annak ajánlanám házi-olvasmányként Mikszáth Kálmán - Hályogkovács című novelláját. :)

Robi71 2020.02.12. 09:27:53

@GYLS: Az "újabb kimutatásodban" az arány mit jelent? ....hogy Bartomeu jobban és hatékonyabban ad-vesz, mint Rosell....Rosell jobban mint Laporta....és Bartomeu sokkal jobban, mint Laporta?

culecule 2020.02.12. 09:41:25

@Robi71: Az eladásokból befolyó vételárat szorozd meg az aránnyal és akkor megkapod a vásárlásokkor fizetett vételárat, gondolom folyamatosan bukdácsoltál matekból.

Amúgy te meg Bivi nagyon bátrak vagytok, hogy az IQ-tok mértékét is fel meritek tüntetni a nick nevetek után.

Robi71 2020.02.12. 09:54:23

@culecule: Szóval ha A/B=C....akkor BxC=A. Nem semmi a matek ismereted. :)
Csak én nem ezt kérdeztem.
De ha ezzel olyanoknál mint te is vagy kivágom a biztosítékot, akkor elértem a célomat. :)

Raven1975 2020.02.12. 10:00:16

Mióta Quique Setién ül a Barça padján, Frenkie de Jong hat meccsen öt alkalommal próbálkozott kapura lövéssel. Ernesto Valverde alatt 26 meccsen mindössze kétszer lőtt kapura. [OptaJose]

mark6666 2020.02.12. 10:17:59

@Púhol: " Csatárposzton haaland egyértelműen az új mbappe akiről nem szabad lemaradni semmiképp.."

Nagyon jó statokat produkál most ez igaz. A Salzburgot nem nézem mert az osztrák liga nem szint. De a Dortmundban jól indított. Viszont ott egy rohanós, dinamikus focit játszanak. Mikor alakul ki adok-kapok egy Barca meccsen ? Hány olyan van hogy 2-3 támadó tud rohamozni 2-3 védőt ? Az esetek 90% felállt, betömörülő védelemmel találják szemben magukat. Ott egy ilyen rohangászós csatárral sokra nem lehet menni. Suarez féle lesipuskás, a leshatáron élő támadó kell akinek belehet passzolni a labdákat.

Jovic is ontotta a gólokat Frankfurtban. (első szezonjában 1140perc - 9 gól, másodikban 3300perc - 27 gól) Azt most szenved a reálban és nem is tudják rendesen kihasználni, mert nem azok az erősségei amik egy top csapatba kellenek. A gigászok szinte mindig felállt védelemmel találkoznak.
Griezman is ezért nem tud villogni, mert ő is inkább rohangászós támadó (de nem olyan gyors mint egy szélső) ezért nehéz kihasználni a képességeit.

Robi71 2020.02.12. 10:23:49

@Raven1975: Akkor most De Jong vkp, ahogy Valverde-nél (és korábban az Ajax-ban, válogatottban) vagy tkp, ahogy Setien-nél? :)

Robi71 2020.02.12. 10:25:32

@mark6666: A Barca Setien-nél "adok-kapok"-at játszik.
"rúgjunk eggyel többet, mint kapunk"

mark6666 2020.02.12. 10:31:23

@Robi71: Jó de ő nyáron repül, szóval azt fölös nézni hogy most milyen "koncepcióval" ügyködik.

Faramuci_69 2020.02.12. 10:55:09

@Robi71: Igen, ezek a nevek jól hangzanak. Nálunk azért kiemelten fontos lenne az intelligencia is. Persze itt nem Lampard kaliberű játékosokra gondolok, de nem is Dembelekre.
Számomra mindig érdekes felfogás, ha valaki szerint pl: Dembele milyen kiemelkedő játékos lehetne, csak fejben kéne változtatnia. Na ez kb. ugyan az, mint ha azt írná, hogy Busi még évekig jó lenne, hiszen fejben gyors, csak fizikálisan kellene felturbózni.
Számomra minden rész képesség ugyan úgy az egész része. Profi futballista csak akkor lehetsz, ha semelyik képességed sincsen egy bizonyos szint alatt, de vannak kiemelkedő képességeid is.
Hogyan látod Fabian Ruizt és James Maddisont? Szerinted menyiért mozdíthatók ezek a játékosok? Az általad emltett 5 és ez a 2?
Mennyiért tudnánk eladni?

Faramuci_69 2020.02.12. 10:56:29

@Púhol: szerintem Firpo nem ugrotta meg a szintet. Eddig semmit, de tényleg semmit nem mutatott. Tucat futballista. Akkor már ezerszer inkább Cucurella.

Spacedyevest 2020.02.12. 12:44:40

Állítólag ma ülnek össze támadó ügyben, mert megkapták a rendkívüli igazolási engedélyt.
Willian José, Lucas Perez, Angel Rodriguez vagy Loren Moron lehet a befutó

Oh, mondd, te kit választanál?

Bivi76 2020.02.12. 12:52:12

@culecule: Robi nevében is kikérem magamnak! Miről beszélsz Öreg? Akármennyit is vitázok Robival, nem kell beugatni neki és nekem sem ilyen témában. Hogy jössz Te ahhoz, hogy szellemi képességeinkre megjegyzést teszel?

celestial 2020.02.12. 14:23:24

@Bivi76: ja de te meg robi bárkinek a szellemi és egyéb képességeire tehettek megjegyzéseket...de ilyenkor meg megy a sértődés...hagyjuk már ...viselkedjetek úgy hogy ne kapjatok hasonló megjegyzéseket...
Egy sz@rkupacot csináltatok a blogból...főleg a barátod...de te sem panaszkodhatsz...

Bivi76 2020.02.12. 14:28:54

@celestial: Nem barátom, mert nem ismerem. Ettől függetlenül, mégha szinte mindenben más is a véleményünk, legalább ír a blogra, van véleménye. Szerintem egyikőnk sem csinált szarkupacot a blogból.

celestial 2020.02.12. 14:40:01

@Bivi76: első két sort nem olvastad?
Sokat tanultál a "nembarátodtól".....

Bivi76 2020.02.12. 14:52:59

@celestial: Itt a blogon, meglátásom szerint 3 csoport van. Az egyik, aki bólogat mindenre, nem tud a Barcelona múltjáról sok mindent, nincs összehasonlítási alapja korábbi klasszis játékosokkal, korszakos csapattal. Az jó nekik ami van. A másik csoport beleszerelmesedett Guardiolába, nem tud elszakadni ettől az érzéstől (Guardiola imádat), fél a változástól, nem meri kimondani még saját magának sem, hogy annak az edzőnek az egykori játékossainak leáldozott, lefőtt a kávé. Mindig azzal jönnek, hogy bizonyos játékosok mennyit tettek a múltban, ha rajtuk múlna, Busquets, Pique, meg a többi jőképességű, még, 45 éves korukig is a Barcelonán élősködnének. A harmadik csoportba tartoznak azok az emberek, akik unják már ezeket a megújulni nem tudó, semmi extrával nem rendelkező, öreg, lassú, nyálas játékosokat, és drasztikus változást szeretnénk. Itt kettéválik a csoport, van aki óvatosan írja ezt le, mert nyíltan, megfelelési kényszer miatt nem meri drasztikusan bevállalni a véleményét. A kettéváló csoport második felében vagyok én, meg még talán néhány szurkoló. De viszont ezek a szurkolók, akik velem egyetértenek is, a megfogalmazási stílusom miatt nem mernek igazat adni nekem, mégha tudják is, hogy kurva sok igazság tartalma van a meglátásaimnak.

GYLS 2020.02.12. 15:08:27

@Bivi76: Akivel Te olyan gyakran írogatsz, annak nem véleménye van. Mindenkibe beleköt, de már maga sem veszi észre, hogy kinek mikor mit ír. És emiatt többször is önmagát cáfolja. A legújabb a Dortmunddal kapcsolatos megnyilvánulása. Nemrég leírta, hogy egy épeszű fiatal a Dortmundba vagy Ajaxba igazol. Erre ma azt írja, aki a Dortmundban megy, az azért van, hogy csak "focizgat a haverokkal a grundon". Akkor most jó a Dortmund vagy nem? Profi klub vagy amatőr? Kezdem félteni Sanchot meg Haalandot.

De igazából egy másik írásával bizonyította ma, hogy miért is a mindenkibe belekötök módszert alkalmazza. Klasszikust csak szó szerint: "De ha ezzel olyanoknál mint te is vagy kivágom a biztosítékot, akkor elértem a célomat."

Mindenki saját maga dönti el, szembe megy-e egy ilyen módszerrel, avagy sem. Én jó pár hónappal ezelőtt úgy döntöttem, kitérek előle.

Força Barça! 2020.02.12. 15:46:33

Belehúzott a Rakuten.
A tavaly megjelent "Meccsnap" című nyolc részes sorozat után újabb, számunkra érdekesnek ígérkező alkotás van készülőben.
A történet főszereplője a klub legendás játékosa, Andrés Iniesta, a film címe pedig: "A váratlan hős". youtu.be/C0NbseZNOpI
uploads.disquscdn.com/images/62eff2ac52e2034876f0f195b6c2d0aa1647ad90d37ab4c9748a2750afe014b4.jpg

BarcaForLife 2020.02.12. 16:05:31

@Robi71: ja....mert a Dortmundba nincs nyomas meg elvarasok

Robi71 2020.02.12. 16:40:42

@GYLS: Minden fiatal tehetség előbb menjen egy olyan nevelőklubhoz, mint a BVB, Ajax, Lyon, Benfica, stb...és ha ezt a szintet sikeresen kinőtte, akkor jöhet egy topklub. Persze ez nem jelenti feltétlenül, hogy ott is megállja a helyét.
Dembi nemcsak hogy nem állja meg a helyét a Barca-ban, de még a BVB szintjét sem nőtte ki.
Elhamarkodott, elcseszett igazolás volt. A lehetőség sem volt meg benne, hogy valamikor is azzá a játékossá váljon amire nekünk szükségünk lett volna.
A játékosmegfelelők totális kudarca volt a leigazolása.

Robi71 2020.02.12. 16:45:04

@Bivi76: Neked legalább 5-el magasabb az IQ-d. Vedd ezt dîcséretnek tőle. :)
Igaz, ezen az alapon sok fórumozó kollégát még jobban megsértett, mint engem. A 71 magasnak számít a blogon. :)))

Robi71 2020.02.12. 23:39:39

@Faramuci_69: Maddison vagy Grealish érdekes opció lehetne tkp poszton. De Sancho-val sem köhögnék. :)
süti beállítások módosítása